Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: 1 [2] 3   Надолу
Изпечатай
Автор Тема: Отговор до Бате Бино  (Прочетена 10354 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
бате Бино
Заместник админ
Hero Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 3972


дипломиран рекреативен специалист


« Отговор #20 -: 11-12-2014, 12:50:32 »

Абе, много странно – в тема с такова заглавие, вместо  да си репликираме  с ДеНиро ,- то какво стана .. амии... знам ли -  пак си  ”дойдохме  на думата”  и емнахме Искрена.  ухилен Както в древен Рим когато Катон Стари завършвал всяко свое изказване   в Сената  с „Картаген трябва да бъде разрушен! „  ,без значение по какъв въпрос вземал думата  ухилен)))    

Е, след като темата е в голяма степен  и „моя”,  мисля, че имам право и аз на мнение  изчервен
Но искам вие да си помислите честно  и насаме със себе .

      Имате следната ситуация-1:  Предстои ви отговорен ден и си лягате навреме. Обаче посред нощ съседът ви през един етаж се е напил мъжката и е усилил уредбата си до дупка! До сутринта! На всичко отгоре – някакви ужасяващи кючеци, чалги или отвратителен дет-метъл.  Тоест – нещо, което винаги ви е дразнило!! Сломени сте, направо бесни!
     Ситуация -2  : Същото , но по някаква случайност той пуска музика, която е и вашата  най-любима!  Музиката , която ви е вдъхновявала, разчувствала, която сте слушали заедно с първата си любов..  сърце
Пак не мигвате до сутринта, а на другият ден отивате  при него „ да си поприказвате”..  
Въпрос: Дали реакцията ви ще е една и съща в двата случая? Еднакво бесни ли ще бъдете ?  намигам
Няма ли в първата ситуация да му кажете: „ Мръсник, не стига , че не съм мигнал(а) цяла нощ, ами ми отрови и душата с тия гнусни музики!?"
 А във втората : „Човече, хубава музика.. ,но не можеше ли да си я пускаш по-тихо?Не съм мигнал цяла нощ.”
Тоест , във вторият сучай май ще бъдем по-снизходителни?  намигам

      Защо? Защото РАЗЛИЧИЯТА ни с този съсед ще бъдат по-малко..

    Нека се върнем към „казусът Искрена”
Кои съфорумци се изказаха срещу нея?  
Въпрос: Има ли поне един от „не можещите да  траят Искрена”( или айде- на които „не е симпатична” ), който да се определя като вярващ християнин?  намигам   Миленски, ти вероятно?  (Ти каза най-тежките думи по неин адрес..) ?  Де Ниро,Сис, Тихий може би ?     Знам – няма нито един..   На първо място с Титан, естествено , (който също не е вярващ ) и който я „тровеше” методично и  без умора още в началото.. ( сега е зает, иначе щеше да е на първа линия отново )

     Защо Искрена не ме дразни мен, Elia, Злояд  ..?   Не е ли защото  и ние  (като нея) се определяме като вярващи християни ?  намигам  

Как пък чак такова съвпадение..  ухилен

Предложение за отговор: Не толкова ПОВЕДЕНИЕТО НА  ЛИЧНОСТТА , колкото РАЗЛИЧИЯТА ни с нея по важни  за нас въпроси определят степента на нашата симпатия!!
  И това е заложено дълбоко в човешката природа..  (А за животинската да не говорим  ухилен )
Колкото повече и по-ярки различия – толкова по-голяма вероятност за разделение и за конфликти

   Нали децата са най-чисти, неподправени,  най-чистосърдечни? Добре нека ги вземем за база.. И какво правят те  когато в класа им някой е по-дебел, с по-щръкнали  уши или заеква? ПРИСМИВАТ МУ СЕ ! Търсят начин да го унижат, да демонстрират високопоставеността си спрямо него..
 И такъв нещастник винаги и задължително се сдобива с прякор „дебелия” „ушатия” „пелтека”.. Не е ли така?  Толерантност – никаква! Защо? – защото различното винаги дразни! ( каго повече, кога - по-малко.. )
 Затова още преди години се изказах „против” - тук да има теми за религия, за „духовност” и др. подобни..  Защото това е врата, която ще отвори към РАЗЛИЧИЯ , които ще разклатят микроклимата на форума, изграден върху принципа „ПОДОБНОТО ПРИВЛИЧА ПОДОБНОТО” Вместо да бъдем обединени от „общото”, ще се изпокараме заради „различното”..
  Всички форуми ,всички групи са изградени на този принцип! Хората в тях са си симпатични, докато нещо не ги разедини ..   При това  , определящо се оказва ДОКОЛКО ЕДНО РАЗЛИЧИЕ се явява  БЕЗОБИДНО или НЕПРИМИРИМО..  Тук видяхме, че точно такъв вид различие ( относно вярата ) – не се прощава!       Изказванията  в това направление  се приемат за „нравоучение” „фанатизъм”  „слабоумие” и пр...
 Точно както ще приемат и почти всички наши постове тук в някой лекарски форум или в такъв за мобилни апарати  ухилен ))))
Затова още отдавна с Христо Дешев единодушно взехме решение да не се допускат коментарии   с такава насоченост, след като дразнят съфорумците..
За мен най-важното тук е да има разбирателство и добър климат! Защото всички имаме потребност от този форум – кой да  чете, кой да се изказва, кой да пообщува със себеподобни, да убие време дори.. Вложили сме много , получили сме също немалко..
Затова и неколкократно  ( въпреки, че лично мен изобщо не ме дразни ) съм правил СТРОГИ ЗАБЕЛЕЖКИ на Искрена  да се въздържа! Заради форума !  мъдър И второ - защото нищо не постига, така или иначе ! Тя все обещава , обаче в един момент , пак се „отпушва”  амии... знам ли  

Втори момент:
Тук за известно време постваше едно прекрасно момче, с когото отдавна сме приятели и когото извънредно ценя (и винаги се виждаме когато съм в София, а той- във Варна ),  с ник shofilev . Ерудиран, възпитан, толерантен.(Прегледайте постовете му.) Кое е интересното при него?  Дори аз съвсем наскоро разбрах какво е завършил ...  - духовната семинария!  Shocked   Опитайте се да откриете дори един негов пост, където той да се е изказал на тема религия или да е „проповядвал” .. А е истински и практикуващ православен християнин!!  Питам го веднъж:  „Абе , Митак, толкова сме спорили тук  на тема религия, вероизповедания.., ти защо никога не взе отношение, то ако има някой най-запознат, то това си именно ти !? „  амии... знам ли
 Отговори ми  ( цитирам по памет ) : „Това са лични, интимни неща.. нека всеки сам се определи,, по-добре за това да не се говори на висок глас .. „
Май че беше много прав..   Аз съм на същото мнение – за някои неща е най-добре да говориш само пред този, който ще те разбере.. На будист да говориш за траш-метъл или на  леопард – за суровоядство.. няма смисъл, губиш си времето.. ухилен
Религия, сексуална ориентация , етническа и расова принадлежност , политика даже..и др. – това  са все хлъзгави теми, които е по-мъдро да се коментират  в „затворена група”  

Трети момент:
Миленски определи Искрена като „груба, невъзпитана, с иронично отношение и склонност към подигравки, отблъскваща хората.. „   -  наистина твърде тежки характеристики ..човек ще остане  с впечатление , че тая Искрена е толкова лоша..

 Миленски , (с теб се познаваме ,уважаваме се ), не знам какво си научила от живота дотук,  но аз лично мога да се закълна десет пъти, че какъвто и да е стилът на Искрена , (  дървен, недодялан, невъзпитан и т.н. ,както го описваш и вероятно си права.. )  но точно от нея ти лошо няма да видиш ако съдбата те срещне с нея! Вътре в себе си Искрена е с добро сърце и никога и никумо няма да навреди! ( лично не се познавам с искрена, но "задочното" ми стига за да направя този извод за себе си )  И това, което говори , колкото и да е дразнещо за някои, е продиктувано от едно искрено желание  за помощ.( просто така ТЯ го разбира, това е НЕЙНИЯТ начин да го изрази.. -   простодушен, импулсивен , нелицемерен, почти детски.. )
Винаги е важно да установим логиката на нещата - защо те са такива ...? Какви са истинските подбуди за нечие поведение?  Cheesy
 Ако трябва да си нащрек и да се пазиш от някого, който НАИСТИНА ще ти навреди ( изпързаля, излъже, окраде, подведе, или  да те направи на резил публично.. )  , знай, че това ще бъде човек с „лъскави” маниери  и обноски, достатъчно „възпитан” , комуникативен и  чаровен.. Нещо като политик например  ухилен.. Ако искаш, запиши си кога съм ти го казал  намигам
 Интересно как биха отговорили други съфорумци на такива тежки обвинения?  намигам Дали със същият смирен стил, както го направи Искрена?  намигам (Как би отговорила "чистата любов" , например?  ухилен Щеше да има ядрена бомба май )

    Вероятно малцина знаят също, че Искрена е завършила ( и работила) фармация, до момента в който е разбрала, че с това не помага на хората, (даже напротив ) и вече не упражнява тази професия,  а пише в „алтернативен” форум  , а и самата тя се изказва срещу фармацевтиката  ))

  Този факт също не е без значение когато се обсъжда някоя личност, нали?
Освен това Искрена МНОГОКРАТНО се извинява след като се е случило да се е „поотпуснала”..
За разлика например от hospitaler , който също беше участник в  „меренето на пи.ки.” в другата тема  намигам )  
Няма идеални хора, но е честно  когато се коментира някой, да се споменат и добрите му качества, защото в противен случай ще останем с впечатление , че той е само с лоши,  с което се отдалечаваме от обективноста , към която уж се стремим , както и към „безусловната любов и толерантност” , за което гледаме филмчета  намигам  


  

 


« Последна редакция: 11-12-2014, 13:32:54 от бате Бино » Активен

Болницата беше прочута със своите готвачи.
бате Бино
Заместник админ
Hero Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 3972


дипломиран рекреативен специалист


« Отговор #21 -: 11-12-2014, 13:14:47 »

Искрена, последно "последно предупрежддение"  мъдър  Знам, че няма да се сърдиш, но ще изтривам автоматично всички твои "криввания" от обещаното  намигам  Микроклиматът във форума   както и  "заложеното" от администраторката  са най-приоритетните ценности за мен, а надявам се и за останалите. 
Активен

Болницата беше прочута със своите готвачи.
Тихия
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 741


Болката е неизбежна. Страданието - по желание.


« Отговор #22 -: 11-12-2014, 13:52:20 »

Не коментирам постовете на Искрена, но това не ми пречи да я уважавам такава каквото е. Всемирната любов всъщност не е нищо повече от приемане на околния. Такъв какъвто си е. Тя ако не напише нещо за Бог, би ме притеснила повече, си мисля.
Активен

Да виждаш е събитие на съзнанието, а не зрителна реакция.
DeNiro
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 649


« Отговор #23 -: 11-12-2014, 14:21:51 »

Аз поткрепям твърдо казаното от бате Бино и се радвам, че диалогът в крайна сметка се оказа конструктивен и доведе до някакво становище по въпроса. Уважавам исконното право на всеки човек да  вярва в каквото си иска, но и аз моля Искрена да не ни натрапва религиозните си убеждения.
Поздрави
 flowers2
Активен
iskrena
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1122


« Отговор #24 -: 11-12-2014, 14:42:35 »


Трябва да подчертаем,обаче,че форума се занимава основно със суровядния начин на живот,гладолечението и различните методи за пречистване на тялото,които Искрена не практикува...
Има много други  форуми за "директна връзка с бога"... police

форуми за връзка с когото и да било не ми липсват, но не са ми необходими!
тук съм влязла явно от интерес към това как правилно да се грижа за тялото си!
НО, искам да подчертая ОТНОВО, че правилната грижа за тялото, ако се превърне в САМОЦЕЛ, както е при почти всички вас, се явява идолопоклонство, което пречи за пълното и съвършено изцеление!

така че, ако някой прави добри неща, разумни, мъдри, но се обляга на тях и уповава на тях за своето изцеление, вместо на Този, Който ги е дал, крайният резултат ще бъде трагичен!
това съм длъжна да кажа, иначе никът ми няма да бъде верен!
Активен
iskrena
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1122


« Отговор #25 -: 11-12-2014, 14:47:43 »

освен това, Чери, ни ме знаеш, ни ме познаваш, но си позволяваш да съдиш!
аз от години не закусвам, а пия чай и едва късно следобед ям плод, гладуванията не са ми проблем, боклучавите храни не представляват интерес за мен, защото просто това не е храна... и т.н. и т.н.... мисля не съм длъжна да давам отчет, но го правя, за да разбереш, че не си права!

НО, за разлика от теб, аз съм видяла и опитала, че изцелението и избавлението ми, все пак, идат от Бога и САМО от Него!
когато се храня мъдро аз просто не преча на Неговото изцелително действие и пазя храма на тялото си!

а  който е неразумен и  си прави храната и гладуванията идоли, нека  се сърди после сам на себе си - че всъщност е пропуснал целта - как да служи със здравото си тяло на Тоя, дето му е дал и тяло и здраве!
« Последна редакция: 11-12-2014, 14:50:47 от iskrena » Активен
iskrena
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1122


« Отговор #26 -: 11-12-2014, 14:57:15 »

Алелуя сестро, не съм очаквал такова прозрение и смирение от теб. Това беше в рамките на шегата  Smiley. И аз ти прощавам! Честно казано по-често се усмихвам и забавлявам с изказванията ти. Да се надяваме, че и чистата любов ти прощава. Може би след подобно извинение тя ще се завърне и ще огрее форума, както слънцето - екватора.

радвам се, че и ти ми прощаваш, макар да не знам точно какво!   Grin
относно чистата ти любов - не съжалявам за ни една дума, изречена във връзка с нея!
не съм я обидила като личност, но твърдо не съм съгласна с нейните действия, нито с духа, който я ръководи!

за мен тя е една заблудена жена и поради това - опасна и човек трябва да е супер сляп за да не види това, защото плодът й излезе на показ твърде явно!
но и без него аз знаех, че действията и вярванията й са в пълен разрез с пътя на разума, живота и светлината!
а дали ще се върне във форума -  това си е нейно лично решение и за мен е все тая!
Активен
iskrena
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1122


« Отговор #27 -: 11-12-2014, 15:03:47 »

Хм, и аз, и аз ти прощавам "искрено и лично"  плезя се - задето не използваш голяма част от българския правопис.  мъдър

А ако носиш на шега, така кажи!... Професионално съм "изкривен" да се шегувам с всичко и всички, нооо видно е, че някои хора, особено в този епистоларен способ на общуване - във форум - не приемат добре шегата и ...се въздържам.  намигам

е, кое не използвам, бе човек?
посочи ми един, дето пише по - правилно от мен, освен може би бате Бино!   Grin
това, че не ползвам главните букви за започване на изречение, какъв проблем е?
нали завършвам предното изречение с точка!   Grin
едно време не е имало препинателни знаци изобщо, та затова аз почти следвам оригинала!   Grin

относно втората част на поста ти, първо трябва да видя какво значи "епистоларен" и тогава да те разбера напълно в тоя ти чисто български изказ!   ухилен
« Последна редакция: 11-12-2014, 15:36:17 от iskrena » Активен
iskrena
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1122


« Отговор #28 -: 11-12-2014, 15:34:00 »

Боби!    flowers2

нямам думи просто...  след цялия този хаос, който се получи... ти влезе, разбра нещата и ги отрази супер адекватно, мъдро и елегантно!   / хей! като написах думата "елегантно" се сетих за написаното от теб, че този, дето би изпързалял някого, би бил чаровен, лъскав и т.н., но аз съм убедена, че макар ти да притежаваш такива качества,  не би се възползвал от тях с такава цел... бива те за политик, но ти си искрен, не изкуствен!   flowers2 /

не знам как си успял да вникнеш толкова навътре в нещата и  да ги илюстрираш с точен пример... наистина нямам думи!

ето, като писах предишните си отговори, знаех точно какво да напиша!
а сега не знам... както казах - нямам думи и по- добре само да ти благодаря!!!    flowers2   flowers2   flowers2
Активен
cherry
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 411


Любовта е смисъла на живота.


« Отговор #29 -: 11-12-2014, 16:52:02 »

iskrena, опитваш се да ни убедиш в нещо,което е в "зоната на здрача", докато гладолечението и суровоядството са реално съществуващи методи за лечение на тялото и душата.По предишните ти постове разбрах,че си СРЕЩУ гладолечението и отказа от определен вид храна.Тук във форума това,което най-много правиш е да си чешеш езика...и то за сметка на пишещите,което не е много етично...Не ти гоня карез, но е дразнещо да искаш да прочетеш и научиш нещо ново за алтернативните методи за лечение и поддържане на здравето, но вместо това да попадаш постоянно на постове, целящи конфронтация със съфорумците или на такива, които ни убеждават в съществуването МУ,в което ние не се и съмняваме,но не изпадаме в кризи на личността заради това... свиркам си
Активен

„Живеят само влюбените,останалите просто съществуват.”      
Уилям Шекспир
DeNiro
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 649


« Отговор #30 -: 11-12-2014, 17:14:36 »

Алелуя сестро, не съм очаквал такова прозрение и смирение от теб. Това беше в рамките на шегата  Smiley. И аз ти прощавам! Честно казано по-често се усмихвам и забавлявам с изказванията ти. Да се надяваме, че и чистата любов ти прощава. Може би след подобно извинение тя ще се завърне и ще огрее форума, както слънцето - екватора.

радвам се, че и ти ми прощаваш, макар да не знам точно какво!   Grin
Това сега как да го разбирам Искрена? Звучи тотално подигравателно. Значи излиза, че не само не си вземаш поука, но и ни се присмиваш. Следващият път, ще опитам подхода на Боян, тоест да пъхна забрлежката между два комплимента за да си вземеш поука.
Обаче и тук проблем да му се невиди......не се сещам за един комплимент, камо ли за два   Grin

Предполагам, че прозвучах грубо за което се извинявам на останалите. Просто се опитвам да покажа собственото ти отношение към останалите по този начин. Знаеш го лафа "каквото повикало-такова се обадило".
« Последна редакция: 11-12-2014, 17:22:32 от DeNiro » Активен
iskrena
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1122


« Отговор #31 -: 11-12-2014, 19:01:34 »

хич не ми харесва, че в личната тема за бате Бино трябва да се обсъжда моята персона, но понеже пак има недоволни, ще отговоря, какво да правя!

Чери, "зоната на здрача" е такава само за тия, дето не щат да прогледат!
а иначе, "ясната зона", демек - творението, ясно, без грам здрач говори за Твореца, дето според теб се намира в "зоната на здрача"!

не мисля, че лечението директно от Бог е по- малко реално от гладолечението, но за тази цел трябва да се навлезе в "зоната на здрача", въпреки че за мен такова разделяне е необосновано и говори за изразен материализъм - демек, все, що не се вижда с материалните очи е имагинерно, нереално, несъществуващо....

много хора забравят, че човекът не е само тяло и душа, но и дух, а там, ако не се спазват духовните закони, повярвай - няма да има изцеление, нито зазоряване!

смея да кажа, че ако Бог не подейства за добро у даден човек, то нито суровоядство, нито гладолечение, би помогнало....

тия методи не са лоши, помагат, но само ако не се превърнат в идол!
повтарям и потретям това, защото е изключително важно!

но, ако човек не опита духовните неща, няма как да има адекватно мнение, затова пък може да има твърдост при отричането им...

така, и накрая, за да не си голословна, ще те помоля да ми покажеш от какво съдиш, че толкова искам да убедя някого в съществуването на Бог?
ако творението не може да го стори, коя съм аз, че да мога?
аз, обаче, се дразня от материализма и суеверията на пишещите, които се обличат в "научност" и се подпечатват  с твърдостта на невежеството и коравосърдечието...

и още - докажи, че от всичко това съм била  изпаднала в  криза на личността!
ето, това са вече личностни нападки, необосновани, недоказани,  импрегнирани в цялостния фон на отричане  на духовните реалности...

аз, за разлика от вас, обаче, за себе си не се притеснявам и не почвам да се тръшкам, ако някой ме напада, нито пък очаквам извинения!

просто показвам двойния аршин при съденето, макар че бате Бино вече чудесно описа нещата, вниквайки в детайлите!
« Последна редакция: 11-12-2014, 19:04:15 от iskrena » Активен
iskrena
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1122


« Отговор #32 -: 11-12-2014, 19:16:04 »

ДеНиро, защо реши, че се подигравам?
далеч от мен това нещо  - да се подигравам с когото и да било, ако ще даже да ми е враг, а тук не виждам такива / поне аз не ви приемам като такива /.

ако си забравил, аз казах, че си искам прошка, ако съм съблазнила някого с писането си и ако лично съм го обидила, може би се е случило!
затова, покажи ми в какво твоята личност е била подиграна, осмяна и обидена  и аз ще ти се извиня лично на теб!
относно принципните си позиции не съжалявам и не мога да отстъпя от тях, още повече да тръгна да се извинявам...
в тия принципни позиции се включват и предупрежденията спрямо личности и методи, които могат да подействат пагубно!

така, сега относно "каквото повикало, това се обадило", много бих се радвала, ако ми се обажда повече от това, дето съм повикала - демек, вяра, желание за познаване Бога, желание за живот в правда, истина и мир, но не както ние си ги разбираме, а според  вечния принцип на Божия закон!!!

Активен
DeNiro
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 649


« Отговор #33 -: 11-12-2014, 19:30:24 »

Просто те моля да прекратим комуникацията и да не ми навираш религиозните си убеждения директно в очите. Тук някъде нали имаше религиозна тема, защо не си пишеш в нея за твоят бог? Аз не желая да слушам за него. Просто твоите и моите представи за Бог не си пасват, това е. Не желая да чета нищо на религиозна тематика в темите за здравословно хранене и гладолечение.
« Последна редакция: 11-12-2014, 19:33:15 от DeNiro » Активен
iskrena
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1122


« Отговор #34 -: 11-12-2014, 20:44:57 »

така да бъде!
това е най - лесното, което можеше да ме помолиш!

остани си тогава с твоите си представи за бог, демек - бъди сам на себе си бог, щом няма друг в тази вселена, който да заслужава почит, покорство и поклон!

прави, каквото искаш, каквото ти сам намериш за добре, това е в основата на сатанинската философия!
е, надявам се, сега си доволен!   Grin
Активен
DeNiro
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 649


« Отговор #35 -: 11-12-2014, 22:21:21 »

Не му е лесно на бате ви Бино. Не бях забелязвал другата актуална тема в която Искрена е сред основните участници, чак не ми се чете повторно, камо ли да ми се взема участие в нея. Искрена определено има способността да създава конфликти на религиозна тематика. Значи ние сме длъжни да сме солидарни с религиозните и убеждения, но тя не е длъжна да се съобразява с нашите и има правото да създава конфликти с всеки един от нас, ако същият приема, че е плод на еволюцията, а не на нечие творение? Няма никаква логика във всичко това. Определено в другата тема много по-лошо впечатление ми направи отношението на другият участник и все пак е факт, че Искрена предизвиква непрестанно конфликти заради религиозните си убеждения! Всичко това се превръща в крайно дразнещо и нетърпимо, а смятам, че и другите участници в дискусията потвърдиха същото. Убеден съм, че същата няма да се съобрази с предупреждението на заместник-администратора. Любопитен съм за развръзката в това отношение.
Активен
Евгени
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 88


« Отговор #36 -: 11-12-2014, 23:03:52 »

Докато има кой да се връзва на писанията на Искрена ще ги има и безконечните словесни престрелки. Аз моля всички вас да се поставите на местото на някой нов във форума. Как ще се почувствате като прочетете изписаното от последните две седмици? Какво ще научите от него? Ще се включите ли активно, за да споделите нещо ценно? Атмосферата на форума се замърсява! Дано Боян скоро да прочисти темите от спамовете, защото се обезмисля идеята на това полезно местенце в мрежата. Няма да влезам в полемики и се надявам и вие да не го правите.
Бъдете здрави!
Активен
iskrena
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1122


« Отговор #37 -: 11-12-2014, 23:31:01 »

Значи ние сме длъжни да сме солидарни с религиозните и убеждения, но тя не е длъжна да се съобразява с нашите и има правото да създава конфликти с всеки един от нас, ако същият приема, че е плод на еволюцията, а не на нечие творение?

ако не си разбрал досега, пак да повторя - нито искам солидарност от вас, нито мога да я получа, нито пък ми трябва!
със смехотворни убеждения, дето създалият теорията се е отрекъл сам от нея /а и да не беше все тая /, не мога да се съобразявам, много ясно!
но в другата тема не беше проблемът в това, а защото Хоспитализираният беше се нахъсал без да беше вникнал в смисъла на написаното и не  беше разбрал върху какво е акцентът на поста ми.
когато му го посочих... е, тогава последваха псувни!
моята грешка е че не си замълчах и не престанах да пиша!
после, ако щеш ми вярвай, даже ми домъчня за него - в жалките му опити да се окопити и да продължи да размахва томахавките... и тогава усетих, че съм прекалила и нямах мир докато не писах, че не е било добро всичко това!
Активен
iskrena
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1122


« Отговор #38 -: 11-12-2014, 23:43:26 »

Евгени, не е ли много странно защо се "връзват" на написаното от мен?
явно, че има нещо у всеки тук, дето го жегва, кой повече, кой по- малко... нещото, наречено съвест!

самата дума"съ -вест" е сложна дума, съставена от две части, като смисълът й е че има нещо у човека, което реагира на дадена вест.
вестта в случая е че има Бог, пред Когото всеки един от вас, било суровоядец, било канибал, ще се изправи един ден и тогава, повярвай, оправдания като - "ми, не знаех..  не чух..  не видях", хич няма да проработят!

та, тази съВЕСТ у всеки дава съответната реакция!

както и да е, аз мога и да не пиша често, както го правех по едно време!
тогава ще ви е "чиста" атмосферата, но не съм сигурна дали пък няма да ви доскучае   амии... знам ли    ухилен
Активен
ПЕТЬО
Young
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 11« Отговор #39 -: 12-12-2014, 10:26:26 »

На мен няма да ми доскучае, понеже съм  потребител, които се определя повечето като читател и се регистрирах във форум за суровоядство и здравословно хранене и искам да чета по тази тематика! Ако исках да чета религия щях да отида в други форуми! ЕТО ТИ ЕДНА РОЗА  роза, за да не си помислиш че имам нещо против теб!
Активен
Страници: 1 [2] 3   Нагоре
Изпечатай
Отиди на: