Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Има ли вреди при сухо въздържане от храна?  (Прочетена 34403 пъти)

grow

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 519

Гроу, май пак не съм успял да се изразя ясно - писмено.
Виж сега, какво правилно си цитирал:

Гроу, разбира се, че е възможно част от намаляване на ръста по време на водно въздържане да се дължи на изхвърляне на излишни=вредни соли от кости, ставни хрущяли и дискове. То затова и дископатия и дори дискова херния се лекува съвсем успешно с правилно проведено въздържане... Но без специализирано, съвсем задълбочено, отлично доказано изследване, само си разсъждаваме.


И после, как си го разбрал:
  Много добре че изхвърляме непотребни натрупвания по стави и прешлени по време на очистителни процедури, но така казано вече е съвсем различно нещо.

   Мисля обсъждането беше, че по време на сухи и водни въздържания от храна се губи калций от костите, сега се сменя същността на тезата с солевите отлагания по ставите и прешлените, смисъл различно нещо са.
Не, не се сменя изобщо същността на тезата. Тезата е:
При въздържане от храна се губи калций от местата, където той присъства в телата ни. При въздържане на вода - по-малко и обратимо, а при сухо - много пъти повече - и необратимо или трудно, бавно обратимо.
 
Това е тезата.

   Хубаво тезата е че се губи калций от частите в тялото където го има, а в постовете се дискутира живо калция в костите и дали той напуска тялото!, аз мисля че дори ти спомена за костната плътност и т.н.

   Всеки се страхува от остеопороза, не толкова от факта че ще си излекува дисковата херния или шиповете по врата.
  
Премахването на прораствания на дискове и прешлени, възстановяване на храненето на ставни хрущяли, възобновяване на смазването им и пр. и пр. са следствие на мощността на метода - при правилно прилагане.
[/color]
   И в тази връзка излиза че намалянето в ръстта идва от загубата на тези натрупвания, обратната логика би следвало да казва че с тези отлагания по стави, кости и прешлени с времето ние всъщност увеличаваме ръстта си.

Не, изобщо не излиза... Не е в сила логика, която разглежда само част от факторите в някаква задача... и пр. и пр.

  Би било добре който прави очистителни процедури за да се подсигури за себе си, когато прави процедурите, да пробва да измери с де що намери методи за напускане на Калция от тялото и да поразсъждава върху резултата, ако обича вече и тука може да ги сподели.

Да, също смятам, че е добре да се мерят някои неща... при някои случаи.

[То пък кой ли толкова се интересува от нашите тука тези и тълкувания... Извинете за вживяването  :thankyou: :laugh:]


   Публиката как кой, не се извинявай за вживяванията си, то така става вечер кат седне човек на маса, едно на здраве кажи барем  :D

Гроуи, каква "американска школа по гладуване" бе приятелю Там отдавна са забранени такива "недоказани научно" лечения, Шелтън лежа в затвора още преди 50 години, а сега сигурно ще го качат на електрическия стол ако сгепцат някой да лекува с глад , особено ако става въпрос за онкология..

   Нямах предвид конкретно глада и лечението с глад, а като цяло това че има разлика в изричността на информацията която е излагана в материялите тогава и тази която е достъпна в днешно време по отношение на процесите в тялото и т.н.



« Последна редакция: 24-01-2015, 00:25:30 от grow »
Активен
If you are,you breathe,If you breathe,you talk,If you talk,you ask,If you ask,you think,If you think,you search,If you search,you experience,If you experience,you learn,If you learn,you grow,If you grow,you wish,If you wish,you find,If you find, you doubt,If you doubt,you question,If you question..

Vov

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1102
  • Познай себе си.

Такаааа, сега, понеже много хора, заради далеч по-кратките срокове и доста по-лесното понасяне, прекалено прибързано според мен, издевателстват над организмите си и нанасят вреди, по-долу срещнах една страница от Русия - страната с може би най-"развито" СГ.
Още не съм я изчел цялата и до тук, дори и тези автори не пишат да са мерили костна плътност преди, по време и след, но останалите неща са... няма да обсъждам:
http://truehealth.ru/suhoe-golodanie/
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.

Vov

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1102
  • Познай себе си.

Колкото повече чета, научавам и осмислям леченията с въздържане от храна, толкова повече се учудвам, дори изумявам.
Като знаем, че движението на всички атоми, молекули, йони, червени, бели кръвни телца, вируси, бактерии, храна... и всичко друго в нашите тела става САМО В ТЕЧНА СРЕДА, как по дяволите си мислим, че без вода можем да се лекуваме??
Има ли някое изследване, което да показв/доказва, че след СГ имаме примерно:
- почистени стени на кръвоносни съдове;
- изчезнали прораствания на междупрешленни дискове;
- възстановени хрущяли на (тазобедрени) стави;
- трайно намалено/увеличено кръвно налягане;
- подобрено зрение;
- трайно подобрени функции на стомах, дванадесетопръстник,чер дроб/жлъчка, черва...;
- трайно изчезнали оплаквания преди/по време на месечен цикъл;
- трайно изчезнала мигрена;
- трайно изчезнала алергия (астма, сенна хрема, обриви...);
- подобрени функции на простата, яйчници, жлези...;
- и т.н. и т.н. - все неща, които лесно може да бъдат измерени и установени..?

Сгъстяването на кръвта при СГ затруднява или прекратява извеждането на боклуци от тялото.
Недостигът на вода предизвиква множество аварийни процеси - за спасяване на живота. При това се жертват безценни неща...
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист

Вова, питай в руския форум golodanie.su, там са корифеите, там е и внукът на Николаев, много е в час!
По принцип това гладуване е по-ново  и няма толкова научни изследвания и практика по болниците , както е с водното. Но школата на Щенников  съществува вече20 години , а той самият пише че гладува 40 ли 50 години ли.. не помня вече. Все трябва да има наблюдения.
Там във форума има споделени фантастични резултати - напр. ревматоиден артрит .
Но най-силният възможен ефект от тази методика ( гладуване въобще) казват ,че се получава при каскадно сухо гладуване (5 дни сухо  на 5 захранване ) , а не напр. при дълги срокове сухо,  напр. 10 - 12 дни , както нашата Вики навремето прави.  
Моя логика на база медицинската ми култура : При постепенните  и плавни "каскади"  от 1х1 , после 2х2 и т.н до 5х5 организмът ще намери начин да се напасне .И да се настрои за дните напред. Има време да се подготви!
А вече за вредите , за които пишат за сухото - вероятно те са за срокове , по-големи от 5 дни и най-вече - направени от раз! Или- за разни други модифицирани варианти - първо гладувал на вода, а после - изведнъж решил да направи още 4 -5 дни  на сухо.. Тогава шокът ще е много по-голям в сравнение с каскадното
Така че от сухо до сухо - май също има разлика, трябва да се чете внимателно.  
« Последна редакция: 27-01-2015, 23:59:55 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

Vov

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1102
  • Познай себе си.

Да, посетих форума...
Обсъжданията приличат на нашите - има всякакви участници във форума. Цари леко (или тежко!) неподкрепен с доказателства ентусиазъм, лекомислие, надпреварване кой е по-най...гладувал, лични критики и пр.
НО, има прекрасна обширна извадка от съвременна книга на истински изследователи:
Кокосов А. Н., Луфт В. М., Ткаченко Е. И., Хорошилов И. Е.
Лечебное голодание при внутренних болезнях.


Та в нея подробно се описват показанията, противопоказанията и пр. на водно въздържане, и забележете,
1-3 дневно сухо въздържане.
Дебело се подчертава, че решението за прилагане на въздържане от храна изобщо и за сухо такова, се взема след обстоен преглед и разговор с лекар-специалист, прилага се в санаторално-болнична обстановка,... а за сухото въздържане се обяснява колко много вода се произвежда от преработването на мазнините на ...пълните(!!) хора и изобщо се разглежда само 1 до 3 денонощия.

Но не пише да са правили изследвания на костна плътност, не описват случаи на лечение на хора с предварително намалена такава, а за хора над 70 г изобщо препоръчват да не се прилага никакво въздържане...

Тоест, без да съм изучил всичко, досега не намирам доказателства, че при сухо въздържане от храна съществува методика за избягване на причиняваните вреди.
Прави впечатление и препоръката след 20+ дни някакво въздържане (или комбинация СГ-ВГ), следващо такова да се прави не по-рано от 6 месеца, а най-добре - след 1 година!
Всички единодушно приемат и препоръчват въздържане 1денонощие в седмицата, 3 ден./месец (както отдавна е написал Пол Брегг).
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.

Свързан

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 28
    • Свързан лечител.

И хора, всичко е в главата: смята се, че и Христос е постил без вода 40 дни в пустинята.

Жива и здрава Лози, но смятам, че сравнението е неуместно :-).
Активен

Свързан

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 28
    • Свързан лечител.

Общо взето разбирам, че Vov е против сухото гладуване, но аз лично го почнах по здравословни причини и по препоръка на Георги Изворски който уважавам като пеосветен човек и колега.

От друга страна, аз излязох от БГ-то през 1989-та година и от 1991-ва съм в Канада и бих казал, че по някога тази медицина тука помага, но често вреди и то много, а и се стига до смърт предизвикана от нея.
Само да спомена лъчетерапията и химиотерапията като най големите вредители на човешкото здраве.

Да не говориме за докторите които лекуват рак с алтернативна медицина и как ги вкарват в затворите и ако не успеят, то ги съдят по 20+ години.

Та жива и здрава да е бялата мафия, но аз лично предпочитам да работя в противоположната насока.

Блажени са вярващите ;-).

Живи и здрави.
Активен

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист

Свързан, имаш ли данни за канадски онколекари ,  на които се пречи да лекуват алтернативно?  Ще е важно да се допълни списъка от медици-"еретици". http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=4421.msg55185#msg55185
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

Свързан

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 28
    • Свързан лечител.

Свързан, имаш ли данни за канадски онколекари ,  на които се пречи да лекуват алтернативно?  Ще е важно да се допълни списъка от медици-"еретици". http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=4421.msg55185#msg55185


Здрасти бате.

Не ми се занимава с това, защото тук сме в "комунизъма" ...
А аз знам какво е това защото от него съм дошъл тук  за да избягам :-))).
Тук се работи подмолно (както при нас преди перестройката).
Та, вместо да си губиме времето да си отваряме кутиите на Пандора и да си показваме тая и оная сила, аз все чакам последния момент за това и не предизвиквам никого ;-).

Иначе, дай ако обичаш списъка да видя дали ще мога да допълня нещо.
Обсъждали ли сте "германската нова медицина"?

Много е яка и много непопулярна имено поради това.

 :thankyou: :Content_22: :love_028: :Dormir_13 - emotloader:
Активен

Свързан

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 28
    • Свързан лечител.

Свързан, имаш ли данни за канадски онколекари ,  на които се пречи да лекуват алтернативно?

Такива въобще няма ...
Дори и за хирудо-терапията ни се наложи да ходим чак до България.
Тук такива клиники не съществуват.
А лекар САМО да си помисли да лекува рак алтернативно, би си загубил правото на практика в провинцията незабавно.
Активен

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист

Ясно. А иначе се пъчат , че имали колежи за "алтернативна медицина"   tooth
Е списъка нали съм ти дал линк към него, засега е само пост, а по  нататък може да го обособим и като отделна тема. Някой ако има да добавя инфо, да не се стеснява  :-[ 
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

Vov

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1102
  • Познай себе си.

Имат те - колежи по ...запазване на монополното положение на досегашната медицина. Нейният идеал ми прилича да е - колкото повече лекуващи се пациенти, толкова по-добре. И който се осмели да отваря очите на слепите, горко му.
Някой да е чул през всичките 20+ години преход към светлия капитализъм от лекар, или министър на здравето, политик, планове как щели да направят нещо, да научат хората как да не се разболяват?? Не. Непрекъснота си говорят за едни пари. Непрекъснато преразпределят пари, ниски са заплатите, Здравната каса нямала пари, много пари стрували лекарствата... Единствено Реформаторският блок споменава от време на време, че би трябвало да се увеличат часовете по физическо възпитение и да се построят физкултурни салони в училища, където ги няма (!!?!) Позор.
Ясно е, че без пари не става. Но искам като давам пари, да ме научат "да ловя риба" (американизъм), а не да ми продават кило "здраве".

Което не променя въпроса с ползите и вредите от СГ.  ;)
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.

Vov

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1102
  • Познай себе си.

[Свързан, ако обърнеш внимание как пишат останалите хора, ще забележиш, че в една тема пишат по един текст наведнъж. И е възможно в този текст (жаргонно наричан "пост") да изразяват мнения по повече от 1 въпрос... Това е приетият подход. И в другите форуми е така...]

Отделно имам питане: какво означават знаците поместени в данните за теб там, където обичайно си  поставяме снимките?
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.

Vov

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1102
  • Познай себе си.

Мхм, и аз, и аз имам трудности с общуването... като гледам, и други дами и господа в този и други форуми - също...
Но, за да стоя в някой форум, да чета и да пиша, значи имам нужда, дори потребност някаква (да науча нещо, да дам нещо, просто да срещна съмишленици...).
За това, постепенно, или пък бързо, се научавам да общувам така, че без да превъзпитавам някого, да бъда разбиран и аз да разбирам другите. Тоест, общувам по вече приетия, лесен за еднозначно разбиране начин.
Едно от приетите правила в българските форуми е, че се изразяваме на бълг. език. Цитати на други езици се превеждат непосредствено след тях. Не публикувам очевидно неразбираеми за останалите знаци, символи и пр., особено ако тези символи, знаци, букви, йероглифи, картинки и пр. може да бъдат грешно разбрани.

Но пък, никой не може да ме спре да си въздържам от храна и дори от вода - колкото преценя сам  ;) tooth
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.

iskrena

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1122

съгласна съм с питанката на Вовата за знаците!
лично мен много ме раздразниха като ги видях, изобщо не им се израдвах.
особено че са толкова набиващо се едри....
Активен

Vov

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1102
  • Познай себе си.

 :pensif_29::) , :fun_096:
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.

ЛиР

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 18

Влиза човек да чете за пълно въздържание и чете дискусии за аватари и "символи". Чудничко! ;)
Активен

Vov

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1102
  • Познай себе си.

Ми, прочети и маааалко по-нагоре...
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.

Vov

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1102
  • Познай себе си.

По темата:
Както знаем, киселинно-алкалното равновесие (=рН) на нашите организми се налага да бъде поддържано в много тесни граници около 7,4.
Как става това?
При повишаване киселинността - с алкохол, бързи въглехидрати, кафе, черен чай, консервирани храни и др., организмът ни използва калциеви йони, които неутрализират киселините и връщат равновесието към 7,4... Защо калциеви? Защото калцият отлично неутрализира киселини.
От къде ги взема тези калциеви йони?!?!
От костите... Може, разбира се, да сме погълнали и други калций съдържащи или друго съдържащи съединения, основи, които, пренесени до местата на киселините (стомах, чревен тракт, може и др.), да ги неутрализират. Но, при разпространените храни, едва ли, по-скоро  - не.

Е, при всички видове "сухо гладуване" (СГ), дори и при въздържане от храна с вода, киселинността се повишава значително. Следователно ...остеопорозата и други костни изменения са ни в кърпа вързани, а ако по начало имаме недотам здрави/плътни кости, нещата могат доста или много да се влошат...
При въздържане с вода, може относително лесно да се предприемат мерки за много силно намаляване на това вредно изменение на костите,
НО ПРИ СГ... не виждам как.

П.П. Не е вярно, че аз съм "против СГ". Просто такива знания валят отвсякъде, а това е форумът за споделяне на тези въпроси.
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.

DeNiro

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 649

По темата:
Както знаем, киселинно-алкалното равновесие (=рН) на нашите организми се налага да бъде поддържано в много тесни граници около 7,4.
Как става това?
При повишаване киселинността - с алкохол, бързи въглехидрати, кафе, черен чай, консервирани храни и др., организмът ни използва калциеви йони, които неутрализират киселините и връщат равновесието към 7,4... Защо калциеви? Защото калцият отлично неутрализира киселини.
От къде ги взема тези калциеви йони?!?!
От костите... Може, разбира се, да сме погълнали и други калций съдържащи или друго съдържащи съединения, основи, които, пренесени до местата на киселините (стомах, чревен тракт, може и др.), да ги неутрализират. Но, при разпространените храни, едва ли, по-скоро  - не.

Е, при всички видове "сухо гладуване" (СГ), дори и при въздържане от храна с вода, киселинността се повишава значително. Следователно ...остеопорозата и други костни изменения са ни в кърпа вързани, а ако по начало имаме недотам здрави/плътни кости, нещата могат доста или много да се влошат...
При въздържане с вода, може относително лесно да се предприемат мерки за много силно намаляване на това вредно изменение на костите,
НО ПРИ СГ... не виждам как.

П.П. Не е вярно, че аз съм "против СГ". Просто такива знания валят отвсякъде, а това е форумът за споделяне на тези въпроси.
Вова, дълбоко се съмнявам, че няколко дена сухо гладуване в годината, ще нанесат щети на на костите. По твоята логика индиеца Прахлад Яни, който не е вкусвал вода от дете, трябва да е останал без кости, а в момента мисля е над 80 и това не му пречи да изминава огромни разстояния.
Активен
 

Страницата е създадена за 0.072 секунди с 23 запитвания.