Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Здравейте!  (Прочетена 2573 пъти)

4edeto

  • New
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2
Здравейте!
« -: 12-01-2010, 15:42:13 »

Привет на всичи. Вие май се забавлявате в този форум?  :peperudi:
На повечето от вас съм виждала постовете от сайта земя на заем, но тук май също има, какво да се чете.
Обръщам се към всички за съвет. От няколко години майка ми има здравословни проблеми (полип на пикочния канал, атрофия на лигавицата на пикочния канал, пукнат прешлен, гастрит, зърнест черен дроб, не съм сигурна, че така се казва точно, изтънена лигавица на матката и може би още нещо  :surpris_25:). От години и говоря, че трябва да премине на суров режим на хранене, ефекта, от милионите изприказвани приказки, е че спря да пие прясно мляко, яде повече плодове и зеленчуци, но нищо повече. Направиха й 2 операции за отстраняване на полипите, но атрофиралата лигавица не се възстановява. Вчера дори се поскарахме малко, защото някакси е глуха за всичко, което й казвам. Знам обаче - не е това пътя. Купила съм книгата "Основи на здравето" на Малахов и на Олга Елисеева" Тайната на неправилните диагнози". Ще й ги връча, за да се образова. Иска й се някой да й даде хапче и с него да оправи всички проблеми, и отказва да повярва, че такова хапче няма.

Та, ако някой има идеи, как да я накарам да направи прочистване, или пък идеи за някакви рецепти , не знам и аз. КАквото и да ми дадете като информация, може и да свърши работа.
Извинявам се, че навлязох с "тежката артилерия" в този така прекрасен форум.
Поздрави на всички вас :flowers2:
« Последна редакция: 12-01-2010, 16:04:53 от 4edeto »
Активен

ДарбиМак

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 589
Re:Здравейте!
« Отговор #1 -: 12-01-2010, 17:01:30 »

Чеде, здравей! Хубаво си се обърнала към нас, но човек ако сам не иска да си помогне - никой друг не може. Ти самата как се храниш и какъв режим спазваш?  ПИтам за да си дадеш сметка дали си пример за това как се отразява суровата храна. Смятам, че майка ти трябва да има повече социални контакти с хора като теб. Ако има с кого да се запознае от суровоядците... Ами що не и дадеш да чете в нашия форум ?!?  Нека прочете и книгите, които си и купила. Понеже има всякакви книги за всичко и някои хора може да не вярват, че точно тази е, която ще им помогне.
Това, че майка ти е спряла млякото и е увеличила плодовете и зеленчуците е добро начало. Убеди я да почне да пие повече вода и да дъвче много добре храната. Смятам, че доста рязко трябва да премине към здравословно хранене. Няма време да чака. Щом е на лекарства това усложнява нещата.
Може би й трябва много любов. Може да й трябва повече внимание за да се замисли, че е значима и трябва да се излекува със собствените сили на тялото си....
Пожелавам ти успех  :Content_22: А на майка ти бързо оздравяване  :Content_22:
Активен
Намасте :)

Вери

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2153
    • Магията на суровата храна
Re:Здравейте!
« Отговор #2 -: 12-01-2010, 23:16:50 »

4edeto, здравей.
Ако си същия човек, за когото те мисля, да знаеш, че страхотно си се променила. Браво!
А ти нали се храниш сурово? Какъв по-хубав пример от това?! Майка ти не вижда ли промените в теб? Всъщност какво питам...пак ще кажа, че човек вижда това, което иска.
Активен

Antares

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 172
Re:Здравейте!
« Отговор #3 -: 13-01-2010, 09:27:27 »

Здравей, 4еdeto :)

Проблемът с родителите е наистина сложен, те като поне с 20 години преди нас имат много по-трайни лоши навици по отношение на храненето, придобити с годините. И моите са така, но аз сравнително отскоро - едва 2 месеца - си смених тотално хранителния режим и горе-долу от толкова говоря с тях на тази тема. И двамата са с високо кръвно и диабет тип 2, при майка са голям проблем теглото и разширените вени, а татко и нещо сърдечно има, за което пие лекарства. Но мисля, че при тях моето говорене сякаш има някаква полза, макар че майка ми казва "поне риба или пиле можеш да ядеш отвреме навреме", което ме навежда на мисълта, че не смятат да спират месото. Готвената храна я приемат за нещо съвсем нормално. Не живея с тях отдавна и не мога да преценя какво наистина са променили в храненето си. Казаха, че много са намалили млякото и млечните, сутрин закусват плодове, което си е добре, че то иначе като помня какви филии с масло и кашкавал хвърчаха... За щастие майка отскоро излезе в заслужена пенсия, та основанието "нямам време за такива работи" отпадна. Въобще като чуя, че за суровоядството "трябва много време" или пък като ме питат "е ти какво ядеш" и ме досмешава. Приемам го с хумор, но и търпеливо обяснявам какво, как и кога точно ям. За повечето хора плодовете са "десерт", а зеленчуците "зарзават, силаж, гарнитура" към нещо по-солидно. Въобще навикът е голяма работа, но понякога трябва едно леко подбутване, а понякога и повече време трябва. Успех в трудната мисия  :Content_22:
Активен

benato

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1467
    • benato
Re:Здравейте!
« Отговор #4 -: 13-01-2010, 11:00:25 »

Едва ли ще станат суровоядци,но поне вегетариянци :surpris_23: ^-^
Майка ми и на жената майка й ни слушат много и ядат каквото им кажем,правят клизми,житни режими,сокови дни,чернодробно пречистване.Двете са в момента на соково гладуване за 3-4 дни :laugh: Мисля ,че примерът,отношението,доверието и разбирателството помагат в такива случаи.
Също така си е до човек,колко е буден и колко иска да се промени към добро,да е отворен към новото и да не е инат.
А баща ми си яде всякяква помия. :surpris_23: Онзи ден се карал на майка ми,"Писна ми това постно,отивам да си взема лещо полезно и стабилно" И си купил бутчета и наденица ;D ;D ;D :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader: И като се има в предвид ,че всеки ден на обяд яде месо,на работата, работи в мандра и яде кашкавал на корем,по нова година изяде бая месо и луканка. ;D И човека се е притеснил да не му стане нещо от тези постни яденета :Confus_3: :Content_4 - emotloader:
Пие по един литър кафе на джезве,пуши като комин,ако не го контролираме и ще пие алкохол всеки ден. Та разликата с майка ми е доста очевадна :laugh:
Активен


GO GREEN
"Когато човек твърди, че не иска да говори за нещо, той обикновено иска да каже, че не е в състояние да мисли за нищо друго." -Джон Стайнбек - "На изток от Рая".

4edeto

  • New
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2
Re:Здравейте!
« Отговор #5 -: 14-01-2010, 11:09:15 »

Здравейте!
Аз съм веган. Менюто ми  е почти сурово, но все още не мога да се откажа  от боб и леща. Знам че някой ден и това ще стане.
Сестра ми също е веган и двете постоянно обясняваме на майка за здравословното хранене. Сестра ми дори ходи на курс по дишане при един руснак, който само с дишане лекува всякакви болести. Опита се да я научи, но за майка това са глупости. Преди 2 дена ми затвори телефона, когато започнах отново да й говоря, че трябва да мине за месец само на плодове, каза: "затварям телефона, не мога да говоря повече". Аз естествено не се отказах и на следващия ден продължих темата. МАй само себе си убеждавам и преговарям прочетеното от книги :Content_4 - emotloader:
Струва ми се, че само като види книгата на Малахов за уринотерапия и ще ме анатемоса ;D. Лошото е че не живеем заедно, дори не сме в един град и няма как лично да давам пример с храненето си. Когато ми дойде на гости по няколко пъти на ден пита, какво да сготви и отговора ми "НИЩО"  я обърква. дори по-късно, когато го споделила това с дядо и баба, те ми позвъниха притеснени, че приятеля ми щял да ме напусне, ако не му готвя. И така трудно се променят хората иначе, аз навсякъде, в работа, в университета ежедневно обяснявам вредата от месото и млечните продукти. Забелязала съм, че са по склони да вярват, ако им говориш, за всички онези вреднотии,с който тъпчат добитъка, от колкото просто да им кажеш, че месото не е храна за хора или пък, колко жестоко е убийството на животни. Не им дреме изобщо.
Благодаря на всички за съветите. До скоро :flowers2:
Активен

Bella

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 100
Re:Здравейте!
« Отговор #6 -: 14-01-2010, 11:25:42 »

Трудно е да убедиш някой, който е на 60-70 години, че това с което се храни му вреди. Още по-сложно става, когато повтаряме едно и също с убедеността, че сме прави, а отсреща ни гледат с неразбиране и подозрение.
Всеки може да бъде убеден или не, само ако иска и допусне в съзнанието си тази възможност. Вероятно им трябва повече време на твоите родители или пък никога няма да се променят. Моите родители никога няма да се променят, но аз вече и не правя опит да ги убеждавам. Доволна съм, че не ме карат да ям каквото не искам и когато им ходя на гости се опитват да ми подсигурят салата и авокадо, за да можем да обядваме или вечеряме заедно.
Активен

Светла

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 20
Re:Здравейте!
« Отговор #7 -: 14-01-2010, 23:49:21 »

4ede, а защо се опитваш сама да вразумиш майка си? това е трудна задача, обикновено майките са тези, които са свикнали да дават съвети  :pensif_29: защо не опиташ да я заведеш при някой "лекар" - специалист в храненето, като Емилова, Гайдурков и каквито други предлагат лечение с глад в бг. може пък като й го каже някой друг (особено ако е с титла "доктор") да се поразмисли и да се престраши да опита. книгите са прекрасна идея, но пък са й донесени пак от теб - може затова да се инати.
Активен
„И плътта на убитите животни в човешкото тяло ще стане негов собствен гроб. Защото истина ви казвам, който убива, убива себе си и който яде от плътта на убити животни, яде от плътта на смъртта."

Angie

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 839
Re:Здравейте!
« Отговор #8 -: 15-01-2010, 00:23:07 »

Присъединявам се към Светла. Баба ми например дори и да каже че сигурно съм права, ще добави че няма за кога да си променя навиците. Всеки е прав за себе си. А с убеждение и говорене не става, тази тема вече сме я говорили във форума. Човек не му ли прищрака нещо в него и сам не се открехне и не изпита необходимост, каквото и да му говориш, си хвърляш думите на вятъра. Е, вярно, затвърждаваш си наученото  :D
Активен
 

Страницата е създадена за 0.094 секунди с 23 запитвания.