Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Зехтин  (Прочетена 3079 пъти)

Vov

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 1093
 • Познай себе си.
Re:Зехтин
« Отговор #20 -: 16-07-2017, 19:23:23 »

Аз пък мисля следното за зехтините и за всички видове олио:
1. Всички изцедени олиа са отделени от естествената си среда (плод, костилка, семка, ядка, каквото и да е).
2. Поглъщаме ги без тази среда.
3. Следователно те влизат в нас без обичайните си ензими, витамини и най-различни други съставки.
4. Предишните 2,5 милиона години сме ги яли цели - с ядките, костилките и т.н.
5. Еволюционно, в нашите ДНК (дезоксирибонуклеинови киселини) са изработени механизми за усвояване на тези масла, но с всичките си съставки, НЕ отделно извлечен зехтин, олио и пр.
6. Някой има ли мнение защо и как точно рициновото масло предизвиква очистителни реакции? А защо се препоръчва сутрешно продължително жабуркане на устата с олио или зехтин?
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.

Elia

 • Sr. Member
 • ****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 494
Re:Зехтин
« Отговор #21 -: 17-07-2017, 07:19:33 »

Вов,
да, наистина е най - добре да се консумират ядките или маслините, а не да се извличат маслата.Обвивката на ядките е такава,че запазва самата ядка от повреда за дълъг период от време.Хубаво е периодично да се счукват ядките, а не наведнъж големи количества.Така по - добре според мен се запазват всички необходими вещества и ферменти в тях.
Но с течение на годините човек все повече и повече обработвайки храната се е научил да я изменя, да извлича само определени съставки.Тази промяна води до промяна и на здравето на хората.Именно промяната на храната днес води до тези проблеми, с които всеки ден се сблъскваме.Това е едната причина за болестите.А другата причина според мен е,че човекът днес НЕ ЖЕЛАЕ да живее по Божиите закони.
Иска му се да живее по свои пътища, своя воля без да се съобразява с първоначалните закони дадени ни от Бога в 10 - те Божии заповеди и в Светите тайнства - Свещенство, Брак, Монашество, Кръщение, Елеосвещение и др.
Жабуренето с мазнина извлича отровите от тялото, затова се препоръчва да се прави всяка сутрин.С рициново масло се правят и компреси на болни органи.Това съм чела в една книга за лечение с това масло.
Поздрави !
Активен

Vov

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 1093
 • Познай себе си.
Re:Зехтин
« Отговор #22 -: 18-07-2017, 18:07:31 »

Да, Ели, хората винаги си мислим, че можем да подобрим божиите неща... суетност, горделивост, невежество, дори откровена глупост.
Последното се отнася особено до безропотното, безкритично приемане на предлаганите, красиво опаковани, съблазнителни и пр. НЕЩА ЗА КУПУВАНЕ. "Защо да ям слънчогледови семки, като мога (ми предлагат) - само "есенцията" - само олиото, а другото, кюспето, отпадъците... ги няма. Тоест, мисълта, че някой е направил храна - по-добра от колкото Бог, не ни притеснява изобщо.

Когато концентрат като олио, зехтин, рициново и др. масло потече и покрие стените на устата ни, на червата... то запушва пори и отвори и така прекратява обичайните движения на телесни течности. Тялото се стреми да възстанови нормалното си състояние и бързо изхвърля големи количества слюнка, лимфа, течности, за да отмие задушаващата гадост. При тези значителни усилия, се изхвърлят и голямо количество боклуци. В червата пък, голямото количество изхвърлена (отделена) течност улеснява изакването на наличната в червата храна.

Сега е лесно да разберем, че поглъщането на супер - свръх екстра върджин зехтин е или вредно или безполезно. Независимо, че имаме изградени вкусови динамични стереотипи. Те не се различават от стереотипите на пушачи, кафеджии, алкохолици, наркомани и др.п.

Съвсем друго е приемането на отлично сдъвкани сурови (или ферментирали, покълнали...) маслини, слънчоглед, орехи, лен, бразилски орех и пр. Те си съдържат всички природни ензими, витамини и минерали, за обработката на които всички хора сме ЕВОЛЮЦИОННО приспособени - последните 2,5 милиона години...  :flower:
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.
 

Страницата е създадена за 0.09 секунди с 23 запитвания.