Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Забременяване - съвети  (Прочетена 1008 пъти)

Rocket

  • New
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2
Забременяване - съвети
« -: 21-10-2017, 20:56:53 »

Здравейте група.  :Content_22:
От 3 години съм спряла консумацията на месо, хапвам само риба няколко пъти в месеца. От скоро съм ограничила и млечните. Ежегодно си правя пълни кръвни изследвания и засега всичко ми е в норма.
На 30 години съм и с приятеля ми мислим за дете. За съжаление имам гинекологичен проблем – 4 см. миома на матката. Тепърва ще ми правят прегледи и изследвания, за да се види, ще се наложи ли операция или не. Ако се наложи, за мен това би била втора коремна операция, след премахване на голяма киста на яйчника преди 5 години.
Притеснява ме факта, че на много двойки в днешно време им се налага да прибягват към асистирана репродукция. Това налага (особено за жените) приемане на различни и многобройни хормони, което едва ли е добре за тялото. Знам, че ако се наложи и аз ще се жертвам, но точно за да избегна това пиша тук.
Искам да изчистя и подготвя организмът си за евентуално забременяване, ако докторите дадат зелена светлина. Да взема превантивни мерки, и да не чакам да почнат да ме тъпчат с лекарства и хормони. Ще съм благодарна за всеки съвет – за храни, за практики, за упражнения.
За своя режим мога да кажа следното:
Закуската най-често – каша от овесени ядки с нарязана ябълка
Обяд – всякакъв вид салати, зелении, зеленчуци. В някои случай и картофи и пълнозърнест/ръжен/лимец хляб
Вечеря – най-често бобови варива, или салата с киноа.  :kisss:
(Искам само да добавя, че се храня доста по-разнообразно от горе-споменатото. Просто сега не ми идва на ум да изпиша всичко, така че само съм дала пример  :surpris_23:)

« Последна редакция: 21-10-2017, 20:59:41 от Rocket »
Активен

Vov

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1102
  • Познай себе си.
Re:Забременяване - съвети
« Отговор #1 -: 22-10-2017, 00:14:33 »

Rocket, храненето ти изглежда добре, ако приемем написаното за истина.
Киста, миома се лекуват с изчистване в много висока степен. И вярвам, че раждането на деца е достоен избор и достатъчно важна причина за постигане на тази цел с избягване на отровителско--операционно-облъчващи въздействия.
Дори е много, много по-добре и звамата бъдещи родители да се изчистят - физически, умствено, духовно... :flower:
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.

Rocket

  • New
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2
Re:Забременяване - съвети
« Отговор #2 -: 22-10-2017, 16:57:24 »

Vov, благодаря за включването.
Единият от основните ми проблеми, е че съм голям книжен плъх. Чета и взимам информация за много неща наведъж (Методът на Лидия Ковачева, Пол Брег, Аюрведа и тнт.) и накрая в главата ми е каша и се чудя как да се оправя с наученото. Като същевременно знам, че е добре човек да се придържа само към един модел, а не да се разпилява с 10  :Confus_3:
И аз мисля, че едно изчистване би ми дошло добре, но досега не съм правила гладуване по нито един начин. Мисля да започна от режима на чай и плодове на Лидия Ковачева за 5-7 дена. Струва ми се по-умерен за начинаещ. Чуден се само дали е добре преди това са си направя една отвара с Англиска сол, за да почна "на чисто"?  И в коя част на месечния цикъл е най-добре да се започне чистенето?:love_026:

ПС: Осъзнавам, че "гладуването" на чай и плодове, не е точно гладуване и предполагам, че под изчистване визираш по-скоро чисто водно или сухо гладуване. Аз обаче съм малко притеснена, да направя такова сама, без набюдението и напътствията на по-вещо лице.
Активен
 

Страницата е създадена за 0.057 секунди с 22 запитвания.