Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: СТЕЛКОР и ВЕТОМ. Определено по-добрите пробиотици.  (Прочетена 19555 пъти)

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист

Една  дългоочаквана тема – най-сетне инфо на български за двата доста интересни препарата, за които отдавна тръгнаха отзиви, а темата все я няма.. :)
Текстът не е буквален превод от руски. Не ми допадна начинът, по който са презентирани  в нито един руски сайт и затова запретнах ръкави . Дадох много от себе си  за да е максимално разбираемо  ,  интересно , а и съм почти сигурен, ( и съответно доволен) , че  статията ще бъде полезна дори и за тези, които няма да  си ги купят :)
  Държа да кажа, че не е задължително  препаратите да се вземат от мен. Моето удоволствие  (и чест ) е , че съм първият, който запозна БГ-аудиторията с  още един ценен продукт, почти без конкуренция.  При мен ги има,  защото, откакто ги надушихме преди 7-8 години,  и аз , и семейството ,  а и всички, които ги изпробваха, не искаме да чуем за друго и разчитаме главно на тях и на Тодикамп при всякакви простуди и неразположения. И най-вече затова гледам да поддържам наличности.
  Както и за да се радвам  заедно с поредната  доволна мама ,успяла с помощта на Стелкор да избегне антибиотиците и другите химии ,както за детето си ,така и за себе си.    
 
Въпроси, предложения  и оплаквания -   на  todikamp@abv.bg  и  на 0884 191936
« Последна редакция: 27-09-2015, 22:21:29 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист

ВЪПРОС: Чухме ,че тези  руски препарати били доста ефективни ?  На какво се дължи все пак..?
ОТГОВОР: На доста по-различният им  принцип на действие  в сравнение с всички други пробиотици.  Затова тук вече има изразен лечебен ефект.

КОЕ Е РАЗЛИЧНОТО?

ПЪРВА  РАЗЛИКА:   Целта на обичайните пробиотици е известна:   да заселят в нас  ЗА ПОСТОЯННО полезните бацили  Бифидус, Ацедофилус и Лактобацилус.
  Целта на   Ветом/Стелкор  е съвсем  различна – те доставят  в организма две   ”приятелски” бактерии, които остават  в него СЪВСЕМ ЗА КРАТКО , след което  го напускат.  (това са  бактериите  Bacillus Subtilis  и  Bacillus Licheniformis  )  

Защо остават само за кратко?

Те не могат да останат за дълго, защото  нашите черва не са тяхната естествена среда. Там няма кислород, а двете бактерии са аеробни и живеят навън в природата.  
Но  интересното е , че и не им се налага да остават дълго, защото времето , за което ще бъдат в нас ( средно 10-ина дни) е съвсем достатъчно  за да проявят своето  мощно лечебно въздействие!  А то се държи на следното:
Бацилите също се борят за живот. Попадайки в организма, компютърът им анализира ситуацията, регистрирайки какви патогени има наоколо – кой е „свой” , кой е „чужд”     и преценява какви точно вещества  да бъдат отделени от бацила, за да може той да се защити от "лошите” и да оцелее в тази конкретната среда. (В която на всичко отгоре няма и кислород, а те са аеробни . )
Така бацилите започват да отделят:
 1. вещества много подобни на антибиотиците . При това – в количество , достатъчно за да убие противника.  Към  тези „антибиотици” патогенните бацили не могат да създадат резистентност!
2. Отделят се и ферменти. Които извършват различни действия , напр. – доразграждат  храната в стомаха. С което  – увеличават КПД-то на храносмилателната система многократно!
3. Отделят и витамини.
4. Извършват и други действия – очистват стените на червата. От натрупани с годините и полепнали хранителни остатъци, които запушват базалните мембрани  ,чрез които става всмукването.

Така, от една страна, те АКТИВНО  убиват патогените  и   нормализират баланса на микрофлората! *  , а от друга страна,  предоставят на организма  ценни вещества, от които той сам преценява как да се възползва в  конкретният момент!  
( *знаем, че 70% от имунитета зависи от микрофлората, в нея се произвежда „суровината” за имунните клетки )
  

Обичайните пробиотични бактерии ( Бифидус и т.н. ) такова активно действие не проявяват!  Те са извънредно важни за нас, но тяхната защита е  ПАСИВНА!  Те подпомагат имунитета косвено. Затова и ефектът от тях при възпалителни състояния  е несравнимо  по-слаб.  
( Попийте от тях, попийте от Ветом и Стелкор и  сами ще сравните :) )

Тук се налага важно отклонение , защото поради неинформираност болшинството хора правят грешка, посягайки към пробиотични бактерии БЕЗ ДА СА ПОДГОТВИЛИ ПОЧВАТА ЗА ТЯХ !    

  Дисбактериозата е отделно патологично състояние, за което официалната Медицина дори предписва първо курс антибиотици, и чак след тях – курс пробиотици!  ( да, куриозно е, но е така, може да направите справка – антибиотиците предизвикват дисбактериоза, срещу която лекарите  изписват пак антибиотици ..  :sorcerer - emotloader:  )  Алтернативната Медицина  използва други бактерицидни препарати или билки, но във всички случаи  този междинен етап не трябва да се прескача!  Тази предварителна  терапия е необходима, защото Бифидус и Лактобацилус сами не могат да се преборят с агресивната патогенна среда , тъй като тя ще ги неутрализира!!   Затова е нужно  преди това  „някой” да им  е  „подготвил почвата” . Един от вариантите за подготовка на „почвата” са именно  Стелкор/Ветом .Тоест – те  НЕ ОТМЕНЯТ приемът на пробиотични препарати, но се явяват важно междинно звено за  да има смисъл  от последните!  Но ако има дилема  какво да се купи – дали Стелкор или обичайните пробиотици , отговорът е СТЕЛКОР ! Защото с приведена в ред  микрофлора, организмът и сам  е в състояние да си набави от храната липсващите  бактерии.

ВТОРА  РАЗЛИКА:    (най-важното, което правят тези два бацила, за да накарат имунитета да заработи оптимално. ПО ЕСТЕСТВЕН НАЧИН.)
 На двете бактерии  (в  Стелкор и Ветом) им е „възложено” да изпълнят още една много важна задача – да стимулират производството на важен белтък, наречен  алфа-интерферон! , с което ДОПЪЛНИТЕЛНО (РЯЗКО  и БЪРЗО) се засилва имунният отговор  при контакт с  чужди антигени – вируси, бацили и др.             ( За ролята  за интерферона  и колко е важен за нас, моля погледенете тук
http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=8272.msg76620#msg76620  )
Накратко за интерферона:  при заразяване  ,имунната система  реагира още в рамките на 1-2 часа, но на първо време   тя  може  да се защити само чрез  интерферон и с нищо друго! Тежката си артилерия  (макрофаги,  В- и  Т-лимфоцити , антитела)  тя изважда  значително по-късно! Което в много случаи би било просто излишно, защото  за това време екстремно делящият се вирус вече е превзел организма!  За щастие, интерферонът е вече „на фронта”-   успял е да опознае вируса и да  ограничи  размножаването му,  докато най-сетне се появят и го  обкръжат  специфичните  имунни клетки. ( Напр.  антителата се отделят цели няколко дни след заразяването! )  

 Такава функция „класическите” пробиотични  бактерии  въобще нямат!
 
(А как точно е реализирано това в двата препарата, ще опиша в следващ пост – „Стелкор/Ветом – допълненият  вариант „ . Особено при Ветом 1.1 и Ветом 2.3 , бих казал, че е измислено просто брилянтно ! Там е постигнато дори  невъзможното – самите бактерии произвеждат  алфа интерферон!  )
Важно уточнение: двата активни бацила   от рода    Bacillus   имат хиляди щамове!За постигане на горните цели са направени безброй експерименти, за да се подбере именно щамът , който най-оптимално да изпълни задачите! ( щам 7092 )



ТРЕТА РАЗЛИКА :  Всички тези полезни въздействия от жизнедеятелността на двете сапрофитни бактерии не биха били възможни, ако последните  не бяха приведени в състояние на СПОРИ!    Като спори те преминават безпроблемно през  киселата среда на стомаха и агресивните алкални жлъчни сокове! И чак в неутралната среда на тънките черва се „събуждат”  и активизират.
( от биологията за 6-ти клас : като спори бактериите могат да се съхранят много хиляди години при най-неблагоприятни условия!  Както се сещате , такава е и трайността на Стелкор и Ветом :)  )  
Във всички останали пробиотици обаче,   бацилите не са спорообразуващи!  Купуваме ги   „живи”, обаче докато стигнат до  там, докъдето трябва.., те вече са  „живи-умрели” :)   Да, на етикетите пише че има  20 мрд. , но никой не ни казва какво оцелява от тези 20 мрд..

Гореизброените  „заслуги” на двете бактерии , правят препаратите Ветом и Стелкор ефективни и приложими при  извънредно широк спектър състояния! Повлияват се всякакви възпалителни , вирусни ( вкл. хепатит В ) , простудни  ( грипове , ангини.) , изискващи силен имунен отговор.  Нормализирват се състояния по целия стомашно-чревен тракт ( дисбактериози, лошо храносмилане, хранителни и др. отравяния..), което почти винаги се съпътства  и от бонуси  - повишен тонус, енергия, увереност, по-добър сън, по-малко умора..     
Важно : Всичко това се случва по един естествен и безвреден начин, което прави тези препарати приложими дори и при кърмачки и новородени!  

 Ако има    баланс  в микрофлората на червата ни, тогава полезните бацили  И САМИ ще са се  размножили в нужното количество. Външна помощ не им трябва!  Нито Стелкор, нито  други препарати!  Въпросът обаче е, че при съвременният, силно противоестествен, „ИНДУСТРИАЛЕН” начин на хранене ( и на живот! ) този баланс почти задължително е нарушен!  
(Което обаче нито можем лесно да изследваме, нито пък се изявява с конкретни симтоми..)
 И тъкмо тогава  препарати  като Стелкор/Ветом  помагат на организма  да си нормализира  баланса и съответно – имунитета.  
 Здравословно живеещият човек (   има ли въобще такива ?  :) )  и сам ще си го възстанови когато е нарушен,  но със Стелкор  това опредлено ще се случи в по-бързи срокове.
 За размисъл: при почти 100 % от заболяванията , макар и не винаги  да са първопричина за тях , на някакъв  стадий винаги  са замесени и патогените ( бацили , микропаразити)    ,  тоест –  почти няма заболявания, които не са възпалителни! А след като има възпаление  -  Ветом и Стелкор  са винаги подходящи. Като моно –  или като част от комплексно лечение.  

ВЪПРОС:  Добре, винаги  и от всичко ли ще ни спасяват тези чудо-препарати?
ОТГОВОР:   Всички препарати , билки, лечебни храни..  само помагат на организма да си върне баланса. Основната работа си я върши той сам!  Колкото е по-силен –толкова по-малко „външна” помощ ще му трябва! :)
А за силен имунитет, както знаем, трябва и малко лично участие, малко усилия..  :)  
В закислен и интоксикиран  организъм винаги ще  се появяват патогени , защото това е тяхната естествена среда. По-добре да оправим средата, отколкото постоянно да се борим с възникващите по тази причина възпаления, ама пуста леност..  :)  )
Затова – не винаги и не при всеки ще настъпи „чудо”, но ефект винаги ще има , дори да не бъде  регистриран  като такъв!   Но по-често – ще бъде :)    

Тук   http://vetom.ru/component/option,com_bookjoomlas/Itemid,411/startpage,3/
 
вече се събраха 5500 отзива, може да ги прегледате.. :)   )  
« Последна редакция: 27-09-2015, 21:54:24 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист

СХЕМИ ЗА ПРИЛОЖЕНИЕ + някои разяснения

Преди да приложа схемите,  ще помоля да изтърпите няколко думи  от мен , на база моята дългогодишна употреба на Стелкор и Ветом, както  и на база 25 годишните ми проучвания в областта на здравето. ( от подбрани източници :) )

Акцентът в случая е върху простудните заболявания най-вече при деца.

При остри простудни състояния   почти винаги ефектът се проявява  още след  час от първият прием -усеща се  облекчение. А до ден -два острото състояние или е изчезнало напълно , или болестта се изкарва доста по-леко.  За съжаление , има случаи , при които организмът просто  си иска своето, сякаш на всяка цена е решил да си го изболедува!  В такива случаи е по-добре да потърпим и да не се мъчим на всяка цена да  тушираме дискомфорта. С това ще  помогнем на организма да се самопочисти и самооздрави по негово собствено усмотрение! Той има нужда от това! И ще ни се отблагодари – с дълъг период без  грипове и простуди..  
  
И обратното – тръгнем ли против неговата логика , хвърлим ли срещу него тежката артилерия ( напр. антибиотиците)  ще постигнем само временен успех. Детето уж ще е оздравяло, но  много скоро  то пак ще е на легло – или със същото , или с вече по-сериозно заболяване..

Защо се получава така?

1.  Антибиотиците или друга , твърде „драстична”  помощ  отвън, изземва функцията на имунната система ДА СЕ БОРИ САМА. В резултат следващият път ТЯ ПОЧВА ПАК ДА СИ ЧАКА  ПОМОЩТА ОТВЪН  ( тоест – отслабва!  ) и след 1-2 такива интервенции , хората установяват, че вече  нищо друго  не може да помогне, освен пак антибиотици, но вече в много по-големи дози!  Случва се да се сменят 6 антибиотика и детето пак да си е с ангина! ( реален случай)  Или пък за една зима  да изкара 3 ангини!  
( Аналогично отслабват и закърняват и други органи и системи  , когато им се помага отвън  - щитовидна жлеза, панкреас  и др.  - помогнем ли им с изкуствени хормони и ферменти  - спира тяхното собствено производство! )
2. Антибиотиците отслабват организма и по друго направление – директно, чрез нарушаване баланса на микрофлората, а в нея е 70 % от имунитета! (  в червата се произвежда „суровината” за имунните клетки )  Нарушеният баланс, освен това , провокира към патогенност редица условнопатогенни бактерии, тоест  „отникъде” се появява  нов враг..
3. Потискането на симптомите  с помощта на химични лекарства „вкарва” болестта навътре в организма, като в следствие тя или ще хронифицира , или ще се прояви като нова  болест, още по-трудна за овладяване,  отколкото първоначалната!   ( затова и навремето  човекът е имал проблем  с острите възпаления, а сега има проблем с хроничните.)   ;)
http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=4421.msg50131#msg50131

(За дългосрочното увреждане на бъбреци и черен дроб тук даже не става и дума )
  
Много родители уж знаят всичко това, но биват наплашвани и се огъват:   „Казаха ни да взимаме силни лекарства, защото иначе  ще има усложнения...   ”  

Направете си собствено проучване и ще установите , че почти винаги усложненията настъпват при деца, които са били вече на антибиотици  ! ( вземани най-често по незначителни поводи) Тоест – деца, с вече  изкуствено  отслабен  имунитет!  

Е добре , как да се лекуваме ?
Отговор:  със средства, които му помагат , но позволяват на организма сам да се пребори! Защото не Ветом  или Стелкор, не лекарствата, не билките  и не докторите лекуват.. ! Реалният борец е Негово  Величество   Организмът!  ( Ако е силен - голяма помощ  „отвън „  не му трябва.)   Естествено,  при нужда ще му помагаме, но  по-добре е „нежно и деликатно”  , а не  драстично . Останалото е вече негова работа и той си я върши много добре , стига да не му пречим  (  с какво ли не :)  )  
(  Знаменитата руска лечителка д-р ( и биохимик ) Марва Оганян, за която съм разказвал, лекува децата  от всякакви, вкл. от сериозни болести ! като  не им дава съвсем нищо ! Оставя ги с дни и дори със седмици само на подбрани билкови чайове с мед ! Отзиви  за успехите й има достатъчно .. )  

Стелкор и Ветом са едни от препаратите ,отговарящи на горното условие - те хармонично допълват организма  в избраната от него самият посока на оздравяване.    ;)  



1 капсула (Ветом)  = 1 таблетка ( Стелкор)
При отравяния- на всеки 2 часа по  1 таблетка Стелкор ( 1 капсула Ветом)
Дисбактериози , диатези, алергии  - по 1 таблетка/капсула  3 пъти дневно в разстояние на 21 дни
Остри вирусни хепатити А  и В – по 1 табл./капсула   3 пъти дневно – 30 дни
Грип, ангина , простудни,  и други инфекции – първите 48 часа  по 1 табл./капсула  през 2 часа , след което по 1 табл./капсула  3 пъти на ден.
Профилактика на имуно дефицитни състояния:   1 табл./капсула  2 пъти дневно  за 5 дни ( за хора с тегло до 70 кг)  и 3-4 пъти за хора над 70 кг.
Във всички останали случаи Стелкор може да се дава на деца на всяка възраст, като се спазва правилото – при новородени дозата е 4 пъти по-малка от тази за възрастен, от 2 месеца до 1 година дозата е наполовина от тази за възрастен и  за деца над 2 години се допуска приемът, който е за възрастни.
Стелкор се употребява по време на хранене или след хранене.
Не се употребява заедно с антибиотици . ( потискат жизнеспособността на полезните в Стелкор бактерии)
Противопоказания няма.
Странични явления няма.
Вкус – много приятен, сладък. (  пазете далеч от деца , защото ще търсят  кутийката за да я изгълтат цялата   :essen:
 Спокойно, нищо няма да им стане,   просто ще  е нужна нова кутийка :)  )



« Последна редакция: 27-09-2015, 22:24:35 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

Vov

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1102
  • Познай себе си.
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист

Заключвам темата , защото има още малко продължение .
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

poly77

  • New
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1

 :) Здравейте, аз съм Павлина и първо искам да БЛАГОДАРЯ на човека(незнам дали мога да използвам името му в сайта, защото нямам неговото разрешение, но той си знае кой е :) ), който ми помогна с опита си и напътствията за приложението на Стелкор и Ветом и винаги е много отзивчив, когато поръчвам от него! БЛАГОДАРЯ!
Сега искам да споделя колко се радвам, че преди около две години открих Стелкор и Ветом за цялото ми семейство. Първо изчетохме със съпруга ми доста информация в Интернет и след това разбрахме, че и в България може да се намерят. Стелкора го използвам най-вече за децата и мога само да кажа, че съм изненадана и доволна от това той как им действа. Драстично намалихме общите брой и количество антибиотици, които ни изписваха личната и педиатърката. И сега се случва понякога, когато състоянието се влоши, да пият антибиотици, но броя им е поносим. Но има случаи, в които просто ако става въпрос за една хрема, оставям(ако няма усложнение) носа да си потече известно време. Ветома го пием ние с моя съпруг като няколко пъти ни спаси от грипа и други по-тежки инфекции. Затова не бих спряла да го използвам и задължително гледам да имам в наличност както Стелкор, така и Ветом.
Активен

plam4eto

  • New
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1

Здравейте и от мен. :) Използвам Стелкор и Тодикамп от доста време (години), предимно за децата, но и на нас са помагали. Доволна съм много. Повлияват бързо и успешно разболяванията, особено ако са хванати в началото. Гледам да не оставам без тях у дома.
Активен

Ветом България

  • New
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 5
    • Ветом България

Здравейте, малко информация за ветом и клинични изследвания, на руски

http://www.vetom.com.ua/gallery/id/25
Активен

Spinach

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 97

На запад Ветом 1.1 видях че го предлагат като пробиотици за животни, предполагам, че това е така за да може легално да се продава.
Защото западняка не иска руснак да му продава и уж демокрация... всеки знае каква демокрация е. :D

Поправете ме ако греша и наистина има ралика между Ветом 1.1 за хора и животни.
Активен

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист

Спаначе, чак сега виждам поста ти, как съм могъл да  го пропусна ::)  
На някаква стара информация си попаднал сигурно. Ветом отдавна е сертифициран за хора. ( Първо за Русия , а после и за ЕС) Първоначално беше само за животни , да.  В момента се продава съвсем законно и легално както на Запад , така и на Изток :)
 Иначе , ти си прав , западнякът като чуе думата  "Русия" , все му мирише на комунизъм  и това го възпира от рационални действия ( и съждения)  tooth  Но на нас  за това пука ли ни твърде много ?  tooth Напротив - нека да купуват по-малко , за да има повече за нас  ;D И без това  има проблем с доставките, макар и рядко.
 
Друго е интересно.. Дори в Русия този продукт не се продава в аптеките! Някой ще попита - че защо , след като е наистина ефективен? Отговорът е: Именно защото е ефективен!  ;D Ако продуктите  Ветом бъдат пуснати в аптечната мрежа , автоматично 40-50% от всички останали лекарства ще станат ненужни!  Което означава - катаклизъм за производителите им . Сещаме се  защо това никога няма да бъде допуснато  ;).   
« Последна редакция: 26-12-2018, 10:39:29 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))
 

Страницата е създадена за 0.097 секунди с 23 запитвания.