Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Масло от черен кимион  (Прочетена 16937 пъти)

peteto

  • New
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 5
Масло от черен кимион
« -: 28-05-2017, 07:00:56 »

Здравейте, имам въпрос относно така нашумялото напоследък масло от черен кимион. Имах сериозен проблем с екземи , който се задълбочаваше , а не исках повече да се мажа с кортикостероиди, които ми предписваха. И реших да пробвам с това масло в комбинация с масло от кайсиеви ядки. В интерес на истината ми помогна много, вече почти изцяло кожата ми е чиста, остана малко само на едно място. Пия го и се мажа също. Проблема е че когато го пия започва зверски да ми се спи, просто ми действа като хапче за сън и постоянно ми е едно сънливо, освен това качих килограми, без да съм си променила начина на хранене , движение и т.н. Някой има ли представа на какво може да се дължи този ефект?
Активен

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист
Re:Масло от черен кимион
« Отговор #1 -: 28-05-2017, 15:39:35 »

Пети  ( Петето ) , има няколко момента.. ( както винаги  tooth )
Не знам от къде си купуваш това масло, но да знаеш, че не навсякъде се продава читаво таково! И освен това - има много производители от различни страни.
Аз например, ползвах такова масло ,внос от Турция. Но то няма този наситен плътен вкус, за който се говори. Явно някой го е кръщавал пак, вероятно е разреждано още в завода бог знае с какво..  tooth
Тоест - ако пробваш  масло от друга фирма, много е вероятно тези "странични ефекти" да не се появят. Те не са никак нормални!
(При мен не  е имало нито една от изброените от теб прояви.)

По-важно е обаче друго  ;)
Ако следиш форума, ще си наясно, че кожните проблеми ( без изключение ) не са проблем на кожата.. :) Те са ВИНАГИ външен израз на вътрешен проблем! ( тоест - на вътрешен орган или система )  И ако лечението е само мазане отвън, почти на 100% симптомите се връщат. Това просто е като "закон Божи" и всеки се убеждава в това в един момент. А ако случайно вземат , че отшумят, много е вероятно да става въпрос за  измамно подобрение  - обривът изчезва , но причината за него остава и след време се оказва, че болестта е "вкарана" навътре, на по-дълбоко ниво, което ще рече, че ще се прояви с други симптоми, ще има друга клинична картина, както се изразяват онези , които имат медицински дипломи, но не и достатъчно познания  ;)
И , болшинството хора ( пациенти и лекари )  въобще няма да направят връзка между "старата" и новата болест. Ще казват например: "излекувах екземата, но пък ме хвана астма.."
Знам, това не е лесно да се разбере от неподготвен човек, но така стоят нещата , колкото и да би ни се искало да е по друг начин :)

Ако въпреки всичко, си решила да се бориш  с екземата само с разни мазила, и ако ( според мен, по-правилно би било даже "като" :) ) тя вземе пак да се обажда, обади ми се , ще ти предложа най-мощното лекарство за кожни проблеми. ( не се продава у нас , не го знае и лекарят ти :) )
 Ако и то не помогне, тогава щеш не щеш, ще се отива към комплексен подход за цялостно оздравяване , а не само за мазане :)
« Последна редакция: 28-05-2017, 15:42:26 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

peteto

  • New
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 5
Re:Масло от черен кимион
« Отговор #2 -: 28-05-2017, 18:20:10 »

Благодаря за отговора, Бате Бино . :) Маслото от черен кимион което взех,също е произведено в Турция и поне след моите проучвания мисля, че е качествено и не е разреждано. Предполагам, че не е редно да споменавам фирмата и няма да го направя. Съгласна съм напълно, че екземата не е проблем на кожата, както и всички останали болести, всичко идва отвътре и трябва да се лекува първо там. Именно затова аз пиех маслото и същевременно се мажех, не съм разчитала само на мазане .Но не знам защо ми действа така...
Ако споделиш с мен това лекарство за което говориш, ще ти бъда много благодарна, защото и аз съм почти убедена, че когато спра да го пия, екземата ще ми се прояви отново. Дано да не е така, но...
Активен

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист
Re:Масло от черен кимион
« Отговор #3 -: 29-05-2017, 10:40:25 »

Пети, защо да не е редно да споменаваш фирмата?  ;)  Нали уж е демокрация , свобода на словото..  :surpris_23:  Дори и дистрибутор да си на фирмата ( ние знаем, че не си , не бой се :) )  какво лошо има, ако продуктът е качествен и ефективен?  :weight_lift: Ние как да разберем за него ако не се споменава производителя?  tooth
За момента най-мощното средство за кожни проблеми е АСД-3. Или даже , (както наскоро разбрах от човек, който е използвал и двата препарата ) - оптимизираният му вариант -украинското  АСД-мазь. ( оптимизирано от Харковски професор , пак е на базата на АСД-3, но по-малко смърди, по-гъсто е и било по-силно  )
Още не съм пуснал тема за АСД-2, цялата информация е на руски, на български няма и ред, у нас не се продава и не е популярно, с изключение на няколко човека, които си го ползваме регулярно :)  
Ако знаеш руски, ще ти дам точните линкове и отзиви, за да не се луташ седмици, както мен :)
(Асд-3 е за външно приложение, като успоредно се пие  АСД-2 )
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

Elia

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 494
Re:Масло от черен кимион
« Отговор #4 -: 29-05-2017, 11:57:22 »

Петя,
бях чела за маслото от черен кимион, както и масло от кайсиеви ядки за лечение на екземи и други кожни проблеми.Не съм ги пробвала, не мога да дам мнение.Употребявам както кайсиеви ядки така и черен кимион, но не маслото а самите ядки и семенца.Екземата според мен е заболяване, което се влияе много и от климата.Топлият сух климат благоприятства стопирането на екземите.Имам екзема, която се появи когато станах на 40 години, също както и при баща ми.Когато ходих в Израел тази екзема за 6 дни почти изчезна, връщайки се тук от влагата отново се обостри.Въпреки,че храната е сурова т.е. една и съща и тук и в Израел.Но явно тази болест и всички други болести трябва да се лекуват комплексно и различни фактори както в организма така и в средата на обитаване оказват влияние.
Поздрави !
Активен

Desska

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 42
Re:Масло от черен кимион
« Отговор #5 -: 29-05-2017, 19:17:56 »

Аз ползвах препарата АСД 2 и съм много доволна, изчезнаха ми екземи, или каквото беше, като напукана суха кожа. Имах ги от както се помня. Лятото изчезват, зимата пак се появяваха. От дете ходя по кожни лекари и никой не установи какво е. Накрая една кожна лекарка каза, че според нея е псориазис да спра ягоди, малини, месо, алкохол и кола. След което три години изпълнявах всичко, от 18-21 годишна възраст. Обаче в един ден както си ядях останових, че още съм гладна макар и да бях изяла две чинии със зеле и почти половин килограм сирене. И отварям хладилника и гледам една наденица. И в този момент вдигам крачолите и гледам екземите са си същите :). И изядох наденицата :). През този период за първи път напълнях, макар и да не съм усещала липсата на месо, дори ми беше абсолютно противно, като мина покрай скара или най-вече покрай грил за пилета. Това ми миришеше на пърлена човешка кожа, а скарата на мърша. Така се отвращавах от месото. Бях се примирила с тази екзема обаче ето сега пък я излекувах :). Аз го пих през февруари и сега си гледам крачетата и няма нищо :). То просто на втората седмица започна да ме сърби и като се почеша падаха на люспички, а отдолу здрава кожа.
Активен

peteto

  • New
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 5
Re:Масло от черен кимион
« Отговор #6 -: 29-05-2017, 19:59:55 »

Ей, хора, много сте мили, много благодаря че се отзовахте. Само който не е имал този проблем не знае колко е сериозен. Верно е , че всеки си има своята драма - здравословна - един едно, друг друго. Но аз също не съм предполагала , че е толкова сериозно.
Фирмата е Боталайф - Botalife. Не знам защо ,но ми вдъхнаха доверие, може и да не съм права, може и да съм се повлияла от публикациите в сп.8 и т.н., може да съм се повлияла от разните им там маркетингови трикове , знам ли. Но уж гарантират 100 процента за качество .
Не знам защо при мен така се получава - ето, втори ден не го пия това масло и направо ми се избистри мозъка. Не ми е сънливо. Може би е някакво вътрешно задръстване, трябва да помисля за някакво по-сериозно пречистване, но сега го обмислям. Между другото по същия начин ми влияе и ако пия магнезий - и от него ми се спи и го пия само вечер. Не знам , при мен нещата са някакси наобратно за повечето неща - моите екземи излизат през лятото, а и Elia и Desska пишат , че топлия климат ги тушира. Не, при мен стопли ли се времето и се почва.
Бате Бино, за мое щастие ползвам руски доста добре, разбирам и говоря, е не на 100 процента , защото това е толкова богат език , че е невъзможно, но мисля , че мога да се справя с информация на руски език.Много ме заинтригувахте с това АСД 2 и и 3  :)
Активен

Elia

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 494
Re:Масло от черен кимион
« Отговор #7 -: 30-05-2017, 07:35:19 »

Петя,
сега се сещам,че и аз бях чела в списание 8 за това масло от черен кимион и за лечие на екзема с него.Но не съм пробвала.Екземата е хронично заболяване и не бива някой да се залъгва,че се е излекувал.Просто екземите наистина за даден период изчезват, но идва момент когато пак се проявяват и това продължава с години.Моят баща има хронична екзема и в определени периоди се влошава, в друг период екземата напълно изчезва.
Петя,
екземата изисква топъл, но сух климат.Влагата я обостря.Тук във Варна времето е топло, но влажно - благодат за развитие на екземи.А в Израел климата беше топъл, но сух.Между другото ми бяха казали,че потапянето в Мъртво море може да обостри някои кожни заболявания, понякога в него се излекуват напълно от екзема.Понеже солеността там е много висока.
Забелязахме,че консумацията на бакла - сурова и сготвена стопира екземата.Явно някои храни наистина спомагат за облекчаване на това състояние.
Моята екзема в Израел стана много малка, почти незабележима точка, в тази точка започнах да усещам бодеж като че ли ме бодат с игла.А тук тази екзема става голямо червено петно.Но наистина ту изчезва, ту пак се явява.
Преди години бях чела едно изказване на болна от псориазис жена.Тя си беше излекувала заболяването с лимони.10 кг. смлени лимони с мед.Лимоните са смлени цялостно , с корите.Консумирала е тази смес 10 дни без никаква друга храна.
Все се каня да пробвам и аз това лечение.Както казва д - р Робърт Морс лимоните и пресният гроздов сок са най - силните лечители и пречистватели на организма.
Поздрави !
Активен

peteto

  • New
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 5
Re:Масло от черен кимион
« Отговор #8 -: 31-05-2017, 05:54:52 »

Елиа, да, в списание 8 жената, която става в последствие дистрибутор на въпросната фирма е излекувала по нейните думи рак на кожата. Пак уточнявам не искам да звучи като някаква реклама, а по-скоро ако мога да помогна на някой с подобен проблем или друг проблем. Аз лично го пих това масло може би около месец с почивка от седмица може би. Пих също и масло от кайсиеви ядки. В момента екземите , които имах на различни места ги няма, само едната беше малко по-упорита , но и тя почти изчезна. Не съм сигурна какво ще стане сега когато спрях да го пия. А аз спрях защото ходех като замаяна, все едно взимах приспивателно, поради тази причина го пиех само вечер, но въпреки това и през деня бях като с размътен мозък. Освен това качих около 3 кг , което за мен е много, чувствах се като напомпана. В първите дни ми действаше като диуретик, което е едно от действията му, после имах чувството,
че задържам вода. Това не значи , че на всеки би му действало така.
Колкото до лечението с лимони - възможно е, но според мен от екзема до псориазис има разлика, а и екземите са различни, от различен произход, различен тип при всеки. И всеки би трябвало да слуша тялото си и интуицията си и да открие лечението за себе си. Не знам , аз до голяма степен не приемам, че нещо не може да се излекува, това не обичам да го чувам като констатация и не се отказвам да търся начина и вярвам , че го има.
Поздрави !
Активен

Elia

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 494
Re:Масло от черен кимион
« Отговор #9 -: 31-05-2017, 08:27:18 »

Петя,
псориазисът и екземата са различни заболявания, но и двете са много упорити.Наистина екземите са различни и с различен произход, но и псориазисът се лекува доста трудно.
Да,
вярата,че можем сами да се излекуваме като търсим начина за това е много хубаво нещо.Обаче аз се убедих от опит,че за да се излукуваме напълно това излекуване трябва да се разреши / позволи / от Господ.Т.е. нашата воля и Божията воля са различно нещо.Да пробваш е едно, да се излукуваш без да си навредиш е съвсем друго нещо.По написаното от теб съдя може би за някои странични действия на това масло от черен кимион.Внимавай ! Може би има някои действия , които не са описани щом така ти действа, а и наддаваш на тегло.
Аз съм пробвала лечение с лимонов сок, мед и вода при гинекологични страдания и останах много доволна.Лимоновият сок наистина прави чудеса.Искам да пробвам и това лечение с лимони, може би ще има някакъв положителен резултат.Но всичко е не само в наши ръце.Болестите са изпитания тук на земята и се дават по различни причини.Трябва да знаем причината поради която дадена болест ни се дава и да се поправяме.
Моят баща използва един мехлем, който навремето му бяха предписали от кожна клиника.Приготвя се в аптека по определена рецепта.Когато го ползваме екземите напълно изчезват.Но в определени периоди се явяват пак.Знам,че навремето който е страдал от екземи и други кожни проблеми е ходил по манастирите и е използвал там водата от аязмото.Така някои хора са се излекували напълно, заедно с четене на определени молитви.
Тук във Варна знам,че в манастира " Св.Константин и Елена " има аязмо, което помага при проблеми със зрението.Не знам може и за други болести да помага.
Поздрави !
Активен

Raniya

  • New
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4
Re:Масло от черен кимион
« Отговор #10 -: 21-05-2019, 18:08:53 »

Здравейте!
Много съм щастлива, че ви намерих... търся алтернативно и комплексно лечение на упорит невродермит с екземи и силен сърбеж при мъжа ми. търся начин да му помогна  без стероиди. Препоръчаха ми маслото от черен  кимион и така попаднай тука :) В момента той прави дни на плодове/сок и пробва с хомеопатия.  Моля Бате Бино за инфо и помощ... явно имаш опит и си намерил пътя за лечение.... Сега се разрових да чета за АСД 2 и АСД 3... но ми се иска проверена информация от теб( откъде да поръчам, Как действа, Как се пие), за да не ползвам мъжа ми ЗА опитно зайче... досега му давах да пие какво ли не ( каквото съм прочела или са ми препоръчали... засега без резултат)
Ще съм много благодарна за отзиви и за маслото и за тези руски находки...
Благодаря от сърце!
Бъдете здрави! :)
« Последна редакция: 21-05-2019, 19:01:45 от Raniya »
Активен

Raniya

  • New
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4
Re:Масло от черен кимион
« Отговор #11 -: 21-05-2019, 18:59:03 »

 :flowers2:
« Последна редакция: 21-05-2019, 19:12:14 от Raniya »
Активен

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист
Re:Масло от черен кимион
« Отговор #12 -: 26-05-2019, 10:00:18 »

 Привет, Raniya, и добре дошла.  :Content_22:
 За съжаление, форумът не е в най-активната си фаза, съмишлениците се разпиляха по разни Фейсбук групички, поддадоха се на изкушения и емоции  ::) ( А има какво ново да споделят, например нашият приятел Титан наскоро приключи 3 месечен курс само на  сокове! Не го знам в коя точно групичка ще разкаже за това, подканях го  да го направи тук, както си му е реда :) )

О да , Raniya, определено мога да се похваля , че съм намерил "пътя за лечение "   И той е ...?
Само един - "всеки да си намери  пътя! "  tooth И за лечение , и за профилактика, и за  всичко. Само че, това трябва да става мъдро и аналитично, а не първосигнално и уж " по интуиция " :)  ( Нещо явно не им работи интуицията на повечето, след като са си  намерили  "пътя към аптеката"   tooth )

За  т.нар. "кожни болести" сме говорили  - с изключение на крастата, всичко останало не е "кожна болест" и не е проблем на кожата, а на целият организъм.  Тоест - става въпрос за вътрешна патология , която в конкретният случай се изявява  навън, върху кожата. ( в друг случай организмът ще избере да е  "навътре" - чрез някаква друга т.нар. "вътрешна болест", за която ще ни изпратят на друг етаж в болницата , при друг "специалист"  tooth  )
 И логично , правилният подход е да се търсят начини не за потискане и временно облекчаване , а  за урегулиране на вътрешната среда на организма ( вкл. физиологични процеси )
 Ако това се отработи успешно, - отпадат повечето от ПРЕДПОСТАВКИТЕ  за всяка,  вкл. и за   "кожната болест".
И затова всякакъв холистичен КОМПЛЕКСЕН подход би бил подходящ  и за невродермит. Дали ще се набляга на гладуване, дали на суровоядене, дали на закалителни процедури , детокс  или спорт.. това всеки трябва да прецени за себе си. Колкото повече вложим - толкова повече ще получим  :Content_22: :kisss:    

С хомеопатията трябва да се внимава! Имаме тема за страничните ефекти от нея, но най-важното е , че тя не ликвидирва ПРЕДПОСТАВКИТЕ за появата на болестта! Дори да се постигне външен резултат ( заради ПРИНУДИТЕЛНОТО  въздействие върху "софтуера" на организма ) ,  с това не помагаме на болният да поеме  инициативата и ОТГОВОРНОСТТА за своето здраве, което ще е закономерен резултат от привеждане на организма му в ред и в последствие - от начина му на живот.  ;) Хомеопатията няма да му подобри оросяването, няма да му изчисти лимфната система, да му оптимизира микрофлората, да му коригира недостига на магнезий, йод, силиций и др. , да му премахне застойните процеси от заседялият начин на живот, нито пък - да му помогне в борбата срещу закисляване на вътрешната му среда.

Препаратът АСД-2 е уникален с това , че макар и "по вторият начин" , той успява да  намали ПРЕДПОСТАВКИТЕ  за болестта - оптимизира работата на организма като цяло! " Това се постига  за сметка на  ултра-комплексното му действие  в много направления -  и в направление нервна система ( включително вегетативна!) , и имунна система , и микрофлора,  и алкално-киселинен баланс ( АСД-2 алкализира!)  . Оптимизира  ферментни , обменни и метаболитни процеси,  увеличава  доставката на кислород до клетката и тъканите,   и срещу патогени, паразити,   срещу свободни радикали  и още , и още..
С  една дума - препарат най-близко до панацеята :) -  Дебели хора го пият за отслабване, ( докладвали са ми за смъкнати 20 кг!) , билдъри го пият за качване на маса, бездетни го пият за зачеване ( наскоро , след 6 годишни напразни опити, една жена в провинцията най-сетне зачена след като пи АСД-2 ) , старци го приемат за борба с деменцията,  условно здрави хора го пият за подмладяване.. ( руските форуми гъмжат от отзиви, мога да дам линкове)

Естествено - при всеки това ще се случи в различна степен. При някои ще е достатъчен за "излекуване", при други - няма да се окаже достатъчен, но във всички случаи ще има благотворен ефект върху целият организъм. И най-важното - няма да навреди, това е натурален препарат. Досега не съм попадал нито на един отзив за навреждан. Проучвам препарата от години.
(Във форума имам "мой човек" , редовен клиент на АСД-2 и Тодикамп. Все още не може да пребори напълно псориазиса, въпреки, че силно ге е редуцирал. Но той и не маже с АСД-3 кожата, както е по схема. Явно в неговият случай са нужни допълнителни усилия. Както каза и Елия - това са сложни заболявания, за които  и Бог трябва да "даде добро" . )  
Не бой се , Raniya, с натурален препарат дори да си "опитно зайче" - не е страшно :)
Специално по  дозировката, АСД-2 е малко мистичен, има различни схеми и се препоръчва всеки сам за себе си да подбере оптималната.
За мнозина АСД-2 е "препарат без аналог в света". Мисля, че и аз съм сред тях :) , особено като се има предвид, че съм представител на Тодикамп, а не на АСД :)
( АСД-2  почти винаги го имам в наличност - по-добрият продукт, на Армавирската Биофабрика. Внимателно , има ментета! Ако няма да взимате от мен, ще ви науча как да го познавате )


Маслото от кимион нека си върви, но и там има тънкости - не всяко едно на пазара е качествено! За всеки случай може да се включи кимион на семена в храната. Аз така правя - смилам го  и го добавям в каша. ( по 1 пълна чаена лъжичка. Директно не се яде - ужасно е остро! Нищо  че  Виталий Островски си го пие с водичка, нека си го пие , на мен и пари да ми дават , не ща да чуя вече, още ми смъди на гърлото  , преди половин година бях се пробвал tooth


 

« Последна редакция: 26-05-2019, 10:33:32 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

Raniya

  • New
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4
Re:Масло от черен кимион
« Отговор #13 -: 29-05-2019, 15:40:00 »

Бате Бино, огромно Благодаря за отделеното време и споделения опит!  :flowers2:
Постът ти е много ценен... продължаваме с маслото от черен кимион, плодовите дни, диетата, пробиотиците и сега ще пробваме и АСД2! Екземите са ужасни, пламват една след друга... и кортикостероидите не помогнаха, както и очаквах! Дано да има резултат сега с руския препарат, ще споделя после нашия опит тука, за да сме полезни и ние на останалите!
Пиша ти на лични да уточним приема на АСД2 :flowers2:
Поздрави, бъди здрав и все така човечен :)
Активен

Пфуф

  • New
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1
Re:Масло от черен кимион
« Отговор #14 -: 14-11-2019, 14:42:29 »

Здравейте, четох , че най-ефикасно е египетското масло от черен кимион. Вие какво ползвате, моля насочете ме. Благодаря  ^-^
 
Активен

Vov

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1102
  • Познай себе си.
Re:Масло от черен кимион
« Отговор #15 -: 08-01-2020, 21:35:53 »

Хм, добре, приемаме, че тук четем и пишем все хора, които искаме наистина да се излекуваме и да си стоим здрави. Затова, сме сме склонни да мислим, да не приемаме нищо просто защото един авторитет казал така...
Всяко масло, добито от някакво растение, е:
1. Извлечено, отделено от природната си среда.
2. В него не присъстват обичайните ензими, минерали, витамини..., които са в растението.
3. При изцеждането на маслото, материалът е нагряван до над 60-70 градуса.
4. Всяко растително масло, олио... е концентрат, който не се среща в природата и еволюционно не сме пригодени да го преработваме.
5. Вероятно всички, опитвали да пият примерно 1 ч.л. масло от черен кимион, са усещали дъх на същото, дори оригване, много часове след приемането му, въпреки, че сме приели и много друга храна...??
7. Ако е истина твърдението, че приемането на (примерно) масло от черен кимион ще ни излекува, това означава, че състоянието ни се дължи на недостиг на това масло в тялото... Това не вили изглежда смешно, дори - глупаво?
8. Ако си отговорим на въпросите: защо жабуркането на устата с олио или зехтин с последващо изплюване е полезно, защо изпиването на 50 гр. рициново масло предизвиква стомашно и чревно разстройство, ще е по-лесно да собием обосновани силни съмнения относно лечебното действие на маслото от черен кимион - примерно.

С най-добри пожелания към всички четящи и пишещи тук през новата година и много бързо възстановяване!
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.
 

Страницата е създадена за 0.287 секунди с 23 запитвания.