Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Проблем след очистване на черния дроб  (Прочетена 2080 пъти)

shylight

  • New
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2

Здравейте,

пост-нах вече моя въпрос, но като че ли беше на неподходящото място, затова го повтарям пак тук.

Обръщам се към всички съфорумци с молба за мнение по следния въпрос: четох много за чернодробното очистване и реших да го направя за първи път. Постя от началото на март (стриктно) и постепенно се подготвях до времето на пълнолунието в събота (19.03.). През деня пих сок от цвекло и кисели ябълки, вечерта - зехтин и лимон - по 100 гр от двете, легнах си рано с грейка. При мен нещата се случиха бързо: още в 04.30 ч имах покана за посещение на WC, и втора - към 05.30 ч. Почувствах се добре и заспах.

Проблемът се появи на следващия ден - много силно главоболие в дясната част на главата и сълзене на дясното око. Следва да отбележа, че имах слаба хрема и отзвучаваща кашлица, когато започнах очистването. главоболието беше придружено от пулсиране в цялата предна част на главата  в областта на двете слепоочия, непоносимост към светлина, без температура. Нямам мигрена, никога не съм страдала от сенна хрема или друга форма на алергия.

Днес (2ри ден след очистването) главоболието постепенно намля и почти отзвуча. Кашлицата се промени, стана на пристъпи - не силно, но продължителни; хремата е като стена. Не пия лекарства заради скорошното очистване на дроба.

Моля да споделите дали някой е имал подобни симптмо и как са отзвучали или как са били третирани. За себе си намерих няколко обяснение между които напразнио се лутам: влиянието на магнезиевия сулфат, който натоварва бъбреците, а оттам сърцето и повишава кръвното налягане; сенна хрема, макар и за първи път (аз живея в Италия, при нас е пролет и всичко е цъфнало, дворът е обсипан с цветя) или мигрена ???? като  реакция на очистването, или пък реакция към меда, който консумирам в големи колочества?

Прочетох и за възможна реакция, свързана с наличие на паразити в червата - къде мога да прочета повече?

Всеки съвет или наблюдение е добре дошло. Предварително благодаря.
Активен

homo futurus

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 241
  • Бъдещето е на Вегетарианците!
Re:Проблем след очистване на черния дроб
« Отговор #1 -: 03-04-2011, 10:19:02 »

Здравей
Тия дни писах доста по въпроса за чистенето на черния дроб. Аз лично не съм имал никакви кризи колкото и пъти да съм го правил но от другите ми очистителни дейности едно мога да ти кажа - Може да очакваш всичко.
За съжаление гарантирани лекове няма - Чакаш и то отминава.
Тялото има навика да капсулира боклуците които не може да изхвърли. Затова при процедури свързани с голям и бърз очистителен ефект, част от тези капсулирани неща навлизат в обмяната на веществата и те натравят оттам идват тези кризи. Понеже всеки е водил различен начин на живот - правила няма - Очаквай неочакваното. Просто не се шашкай. Не съм фен на Магнезиевия сулфат. Прекалено е агресивен избягвай го особено след прочистване на черния дроб - ти направо си го разбил с тоя MgSO4(7H2O).
Вместо него може да използваш рициново масло или плодове с разхлабително действие - круши , сини сливи.

Не се страхувай направи го пак от няколко очиствания няма да стане работата.
Трябва си време и постоянство.
Активен
Дълбока безметежност,
печален идеал.
Проблясък в тъмнината ме пробуди ...
Разкривайки, че досега съм спал !
 

Страницата е създадена за 0.077 секунди с 24 запитвания.