Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Премахване ма възпаление на стави (връзки)  (Прочетена 17587 пъти)

Криси

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 12

Цитат
Някой не беше ли казал, че въздържането от храна било напълно безопасно?   намигам

 Има много хора, които не са подготвени за пост и те имат нужда от раздвижване на имунитета с препарати и по-щадящи методи. Защото тънкия момент е, че това е цялостна промяна. Не можеш да гладуваш 1 път и после да се храниш по същия начин. Дори и при веганите се променя храненето след всяко гладуване, къде с намаляне на количеството храна , или пък с увеличаване на дадени плодове и зеленчуци, и отказване от възбуждащи храни. Защото иначе! Човек започва да се чувства зле!! Не готвени храни непременно. 
 /Защо йогите ядът варен ориз и същевременно успяват да поддържат съзнанието си годно за цял ден медитация?
 Ами защото ядът малко от ориза и защото в него няма пържено, олио и не е пълно с подправки. Варения кафяв ориз се доближава до вкуса на варено жито и ще ти е трудно да се почувстваш неспокоен след един варен кафяв ориз  tooth
 Да не говорим, че най-привичния начин за гладуване е чрез постепенно променяне на режима към бретерианство. Защото аз лично смятам, че организма изпитва голям стрес след усещането на пълни физични обороти на органите и емоционалната задоволеност на много повече нива от обичайното. И в един момент тази чистота се отнема на тялото и на съзнанието с храна (защото е трудно да се откажеш от настоящия си живот за 1 ден), до следващия път. Какъв стрес преживява тялото ако след това няма един дълъг период на плодове; сокове?  И може ли да има нещо повече накрая от една шепа храна?
 
 И кой наистина преценя, че един неосъзнат човек, свикнал цял живот с една диета ще може да гладува? А наистина е болен и иска да оздравее? Тогава как ще му обърнеш представите, дори на теория той да се съгласява и разбира, че гладуването ще го излекува? Да. Трябва да помислим за всички, не само за който е готов да гладува.
 
 Това е коренна промяна, коренна!! С тази информация на първа ръка трябва да се подхожда, защото проблема е културен и социален повече от физически. Защото сега масово децата и младежите се обучават на невежество, цигари, пиене и наркотици. Защото трябва да започнем да променяме и да създаваме култура.
 А култура не е да ти кажат "гладувай" без самите те да са запознати с основните промени на социално ниво, които настъпват. Във възможните различия с останалите при смяна на диета и гладувания, в разбирането на околните и евентуалните атаки на които човек ще бъде подложен дори и от най-близките си. И дори от тези които му мислят добро, но не разбират.
 Значи излиза, че държанието и приемането е преди физическата криза, нали така?
 В този форум изобилства от методи и вместо да се попълват данни и истории по тях, идват нови хора и започват да питат, с надеждата, че тук някой ще има компетентно лекарско мнение по въпроса. Е трудно ще се получи така, защото развивайки една система и даваш параметри и хората трябва сами да поемат лична отговорност на база на прочетеното по кой път да минат.  Но това не може да стане без участници, които честно да споделят личния си опит, защото новите болни, новите затруднени, новите жадни за промяна ще имат нужда от това. А не непременно от повтарящи се напътствия към всички участници. Разберете че това ги лишава от поле за изява, тук във форума, чиито пълнеж трябва да е от към съдържание, не от към напътствия. За мен лично няма по-голяма грешка от даването на едни и същи съвети, всеки път без индивидуални съображения.. При положение, че не познаваш конкретната личност.
  Който има остър поглед веднага ще ги запамети в съзнанието си, помощните средства към пътя на здравето: 
  * ММСа!
 Той е най-силният препарат срещу вируси и гъбички, не знам как няма отзиви досега навсякъде из темите, защото е широкоспектърен и реално ефективен... За мен ММСа няма равен. Моя имунитет беше тотално приспан за 6 години и несъпротивителен срещу болести преди да го подсиля с ММС. Вегетарианка съм от 3години и половина вегенствам от време на време с тенденция да стане за постоянно разбира се, защото започнах да усещам въздействието на кравешките хормони в тялото си, и от зимата 6 месеца изкарах само на сурови зеленчуци по диетата на др Казънс, пиех АСД 2 , но резултата не може да се сравни с това което ММСа за 2 месеца ми причини, като раздвижването започна още в първите дни. Имах болна жлъчка за която отказвах традиционно лечение, задържах жлъчен сок и храната се обработваше мъчно. Общата телесна чувствителност беше завишена в лошия смисъл, разболявах се от всеки грип и нямах тонус да издържам физически натоварвания, бях изпита, вяла и бледа, като по принцип съм спортен тип със сила и издръжливост. Случиха се много неща, но не мога да разкажа всичко наведнъж. Имах епилептични припадъци и гърчове, които редуцирах с диетат на Казънс, която очевидно не беше подходяща за жлъчката и язвата. : ( Но превъзбуденият ми тогава нрав трябваше да бъде умиротворен и малкото останали страдания тогава, може би бяха част от този процес. Може би самата аз не бях готова да си подредя "всичко"
 *АСД разбира се, просто от моя опит показва различни и по-слаби свойства от ММС, но е добро средство и е редно всеки да направи лична преценка.
 *Водорасли - съдържат така търсения б12 и са силни имуностимулатори от естествен източник и трябва да се ползват с приоритет
 *Сребърната вода - срещу грип е несравнима. След 2 приема през деня, до вечерта температурата и отпадналостта от грипа са мираж. Подарявах на всички в хотела, където работих такава вода зимата, включително на шефовете и нямаше човек, при който не даде резултат. Спасих се от сигурна пневмония, когато една от съквартирантките ми ме зарази. Но за нея сребърна вода нямаше, защото аз се сетих за нея чак след като я изкараха с линейка от хотела и после я държаха в инфекциозно отделение с опасност за живота, без право на свиждания. - Възпаления на ушите, при деца, при възрастни - също моментално :) Възпаления на очите при грип и най-различни бактерии. - Изгаряне на кожата
 -Излекувах на пицаря окото, беше му хвръкнала жар от пещта и гноясваше, и дори казваше че недовижда. За 1 вечер няколко капвания, на другия ден вече нямаше гной и след ден-два всичко беше тип топ. После ми крадеше зеленчуци от склада от благодарност  :bleh
 *Тодикамп - нямам личен опит, но има достатъчно други, които пак имат положителен резултат.
 * И детоксикиращите процедури, които са неминуема част от форума.
 -Шанк Пракщалана
 -Уринотерапията
 -Клизмите. Клизмите с урина. С ММС
 -Пиенето на зелени сокове. Пиенето на всякакви сокове.

 -Изхвърлянето на млякото в боклука. Най-вече за болен човек, недопустимо. Наслагва се слузта на кравата по всички органи на отделянето - бъбреци, черен дроб, далак.
  -Захарта, баничките, купешкия хляб, кафето, цигарите, алкохола, синтетичните наркотици - Няма смисъл да говорим.. Най-вече за тютюнопушачи е трудно преминаването в режим на гладуване, защото цялото тяло и съзнание е зациклило и мръсно. Спорен е въпроса как да се процедира в такъв случай. Редно ли е да се изчака година-две след спиране на цигарите преди гладуването. Алкохолната зависимост се преодолява по-трудно от хероиновата(не че хероиновата е добра и без последици ).
 Затова .. Четете, мислете кое е по вашия случай и пробвайте, комбинирайте и не падайте духом в търсенето на своята истина. Изисквайте от средата си уважението което заслужавате и не живейте според правила, които ви убиват. И които убиват другите. Мислете абстрактно, мислете реално и се отучете от удобния свят на заблудите и живейте този си живот, защото друг като него няма да има. Приемете тялото си каквото е и го направете СВОЯ вярна машина. Своя - не чужда, изпълняваща чужди интереси. Вашето тяло си е за вас, посвещението би трябвало също да е към вас и благополучието ви, затова няма смисъл да се самообвиняваме  и колебаем, ако искаме повече здраве и сила, от това което виждаме в лицето на обществеността.
 Казвам го защото аз дълго време се обвинявах за това и онова, и бях объркана. И то само за да разбера накрая, че съм безсилна от позицията на многосъстрадалец. А съм сигурна, че именно голяма част от хората, които избират съчувствения към природата и животните живот в даден момент са ставали жертва на собствената си наивност и възлагане на големи надежди.
 Всички тук трябва да дадем каквото можем и да се борим, за да бъдем силни - по своя си начин. 

 ПП: Гроу, пиша тук най-вече към теб, защото съм съгласна с мнението ти за печелбарството и че не това е начина. Гротескно е да искаш пари от хората, за да ги научиш да гладуват. Верно има и по-доблестни начини да си изкараш парите. И нали най-голямото предизвикателство е да се преборим с меркантилното мислене на ортодоксалните лекари, и нали това е основната причина медицината да е умишлено толкова неефективна, иначе по какво се различаваме от тях?
 Не можеш да промениш мисленето на врага използвайки неговите методи.
  А той, врага управлява по-дълго от теб и той е създал именно този метод за да те зароби, и уви успял, защото действаш като него, въпреки и по коренно различен принцип. Вов, нищо лично, но такава е истината.
 И ти като всички нас, трябва да се напънеш да надскочиш себе си.
Активен

taurus

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 131

Този малко наслуки на места бях.
http://ayurveda.newage.bg/%D0%B0%D1%8E%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82-%D1%82%D0%B8%D0%BF%D0%B0-%D1%82%D1%8F%D0%BB%D0%BE

Питта - 44%
Вата - 31%
Кафа-25%
----------------
http://www.kukuriak.com/tritedoshi/  - на Г.Казънс

Tук вече имах повече свобода, но няколко въпроса прескочих или предположих:
кафа - 56
питта - 38
вата - 26

Поне разбрах, че не съм Вата  ;D

А какво мислите, човек да ви определи дошите?

ПП: Цената на тодикампа голяма енигма, само в Русия видях колко е /мислех, че е доста по-скъп/  ::) В София от кого мога да си го набавя?  ;)
« Последна редакция: 31-08-2015, 21:38:09 от taurus »
Активен

Vov

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1102
  • Познай себе си.

Хммм, на площад, като на площад (т.е. - форум): мнозина говорят главно защото искат да бъдат чути и ...да се чуят (видят написаното)... :whistling2 - emotloader:

Не съм чувал някой да казва, че въздържането от храна "било напълно безопасно". Този съвсем нечестен похват в разговори, обсъждания, спорове... няма за цел да изясни истината, а да покаже на невнимателните, че "сестрата на опонента била ...лека", пък той нека след това да доказва, че нямал сестра... Но в този форум няма нечестни хора, обвиняващи други в нечестност...

И една грешна инжекция или обезболяващо средство да постави някой лекар на пациент, може доста зле да му повлияе, нали? И в контакта като бръкне някой, означава ли, че ел.токът е лош, или производителите на ел.ток са престъпници?? Като се удави някой в морето, плуването ли е виновно?
Вие разговор за здраве ли водите или бълнувате в просъница?
Моля, не приемайте използването на вежлив тон и ненападането на личности от мен като неспособност да използвам грубости или като признак за някаква мекост. Грубости всеки може да казва/пише - за тях не се иска много възпитание. Просто не съм тук за това и почти никога не участвам в такива разговори. Освен в случаите, когато вредата е по-голяма от ползата.
Криси, добре би било да подобриш значително словореда, граматиката, структурата на изреченията и правописа си, че  не винаги се изразяваш разбираемо...

Временното въздържане от храна с прилежащите необходими действия и дейности е комплексен метод, който може да помогне при огромен брой състояния. В медицинския смисъл неприемането на храна при този метод е съвсем различно от гладуване (глад).
Компетентната преценка и прилагане на метода изисква и включва множество съставки, които може да са различни при отделните хора. Еднакъв е принципът: когато (при определени условия и по подходящ начин(!) освободим организма (човешки, животински, птичи, на червей и пр.) от необхоодимостта да преработва храна, в него настъпват огромен брой промени и процеси, с главен резултат - съществено подобряване на здравословното състояние. За да има дълготраен резултат, са необходими още други действия.

[Само за който се интересува: "Глад" е състояние, когато организмът необратимо, или трудно, бавно, частично обратимо изразходва белтъци от мускули, сухожилия, съединителна тъкан, елементи от кости и пр.] Съществуват ясни критерии за настъпване на това състояние, но при среден човек времето е много далеч след 20-то денонощие... За най-тънките, най-дебелите, за непонасящите храна и постоянно приемащите храна, има специални варианти - разработени, изпитвани, работят.

Сравнително известният и често предпочитан подход :чайове, плодове, сокове... последвано от сухо "гладуване" и др. п., крие опасности. За жалост, съм ги виждал и не го препоръчвам. Истинските, уж скривани от себе си причини за предпочитането му са страхът, неувереността ("да не стане нещо") от една страна и желанието всичко да мине някак си между другото, без промяна на живота, дори и само за времето на "лечение" "... Да си ходя на работа, да съм си в къщи, ...да не си изхабявам отпуска за "лечение" и други подобни. Тоест, "...да постигна исканите сензационни резултати, които не успях да постигна с лекарства, но така, между другото, "лекинко"... Резултатите нито са истински, нито са трайни, може някой от форума да сподели... Нооо, винаги има нови желаещи, прочели, често по диагонал, една книжка, но силно желаещи да убедят себе си, че "може и по-леко". Телата са си техни.
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.

grow

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 519

Опа то какво станало, а аз само се пошегувах след като прочетох това, но не с цел осмиване на познатата или на някой друг..?

...моя позната доша вата реши да гладува повече дни,но на третия ден колабира и си удари главата лошо...

Гледам и писъмце до мен има? Криси..1во мнение и то част от него лично до мен, зачестиха подобни включвания..?
Радвам се че споделяш идеята за по безкористно подреден форум, всеки, ама всеки може да тръгне да иска пари на някой за нещо което е прочел в инет или някоя книга, след като го е тествал и се е самоубедил/самонасърчил/провъзгласил за месия, обаче къде ще му излезе края така..  :D  смисъл нека си го прави като толкова иска, но нека да не занимава поне целия форум с това.. :love_028:

От друга страна, незнам за подхода който изглежда че "ползвам" или "следвам"..., както и да изглежда, Аз не съм тука за да разкривам някакви големи "истини", те нещата са известни и се случват в реално време, но като някой е насочен само в определена посока - няма как да види на широко какво се случва.

Споделям по нещо "любопитно" от време на време - ако някой сметне за ценно/важно да търси сам инфо за него - свободен е да го прави, ако има затруднения - да пита лично, не съм отказвал на някой насочващи думи, но и няма да тръгна да убеждавам някой в нещо, преубеждавам и променям, особено ако самия човек още не е готов за всичко това - за такива задачи време няма.

Тука във форума макар че може открито/непоискано да бъдат оповестявани разни неща, най-добрия вариант да се разбутват някакви "теми" е в дискусия, ако има такава ще ги бутаме..., уви другият вариант не е интересен..., затова и форума се пренасища с едни и същи слова от едни и същи потребители повтаряни като в цикъл... ;)

Активен
If you are,you breathe,If you breathe,you talk,If you talk,you ask,If you ask,you think,If you think,you search,If you search,you experience,If you experience,you learn,If you learn,you grow,If you grow,you wish,If you wish,you find,If you find, you doubt,If you doubt,you question,If you question..

cherry

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 411
  • Любовта е смисъла на живота.

Според мен у нас гладолечението е малко известно.Повечето хора даже са силно против него.А това е единствения природен метод,който работи-бил той плодов,соков,воден или сух.Просто всеки трябва да нацели своя начин.Емилова дава някакви насоки,но те са по-скоро ориентирани към диетично хранене,а не към пречистването.Донякъде съвети дава и Гайдурков-за суровоядство.А след това?
Затова е необходимо да има човек,който да те насочи,пък било то и платено.Някои хора се нуждаят да ги водят за ръка. А рисковете,които поема "учителя"??? Изключваме голямата отговорност за останалите.Колко холистични лекари са убити в последно време?
ММС-та,цеце-та,сребърна и златна вода-временни улеснения по пътя...
Активен
„Живеят само влюбените,останалите просто съществуват.”      
Уилям Шекспир

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист

Криси, понеже направи лек обзор ( с лични мнения :) ) на  АСД-2 , да попитам ако може:

 1. От кого закупи препарата? (  възможно  е да си попаднала на фалшификат  ;D   )
 2. На КОЙ ПРОИЗВОДИТЕЛ беше препарата ? ( засега са три)
 3. Колко дълго пи препарата ? ( това все пак не е антибиотик и не се пие 5-7 дни :) )
 4. По коя схема пи препарата? ( те са около 20. Няколко дни съм ги изследвал  )  
 5. Теб кой те консултира за него ? ( понеже нали казваш, че не трябвало да  се дават съвети, без да се познава конкретният пациент  ;) )

От отговорите  ще разберем доколко е  обективно и осъзнато и всичко друго, което си написала..  :)

  Нямам време и енергия да коментирам цялото писмо, но  с това изречение наистина доста се изложи  :-\
  "тук във форума, чиито пълнеж трябва да е от към съдържание, не от към напътствия. "
 Значи , казваш нямаме съдържание тук..
      Кажи честно , колко поста прочете  ( и чии ? :)  )   за да издадеш такава тежка присъда?
« Последна редакция: 01-09-2015, 08:42:49 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

Криси

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 12

  Бате Бино, не ме разбирай погрешно. Ти поне си допринесъл най-много за форума, по една и други причини останалите са се оттеглили. Трябва да се замислим защо на мястото на старите не идват нови.
 Според мен една от причините е, че колкото по-напред върви времето, толкова повече мотивацията и информираноста са по-слаби. Не може да бъде задушавано с едни и същи мнения по всички въпроси. Ти си обективен в даването съвети, за разлика от Вов, който е на принципа "едно си баба знае, едно си баба бае".
 Просто недопустимо е един здрав, гладуващ човек да разсъждава толкова детински.
 
  Вов, крайно време беше да заговориш сериозно. Благоприличието си го пази за семинарите, където отчаяни хора търсят отчаяни насоки от други хора, в които никога няма да бъдат сигурни. И така семинар след семинар, след семинар, след гуру и пулю току - виж някой изкарал късмет, спазил си нещата, извлекъл същината, но най-вече благодарение на собствения си разум и защото успял да се абстрахира от всички неясни насоки по "положително мислене" и благоговение пред всемирната любов. Има много начини да избягаш от себе си - това е най-сигурния. Това са схващания, които всеки трябва да разнищи сам и да направи обзор кое е всемирна любов кое всеобща тъпня и тогава да се говори за всемирна любов. Понеже няма по-голям бич за индивидуалния човек от това да му бръкнеш в настройките, да го накараш да вярва в неразбираеми работи. За това ти служи благоприличието Вов, за да се възползваш да вменяваш вяра, а не защото държиш да пърхат птички и пеперудки наоколо. Никога по-умен човек от теб няма да извлече полза от това, с право.
 
  Това вместо да помогне, дава поводи за допълнителни проблеми. РЕАЛНО

  Бате Бино, за АСД 2 четох от форума тук(тоест от теб) и си го поръчах от Алекесей от Шумен, понеже не намерих в България друго място, за да си направя извод от къде ще е по-добре. Пих АСД 2  5 месеца без прекъсване, по схемата предоставена от търговеца по имейл.  И имаше положителен ефект при мен - заради строгата диета усещах всяко побутване от него в тялото си, като се започне от ушите . Както казах имах имунен срив. От години излизайки през зимата дори до магазина отсреща без шапка ушите ме боляха седмици след това. И се стигне до цялостното ми усещане за здраве. Но така или иначе щеше да ми отнеме много повече време, защото нещо базисно (според мен имунитета) се беше закучило и не помръдваше, а аз имах нужда от побутване, да се подкрепя временно с нещо странично и по тази линия да продължа изчистващите си режими.
 
   ММСа в комбинация с ДМСО (диметил сулфоксид) се оказа за мен необходимото побутване , чрез която помощ в момента изхвърлям топки слуз, понеже напоследък ядях сирене и кисело мляко. Няма да казвам, че не е мъчно, мъчно се пие ММС аз напуснах работа, за да мога да направя пълно лечение. Очистителните реакции са тежки при мен, повръщане, треска и възобновяване на болки и усещания в белите дробове от явно недоизлекуваната ми пневмония от детството, която също се влачеше с години по онова време. И за която приех големи количества антибиотици. А сега в съвместимост с плодове и просто приготвена храна, след 3 месеца ММС с малко прекъсване на пиенето от 2 седмици по едно време чувствам, че си върнах здравето и съпротивителните сили на организма. И сега от новата позиция се чувствам свободна да избирам - какво да ям и как да го ям. А за мен избора е бил ясен от както навлезнах в тази материя за здравето и храненето, аз се стремя към бретерианство и не съм си определяла срокове кога и не съм си налагала, че задължително ще го направя. Но едно е да постъпваш с избора си, съвсем друго е да нямаш избор и да знаеш, че ако хапнеш една торта ще си извън строя няколко дни.
  Е голяма роля има съзнанието, не можеш да го прескочиш. Медведев казва, че при обостряне на здравен проблем, подхода на първо място е стабилизирането и след това излекуването, което се прави с оглед на ИНДИВИДУАЛНИТЕ нужди на пациента. Всеобща рецепта няма, поради тази причина ако даден метод е общ, като гладуването, то пак всеки ще подходи по своему към него. Имплантирането на очаквания и мисли не  е нищо повече от шарлатанство.
  Чери, много си права гладуването е най-добрия метод, но е важно кой и как те е хванал за ръката и дали пък от държане за ръката човек ще се научи на отговорност?
  На големите хора трябва да им се показва път, държането за ръчичка не е за големи хора.
  Има приятели,  те изпълняват функцията на подкрепа, за тях няма да е необходимо да платиш след часа и ще знаеш, че дори грешен съвет да са ти дали - от сърце са го направили.
Активен

grow

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 519

Според мен у нас гладолечението е малко известно.Повечето хора даже са силно против него.А това е единствения природен метод,който работи-бил той плодов,соков,воден или сух.Просто всеки трябва да нацели своя начин.Емилова дава някакви насоки,но те са по-скоро ориентирани към диетично хранене,а не към пречистването.Донякъде съвети дава и Гайдурков-за суровоядство.А след това?

Сама го казваш, някакви неща се случват според теб, и някакви неща не се случват пак според теб..!? това дава отговор на много въпроси...

Затова е необходимо да има човек,който да те насочи,пък било то и платено.Някои хора се нуждаят да ги водят за ръка. А рисковете,които поема "учителя"??? Изключваме голямата отговорност за останалите.Колко холистични лекари са убити в последно време?
ММС-та,цеце-та,сребърна и златна вода-временни улеснения по пътя...

Ето за това става въпрос, за това придобито/доброволно инвалидизиране на хората!
Да някои хора се нуждаят да ги водят "за ръка" - те се наричат инвалиди или и това е някаква тайна...
Рискове..., учителя, кой учител бе кака? аз тука учител никъде не виждам!?...Аз тука виждам предимно "ученици" и тук там по някой дет е хванал ножиците с някаква идея...  :D

« Последна редакция: 01-09-2015, 13:35:49 от grow »
Активен
If you are,you breathe,If you breathe,you talk,If you talk,you ask,If you ask,you think,If you think,you search,If you search,you experience,If you experience,you learn,If you learn,you grow,If you grow,you wish,If you wish,you find,If you find, you doubt,If you doubt,you question,If you question..

Shangrila

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 179

Криси, имаш два коментара тук от които става ясно, че присъствието ти е изцяло комерсиално.
АСД 2 и ММС ли са ти продуктите или имаш и други?

бате Бино, моля те, вземи разчисти тази тема, че нещата започнаха да излизат от извън контрол.
На мен ми е изключително неприятно да чета как някои хора си позволяват да обиждат публично някой който е изписал толкова страници с примери и информация свързана с неговата насоченост.

Аз нямам нищо против комерсиализацията, напротив, нека да има теми в които хората да си излагат продуктите и услугите.
Елементарно е, име на продукта, предназначение, описание на съставките, начин на съхранение, годност, произход и цена. Ако има и снимка на продукта би било чудесно.
Терапии или консултации, държава, град, място, часово време.
Име на терапията, предназначение, минимум посещения и прочие нужна информация.

В противен случай хора .. не си правите услуга.
Има една стара поговорка: "Blowing out another’s candle will not make yours shine brighter"
- "Пламъкът ти няма да засияе повече, ако духнеш този на ближният си."



Активен

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист

Бре, каквото и да напише човек, все ще се намерят сърдити..  tooth
Ако напишеш "МУУУУ", все някой ще се възпали - "Ама защо да не е БАУ БАУ ? "  tooth

Шангрила, няма как да харесаме всичко писано  :-\  
Моята рецепта и друг път съм я споделял :  с по-мек тон можеш да изразиш всякакво несъгласие и критика!  А също -  пъхни я  между две похвали...като дипломатите  ;)  Запази достойнството на критикуваният. Защото той има и добри качества , заслуги все някакви.. Ако постянно го хокаш, без да споменеш и достойнствата му - ефектът е нулев - той се възпалява , ти се възпаляваш и става трилър.. , после драма..   tooth

Криси заостри изказа , ти леко преувеличи  и нормално, пак идва цирка..  :sorcerer - emotloader:
Ето, казваш "ИЗЦЯЛО комерсиално" присъствие. Криси изброи доста цярове и методики ,не е възможно да печели от всички тях  :surpris_23: А най-вероятно не печели  и нищо. Това е ползвала жената,  за това разказва  :surpris_23: Покритикува също така малко.. tooth
И на мен не ми е приятно да емват пак Вовата , ( при това - за едно и също всеки път  tooth , предполагам как се чувства човекът  :-\ )  обаче като направиш забележка  или изтриеш ( както ме съветваш :) )
новодошлите се сърдят ( имало злоба тук, агресия !!..  tooth, ) ,  напускат , ( толкова сърдити, че пишат после за теб обидни постове в други форуми!! , двама такива "почитатели" съм имал  tooth )  
   после следващите новодошли питат защо имало напуснали...  tooth tooth

Постави се на мое място и заповядай за модератор  ако искаш  tooth ( след тестов период , естествено :)  )
Тъкмо да мога и аз да си свърша някаква работа ,освен тази да разтървавам  tooth

Няма как, всеки си има слабо място - един цитира само библията , друг - методиката си, трети само дебне да не би някой да спечели 5 лв.. така ще е , трябва да се изтърпим още известно време  и да си пазим нервите , че са не по-малко важни от храната  ::)
В такива случаи разбирам отшелниците - грабват си шапката и се пъхват в някоя пещера или землянка за неопределено време  tooth tooth
« Последна редакция: 01-09-2015, 15:32:39 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

миа

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 201

Не така с лошото де, Гроу!
Как така да няма учители. Всички сме, и ученици на някого, и учители за другиго.
Това поне е моята гледна точка за училището наречен живот.

Shangrila, има подобно стихче на твоето, което казва почти същото, но с други думи:
 Дадеш ли огън от свещичката си другиму,  светлина на твоята няма да намалее.

И така, нека повече се учим сами или един от друг- но да умеем да си носим отговорността.
Активен
Тайната на здравотворният живот се крие в хармонията между дух, тяло и разум.

grow

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 519

Триий, Вовата ще се обиди инак :))

миа, с лошо или добро все истината се исказва, на някои хора нито с лошо нито с добро можеш да кажеш нещо, особено ако са нахлупили дебела метална каска на главата  tooth

Искате ли, така или иначе нищо градивно няма да излезе, да земем да си початим наволя, ей ся точно сега много ми се чати, изведнъж много ми се причати, даже ще се "съглася" с мненията и становищата които по принцип смятам за нелепи, ей така заради добрия тон и слънчевото време навънка  :Content_22:  какво ще кажете, не приемам откази  :D
 
Активен
If you are,you breathe,If you breathe,you talk,If you talk,you ask,If you ask,you think,If you think,you search,If you search,you experience,If you experience,you learn,If you learn,you grow,If you grow,you wish,If you wish,you find,If you find, you doubt,If you doubt,you question,If you question..

Криси

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 12

 Сега по рекламните въпроси  tooth
 Оказа се, по любезно запитване от бате Бино, че АСД 2, което аз си закупих няма холограмен етикет от производителя и парченца от субстанцията, които иначе се забелязват. А и дозата, трябвало да бъде по-силна. 
  Затова аз не мога да дам обективно мнение относно действието на препарата.
 И ще замолим всички, които имат опити с препарати да бъдат благосклонни да разкажат, за да съставим адекватно мнение относно спектърът на действие. Защото не винаги организма е в състояние да се подложи на мигновенно гладуване. Най-вече при обострени състояния, които изменят цялостно светоусещането на болния. И в някои случаи психични бариери, по които трябва да се работи. Но така или иначе, да се стремим да бъдем полезни на всеки, не само на този с готовност да гладува.
 А пък за ММСа, на който му пречи, че ми е помогнало да си затвори очите и да не чете  ;D
Активен

Vov

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1102
  • Познай себе си.

Еиййй, то "големи "полемики"", голямо нещо станало в тази тема!... Браво!

Предлагам, за да не четем безсмислени изречения и глупости, да променим леко структурата на писането. Когато си мислим, че имаме какво конкретно да кажем, да го казваме подредено в ...точки: 1., 2., 3.... и т.н. Така несъгласните ще могат да отговорят примерно: Вов, не съм съгласен с т 3., дащото .... и предлагам/смятам ....

Ще дам пример:

1. Цитат от Криси:
Вов, крайно време беше да заговориш сериозно. Благоприличието си го пази за семинарите, където отчаяни хора търсят отчаяни насоки от други хора, в които никога няма да бъдат сигурни. И така семинар след семинар, след семинар, след гуру и пулю току - виж някой изкарал късмет, спазил си нещата, извлекъл същината, но най-вече благодарение на собствения си разум и защото успял да се абстрахира от всички неясни насоки по "положително мислене" и благоговение пред всемирната любов. Има много начини да избягаш от себе си - това е най-сигурния. Това са схващания, които всеки трябва да разнищи сам и да направи обзор кое е всемирна любов кое всеобща тъпня и тогава да се говори за всемирна любов. Понеже няма по-голям бич за индивидуалния човек от това да му бръкнеш в настройките, да го накараш да вярва в неразбираеми работи. За това ти служи благоприличието Вов, за да се възползваш да вменяваш вяра, а не защото държиш да пърхат птички и пеперудки наоколо. Никога по-умен човек от теб няма да извлече полза от това, с право.
Криси, ако си дадеш труд да прочетеш темата http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=7849.0
- но да я прочетеш бавно и внимателно, ако трябва да си водиш някакви записки, ще бъдеш приятно изненадана от загрижената ми сериозност когато пиша по въпросите на въстановяване и поддържане на здравето. Започнах да провеждам презентации/лекции/семинари, няма значение името, чак след 27 (двадест и седем) години учене и практика...;
- фактът, че не си прочела или не си разбрала за какво става дума, е по-скоро тъжен, отколкото смешен;
- фактът, че при толкова много и толкова достъпна информация по въпросите на "положителното мислене и всемирната любов" както ти се изразяваш, още не си разбрала за какво става дума, само потвърждава и частично обяснява незадоволителните резултати, които си постигнала. Та е по-добре да прочетеш, разбереш и запомниш нещата, ако не можеш - да питаш, а чак след това да се опиташ да о(б)съждаш.

Сега - за ставите:

1. Възпалението на стави и връзки се причинява от множество причини, включително: продължително приемане на повишени количества бързи въглехидрати, животински млека и млечни продукти, меса и месни продукти, продължително обезводняване, неправилно мислене и - в малка степен - от наследствена предразположеност.

2. Трайното, качествено и безвредно  лечение би отстранило остатъците от грешното хранене и пиене и би променило мисленето, храненето и пиенето.

3. Най-добрият, известен на мен начин за осъществяване на 2., е временното въздържане от храна, придружено с голям брой дейности и упражнения.

Възпалението на
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.

cherry

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 411
  • Любовта е смисъла на живота.

"Високите стойности на пикочна киселина  в кръвта могат да се дължат на различни причини: начин на хранене, проблеми в метаболизма или работата на бъбреците, прием на някои лекарства или силов спорт.
При определени условия и достатъчно голяма концентрация на пикочната киселина, започва  кристализация в по-охладените места на организма. Кристалите се отлагат в ставите и често предизвикват възпалителни процеси."
Пикочна киселина се образува в организма вследствие на консумацията на месо.
Добро за ставите според мен е пречистването с ориз.Мои познати са доволни.Възможно е,обаче в първите дни от пречистването да се получат малко по-силни болки.
http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=3089.0
Разбира се глада си остава класика в случая,но си трябва повече глад(по-дългосрочно гладуване),за да се повлияят ставите.По-горе казаха,че са направили схема на taurus за гладуване,а и той не е вата,така че...смело напред... :Content_22:
Активен
„Живеят само влюбените,останалите просто съществуват.”      
Уилям Шекспир

Vov

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1102
  • Познай себе си.

Триий, Вовата ще се обиди инак :))

Браво Гроу, тоест, как ти беше името?
Разбирам, че си мислиш, че имаш гениалната, или поне изумителна способност да разбираш какво изпитват други хора, а това пък ти дава право да говориш от тяхно име.

Не, нямаш такава способност. Известно е, че колкото са по-далеч от истината, хората с ниска самооценка, толкова по-категорично се опитват да изложат/наложат своето мнение... И бих се радвал, ако не говориш/пишеш от мое име. Така би отпаднала необходимостта да пиша истината и се разводнява форума, отклонява се от главното си направление.

Обиждането е само лично състояние, лично усещане, реакция, поведение... То показва някаква степен на зависимост - на обидения от обиждащия.
Е, аз не си избирам да се обиждам. Вярвам, че участниците във форума са забелязали колко рядко и обикновено кратко отговарям на бръщолевенията ти.
Отново призовавам всеки, който би пожелал, като обсъждаме даден здравословен проблем, да се изразяваме с точки: 1., 2., 3.... и т.н., а който с каквото не е съгласен, ще има по-добра възможност да внесе своя гледна точка (примерно: "Не съм съгласен с т. 2.... Според мен положението е следното: ...) и всички ще разбират едно и също, еднозначно отношението на автора.
Ако пък някой иска да обсъжда личността на съфорумец, вместо съдържанието по същество, нека си го прави. Макар, че в правилата на форума е написано друго.

Различността на мнения и практики е богатство! Различното не е лошо, нито добро, то е само различно. А кое "различно" е по- по- най-правилно, може много трудно да се каже. Трябват статистически достоверни резултати и несъмнена добросъвестност и честност на изследователите - все трудни неща.
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.

grow

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 519


  
  Триий, Вовата ще се обиди инак :))

Браво Гроу, тоест, как ти беше името?
Разбирам, че си мислиш, че имаш гениалната, или поне изумителна способност да разбираш какво изпитват други хора, а това пък ти дава право да говориш от тяхно име.

Не, нямаш такава способност. Известно е, че колкото са по-далеч от истината, хората с ниска самооценка, толкова по-категорично се опитват да изложат/наложат своето мнение... И бих се радвал, ако не говориш/пишеш от мое име. Така би отпаднала необходимостта да пиша истината и се разводнява форума, отклонява се от главното си направление.

Ако искаш да разбереш името ми потърси из форума, сигурен съм поне в 1 тема го има написано, иначе не ми излизай с "тоест, как ти беше името" да не се кръщаваме на стари години един друг  ;D
По отношение на това което си написал по-горе, не ми става ясно защо към мен се обръщаш! не е въпрос това, не ми отговаряй моля...

   Това което си цитирал че съм казал не беше към теб, беше към баткото Бино в "отговор" на неговите думи:

И на мен не ми е приятно да емват пак Вовата , ( при това - за едно и също всеки път  tooth , предполагам как се чувства човекът  :-\ )  

.. и е обръщение към него, нещо против?!

Та дет се вика, не бързай да пишеш преди да си прочел хубаво..

И още нещо, настояваш да си приказваш с мен ли?, значи когато съм се обръщал към теб ти гледаш на другата страна и в другата тема, само и само да заобиколиш отговарянето на неудобни въпроси: истина ли е това - истина е!  
Ами ето, моите опити да ти кажа права приказка досега не са довели до успех, по една или друга причина ти теми и мнения които не са ти угодни лично и финансово или ги отговаряш с уклончиви и отговори нямащи общо с темата/въпроса, или ги пропускаш напълно. Предполагам това са все похвати които си се научил с годините.

    Вероятно хората като се ръкуват с такива, чак ръцете им се изплъзват - толкова си хлъзгави - забележи не се обръщам към теб, да не вземеш да се обидиш.  

Обиждането е само лично състояние, лично усещане, реакция, поведение... То показва някаква степен на зависимост - на обидения от обиждащия.
Е, аз не си избирам да се обиждам. Вярвам, че участниците във форума са забелязали колко рядко и обикновено кратко отговарям на бръщолевенията ти.

Тука предполагам пак за мен пишеш, явно нещо си ми набрал за нещо ;) Пак ти казвам, не ме занимавай - с тебе диалог се води трудно още повече като темата е неудобна лично за теб..., но не ние сме избрали твоята роля, ти сам си я избрал...

Това което ти наричаш бръщолевения всъщност е нещо което е истина, но не съвпада с твоето добронамерено отношение, нали... :)

« Последна редакция: 03-09-2015, 13:15:03 от grow »
Активен
If you are,you breathe,If you breathe,you talk,If you talk,you ask,If you ask,you think,If you think,you search,If you search,you experience,If you experience,you learn,If you learn,you grow,If you grow,you wish,If you wish,you find,If you find, you doubt,If you doubt,you question,If you question..

papa64

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 62

70%  се дължи на мускулно напрежение в гръбначния стълб.
Активен
 

Страницата е създадена за 0.137 секунди с 21 запитвания.