Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Удачна ли е шанка?  (Прочетена 3577 пъти)

Mемория

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 148
Удачна ли е шанка?
« -: 19-01-2017, 13:52:01 »

Здравейте!

Аз съм от старите членове на този форум, но не съм влизала от няколко години насам. Влизам по повод конкретен въпрос, който изникна тези дни.

Започнах водно гладуване като преди него пих английска сол. Тя обаче не успя да изчисти тракта. (Всъщност, все още не съм открила средство, което да ми действа достатъчно силно, и то най-рано имат ефект след 2-3 дни.) Затова допълних действието чрез клизми с иригатор. Продължавам с тях всеки ден откакто съм започнала гладуването, но все още не мога да достигна пълно очистване. Увеличила съм количеството вода до 2 литра, но изглежда ще се окажат недостатъчни. Не смея и да надвиша 2 литра, защото не знам дали е препоръчително. Вече ми е 6-ти ден гладуване и започвам да се притеснявам за хранителните остатъци, които толкова време стоят в организма и загниват, а с над 10-тина вече клизми не мога да ги доизчистя.

Сещам се за 3 варианта на действие. Първият е да рискувам и да увелича количеството течност. Вторият е да си запиша час за хидроколон, което никога не съм правила и знам, че във форума не се гледа на него с добро око, но поне бих била в ръцете на специалисти, които знаят колко течност да използват и няма да ме пуснат преди да съм напълно прочистена. И третата ми идея бе да направя шанка пракшалана.

При нея обаче знам, че е много важно да се захрани до час след процедурата, и то с варена храна (ориз). Аз обаче имам намерение да гладувам още поне 8 дни, а после доколкото знам трябва захранването трябва да започне със сурова. Суровата храна обаче не се препоръчва след шанка, защото може да съдържа бактерии, които да разбалансират оголения от пробиотици организъм. Оттам идва дилемата ми дали да я предприема изобщо.

И още нещо. Сега ще се разтърся из форума за 14-дневен режим на захранване, но ако някой, който е влизал по-скоро от мен, помни в кой точно пост има отговор, ще се радвам на директен линк.

Само да спомена, разполагам вкъщи с домашна зелева туршия, приготвена по начин за максимално култивиране на пробиотиците в нея. Евентуално мога с нея да опитам да си възстановя флората после, но се чудя дали и зелето е препоръчително след гладуване.

Благодаря предварително!
« Последна редакция: 19-01-2017, 13:58:11 от мемория »
Активен

Elia

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 494
Re:Удачна ли е шанка?
« Отговор #1 -: 19-01-2017, 18:56:38 »

Аз на ваше място бих увеличила броя на клизмите - 3 за деня и нещата ше си дойдат на мястото.Лично аз съм против прочистването чрез хидроколон терапия, то си е изкуствено и не е по естествен път както би следвало да стане.Не забравяйте,че суровата храна и по специално кълновете няма нищо общо с вареният ориз.Двете неща се усвояват по съвсем различен начин.
Поздрави !
Активен

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист
Re:Удачна ли е шанка?
« Отговор #2 -: 20-01-2017, 00:30:10 »

Добре дошла отново при нас, Меморийка  :Content_22: :kisss: :kisss: Къде се губиш?
Правилно си се насочила  към гладуването като към ( вероятно) най-мощната методика.
Само че кой те съветва в това благородно начинание?  :surpris_23:
Според мен , следваш някакъв много "строг" еталон , твърде много ги мислиш тези "загниващи хранителни остатъци" :)  Кой ти каза, че дори и да са останали някакви частици в червото, то те задължително са "гнилоч" :)  
Тук ,докато те нямаше, се появи експерт по гладуването - Вов му е никът. Той ще се включи и ще даде мнение дали има повод за притеснение. Според мен - няма. 2 клизми на ден са ти достатъчни. Никакви хидроколони и шанки не ти трябват.  

А по повод средството за разхлабване.. tooth
Пробвала ли си със зелева чорба? Изпий 500 мл ( не на един гълток естествено, но примерно - на два :)) и ми се обади дали няма "раздвижване" . ( Не се притеснявай ако ми се обадиш от тоалетната, все още ухания не се предават дистанционно  tooth tooth )

( При мен първо място в класацията държи едно бебешко сухо мляко.  Преди 5 г. реших да си направя  мляко с какао и сложих 3-4 супени  лъжици от такова мляко. Пийнах, хареса ми.  :Appetit_17: След 20 мин. обаче  стана ядрена реакция! Някой друг да ми беше разказал, нямаше да повярвам..Ходих цели 12 пъти в тоалетната!  Ще си спомням случая вероятно поне 6 мес. след като  умра!  tooth
« Последна редакция: 20-01-2017, 00:44:05 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

гост

  • New
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 5
Re:Удачна ли е шанка?
« Отговор #3 -: 20-01-2017, 17:51:36 »

_
Активен

Mемория

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 148
Re:Удачна ли е шанка?
« Отговор #4 -: 20-01-2017, 17:58:41 »

Елия, благодаря за включването! Тъкмо се бях притеснила, че никой няма да отговори :) Май ще постъпя както ти предлагаш.

Бате Бино, здравей! :)

Така е, отдавна се губя. Минах през какви ли не периоди оттогава насам, включително тотално отклонение от линията на съфорумците и ми беше някак криво да продължавам да ви следя докато в практиката си вървя в друга посока. Сега обаче съм решила да се върна в "правата линия" и да си дисциплинирам храненето от това гладуване нататък.

Прав си и че много ги мисля подробностите. В интерес на истината, така съм с всичко, особено докато не стана веща. Примерно, за клизмите, толкова солидно проучване им направих преди да се реша да опитам, че едва ли не статия можех да напиша по темата. И въпреки това, после още много чалъми имаше за доизмисляне, че пак ми беше малко подготовката.

Колкото до силно прочистващо средство, сега се сещам за едно забавно нещо, което при мен има този страничен ефект (как не се сетих сега да го взема!) Това е една конкретна марка пробиотици, на които пише да се взимат по три пъти на ден, но аз и от веднъж получавам такива реакции, че три пъти - съвсем майка ми жална... Е, това го разбрах по трудния начин и сега ги избявам. Идея си нямам защо така им реагирам. С други марки не е така.

Колкото до зелевата чорба, тя ме подсеща за зелевия сок. Имаме го вкъщи с литри и е доста солен. Може пък и с него да опитам.

Иначе ги мисля толкова тези хранителни остатъци, защото от много хора знам, че именно те предизвикват усещанията за слабост и болки в тялото по време на прочистване (а започвам да си мисля, и при диети). Казват, че се всмукват обратно през стените, вливат се в кръвния поток и стигат до всички органи, които натоварват и човек се чувства зле. И, освен че искам да си опазя органите, искам и да максимализирам усещането си за бордост и енергичност, че да бъде малко по-лек този изпитатен период.

Впрочем, преди време по време на ирисодиагностика ми бяха заявили, че виждат проблем именно с червата, замърсявания в тях, които са довели до друго. По този повод също ми се искаше да им направя пълно почистване, че да ми е чиста и съвестта. Но може би ще оставя шанката за по-нататък, чак след захранването.

Активен

Vov

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1102
  • Познай себе си.
Re:Удачна ли е шанка?
« Отговор #5 -: 20-01-2017, 19:21:00 »

    Да, вярно, не е добре да стоят хранителни отпадъци дълго в нас... Добре е да изпробваме и да знаем, още преди въздържането от храна, кое е нашето средство за очистване на цялата храна от червата...
НО, не е никаква болка за умиране.
 Както казва Бино, 2 клизми на ден са достатъчни.
 Повече от 2 литра вода... ако няма болки, може да влезе и повече вода. Но, ако водата е без соли, тя е с осмотично налягане, по-ниско от това на кръвта (0,9%). През времето на вливане на водата, престой, разклащане, въртене... водата прониква в кръвта и понижава нейното осмотично налягане, което не е добре. За това, на 1 л вода се добавят 0,9 грама сол (каква сол, всеки тук е грамотен).
Веднага след изчистване на храната, се връщаме на 1 клизма, с 1,5 - 2 л вода.
[Упражненията и още повече - захранването, е отделна история, различна за всеки.]  :flower:
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист
Re:Удачна ли е шанка?
« Отговор #6 -: 22-01-2017, 08:45:06 »

Меморийка, усещането за слабост няма нищо общо с хранителните остатъци .
Пак те съветвам настоятелно, понеже отдавна си ми симпатична  : или си смени консултантите , или най-добре сама си стани консултант   :pensif_29:

 За правилно и оптимално провеждане на гладуването, без познания по Аюрведа (  най-вече в частта „типове хора”)  не  може да се мине.
   Тези от тип вата  много трудно понасят гладуването ( силна умора) дори да си правят най-еталонното прочистване на червата, докато тези от тип кафа почти не го усещат, дори да не правят никакви  клизми!  Събери информация от различните типове хора, за да се убедиш лично.   ( но първо трябва можеш да определиш типа им, или  те самите да имат компетентността да се определят :) Най общо: едрите хора най-често са към кафа, а слабичките – вата. )
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

Delcho

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 11
Re:Удачна ли е шанка?
« Отговор #7 -: 31-01-2017, 06:46:12 »

Здравейте! Нов съм във форума и се радвам, че съм сред вас, за да споделяме знания и усещания. С интерес изчетох писаното по темата и затова бих искал да споделя и аз. Преди 20тина години започнах с гладуванията с по-малки и по-големи прекъсвания. Правех и клизми. Вече не. Днес е ден 16 от настоящето ми гладуване, като вместо клизми, вземам по 1 чаена лъжица с връх сода за хляв, разтворена в голяма чаша топла(почти гореща) вода! изпивам я наведнаж. Минава през мен за час-час и половина(понякога и по-бързо) и изчиства всичко в мен, не само дебелото черво. Правя го по веднаж на ден. По време на гладуванията си през годините съм имал много страдания(болки) по ставите на ръцете и краката(подагра), откакто започнах със содата, се чуствам по-добре - пак имам болки, но са по-леки и поносими...
Активен

Vov

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1102
  • Познай себе си.
Re:Удачна ли е шанка?
« Отговор #8 -: 13-02-2017, 15:06:32 »

След първите няколко дни пиене на вода, когато червата са изчистени от остатъци от храна, очистителните процеси в организма постепенно се усилват. Силата им зависи от типа човек, степента на замърсяване, околната температура, дихателните, физически и умствени упражнения, общата двигателна активност и др.
Тогава част от отровите ни се чистят през червата. Те обаче са твърде малки по обем и маса, и независимо от отровността им, не могат да задействат обичайната перисталтика и стоят в телата ни, което ние искаме да избегнем.
Извеждането на малките частици отровни съединения става най-лесно, медицински безопасно с обичайна клизма - с 1,5 -- 2 л леко подсолена вода.
Обикновено е достатъчна една клизма на денонощие, но ако човек се почувства зле, което се случва, е възможно освен вземането на душ, да се направи и втора клизма.
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.
 

Страницата е създадена за 0.151 секунди с 23 запитвания.