Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: А бирата ? Няма ли пощада поне за нея ? :)  (Прочетена 26488 пъти)

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист

За виното изписахме доста – и добро и лошо. Наред е бирата. Ама и тя ли е лоша , ще запита някой .  Уфф, отговорът е твърде неприятен  дори и за мен , защото ако се налага да се вдига някъде наздравица, аз все още предпочитам  да бъде с бира.  Успокоявам се ,че поне  се  ”налага”  все по-рядко  :)
 
Но да подредим малко пъзела от откъслечни познания, които сме имали за тази напитка до този момент.   А, щях да забравя.. отговорът е : най-лошата !  :)

 
Този пост е най-вече на базата на видеолекцията на кандидата на хим. науки  И.П.Клименко ,която можете да видите тук:
 http://agaroza.com/post_1220198308.html

Както знаем, хмелът е основна съставка на бирата ,който придава нейния специфичен леко горчив привкус.Бира без хмел е като шоколад без какао.
Това което не сме знаели ( за разлика от всички билкари ) , е  че хмелът е естрогенна трева.  Такива са също  соята, люцерната и др. , но хмелът е  на първо място по съдържание на фитоестрогени (Фитоестрогените са вещества от растителен произход, представляващи аналог на женските полови хормони.)
 
Пиещите бира  (щат не щат) поемат определено количество  женски хормони . Какво ще бъде това количество ,зависи от това  в какво състояние е микрофлората в дебелото им черво, защото в бирата 10 % от хормоните са в активна форма, а 90% са в неактивна и от микрофлората зависи каква част ще се превърне в активна.   (Точно кой колко хормон ще получи  не може да се каже предварително без специални изследвания.)
 Около 30 % от пиещите по 1л. бира на ден ще получат по 0.2 мг естрадиол. Нормално женският организъм произвежда 0.3 – 0.7 мг естрадиол на ден за да може жената да си бъде жена. Мъжът също произвежда подобно количество , но той произвежда също и тестостерон, който е   9 пъти  повече от естрадиола.  ( за да може мъжът да е мъж)  
   На практика бирата едновременно увеличава естрадиола но и понижава изработката на тестостерон с около 30 %.
Какъв е резултатът?
  При мъжете това е феминизация (придобиване на женски полови белези) – разширен ханш, гърдите растат , намалява либидото (заради промяна в баланса тестостерон-женски полови хормони ) и т.н.  По нашенски казано , или използвайки високоинтелектуалният хумор на нашего брата Христо Гърбов  - „  Абе .. не мога да приземя самолета ! Пуснах колесниците, а самолета не мога да спусна .. .”  :)    
   При жените нещата не са по-приятни..  Този фитоестроген се явява излишен за тях и разбалансирва и без това динамично променящите се през месеца нива на  женски полови хормони. Шашка се ендокринната система.  Резултатът е хиперактивност на детеродните органи –формира се излишен епител във влагалището и матката, изработва се повече секрет.. тоест – женският организъм започва да се готви за бременност ,а  има опасност дори да развие онкология, предвид тези по-високи дози хормон , за които той не е разчетен.
Ако и двамата съпрузи пият, се получава картинка – мъжът намалява желанието и способностите ,  у жената се увеличава желанието, но намалява способността за зачатие. (Крави пасящи само в ниви с хмел или люцерна стават безплодни.)  При жени ,събиращи хмел , се наблюдават силни разстройства на менструалния цикъл , затова той се събира от мъже.  В пивоварите мъжете са с цели букети от болести.

При повечко пиещите  се появява биволско, „баварско” сърце. – 50% по-голямо , по-мазно, заради прекомерното натоварване  - големи количества течност се поемат за кратко време. Отделно алкохолът се отразява зле и на сърдечните капиляри, което води до частичната им атрофия. ( което води до .. познахте – инфарктче)  :'(

2. В хмела (съотв. в бирата) присъстват наркотични вещества. От ботаническа гледна точка най-близкият родственик до хмела е конопът. ( ако някой е забравил, от него се прави марихуанка и хашишче)  Ако се присади хмел върху коноп, той се хваща и вирее (става доста по-опиатен)   Така че бирата се явява най-широко разпространения разрешен наркотик . В нея присъстват  канабидиол ( действащ компонент на хашиша и марихуаната) и гумулин –алкалоподобно вещество с наркотично въздействие.  Затова към бирата се привиква по-бързо  от другият алкохол, а зависимостта се лекува по-трудно!

В Русия в момента бирата не е алкохолна напитка! ( Предполагам, че това важи и за Европа )  Интерсно защо?  Първоначално правителството приело закон за алкохолните напитки и дефинирало кои са алкохолни и кои не са. Решили – с над 3% алкохол са алкохолни.(  Там попада естествено и бирата , която е от  4.5% до 15 % ,а наскоро четох че пуснали и 30%-на.  Пил съм 9%-на  бира в Белгия ,казва се  duvel (дявол)   , от две малки бирички се напиваш като леопард  :surpris_22:)   Но дошли хора с пари и за един ден направили поправка – добавили запетайка  - ...  „ с изключение на бирата „     Затова бира може да се продава и в детската градина ( нали не е алкохолна) , а освен това може да се рекламира , за разлика от твърдия алкохол!!

3. Най-често алкохолът в бирата не се филтрира химически ( клиентите казвали,че се развалял вкусът)  ,  (малко по ферментацията –постът ми от 29.09.09       http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=547.msg8976#msg8976
И тъй като не се филтрира ,всички съпътстващи съединения в алкохолообразуването – кетони, ацетон, формалдехиди,метанол, се съхраняват в бирата и тя се продава с тях. Затова биреното опиянение  е по-привикващо и по-токсично!

4. Много хора вярват ,че живата бира (оная непастьоризираната, мътната, дето я продават само на определени места, )  е по-добра от бутилираната.  Нека вярват ,лошо няма ,само че не е така. Там нещата са още по-лоши. При нея вместо мъртви, човек приема живи дрожди !  Както знаем,дрождите са си гъбички – много устойчиви създания. ( Много, защото са многоклетъчни, за разлика от бацили и вируси,които са едноклетъчни)   На дрождите обаче не им е мястото в дебелото черво. Когато те попаднат там, те там и остават. А какво правят там те, аджеба?   Там те правят същото ,което си правят по принцип – преработват въглехидрати в спирт!  Спиртова фабрика в червото!  ( Мисля ,че това е прекалено екстравагантно  ::))   Е ,все пак организмът успява рано или късно да ги отлъчи от там, но те дори и мъртви,  продължават да бъдат голям товар за организма докато той ги изхвърли. ( Гъбичката е особена група злосторник- тя не е нито животно, нито растение. Има съвсем друг белтък.)

Да добавим още някои рискове при бирата, че стана дълго :
-   възникване на онкологични заболявания ( увеличение с 30%, а в комбинация с пушене -70% )
-   очни болести (катаракта , макулопатия, увеличено налягане)
-   при голямо потребление – варикозно разширение на сърцето
-   биреният алкохолизъм се получава незабелязано.Човек не изпитва дискомфорт когато пие бира (нали тя не е алкохолно питие)
-   миокардит, цироза, хепатит,намаление на интелекта
-   за увеличаване на пенливостта се добавя подобрител,съдържащ кобалт (води до сърдечна недостатъчност)
-   вредни продукти от разпада на хмела –моноамини.

Хората мислят –„бирата не е вредна ,иначе нямаше да я рекламират.. „ Разбира се,   една чашка никому няма да навреди , но дали ще остане само една..?   :surpris_23:
Като цяло ,бирата е  „входна врата”  към алкохолизма,    „отсрочено пиянство”. А бирената субкултура – началото на наркоманията, на деградацията на обществото.

Добре ,някои с право ще попитат :  „ Ами няма ли все пак  някаква полезност в бирата – витамини , антиоксиданти ? „
Отговорът е :  „ Да ,има! Наистина ! Ако сте решили да си ги набавите точно от нея – заповядайте! „  :essen:



Ако  има глад за още инфо по темата :
http://reklamno.com/?tag=%D0%BF%D0%B8%D0%B2%D0%BE

http://bogoizbrania.blog.bg/technology/2008/07/06/himiia-na-birata.209364
http://www.papashi.ru/a85/
http://theme.orthodoxy.ru/pivo/polza.html#t8
http://zdorovja.com.ua/content/view/453/179/
С търсачката на руски по „вред пива”  -  още много по въпроса.
« Последна редакция: 03-03-2010, 01:46:28 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

titan

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2318
Re: А бирата ? Няма ли пощада поне за нея ? :)
« Отговор #1 -: 03-03-2010, 08:13:12 »

Четох в една книга,че бирата съдържа всичките най-вредни промишлени добавки, а те са 5 на брой , ще я потърся за повече информация.
 Бате Бино , благодаря ти ,че от раз ме отказа и от единствената бира, която пиех в месеца  tooth. Може вече да ме поздравите, станах пълен въздържател  :thankyou:
Активен

desi82

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1408
  • Ние сме това, което ядем!
Re: А бирата ? Няма ли пощада поне за нея ? :)
« Отговор #2 -: 03-03-2010, 09:39:23 »

Бате Бино благодаря за интересния материал! :flowers2:Добре ,че никога не съм си падала по това блудкаво питие! Направо ми е било чудно когато видя жена да пие бира, а още повече от бутилка в някой филм. Супер грозно и антиженствено!
Активен

Val

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 519
  • "Бог е дал на хората храната,дяволът - готвачите!"
Re: А бирата ? Няма ли пощада поне за нея ? :)
« Отговор #3 -: 03-03-2010, 09:43:03 »

Бате Бино, както винаги си много изчерпателен. Разказваш много увлекателно а на моменти става страшно  :o - типично в твой стил! Не пия бира , но ми беше интересно. Честно ти казвам повечечто неща ги чувам за пръв път.
Активен

Buku

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 897
  • :)
    • юнак-паликлечко
Re: А бирата ? Няма ли пощада поне за нея ? :)
« Отговор #4 -: 03-03-2010, 11:00:43 »

Бате Бино, доколкото разбрах, една от основните опасности при бирата е евентуалният излишък от хормона естрадиол, нали? Въпрос: а какво става в случай на хроничен недостиг на естрадиол (при жените)? Дали бирата не би могла да помогне малко? ??? (Май въпросът ми е излишен, щото от горното става ясно, че трябва да се изпие литър бира на ден за 0,2мг от въпросния хормон... което може да се набави и от други източници  :-\).
Активен
Мойсей казал, че всичко е от Бога, Платон - всичко е от главата, Иисус - всичко е от сърцето, Маркс - всичко е от стомаха, Фройд - от нещо малко по-надолу, Айнщайн - всичко е относително.
------
Господи като си прибрал грешните, вземи прибери и смешните!

Zloqd

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1374
Re: А бирата ? Няма ли пощада поне за нея ? :)
« Отговор #5 -: 03-03-2010, 11:27:53 »

И аз никога не съм бил фен на този горчиляк, въпреки, че не съм я смятал за алкохолно питие.
Имаше един период в който взимах бирена мая като хранителна добавка - и това ли крие същите рискове?
Активен
Умният човек знае как да излезе от затруднена ситуация, а мъдрият знае как да не попада в нея - даоска поговорка

Petko

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2359
    • facebook
Re: А бирата ? Няма ли пощада поне за нея ? :)
« Отговор #6 -: 03-03-2010, 18:32:00 »

Навремето така и не успях да се науча да пия бира. Беше ми много сладко и готино от нея, но на 10-тата минута ситуацията коренно се променяше и ме стягаше стомаха. Час по късно получавах спазми на дебелото черво и следваше много неприятно разтройство. 3-4 кризи и не можех да стоя прав от умора :-\ Всякакви изследвания ми правиха лекарите и все ме изкарваха напълно здрав с лек колит и гастрит, но това било нормално за целия човешки вид ;D
Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди


“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист
Re: А бирата ? Няма ли пощада поне за нея ? :)
« Отговор #7 -: 03-03-2010, 23:13:29 »

Радвам се много , щом сте доволни и вие .  Ама да знаете , целта не е била да отказвам някого напълно :)
 Единствената месечна биричка на titan   не би могла  изобщо  да се счита враг ,заплашващ която и да е жизнена функцийка  в организма му.  На всички ни е ясно ,че в невзрачни количества и бира и кафе или пък мазна курабийка и разни подобни , не са толкова страшни.  Страшни са с това ,че много рядко остават в тези количества :)
Пиячите ,знаем, като седнат , така пият,че не могат да станат после . А навремето и те са казвали: " Бе ,мани, от една бира нищо ми нема ." 
   Един от приятелите ми , (какво да го правя , такъв му се радвам)  където и да седнем на лаф, докато се усетя и той глътнал 7 бири.  Ако го оставя, ще мушне още толкова. 
Навремето (около двадесетте )и аз съм имал екстремистки прояви , на един рожден ден изпих 16 бири (от големите. Една каса съдържа 12 .)  .Още помня как на следващия ден почти през цялото време бях в тоалетната. Това е било първото ми прочистване на дебелото черво :) 
Ама нямаше информация тогава, кой да ти каже  подробности.. то и сега ако питаш докторите , ще ти кажат че бирата е полезна ,защото прочиства бъбреците..
 
 Освен това бирата в комбинация с хранене  води до лоши усещания дори и при здрави стомаси.  ( кой знае какво става вътре :)  )  Понеже моят не е такъв, навремето като съм сръбвал , бях установил ,че по време на ядене не мога да пия никакъв алкохол а пък и направих проста сметка : Викам си , ако мога да вържа кънките със 150 гр. концентрат на гладно , за какво да си поръчвам 350 -400 докато ям, че да постигна същият ефект :)   при това да ме боли коремчето.

Вики, ти знаеш също така добре като мен и като другите тук, че най-добре да се накара организмът САМ да си регулира нивата на хоромоните ( ако изобщо има някакво разбалансирване при теб )  . Това е тънка работа обаче, ендокринната система ,трябва внимателно да пипат само запознати. 
А колкото до   компенсиране на недостига  посредством външен източник , ( което си е временно решение, не бори причината ) сигурно има множество билки или съставки ,  които или директно ( като го добавят реално) или индиректно ( като стимулират организмът да си го произведе)   ще свършат работа, така че няма да ти се налага да се пълниш с  вредна бира ,заради едните хормони.
  За женските хормони не знам, но за тестостерона се сещам поне за 4 начина за неговото повишаване .  Първият е директно чрез стероиди. Вторият е прохормонът DHEA (продава се в капсулки) ,от който се образува после по-голямата част от тестостерона. Третият е всеизвестният требестан (бабини зъби)  ,който пък стимулира организмът да произвежда повече от него. И четвъртият  е чрез правилно дозирани физически натоварвания. ( Например фитнес през ден. Пробвал съм лично - върши работа ,макар и по-слаба от другите три  )
Така че не може да няма и за естрадиола.
« Последна редакция: 03-03-2010, 23:32:00 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

Buku

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 897
  • :)
    • юнак-паликлечко
Re: А бирата ? Няма ли пощада поне за нея ? :)
« Отговор #8 -: 05-03-2010, 09:00:33 »

  За женските хормони не знам, но за тестостерона се сещам поне за 4 начина за неговото повишаване .  Първият е директно чрез стероиди. Вторият е прохормонът DHEA (продава се в капсулки) ,от който се образува после по-голямата част от тестостерона. Третият е всеизвестният требестан (бабини зъби)  ,който пък стимулира организмът да произвежда повече от него. И четвъртият  е чрез правилно дозирани физически натоварвания. ( Например фитнес през ден. Пробвал съм лично - върши работа ,макар и по-слаба от другите три  )
Така че не може да няма и за естрадиола.

За бабините зъби знам ("трабузан", както още им викаха)... Даже, невероятно, но факт - са ми го препоръчвали за повишаване нивото на естрогена  ;D. Тая билка била уникална с това, че при мъжете повишава мъжките полови хормони, а при жените - женските! Понякога природата наистина прави неща, които дори нашите химии и технологии не биха могли да сътворят  :love_028:. Иначе, споко, и аз съм далеч от мисълта да се наливам с литър бира дневно, дори и евентуално да има някакъв ефект  :D.
Навремето много се увличах по бирата, по едно време изпивах по една двулитрова бутилка за 1 час, без да съм яла нищо (което не ми прави чест  :-[), но успях да го преодолея преди да е станало сериозно. Алкохолът, а и всички други пристрастяващи подобия, не са източник на радост и удоволствие, а както ти казваш, временно решение, като външен източник - създават илюзията за добро настроение, но после става по-лошо и не може да се размине без дългосрочни последствия. Сега мога да изпия една бира или чаша вино за една вечер в заведение, веднъж на 3 месеца, и после да не пия нищо в следващото тримесечие, без да ми липсва по някакъв начин. Абе, пристрастяванията от който и да е тип не водят до нищо полезно, но как се случват и как да се справим с тях, всеки сам знае за себе си...
Активен
Мойсей казал, че всичко е от Бога, Платон - всичко е от главата, Иисус - всичко е от сърцето, Маркс - всичко е от стомаха, Фройд - от нещо малко по-надолу, Айнщайн - всичко е относително.
------
Господи като си прибрал грешните, вземи прибери и смешните!

Светла

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 20
Re: А бирата ? Няма ли пощада поне за нея ? :)
« Отговор #9 -: 05-03-2010, 19:40:08 »

 :Content_14: много ценна информация бате Бино, отдавна се опитвам да убедя мъжа ми, че бирата не е по-безвредна от другия алкохол, но в спора все не успявам да аргуметирам доводите си. Сега вече ще бъда и научно обоснована  :pensif_29:, само остава да му преведа статията на английски и ще му  :Confus_3:.  desi82  така ме усмихна коментара ти - когато за пръв път бях в Канада бях много възмутена как може дори в заведенията да ми сервират бирата направо от бутилка, а като си поискаш чаша те гледат едно недоумяващо  :D. Вече много рядко консумирам бира (особено след като опитах истиската немска и белгийска, "оная непастьоризираната, мътната, дето я продават само на определени места" с живите дрождички дето наистина е дяволски вкусна  :Content_4 - emotloader: ), но от време на време пийвам глътка-две от бирата на мъжа ми, за да не си трови толкова много организма  ;) Май след прочита на горното всички ще ми се радват от сърце, защото винаги ще бъда дежурния трезвен шофьор
Активен
„И плътта на убитите животни в човешкото тяло ще стане негов собствен гроб. Защото истина ви казвам, който убива, убива себе си и който яде от плътта на убити животни, яде от плътта на смъртта."

Хриси

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 65
Re: А бирата ? Няма ли пощада поне за нея ? :)
« Отговор #10 -: 12-03-2010, 21:52:20 »

Бате Бино много ценна информация споделяш с нас и добре представена,браво  :Content_22: Отдавна се опитвам да откажа мъжа от бирата,но все не ми се получава.Постоянно спорим дали бирата е алкохол или не  ;D Дано успея да го вразумя поне малко,че с това пиене всеки ден направо ме плаши .Като прибавим и 1-2 кутии  цигари,работата става сериозна.
Активен
Бъди промяната,която искаш да видиш в света!

titan

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2318
Re: А бирата ? Няма ли пощада поне за нея ? :)
« Отговор #11 -: 12-03-2010, 22:43:11 »

Бате Бино много ценна информация споделяш с нас и добре представена,браво  :Content_22: Отдавна се опитвам да откажа мъжа от бирата,но все не ми се получава.Постоянно спорим дали бирата е алкохол или не  ;D Дано успея да го вразумя поне малко,че с това пиене всеки ден направо ме плаши .Като прибавим и 1-2 кутии  цигари,работата става сериозна.
А на мъжа ти му пусни да гледа филма за захарта -горчивата истина
Активен

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист
Re: А бирата ? Няма ли пощада поне за нея ? :)
« Отговор #12 -: 13-03-2010, 16:13:04 »

Аз не го знам този за захарта , Титан, ако е удобно , дай координати.
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

Хриси

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 65
Re: А бирата ? Няма ли пощада поне за нея ? :)
« Отговор #13 -: 13-03-2010, 17:13:26 »

От сурат тефтера (фейсбук :Confus_3:) ми попадна линк към тази лекция на д-р Robert H. Lustig за вредата от фруктозата и това защо и как през последните 30 години се е намърдала навсякъде в храните около нас. Филмчето го има на колибката тук, а субтитрите са тук.

Можете директно да го гледате и на youtube.

Аз се впечатлих доста. За мен това е първото обяснение защо една калория може да е различна от друга, когато става дума за затлъстяване.

Аз се сетих затова :)
Активен
Бъди промяната,която искаш да видиш в света!

ДРЪНДЮ МАРУЛКОВ

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 199
Re: А бирата ? Няма ли пощада поне за нея ? :)
« Отговор #14 -: 13-03-2010, 17:23:20 »

От личен опит съм усетил,че наистина с бирата нещо не е наред работата,нече съм бил бирен фен,но просто както казва Бино,от нея няма бърз и качествен ефект,но съм виждал как авери немогат да изтрзнеят по два дена(естествено след 25 бири,не след 2)...това доказва че в нея няма просто спирт,а доста други нещица....По принцип бирата явно много бързо ускорява ферментацията в чревният тракт и вместо първо да ти фръкне главата....ти пада дъното,по този повод имах доста екстремно изживяване преди три години на един капан-лятото ..жега,голяма жажда е налегнала мойта личност и като никога следват две ледени загорки за половин час,след което тръгвам с жена ми и .....ужас ,красивата бургаска морска градина исках на секундата да стане безлюдна пустиня,която да е пълна с памперси,немога да ви опиша как издържах до най-близкото заведение-това ми беше първата успешна медитация и то в движение.А жена ми от половин година вече не консумира,чела е подобен материал и дори ми спомена,че вече няма силни болки когато и идва цикълът.НАЗДРАВЕ tooth
Активен

muki_w

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 182
Re: А бирата ? Няма ли пощада поне за нея ? :)
« Отговор #15 -: 15-03-2010, 13:01:32 »

добре де,на мъжете им растели гърди,ми аз колко бира изпих на млади и никакъв резултат!  :surpris_23:
Активен

titan

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2318
Re: А бирата ? Няма ли пощада поне за нея ? :)
« Отговор #16 -: 15-03-2010, 15:14:19 »

Явно не ги масажираш достатъчно , то е като с мускулите , освен аминокиселини трябва и тренировка , значи пиеш  бира, боза и ги мачкаш всяка вечер от 19 до 19.30  tooth
« Последна редакция: 15-03-2010, 15:25:39 от titan »
Активен

Zloqd

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1374
Re: А бирата ? Няма ли пощада поне за нея ? :)
« Отговор #17 -: 15-03-2010, 15:15:57 »

добре де,на мъжете им растели гърди,ми аз колко бира изпих на млади и никакъв резултат!  :surpris_23:
Трябвало е да опиташ с боза (когато още се правеше хубава такава и я изчакваха да ферментира)
Активен
Умният човек знае как да излезе от затруднена ситуация, а мъдрият знае как да не попада в нея - даоска поговорка

muki_w

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 182
Re: А бирата ? Няма ли пощада поне за нея ? :)
« Отговор #18 -: 15-03-2010, 16:27:34 »

Titancho,по някога си голям...  :Content_14: 
Активен

titan

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2318
Re: А бирата ? Няма ли пощада поне за нея ? :)
« Отговор #19 -: 15-03-2010, 16:38:34 »

Titancho,по някога си голям...  :Content_14: 
Муки  понякога ми идва да те  :Appetit_17:
Активен
 

Страницата е създадена за 0.087 секунди с 23 запитвания.