Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: МОЛЯ ЗА ПОМОЩ - Бебе с рефлукс  (Прочетена 11256 пъти)

Troqnovo

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 42

Здравейте Добри Хора,

От доста време на съм влизала в сайта. Но тук преди време, когато открих този сайт се почувствах като У Дома си.
В момента се обръщам към всички ВАС с голяма МОЛБА ЗА ПОМОЩ. Преди 2 месеца се роди най-прекрасното създание - моят син Майк. За съжаление много скоро щастието ми бе заменено с тъга. Оказа се, че момченцето ми има Рефлукс ( след хранене храната се връща във хранопровода и получава киселини).
Все още го кърмя и се надявам, че няма да се наложи да спра. За мен е много важно да дам най-добрато начало за сина си. Направих корекции във диетата си(без млечни, глутенови храни, салати и т.н.). Спрях да пия витамините си. В момента приемам пробиотик. Наложи се за седмица да му давам лекарство за облекчение на киселините. Помогна временно. Но всеки път, когато му го давах, ми се късаше сърцето, че вливам отрова, в този нов живот.  :'(

В момента дилемата ми е, дали да спра да го кърмя и да премина на изкуствена храна. Или бях чела някъде в нет-а за консистенция (нещо като брашно), която се дава в комбинация с майчиното мляко, за да се предотврати връщането на храната обратно.

Пропуснах да спомена, че от втора седмица след раждането сме провели вече четири сеанса при Остеопат. Оказа се, че при раждането от напрежението главичката, врата и гърба му са били получили нещо като контузия.

Много ще бъде благодарни, на всички, които биха ми дали някакъв съвет. Знам, че има много млади семейства със дечица в този сайт.


Благодаря Ви предварително!

Активен

Elia

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 494
Re:МОЛЯ ЗА ПОМОЩ - Бебе с рефлукс
« Отговор #1 -: 02-09-2016, 15:10:28 »

Уважаема госпожо,
за възрастен човек най - ефикасните средства срещу киселини в стомаха са суровият картофен сок и сокът от лук.Тези сокове могат да се дават и на деца, но с мед или някакъв друг плодов сок или подсладител.Помагат много.
Трябва да си кръстите детето в Православен храм.Така детето ще има Божия закрила при здравословни проблеми.А що се отнася до спиране на кърменето и преминаване към изкуствена храна против съм.Още повече ще задълбочите нещата.Тези изкуствени храни не са най - доброто за децата.Решават временно въпроса.Но не премахват причината за проблема.
Самата аз пия картофен сок и вече много хора като мен го пият.Помага много при различни проблеми и болки в стомаха.Аз имам язва.
Поздрави !
Активен

миа

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 201
Re:МОЛЯ ЗА ПОМОЩ - Бебе с рефлукс
« Отговор #2 -: 02-09-2016, 15:59:32 »


"Какво мога да направя, за да намаля повръщането/рефлукса?

•   Кърмете! Рефлуксът е много по-рядко срещан при кърмените бебета. В допълнение, при кърмените бебета с рефлукс се наблюдава по-къси и по-малки епизоди на рефлукс и по-леки форми през нощта, отколкото хранените с формула бебета [Heacock 1992]. Кърменето е най-добро за бебетата с рефлукс и защото кърмата се усвоява от стомаха много по-бързо [Ewer 1994] (и така има по-малко време за нея да се върне обратно в езофагуса) и евероятно по-малко дразнеща, когато се върне обратно.
•   Колкото по-спокойно е вашето бебе, толкова по-рядко има рефлукс."

https://missby.wordpress.com/2008/01/08/reflux/

Толкова е мъничко още тава създание и много му е рано да се смесват и други сгъстители с кърмата според мен. :Content_22:
Както е писано в статията, бебенцето трябва да е спокойно, а за това и мама е желателно да е още по-спокойна, защото всички тревоги се отразяват и проектират върху крехкото същество.

От това, което разбрах изключила си от менюто млечни, глутенови и салати. Какви храни приемаш, защото освен контузията, която е получило при раждането си и може да е от една страна фактор, бебето получава чрез теб и хранителните си ензими, тъй важни за усвояване на хранителните вещества.
Активен
Тайната на здравотворният живот се крие в хармонията между дух, тяло и разум.

Рекс

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 42
Re:МОЛЯ ЗА ПОМОЩ - Бебе с рефлукс
« Отговор #3 -: 02-09-2016, 18:58:30 »

Здравейте! Честита рожба, бъдете здрави и щастливи!   :peperudi:

https://xedra.wordpress.com/2014/11/12/reflux/
Тук има безкрайно ценно инфо и съвети. Хедра дава и частни визити.
Активен

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист
Re:МОЛЯ ЗА ПОМОЩ - Бебе с рефлукс
« Отговор #4 -: 02-09-2016, 22:06:57 »

Troqnovo, такова миловидно , благородно  излъчване имаш ,( явно си душица ) , че  ще ми е много тъжно  да направиш грешки, за които други ще са виновни.  
Кой те консултира в майчинството?  На кого се доверяваш?
1. Кой прецени , че става въпрос за рефлукс , а не за обикновено връщане на храна? При бебетата нещата са по-различни , трябва да отграничиш нормалното от патологията.( И моите деца повръщаха като бебета, но това не значи че са имали рефлукс. ) Почти съм сигурен, че някой посредственяк те е наплашил .
2. Второ: Ако храната се върне веднага, храносмилателният процес още не е започнал - тоест - киселини няма.  ;)
3. След като си "на кантар" дали да спреш да кърмиш, това означава, че трябва час по-скоро да наваксаш с информацията - какво е необходимо за да отгледаш здраво дете. За да не направиш тази и други грешки..
 Настоятелно ти препоръчвам книгата на знаменитият педиатър д-р Роберт Менделсон - "Как да отгледаме здраво дете въпреки лекарите" ! Прочети я внимателно, защото е вероятно след нея да знаеш повече от педиатъра си  tooth  Не за да доминираш над него, а за да си помогнеш оптимално :)
4. Какво точно лекарство му даваш против киселините? Да не са ти изписали някакъв брутален омепразол? Ще му разбутате на детето стомаха за години напред, внимавайте!
5.    Оказа се, че при раждането от напрежението главичката, врата и гърба му са били получили нещо като контузия. Това не е от напрежение :) Природата си знае работата , спокойно :)  Ако въобще има такъв проблем - това е от непохватните ръце на акушера !  (  това е много важно ! Често се случва и наистина може да бъде проблем )
6. След като искаш най-доброто начало за сина си  - зарежи разните пробиотици  и "висши пилотажи" в ТВОЕТО хранене. Важни са , но не са на първо място.
 На първо място е да не допускаш никакви антибиотици, химични субстанции , и ваксини , (естествено :)  )
Това са най-големите рискове за здравето на едно бебе. Най-много внимавай с ваксините!  Сегашните са много по-опасни от тези, които ни слагаха преди 40-50 години..  Имаме тема, има  и чудесен сайт от пострадал от ваксините наш човек - http://vaksini.eu/  
Ако нямаш вариант за справяне с възпаления , простуди и прочие "детски болести" без антибиотици и странични ефекти-  тук сме , ще ти нашепнем  ;)  :Content_22:
« Последна редакция: 02-09-2016, 22:12:43 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

Troqnovo

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 42
Re:МОЛЯ ЗА ПОМОЩ - Бебе с рефлукс
« Отговор #5 -: 02-09-2016, 22:09:27 »

Здравейте Elia,

Благодаря Ви за споделеното мнение. Не знам дали няма да дразни картофа и особено лука, дали няма да дразнят стомахчето му. Може ще опитам и това.  :)
Много бих искала да го кръстя, но приятелят ми е протестант. Той е холандец. Може би някой ще успея да го убедя. Аз съм православно вярваща и ми се иска и сина ми да бъде възпитам във християнските ценности.

Здравейте миа,

Пропуснах да направя важно уточнение, че сина ми има другата форма на рефлукса, а именно "Silent Reflux", т.е. няма повръщане, а има само киселини. Обикновено след хранене понякога хълцука, а в повечето случаи има обилно слюноотделяне.
Имате право, че ако аз съм спокойна, може би и той ще го почувства. Обстоятелствата така се стекоха, че прекарах цялата си бременност във стрес. Дълго се колебаех дали съм взела правилното решение да забременея. Понякога си мисля, че може би вината за състоянието му е моя. В началото на бремеността си бях болна, някакъв вирус и се наложи няколко дни да пия антибиотик. Прекарах цял месец повечето време в леглото, докато се възстановя. Изобщо бремеността ми премина като по учебник, но аз бях в дълбока депресия през по-голямата част от времето.
Относно това с какво се храня.......пия сок всяка сутрин(морков, ябълка, селери, панджар), пробиотик също, елда, киноа, амарант, замразени зеленчуци,краставици,риба(веднъж седмично). Това, което приятелят ми готви. Това са зеленчукови ястия. Общо взето ограничих много неща.

Здравейте Рекс,,
Много благодаря за полезната статия. За съжаление не живея в България. Ще опитам някои от съветите във статията.
Активен

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист
Re:МОЛЯ ЗА ПОМОЩ - Бебе с рефлукс
« Отговор #6 -: 02-09-2016, 22:17:43 »

Troqnovo , КАК установихте, че става въпрос именно за киселини?  При възрастен човек това се установява  на база оплаквания. Но при бебе? Ако има някакво връщане на течност, то това може да не е киселина? Ако се използва лентичка за измерване на PH , ще си покаже дали това е "киселина" или не е. Дори да се допусне , че има някакъв проблем, трябва да се установи какво точно се връща нагоре - киселина или алкални сокове от жлъчката ?  
В 30 % от всички случаи, при които хората докладват за ПАРЕНЕ зад гръдната кост и го наричат "киселини", става въпрос всъщност за силно алкални жлъчни сокове( нарича се и "алкален рефлукс" ), които са още по-агресивни и още по-неприятни от киселината.  Лечението (дори съгласно научната Медицина)  е съвсем различно в двата случая! Нещо, което дори гастроентеролози с претенции ( като доц. Атанасова , шеф на отделението в "СВета Марина" )  не си правят труда да  разграничават! Изписват директно Нексиум или други неутрализатори на стомашна киселина , без да проверят дали не става въпрос за АЛКАЛНИ жлъчни сокове! А това се установява само  чрез 24 часова PH метрия ( чрез сонда в стомаха) . С обикновена гастроскопия това не може да се хване, защото точно в момента на изследването жлъчният мехур може да не е направил "впръскване".
« Последна редакция: 02-09-2016, 22:37:50 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

Troqnovo

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 42
Re:МОЛЯ ЗА ПОМОЩ - Бебе с рефлукс
« Отговор #7 -: 02-09-2016, 23:45:21 »

Кой те консултира в майчинството?  На кого се доверяваш? Всъщност няма кой да ме консултира за майчинството. Диагнозата „Silent Reflux“ беше поставена от личния ни лекар, въз основа на описаната от мен симптоматика. Той всъщност почти не е връщал мляко. С малки изключения. В момента има обилно слюноотделяне след хранене предимно, хълцукане, хриптене пак след хранене, понякога малка струйка мляко, но рядко, ако го поставя легнал след хранене, а дори тази седмица и къкорене на червата по време на хранене. И разбира се основното, че не спи през деня, а плаче през повечето време. Вечер си спи, само веднъж го храня, когато се събоди и след това сутринта. В момента във който го приспя и се опитам да го поставя в леглото изведнъж се събужда и започна да плаче, а след това и крещи без видима причина. В повечето случаи спи добре, докато го държа на ръце и го разхождам из стаята. По същия начин като го сложа в количката за разходка. След около половин час разходка, понякога заспива, а в повечето случаи плаче, особено ако реша да вляза в магазин.[/b]
1. Кой прецени , че става въпрос за рефлукс , а не за обикновено връщане на храна? При бебетата нещата са по-различни , трябва да отграничиш нормалното от патологията.( И моите деца повръщаха като бебета, но това не значи че са имали рефлукс. ) Почти съм сигурен, че някой посредственяк те е наплашил .
2. Второ: Ако храната се върне веднага, храносмилателният процес още не е започнал - тоест - киселини няма.   Да имаш право. Но тогава, защо почти веднага след нахранване и особени ако го поставя в леглото започва да плаче и освен това често се случва да се гърчи като червей, дори когато е на ръцете ми. Първите две-три седмици след раждането след нахранване заспиваше веднага. А сега не иска да спи през деня, само реве. Пропуснах да спомена във поста си, че към третата или четвърта седмица, за да успокоя го хранех често и неограничено, не знам дали това не отключи появата на рефлукса. Имам предвид от преяждане или факта, че винаги бърза докато се храни, много е нервен.Все едно не е ял от много време. В началото беше на три часа, а сега е между 2-3 часа, по около 20минути.
3. След като си "на кантар" дали да спреш да кърмиш, това означава, че трябва час по-скоро да наваксаш с информацията - какво е необходимо за да отгледаш здраво дете. За да не направиш тази и други грешки.. Опитах какво ли не след като изчетах доста от нет-а, но нищо не помага, а се притеснявам, че киселините могат да увредят коремчето и хранопровода. Алтернативата е лекарството за облекчение на състоянието, изкуствено мляко и спиране на кърменето или добавяне на нещо като сгъстител в комбинация с кърма.  Ще потърся препоръчаната книга. Случайно, дали я нямаш на pdf.[/b]
 Настоятелно ти препоръчвам книгата на знаменитият педиатър д-р Роберт Менделсон - "Как да отгледаме здраво дете въпреки лекарите" ! Прочети я внимателно, защото е вероятно след нея да знаеш повече от педиатъра си     Не за да доминираш над него, а за да си помогнеш оптимално   
4. Какво точно лекарство му даваш против киселините? Да не са ти изписали някакъв брутален омепразол? Ще му разбутате на детето стомаха за години напред, внимавайте! Лекарството, което домашния лекар ни предписа за временно облекчаване симптомите се казва Ronitidin. Има много странични ефекти. Трябва да се приема 1-2 седмици, докато се подобри, след това се спира и така, докато детето израсте въпросният проблем, а именно като прекарва повече време в седящо, а не легнало положение.Освен това му давах Лефакс, Абоколикен. Но те са против колики.[/b]
5.    Оказа се, че при раждането от напрежението главичката, врата и гърба му са били получили нещо като контузия. Това не е от напрежение   Природата си знае работата , спокойно    Ако въобще има такъв проблем - това е от непохватните ръце на акушера !  (  това е много важно ! Често се случва и наистина може да бъде проблем ) Беше някаква много млада лекарка. Прочетох в документа за раждането, че втората фаза от раждането е била 49мин. Освен това ми беше дадено лекарство със закъснение, което започна действието си твърде късно. Поради тази причина не бях във състояние да бъда активна във тази фаза. Дори ми се губят моменти. Прости бях доста другирана. Не можех да реагирам на думите на доктора или на приятелят ми. И така главичката на бебето и било почти навън и навътре.  Самото раждане беше експресно и доста интензивно(6часа).
6. След като искаш най-доброто начало за сина си  - зарежи разните пробиотици  и "висши пилотажи" в ТВОЕТО хранене. Важни са , но не са на първо място. Бях убедена в началото, че има проблем със храненето ми. Поради тази причина спрях витамините, всякакви зелении, цитруси, дори соковете сутрин на гладно, млечните, хляба и т.н. За ваксините споделям мнението ти, но приятелят ми настоява. Тази седмица получи първите ваксини против хепатит Б и менингит.
 На първо място е да не допускаш никакви антибиотици, химични субстанции , и ваксини , (естествено    )
Това са най-големите рискове за здравето на едно бебе. Най-много внимавай с ваксините!  Сегашните са много по-опасни от тези, които ни слагаха преди 40-50 години..  Имаме тема, има  и чудесен сайт от пострадал от ваксините наш човек - http://vaksini.eu/ 
Ако нямаш вариант за справяне с възпаления , простуди и прочие "детски болести" , тук сме , ще ти нашепнем     

П.С. Искрено се надявах, че се включиш по темата. Спомням си, че преди време като следях активно форума, си бях изградила мнение за теб, като че човек с богат опит и познания. Много благодаря още веднъж за съветите и мнението ти.
Активен

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист
Re:МОЛЯ ЗА ПОМОЩ - Бебе с рефлукс
« Отговор #8 -: 03-09-2016, 07:53:57 »

Troqnovo ,благодаря.  :fluretaa: Обаче не знам доколко има смисъл от дискусията, след като не ти , а ДРУГ взема решенията..    :-\ ( намеквам за  съпругът ти)  

Имай предвид обаче следното. ( Сега може и да не ти хареса, но с времето ще се убедиш :) )
След като вече си майка, на първо място  вече е детето ти! То  ще си бъде твое винаги , за разлика от съпруга ти , за когото (както показва практиката ) - не е много сигурно :)  И затова трябва да си решиш кого да слушаш:  него? природата ? ( олицетворена и въплътена в новият живот) или Конвенционалната Медицина- водеща причина ( №1 !) за смърт  в днешно време.    
http://vaksini.eu/death_by_medicine.pdf
http://www.webdc.com/pdfs/deathbymedicine.pdf
(Научен доклад на база 152 научни публикации)
Първият линк е за теб, а вторият е същият, но на английски , за приятеля ти. ( ясно е , че няма да го прегледа , но за всеки случай ти го давам . А и да го прегледа, май все тая.. tooth )  
 И винаги помни: Всички ,които умряха  от   Медицината,  ( това са ГОДИШНО около 750 000 души  в САЩ и 150000 в ЕС ), или останаха инвалиди от нея , преди това са й вярвали  ;) ;). Не успя да ги спаси дори "позитивното им мислене"   :surpris_23: Бъди умна и чети  :pensif_29:  за да преценяваш кога наистина има нужда от Медицина и кога тя само ще ти пречи.
« Последна редакция: 03-09-2016, 08:04:25 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

миа

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 201
Re:МОЛЯ ЗА ПОМОЩ - Бебе с рефлукс
« Отговор #9 -: 03-09-2016, 11:41:51 »

"Мазнините


Мазнините в кърмата представляват около 50% от общото й енергийно съдържание, като те са и съставката, която най-много се променя като количество. Средното съдържание на мазнини в майчиното мляко е 30-50 г/л, като същевременно кърмата на майките с  преждевременно родено дете е с около 30% по-високо съдържание на мазнини, отколкото на майка с дете, родено около термин. Съдържанието на мазнини в кърмата в хода на едно кърмене също варира, като основно зависи от степента на изпразване на гърдата – колкото по-изпразнена е гърдата, толкова е по-„мазно” млякото, което остава в нея. Това е и причината да съветваме винаги майките бебето да изсуква докрай едната гърда, преди да му предложим другата – по този начин до кърмачето достига най-висока концентрация на важните мазнини. Накратко по-долу ще обърнем внимание на най-важните компоненти на мазнините в кърмата.

Триглицеридите, които са основната форма на мазнини в кърмата, се разграждат до свободни мастни киселини и глицерол от ензима липаза, който се намира не само в червата на бебето, но и в самата кърма.

От изключително голямо значение за правилното развитие на бебето и на нервната му система (особено за правилното развитие на зрението и когнитивната (разбирателна) способност на мозъка) е съдържанието на т.нар. есенциални мастни киселини. Те се наричат така, защото човешкият организъм не може да ги образува сам, а е нужно да ги получава с храната. Кърмата е богата на тях (над 80% от мазнините в кърмата са полиненаситени), осигурявайки оптимално развитие на всички органи и системи на бебето. Изследвания показват, че кърмените бебета натрупват в мозъка си DHA (една от тези незаменими мастни киселини), докато концентрацията на тази киселина при бебетата, хранени с млека за кърмачета, е в пъти по-ниска и е почти същата, каквато е била след раждането. Интересен е фактът, че концентрацията на тези мазнини в тъканите на кърмещата майка е по-ниско в сравнение с тази при жени, които не кърмят. Това показва, че майката изчерпва своите депа от полиненаситени киселини и е изключително важно да си ги набавя в достатъчни количества с храната (редовна консумация на риба, зехтин, ленено масло, ядки) или в краен случай – с хранителни добавки (Омега-3,6,9 мастни киселини). Особено важен е фактът, че в кърмата на майки, чиито бебета са с атопии (атопичен дерматит или изяви от страна на дихателната система) са установени по-ниски концентрации на тези мастни киселини в сравнение с тези на майки, чиито бебета са здрави. Това води до извода, че атопията при кърмачетата може да бъде повлияна и чрез увеличаване на съдържанието на омега-3,6,9-мастни киселини в диетата на кърмещата майка. В последните години повечето производители на млека за кърмачета се опитват да имитират състава на кърмата, добавяйки полиненаситени мастни киселини в продуктите си, но тези мастни киселини обикновено са извлечени от водорасли или растителни източници и не са структурно идентични на намиращите се в кърмата.

Кърмата е доста богата и на холестерол и обратно на очакванията ни това не само не е опасно за бебето, а оказва и защитен ефект срещу съдови инциденти (инфаркти и инсулти) в зрялата възраст."

http://www.podkrepazakarmene.com/%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B2%D0%B5%D1%89%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0-%D0%B2-%D0%BA%D1%8A%D1%80%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B0-262.html

 "Пия сок от...... "Ето от тук мисля, че е необходимо да започнеш с коригирането, защото господ на първо време ни е дал зъби, за да дъвчем и затова няма по-добро усвояване на ензимите от доброто бавно дъвчене на всяко плодче, листенце или зеленчук. По този начин и кърмата ще се насити с тези ферменти, които липсват и така мъчат малкото бебешко стомахче.

Наблегни на полиненаситените мазнини, които ще примаш със зеленолистните- най-вече тученицата, спанак, маруля, след това авокадо, броколи, зеле, карфиол, чушки, тиква и семето му, маслинки, ленено семе, суров сусамов тахан, орехи и бразилски и кокосови орехи и други сурови ядки, семена като елда, просо, ръж, ечемик,  морска риба и разбира, се сезонни плодове и сушени такива през зимата. Ако приемаш всекидневно такава разнообразна храна, няма да ти трябват добавки и други витамини, които също задръстват бъбреците. Избягвай високовъглехидратните храни и преработени субпродукти. Разчитай на природата и ще имаш здраво детенце.

Освен това, гушкайте се, разхождайте се с бебчо на слънчицето, по възможност в слинг. Вслушвай се във вътрешното си гласче. Чувствайте се един другиго и му предавай от спокойствието си. И двамата имате голяма нужда от него.
Активен
Тайната на здравотворният живот се крие в хармонията между дух, тяло и разум.

Vov

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1102
  • Познай себе си.
Re:МОЛЯ ЗА ПОМОЩ - Бебе с рефлукс
« Отговор #10 -: 03-09-2016, 17:04:29 »

Девойче златно, ето и моите допълнения към висшия пилотаж на Бино и останалите:
1. Пусни почти непрекъснато музика за бебета - има в Ютуб (Моцарт)
2. Намали малко количествата поглъщана кърма и наблюдавай.
3. След кърмене постави детето с коремчето върху рамото си и походи с него, като му пееш и лееекичко го потупваш по дупето. Докато излезе погълнатият въздух.
4. Повтаряй на детето по няколко стотин пъти/ден колко много го обичаш. Без умора, от сърце.
5. Приемай разнообразни зеленчуци, малко плодове. Глутенът изобщо не е нито важен, нито вреден. Но избирай овес/мюсли, изкиснати ядки... колкото може по-малко топлиннообработени храни, никакви газирани, кафе, черен чай... в този форум пише всичко.
6. Благодари от свое има на Бог, че те е дарил с рожба и моли здраве.  :flower:
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.

Troqnovo

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 42
Re:МОЛЯ ЗА ПОМОЩ - Бебе с рефлукс
« Отговор #11 -: 03-09-2016, 20:20:36 »

Бате Бино, за съжаление имаш право. Не искам да губя времето на никого. След като опитах какво ли не и нищо не даде резултат. Единствено, че за по-малко от два месеца свалих натрупаните килограми и дори смело слизам надолу.  :(
Просто тези дни си спомних за този сайт. И реших, че тук ще намеря съвет и насоки, за да продължа. Просто в моя семеен кръг и познати, няма хора, които да ги вълнува този начин на живот. Самата аз научих много от този сайт преди години. Но никога не бях се включвала в дискусии. Просто попивах вниманително информацията от сайта и направих промени в начина си на живот. Сега ситуацията е различна. За мен най-важното е моят син. Осъзнавам,че това е огромна отговорност, поради това не се решавах да имам деца. Бях на 99.9% убедена, че нямам да имам деца.
Приятелят ми е против ваксините, но счита, че те са по-малкото зло.  ??? Самата аз не съм привърженик на традиционната медицина. Прочетох информацията, която си ми дал от линка. Направо е стряскащо. Дори по-зле отколкото съм си представяла.
Вече помолих сестра ми да ми купи книгата, която си ми препоръчал от Амазон. 

Благодаря още веднъж! :)
Активен

Troqnovo

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 42
Re:МОЛЯ ЗА ПОМОЩ - Бебе с рефлукс
« Отговор #12 -: 03-09-2016, 20:29:11 »

Здравей Mia,

Аз си мислех, че ако огранича описаните от теб газообразуващи храни, малкият ще се почувства по-добре. Дори остеопатката ми препоръча да спра със салатите. Каза, че може да оказва влияние. В момента работим с нея, заради проблемите му с рефлукса. Ако наистина не сме се заблудили, че е рефлукс. Чудех се днес, след това, което бате Бино ми писа, че може би не става въпрос за рефлукс.
Имаш право, че и двамата имаме нужда от спокойствие. Аз съм изключително напрегната. Ситуацията, в която се намирам, не е най-добрата. От година живея в Холандия. Не успях да си намеря работа и решихме с приятелят ми да си имаме дете. Той има вече две големи деца от предишен брак. Много неща ми се събраха. Но трябва да положа усилия.
Аз си купих слинг, но нещо не можах да го нагодя и на него не му хареса. Може би трябва да се упражнявам.
Благодаря за подкрепата и съветите.  :love_006 - emotloader:
Активен

Troqnovo

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 42
Re:МОЛЯ ЗА ПОМОЩ - Бебе с рефлукс
« Отговор #13 -: 03-09-2016, 20:37:25 »

Здравейте Vov,
Опитах вече със музика(детски песни). Имам временен ефект. Детенцето заспива. Но след като го сложа в леглото веднага се събужда и започва да плаче. Но ще опитам със Моцарт.
Как точно да намаля количеството на погълнатата храна.?Аз го храня на 2,5-3,5 часа по 20минути. 
Може би това го мъчи, погълнатият въздух. Аз не справям добре със оригването със хранене. Четох някъде, че трябва да се прави по време и след хранене.
Не консумирам кафе и газирани напитки. В момента съм на почти спартанска диета.
Аз вече благодаря на Бога за този прекрасен дар, който получих.
Благодаря Ви! :flower:
Активен

миа

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 201
Re:МОЛЯ ЗА ПОМОЩ - Бебе с рефлукс
« Отговор #14 -: 03-09-2016, 21:09:53 »

Благосподеляме със специален поздрав за вас   :heart_2: :Content_22: :whistling2 - emotloader:

https://www.youtube.com/watch?v=Ow0lbyPkpnU
Активен
Тайната на здравотворният живот се крие в хармонията между дух, тяло и разум.

Iveta

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 68
Re:МОЛЯ ЗА ПОМОЩ - Бебе с рефлукс
« Отговор #15 -: 03-09-2016, 21:36:05 »

Така като чета много ми напомня на нашата история...Ние го отдавахме проблема на колики. Със съвет май не мога да помогна, защото ние така и не разбрахме какво точно е провокирало проблемите. Но сега като чета след години мисля, че има вероятност ваксините да са ни "помогнали" за задълбочавнето на проблема. Ние се опитвахме да успокояваме бебка с шум от вълни и дъжд, но признавам най-добър вфект имаше, когато й пуснех любимия си сериал. Гледах го по време на бременността. А болките и силния плач отшумяха може би 2-3 месеца след началото. Като причина - или е израстнала проблема, или защото се преместихме да живеем на по-спокойно място сами, без дразнителите ми. Успех желая, дано намерите бързо решението, което ви трябва!
Активен

Mia

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 215
Re:МОЛЯ ЗА ПОМОЩ - Бебе с рефлукс
« Отговор #16 -: 04-09-2016, 08:35:40 »

В никакъв случай не давайте на бебето глутен или брашно.
В редки случаи е възможна непоносимост към майчината кърма.

http://www.podkrepazakarmene.com/alergii-i-hranitelna-neponosimost-pri-karmacheto-582.html

Просто пробвайте, ако е възможно, един два дни без кърма, с някакво заместващо мляко.
Активен

rossyd

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 34
Re:МОЛЯ ЗА ПОМОЩ - Бебе с рефлукс
« Отговор #17 -: 04-09-2016, 10:30:39 »

Здравей Troqnovo. Синът ми е с тих рефлукс и до сега, а е на 4. Кърмата е най- щадящата храна в този случай на недоразвита храносмилателна система. Често се случва и при рязко качване на килограми в първите месеци на бебето. Ако слагате ваксини, ги отложете или наи- добре не слагайте изобщо, защото рефлуксът е и един вид реакция на организма като при алергия. Не е добре да се компрометира имунната система. С въвеждането на твърди храни лека полека ще отмине но иска търпение. Ако детето качва на килограми не е нужно да спираш да кърмиш. Синът ми беше така и още има пристъпи, когато се разболее, а е на 4. Няма ваксини, кърмих до 14 месеца, а менюто му не включва месо и прясно мляко от както спря майчиното. Аз също пробвах с ранитидин ( грешка голяма) защото се извиваше на дъга от болка и беше получил изофагит, ужасно е да гледаш детето си да е гладно и, и след като отпие първата глътка, да се превива от болка.. Ще го държиш поне половин час на ръце изправен след кърмене, повдигни и матрака където спи. И аз се бях побъркала и къде ли не го влачиш по гастро и т.н. Единствения начин да се изследва и да се види състоянието е 24 часово измерване на ph, ако случая е много тежък, но за бебе това ее.... Имай търпение, всичко ще отмине. Поздрави.
Активен

Troqnovo

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 42
Re:МОЛЯ ЗА ПОМОЩ - Бебе с рефлукс
« Отговор #18 -: 04-09-2016, 11:35:59 »

Здравей rossyd,
Преди да заподозра, че сина ми може да има рефлукс изчетох много информация. След коментара на бате Бино, започнах да се съмнявам дали става въпрос за рефлукс, въпреки от описанието на симптоматиката в нет-а приличаше точно на това. Надявам се, че не е. А става въпрос за жестоки, периодични пристъпи на колики.
Майк се храни и наддава нормално за възрастта му. В момента е 5кг.
Относно кърменето, какво е мнението ти за замразяване на млякото във фризер. Запазват ли се качествата му?
Още докато бях бременна се надявах, че ще имам кърма да го храня, докато той иска или му е достатъчно и аз все още имам такава.
Аз имам същият горчив опит с въпросното лекарство. Давах му много малки дози за около седмица. Още при първият прием се случи, точно описаното оте теб превиване на гръбчето от болка. Повярвай ми плачех със него. Беше толкова мъчително и за двама ни. При нас не започваха болките със първата глътка, а малко след като се нахрани. Започва със хълцукане, евентуално малка струйка от устата с мляко и хъркане, и се започва един дискомфорт и гърчене. Носех го на ръце, но дори това не го утешаваше. А в началото като се роди успявах да го успокоя така. Вече проведохме две терапии при Остеопат. И мислем да продължим със приятелят ми да го водим.
Надявам се, да се подобри скоро. Това, което ми даваш като съвет да се повдигне матрака, мислех да го направя днес. При нас това стоене в изправено състояние за около 30минути, няма много голям ефект.
Благодаря за споделеното мнение! :) Успех и на вас! :Content_22:
Активен

Troqnovo

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 42
Re:МОЛЯ ЗА ПОМОЩ - Бебе с рефлукс
« Отговор #19 -: 04-09-2016, 11:40:10 »

Благодаря за поздрава, Миа. Майк много го хареса!

Между другото Vov, днес пробвах Моцарт от Youtube.Почти веднага заспа. Дори спа един час във мен. И след това се събуди за кратко и пак заспа. Проблема при на е, че при поставяне във леглото 99.9% от случаите се събужда и започва да плаче. Мисля, че се научи, че спането гушнато във мама и най-добре. Или просто има нужда от закрила и утеха.
Активен
 

Страницата е създадена за 0.1 секунди с 22 запитвания.