Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Евроатлантически "ценности"  (Прочетена 71505 пъти)

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист
Re:Евроатлантически "ценности"
« Отговор #20 -: 05-02-2016, 15:57:39 »

Малко да допълним темата предлагам.
Наясно съм, такива четива не вълнуват огромното болшинство хора. Маловажно им е да знаят в какъв наистина свят живеят, какво се случва в него,  защо се случва и какво предстои.
Но иначе пък, ако стане дума на някоя седянка ,  обезателно имат мнение,  формирано , естествено, на база телевизия, радио, евентуално вестник "Уикенд".. както и от разговори от други седянки   tooth
(да напомня - децата в детската градина също имат мнение за всичко  tooth )

Тези , които са наясно какво се случва в момента, могат и да не четат .
Но тези, които не са наясно, е добре да хвърлят поглед. Естествено, СЕГА те ще кажат , че това са глупости, но нека си  запазят четивото известно време и после да си го извадят и да съпоставят събитията.

Има някаква група хора, на които им светват разни лампички, които и сега вече почват да съпоставят и да навързват това, което се случва  - промените в образованието, подмяната на историята, странните "ценности", които се спускат отнякъде.. ( и за които никога и никъде не се правят референдуми, в уж демократичните държави.. :)  ) 
За такива това четиво също ще е полезно , ще добави някой и друг пъзел към вече подредените.

Давам линковете , където могат да се видят и снимките .

  
  

 
« Последна редакция: 05-02-2016, 16:03:35 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист
Re:Евроатлантически "ценности"
« Отговор #21 -: 05-02-2016, 16:23:17 »

             
          КОЙ И ЗАЩО СТОИ ЗАД РЕФОРМИТЕ В ОБРАЗОВАНИЕТО


Интервю с доц. Олга Четверикова на Дмитрий Перетолчин.
Кандидатът на историческите науки доц. Олга Четверикова е учен, занимаващ се с изследването на образователните аспекти на социалното инженерство, с религиозните основи на световната политика. Специалист по история и политика на страните от Европа и Америка. Известна е с критичната си позиция относно преустройството на класическото образование.


Дмитрий Перетолчин: Въз основа на разработката на Гелен* се появи ЦРУ.

О.Ч.: Да, той е взел най-непосредствено участие в създаването на ЦРУ. Днес то е по-сериозно и по-опасно, защото са задействани най-новите технологии, каквито по-рано не съществуваха. Чрез тях се разчита на пълна дезориентация на човека, хората дори често не разбират какво се случва. Но ние трябва да говорим за това как именно спецслужбите участват в реформиране на нашето образование, а по-точно – в премахване на образованието като такова. Последствията от т. нар. реформа са толкова разрушителни, че дори хората, далеч от политиката, започват да разбират, че става дума за нещо много по-сериозно, отколкото за преустройство.

Д.П.: Но защо хората, близо до политиката, продължават да си затварят очите за това?

О.Ч.: Хората, близо до политиката, или участват в това, или именно така си представят този нов свят. Тоест някой участва съзнателно, разбирайки прекрасно, че става дума за унищожаване, а друг участва, защото си мисли, че по този начин ще се приобщи към този нов свят, тъй като светът може да е само такъв и никакъв друг.
Трябва да започнем с това, че, първо, сега се задават много важни процеси в обществения живот на световното общество, които най-напред се проявяват в САЩ и без разбирането на които не можем да разберем и какво се случва с нас.Ние вече нееднократно подчертавахме, че става дума за тотална приватизация на всички сфери на обществения живот, не само собствеността, но и социалната сфера. Приватизацията на държавата, която се случва, като се предават функциите на държавата на частни структури – това е много важен момент, може да се каже – ключов. Прави се по различни начини. Най-разпространеният е държавно-частното партньорство, процес, който в САЩ върви с пълна сила някъде от края на 90-те и началото на новото хилядолетие.Държавата фактически се превръща в прост придатък на транснационалните корпорации, които започват да си присвояват функциите, които по-рано е изпълнявал държавният апарат. Тоест той и по-рано винаги е служил на корпорациите, но сега става дума за това, че вместо държавните структури започват да действат издънки на самите корпорации, което означава окончателно размиване на границите между държавния и частния сектор.
Вторият много важен процес, който върви в Америка – това е размиване на границите между военния и гражданския сектор. Този военно-промишлен комплекс на САЩ, който по-рано у нас се изучаваше много сериозно, сега между другото не се прави, се превръща в една единна общност, в някакво чудовище, което размива границите между финансовата, военно-разузнавателната и образователната сфера. Затова всяка корпорация работи за националната отбрана на САЩ, всяка корпорация може да стане фактически квази държавно образувание, защото именно частните фирми стават държавни подизпълнители и поемат функциите на държавата.
Следващият важен за нас момент е, че в тази разузнавателна общносторганично се вписват американските университети. В тях и преди са се разработвали фундаментални научни проекти, но сега, по силата на променените принципи на дейността на военно-промишления комплекс, те придобиват все по-важна роля. Защото сама по себе си американската система на висше образование сериозно се отличава от нашата система на образование и голяма част от американските университети са частни структури, частни корпорации, които се управляват чрез съвети, попечителски фондове, в които влизат богатите випускници на тези университети.
От една страна, те продават знания (дипломи), от друга – изпълняват срещу пари изследвания по поръчка на държавни структури и частни корпорации, например по поръчка на DARPA – Агенция за високотехнологични проекти за отбраната, която е агенция към Пентагона. И голяма част от университетите работят по такива поръчки, тоест за военно-разузнавателния комплекс. Това трябва да се разбере много добре. В своите нови стратегии за развитие американците подчертават, че днес войната възниква в много сфери, за най-важна от които освен информационно-психологическата, те смятат сферата на поведенческата конфронтация, когато се променят онези ценности и културни норми, формирани в дълбочина, на ирационално ниво, и се полагат в процеса на образование.
 
Д.П.: Затова за реформите е толкова важна образователната сфера…

О.Ч.: Това е сферата, която те не можеха напълно да контролират. Тъй като съветската система на образование се отличаваше с това, че е дълбоко вкоренена в традиционната култура, и да се промени беше доста сложно, затова я променяха постепенно. Именно на сферата на образованието и религията сега те отделят изключително внимание, за тях това е сфера на война и противоборство. У нас образованието се възприема като едно от направленията на социалната политика, докато при американците не е така.
Сега ние виждаме, че в процеса на образование е възможно тотално да се променя съзнанието на хората, на младежите и фактически отново да се формира съзнанието на децата до училищната възраст. И като имаме предвид, че нашето предучилищно образование сега е включено в процеса на непрекъснатото образование – а това са деца от два месеца до седем години, когато те поставят нашето образование под свой контрол, ние много добре разбираме, че фактически губим децата си.
Защото едно е да се променя съзнанието на подрастващите и младежите, които все пак имат някакъв багаж от познания за традиционната култура чрез песните, приказките, литературата, филмите, и съвсем друго е предучилищното образование. Това, което се заложи до две-три години от тази възраст, после остава като матрица.

Затова сега сферата на образованието се явява главно поле на противоборство. И американските университети играят в това двойна роля. На първо място, именно чрез водещите американски университети се осъществява интеграцията на нашите университети в глобалния образователен пазар; втората мисия е тоталната промяна на съзнанието. И точно в американските университети се разработват такива програми, които после се реализират с използването на различни методики тук в Русия. Тоест първата задача е да ни интегрират в глобалното образователно пространство, което предвижда да работим за транснационалния бизнес, а не за Русия, а втората е да се преведат хората в съвършено друга ценностна система, да се промени или да се преформира мирогледът. И тук вече отново влизаме в такива сфери като религията, защото добре разбираме, че става дума за това да се подготвят хората за приемане на глобалната система на управление и върховенство на световното правителство.
И ако ще говорим за внедряваната в момента система от ценности, за този мироглед, който е в основата на икономическата и политическата дейност на „стопаните“ на света, то пак отиваме към същото онова, за което с вас сме говорили много пъти – трансхуманизма.
Защо става дума за трансхуманизъм? Защото сега така се нарича икономиката на Запада, минавайки през няколко етапа – първи, втори, трети и прочие технологични стъпки, и стигам до шестия етап. Ако се опитаме все пак да разберем неговата същност, ще стане ясно, че това е много страшно нещо – по-рано развитието на техниката и на икономиката работеше за това да се създадат за човека благоприятни условия за живот, тоест беше насочено към промяна условията на живота на човека.
Целта на днешните технологии е промяна на самия човек и неговата същност. Тоест става дума за промяна на физическата и духовната природа на човека – именно за това се използват новите технологии – НБИКтехнологиите (нано, био, информационни и когнитивни). Разбира се, те създават още по-комфортни условия за живота на не много, но ключови направления – промяна на човека като такъв и превръщането му в някакъв биоробот и основен източник на доходи.

Д.П.: И университетите са стъпало за такова образование.

О.Ч.: Става дума за демонтаж на образованието, защото сега вместо образование се внедрява система по наливане на определени компетенции. Самото образование се премахва. През периода на 90-те години го променяха, отстранявайки постепенно ту едно, ту друго. В началото въведоха тези федерални стандарти, които замениха знанията с компетенции, после въведоха ЕГЕ (единни държавни изпити), после – Болонската система. После започнаха да приватизират и да прехвърлят определени услуги като платени. Всичко това се правеше постепенно. Но последният етап, при който руското образование трябваше да премине в глобално, бяха документите от последните години. Разбира се става дума най-вече за приетите през 2011 г.„Стратегии за иновационно развитие на РФ“ до 2020 г., което е много важен момент.
Иновацията е обновление и ключовото направление на това обновление стана системата на образованието.
На образованието в този документ е отделено основно внимание, а в първия вариант на„Стратегиите…“ – това, което е необходимо за създаването на обновения човек, е посветена цяла глава – „Иновационният човек“.Говори се за необходимостта да се формира човек, който е длъжен да стане адаптивен към постоянните промени, да създава тези промени, да има предприемачески дух и т. н., тоест наистина става дума за формирането на нов човек върху нови принципи, при това трябва да се направи още преди училищната възраст, в най-ранното детство.
По-нататък там се говори, че нашето образование трябва да премине на международни стандарти, да се привлекат чуждестранни специалисти, широко да се използва английският език и все в този дух. Тоест на международния фактор се отделя основно внимание.

Д.П.: А в обучението приоритет има английският език.

О.Ч.: В университетите от 2013 г. се реализира проектът „5-100-20“ в съответствие с който една трета от програмите за вузовете трябва да са на английски език, и действащ договор, според който заплатите на учителите са обвързани с това доколко активно те използват английския език, пишат учебници на чужд език, четат лекции на чуждия език и в чуждестранни вузове. В някои вузове дори вече и езиковата подготовка на аспирантите е на нивото на институтите за чуждестранни филологии. Става дума за това, че по програмата „5-100-20“ статутът на английския е като при езиковите вузове, в които чуждият език се изучава като основен предмет. Аспирантите в тези вузове, за да вземат изпитите по чужд език, са длъжни дори да публикуват статия в аспирантски сборник на чужд език. Тоест неговата научна работа трябва да е на английски език и това е условие и за техническите специалности, и за лекарите.

Д.П.: За да може на чуждестранните наблюдатели да им е по-удобно да избират нужните хора за работа.


О.Ч.: Така е. В съответствие с иновационната стратегия бе приета програмата„Развитие на образованието“ за периода 2013-2020 г. и Концепцията за целева програма за развитие през 2016-2020 г., одобрени през декември 2014 г. Там е постановено, че основното е формирането на конкурентоспособност, така че образованието да бъде конкурентоспособно на световния образователен пазар. И нищо не се говори за формиране на образованата, развита личност, служеща на отечеството, за формиране на патриоти. Там такива думи и понятия дори няма. Основният инструмент за активното ни вписване в този глобален пазар е и проектът „5-100-20“, който предвижда включването на пет руски вузове в 100-те най-добри световни вузове в съответствие с правилата на световните рейтинги. Проектът се реализира съгласно постановление на правителството (март 2013 г.), което предвижда създаването на съвет за осъществяването на избора на тези вузове на конкурсен принцип. Искам да подчертая, че това е постановление на правителството, а законодателите от Думата са много слабо информирани, ако изобщо са информирани. След това по разпореждане на правителството се одобрява съставът на съвета по конкурентоспособност, където влизат шест представители на Русия, включително Ливанов, Греф и 7 чужденци – сред тях и главата на Сколтех (Сколковския институт за наука и технология), Едуард Коули, който е професор вМасачузетския университет и член на консултативния комитет на НАСА – агенция на федералното правителство на САЩ, работеща в тясно сътрудничество с Пентагона. Фактически този международен орган управлява проекта.
Конкурсът мина, бяха избрани 15 университета (а това са най-добрите, основно технически университети със стратегическо значение), които получиха държавна подкрепа заради прехода към международните стандарти, в които основният показател е определеният процент на чуждестранни специалисти и чуждестранни студенти, съответно програмата, организацията, начина на управление и т.н. Така се започна тоталното преустройство на нашите вузове. И последните заседания на съвета по конкурентоспособност, проведени през октомври м. г., само потвърдиха, че става дума за смяна на руския манталитет. Членът на съвета Майкъл Кроу, президент на университета в щата Аризона, заяви, че е „хубаво дори само това, че университети участват в конкурса, променят мисленето си, независимо дали ще се класират или не“. Защото за да участват в този конкурс, трябва да извършат промени в съответствие с критериите за рейтинг. По-късно същото каза и Ливанов: „Работещите в тези институции значително се променят, те говорят други езици, вземат други решения. Това не е заради рейтинга. Става дума за далеч по-важни институционални промени.“ А зам.-председателят на съвета Андрей Волково отбелязва: „Очевидно е, че проектът „5-100“ става все по-забележим, нараства и интересът от страна на университетите.“
Тоест според тях проектът трябва да стане модел, по който да се трансформират останалите университети. През октомври 2015 г. в проекта се включиха още шест вуза и изглежда, че работата отива към присъединяване и на други, а останалите, които не се вписват в стандартите, просто ще бъдат премахнати. Това се осъществява по пътя на обединяване на регионалните вузове към основни университети, при което ще стане тяхната пълна реорганизация, ликвидация на цели направления, съкращаване на преподаватели и т.н. Според коментар на представители на Висшата школа по икономика, които участваха в разработката на Концепцията на целева програма за развитие на образованието през 2016-2020 г., 40% от вузовете и 80% от филиалите на вузове ще бъдат ликвидирани. По-нататък беше казано, че ще се появи цяла мрежа от иновационни центрове за общообразователни курсове и 95% от педагозите от предучилищното образование трябва да се преквалифицират за новите методи за обучение. А който не съответства на новите изисквания, ще си отиде.
По-нататък виждаме следващото: през 2014 г. по инициатива на университета по Научно-изследователски университети и икономически вузове от проекта „5-100“ се създава Асоциация „Глобални университети“, която прие свой устав, в който се казва, че НКО (некомерсиални организации) не си поставят за цел получаването на средства, но могат да се занимават с предприемаческа дейност. Тази некомерсиална организация се управлява от съвет, който се избира от събрание, начело на който стои ректорът на Висшата икономическа школаКузмин. Освен това в съвета могат да влизат представители на четири министерства – на образованието, на финансите, на труда и на икономическото развитие и ФМС (Федерална миграционна служба). Как е оправдано това от правна гледна точка, би трябвало да са наясно юристите, но така се получава, чевсичко е направено без каквото и да е участие на законодателния орган на властта, който е и доста лошо информиран. А става дума, повтарям, за най-добрите вузове, тоест тези, които трябва да подготвят кадри и за нашия ВПК (Военнопромишлен комплекс).
---------------------

“Според техните планове трябва да се смени цялата система на образованието.

Университетите ще работят на принципа на венчерни фондове. Вместо преподаватели ще има проповедници, изпитите ще се заменят с метаигри**, защитата на дипломни работи ще става във вид на презентации, а самата диплома като документ не е нужно да съществува, така както студентската книжка се издава за цял живот. Тоест човекът започва това образование и по-късно може да избере университет и да се учи където и колкото е нужно, тъй като той се обучава в продължение на целия си живот.Важното е да се съберат на едно място студентът и бизнес инвеститорът, така че проектът, който студентът разработва, да може да се реализира в някакъв бизнес. Образованието ще стане асинхронно, в университетите ще постъпват групи, разработващи някакъв проект, защитават го, после инвеститорът го купува и това е – можеш да ходиш в друг университет. Такъв модел съществува вИнститута по сингулярност, създаден от Google и NASA и реализиращ трансхуманитарни проекти.

Д.П.: Те строго са затворили образованието за създаването и подбора на икономически оправдани изобретения, а за мирогледа в това образование няма място.

О.Ч.: Точно така. За това откровено заяви професорът от Московската школа за управление на „Сколково“ Павел Лукша по време на официалното откриване на форсайта „Глобалното образование на бъдещето“. „Класическото образование не удовлетворява нуждите на постиндустриалното общество… расте изискването не за набор от общи знания и умения, а за строго определени навици.“ Тоест всичко, което не носи доходи, както са хуманитарното и историческото образование например, просто не е нужно. Оттук такова е отношението и към руския език, за който в училищата са предвидили два часа седмично. Естествено, не е нужна историята, не са нужни хуманитарните предмети, които учат да се мисли и формират съзнанието на човека, неговия мироглед. Само чрез историческо размишление и историческо образование можем да осъзнаем кои сме ние всъщност, да разберем себе си, самото общество, смисъла и съдържанието на обществените процеси. Вместо това ни налагат трансхуманизъм, чиято цел е промяна на човешката природа, физическата и духовната, които формират постчовека, киборга. На този етап всичко се закрива, образованието се премахва – това е транхуманитарният проект.
Мисля, че е много важно тук да се подчертае, че един от ключовите механизми на преустройство на съзнанието и демонтажа на нашето образование като такова еонлайн обучението. Когато обсъждаха концепцията за дистанционното образование през 2014 г., обясняваха, че ако бъде въведено дистанционно образование, то много вузове ще бъдат закрити.
Тоест закриваме класическите вузове, а вместо тях въвеждаме дистанционното обучение. И между другото Песков каза нещо много важно.Той каза, че в бъдеще образованието ще бъде два вида – дистанционно и човешко. Дистанционното ще бъде евтино, а човешкото – скъпо. Значи елитът оставя за себе си класическото образование – човешкото, а за сивата биомаса ще въведат дистанционно обучение.

Но най-важното е друго. Неотдавна Ерик Шмид, шефът на Google, каза нещо такова, не много разбираемо – че интернет скоро ще умре. Тоест интернет вече е неефективен за осъществяване на връзки между конкретни хора и е поставена задачата да се създаде нейронет.
Какво е това? Ако интернет позволява да се срещат хората с помощта на ноутбук, смартфон и прочие, то нейронетът е пряка връзка между мозъка на един човек с мозъка на друг. Имплантира се чип и този чип дава възможност на хората да общуват непосредствено, дори на емоционално ниво. По-нататък ще се създаде цяла мрежа, управлявана от един център, която ще даде възможност вече за непосредствено и пълно контролиране на съзнанието на този или онзи човек.

Създаването и внедряването на нейронета е предвидено и от разработената в Русия програма от мерки по формиране на принципно нови пазари, която се наричаНационална технологична инициатива (НТИ). В нейната разработка участват, искам да го подчертая, Министерството на образованието и науката. Нейронет е една от най-активно насърчаваните програми, които най-напред ще бъдат приложени върху нашите деца, както се подчертава, защото е ефективна в процеса на обучение и, разбира се, става дума за дистанционното обучение. Това е най-новото достижение, което слага кръст на каквото и да е класическо образование и изобщо на образованието като такова, защото вместо образование се създават просто инструменти за контрол на съзнанието чрез чипове, тоест подготовка на човека за приемане на всемирната електронна държава и световното правителство, ако говорим на езика на геополитиката.
Д.П.: Да си спомним накрая плана „Ост“ в това качество. Съветският съюз бе победен не със силата на оръжието, а така да се каже, с когнитивни средства, и това, което се случва днес, е просто поредната модификация, в която избраната социална група са децата, избраният инструмент – образованието. По-нататък трябва само спокойно да се „образоват“ десет години, а когато пораснат хората, обучавани чрез нейронет, страната ще бъде лишена от своя суверенитет безкръвно, по естествен начин, чрез обучение и смяна на мирогледната парадигма. Нейронет няма да позволи на следващото поколение да се замисля, защото такава програма установява връзка не само между хората, но и контрол на тази връзка от един транснационален център.


http://www.budnaera.com/201601f/1601000670.html
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист
Re:Евроатлантически "ценности"
« Отговор #22 -: 05-02-2016, 16:38:17 »

     

      ТРАНСХУМАНИЗМЪТ В НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД



– Олга, започна новата 2016-та. Би било логично да започнем разговора с равносметка за изминалата година. Тя, разбира се, беше трудна. Кои събития от 2015 г. бихте отбелязали като най-важни и знакови?

– Медиите често се фокусират върху определени събития и така не позволяват да се спрем и да осмислим други, които в действителност са по-важни. Например това, което се случва в Близкия изток – това е само брънка от една верига от събития, в които главното е следното: глобалните елити вкарват Русия в системата си, за да използват нейния духовен и интелектуален потенциал в изграждането на новия световен ред. Той се изгражда на основата на духовната власт и за съвременните „демиурзи“ на Запад най-важното нещо е да концентрират тази духовна власт така, че да контролират умовете на всички, свързвайки ги в единна световна мрежа за управление. Събитията от миналата година са само епизоди от този глобален процес.

– Какво разбирате под глобални елити? Финансови кръгове, мултинационални корпорации? Има различни гледни точки по този въпрос.

– Когато говорим за „глобалени елити“ или за „световно правителство“, винаги си представяме една добре организирана йерархична структура, организация, обединение, което има ясно изразена форма. Но системата за глобално управление в световен мащаб все още няма видима структура. Това е сложна мрежова система, която включва банки, корпорации, фондации, разузнавателните служби, мозъчни тръстове, окултни ордени, които са тясно свързани помежду си и чиито членовете присъстват едновременно в различни структури и доминират в ръководствата на ключови международни организации. Те вече притежават финансовата мощ, така че, когато говорим за глобални елити, става дума за крупни банкерски фамилии, финансови босове, които контролират финансовите потоци в света. Добре известно е, че 100-150 финансови корпорации владеят голяма част от световните богатства. Освен това, те се стремят към политическата власт, чийто основен механизъм са законите, затова и се домогват към доминация на международното право над националното законодателство. Ярък пример за това е Световната търговска организация. И накрая, тяхната главна и най-сложна задача е да установят духовна власт, която би им позволила да контролират съзнанието и волята на хората и да спечелят доброволното им подчинение, тъй като тази власт предполага международни стандарти на мислене и поведение, задължителни за всички.
Всичко това е в един пакет, при това всички са длъжни да следват стриктно установените правила. Решенията се вземат тайно от тесен кръг хора, а след това интересите се съгласуват в структури, които вече са публични, като например, известният на всички Билдърбъргски клуб*. Тук се правят някои изявления, но само толкова. Истинските цели на едни или други действия и политически решения остават неизвестни. Ако някой се опита да ги разобличи, да привлече вниманието, те вдигат завесата над някои тайни, но пускат всички по лъжлива следа, съчинявайки такива „конспиративни теории“, които дават възможност да се отклони вниманието от главното и да се вкарат нещата в задънена улица. Тук действа мощна армия от специалисти по манипулиране на съзнанието и поведенческите войни.

– С оглед на казаното по-горе, какво е сривът в цените на петрола – планирано действие или пазарен процес?

– Разбира се, че това планирано действие. Процесът на управление на такъв вид събития е добре документиран в множество изследвания, например, в книгата наДжон Пъркинс „Изповедта на един икономически килър”. Известно е как бяха повишавани цените на петрола през 1973 г., или как бяха понижавани в годините преди разпадането на Съветския съюз, когато бяхме особено зависими от продажбите на нефт. Но не това е главната заплаха за нас, а процесите и действията, чийто ефект може да бъде сравнен с радиацията – тя не се вижда, но тя разрушава. Те се случват в областта на мирогледа и най-вече в системата на образованието, чието първостепенно значение ние все още не сме проумели. Много хора осъзнават, че състоянието на образованието вече е катастрофално, но те смятат, че това е следствие от погрешни реформи, а не е точно така. Става дума именно за поведенческа война, насочена към унищожаване на ценностната ни система.

Днес в епицентъра на западната цивилизация, в САЩ, се провежда третата технологична революция. Последствията от нея започнаха да се проявяват едва сега. Без разбиране за същността й ние няма да разберем какво се случва и в нашата система на управление, както и в системата на образованието. На какво се основава тази революция? При нея водещи са нано-, био-, информационните и когнитивните технологии, роботизацията и пр.

Американците ги наричат NBIC-технологии, NBIC-конвергенции иликонвергентни технологии – термин, въведен през 2002 г. Съчетаването им води до колосален ефект. Но разликата е в това, че ако преди технологиите бяха насочени към подобряване на условията на живот на човека и промяна в заобикалящите го предмети, сега те са насочени предимно към промяната на самия човек. И човекът с традиционен морал и нравственост се превръща в основна пречка за тяхното приложение. Ето защо задачата е да се промени самото схващане за човека, за човешката природа, да се промени самата концепция за човека и да се наложи ново виждане, наречено трансхуманизъм.

Западният свят отдавна се отдалечи от християнството, но сега той вече се отърсва и преодолява и хуманизма, който в продължение на три века владееше съзнанието на западния човек. Той вече пречи, тъй като прославя естествения човек, разглежда го като съвършено същество. А трансхуманизмът изхожда от това, че човекът е несъвършен както телом, така и умствено, че той е само поредното звено в еволюционния процес, преходен етап към по-съвършено създание, към постчовека (Posthuman), който може да бъде създаден с помощта на управляема еволюция. И този подход днес е основният идеологически тренд на Запад.

– Цифровите технологии носят комфорт в живота, но проблемът е, че хората прекарват все повече време във виртуалната реалност и изоставят традиционния си начин на живот. Можем ли да се борим с това или то е еволюционен процес, който в бъдеще ще доведе до „цифровизацията“ на човека. Нима в бъдеще човекът ще бъде лишен от индивидуалност и ще бъде част от програмата, както например в последния филм за Терминатора?


– Да, това са плановете. В крайна сметка, холивудските филми не са просто кино, това не е развлечение, аз ги наричам оръжия за масово програмиране или масово поразяване на съзнанието. Холивуд е тясно свързан с американското разузнаване и с най-новите научноизследователски и технологични центрове в САЩ. Последните са продължение на работата на специалните служби и програмират населението по определен модел на мислене и поведение. Това е важен инструмент за управление на съзнанието, който разкрива техните планове и прогнози. Холивудските филми просто рисува този свят, който те искат да създадат. Това е технологията„форсайт” – когато първо се измислят образите, а след това се разработват методите за тяхното реализиране. За разлика от научните прогнози, които се основават на обективни показатели и потребности.

– Имаше ли други възможности за развитие на човечеството, освен трансхуманизма? Защо Западът се спря именно на него? Покрай свръхпечалбите това звучи като ефимерно понятие. В крайна сметка Федералният резерв може да емитира долари чрез QE (програма за количествено облекчаване) толкова, колкото си иска, а Министерството на правосъдието на САЩ, обратното, може да санкционира всяка банка в размер на десетки милиарди долари.

– Да, но в крайна сметка се изгражда информационното общество, парите се прехвърлят в електронна форма и за да приеме този порядък, човек трябва да се промени, а за това е нужно на първо място да се промени неговата ценностна система, тоест, неговият морал.

Ценностната система прави ясно разграничение което е добро и кое – зло. Зависи от това в какво или в кого вярва човек. Ако, например, отрича Бога-Творец и вместо това се кланя на пантеистическо божество, на някаква природна сила, тогава е ясно, че няма никакви заповеди, нравствените понятия са размити, а ако няма Бог – тогава всичко е разрешено. Както пише известният сатанистАлистър Кроули – „Прави каквото искаш – това е същността на закона“.
Докато съществуваше Съветският съюз, у нас доминираха принципите и нормите на социалния хуманизъм, нивото на междуличностните отношения беше високо, така че идеалният образ беше високонравственият човек. Такъв човек не можеше да бъде представен като несъвършено същество, което трябва да бъде подложено на дълбоки трансформации, в това число генетични, чрез препрограмиране на неговия код, или чрез вграждане в тялото и мозъка му на импланти, с чиято помощ той може да бъде не само контролиран, но и управляван чрез система за тотален контрол.


В същото време ключово направление на трансхуманизма е създаването на изкуствен интелект – а това включва и създаването на Свръхразум, и постигането на безсмъртие (биологично, цифрово), и превръщането на човека в киборг. Това не е фантастика, това са реални планове, с които се занимаватНационалният научен фонд на САЩ,Националният съвет по разузнаване, водещи центрове в Пентагона, DARPA, същият този Google, чийто ръководител Ерик Шмид е убеден трансхуманист. Затова и в Силиконовата долина беше създаден Университета за сингулярност (съвместно от Google и NASA).

Но всички тези технологии действат само ако хората приемат това. Ето защо трябва да бъде премахнат традиционният морал, на чието място да се утрвърди биоетиката, която се променя постоянно заедно с развитието на тези технологии.

– И каква, в крайна сметка, е алтернативата на трансхуманизма?

– Алтернатива имаше, има и сега. Висок образ на човека дава православният мироглед. Православието по никакъв начин не противоречи на науката. Напротив, изхождайки от този висок образ на човека, какъвто има в православието, най-новите технологии могат да бъдат използвани за добро. Сега само една малка част от тях се използват за добро, а останалата част е насочена към превръщането на човека в обект на контрол и управление. Така, генетиката се използва за това да разкрие човешкия код и да се реализира на практика това, което преди се наричаше положителна и отрицателна евгеника. Става дума за селекция, която разделя хората на чистокръвни и нечистокръвни. Последните трябва да се занимават с обслужването на „породистите”, които пък ще властват и ще следят за това слугите да не се размножават прекомерно и да останат на ниско ниво на развитие.
Днес ние виждаме изпълнението на този модел в глобален мащаб. В американските документи е предписано, че най-новите технологии ще доведат до създаването на двустепенно общество. От тях ще могат да се възползват богатите, а останалите се третират като роби, като суровина, използвана за сурогатно майчинство, за получаване на органи и т.н. В Индия, например, вече е създадена фабрика за сурогатни майки, където „работят” здрави и бедни индийски жени, които раждат деца на заможни чуждестранни семейства. В същата тази Индия, в Китай и в Турция процъфтява бизнесът с донорство на органи.


Създателката на първата фабрика за бебета – д-р Найна Пател, с част от сурогатните майки, които получават по 8000 долара за износването на чужди бебета. Услугата струва 28 хиляди долара за кандидат-родителите.
Тоест, човеът е третиран като суровина и на Запад вече се утвърждава биоетиката, която руши по пътя си всички препятствия, пречещи да се правят експерименти върху човека. Когато през 1998 г. беше приета първата декларация на трансхуманизма, в нея беше написано, че учените трябва да имат свободата да експериментират, неограничавани от нравствени забрани. Което виждаме при ин витро оплождането – получаваме няколко ембриона, след това лекарите оставят един или два, а останалите ликвидират.

– Значи смятате, че вече сме преминали точката, от която няма връщане?


– На Запад – може би да. Разбирането на човешкото същество като обект на въздействие позволява пълен контрол чрез въвеждане на електронно правителство, електронни платежни системи. При нас голяма част от плащанията се правят с помощта на карта, а в някои европейски страни през 2016 г. искат изобщо да се забрани използването на пари в брой. Това е обща директива, която всички ще бъдат длъжни да приемат. Така беше и с хомосексуалните бракове: съдът реши, и обществото беше длъжно да се подчини, въпреки че милиони излязоха на протест, както беше във Франция. У нас подобни теми се опитвят да представят като конспирология, но тук няма никаква конспирация, съществуващите материали са достъпни. Просто за това малко се пише.


Стотици хиляди на протест в Париж против изучаването на джендър-теорията в училищата, гей браковете и в подкрепа на традиционното семейство, май 2013 г.

– Но и в Европа не пишат за това. Журналистите заобикалят тази тема, тя се потулва не само в Русия, но и в други страни.

– Защото тогава ще се разкрият истинските цели на управляващата класа, а тя трябва да обезпечи контрола си над финансите, медиите, в сферата на мирогледа. Тя внимателно крие истинските си цели, внедрявайки лъжливи теории и концепции. Така, когато утвърждаващият се следвоенен неокейнсиански модел на социалната държава се превърна в пречка за запазване на нейните позиции и за получаването на свръхпечалби, тя пристъпи към демонтаж на социалното регулиране под прикритието на борбата с неефективните публични администрации. От втората половина на 70-те години, в качестото си на неалтернативна концепция започна да се утвърждава неолиберализмът, който обосновава необходимостта от създаване на единен световен пазар на стоки, услуги, капитали и работна ръка.

Точно това е глобализацията за интересите на транснационалния капитал. Но за неговия успех е нужно да се дискредитира държавата като такава, в противен случай не е възможно премахването на държавното регулиране. Така държавното ниво на управление се превърна в основен обект на безпощадна критика. Това, което наблюдаваме в Европейския съюз. Когато той навлезе в активната фаза на конструирането си, той започна да се представя като тристепенна система. Първото ниво са наднационалните органи за управление, второто – държавните органи, а третото – регионалните. Така второто ниво в системата става излишно, то трябва да се размие, като някои държавни функции се прехвърлят нагоре, а други – надолу, в регионите. Залага се на еврорегиони, или на етнорегиони, оттам се насърчават и етническите сепаратистки движения в цяла Европа.
Самите европейски транснационални корпорации работят за премахването на държави, които пречат за създаването на единен световен пазар. А това изисква не само икономически и политически инструменти за контрол, но идеологически и психологически техники, които пренастройват съзнанието на европейците. Те са разработвани в Римския клуб, в Трилатералната комисия, както и в създадената през 1983 г. Европейска кръгла маса на индустриалците, илиЕвропейската кръгла маса, която обединява 47 европейски транснационални компании (за тази структура почти не се пише).

Днес основната задача на елита е подписването на Трансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции между САЩ и ЕС. Над него работят всичките тези структури и Трансатлантическата политическа мрежа, за която, между другото, малко се знае. В Берлин срещу сключването на Партньорството на демонстрации излязоха 200 хиляди души. Французите също щяха да излязат, но точно в този момент (какво съвпадение!) се извърши терористична атака и във Франция затегнаха винтовете, въведоха извънредно положение. И сега никой никъде няма да излезе, разбираемо при такава ситуация.
..................
Стотици хиляди на протест в Берлин против Трансатлантическото търговско споразумение (TTIP) между ЕС и САЩ, 10 октомври 2015 г.

Друга задача е въвеждането на тотален финансов контрол, при който корпорациите ще укрепят властта си, без да се страхуват, че системата може да се срине. Най-ефективният механизъм за това е преходът към електронни платежни средства, защото никой човек не може да живее без да купува или продава. Планира се електронните карти да бъдат заменени от електронните чипове и по този начин хората ще бъдат вкарани в системата на тотално електронно робство.

Но това е доброволно робство, доколкото хората сами се съгласяват с електронния контрол. Нашите деца вече биват вграждани в този свят, като им се налага им разбирането за електронната зависимост като нещо напълно естествено. Сега добре познати хора и компании на Запад, дори и у нас, активно рекламират чипирането. И това е толкова ефективно: когато от малко играе на компютърни игри, детето се чувства като супермен, като свръхгерой, то може всичко – да се движи в пространството, да променя тялото си, да се трансформира и т.н. А след това идва връщането в реалността, в която детето вече се чувства некомфортно.

– В заключение, ако се разсеем от нарисуваната от Вас тъжна картина, какво ни очаква през следващата година? Ще има ли събития, които ще променят живота ни?

– Мисля, че не трябва да приемаме наложените ни форсайтове, а сами да планираме собствения ни живот. Чака ни мобилизация и самоорганизация. Без осъзнаването, че пътят, по който вървим, е не просто лъжлив и опасен, но и несъвместим със съхраняването ни като хора, като народ, като държава, като цивилизация, нищо няма да се промени. Трябва да осъзнаем това възможно най-скоро и да имаме силата да кажем „не“ на налаганата ни система на робство, да вървим по свой собствен път. А това всъщност е в разрез с този курс на глобализация и интеграция на Русия в световния ред, който осъществява руският олигархат.

– Този отказ от информатизация на обществото не означава ли отказ от прогреса?
– Не става дума за отказ от информатизация, става дума за отказ от тоталното отваряне на световния пазар и от глобалното информационно общество. Без суверенитет в тези области и без суверенна система на образованието и науката никакъв прогрес няма да има. Русия се превръща просто в една площадка или филиал за технологични експерименти. За да могат съвременните технологии да служат на обществото ни, ние се нуждаем от индустриална база. А за това, от своя страна, е нужна реиндустриализация и Академията на науките разработва сериозни планове за бъдещето, които предвиждат осъществяване на реиндустриализацията в период от 5-6 години. Но за тази цел стратегическите сектори на икономиката трябва да принадлежат на държавата, а не на олигархията.

http://www.budnaera.com/201601f/1601000679.html
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

Рекс

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 42
Re:Евроатлантически "ценности"
« Отговор #23 -: 05-02-2016, 19:22:00 »

Всичко това звучи страшно. Как да се съхраним? Как да опазим децата си? Вие какво предлагате?
Активен

Vov

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1102
  • Познай себе си.
Re:Евроатлантически "ценности"
« Отговор #24 -: 05-02-2016, 19:46:57 »

Даа, страшничко звучи.
За мен най-страшните неща са:
- поставените цели са много далечни, т.е., "хората", които са ги поставили, не мислят за своето и надецата си благополучие и защита...;
- поставените цели се изпълняват с отвратителна методичност и последователност;
- състоянието на света е такова, че те нямат нужда да се крият, да крият целите си - не можем да направим нищо съществено. На 10 човека, които си мислим, че разбираме същността на тези цели и искаме да се противопоставим и мислим, че знаем как и пр., моментално се пръкват поне 100 крякащи, гракащи, словоблудстващи "евроатланти" - самопредлагащи се роби-нищожества, отчаяно, енергично и ...успешно стараещи се да компенсират своите тежки комплекси.

Браво Бино, много родо- и човеколюбиво усилие си направил!
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист
Re:Евроатлантически "ценности"
« Отговор #25 -: 05-02-2016, 19:47:33 »

Единственият начин е  - да се съберем повечко птички за да направим пролет :)
Но , както казва , Вова, хората са заети с далеч по-важни според тях неща , както и с много забавления  :sorcerer - emotloader:

Вова, в този сайт ( "будна ера" ) гъмжи от ценна информация, но да не ставам досаден, гледам по-рядко да пускам  текстове, които мнозина ще преценят като "далеч от идейната платформа  на форума".  

Нашият доц. Иво Христов също има уникални анализи за това , което се случва. Вече му лепнаха етикетите "апокалиптичен" , "негативен" и т.н. и спряха да го канят по телевизиите, нещо не им е удобен  tooth
 Но човекът им отговори простичко: "Заповядайте, оборете ме! Само че с аргументи, а не с емоции! " :)

Има и доста други добри и наистина независими анализатори, чиито творби могат да се срещнат например по тези сайтове:
http://avtorski.pogled.info/
http://www.memoriabg.com/2015/05/23/na-praga-na-novia-svyat/
http://lyubomircholakov.blog.bg/

 Трябва да се има предвид, че четенето на такива текстове не те прави много щастлив по ред причини :)
Но поне задоволява потребността от точно такава информация , при условие , че имаме неблагоразумието да я имаме тази потребност :)  
Не мога да кажа кое е по-добре - дали да четем или да не четем такива теми.
За мнозина , нещата са предопределени и си следват своя ход, без значение какво ще направим ние и колко емоции ще вложим :)  
( Казват, че се диктува от звезди, егрегори, антропософии, окултни фактори, космически разум, извънземен разум...не ги разбирам тези неща  :surpris_23: )
Възможно е да са прави.    :surpris_23:
« Последна редакция: 05-02-2016, 20:22:56 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

cherry

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 411
  • Любовта е смисъла на живота.
Re:Евроатлантически "ценности"
« Отговор #26 -: 06-02-2016, 09:33:05 »

Напоследък съм запленена от наши български автори-такива като Стамен Стаменов,наричащ себе си екзополитик.В неговата книга се казва следното:
"В момента текат активни промени в енергетиката на Земята.Тя трябва да премине на по-високо енергийно ниво.Това е т.нар. влизане в шестото измерение.Полосата на Земята се повдига и това е свързано с множеството процеси,които наблюдаваме.Човека променя своята генетика и затова е необходимо да се подготви за това-а единствения начин за това е ПРЕЧИСТВАНЕТО на организма и храненето САМО с растителна храна.Освен прочистването на физическото ни тяло трябва да прочистим и мислите и душата си,заради което текат всъщност и нашите прераждания.Човешкия геном ще се измени,това е своего рода еволюция,някои системи ще отпаднат(като храносмилателната напр.-слънцеядство).И който не е подготвен за тази енергийна промяна,която тече няма да оцелее.
А защо толкова спешно се повдига енергията на планетата-защото нашите мили управляващи,в световен мащаб, са слуги на рептилианската раса-тази,която ни управлява и се гаври със Земята от хиляди години.За да не се унищожи Земята единственото спасение в космически план е спешното повдигане на нейната енергия."
Така,че който иска да оцелее да се подготви за смяната на генетиката.За това говореше и Миа в нейната тема-че има промяна в генетиката и непоносимост към белтъците-това е напълно естествен еволюция на човека.Който не се откаже от животинската храна няма да понесе еволюцията на генома,която тече много активно в момента.
Активен
„Живеят само влюбените,останалите просто съществуват.”      
Уилям Шекспир

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист
Re:Евроатлантически "ценности"
« Отговор #27 -: 06-02-2016, 09:55:40 »

Чери, кой ти ги говори тези неща, да не би да чуваш гласове?  tooth
От целия свят само Мия ли има "непоносимост към белтъците"? :)
А и тя каза "неусвояване" , а не "непоносимост", което е доста по-различно :)
Не само в животинската храна има белтъци :)
Трябва и растителната ли да спираме? :)
Прочетете малко физиология, без белтък не може да се живее. Мозъкът ти спира да работи! Все едно да кажеш - "имам непоносимост към слънцето и към водата" .
И си прегледайте коремчетата, че да не се окаже, че банални проблеми в храносмилането са истинската причина :)

Еволюционните промени -  да , вероятно се случват,  но за тях са нужни хиляди години - не може до оня ден да сме се хранили по един начин, а от следващият месец да трябва да го обърнем с "главата надолу " :)
Организмът си иска времето за да се напасне, да пренастрои системите си! Именно и затова се случват тези усложнения при рязък преход към веганство и суровоядство.

Освен това, мнозина говорят за подобни промени с енергетиката на земята, но има ли някакви обективни измервания? Редно е такива смели хипотези да се подкрепят с измервания, както го прави например моят приятел от Киев, физикът ( при който учих диагностиката) Когато той твърди например , че светената вода и иконите имат силно енергийно излъчване, той веднага вади апарат ( замислен и  конструиран от самият него) и ти сам виждаш  какво отчита той като стойности в различните случаи. Или пък - нарушения в биополето ( аурата)  - веднага се вади друг уред ( също конструиран от него) , който измерва и това :)
А с трети уред се установява наличието на геопатогенни зони. ( това е много трудно да се установи с апаратура, обикновено го правят радиестезисти с багети или махало. Но си е друго апаратурката :) ) И т.н.  



И аз съм на мнение , че се гаврят с нас, ама ти сама казваш -  правят го от хиляди години :)
Едва ли до следващата година ще спрат да го правят :)
Не знам, аз лично не виждам да може да се случи съществена промяна без да настъпи някое голямо събитие - катаклизъм, голяма война..
(Само че тогава ще има много невинни потърпевши. )
Иначе кой ще пусне кокала така лесно и без бой?  :)
Опитай се да издърпаш кокал от устата на куче  tooth
« Последна редакция: 06-02-2016, 10:15:11 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

cherry

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 411
  • Любовта е смисъла на живота.
Re:Евроатлантически "ценности"
« Отговор #28 -: 06-02-2016, 11:09:34 »

Бате бино,ти да не падаш от небето???
В света има вече над 30 хиляди слънцеяди.Самият Дънов е казал,че в света ще останат само хора,които ще се хранят със слънчева светлина.И в нашия форум има слънцеяд.
Това какво ти говори? Че след време ще отпадне и храносмилателната ни система като такава.Просто еволюция на човешкия вид,чудно ли ти е?
Колкото за причините за това-има теории на езотерици,че не сме сами в космоса и всичко е дирижирано.
Надали сме толкова глупави,че да смятаме,че сме сами във вселената.Да,да,сигурно ние сме единствените господари на всемира tooth
То бива Его,бива,ама хайде холан..... :pensif_29:
Иначе за гаврата-четох,че в енергийния щит на Земята(озоновия слой) се "вкарват" специални енергийни излъчвания с определени честоти-психотронно оръжие на нашите събратя американци,с което оръжие скапват много успешно психиката ни,гадовете... >:(
« Последна редакция: 06-02-2016, 11:13:29 от cherry »
Активен
„Живеят само влюбените,останалите просто съществуват.”      
Уилям Шекспир

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист
Re:Евроатлантически "ценности"
« Отговор #29 -: 06-02-2016, 11:52:13 »

Ти понеже не разбираш какво казвам ,Чери , и затова се палиш  tooth
Казваш ( понеже и някой друг бил казал :) ) че "след време ще отпадне храносмилателната система"
- след колко време според теб - след 2 или след 5 години?  tooth  Или може би след 1000 ?  ;)
( Консултирай се с биолози в какви срокове се случват ЕВОЛЮЦИОННИТЕ промени в организмите )

Не знам доколко Дънов е всемирен пророк и че ще се случва точно това, което той  е казал  :surpris_23:
(Особенно след като не е дал срокове.. ;)  )
А след като не е дал срокове, значи може да е имал предвид -10 000 години? Нали така?  ;)

Не знам за теб, но  мен лично не ме вълнува твърде силно какво ще се случи след 10 000 години.  Едва ли ще успея да съм жив дотогава  tooth  А след като става въпрос за такива срокове, то ОСЕЗАЕМИ промени във физиологията няма да има в близките няколкостотин години.

А това, че СЕГА има слънцеяди, не значи, че и преди 5000 години е нямало.
Ще ти бъда много задължен да ми изброиш какво се е променило във физиологията на храносмилането за 5000 години.  :kisss:
( И не намесвай егото, ако не можеш да изкараш контрааргументи  :)  )
« Последна редакция: 06-02-2016, 12:24:35 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

Един човек

  • New
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1
  • Бъди себе си
Re:Евроатлантически "ценности"
« Отговор #30 -: 06-02-2016, 14:30:57 »

Чери е права. Бате Бино, еволюцията при човека е на ниво мисъл. На ниво тяло предстои да се случи с намесата на тези, които са ни създали преди векове и хилядолетия. Кои са те също ще се разбере. Колкото до СЛЪНЦЕЯДКАТА ПЮР ЛОФФФФ...НЕКА ДА И СЕ НАПРАВИ, КЛИЗМА И ДА ВИДИТЕ С ОЧИТЕ СИ КАКВИ СЛЪНЧЕВИ ЛЪЧИ Я ЯЛА ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 24 ЧАСА
Активен

cherry

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 411
  • Любовта е смисъла на живота.
Re:Евроатлантически "ценности"
« Отговор #31 -: 06-02-2016, 15:08:04 »

Бате Бино,говоря за общото Ни его,а не за персоналното такова.
"Според много езотерици,от които и наши (Стамен Стаменов,Христо Нанев и др.) Земята преминава АКТИВНО в шестото измерение.
http://www.selenabg.com/index.php/2008-07-29-07-53-39/1795-2011-08-12-12-53-17.html
Този процес е започнал от 50-те години на миналия век и няма да е много дълъг.Тъй като енергийно земята е пред разпад е необходимо спешно да се повдигне нейната полоса до шесто измерение.Иначе ще се самоунищожим както сме я подкарали-то се вижда-войни,болести,психотронни оръжия,унищожаване на природата.Затова езотерици вярват,че се намесва така наречената "Федерация на светлината"(която не един път ни е помагала срещу рептилите),която заедно с нашите духовни водачи(Бог,архангели и ангелското съсловие отвъд) ще издигнат максимално бързо енергията на Земята до 6-то ниво.И ще се промени генетиката на човека.Но за да стане това същият трябва да е подготвен-физически и ментално.Иначе ще отпадне от "играта". Виждаме вече колко МАСОВО умират хора от нелечими болести,войни или пък природни катаклизми.Това ще се засили,докато генома ни не се промени и не отговаря вече на новите условия на живот,а именно:озоновия слой ще изчезне и ние ще можем със силата на мисълта си да пътуваме до други планети(както сега го правят много извънземни разуми),ще владеем левитацията,телепатията и пр.наши естествени заложби,които така услужливо ни бяха отнети чрез масовото вкарване в употреба на интернет,телевизия,телефони и пр.И то се знае от кой."
Тези съждения са от книгата "Кой управлява Земята?Екзополитика за състоянието на света в последните дни." на Стамен Стаменов.
« Последна редакция: 06-02-2016, 15:11:23 от cherry »
Активен
„Живеят само влюбените,останалите просто съществуват.”      
Уилям Шекспир

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист
Re:Евроатлантически "ценности"
« Отговор #32 -: 06-02-2016, 15:39:37 »

Добре, Чери.
Много правдиво и много приятно ми звучи всичко това, което си описала.  :Content_22:
Бързо да идва тогава тази федерация , че ми омръзна шепа хора да живеят за сметка на всички останали , като даже ги и морят по всяко направление.

Но моята позиция ти пак не разбра, както и "Единият човек" :) Тя не противоречи на цялостният модел, за който  споменавате. Засяга само неговото частично проявление на ниво материя :
Каквито и еволюционни промени да текат, на анатомично и физиологично ниво промяната няма как да стане така бързо! Просто у човека няма такива механизми , които да преправят всички системи и органи така, че да заработят ВЕДНАГА и В КРАТКИ СРОКОВЕ по новому.

Изкуствено, поради липса на активност, може да закърнеят, но да си сменят предназначението.. не знам.

Слънцеяди? -добре, съгласен съм. Но нали и те ще станат ангели ( евентуално :) ) все някой ден..
А дали и техните деца ще се родят слънцеяди?  :surpris_23:
Няма да сучат ли ?  :surpris_23:
И дали и като пораснат  ще решат да влязат в бащините си и мамините си обувки? Може да им хрумне друго  :surpris_23:
Ами ако изригне голям вулкан или стане ядрена война ( което май става все по-вероятно, да не говорим, че отдавна се планира.. )  , тогава ще се вдигне такъв пепелак, че слънцето може да се скрие  за дни и месеци..( което се е случвало)
Тогава слънцеядите какво ще правят?   :surpris_23:
« Последна редакция: 06-02-2016, 15:57:33 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

cherry

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 411
  • Любовта е смисъла на живота.
Re:Евроатлантически "ценности"
« Отговор #33 -: 06-02-2016, 16:43:09 »

Бате Бино,като малките деца си. :sorcerer - emotloader:
Ще го обясня по-простичко.По време на постите(коледни и великденски) се увеличава космическата радиация.С нейна помощ,с тази енергия НИЕ се храним,дори и без храна.Затова,ако в тези периоди приемаме храна,то ние се натоварваме неимоверно много.Затова и Христос не се е хранел в тези 40 дни.
Енергия има не само от Слънцето.Има и космическа такава.Затова и когато отпадне енергийния щит на Земята ние ще можем да се зареждаме директно от космическата прана.
И дали ще изчезнат или само ще закърнеят храносмилателните органи-хм...поживьом,увидим...ако имаме късмет да сме от оцелелите... :Content_22:
Активен
„Живеят само влюбените,останалите просто съществуват.”      
Уилям Шекспир

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист
Re:Евроатлантически "ценности"
« Отговор #34 -: 06-02-2016, 19:34:55 »

Ей, както е казано отдавна: "Не задавай два въпроса в едно писмо - ще ти отговорят на по-маловажния, а важният дори няма да поледнат "  tooth

Чери, ти пак ми обясняваш нещо, което аз и по-добре от теб го знам  tooth
 Знам, че има праноеди,  знам и даже къде можеш да се запишеш на курс от 3 нива ( в Москва) , в БГ има поне един такъв човек ,завършил курса,  на който не му трябва и слънце. Не яде.
Този казус не ми е важният, по-важен ми е вторият казус, който вече четвърти път го разяснявам  tooth
Обясни ми ако щеш простичко, ако щеш  СЛОЖНИЧКО  , това което е с черния текст как ще стане. Защити си тезата с  "неусвоените белтъци" ,които до оня ден се усвояваха, но днес вече изведнъж не се усвояват, защото почна еволюцията , която затрудни усвояването им.  ;D И как така само един човек в света го докладва това с "неусвояването"  tooth
( естествено, без всякакви изследвания и доказателства , просто така си реши :) )
Чакам  :whistling2 - emotloader:

А докато се подготвяш, консултирай се с някой физиолог, патолог или хематолог , какво ще се случи в организма ако белтъците наистина "не се усвояват"  tooth
 
« Последна редакция: 06-02-2016, 19:52:21 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

Сочи

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 77
Re:Евроатлантически "ценности"
« Отговор #35 -: 06-02-2016, 23:21:44 »

Всеки човек си има собствен ритъм на еволюция - при един за 1-2 години може да протекат процеси и преобразувания, за които на друг ще са му нужни 1000 години. А точно в наше време има добри условия за ускорение на еволюционния процес.
Активен
Ние  не вярваме на това, което виждаме, а виждаме това, в което вярваме.

cherry

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 411
  • Любовта е смисъла на живота.
Re:Евроатлантически "ценности"
« Отговор #36 -: 07-02-2016, 10:03:18 »


А докато се подготвяш, консултирай се с някой физиолог, патолог или хематолог , какво ще се случи в организма ако белтъците наистина "не се усвояват"  tooth
 
Нямам навика да ходя на лекар,било то и да се консултирам с някакви си били там ...ози... tooth tooth tooth
Още повече,че им нямам особена вяра... :surpris_23:
Активен
„Живеят само влюбените,останалите просто съществуват.”      
Уилям Шекспир

Mia

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 215
Re:Евроатлантически "ценности"
« Отговор #37 -: 07-02-2016, 19:13:47 »


А докато се подготвяш, консултирай се с някой физиолог, патолог или хематолог , какво ще се случи в организма ако белтъците наистина "не се усвояват"  tooth
 

Колкото и да се кикотите, няма да разберете, ако нямате проблеми със стави, кости, нерви... :Confus_3:
 :Content_4 - emotloader:
Но аз бих потвърдила, че след два-три месеца с намален до минимум прием на протеини, състоянието ми значително се подобри.  :kisss:  :whistling2 - emotloader:
« Последна редакция: 07-02-2016, 19:27:46 от Mia »
Активен

Тихия

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 740
  • Болката е неизбежна. Страданието - по желание.
Re:Евроатлантически "ценности"
« Отговор #38 -: 07-02-2016, 20:13:18 »

Аз те разбирам напълно.
Активен
Да виждаш е събитие на съзнанието, а не зрителна реакция.

iskrena

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1122
Re:Евроатлантически "ценности"
« Отговор #39 -: 07-02-2016, 20:23:01 »

Mia, какво ще рече това да са намалени до мин протеините, какво ядеш?
дали от това ти се е подобрило състоянието на стави, нерви, кости или просто от прием на нещо, което не си приемала досега?
сподели каква ти е диетата!
Активен
 

Страницата е създадена за 0.106 секунди с 23 запитвания.