Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Форум за споделяне на здраве или място за търговия  (Прочетена 13073 пъти)

grow

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 519


В продължения на заключената тема за семинар
http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=8198.0


До Бино
Да не се разбира че пиша с идея да преговаряме за нещо..!
1,2,3,... колкото искаш изброявай, защо обаче не затвориш темата след моя пост например, ами затваряш след своя??? или Комунизма от тебе не си е отишъл А???

Библията.., Завист??, единствените 2ма които говорите за пари, печелене на пари във форума сте вие с Вов!!!
Аз не съм споменавал че се дразня кой колко пари искарва, ти ги пишеш тия неща за мен че били така. Мен не ме интересува колко ще даде някой за семинар или дали ще иде въобще,  или пък някой колко пари щял да искара, Начина по който се случва всичко това ме дразни- Смешен е.

Цяла есен и зима чета на Вов постовете, повтаряйки едно и също за някакво прочистване, хаотично писане из всички теми из форума че ще провежда някакви процедури срещу заплащане- тука Кога се превърна в Ало Ало??? или продавалник.

И ти и Вов се опитвате да продавате разни смески/услуги, и си списвате във форума се едно си ви е ваш личен блог!!!???, ама направете си сайт и си пишете обявите там бе, а не из целия форум все едно е нещо най-обикновенно, А то Не Е!!!???

Кога последно го обсъждахме тоя въпрос???, ти Бино от тогава взе ли някакви мерки тези събития с хаотичните флаери на Вов например да не се повтарят или нищо не направи ами го подкрепи???

Вов се бил обидил или щял да се обиди??? Каквооо, та той още веднага спомена че вслучей на наличие на "засегнати"/възпалени коментари еди си какво... Аз мисля че няма да се обиди ами напротив, Той много добре знае какво ще стане и въпреки това не пропуска да си пусне "торта", и тука освен Алчен бих добавил аз че е и Нагъл.

Крайно време е да спреш да даваш примери за Мер и това какъв е искала да бъде форума, форума едва ли е искала да го превръщат няколко Алчни пишман търговци в "Зона за безмитна Търговия", и да го представят всичко това под мотото на "В името на вашето здраве", нали???

Да не се чудиш защо е "замрял" форума:,...заради опитите на мнозина да го превърнат в ТЪрговска зона- Търговия с здравето на хората !!!

Сега разбираш ли каква ми е позицията и гледната точка??? , не е такава всеки случай каквато я представяш ти.

Ако някой от вас двамата иска толкова много да продава каквото и да било да си направи магазин (инет пространството е дост.голямо за всички ) и да спре да трови атмосферата на форума с търговските/меркантилните си желания.

Ако поне 1я от вас двамата беше толкова интелигентен колкото казваш че сте, щеше да се погрижи такива мърльотии да не се случват, но понеже вие сте над тия неща - ето ви ся да видите как изглежда, понеже нали вие не правите разлика.

Ааа мене недей да ме обсъждаш аз какво правя къде го правя и защо, контактувам с хора от къде ли не, едни имат цена други нямат, но такава мърльотия като тука не съм виждал.
??? = 3*?
 ;)
Активен
If you are,you breathe,If you breathe,you talk,If you talk,you ask,If you ask,you think,If you think,you search,If you search,you experience,If you experience,you learn,If you learn,you grow,If you grow,you wish,If you wish,you find,If you find, you doubt,If you doubt,you question,If you question..

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист

Гроу, и тук ти го казвам- ясно е , всеки се дразни от нещо. Понякога даже и мечката се сърди на гората..  tooth
Ето , теб те дразни дори като употребявам името на МЕР..  :surpris_23: Ами въпросният раздел е одобрен от нея ! Кое как си е представяла.. можем да гадаем..
И в него няма ограничение кой колко обяви да пуска. Значи нея не я дразни, но теб - да. След като те дразни - не го чети.  ( както виждаш ,заради теб съм си взел бележка и извън въпросният раздел гледам да не говоря за продуктите , които предлагам. А мога ли да говоря за продукти , които не продавам?   :) )

И Вов като те дразни - защо го четеш , при това "цяла зима" ?  :surpris_23:  
 
И не знам дали точно това е причината за "замрелият форум".. след като във всички по-сериозни форуми!! си има раздел "продава"  -   за "НАГЛИ и КОМЕРСИАЛНИ ТРОВЕЩИ АТМОСФЕРАТА ПИШМАН ТЪРГОВЦИ "
 Покажи ми поне един форум - за коли, за техника, за хардуер, за фотография, .. в който няма такъв раздел?  :surpris_23:  Е, все някъде може и да няма, но почти винаги - има.
Освен това , не знам  за теб, но в моята кутията  има 5000 лични съобщения.. най-вероятно все от такива, които като теб виждат в мен само "наглият търговец"..?  :surpris_23:

 
« Последна редакция: 18-06-2015, 18:03:16 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

grow

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 519

Много правилно ме разбра какво искам да кажа и на теб и на Вов.
Като държите да ви се случва това го направете по правилния начин, а не по мърлявия начин- верно човек е трудно да се промени ако цял живот е бил един, та да стане друг, но ако требва Аз ще помогна!!!

Не вярвам някой от вас двамата да е закъсал за пари толкова, че на всяка цена да преследва финансова изгода та дори и с цената на конфликти, та дори и:  "В името на вашето здраве"...
Само да не стане някой ден, като върнем лентата назад да се затюхкаме на преклонна възраст: "Боже Божее какво направих..."

Да това е една от причините за замрелия форум...

Казвам права приказка, в интерес на всички е да бъде чута, разбрана, и да се вземат необходимите мерки...

Мисля че добре знаеш защо и от кого е пълна пощенската ти кутия..., можеш да се досетиш като гледаш аз как се изразявам.., с какви писма е пълна моята!!!

Активен
If you are,you breathe,If you breathe,you talk,If you talk,you ask,If you ask,you think,If you think,you search,If you search,you experience,If you experience,you learn,If you learn,you grow,If you grow,you wish,If you wish,you find,If you find, you doubt,If you doubt,you question,If you question..

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист

Ами , Гроуи, честно казано , не винаги съм разбирал какво искаш да кажеш в постовете си , но не се сърдя ни най-малко   :Content_22:   :kisss:
Гроу, да ти нашепна малко по отношение на  "търговията", защото явно не си запознат с някои основни положения ..  ;)

Ние с Вов не продаваме стоки "ширпотреба" -например лопати, бидони за зеле или битумни керемиди. Не продаваме и бадеми дори! ( да ме прощават производителите , ама - "бадем като бадем".. ясно е какво е..)
 Вероятно за теб е все едно какво се продава , ама не е така..  
Такива стоки няма значение къде ще обявиш, може и в продавалника, да.
Но когато става въпрос за "специализирани" и специфични продукти и услуги, най-добре е и за двете страни !
( и за продавача , и за купувача)
те да бъдат обявени на съответното място!
Ако не вярваш, обади се на някоя обява за фотоапарат например. Обади се в продавалника, а после  и на обява във фотографския форум! И виж на двете места що за  човек ще ти вдигне!   ;) И колко ще разбира от фотография!    А теб ще те интересуват подробности , нали?   ;) Ще имаш въпроси..

2. Кой ще ми се обади ако пусна Тодикамп в "продавалник" или "ало-ало" ( не го знам има ли такъв сайт въобще   tooth ) ?   И откъде ще ме знае кой съм, какъв съм,..какво разбирам , какво не разбирам? Ами ако продавам фалшификат?? Ако го отровя? Кой в БГ е чувал за Тодикамп, Стелкор, АСД-2, брезов катран, байкал ЭМ-1.. ?
 А виждайки продукта тук във форума, инстинктивно ще прочете няколко мои поста и ще ме прецени на момента -  и че едва ли ще бъде избудалкан точно от човек  с 3000 поста  и 6 години стаж , нали?   ;)

  И какво , и Вовата ли "да се пусне" в продавалника?  С лечебното си гладуване?  tooth  Ти знаеш ли , че аз съм имал случаи там - не мога да разбера какво ми пишат в писмата си !! Неграмотни хора!  На български ми пишат и не мога да разбера!!  Да рекламираш лечебно гладуване и продукти като гореизброените в продавалника, е все едно да продаваш диаманти от фургон!!

В продавалника ще имам обаждания точно както оняденшното..
-  Добър ден, искам да поръчам Тодикамп за една позната. Чух , че лекувал отлично синузит.
-  Прекрасно , а знаете ли какво съдържа препарата?
- Ами не..
-  ГАЗ !
- Ауууу !
   

И това беше, повече не се обади .


3. Това е важно!
    Ако си обърнал внимание ( едва ли ) , в темата за Тодикамп съм упоменал, че нарочно е пусната тук! Защото когато човекът чуе "Тодикамп" и го   въведе  в гугъл, автоматично го позиционират в нашия форум!! Така хем популяризираме форума, хем покрай Тодикамп , АСД-2 или Стелкор , хората ще попадат тук, където ще прочетат също и  какво ти си написал( хвалил съм те, задаваш интересни и трудни въпроси   :pensif_29:)
  И ще прихванат и други ползи, а не само да чакат на единият препарат..
Нали това е целта на всяка птичка в гората   - да бъде чута от повечко слушатели, това е заложено в гените ни .. Ако ти направиш семинар , все едно ли ще ти  е  - дали ще дойдат 4 човека , или 400 ?   :surpris_23:
  
Ето ,разяснявам ти аргументирано, защо го правя тук.

Иначе , ПО ПРИНЦИП си прав, съгласен съм. И виждаш, че си правя труда да ти отговарям цял ден, защото те уважавам.
Но тук  става въпрос за много специфични продукти!, които просто ще е несериозно да бъдат рекламирани в някой несериозен сайт!  

И специално за "моите" продукти и писания, всичко е одобрено и синхронизирано с МЕР. При това - отдавна! ПРосто не е имало повод да го споделям ..  Разрешено ми е да си направя свой раздел тук във форума, като си поемам и разноските естествено.. Тук съм писал 6 години, тук съм вложил хиляди часове и по-добре тук да си направя местенце, отколкото да почвам на друго място..  Прекалено много съм вложил тук, вече е изграден  сантимент..   :heart_2:
Само че едва ли ще стане някога, все няма време..  
Лично мнение: и веганите , които напуснаха отдавна и си направиха блогове , биха могли да останат тук и да си направят нещо  подобно, тогава форумът щеше да е наистина номер едно.  

И недей подценява самите продукти, Гроу , някога може и ти да допреш  до тях   :pensif_29: Това не са "мултивитамини" или водорасли..,които можеш да купиш от сто места.. А и  дали с тях или без тях..


Скоро ще пусна темата за АСД-2 и първият отзив ще е на наш съфорумец. Майка му е жива само благодарение на АСД-2 !
 Беше в такова състояние,( тежък емфизем) че не можеше нито да диша , нито да говори ! Лекарите с НИЩО не могат дори да я облекчат!! Ужас!  
 Синът й  каза: "остават й няколко дни явно" ..
Предложих му АСД-2.
Оттогава са минали няколко месеца, жената е "закрепена" , самочувствието е добро, продължава да приема препарата..
Тодикамп се търси главно от онкоболни ( вероятно не случайно  ;) )
  Стелкор( и само него ) използваме цялото семейство при простуди, синът ми е почти на 4 и не познава друг цяр освен него и Тодикамп..
А с брезов катран през 20те години в Русия са лекували ( и излекували! ) чума и холера! ( и куп още "нелечими" болести, вкл. паразитни , това е брутален гонител на всякакви гадове в организма . )
Разбирам, че за теб това е без значение , но тук не става въпрос за сокоизтисквачки или наколенки..а за могъщи препарати, доказали се във времето.  И просто няма как точно те  да вредят на форума, чрез който се популяризират..даже напротив - допълват го по един естествен начин !  ;)    
 
« Последна редакция: 18-06-2015, 21:44:40 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

grow

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 519

Да ето пак продължаваме с неразбирането, но ти поне си го каза че не ти се получава винаги.  Аз не съм казвал непременно че имам против някой конкретен продукт(от къде на къде аз ще казвам неща против продукти които не познавам), в повечето случаи именно ти самия приказваш за тези продукти - там е работата, приказва се за продукти и услуги по-често от колкото трябва.

Не съм запознат с какво Мер се е съгласила и с какво не, не е мой форума, не е моя работа, но мога да я питам и лично ако ме интересува нещо. Просто ми се струва преувеличено/егоцентрично да се тръби из целия форум за конкретни продукти/услуги все едно тези неща са the hottest shit on Earth.

Имаш ли престава колко продукти и субстанции има които са в графата супер силни откъм здравословен ефект, но малцина от тях са въобще и споменавани тука.

Тука никой не говори да се налага Вето на правото на мнение, напротив аз съм За да има Демокрация в всякакъв смисъл, именно за това казвам като ще има нещо щом някой толкова пък много го желае Да вземе да го направи елегантно- както трябва, а не да наводнява с еднообразна/еднородна информация из всичкото форум, да се "изсипва" нещо и след това да се "подритва" с месеци - Изморително е да се четат едни и същи неща.

Просто е невероятно, аз че не ги познавам руските продукти това е така, дано не ми се налага да ги ползвам макар че застраховки няма за това, но е учудващо колко много услилия се хвърлят за да се поддържат тези теми с приказка.

Забавното е че ти през цялото време си мислиш че аз имам нещо лично против вас с Вов, а не е така, само за начина по който се разпространява това или онова, начини има и други.

Информация има ли Тодикамп да минава кръвно-мозъчната бариера?

Активен
If you are,you breathe,If you breathe,you talk,If you talk,you ask,If you ask,you think,If you think,you search,If you search,you experience,If you experience,you learn,If you learn,you grow,If you grow,you wish,If you wish,you find,If you find, you doubt,If you doubt,you question,If you question..

DeNiro

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 649

 Аз смятам, че никой от този форум не заслужава етикети, като "нагъл" и/или "алчен". Гроу-и като, че ли се намира в момент на афект относно някой неща, които очевидно не одобрява.
 Лично аз смятам, че и Бино и Вов са добри и почтени хора.
 Аз лично обаче, не мога да си кривя душата, че ми е приятно да чета обяви с търговско предназначение в този форум, който би следвало да е за суровоядство. Нали е "Суровият форум" в края на крайщата?
  Въпреки създалата се конфронтация се надявам и ви пожелавам, добрият тон да победи и позитивизъма да възрържествува.
 Поздрави
Активен

svetlio17vt1

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 56

Аз само в едно не мога да приема-в суровоядски форум,суровоядци с ниски вибрации ....Подменете нещо в диетите и говорете с висока вибрация на интелигентност.Този диалог не беше необходим ако  предварително бяхте изпили по едно смути преди това например.
И все пак-като прочетох във фейсбук днес  семинар в България по пермакултура със сертификат за две седмици 1200 евро лошо ми стана.
Но късмет на желаещите.
Правете семинари за каквото и да било и подменете тези думи като ''цена'' ''продавам'' ''купувам'' с приемливи думи и красиви при това като ''разменям'',''дарение'',''подпомагам''Има повече смисъл,а съм убеден и по-висока духовна стойност.
Нали семинарът е предназначен за мисловен процес с бъдещо приложение.И когато става въпрос за здраве и градина,думички като ''пари'' да се подмятат не мога да приема..не е начина.И се губи смисъла.Всичко свързано със здравето за пари ме отблъсква на момента.Здраве не се купува хора.И имам защо да го кажа. И като си плати човек колкото и да било за здравословен семинар по-здрав ли ще стане????!!!! Основен закон за здравето отхвърля материалността под каквато и да е форма.Здрав да си означава да си буден,А да си буден-нематериален,освободен.И всеки от нас си има свой път.Не може един режим да е еднакъв за двама.От друга страна,давам само съвет-говорете за Български храни.Само такива на нашата територия.А не скъпотиите заляли био и органични магазини.Не давайте режими,а всеки индивидуално да бъде отговорен за личния си режим подходящ за него.Когато бях на семинари хукнах да ставам суровоядец.С много неясни неща.И си навредих.Но когато позволих да се балансира духът с тялото,животинският ''подбор'' сам излезе на яве и не бърка.Умни сме много,а не знаем какво е подходящо за нас.Животните пък животни,но запазили инстинкта си знаят точно какво кога да приемат.Това е смисъла.Събуждането на инстинкта.След което всичко се намества по мястото си и се самобалансира.
Със здраве.

« Последна редакция: 18-06-2015, 23:35:32 от svetlio17vt1 »
Активен
скайпа ми е :) svetlio17vt1
facebook:  https://www.facebook.com/svetlozar.petrov.165

DeNiro

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 649

Браво, Светльо, аплодисменти. Както винаги, думите ти ми напълниха душата.
 :Content_22:
Активен

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист

Очаквах да се включат ( в моя подкрепа :) ) поне дузина съфорумци, които сладко хрупат евтини и хубави бадемки, купени именно благодарение на обявленията във форума.. ;) :whistling2 - emotloader: :whistling2 - emotloader:

Както и такива, потребяващи лимец, качествени пъдпъдъчи яйца или покълват житце в микрофермата на Людмил, пак благодарение на  "търговският" раздел..  :whistling2 - emotloader:

Слушайте добре обаче: :pensif_29:
ДеНиро , Гроу , Светльо , ( и други, които са на тяхното мнение) не одобряват да имате достъп до подобна информация!   :pensif_29: Така че ако някой ден се затвори този раздел - моля, обръщайте се към тях да ви намират това, което ще ви залипсва.. ;)   а не да ме питате къде е Златка с евтините й бадеми..  tooth

Светльо , ти хубаво ги редиш такива, дето вика ДеНиро, - "за душата" ..( пък аз му викам - "златисти пеперуди в розова мъгла"   :peperudi:  )  , ама не са ли твои тези думи в темата "ММС вече и в България"  ;)
" Благодаря Светльо и полезна ще ми е информацията."  :whistling2 - emotloader: :whistling2 - emotloader:
И откъде научи за ММС ..?  Не беше ли от обявленията във форума.. ?   ;)     :whistling2 - emotloader:
 
Значи според вас какво излиза - много искаме достъп до интересни продукти и евтини храни , ама ако може да се информираме за тях отнякъде другаде, защото имаме непоносимост към обяви във високовибрационен суровояден фолум?  

 tooth tooth
Ама сте ми сладки.. ( на бате сладките  :-* :-* )
 :Content_14: :Content_14:  
« Последна редакция: 19-06-2015, 07:37:39 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист

Освен това, лично вие, тримцата, може и да не се интересувате от продуктите в "търговският раздел" , обаче това не значи ,че  и други нямат интерес  ;) ;)
Какво излиза - че щом вас не ви засяга, то нека да забраним и на останалите?  :surpris_23:
На това ли му се вика "високи вибрации" и "извисена духовност" ? Това ли е демокрацията ?  :surpris_23:

Излиза че  сте на принципа " Ако тенджерата не ври ЗА МЕНЕ, то нека в нея кучешка глава се вари! "

 Народът  цяла пословица има за подобни "феномени"
 tooth tooth
« Последна редакция: 19-06-2015, 07:49:22 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

emo75

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 222
    • Разходка из Езерната градина

Винаги съм го казвал: за тодикампа научих от този форум, както и за ветом и АСД. Но в интерес на истината Бате Бино не е натрапвал някому да си купува от тях. Поне аз не съм останал с такова впечатление, докато посещавах редовно всеки ден този  форум допреди година и половина.
Разбира се, че може и без тези "чудеса" на природолечението. Но не пречи, който има желание, да ги опита и сам да си състави мнение. Моето е положително. Безплатно няма как да бъдат давани, тъй като струват сериозно усилие и средства набавянето им.

Що се отнася до платените семинари за гладолечение. И аз мисля, че са пълна глупост. Уважавам безкористни хора като Димитър Станев и Петър Димков, а не някакви съвременни натуропати-бизнесмени. Да не говорим, че България не е Русия и просто е смешно за тези мащаби някой да чака да печели от подобни дейности. ЗДРАВЕТО Е  мироглед и начин на живот. А тях с пари не можеш да купиш. Но все пак  парите не пречат.
Активен

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист

Да ,Емо. Съгласен съм , но пак има някои уточнения..

Безкористност винаги съществува.., докато не научим "подробностите"   tooth  

Димитър Станев нещо написал ли е в някой форум, ей така - да сподели тънкости, съвети..? (Тъй както ние губим хиляди часове да синтезираме в безброй постове  , но в няколко изречения, информация, за чието асимилирване са отишли десетки години и стотици изчетени книги ?  ;) ) Добре ,той може да не може да работи с компютър, но би могъл да го възложи на някой нали?  ;)
Не, не е написал. Издаде  3-4 книжчици, където е размесена една и съща информация!  tooth
И когато отидох на гости у тях, не ми ги подари , но ми  продаде 2 от тях за цена 25 лв ( това беше преди 3 години, скъпичко си беше)  . Да не мислиш, че съм имал потребност да ги купувам? Стоят ми неразтворени на рафта..Купих ги от уважение към човека.. аз си имам 30 книги за гладуването ( 20 са на руски) , където информацията е 800 пъти по-ценна отколкото в книжчиците на Станев!!
Не че се оплаквам, човекът си е супер, просто говорим за "безкористността" в случая ..

За Петър Димков ми е казано от негов съвременник, че държавата още в ония години му е плащала пенсия от 600 лв, когато на баба ми пенсията й на учителка беше 87 лв ! ( не съм 100% сигурен, трябва да се провери, така ми казаха, когато аз също като теб го дадох  като пример за безкористност )
Това са около 6000 лв сегашни пари. Нека да ми ги даде държавата и веднага почвам да работя от сутрин до вечер и няма да взема и стотинка от болните!

Моят приятел Владимир Бошнаков също лекува безплатно по цял ден , (свят човек, уникален), обаче човекът сам казва  ,че има добра пенсия ( 700 лв) Как мислиш, ако пенсията му беше 140 лв, дали не би взел пари?
Ще вземе разбира се , но ще вземе 10 - 15 лв, а не 200.. ПРи това - ще вземе от богатият, а от бедният - няма да вземе.


Но тава не е най-важното..
Най-важното е  че когато нещо е безплатно - то не се цени!! Затова и здравето си губим така - защото ни е дадено безплатно и почваме да го ценим , когато почва да ни струва  болка и пари..
« Последна редакция: 19-06-2015, 08:26:29 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

DeNiro

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 649

Понеже бате Бино спомена за пенсията на Петър Димков и ми хрумна нещо с което бих искал малко и да разсея нагнетилите се страсти около основната тема. Отличен пример и тема за размисъл даваш бате Бино. Аз нямам представа, колко точно е била пенсията на г-н Димков, но да приемем, че наистина е била 600. Ще милее ли човек за държавата си и ще върши ли безкористно добри дела в полза на гражданите и, щом тя първа се е погрижила за него....ами разбира се, че ДА. Елате да видите на Запад, как държавата се грижи за хората като цяло, а да не говорим за хората с неравностойно или затруднено положение, и как тези хора милеят за родините си.
Съзнавам, че написаното от мен няма общо с темата, затова моля бате Бино да го премести в съответният раздел. Просто исках да споделя с вас мислите си.
« Последна редакция: 19-06-2015, 10:08:11 от DeNiro »
Активен

grow

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 519

Аз смятам, че никой от този форум не заслужава етикети, като "нагъл" и/или "алчен". Гроу-и като, че ли се намира в момент на афект относно някой неща, които очевидно не одобрява.
 Лично аз смятам, че и Бино и Вов са добри и почтени хора. ....

   Момент на афект??, може ли тоя афект да не е временен, може ли алчния човек да е алчен само 5 дни от 7 а в останалите 2 да не е алчен??

Понеже бате Бино спомена за пенсията на Петър Димков и ми хрумна нещо с което бих искал малко и да разсея нагнетилите се страсти около основната тема. Отличен пример и тема за размисъл даваш бате Бино....

   И защо би искал да разсейваш нагнетилите се страсти напоследък- да не би аз да седя и да пиша тези неща за собствено/лично удоволствие тука, нали не се опитваш да си затваряш очите DeNiro?


Очаквах да се включат ( в моя подкрепа :) ) поне дузина съфорумци, които сладко хрупат евтини и хубави бадемки, купени именно благодарение на обявленията във форума.. ;) :whistling2 - emotloader: :whistling2 - emotloader:

   Очаквал си да се включват в твоя подкрепа още съфорумци - Ама ти какво защитаваш в момента та подкрепа ти е нужна?
   Става въпрос за теб и за Вов- за това какво и как вършите вие, не ства въпрос за други съфорумци.

Слушайте добре обаче: :pensif_29:
ДеНиро , Гроу , Светльо , ( и други, които са на тяхното мнение) не одобряват да имате достъп до подобна информация!   :pensif_29: Така че ако някой ден се затвори този раздел - моля, обръщайте се към тях да ви намират това, което ще ви залипсва.. ;)   а не да ме питате къде е Златка с евтините й бадеми..  tooth

   Недей да изкривяваш нещата, Недей да агитираш други хора за неща които не са така, Неща които ти изкривяваш и преувеличаваш.

   Недей да правиш интриги и да пишеш неверни неща!!!

   Който каквото иска нека си яде, никой никого не спира да търси нужната му информация.

Недей да намесваш раздел купува продава на ядки и яйца с меркантилните списвания из целия форум от тебе и Вов на статии и мнения, с цел финансови облаги в бъдещ момент.

  Това тука не е бит пазар да наводнявате целия форум с информация за паразитни продукти и услуги!!!
Вие двамата обсъждате и говорите постоянно за пари - ПРЕСТАНЕТЕ ДА ТРОВИТЕ АТМОСФЕРАТА ВЪВ ФОРУМА!!!


Освен това, лично вие, тримцата, може и да не се интересувате от продуктите в "търговският раздел" , обаче това не значи ,че  и други нямат интерес  ;) ;)
Какво излиза - че щом вас не ви засяга, то нека да забраним и на останалите?  :surpris_23:
На това ли му се вика "високи вибрации" и "извисена духовност" ? Това ли е демокрацията ?  :surpris_23:
Излиза че  сте на принципа " Ако тенджерата не ври ЗА МЕНЕ, то нека в нея кучешка глава се вари! "
 Народът  цяла пословица има за подобни "феномени"
 tooth tooth

Недей да си измисляш неверни приказки, Недей да правиш интриги.

Никой никога не е говорил да се затварят дадени раздели от форума.
  Народа може да има цели басни за разни феномени, за конкретни типажи има обаче 1-2 думи, те са Алчност, Лицемерие и Наглост!!!


   И понеже Бино и ко обичат много темата за печаленето на пари ето нещо в техен стил:
 ...
 Пари ли, пари, пари...искаш много пари. Пари ли , пари, пари...но душата ти в Пъкъла ще ври!
...

Та значи има начини някой да продава стока или услуга и да не го прави по най неприятния начин, но не и вие двамата с Вов, не и вие, защо ли?? Еми предполагам, трудно е човек да е бил мърляч цял живот, и сега на леко напреднала възраст да стане друг човек ааайй

  Вов идва тука да списва статии се едно е на работа, само и само да може да събере аудитория на коята да събере такса вход след време !!! Прочел е една книга преди 15г и той вече лечител е станал, пък и такса събира публично. Обаче на "неудобните" трудни въпроси не ще да отговаря, е за тях се искат знания, които не ги пише в една книга.

  Бино ти си готов да представиш информацията така, че и на собственото си дете/семейство даваш продуктите от русия, само и само да ги избуташ на пазара. Отгоре на всичко ами занимаваш и целия форум с твоите работи. Отгоре на всичко това, ти се успокояваш че си с чиста съвест защото си получил обратна връзка от човек който е казал че е получил подобрение след употребата на даден препарат.

   Спрете тая отрова, спрете да тровите атмосферата във форума, стига с тея мърльотии бе!!!

Активен
If you are,you breathe,If you breathe,you talk,If you talk,you ask,If you ask,you think,If you think,you search,If you search,you experience,If you experience,you learn,If you learn,you grow,If you grow,you wish,If you wish,you find,If you find, you doubt,If you doubt,you question,If you question..

Vov

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1102
  • Познай себе си.

Еййй, много шум за ...няма да давам определения.
Изобщо, толкова много страсти и лични определения, етикети... Не виждам как, с какво, повтарянето на лични нападки, определения, а не обсъждане на даден въпрос (методика, способ, лекарство...) биха повлияли/подобрили нечие здраве в еди каква си обстановка.
Един от цивилизованите способи за показване на неодобрение в места като форум (= площад), е да не участвам в обсъждането, да не се вмесвам в групи хора, които смятам, че са под моето ниво и етика...
Ако някой смята, че хората, които обсъждат вежливо, не могат да използват лични определения, да пресилват, преувеличават, преиначават и пр. казаното от даден участник във форума, НЕ Е ВЯРНО. Могат. Със същите и подобни думи. Смятам обаче, че това по никой начин не би повишило степента на организираност на материята, още по-малко - в този форум.
Без да правя никакви изводи - привет на всички участници. Ако е възможно, върнете се на тази и подобни теми и обсъждания, да речем - след 2, 5 или повече години. И помислете (дори може и да напишете) какво мислите по същите въпроси.  :flower:  :)
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.

emo75

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 222
    • Разходка из Езерната градина

Да ,Емо. Съгласен съм , но пак има някои уточнения..

Безкористност винаги съществува.., докато не научим "подробностите"   tooth  

Димитър Станев нещо написал ли е в някой форум, ей така - да сподели тънкости, съвети..? (Тъй както ние губим хиляди часове да синтезираме в безброй постове  , но в няколко изречения, информация, за чието асимилирване са отишли десетки години и стотици изчетени книги ?  ;) ) Добре ,той може да не може да работи с компютър, но би могъл да го възложи на някой нали?  ;)
Не, не е написал. Издаде  3-4 книжчици, където е размесена една и съща информация!  tooth
И когато отидох на гости у тях, не ми ги подари , но ми  продаде 2 от тях за цена 25 лв ( това беше преди 3 години, скъпичко си беше)  . Да не мислиш, че съм имал потребност да ги купувам? Стоят ми неразтворени на рафта..Купих ги от уважение към човека.. аз си имам 30 книги за гладуването ( 20 са на руски) , където информацията е 800 пъти по-ценна отколкото в книжчиците на Станев!!
Не че се оплаквам, човекът си е супер, просто говорим за "безкористността" в случая ..

За Петър Димков ми е казано от негов съвременник, че държавата още в ония години му е плащала пенсия от 600 лв, когато на баба ми пенсията й на учителка беше 87 лв ! ( не съм 100% сигурен, трябва да се провери, така ми казаха, когато аз също като теб го дадох  като пример за безкористност )
Това са около 6000 лв сегашни пари. Нека да ми ги даде държавата и веднага почвам да работя от сутрин до вечер и няма да взема и стотинка от болните!

Моят приятел Владимир Бошнаков също лекува безплатно по цял ден , (свят човек, уникален), обаче човекът сам казва  ,че има добра пенсия ( 700 лв) Как мислиш, ако пенсията му беше 140 лв, дали не би взел пари?
Ще вземе разбира се , но ще вземе 10 - 15 лв, а не 200.. ПРи това - ще вземе от богатият, а от бедният - няма да вземе.


Но тава не е най-важното..
Най-важното е  че когато нещо е безплатно - то не се цени!! Затова и здравето си губим така - защото ни е дадено безплатно и почваме да го ценим , когато почва да ни струва  болка и пари..


Димков лекува, бате Бино, десетилетия в нелегалност. Признание от властта получава малко преди да почине. Може и тогава да са му дали въпросната пенсия. През другите 30-40 годинки си е карал на батерии и духовно упование. Е, разбира се, такива като Димков са единици и не е нормално да очакваме от всички лечители подобни жертви. В този смисъл, знаеш ли какво казва бабичката, която в селото лее куршуми, и помага доказано на много хора: пари не искам, кой колкото остави. Дори тази проста женица е прозряла истината, че духовността не се търгува, но и помощ насила не се дава.
От друга страна, аз нямам против да се плаща за определени знания и опитности. Все пак, както казваш ти, всички сме материални и трябва живеем някак. Проблемът е, че намеси ли се стремежът към печалба и алчността, винаги започват изкривяванията: не можеш да бъдеш сигурен дали ти казват истината, защото си плащаш или те лъжат, за да ти вземат парите.
За Станев забравяш, че книжката му се сваля безплатно в нета с негово съгласие вече повече от десетилетие.
И в крайна сметка, както сам отбеляза, струва ли си да помагаш на хора, които не могат да пишат на български, само защото си плащат?
Да, прав си, че "безплатното" не се цени от лаика. Но нека не бъркаме духовнотото с бизнеса.
Бизнесът си е бизнес, той си има свои правила и закони. Аз не съм против него.
« Последна редакция: 19-06-2015, 13:01:13 от emo75 »
Активен

DeNiro

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 649

Привет, Гроу-и,
ти прочете ли какво написах по-горе. Поствам го отново: "Аз лично обаче, не мога да си кривя душата, че ми е приятно да чета обяви с търговско предназначение в този форум, който би следвало да е за суровоядство. Нали е "Суровият форум" в края на крайщата?"
   Мен лично отдавна ме дразни търговията въртяща се във форума. Обаче форума не е мой, а е на Мер, която е назначила Бино за свой заместник. От друга страна, Бино сподели в по-горните постове, че всичко е съгласувал с Мер. Поради тази причина не съм повдигал въпроса до сега, защото всичко това съм го предположил още преди много време. А това, че аз, ти и Светльо не одобряваме, очевидно си е наш личен проблем.
  Какво стана сега? Думите на ДеНиро не са удачни нито за едната, нито за другата страна? За мен няма никакъв проблем, момчета. Аз никога не съм се вписвал в общото, няма да се случи и днес, нито утре, нито когато и да било. Ще ви кажа нещо и на двамата. Не харесвам грубото отношение, нито меренето на каквото и да било и отказвам да участвам в цирк, какъвто за мен е развитието на настоящият диспут. Нещата трябва да се решават с интелект и креативност.
 Ето защо бих искал да се обърна към собственика на форума, а именно към Мер, със следната молба:
Уважаема г-жо администратор,
поради създалите се спор и дискусия, отправям към Вас молба да изразите публично настоящата си позиция по темата "Форум за споделяне на здраве или място за търговия" или и двете? Тоест по какъв начин бихте искали да изглежда форумът в очите на неговите настоящи и бъдещи участници?
С пожелания за прекрасни случвания
ДеНиро
Активен

melon

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 12

Здравейте и от мен! Мисля, че малко преувеличавате за търговията.. На пръв поглед сте прави, особено на фона на безкористния и чист форум! И аз така реагирах в началото. Но щом има такъв раздел и е писано в раздела, аз лично нямам нищо против предлагането на продукти или услуги срещу заплащане.Не ми пречат, просто преценям за себе си и това е. Щом няма нищо прикрито или подвеждащо, какъв е проблема? Нашето разочарование?! Проблемът е в нашето очакване! И в това че липсва известна последователност в намеренията на някои участници може би! Или,че сме забелязали за това малко късно! Още повече , че идва от участници с голям принос за форума, а Вов има и твърде интересна биография(гладолечението имам предвид)! Но сори,пазарна икономика сме и толкова.   Смятам също, че бате Бино и Вов имат не само форумното право да продават, а и моралното, защото в шишенцата с билки и още нещо, или пък в обучителния семинар няма нищо кой знае колко духовно.Просто стока! Нямам нищо против също и бате Бино да пише  "между редовете", ( удава му се ), защото съм му свикнал пък и той е "гръбнакът" на форума, което му прави чест все пак! В смисъл, че не го мързи да пише.
     За мен основния проблем не е в плащането или в липсата му ,а в това, че хората доста трудно се ориентират в тази материя,.. Нещата  които се дискутират във форума са неприемливи и "неудобни" за по-голямата част от обществото. В тоя смисъл, не че никой не си цени здравето,защото е безплатно,напротив! Едва ли някой ще  си навреди умишлено на здравето. По-скоро Незнанието и вредните навици си казват думата. Така че аз приветствам подобни семинари, курсове и всевъзможни други начинания. На подобен семинар ми се  отвориха очите и на мен и направих както се казва първата крачка,а тя е най-важна!
Активен

emo75

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 222
    • Разходка из Езерната градина

Щом говориш за вибрации и нива на съзнанието, значи е "духовно", дори да става въпрос за клизма. Факт.

Разочарованието /доколкото го има/  идва донякъде от констатацията, че даден потребител, който сладко ти е разказвал за своите "духовно-очистителни" опитности и житейски борби за здраве, в един момент се оказва, че вероятно го е правил за момента, когато ще ти каже: ела на семинара и ще ти кажа цялата истина срещу 20 или 50 лева!  :Content_14: tooth Ако от самото начало беше уточнил, че предава знанията си срещу заплащане, нямаше да има разочаровани. Но пак казвам - в това няма нищо необичайно и осъдително. Такива са времената: всичко се купува  и продава като стока. И в Америка, и в Русия е същото!

Бате Бино на мен ми е симпатичен, а и той никога не е крил, че е "търговец". Но той не натрапва стоката си и винаги е готов да обясни търпеливо всеки възникнал въпрос. Освен това умее да предаде информацията максимално интригуващо. А, че не е ангел, не е. Но кой ли от нас е?!  tooth  Въпросът е, че асортиментът на бате Бино заслужава доверие, тъй като той го пробва първо върху себе си.

За другото.. А, бе, всеки си има глава на раменете да мисли.



Активен

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист

Гроу, Гроу, няма смисъл явно да продължавам да си правя труда да ти се обяснявам.
Само се чудя как човек , който уж е "grow",  ???  може да акумулирва толкова гняв, омраза и злоба в сърцето си   и същевременно да пуска постове на тема  "здраве"  :surpris_23:
Не те знам, възможно е да има причини, за които не сме в час..  Някакви субстанции ли ,  не знам..( тук е имало и такива индивиди, а и вече май е масово )
Имам усещането , че на моменти нещо като че ли те умопомрачава..  и едвам сдържаш яростта си .
Е , пак добре..., за 6 години само двама -трима подобни "гнойници" сме наблюдавали , какво да се прави , както казваше дядо ми - " Такива ще ги харесваме"  :kisss:  
 


Не ми е в стила да използвам силни думи , но след като го харесваш като метод на комуникация  , нека те уважа и в това отношение.  :Content_22:
« Последна редакция: 19-06-2015, 18:31:15 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))
 

Страницата е създадена за 0.117 секунди с 22 запитвания.