Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Евроатлантически "ценности"  (Прочетена 71504 пъти)

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист

Нали вече сме европейци? Значи може свободно да се информираме за стари и нови евроатлантически ценности.  :surpris_23:  Защото скоро те ще станат и наши..Нали така ни учат "духовните учители" - да бъдем оптимисти!? :surpris_23:
Съзнавам,тези теми не са в съзвучие с основната идея на този форум. Обаче СА важни за раздела "духовно израстване", след като такъв вече съществува. Според мен е добре да се информираме как другите израстват духовно, както и за новите тенденции в "израстването"...  ;)   за да си сверим часовника , или направо да си преформулираме и това понятие..    

В ЗАПАДНИЯ РАЙ: ЕПИДЕМИЯ ОТ ИЗНАСИЛВАНИЯ НА БЕБЕТА
https://sites.google.com/site/sajttnalubomircolakov/abv/covekoadstvoto---naj-novata-evroatlanticeska-cennost

НАЙ-НОВАТА "ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКА ЦЕННОСТ"
https://sites.google.com/site/sajttnalubomircolakov/abv/v-zapadnia-raj-epidemia-ot-iznasilvane-na-bebeta

ЗА 5 ГОДИНИ В НОРВЕГИЯ 61 000 ДЕЦА СА ОТНЕТИ ОТ РОДИТЕЛИТЕ ИМ
https://sites.google.com/site/sajttnalubomircolakov/abv/v-norvegia-za-5-godini-61-hiladi-deca-sa-otneti-ot-roditelite-im?pageMoved=%D0%A1%D1%8A%D0%B4%D0%B1%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D0%95%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B0

Има още доста по темата, добавяйте и вие, ако "ви идва отвътре"   :Appetit_4:

http://www.otizvora.com/2011/02/2442/
http://analysis.actualno.com/Rodovata-pamet-na-Tretija-svjat-ili-zashto-ima-prichini-za-omraza-kym-Zapada-news_452688.html#ixzz3PwAyVUvw
http://www.vesti.bg/sviat/evropa/shvejcarci-iskat-obezshteteniia-kato-zhertvi-na-tymen-period-6029264#comments
http://www.otizvora.com/2014/02/6030/
http://www.otizvora.com/2013/08/5749/
http://www.otizvora.com/2013/02/5324/
« Последна редакция: 13-03-2015, 13:07:43 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

VENCI

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 82
Re:Евроатлантически "ценности"
« Отговор #1 -: 15-03-2015, 16:02:30 »

   Мдаа, както ясно се вижда от линковете, еврохората от Атлантида си израстват духовно, по всички правила на духовното израстване. И тенденции си имат и установени практики, подплатени с всевъзможни желания, апетити и нерегулярности в психиката. Абе, с две думи, геноцидът си е геноцид, с какъвто и мед да го намажеш и каквато и панделка да му туриш! И явно е голяма евроатлантическа ценност, щом се явява основополагащ механизъм за придобиването на ценните и не дотам, принадлежности на народонаселението по света. Също няма значение под каква форма е приложен, ясно ни е че целта винаги е една и съща, а резултатът - еднакъв при всички форми на прилагане!
   За мен, един от най-големите показатели за това, че свето не е наред от доста време насам, е парадоксът, че геноцид има почти навсякъде в различни форми, никога случайно приложен и същевременно във всяка конституция, или написани правила за живот го заклеймяват като античовешки механизъм! Което, ме хвърля в чуденка аджеба в Европа ли живеем, в Атлантида ли и на кой чиляк са му нужни точно такъв род "евр'ически ценности"? Не случайно използвам "Атлантида", защото "евро-атлантически" ми е еквивалент на "евро-американски" и малко ми накъртва, та предпочитам асоциации с Атлантида!
   Минавайки през всичко що е "колония" от дълбока древност до наши дни, кръстосвайки земята от екватора насам и от екватора натам, ще видим че геноцидната евро-атлантическа ценност е стабилна валута навсякъде и винаги! Каквито и ресурси да предложи едната страна (ценни метали, горива, плодородни земи), от другата винаги им се предлага геноцидно заплащане. Като след сделката, купувачът винаги поздравява за добрата сделка, единствения, оцелял след геноцида продавач! И така, лека-полека докато стигнем и до наша милост в БГто! Срещу нас са прилагани мнооого форми на геноцид, повечето пъти, едновременно по няколко! Последната геноцидна фаза трае непрекъснато много повече от 25 или 70 години (както някои биха се объркали). Формите се сменят периодично, защото по мои наблюдения, сме малко хлебарчести и бързо развиваме резистентност.
   Сега, като се замисля, "евро-атлантически ценности" ми е точно като съставките дето не ги пише на етикета (и дето са най-опасни, щото не знаем че ги има), тоест -формите на геноцида. Ако тази тема е интересна и се счита полезна за духовното израстване, може би е добре да се дискутират различните форми на геноцид и евентуалните начини за предпазване/оцеляване от тях!
« Последна редакция: 15-03-2015, 16:58:59 от VENCI »
Активен

DeNiro

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 649
Re:Евроатлантически "ценности"
« Отговор #2 -: 05-04-2015, 12:30:49 »

Първо да кажа, че не деля хората по каквито и да е различия в отношението си към тях. И все пак вярвам, че трябва да съществуват някакви норми на благоприличие в обществото. Не визирам порядки, които трябва да се спазват, чрез налагане на каквито и да ограничения. Просто смятам, че човек трябва да живее природосъобразно, да спазва хигиена в храненето си, а оттам насетне, природата, ще се погрижи за всичко останало. Защото наистина всичко зависи само и единствено от храната и от нищо друго. Храната определя не само здравословното ни състояние, но и емоциите ни. С какво например мислите се храни западното общество? Отговорът е : изключително и само с junk food, takeaway food, много бял хляб, понички и всякакви други тестени , и много прясно мляко и месо. Алкохолът и тютюнът са в изобилие и на почит. Резултатът: много ненормални физиономии по улиците, поведение и погледи излъчващи лудост. Плюят, пушат, с бутилки алкохол в ръката, изподрипани, вмирисани или поне много странно и безвкусно облечени, с цветове на косите по-пъстри от дъгата и прически изкилифищини до неузнаваемост. Във всяко изречение се чува израза "fu** o**". Сигурно, ще си кажете" ДеНиро говори за някакви просяци или изключения", но много грешите, говоря ви не за изключение, а за правилото. Патрулки и линейки хвърчат непрестанно във всички посоки. Ако някога, някъде ви се наложи да получите, каквато и да е помощ, или просто да усетите топлина във взаимоотношенията си с околните, просто забравете, такива неща на Запад просто няма. Никъде и за нищо на света няма да срещнете разбиране и съчувствие, а само студени погледи, изпълнени с безразличие. За сметка на това лицемерието и двуличието са в изобилие. Навсякъде, където очакват изгода от вас, ще ви посрещнат с усмивка, но тези усмивки просто не са истински. Не казвам, че няма нормални и почтенни хора, но усещането ми по-скоро е, че същите са мацинство и, че дори и при тях е трудно да се усети топлина във взаимоотношенията.
« Последна редакция: 05-04-2015, 13:03:30 от DeNiro »
Активен

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист
Re:Евроатлантически "ценности"
« Отговор #3 -: 05-04-2015, 14:04:27 »

Абсолютно същото съм забелязал и аз,  100%. При това моите впечатления не са били само като турист, зяпащ по улиците, а съм живял! в различни западни семейства по 10-15 дни. Което е съвсем друго..
В няколко английски, австрийско, 2 германски, холандско,белгийско.  Съвсем различен от нашия  манталитет! Едвам съм ги изтрайвал! Всичките! tooth Сухи, безцветни, бездушни , затворени, много стиснати! , подозрителни, надменни, силно егоцентрични! С такива ли да се "интегрирвам"?   :surpris_23:
Вече не ми се и ходи по Европата, главно заради това. Не знам, лично мен страшно ме дразни.

- През 94-а ми се наложи да пътувам на стоп в Германия.( тръгнахме от БГ, но документите на абвтобуса не бяха наред и ни стовариха на чешката граница да чакаме следващият) Взех си куфарите и почнах да махам. Общо трима човека ме докараха до Франкфурт. Нито един от тях не беше немец! ( Единият беше арабин, вторият - някакъв черен, третият - турчин)  

- през 1999 си платих квартира за 10 дни при познат австриец ( стар ерген) във Виена. Този човек ме дебнеше когато съм в банята да си мия зъбите и отиваше да ми гаси крушката в моята стая - да сме икономисвали   tooth Викам му - "Чичо Йоси, защо се излагаш за няма и 2 стотинки!, ето ти 30 евро , това ти е тока за целия апартамент сигурно за два месеца, ( там са на газ ) само не ми гаси крушката ,докато съм в тоалетната.? Той взе парите  и после пак продължи да я гаси  tooth tooth

- през 98 пристигнах в Лондон. Тогава единствената възможност да те пуснат беше  - да учиш английски там. Още от БГ си бях платил квартира , включваща нощувка+ закуска. При мисис Пап. На пръв поглед - любезна женица, натурализирана германка. ( викам си - супер, сега тъкмо ще ми помага с английският, защото ще се уточняваме  на немски )
Слизам да закусвам първата сутрин. Ох как ще се наямм.. :Appetit_17: Обаче, ядец!  - на масата имаше няколко плодове, 2 филийки, масло, 1 кремче, сиренце, 2 саламченца.. -- от всичко по малко -карашик, като на прасетата.  За да се нахраня, трябва да изям и да смеся всичко, а после - бегом  в тоалетната?! Затова избрах да ям плодовете, а другите храни не докосвах. Когато мисис Пап забеляза, че ям само плодовете, със всяка следваща сутрин те почнаха да стават все по-малки и по-малки, направо се чудих откъде ги изнамира тези малки бананчета, сигурно трябва много да се обикаля за да се издирят такива лилипути.  :surpris_23: tooth tooth
    Една вечер я попитах как е правилно да се каже нещо на английски. Тя ми го каза , обаче никога няма да забравя какво й беше следващото изречение : " Но най-добре е все пак да питаш учителката си, нали затова й плащаш?! "
  Тази жена за 2 седмици не направи за мен нищо, което да излиза извън услугите , за които й плащам!!
 Не си спомням и да е седнала да си побъбри с мен 10 мин. ей така , приятелски..
 А другите 3 квартири , които смених докато бях в Лондон, там пък въобще не е за разказване.. tooth tooth
 
Това е много  малка част от преживяното във Великият Запад. Всичко това е непознато и чуждо на славянската душевност. Живял съм и в руски и в украински и в полски семейства - разликата е като от земята до луната!
Освен това - в големите им градове вече много се краде! Много повече отколкото тук! (Два пъти ме обираха най-нагло. А когато се оплаках на немския полицай, че съм ограбен с 5000 марки, той саркастично ме пита: "А какъв език говореше крадецът ? "  
« Последна редакция: 05-04-2015, 14:22:51 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

iskrena

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1122
Re:Евроатлантически "ценности"
« Отговор #4 -: 06-04-2015, 00:23:50 »

е, аз пък искам да вметна, че славянската дружелюбност, сърдечност и гостоприемство на фона на близкоизточната такава е като да сравниш западната със славянската     tooth
Активен

VENCI

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 82
Re:Евроатлантически "ценности"
« Отговор #5 -: 06-04-2015, 22:55:59 »

Мхм, моят опит е известен брой годинки из северните държавици, предимно Финландия и Швеция! Резултата беше че като ми предложиха оставане с всички екстри, аз си казах "Яя мойто момче да си набиеш ти камшика и марш наобратно към БГто, че с тия тука няма да са разбереш". У назе, може да е мизерия и аха-аха на разпад да отиваме, но тук все още, ако душата поиска и положи необходимите за това усилия, може да е свободна. В "евроатлантически ценните" държави това отдавна е невъзможно, въпреки че много наши "бежанци" живеят там уж добре!
  Хахах, като заминавах за пръв път към Финландия (тия, според мен, са едни от най-кадърните робовладелци), по-опитни люде ми казаха: "И ако пред тебе някоя бабичка падне, обръщай се кръгом и беж да те няма, ако ще да си е счупила и краката и ръцете и главата"! "Що бе?"- питам. "Щото, ха си са навел да помогнеш, ха ти е завела дело че си я бутнал да падне"! "Как тъй бе?" пак питам. "Тъй тъй, по-възпитаните от нас изгоряха докат са научим". Имах възможност да се уверя на живо. Ако някой падне, никой не му помага, освен ако няма няколко стоящи свидетеля в голяма близост! Тук още не са се сетили масово, че и така се вадят кинти! Такива "евроатлантически странности" могат да се видят навсякъде, предполагам и европееца с охота защитава всичките  ;D Една от тях е да сe правиш че не си там където си в момента и за всяка дреболия да викаш "упълномощен, квалифициран служител", вместо да се оправиш както си знаеш:
    Минавам през корабен ресторант, който е на корабното "гезме". Главна корабна алея..оживено. Ресторанта се посещава предимно от възрастни хора. Свидетел съм на картинка: Трима на по 17-18 така са "подгизнали" от снощи, че единия лежи на пода между масите, без гащи, "патицата" му вързана с някакъв канап, който другите двама дърпат и тримата си се забавляват! А около тях, бабички със сини коси хапват пържолки и десерти и се правят че нищо такова няма и са на следобеден чай у монсеньора. Аз в никакъв случай не мога да се намеся пряко, защото така ограничавам свободата на волеизявление на келешите! Отивам при бармана на ресторанта, а той брои някви пари и не вижда какво става. Та го карам да вика охрана по телефона, да дойдат и да си ги приберат!
    Европеецът, с голям кеф прави забележка ако не спазиш някое тъпо правило, но ако може той да го заобиколи- не се колебае хич. Да те почерпи някой непознат с нещо дребно - забравии! Но ако ти почерпиш непознат, с една биричка примерно, отнякъде се пръкват още, готови да се запознаят с теб авантаджии! Редовно минавах по главна чаршия на Хелзинки, на която имаше централна сграда на банка. Отвън до входа има пепелници, забити в стената и.....под тях, на мраморния тротоар, купчинки с фасове, а пепелниците лъщят чистички!
  Квартална градинка с пейки. Божее такава мръсна градинка и тук не съм виждал! Все едно някой се е завирал в храстите, за да си забучи хартията от кифла там. Килимче от фасове и боклуци боклуци! Ами, дойде едно камионче, слязоха три бодри момичета и за 10 минути градинката стана като от Некерман!
    Срещал съм тук-там свестни хора дето са ми помагали ей тъй на и с които съм водел човешки разговори с удоволствие, но като цяло душичките им са плебейски!"Европееца" бил друг...дрън-дрън!"Европееца" е същата нахапана филия, като азиатеца, африканеца и като всички останали хора по света! Говоря за Хелзинки, та се сещам за нашия БХК(Български Хелзински Комитет) и оттук, за финландските циганя. Вий финландски циган виждали ли сте? Малееее то е като Ал Пачино от "Кръстника"! Няма значение дали е на 13, или на 67г. - всичките изглеждат еднакво...като Ал Пачино ;D . Но и те разбират от "ЕА ценности" щото се краде всичко ценно дето могат да докопат!
   Затова, щом навсякъде е горе-доле едно и също, на мен ми е най-хубаво да си живея тука, където ми е родно. Щото там за 2000 евра, дето им дават средно, им вадят душата с памук и цял живот им пият мозъка със сламка и затуй народеца им е такъв ръбав и дръпнат и повечето не знаят какво е да седнеш и да поговориш човешки с другарчето. Един по-възрастен българин във Финландия викаше "Еей, тез мойте фински комшии, почитат българските празници, а не финските. Ама щото кат додат у дома има и суджуци и луканки и лютеница и кисело мляко и баници и всичкото ние си го правим. Лапат, лапат и за всеки празник питат ша има ли туй, ша има ли онуй. Ама като им кажа: Дай да та науча бре, как са прави лютеница, суджук..да си правиш и ти в къщи - хиич не щат и да чуят. Дай му да са навре в офиса, а за себе си не ще нищо да напрай"
« Последна редакция: 06-04-2015, 23:01:52 от VENCI »
Активен

DeNiro

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 649
Re:Евроатлантически "ценности"
« Отговор #6 -: 07-04-2015, 00:27:45 »

И като вземат да се правят, че нямало дискриминация, а всъщност тя е абсолютно навсякъде. Тука, ако не си знаеш правата и интересите, работодателите, ще те правят на луда калинка, без да им мигне окото. По-миналата седмица отивам ядосан в офиса и ги питам" защо още ми плащате по еди колко си на час, при положение, че след 12-та седмица според правилата на компанията, трябва да ми повишите заплащането?" Спогледаха се  учудено, че съм запознат, а всъщност са длъжни самите те да ми предоставят тази информация, а не аз да я научавам разпитвайки по-старите шофьори. Казаха, че не били обърнали внимание, че са минали 12 седмици откакто работя за тях. Е, платиха ми по колкото ми се полага, но пък явно за назидание за "нахалството" да си поискам изработените пари, ми дадоха само един единствен работен ден през миналата седмица. Случвало ми се е най-редовно други работодатели да ми плащат по-малко от изработеното и едва когато им поискам сметка, казват, че се били объркали и ще възстановят разликата, което обаче не винаги се е случвало. А на какво тежко физическо претоварване на българи шофьори съм бил свидетел преди две години, просто не е истина, обаче последните понеже треперят да не ги били изгонели и си мълчат и работят, като идиоти, а всъщност няма да ги уволнят, дори биха били доволни и само на половината от положените усилия. Просто си пробват англичаните, а  българите им се връзват и търпят. Робовладелска история.
  Преди няколко години работих един месец във ферма в Шотландия. Там разбрах, че не трактора трябва да се движи според възможностите(темпото)на работниците(отново българи), а обратно, тоест тракториста натиска газта, а работниците трябва да спазват неговото темпо, което беше направо кошмарно изживияване. Вайзерката, пак българка пък понеже се подмазваше на фермера, даваше заповеди на тракториста през две минути"дай газ". Аз единствен и се опълчих и и казах, че това не е концлагер в Германия, а ферма в демократична страна и си тръгнах. Такова писмо написах на фермерите, които всъщност иницираха отношението на вайзерката към работниците, че им се стъжниха физиономиите.
Другото, което е, че западняците създават впечатление, че много държат на правилата. Така е, но с едно малко уточнение: само в случай, че правилата им изнасят. По-миналата седмица отивам при мениджъра на депото в което работя и му казвам, че са ми объркали седмичната почивка, защото по закон имам определени часове в които не мога да работя. Той взе листа на който съм направил изчисленията, гледа го, мисли, мисли и ми каза, че съм прав, но не знае, какво да прави, защото няма друг шофьор за смяната. Накрая така прегъна листа, че да е отгоре само информацията, която на него му изнася и ми каза" Това, което виждам в момента е, че всичко е наред с почивките ти". Аз обаче му отвърнах, че със сигурност няма да шофирам и си тръгнах.
Просто двуличието тук е огромно, а двойният стандарт е навсякъде. Това е тъжната истина. И като гледам, как мнозинството сънародници тук се бъхтят в селскостопанската сфера за по 6 и нещо, 7 паунда на час и направо да се чуди човек на саможертвата, която правят спрямо собственото си здраве.
« Последна редакция: 07-04-2015, 00:49:52 от DeNiro »
Активен

Newly

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 194
Re:Евроатлантически "ценности"
« Отговор #7 -: 07-04-2015, 13:32:39 »

 :surpris_25: Поразихте ме с разказите си, момчета. Започнах изведнъж да се радвам, че живея в България. И да оценявам още повече приятелите си и местата като този форум, където човек по правило е добре приет, освен, ако с поведението си не заслужи друго, и където може да получи успокоение, съвет, разбиране, подкрепа и все такива ценни човешки неща.  :kisss:
Активен

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист
Re:Евроатлантически "ценности"
« Отговор #8 -: 07-04-2015, 14:14:15 »

ДеНиро, ти не знаеш на какво натоварване е подложен персонала на пасажерските кораби..Това с шофьорите и берачите , дето си забелязал, е направо жива ваканция в сравнение с експлоатацията по пасажерите..  tooth При това -пасажерите по Дунава, подчиняващи се на Европейските "строги" правила!!
Само си представи дали ще можеш да го работиш: по 14-16 часа работа на ден, всеки ден!, без почивен ден!, 6 месеца!!  За да насмогнат, всички гълтат или наркотици, или по 5-6 РедБула на ден, или са алкохолици! Моят приятел, който е по корабите вече 15г. и който ми ги разказва , е физически много силен и успява без стимуланти. Но като се върне, 1 месец не го търси - почти по цял ден спи за да се възстанови.
Излишно е да се уточнява, че бачкаторите са почти 100% от Източна Европа или от Азия..И е абсурд да се издигнеш в йерархията , колкото и да си изпълнителен, защото нагоре местенцата са заети за французи, немци, англичани и т.н...  ;)  На управленски позиции никога няма да вземат нито българин, нито румънец, дори да са с 4 висши образования.  

 
Но запознатите са наясно , че богатите страни съвсем скоро няма да бъдат толкова богати..
  предстоят интересни събития.. ;)   например - съвсем закономерен финансов крах!  ;) Не може безкрайно да се харчи повече, отколкото се произвежда и да се трупат дългове  ,които косвено да се плащат от останалите "глупави" държави, които все трябва да затягат колана и да правят икономии,  за да може други  да си живеят охолно, само защото валутите им са "конвертируеми" ,което им позволява да  си ги печатат без ограничение.
  
Тук има един добър анализ на финландски икономист. На когото му е интересно ( или не е съгласен ), може да се запознае :
https://infobalkani.wordpress.com/2015/04/05/%D0%BA%D0%B0%D0%BF%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D1%8A%D1%82-%D1%84%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%80%D0%B0/

  
« Последна редакция: 07-04-2015, 14:18:51 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

Vov

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1102
  • Познай себе си.
Re:Евроатлантически "ценности"
« Отговор #9 -: 08-04-2015, 19:54:21 »

М-дааа, от началото на миналия век - около 1909-11 г., всички големи злини на земята - Октомвр. Революция, Първа и Втора св. войни, Виетнамска война, 52 опита за държавен преврат (над 30 - успешни), още други не знайни лоши събития с огромно отрицателно въздействие върху цялото световно народонаселение (без стотината или повече фамилии, планирали и провели събитията), се дължат на съзнателните злонамерени действия на хора.
То открай време никои народи не са знаели нищо за пораждането и протичането на зловредните, важни за тях събития, решения, движещи сили и пр.
Най-тъжно ми изглежда, че широките народни маси позволяват тези лоши хора да повтарят много пъти убийствените си действия. Като просто не се интересуват, не си търсят правата, не се организират достатъчно добре, нямат търпение и воля да продължат усилията, да ги нарастнат в точния момент, да си опазват нищожно малкия брой безкористни водачи...

Исторически (според съвсем скромните ми познания) държавите са имали големи успехи, само когато им се е падал умен върховен едноличен владетел... Примери много - и в нашата и в други държави.
Поуките от историята са, че обичайното пасивно поведение на народите води до ...войни, платени с животи от същите народи.
Както четем и виждаме, дори съществуването на интернет (което е огромна разлика от положението през 30-те години например) не променя с нищо мисленето и способността на народите да се организират, протестират и извоюват правата си...

Та, не трябва да се чудим и да очакваме някакво различно поведение от политическите партии...
[Ако някой е забравил: партия = party = part of the whole, т.е. част от общия брой богаташи, първенци в кралския двор, образуват група единомишленици, за да постигнат свои цели (като забаламосат останалите). И главната им характеристика тогава (ХІV-XVвек) е била, че те са ЧАСТ от ценното цяло!..].
« Последна редакция: 08-04-2015, 19:56:25 от Vov »
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.

DeNiro

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 649
Активен

VENCI

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 82
Re:Евроатлантически "ценности"
« Отговор #11 -: 12-04-2015, 02:14:23 »

  А, сетих се "ценността", която най-много ме впечатли за всичките ми години в чужбинско. Не е за разказване, ама ми е останала в ума, че ми идеше да потъна вдън море, барабар с кораба:

  Финландия, в открито море, аз съм на работа в нощния бар(музикант съм в главния шоу-бенд). Тъкмо сме почнали. Гости в бара са два батальона престарели баби и дядовци, на организирано посещение от верига старчески домове! Гъчканицата на дансинга е брутална, танцува се на живот и смърт, включително и с инвалидни колички! Вакханалията приключва едва когато излизаме в пауза! Засвирваме отново и за 20-30 секунди, на дансинга пак не може да се диша.
   
   Изведнъж,насред лудото бабино парти, почва някаква суматоха, викове, дансинга скоростно се опразва и се вижда как някакъв дядо кротко се е отпуснал на пода и хора се суетят около него - ние си викаме "Ще се мре явно, човекът поне с танци си отива". И оттук почва идиотщината:
   В бара цари паника, човек умира, но - 2-3 ПИЯНИ ДВОЙКИ ТАНЦУВАТ, БЕНДА ПРОДЪЛЖАВА ДА СВИРИ ЖИЗНЕРАДОСТНО ТАНГО ОКОЛО ПОЛОВИН ЧАС, ПРЕДИ КРУИЗМЕНИДЖЪРА ДА СЕ СЕТИ И ДА НИ СПРЕ(нямаме право да спрем без "заповед")! Питаме го какво е положението и той казва "Ох, дано да изчака хеликоптера, там ако иска да мре"! Питаме каква е разликата? "Ами ако умре на борда - тъпо за корабната компания, продажбите на билети рязко ще спаднат"!!!???
   
  Човечецът оживя, благодарение на това, че беше паднал до цяла маса с лекари, тръгнали на круизче, които на три пъти му пускаха сърцето(счупиха му няколко ребра), докато дойде хеликоптера! От кумова срама се изчака да заглъхнат перките и "Ааайде пичове, останалите са живи и трябва да се забавляват"! Наборите на дядото не го мислиха много и още по-настървено се заблъскаха по дансинга! Лично капитана дойде да поздрави лекарите и им подариха една година круизи за сметка на компанията, задето не са допуснали дедо да се възвиси (докато е на борда)! И след около час - официално съобщение по уредбата че дядото е жив и здрав, живота е прекрасен и "ако ще мрете, гледайте да не е на кораба, ако ви е удобно"

  Та, пак да се повторя: Тук в БГто съм щастлив, защото освен всичката ни благодат, не се притеснявам, че след 5-600 годинки ще умра на нечий борд  tooth  И като ми се домре, няма да седа диван-чапраз, да чакам на някъв хеликоптер да ма възнася!  tooth Техните "ценности" не им ги ща! Ние, едвам с нашите се оправяме!
Активен

DeNiro

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 649
Re:Евроатлантически "ценности"
« Отговор #12 -: 12-04-2015, 09:42:19 »

Такива са Венци. Преди около три години в Англия ми се случи инцидент. Викам си "ех, че късмет, точно пред поликлиниката". По онова време обаче знаех само няколко думи английски. Влизам вътре, пълно с лекари, но никой не поиска да ми обърне внимание, защото казаха, че съм за "Спешна помощ", а тя се намирала на другият край на града. Разбрах, че няма да ми обърнат внимание и ги помолих те да се обадят, но ми казаха, че аз лично трябва да се обадя. обяснявам им, че не говоря английски(по онова време), пък и те го виждат, обаче вдигат рамене с думите" не можем да помогнем, ти трябва да се обадиш". Виждал съм, човек с нужда от спешна помощ на тротроара и около него народ, народ и просто го заобикалят.
Иначе западняците са много усмихнати и мили в общуването. Винаги, ще те попитат как си и то съвсем непринудено, дори и просто докато се разминават с теб по улицата. Е верно, всичко е просто фалш, тоест няма да ти помогнат с нищо, колкото и да се усмихват и все пак говори за добро възпитание. Докато по-голямата част от турци, албанци, македонци, литовци, латвийци и други източни нации, винаги ги разпознавам по улиците, защото гледат малко на кестерме, като че ли си им изял закуската. Ето това пък аз не одобрявам в източният манталитет и по-точно темерутщината. Какво толкова, ако просто се усмихнеш на човек и го попиташ "как си". В това отношение мисля, че има какво да се научи от европейците.
« Последна редакция: 12-04-2015, 09:45:32 от DeNiro »
Активен

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист
Re:Евроатлантически "ценности"
« Отговор #13 -: 12-04-2015, 18:53:11 »

Да, има какво да се научи , разбира се. Това с любезността в БГ наистина много дразни. Аз нямам думи, вече почвам да си мисля , че нещо не съм наред..  :Confus_3:
 Дори тези, които са ми неприятни , винаги ги поздравявам като се разминаваме, все пак - в един вход живеем и вече 30 г. си гледаме мутрите  tooth  как така няма да го поздравя , аз самият няма да се чувствам нормално :surpris_23:
И въпреки това - една голяма част от тях вместо да ми отвърнат на поздрава, ме поглеждат така, ама сякаш наистина , както казва Чандлър - "сякаш съм излязъл от дъното на океана с умряла сирена под мишницата" и ме отминават. Не знам какво трябва да се прави в такива случаи, но реших, че не бива да се поощрява това да се чувстваш като глупак. Та отскоро тези, които знам, че няма да ми отвърнат на поздрава, и аз почнах да ги гледам така разсеяно и тъпо, викам си - те може би това  са и искали - да бъда като тях!  :surpris_23: tooth tooth
« Последна редакция: 12-04-2015, 18:57:05 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

Vov

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1102
  • Познай себе си.
Re:Евроатлантически "ценности"
« Отговор #14 -: 13-04-2015, 08:06:32 »

Едва ли...
Каквито и да са - недоизградени характери, мързеливи завистници, необичащи дори себе си, враждебно настроени към света и пр., все им е по-добре след поздрав.
А вече колко тъъънко ще бъде преценен поздравът - да не би широката усмивка да я сметнат за подигравка или надсмиване... (имал съм такива случаи!), всеки сам преценява... :)
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.

VENCI

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 82
Re:Евроатлантически "ценности"
« Отговор #15 -: 13-04-2015, 22:14:30 »

 Хахах, ами в такива случаи, както казва Вов, избираш нааай-тънкия поздрав - поздравяваш наум  ;D Хем си чист пред себе си, хем на тях нищо лошо не правиш!
Активен

namonaraqnaq

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 140
Re:Евроатлантически "ценности"
« Отговор #16 -: 26-04-2015, 13:36:37 »

Християните и не само, очаква идването на Антихриста. Има доста пророчества за това. Но поне времевата рамка е условна, а и не е ясно дали иде реч за някаква метафора или трябва да се разбира буквално, се опитвам да не хистерясвам. Отделно свръхинформацията е чудесно средство за дезинформация, та не е ясно доколко източниците са автентични или менте.
Трябва да се живее в настоящето, ама ...
Активен

Newly

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 194
Re:Евроатлантически "ценности"
« Отговор #17 -: 27-04-2015, 12:14:13 »

namonaraqnaq, какво общо има това с темата?
Активен

namonaraqnaq

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 140
Re:Евроатлантически "ценности"
« Отговор #18 -: 27-04-2015, 12:31:01 »

namonaraqnaq, какво общо има това с темата?
Има общо с новите ценности и тенденциите и как ще се развият евентуално и какви ще са последствията. Но си прав, беше неуместно да споделям. Общо-взето споменаването на някаква религиозна традиция (особено в религиозни формуми, по мое наблюдение, не че този е такъв, макар че - въпрос на итнерпретация), води до грозно израждане на темата.
Активен

iskrena

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1122
Re:Евроатлантически "ценности"
« Отговор #19 -: 03-06-2015, 00:22:08 »

Християните и не само, очаква идването на Антихриста. Има доста пророчества за това. Но поне времевата рамка е условна, а и не е ясно дали иде реч за някаква метафора или трябва да се разбира буквално, се опитвам да не хистерясвам. Отделно свръхинформацията е чудесно средство за дезинформация, та не е ясно доколко източниците са автентични или менте.
Трябва да се живее в настоящето, ама ...

идването на Антихрист е съвсем буквално и се очаква скоро.
Активен
 

Страницата е създадена за 0.133 секунди с 23 запитвания.