Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Искам да се избавя.  (Прочетена 439 пъти)

Anonymous_guy122

  • New
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1
Искам да се избавя.
« -: 13-12-2021, 02:05:42 »

Мъж на 20г. съм.Не мога да общувам свободно със всички хора, притеснявам се и блокирам.Особено когато съм в компания.Не мога да изляза с момиче, започвам да си мисля какво да правя, какво да кажа, какво тя ще си помисли, да няма неловко мълчание.Чувствам се доста често безсилен, нямам желание да правя нещата през деня, не изпитвам удоволствие от нищо.Дори когато пиша на момиче се затруднявам какво да кажа, и нямам смелост.Знаят ме като затворено и срамежливо момче, и това ме кара да се чувствам зле.Не мога да общувам свободно с една дума, постонно чувстам притеснение и не ми е спокойно.Няма с кого да споделя за проблема си, как да бъда енергичен, да общувам без проблеми и да правя нещата с желание?
Активен

ogrizko

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 167
Re: Искам да се избавя.
« Отговор #1 -: 25-12-2021, 22:10:28 »

Здравей.
Всичко зависи от теб.
Тук и някой да те насочи какво да направиш, ти сам трябва да решиш дали да го направиш и вероятно ще бъде трудно. Което пък ще те колебае дали си струва да следваш някакъв различен път от този, който следваш в момента. Промените стават бавно и трябва да си наясно какво правиш и защо го правиш.
Сега ще ти кажа какви са ти проблемите и какво трябва да направиш поне, за да подобриш нещата. А ти сам си преценявай дали имаш желание да се съобразиш или не.
Първо, понеже си на 20г. и нямаш приятелка и не те бива в общуването както казваш, то смея да предположа, че заместваш много неща с мастурбиране. Ако не е мастурбиране, ще е вероятно алкохол или наркотици. Просто съм убеден, че 100% имаш нужда от нещо дето да забравиш какъв е реалния свят и да ти даде за момент поне да избягаш от реалния свят към тоя на опиатите. Но предполагам, че проблема е мастурбирането, защото едва ли на тая възраст не го правиш след като нямаш приятелка. Доколкото съм чел по въпроса, за да може мозъка достатъчно добре да се възстанови след мастурбиране, му трябват 3-4 дни без мастурбиране. Ако го правиш всеки ден и то по няколко пъти, това влияе на много неща, включително твоята увереност, комуникация, свежестта на мозъка ти, всякакви други биохимични реакции и прочие. Ако мислиш, че всичко това е малко - със сигурност не е.
Второ, понеже гледам си писал към 2ч през нощта, то смея да предположа, че нямаш навика да си лягаш на време. И това е втората ти грешка, защото хората хиляди години са си лягали да спят след като вече залезе слънцето навън. Това, че от 50г. насам има лампи и вече всички свикнаха да си лягат късно ...това не значи, че е правилно. Тялото си има определени ритми. Колкото по-рано си лягаш, толкова по-добре и по-хубаво ще се възстановяваш, включително и психиката ти. Даже смятам, че ако не почнеш да си лягаш навреме, няма да може да се справиш с мастурбирането или каквито други пристрастявания може да имаш. За да изготви тялото ти част от хормоните, то трябва да си легнеш към 10ч., максимум 11ч. Но по-добре 10ч. все пак :) Говоря ти примерно за хормон на растежа, който се произвежда само между 10 и 12ч. да речем ...а той спомага за много неща, включително възстановяването ти. Нервите също се възстановяват по време на сън, така че добре да е качествен.
Третия ти проблем е, че те е страх да си повярваш. Сам си влязал във въртящ се кръг и не смееш да излезеш от него. Очевидно не си глупав и търсиш решение щом си се престрашил да пишеш. Обаче просто трябва да рискуваш и да се предизвикваш за някакви неща. Приеми го като саморазвитие. Мозъка ти е приел някакви неща за много страшни и дори невъзможни. Ако почнеш да общуваш, да се откриваш, да приемеш че ще те е срам, да заговаряш хората ...тогава лека полека ще ти стане по-лесно като свикнеш със ситуациите. Просто трябва да свикнеш. Не е проблема, че те е страх и ти е некомфортно нещо ...проблема е, че не си даваш шанс да свикнеш и не рискуваш. Ама като ти казвам да рискуваш, имам предвид за неща дето си струват. Не ти говоря риск от типа да пробваш някой наркотик примерно да видиш дали няма да ти помогне ...говоря ти риск, който знаеш защо правиш и искаш да го направиш, за да постигнеш нещо. Ще заговориш момиче, защото искаш да ти стане по-лесно да общуваш с момичета и да си намериш приятелка. Обаче моля те не се подвеждай да сваляш наред, за да ти се вдига самочувствието. Опитай се да си намериш сериозна приятелка и така. Но това си е мое мнение де. Ще ти е по-лесно да поемаш подобни рискове, когато си лягаш по-рано и спреш с някои неща дето вече споменах. Останалото е да свикнеш със ситуациите дето не си свикнал.
Четвърто, не се настройвай с идеята да ти е лесно и спокойно. Научи се да харесваш идеята да ти е трудно и некомфортно и така няма да си разочарован и ще си по-смел и няма все да търсиш лесните и удобни варианти.
Пето, опитай се да подобриш начина си на хранене, не ти говоря да спираш месото, млякото, яйцата. Говоря ти да се опиташ да спреш или поне да намалиш пакетираните храни. Т.е. химичните храни пълни с консерванти, подобрители, овкусители и всякакви химии...
Шесто, опитай се да ходиш всеки ден. Движението е важно, но гледай да го правиш балансирано. Да не вземе да се претовариш прекалено много и после да зарежеш всичко. Може да почнеш да ходиш всеки ден 30 мин. След месец може да ходиш 60 мин. След още месец може да ходиш по 120 мин. да речем. Но движението е важно, особено за такива неща като депресия и прочие. Емоция идва от emotion ...т.е. корена е motion (движение). След като си депресиран явно имаш проблеми и с движението освен другите неща, поне според мен.
Седмо, намери си хоби и нещо смислено за правене. Ако по цял ден мислиш за мацки и това ти е основния проблем, никога няма да си намериш мацка. Просто трябва да правиш нещо смислено, което да ти дава някакво самочувствие и което можеш да правиш точно, за да не мислиш постоянно за мацки и други безсмислени неща дето само ти губят времето. Научи се да свириш на пиано, китара, да рисуваш, или каквото там ти е интересно и ти хрумне.
Уж 2-3 неща щях да пиша, но май станаха повече ...извинявай ако ти се е сторил много дълъг коментара ми. Надявам се все пак да обърнеш някакво внимание на нещата дето съм написал.
Успех!
Активен
 

Страницата е създадена за 0.103 секунди с 23 запитвания.