Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Живеене в природа,устойчиво,независимо извън мрежата ?  (Прочетена 1593 пъти)

dunya

  • New
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 5

Искам да говоря с някого за това чудо.


                            Някой живее ли така или от части така ?
Възможно ли е в ера нарече на нас хората - Антропоген ,да живеем 100% натурално,да нямаме нужда от  "удобствата" на 21 век?

Питам ви ,защото искам да знам повече ,защото от бая време съм недоволен къде живея и какво правя и искам промяна,но не просто да ида в  София и да работя за малко повече пари и да ям пластмаса,искам да ида някъде сред красива природа ( до Морето, до Планината ,до нещо посочено в картата като природа)

Почнах да чета книги ,и осъзнах,че са ми нужни пари,ако искам да го направя законно и да живея в удобство и да мога да имам ток за лаптопа ,за да мога да чета ,шото човек се учи докато е  жив.
Но тези пари нямам как да ги изкарам скоро. Друг вариант е да  ида в малък град или голям град и да работя там и да  живея в къща с двор ,но в град или до град ,за да работя за пари и да имам двор ,че да работя и в него ,доста хора така правят имат коли и заплата 1000 лв ,явно така можело,за сега само тази идея може да сбъдна  (50% от мечтата )

Но съм имал жестоки екзистенциални кризи и депресии ,мислил съм за всичко на тоя свят ,какъв е смисъла ,и ако смисъла е да се развивам духовно ,да съм богобоязлив , значи няма смисъл да гоня некви мечти,които сигурно егото пак  ги мечтае , да искам да ям по-хубава храна,заради материалното тяло,което наркрая ще изчезне , или да живея до природа ,за да  се развличам и да взимам и аз от нея .
И си мисля,не е ли по- добре да спра да го мисля  толкова,и да чета книги кое как се прави и да се дразня,че нямам тая възможност и аз на този етап,и ди сижея земния  живот развивайки се,дори не в природа.

Доза природа ,чува ли сте го , вид наркоман,който не иска да работи ,за да е свободен да митлосва с колелото по хълмовете ,далеч от хората ,далеч от ХОРАТА . Явно не трябва да е така .



инак чувал съм за разни  хора,които са се откъснали от тока и хората , дали са имали пари за да построят тая мечта или просто нямат нужда  и живеят като животни (клошарите - но те са сред хората,за да обират квото може). Пак казвам ,искам да живея така заради 3 неща   - приятна природа в която да  си почивам и да се разхождам  , истинска храна , далеч от хора,но не всички хора ,само тия дето са лоши :)
Активен

donna

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 132

Здравей Божидар,

аз мога да ти гарантирам, че можеш да получиш всичко, което желаеш :)!! И пари, и приятна природа, и дом, и истинска храна, и половинката до себе си, която е точно за теб... Но това зависи единстевено от теб - от твоя характер!

В живота ни има духовни закони, които ние не учим в училище, но това не означава, че не действат. Прекрачвайки тези закони, за съжаление ние трябва после да си заплатим за това - с несполуки в живота, с болести. Това е направено с цел хората да не могат да правят каквото си искат. Всичко, което ни се случва в живота е в пряка връзка с нашето духовно състояние в момента!! Ако човек  осъзнае това и се старае да не прекрачва повече тези закони, ако възстанови връзката със своя Създател - в Тайнствата Изповед и Причастие и започне да живее духовен живот, опитва се да изкоренява от себе си гордостта и се смирява - нашата задача е да не допускаме да се увеличава злото в света - затова е необходимо смирението, а не от овчедушие, не обижда по никакъв начин родителите си!, ако обещае да живее вече не за себе си, а за другите и го прави искрено, дори поне само заради един единствен човек, може да получи всичко, което поиска в молитва и то много бързо! Тогава се изменя и психиката, изчезва депресията, защото човек осезателно и многократно усеща, че не е сам, че има Кой да го пази и Кой да прави да му се случва най - доброто - дори когато в първия момент не му изглежда да е добро.

Съвременни примери за това са рокмузикантите Олга Кормухина и Алексей Белов, известни на цяла Русия, Голтис, за когото преди време писах тук... Аз също преживях подобни на тях неща в живота и го казвам не за да се хваля, но с голямо смирение, получих също това, което желаех по чуден начин...

Та, ако искаш да получиш нещо в живота, трябва да започнеш първо от себе си и да бъдеш винаги в помощ на нуждаещите се до теб - родител, хора, животни...Човек е щастлив само тогава, когато живее не за себе си, а за другите! Дори когато се отнесат недобре с него. И колкото повече даваш, толкова повече ще ти се дава!  Поздрави и успех!




« Последна редакция: 12-02-2015, 19:40:42 от donna »
Активен

Vov

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1102
  • Познай себе си.
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.
 

Страницата е създадена за 0.064 секунди с 23 запитвания.