Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Усещане за студ след спиране на месото  (Прочетена 2146 пъти)

teao

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 16

Здравейте!

Поздравления за хубавия форум и на бате Бино. От няколко години чета форума и много се радвам на информацията която намирам тук.

Преди 4 години ми се появи алергия пролетно време, след изследвания се оказа че е към 2 вида дървета и 2 вида треви. В последствие търсих доста отговори по  темата, и от здравен жентър Дар след ирисодиагностика ме насочиха че това всъщност е грешна имунна реакция, в следствие от токсично задръстване. И така започнах да си чистя кочинката цапана 26 години, първо със сокове и чайове, после с гладувания само на вода, спрях алкохола, сладкото. Започнах да правя 3-4 гладувания само на вода по 10 дни всяка година и резултатите дойдоха, алергията отслабна значително - тази година беше на около 30% от началната. В същото време се занимавах и с гмуркане и харпунджийство, тук поздравявам Вов. Като цяло издръжливостта ми на студ беше огромна, гмуркане цяла зима в студени води (3-5 градуса) за по 2 часа, къпане в ледени реки, скачане за кръста на Йорданов ден. А и винаги съм бил изключително топъл- просто отделях много топлина. От 1 януари тази година спрях месото. И се случи нещо много странно- започнах да чустван адски студ и загуба на телесна температура. Все още се къпя в студена вода (вече не стрелям по риби, понеже не ги ям), но времето за стопляне от 30-40 минути стана няколко часа. Доста странно усещане. Единственото което малко ми помага, ако си хапна много люта храна, чушки или пипер. Този спад в температурните усещания го свързвам единствено със спирането на месото. Та да питам някой имал ли е подобен дискомфорт и как се бори с него?
Поздрави!
Активен

Vov

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1102
  • Познай себе си.
Re:Усещане за студ след спиране на месото
« Отговор #1 -: 24-10-2017, 17:50:19 »

Хм, благодаря за поздравите, теао, може да се окаже следното, не знам дали има резултати от изследвания, насочени да определят как и защо на едни хора им е студено, на други - топло, в еднакви условия...
Известни са влиянията на мисленето (т.нар. психика), душевното и духовно състояние. И малки и големи хора, когато имаме от какво да сме вдъхновени, можем да се чувстваме топли дори в много студена среда. Същото може да се постигне и с продължителни, добре мотивирани тренировки (Примерно, ако някой иска да участва в експедиция на полюсите и има изискване да може да спи гол при 5 - 10 градуса, и да се наспива, може да тренира тялото си дори 5 години, докато постигне такова състояние...).
Но сравнително бързата промяна, която си наблюдавал, наистина моге да се дължи на прекратяване приемането на месо. Вероятно си забелязъл също, че усещането за студ е повишено, но работоспособността, особено на пръстите на ръцете и краката, не е намалена, дори напротив.... За издръжливостта в най-широк смисъл, наблюдавам още по-голяма разлика...
Тоест, преди, при приемането на месо си имал ненормално забързана обработка на храна и всички други телесни процеси на усвояване на енергия ("метаболизъм"), което, допълнително стимулирано от положителните вълнения във водата, и т.н..
Сега, при растителна, сурова храна, но с още недопочистено тяло, скоростта на преработване и усвояване е доста по-близо до нормалната, но все още се усеща голямата разлика от преди...
Така разбирам подобните изменения, които наблюдавах при мен - преди години. Най-вероятно чааак при достигане и поддържане на много висока степен на физическа, душевна и духовна чистота, отново ще имаме усещане за топлина в много голям диапазон на околни температури...
Или си трябва отделно, дългогодишно, компетентно, статистически достоверно изследване.  :flower:
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.

ogrizko

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 167
Re:Усещане за студ след спиране на месото
« Отговор #2 -: 25-10-2017, 20:41:23 »

Според мен студа е стрес за организма. Спирането на месото е стрес за организма. Алергиите предполагат наличието на някакви проблеми ..незнайно точно какви?!

Спирането на месото по време на най-големите студове не ми се струва много разумно. Може би от 1 април всичко щеше да е доста по-плавно и нямаше да се стигне до такива проблеми и крайности за организма, но това е само мое предположение.

Северните народи предполагам, че ядат месо. Ескимосите едва ли ядат боровинки и годжи бери да речем. Аз не мога да си представя да седя 20 сек. в тия ледени води, да не говорим 2 часа ...обаче пък и винаги съм бил студен :surpris_25: Така че не знам дали спирането на месото е съвсем логично ако човек има желание да стои 2 часа в ледените води?!?! Дали е редно всички дини да са под една мишница ....неядене на месо, оздравяване, къпане в ледени води... ?!?!
Активен

teao

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 16
Re:Усещане за студ след спиране на месото
« Отговор #3 -: 25-11-2017, 18:17:00 »

Благодаря, на всички отзовали се!
Понамалих къпането със студена вода и увеличих яденето на люто.
Да мине малко време и ще пиша как са усещанията.
Поздрави!
Активен

Vov

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1102
  • Познай себе си.
Re:Усещане за студ след спиране на месото
« Отговор #4 -: 02-12-2017, 12:08:50 »

Теао, може би вече си научил, че никой не може да се почисти докрай, като не приема храна само 10 дни. Дори и 4 пъти в годината да го прави.
Очистванео си има собствена скорост и при хората е леко различна, но статистически са необходдими от 3 до 6 седмици приемане само на вода и непрестанно, упорито изпълнение на различни упражнения. След това - още толкова време плааааавно, съвсем бавно завръщане към приемане на някои видове веществена храна, с драматична промяна на упражненията. И чак след това никакви алергии, никакви ракове, нищо вредно не остава. Дори силно пострадали органи и системи се възстановяват - в различна степен.
Тогава мисълта за месо не носи усещане, че се лишавам от нещо, а дори може да се усетим леко гузни - как е било възможно да ядем разлагаща се плът, когато има други храни наоколо...
Е, тогава вече няма усещане за студ.  :) :love_006 - emotloader:
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.

Spinach

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 97
Re:Усещане за студ след спиране на месото
« Отговор #5 -: 08-12-2017, 13:00:10 »

Преди години, когато реших да поживея предимно на сурова храна усетих същото  - просто умирах от студ а си бях вегетарианец.
Имам наблюдения, че когато натоваря черният дроб и/или храносмилателната система ми става много жега, най - добре го наблюдавам това явление при чернодробно прочистване, когато през ноща ( между 1 и 3:30 )  сменям по няколко чифта потни дрехи и ми е много горещо докато протича ефекта от лимона и мазнината.
В ежедневието ако съм на сокове чувствам доста студ, с който свиквам.

Според Аюрведа има 3 типа дюши, моя приятелка е изразена Вата а аз съм много Пита, познай на кого му е повече студено при едни и същи условия :)
Активен
 

Страницата е създадена за 0.081 секунди с 22 запитвания.