Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Дневника на Диди  (Прочетена 1873 пъти)

Diana88

  • New
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1
Дневника на Диди
« -: 23-03-2020, 14:56:44 »

Здравейте на всички :)
Първа тема, първи пост, първо представяне.
Аз Диана, 32 годишна майка на 2 деца, обожаваща да се храня.
Диагностицирана с Инсулинова резистентност преди 2 години. Тогава и започна моята борба с храната.
Отдавна храната за мен е важна, както по качество, така и по състав. Не ми е ново да следя и съобразявам какво и колко, кога и как...
За съжаление се сблъсках с това, да се налага да трябва да пия лекарства и по думи да на лекаря да няма друг начин, за да съм добре, с контролирана захар и без свръх производство на инсулин. Така започнах с режимите на хранене, не с диети - режим. Исках нещо, което да стане част от живота ми и да не го мисля. Аз като (Вероятно всеки) не обичам ограниченията. Човек съм на ясните и точни правила, така ми е най-лесно да ги спазвам.
Открих, че нисковъглехидратното хранене, определено държи захарта ми в абсолютно завидни норми  (като на здрав човек и то без лекарството) Изкарах 2 години с така популярното Кето хранене. Добре се чуствах, но последно време за мен това хранене се превърна в секта и искам да променя нещата, преди да е станало късно :) Там се яде месо (аз не съм фен) Там се броят калории, макроси... Има дни с различни калорийни приеми спрямо това, колко и как си тренирал. Сметки, калории, сметки, калории - накрая ставаш робот, който не смее да хапне нищо, без да го претегли и осмисли - а това започна да ми докарва,както слаба воля, така и лошо психическо състояние. Буквално целия ми ден се въртеше около това, колко и какво да ям...
Не съм фен на месо, имам алергия към яйца, храня се основно със зеленчуци, обожавам ядки, семена и кълнове, които обаче, нямат място в нисковъхлехидратното хранене.
Имам многократни Веган периоди, през които обаче се подувам зверски, коремът ми спира да ми служи и започвам със сериозни дикомфорти, след което отново се връщам към НВ хранене.... Не съм опитвала само суровоядство и без да се заричам със срокове и обещания, съм решила да опитам. Чета много, наясно съм с ползите, но явно нещо изпускам в моето веганство до сега. Не може само на мен да не влияе както се очаква :)
Стана дълго...
Само исках да кажа, че в редиците Ви има нов ентусиаст, който много иска да е жизнен, здрав и без ежедневно главоболие, пълноценен човек :)
Единствените ми притеснения са, дали суровоядството ще държи захарта ми в норма. Надявам се този експеримент да се окаже моят начин на хранене и да не се налага повече да смятам и броя хапките, които ми се дояждат. Принципно, фруктозата вдига захарта, от друга страна ендокринолозите препоръчват тя да се консумира разумно.... Само с "проба - грешка", ще разбера дали това важи за мен.
Нямам проблеми с теглото (поне не грандиозни, имам онези 5 кила, дето всяка дама иска да махне от себе си), но като цяло това е, защото винаги внимавам какво ям. Опитвам да се движа (попринцип съм от мързеливите, но все пак полагам усилия) Много обичам сладките сурови изкушения под всякаква форма.
Вие как мислите? Може ли суровоядство без сметки и калорийни анализи ?
Активен

Vov

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1102
  • Познай себе си.
Re:Дневника на Диди
« Отговор #1 -: 06-05-2020, 19:36:25 »

Здравейте Диди,
Добре дошла в този прекрасен форум!
Тук ще получите много съвети, някои - противоречащи си. Важно е да продължите да търсите активно. Да не приемате нищо за истина от последна инстанция...
За начало - стана известно, че авторът на т.нар. кето-диета или кето-хранене е починал на не преклонна възраст. Една от диагнозите му е била затлъстяване на сърцето...

Според мен здравето е постижимо практически за всеки, който не е чакал да стане късно... Кога е късно - за всеки човек е отделно.
Пътят към здравето започва с прочистване. При правилното му провеждане, едновременно се прочиства по-лесната част - тялото, а същевременно се научават необходими знания за здравето - определение, получаване, влошаване, възстановяване, поддържане... През това време се осъществяват промени в най-важното - мисленето. След това започва дългият (понякога) път към израстване, промяна на някои ценности, мислене, дишане, пиене, дъвчене, хранене, движение... Така след 1 - 2 години човек се променя към желаното светло състояние.  :flowers2:
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.
 

Страницата е създадена за 0.113 секунди с 23 запитвания.