Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Антропософия  (Прочетена 9450 пъти)

mariiina

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1464
Re:Антропософия
« Отговор #40 -: 12-01-2010, 10:30:55 »

 :kisss:Хай, на баба ,сладките....Че наперени, че оперени...Тъй,тъй, тъй трябва...Да търсим и защитаваме истината ,дотогава, докато всички  в един глас изокаме....е те,  това е тя...една за всички и всички за едната ...ИСТИНА!!!Ама дотогава  трябва мноооого да се чете...,хай сега ни са сърдете...няма практика без теория.... Изпървом е СЛОВОТО-ИДЕЯТА...Нещата тръгват от главата...ама тази в която си има нещо, дошло от голямото знание,това, което си го има там горе,някъде, навсякъде...Я, опитайте да задавате точни и кратки въпроси и вижте дали отговорите няма да си дойдат.... Когато търсещото съ-знание тръгне по пътеката на еволюцията, независимо дали е о-съ-знато или интуитивно, то непременно ща попада на каквото си трябва и когато си трябва!!!!Най-добре е нещата да ви се случват в точното време и на точното място, но това е идеалното...иначе винаги има леки отклонения....
    Има и така нареченото от мене крокодилско съзнание -  стои си в локвата, чака ,зяпа и лапа!!!!Ама докъде я е докарал кроки от тооооолкова дълго чакане... 
    Вижте сега, когато аз се ровех от Библията ,през Платон, Елена Блаватска, Петър Дънов,Рудолф Щайнер, книгите за Анастасия,и още мнооого други в един момент усетих, че в почти всички книги от такива автори-езотерици, теософи, окултисти си има и тестове...т.е. четеш, четеш и в един момент попадаш на нещо ,което, като че ли няма връзка с всичко изчетено до момента...няма връзка, или е точно обратното на всичко казано до момента...Хай, да му се не види, защобеше целиятози труд и пак да стигнадо...никъдето...Е тогава ми светна..Питат те - ха, сега, да видим разбра ли го, откри ли истината или си пак в началото...Ще се научите да ги усещате тези неща...Освен това , всички тези автори, си предупреждават-- не вярвайте на 100 %на всчко което чувате, и четете, ПРОВЕРЯВАЙТЕ, ПРОВЕРЯВАЙТЕ до тогава, докато- не стигнете до логиката срещу , която няма анти логика, няма опровержение!!! :heart_2:
Активен
...могъщият се бори само със могъщ...

Angie

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 839
Re:Антропософия
« Отговор #41 -: 12-01-2010, 12:26:01 »

Аксим, ти какво имаш предвид като говориш за пасивност- пасивност в индивидуален план (четеш, ама не практикуваш) или в социален план (нямаш отношение към закона за ГМО и нямаш гражданска позиция)? Или това някой да ти се качва на главата да ти се подиграва, че си вегетариянец, пък ти да да му останеш длъжен, тоест да не се зашитиш?
На въпроса ти "Това че съм лектозен вегетерянец напът да стане веган значи ли че трябва да толерирам всеки да ми се качва на главата и да оставям хората да ме обиждат без последствия?" моят отговор е "да". Макар че не съм убедена че "толерирам" е правилната дума..Този, който ти се качва на главата, определено е по-глупав от теб, или най-малкото не е помислил преди да говори. В малкото случай, когато съм била силно предизвиквана и съм се поддавала на желанието да натрия носа на някой, който ме заяжда, съм страдала аз, защото съм си изразходила времето и нервите да обяснявам неща на една куха лейка, която не е узряла да толерира различния от него, още по-малко да го разбере. А това да "толерираш" тези които ти пушат в колата е по-скоро "компросмис", а не толериране. Аз разбирам да толерираш е да оставяш хората да са такива каквито са и да не ги нападаш затова че са различни, докато не почнат да ти навлизат в територията.
Активен

benato

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1467
    • benato
Re:Антропософия
« Отговор #42 -: 12-01-2010, 13:10:36 »

Анджи,абсолютно си права! Когато се ядосаш или впрегнеш в спор,разбиеш си вътрешното спокойствие,само ти си носиш последствията.
Аз сега се опитвам да следвам йога практиките и да си наблюдавам реакциите. Започнах да прилагам учението,когато има проблем да променя възгледа и разбирането към него и той отпада :) Станах по спокоен,но трябва време и практика.Пътя е дълъг,когато става въпрос за себереализация.
Това не означава да си безразличен,а да си безпристрастен.
С нагли пушачи е трудно,вярно е :surpris_23:,но когато им покажеш,че това е положението,няма къде да ходят.
Отдавна не споря за храненето,в крайна сметка,какво се постига-нищо, нито аз ще приема,че месото,яйцата и млечните са незаменими и полезни,нито ядящите ги и защитаващи ги,биха спряли да ги консумират :Confus_3:
Или на човек,който го е страх ,че ако пропусне едно ядене ще се разболее,да обяснявам за лечебния глад :laugh:
Виж във форума и сайта ,понякога влизам в спор,но това е защото ги четат и неориентирани,търсещи хора,ако не защитим идеите си ,как да разберат същноста?
Активен


GO GREEN
"Когато човек твърди, че не иска да говори за нещо, той обикновено иска да каже, че не е в състояние да мисли за нищо друго." -Джон Стайнбек - "На изток от Рая".

axim

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 155
Re:Антропософия
« Отговор #43 -: 12-01-2010, 14:11:56 »

Аз все още се боря с тъмното си минало и съм с доста екстремиски и терористични мисли за остояването на ценостните ми идеи.Имах предвит исцяло социялната страна на пасивноста.Възмотен съм от овчият истинк в хората.Това имах в предвит.Глупавата пасивност и за това подметнах и за Ганди.Един човек които проповядва ненападението и го издига в култ,но също така един мъж които освобождава Индия и я превръща в държавата която е сега.Страшно съм впечетлен от него.Между другото и тои е практикувал глад и тои е ядял предимно плодове и се е опитвал да откаже млечните през целият си живот.Има една негова книга която препоръчвам на всички и тя е "Моят път към истината".Страхотна книга.Много се извинявам че изместих фокоса на спора.Виноват съм и си поръсвам главата с пепел.А между другото не сте ли се замисляли че ние благодарение на хранителните ни навици сме малцинство и трябва по скоро нас да ни толелират а не обратното......аааааааааа :bleh
Активен
ИСТИНАТА ОСВОБОЖДАВА


Човекът е ангел с едно крило. Ако хората не се прегърнат, няма да полетят…”

                                                                                                                                    Диоген

Angie

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 839
Re:Антропософия
« Отговор #44 -: 12-01-2010, 14:31:08 »

Ганди освен човешките си качества е имал и политическа далновидност, а и според мен не е имал кой знае какъв избор, в смисъл, едва ли е разполагал с военна мощ да се пребори с Англия.
Абе общо взето..врага е вътре в нас, както и съюзника :)
Активен

Zloqd

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1374
Re:Антропософия
« Отговор #45 -: 12-01-2010, 22:03:12 »

Здравеите отново.Наи сетне някои да отвори дума по тази моя болнава тема.Това че съм лектозен вегетерянец напът да стане веган значи ли че трябва да толерирам всеки да ми се качва на главата и да оставям хората да ме обиждат без последствия?Предварително оточнявам че нямам никого в предвит от участниците в този фором.Извинявам се предварително ако някои се засегне.Несъм го търсил.В общи лини тук сме се събрали една страхотна компания.Та да се върна на болнавия въпрос.От всякъде чувам да ми се казва ти си вегетерянец бъди толерантен.Чакаи малко.Аз пътувам със служебни коли почти всичките ми колеги пушат вътре без да се съобразяват със моита скромна особа.Дори неме питат дали може да запалят просто си палят.Аз като бивш пушач наи много си го отнасям от тяхният дим.Я ми кажете защо да съм толерантен ааааа??Да им направят фасовете по 20лв дано.  :pensif_29:
Друго което много ме дразни е че се очаква от нас вегетерянците да сме пасивни.Гризи си моркова и си траи.АААААААААААААААААААААа направо пяна ми излиза от ушите.Съгласен съм че търпението и мъдроста идват с годините но невиждам как че пасивно и траикаджиско поведение ще стане.Всеки трябва да поеме отговорноста че на живота и да си носи шамарите с чест.Колкото до предизвикателните изказвания аз съм за тях.Където има искри има и огън.Много обичам да ме предизвикват....
Важното е да бягаме от клишетата.Мир и любов на всички мои съфоромци и на иважното което щях да забравя.Цялата тема отива към пасивната съпротива комаи?Някои може ли да ми каже че разбира изцяло Ганди?????Лично аз немога да го проомея,упитвам се прекланям му се но него разбирам.Сигорно все още несъм дозрял.... :love_028:
Пушачите са много досаден сорт хора. Рядко ще се сети сам че чи пречи - и ако не реагираш по някакъв начин номера минава. Аз не съм конфликтен човек, но в това отношение съм се научил да не правя компромиси на никой. Когато ми предстои да пътувам с колега пушач първо се уверявам, че като му се допуши ще спира да пуши навън. Лошо са научени - все едно човек да вземе да ходи по малка нужда в колата - ако за едното се спира и за другото трябва.
Като излезе закона за пушалните се разправях около една седмица с директора и накрая издействах да направят такава стая и на моята месторабота (иначе се пушеше навсякъде).
Според кодекса на труда работодателя е задължен да осигури здравословни условия на труд.
Чувал съм, че в Канада хората почти не общуват с пушачите - направо ги изолират като наркоманите и ги избягват. Доста време ще мине докато и тук стане така - просто всеки мълчаливо търпи нездравословните  навици на другите и не прави услуга нито на него нито на себе си.
Активен
Умният човек знае как да излезе от затруднена ситуация, а мъдрият знае как да не попада в нея - даоска поговорка

Petko

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2359
    • facebook
Re:Антропософия
« Отговор #46 -: 13-01-2010, 13:49:19 »

И мен ме гледат странно, когато кажа на мои приятели, че докато аз съм там не могат да пушат. И са много изненадани! Нищо вредно нямало за мен! Глезотия! В БГ да си пушач е предимство все още :-\ Да ядеш баничка също! Пробвай да искаш фактура на борсата(където е абсолютно нагло и противозаконно да не издаваш касов документ) - все едно си ги напсувал tooth Всичко е на обратно тука tooth
« Последна редакция: 13-01-2010, 13:53:30 от Petko »
Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди


“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов

benato

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1467
    • benato
Re:Антропософия
« Отговор #47 -: 13-01-2010, 14:16:01 »

Да искаш фактура е признак на ниска култура!
       :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader:
Активен


GO GREEN
"Когато човек твърди, че не иска да говори за нещо, той обикновено иска да каже, че не е в състояние да мисли за нищо друго." -Джон Стайнбек - "На изток от Рая".
 

Страницата е създадена за 0.126 секунди с 23 запитвания.