Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Орехи  (Прочетена 30006 пъти)

Elia

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 494
Re:Орехи
« Отговор #40 -: 13-01-2017, 10:40:14 »

Бате Бино, Ирис, Огризко, Злояд,
всички тези аргументи , които вие изтъквате се основават на база прочетена информация / и изпробвана / в различни книги.Но важно е следното : ТОВА, КОЕТО ЧЕТЕМ ВЯРНО ЛИ Е  ?
Ирис,
д - р Шиния вероятно няма моите здравословни проблеми и затова е написал неверни неща / някои от тях / в книгата си.Едно от тези неща е ,че в Япония се яде много риба и морски дарове и затова японците / така пише Шиния / са здрави.Японската диета според д - р Шиния е гаранция за добро здраве в славнение с диетата на обикновения американец.
ТОВА ВАРНО ЛИ Е ?
И да, и не бих отговорила аз.Рибата е полезна само,че когато си здрав.Здравият човек я усвоява.Ние с Мария започнахме навремето пълното суровоядство НЕ ЗАЩОТО ИСКАМЕ ДА СЕ ХРАНИМ ТАКА, а защото искахме да спрем болките / постоянни и денонощни /, които имаме.Та ние като ядем риба сме в денонощни болки .Ха, сега да ми каже д - р Шиния какво да ям аз като имам увреден орган ?Ако не ям това, което на мен не ми пречи аз съм в болки.Е, изходът е - ЯЖ ТОВА, което не ти пречи.Има ли тежка патология всички теории не само на д - р Шиния ами и на други доктори отиват на кино.При тежките патологии затова всеки лекар оперира.Ние обаче с Мария не пожелахме  - аз да си извадя яйчника , а тя - двата бъбрека.
Вече  години експериментираме и живеем БЕЗ БОЛКИ С ТЕЖКО УВРЕДЕНИ ОРГАНИ.
От всичко това, което написах става ясно,че всеки човек в зависимост от степента на увреждане на неговите органи трябва да употребява различна по вид храна.
Така,че не е вярно всичко, което пишат.Вярно е,обаче когато нямаш тежък здравословен проблем или когато си решил без операции да живееш.
Бате Бино,
навремето с Мария си казвахме така : НЕ КАКВОТО НА НАС НИ Е ВКУСНО, А КАКВОТО НА НАС НИ Е ПОЛЕЗНО.
Именно този непроменен вкус е спирачката.Винаги хората гледат да им е вкусно, но не гледат дали за тях е полезно.
Огризко,
щитовидната жлеза може да се възстанови чрез прочистване, тя е боклукчийската кофа в организма.Чаят от орехови листа, компресите със счукани маслини или костилки от маслини, консумацията на орехи е гаранция за доброто снабдяване на организма с натурален йод.Йод се съдържа и в маслините.
Лично за мен е важно КАК ГОСПОД Е ДАЛ ХРАНАТА  ?
Сурова ли, готвена ли, накисната ли, ненакисната ли ? Никакви други теории за мен не са от голямо значение.Нека всеки сам си отговори на тези въпроси и ще стигне сам до истената.Само,че много хора днес не са вярващи, четат разни книги на " РЕНОМИРАНИ ЛЕКАРИ ".Обаче ГОСПОД е най - добрият лекар и ТОЙ е дал храната такава каквато е.Ядките ги е дал ненакиснати и в черупка.Но когато имам язва и проблемни венци - ами накисвам ги и пия водата.В нея е йодът.Ако нямам здравословен проблем и без накисване ще консумирам ядки.
Това,че човек има газове проблем ли е ?
И да, и не !
Всеки лекар след като оперира болен му задава въпрос - имаш ли газове и ако да - положението е в ред.Това,че хората имат газове според мен не е проблем.Най - важно е от всичко написано до сега човек да живее без болки, без усложнение на дадено заболяване, без сериозни недостици на микроелементи.Някои суровоядци не консумират бобови кълнове - имали газове.Но пък вземат цяла камара скъпи и прескъпи хранителни добавки.Познавам доста такива, но ние с Мария не се храним с хранителни добавки, а с храната , която е дадена от Бога, непроменена.Използвайте храна, която на вас ви действа добре.А това зависи от здравословното състояние на всеки и степента на увреждане на неговите органи.
Поздрави !
Активен

iris

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 90
Re:Орехи
« Отговор #41 -: 13-01-2017, 11:09:12 »

Ели, благодаря за пространното изложение. Спокойно можеш да го използваш като цитат за всеки той отговор от тук натакът. Всички твои отговори са като две капки вода.
Ако имаш какво да кажеш по същество, добавяш едно - две изречения и готово. Да не се хабиш в писане.


Активен

Elia

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 494
Re:Орехи
« Отговор #42 -: 13-01-2017, 11:44:23 »

Ирис,
всички мои отговори са на база моята практика и тежко увреден орган.Имам проблеми и с язва и на всички язваджии мога да кажа коя храна как действа - причината е,че съм го изпробвала върху себе си.Едва ли всеки лекар, независимо кой, който е нямал сериозен проблем със здравето е наясно.Д - р Шиния е имал болно дете и проблем в тази насока, обаче едва ли е бил почти 30 години строг суровоядец и то без никакви хранителни добавки да приема.А Мария е достойна за уважение жена, много хора както и аз сме тръгнали по нейният път и се научихме не само да четем и вярваме на написаното, но и да пробваме върху себе си.Имам тежко увреден орган и той реагира на всяка ненатурална храна - смея да твърдя,че познавам храните много повече от реномиран специалист и лекар.И сама съм научена да мисля така - не каквото аз съм прочела, а каквото Господ ми е показал,че е истина.Не каквото на мен ми е вкусно, а каквото на мен ми е полезно, не каквото аз искам, а каквото Бог е преценил да ми даде.
Поздрави !
Активен

iris

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 90
Re:Орехи
« Отговор #43 -: 13-01-2017, 11:50:43 »

http://lurkmore.to/%D0%A7%D1%83%D0%BA%D1%87%D0%B0_%D0%BD%D0%B5_%D1%87%D0%B8%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%8C

Който разбрал - разбрал, който не - здраве да е!
Активен

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист
Re:Орехи
« Отговор #44 -: 13-01-2017, 11:55:14 »

Ирис, вярно е, че го има и този момент в текстовете на Елито, но ти помниш ли как Катон Стари завършваше всяка своя реч пред Римският Сенат? Дори темата да е била друга, той всеки път напомнял: "Картаген трябва да бъде разрушен!  :pensif_29:  "  tooth  
И най-сетне взели , че го разрушили тоя Картаген  tooth tooth  

Не знам за твоят подход към познанието, но лично аз дори едно изречение да извлека ,  пак съм доволен, дори да трябва заради него да прехвърля десетки страници..  Дори една дума може да бъде важна, ако авторът си струва  ;)
При Вов и Тихия ( той нещо се губи  напоследък, вероятно сме му омръзнали  :surpris_23: ) също го има този момент с повтарянето на една и съща мантра .. Обаче и двамата са прави в препоръките си, нищо не можеш да им кажеш напротив .. :surpris_23: Повторението било майка на знанието, така са ме учили мен  :Content_22:
Докато сега наблюдавам, че май работата е "със или без повторение - майка има, но знание - не "  tooth tooth tooth
« Последна редакция: 13-01-2017, 11:57:24 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

iris

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 90
Re:Орехи
« Отговор #45 -: 13-01-2017, 12:10:29 »

И аз това казвам, бате Бино, когато пише мнение, да използва цитат. Но щом е решила да се изявява като писател...

Донякъде разбирам желанието ти да не се конфронтираш с Ели, бате Бино.
Активен

Elia

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 494
Re:Орехи
« Отговор #46 -: 13-01-2017, 12:21:05 »

Бате Бино,
знанието идва само от Бога и ако той не ти покаже знанието няма как да го разбереш ако ще и цял куп книги да прочетеш.Не е никак лесно на своя глава без много информация / навремето нямаше толкова книги както сега / сам да стигнеш до победа на силните болки.Без опит и практика не може да се разбере.Мария навремето още когато никой в България нямаше и понятие от днешните книги сама е започнала молитви към Господ.Имала е повече от 10 заболявания и най - тежко състояние на бъбреците.Те са били спаднали, за хемодиализа, почти изсъхнали, с много тънка кора, с хидронефроза.Сама Пресвета Богородица и се явява и дава поднос с кълнове и сурови храни - казва, че така ще се оправи и други хора ще тръгнат по нейният път.
От цяла България се обаждат хора - едни тръгват и спират пътя, други предпочитат да си направят операция и да си ядат всичко / което на тях им е вкусно /, трети нищо не разбират от това, което им говори.
Но моето запознанство с нея също беше плод на молитва.Така заедно сме достигнали до ЖИВОТА БЕЗ БОЛКИ, без ходене по лекари въпреки,че органите ни са тежко увредени.Живеем без операции.
Та днес хората обикалят лекарите, пият лекарства, оперират се и накрая пак си носят болестта.Или последствията от нея водят до друга болест / извадени яйчници водят до повреждане и на другите жлези в следствие употреба и на други хормони /.Лично аз съм благодарна на тази жена - тя има много различно мислене от всички останали хора и е победила толкова много здравословни проблеми.Самата д - р Емилова беше много впечатлена от нейната упоритост, воля, силна вяра и молитва.Тя ако нещо не знае дали е истина се моли, навлиза в много силна молитва и истината идва рано или късно.
Само с четене на книги не става.Четеш обаче къде е истината ? Дали за всеки това е истина ? Ако водата от накисването на ядки беше вредна тогава ние да имахме проблеми от това.Нали я използваме.Но ние имаме проблеми здравословни.
Така,че за да разбираш трябва да ти е отворено духовното зрение.Не напразно при светите отци и старци навремето са ходили и много учени хора, видни професори, лекари.На един такъв професор старецът Паисий Святогорец казва : Ти вярваш ли ,че има Господ ? Той казва : Не.Тогава той хваща един гущер и го поставя на земята, запитва го и казва : Ако има Господ ти заповядвам да му се поклониш ! Гущерът се покланя, а видният професор си отива сконфузен от ситуацията.Не напразно е казано,че гордостта е голям порок.Точно по същият начин много старци са казвали на хората къде е " жилото " на тяхната болест и как да се излекуват.Скоро например четох,че чаят от листа на круша помага за лечението на тежко увредени бъбреци.
Поздрави !
Активен

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист
Re:Орехи
« Отговор #47 -: 13-01-2017, 13:01:22 »

Ирис, а ти конфронтираш ли се с някого, с който си на едно мнение?  tooth tooth tooth ( останалото са особености на характера , без тях не може :) )
Ели, прекрасно, душко, ама защо се обръщаш все само към мен ?  tooth tooth След като аз споделям твоите възгледи, има смисъл да се обръщаш към  тези, които не ги споделят  tooth
« Последна редакция: 13-01-2017, 13:05:05 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

Elia

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 494
Re:Орехи
« Отговор #48 -: 13-01-2017, 13:45:21 »

Бате Бино,
обърнах се към теб, не защото искам да те поучавам, а защото ти пръв заговори за знанието.Сега си задавам въпроса многото книги, които четем знание ли са и в колко от тези книги е написана пълната истина.Май в много малко книги, от лекари - натуропати, които са имали тежки и нерешими здравословни проблеми.Но и светите отци и старци са казали истината.Ако човек чете тяхните, а не светските книги на професори и учени много неща може да разбере.Затова навремето много свети отци откривайки " жилото " на болестта са казвали какво е нейното лечение, а видни професори, академици и учени са нямали и представа ,че това средство може да помогне.
Поздрави !
Активен
 

Страницата е създадена за 0.142 секунди с 23 запитвания.