Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: SOS Бъди Веган, Живей Зелено, Спаси Планетата - екологичен семинар в Пловдив  (Прочетена 8705 пъти)

Angie

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 839

А ние всъщност спорим ли за нещо? Тук сме се събрали вегетарианци, вегани, суровоядци, хора търсещи здравето и мисля, че близостта с природата е осъзната необходимост ако не от всички, то поне от повечето от нас тук. Също така, спорим ли за това дали е по-добре да се отопляваме с въглища или да имаме жилища които са енергоефективни и ни спестяват разгоди, миризми, и пълнене на печки? Струва ми се, че и за това не спорим. Разделно събиране на отпадъци, пластмасови торбички и т.н. са все неща, за чиито ползи или вреди едва ли имаме тотални разминавания. Е, явно се разминаваме с това дали кокошката е първа или яйцето, или нещо друго, тоест има ли глобално затопляне или няма и кое/кой в каква степен го е предизвикал (Светльо, аз за научни данни които не са ми в компетенциите няма да споря, но съм абсолютно убедена, че човек може да повярва на всичко, зависи как и колко упорито му е поднасяно, като например "знанието" или "незнанието" ни за това кога са измрели динозаврите). Но това има ли чак такова значение, след като ние по основните неща сме съгласни, а те няма как да не се отразят на по-голям мащаб. Всяка една крачка която ние правим осъзнато- и за яденето, и за мисленето, и за екологията, умножена по всички нас тук и многото извън този форум, си мисля, че е от значение за изграждането на бъдещето-било то близко или далечно. То има една приказка "пътя към ада е постлан с добри намерения", но все пак всеки от нас прави избор, а като че ли точно ние тук сме го направили. Аз ще си кажа, че мен лично не ме вълнува дали историята с глобалното затопляне е реална или измислена, за да правят някои пари (story of stuff  имат добро филмче на тази тема). Обаче ме вълнува това аз и колкото се може повече хора, да се развиваме духовно, да развием способностите си, да се върнем в Бог ако щете...И също така хората да се ограмотят, да се научат да мислят критично, и разни такива работи. Нали на някои хора не им трябва храна и вода и живеят само с прана...а прана има и ще има..
Активен

benato

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1467
    • benato

Да ,ще има  :Content_4 - emotloader: то нали всичко е прана и вибрации :laugh:
Абсолютно е така Анджи,да се развиваме духовно,а не да тъпчем на едно място и да си удряме главата в една и съща стена. :Confus_3:
Но и да не станем като Кристиян,само критика и дървено-гугъл-философи. :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader:
За земетресенията и бедствията подкрепям Светльо,с тези ядрени взривове,никой не може да е сигурен в цикличноста на бедствията :surpris_23:
« Последна редакция: 18-01-2010, 13:02:07 от benato »
Активен


GO GREEN
"Когато човек твърди, че не иска да говори за нещо, той обикновено иска да каже, че не е в състояние да мисли за нищо друго." -Джон Стайнбек - "На изток от Рая".
 

Страницата е създадена за 0.264 секунди с 23 запитвания.