Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Възстановяване и поддържане на здравето  (Прочетена 126136 пъти)

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист
Re:Възстановяване и поддържане на здравето
« Отговор #260 -: 16-03-2017, 11:37:07 »

Да, наистина приятна , и най-вече  - забавна статийка, Вова  :kisss:
От доста време различни хора ми пращат линкове към този генетик.  :surpris_23:
( Както се досещаме, за генетикът - всички болести  са  от гените, като  от тях само зависи и изцелението..,
 за психологът -  всичко е от психиката , за неврологът - от нервите , за диетолога - от храненето , а за паразитолога - от паразитите!     tooth tooth tooth )

Вова, този Липтън не споменава никакви ( наречени от теб "помощни" средства  ;) той твърди , че  САМО чрез
силата на вярата МОЖЕ ( тоест - ВЪЗМОЖНО Е  ;) ;) ) да се постигне изцеление от ВСИЧКИ болести ..
Затова ти не си добавяй от себе си  ;) tooth tooth
Ако ще се коментира Липтън, се коментират неговите препоръки  , а не - в комбинация  с твоите  ;)  tooth ( тогава ще е вече  "по Липтън и  Вов"   tooth  )

Какво излиза според този знаменит учен?
Човекът ( напр. с името  Джордж)  се ражда, слага си 53 супер токсични ваксини ( някъде толкова са в момента в САЩ!  ) почва да се храни с мъртви и токсични индустриални храни - със захар , с Макдоналдс, с алкохол  на корем, пуши си , стои вдървен по 8 часа пред компа, после се вдървява за още 6 часа пред телевизора, подложен е дълги години на силни електро-магнитни полета , изпива по няколко сандъка на година разни стимуланти и антидепресанти  и т.н..  но 
ВЯРВА, ЧЕ НЯМА ДА СЕ РАЗБОЛЕЕ.
Прекрасно. Вярата е хубаво нещо.   :surpris_23:   Дотук добре..

Обаче , с този начин на живот , ( неминуемо) към 40-45 годишна възраст ( най-късно) Джордж наработва няколко тежки хронични болести.  Които  почва да  лекува "по Липтън"  - тоест - САМО ДА ВЯРВА В ИЗЦЕЛЕНИЕТО СИ! 
Добре , да кажем, че Липтън е наистина магьсник и болният Джордж изведнъж успява да стане  пак здрав!!
Щастлив от лесният успех,  Джордж  започва отново да издевателства над организма си ,  и пак ДА ВЯРВА ЧЕ НЯМА ДА СЕ РАЗБОЛЕЕ,  спокоен , че ако някой път изкара лош късмет (  tooth tooth )  и вземе че пак вдигне захар, кръвно или билирубин..  ( което ще е съвсем случайно , точно както и първият път   tooth tooth ) бързо , лесно и славно ще се изцели пак  "по Липтън"  tooth tooth tooth

Това не е никак преувеличено, понеже Липтън не говори за никаква профилактика и начин на живот, а САМО за вяра.  ;) Тоест , напълно възможен хипотетичен пример. 90% от западнякът живее точно по този начин.
 
Е , добре, на кое точно трябва да се възхитя аз  ?  :surpris_23:  Това ли трябва да бъде моделът ни за подражание?  :surpris_23:
 
И защо все не мога да срещна или дори да прочета дори за един единствен човек, който да се е изцелил от хронична болест САМО с помощта на вярата  :surpris_23:  ( добре, нека  да направя изключение единствено за рака. Защото това е доста особена болест.. Понякога наистина, по доста странен начин, както се е появила, така може и да изчезне. )
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

Vov

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1102
  • Познай себе си.
Re:Възстановяване и поддържане на здравето
« Отговор #261 -: 16-03-2017, 17:40:38 »

Хммм, Бино, добре, да започнем с това ,че обсъждането на нещо ново само с писане, е доста трудно. При възможност бих обсъждал на живо, но... "к'от, такоа"...

Разбира се, разглеждаме въпроса с изцеляващата вяра от гледна точка на излекуването и поддържането на нашето, човешкото физическо и душевно здраве.
От една страна авторът е написал ясно, че истинското повярване е много трудно и само малцина могат да променят съзнанието и подсъзнанието си в такава степен, че да използват огромните, вероятно безгранични сили за излекуване. Също допускам, че "повярването" неизменно включва и онова много по-високо, или висше състояние на духа, душата и ума, описвано като всеобща, спонтанна любов към Бог, Вселената, всички хора, живи същества и т.н. Не може, според мен, човек да изпитва силна завист, и едновременно да изгради и поддържа в себе си такава вяра, която го превръща от болен в здрав. И тая страна на въпроса включва споменатите от теб  "...почва да се храни с мъртви и токсични индустриални храни - със захар , с Макдоналдс, с алкохол  на корем, пуши си , стои вдървен по 8 часа пред компа, после се вдървява за още 6 часа пред телевизора, подложен е дълги години на силни електро-магнитни полета , изпива по няколко сандъка на година разни стимуланти и антидепресанти  и т.н..." тоест, ако един човек иска да се излекува и почва да се упражнява, да създаде в себе си необходимата вяра, той дори и сам ще се сети и ще спре да прави голяма част от изброените от теб разболяващи неща...
От друга страна, всички знаем примери за следните случаи:
1. Като наближи ваканция, ходене на море, на планина, Коледа, всякакви дни, за които 4-40 годишни хора си мечтаят отдавна, обсъждат, подготвят се и т.н., никой не се разболява. Без промяна на останалите дейности, дори качеството на учене при децата може да бъде повишено....
2. Всички, които са посещавали курсовете на акад. Норбеков, или други подобни сме видели на много други хора и усетили на себе си, огромни, немислими за официалната медицина подобрения на здравето, постигнати на шега, без никакви лекарства, с широка усмивка и за кратко време. И там, преподавателите подтикват курсистите да си представят, че са здрави, да повярват. Упражненията се правят вечер, след работа, никой не е много свеж... Проста работа, нали? През почивките хората си пият кафе, някои пушат, ядат и т.н...
3. Ако човек е призван да се издигне и да бъде дух, образно казано, не виждам нищо странно или невъзможно да си възстановяваме и поддържаме здравето с вяра. Е, вярата си има технология на научаване, поддържане, изпитания, подеми и спадове...
4. Не смятам, че е лесно. Тоест, в момента, в който човек повярва, всичко става много лесно. За мое щастие, имал съм такива, макар и кратки, състояния. Трудното е възрастен човек да се откъсне от обичайното си уж знание. "Знанието", че като го хване "хрема", тя продължава "7 дни - с лекарства и една седмица - без лекарства". Други "знаят", че като имат рак, трябва химиотерапия - след отрязване на части от тялото (с такива се срещам често).

Приятели, вярвам, че самият факт, че обсъждаме такава важна тема, сам по себе си показва, че се развиваме, стремим се напред и нагоре, отръскваме се от гнусните лъжи, с които ни баламосват всеки ден...
Вероятно по пътя на развитие на всеки от нас трябва да има такива случаи, а там... всеки докъдето му стигне ...ВЯРАТА. Вярата в Бог, в собствените сили и способности, в необходимостта и отговорността да бъдем здрави, в увереността да не спираме да опитваме, ден след ден, малко по малко...
И, естествено за да ускорим това пътуване, е добре да си помагаме с всички други, известни, проверени, познати помощни средства, за които постоянно говорим и пишем тук.
Има едно много важно, според мен, нещо. Без действие - няма резултат! Дори и с вяра само да се лекуваме, за да я създадем, изградим тази вяра, трябват действия. Правилни, продължителни, всеки ден - примерно - по 20-30 минути.
Накрая, както е известно от хилядолетия, има спонтанни излекувания. Има хора и случаи, когато продължителни страдания са изчезвали - бързо и без лекарства. Дори само тези факти, наблюдавани от много хора, са достатъчно доказателство, че Вярата лекува.
А как всеки от нас да се научи да се лекува с вяра, е съвсем отделен въпрос. :flower:
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист
Re:Възстановяване и поддържане на здравето
« Отговор #262 -: 17-03-2017, 10:00:08 »

Да, прекрасно е, дето викаш ,Вова, че си обсъждаме..Само дето напоследък май само аз  и ти участваме в обсъжданията  tooth.
Вова, явно и тук, при вярата, трябва да се направи уточнение за каква вяра става дума..  tooth
( Точно както и при любовта - "Зависи дали е любов между майка и син, между дете и куче или между двама оберкелнера", У.Алън.  tooth )

От написаното от теб (  а и според мен ) разбираме, че има поне 3 вида вяра  :

1. "обикновената", вродена вяра, която присъства винаги, когато правим нещо и очакваме резултат.
   Има ли нормален човек, който да влага усилия в нещо, и да не вярва, че в това има смисъл?? tooth tooth
   Трябва да си имбецил за да правиш каквото и да е и да не вярваш , че ще  стане..
2. Вярата в Бог.
3. Някаква друга, различна, и много трудно постижима вяра ( "вяра на Липтън"   :surpris_23: )
 
Вяра №1 няма нужда от разяснения. Кой би си правил клизма или сокова диета , ако няма вярата, че това му помага?
 Така че, според мен, какъв смисъл има въобще да се споменава?   Все едно да съветваш да се пие вода когато има жажда   tooth Много ясно , че ако не вярваш , по-добре не прави нищо.
Вяра №2 е вече съвсем друго нещо.. Това е нещо фундаментално, съвсем отделна целебна методика!, за която  Липтън обаче не споменава! Той, както и повечето "модерни" западни "гурута",  много внимават да не споменават Бог!!  ;)
Остава вяра №3. Тоест - "вярата по Липтън". Това е вече интересна вяра .. :pensif_29:
Тя била постижима само за малцина! Каква е точната методика - не се споменава..С какво е по-различна тази вяра- също не се споменава.

Е, добре, приятелю Вова, имам два въпроса:
1. кажи ми каква на практика е ползата от нещо (вяра№ 3),  за което няма нито ясни критерии, нито методология, нито реални наблюдения в проценти. Колко хора РЕАЛНО ще се възползват?
2. С какво "вярата на Липтън" ( вяра №3) е по-добра от вяра №1+вяра№2 (задължително в комплект!)  
 Пак подчертавам, тук строго разграничаваме  "вярата на Липтън" от другите две. И от комплексът мероприятия, за които ти говориш!   Липтън си е Липтън, другото , изброено от теб, са вече "допълнения към Липтън", не ги смесвай пак!  :pensif_29:  :)
(Ако аз вярвам  в моето изцеление а също и в Бог, (тоест вяра 1 + вяра 2 ),  за какво точно ми е Липтън ?  :surpris_23: )



С какво такива публикации , като тази на Липтън, са вредни за обикновеният (некомпетентен в дълбочина) читател:
Защото провокирват описаното в публикацията да се прилага като отделна методика, изолирана от КОМПЛЕКСЪТ ОТ МЕРОПРИЯТИЯ. ( за които говориш и ти, и аз, и форумът, и всеки друг, запознат с материята )
Защото обикновеният човек, след прочитането на Липтън, няма да го анализира така, както ще го анализираме ние тук във форума!  Ние ще го одобрим като част от комплексният подход! Докато обикновеният, обработен от пропагандата американец, ( или даже българин)  ще го разбере съвсем по друг начин! А именно - "Значи ,трябва да продължавам да си пия лекарствата, но  да вярвам повече , че ще оздравея! "

Схващаш ли ми мисълта?  ;) ;)
Вярата ,(каквато и да е тя)  трябва да бъде част от цялото , а не нещо отделено! В първият случай тя помага. Във вторият -може дори да навреди!! ( Същото е както и с "позитивното мислене" ! )
Приложена МЕХАНИЧНО, БЕЗ РАЗБИРАНЕ НА ПРОБЛЕМЪТ В ЦЯЛО, вярата може да бъде дори опасна! Веднага давам пример:
Оцелелите след  серия курсове химиотерапия статистически са толкова малко, че спокойно може да се твърди, че след 10-15 години след химиотерапията ОЦЕЛЕЛИ НЯМА! ( при децата, "лекувани" с химия - също! 100% не оцеляват, можете да направите собствено проучване)
Дори да вложим всичката вяра на вселената ( вкл и тази, за която говори Липтън! ), в този случай ползата от вярата е безсилна  да пребори вредата от  отровите! Тоест , дори и вярата си има периметър на възможности!
По-добре онкоболните да заложат на методики с 80-90% реална успеваемост ( Герсон,Будвиг,Бройс,Кели и т.н) без да вярват толкова силно, колкото препоръчва  Липтън, отколкото да отидат на химия, и да разчитат  на вярата...
( "Няма нужда от вярата , която премества планини, където има техническата възможност да се премести планина"  ;) )



Да, чудодейни излечения има, но какъв е техният процент?? Да, силната вяра лекува, но колко, КОЛКО хора успяват САМО с нейна помощ? От 1000 болни има ли поне един излекуван по този начин? Дори 5 да са , е ясно , че те са  по-скоро изключение , а не правило.
А да се занимава аудиторията с изключенията , а не с правилото.. не знам колко е рационално като идея :)

Схващаш ли ми мисълта?  ;)
Мисълта ми е - ако сме в правият път, вярата ни помага! Ако не сме обаче, дори вярата не може да ни спаси. ( А и възпитателно  ли е да ни спасява в такива случаи..?  ;)  )
Само да вярваш, без да осъзнаваш и да разбираш..това аз  не бих препоръчал като подход.
(Иначе , за развлечение става, защо да не става.. tooth )
« Последна редакция: 17-03-2017, 10:24:00 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

Elia

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 494
Re:Възстановяване и поддържане на здравето
« Отговор #263 -: 17-03-2017, 11:37:02 »

Здравейте,
отдавна не бях се включвала, но имах намерение скоро да го направя.Велик пост е сега.Препоръчвам на всички да намерят и прочетат книгата " Велики руски старци ".Тя е в два тома - първи и втори том.Там са описани всички руски старци, кратък преглед на живота им и наставления.Направи ми впечатление,че всички са имали много и тежки изпитания докато получат дарби от Господ.Получавайки обаче дадена дарба Господ не е пропуснал чрез тях да прослави Името си тук на земята.Изпитанията наистина са тежки, но те са имали много силна вяра, преодоляли са всичко до край.В края на Библията пише " Който претърпи докрай ще бъде спасен " .В тези книги се дават наставления и за здравето и начинът на живот на хората - главното е съвестта да бъде чиста.
Всички останали вери губят всякакъв смисъл ако човек прочете тези книги.В тях прозира силна прозорливост от Бога, силна вяра, изпълнение на Божията воля и много изцеления, голяма част от които чудотворни.
Поздрави !
Активен

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист
Re:Възстановяване и поддържане на здравето
« Отговор #264 -: 17-03-2017, 12:14:41 »

Ще си позволя да добавя нещо, защото е много важно и е точно по темата " гола вяра или вяра+осъзнатост".
Не случайно по-горе дадох пример с онкологията. Покрай Тодикамп последните няколко години контактувам с много онкоболни.  Наскоро отново разисквахме с една пациентка "лечението" с химиотерапия. Тя излиза точно със същата мантра - че важно било  да вярваме и тогава химиотерапията щяла да ни помогне..
Давам й да погледне  сериозно научно изследване , публикувано в научно списание  " Клинична Онкология" от 2004 . Там ясно са показани шансовете да ДОЖИВЕЕШ 5 год. ( не да се  излекуваш , а да доживееш! За ИЗЛЕКУВАНЕ никога не е правено изследване, ясно е защо.. ) ако се подложиш на химиотерапия. Средно шансовете са 2 % !  А за 7 вида рак ( бъбреци, простата, пикочен мехур, панкреас, меланома.. ) шансовете са 0.0 % !!
http://www.chrisbeatcancer.com/wp-content/uploads/2011/12/contribution-of-chemotherapy-to-5-year-survival.pdf
Аз лично не мога да схвана, след като имаш доказан 0.0 %  шанс за нещо, да разчиташ на вярата да ти вдигне този шанс. И доколко ще го вдигне? Ами нали милионите болни , които са почти 100те % в изследването, си  отиват именно заради химиотерапията. Те нали  също са имали силната вяра?
Да, вярата е могъща сила, но защо да не се упражни към някоя натурална методика  с 80-90 % шанс за излекуване, а именно към методика с почти 0.0% шанс.
 
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

Elia

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 494
Re:Възстановяване и поддържане на здравето
« Отговор #265 -: 17-03-2017, 15:02:14 »

Бате Бино,
тук явно твоите болни бъркат истинската вяра.Истинската вяра се базира на излекуване, но не с ходене по лекари и традиционни лечения вкл. химиотерапии.Всички тези " Лечения " са измислени от човека, от лекаря.Дали Бог ще лекува хората с химия ?Напротив !
Светите отци са лекували само с молитви, с пост, с отказване от грехове.Не случайно когато Иисус е лекувал винаги е питал болния : Искаш ли да бъдеш изцелен ? И ако отговорът е ДА е казвал : Прощават ти се греховете !
Хората бъркат лечението от Господ с лечението от земни / грешни / хора каквито са лекарите и те именно лекуват с химиотерапия.Всички руски лечтели призовават към лечение и хранене с натурални / природни / средства и казват,че това е Божието лечение.Всички химии / изкуствени хапчета / също са измислени от хора.Те Божие лечение ли са или са лечение от човек.
Да,
лекарите са дадени от Бога, обаче всички лекари от старата генерация са се придържали към природното лечение , то е нямало преди години и тази химия, която днес залива всички аптеки.Днес много хора си мислят следното : Да, лекарите са дадени от Бога и следователно всички химични лекарства, които лекарят ми изписва трябва да ги вземам и то редовно.Е, и аз правих тази грешка докато се осъзная,че се тровя, не се лекувам.Трябва да се лишиш от нещо заради Господ и тогава Той ти показва кой път да избереш.В тази книга Велики руски старци именно за това се говори - силна вяра съчетана с много и различни лишения в името на Господ.От там и много дарби, много чист и праведен живот в името на Бога и на хората.
Поздрави !
Активен

Elia

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 494
Re:Възстановяване и поддържане на здравето
« Отговор #266 -: 17-03-2017, 15:15:22 »

Искам още нещо да добавя - когато аз се молих на Господ да ми покаже какво да правя след известно време се запознах с Мария.Тя ми показа храненето с кълнове.И тя се беше молила на Господ да и каже какво да направи и да се оттърве от хемодиализата.
Ние тръгнахме по пътя на суровата храна и се лишихме от всяка животинска и всяка готвена / постна и месна / храна за да постигнем резултати.И ние искаме да се храним както всички хора, обаче без да се лишиш няма как да постигнеш резултати , нали ?
Ако твоите болни се надяват само на лекарите и ходят на химиотерапия без от нищо да се лишат, да се променят и да се откажат от някои вредни навици / заради и в името на Бога / няма да се оправят.Ще си заминат от този свят.Без да дадеш не можеш да получиш.Само ей така ВЯРВАМ не става.Карам си по стария начин, не се лишавам от нищо, ходя си на химиотерапия, вярвам си на доктора нищо не става.
ВЯРВАМ - значи способен съм да се променя заради Господ, да се лиша, за да оздравея.
Поздрави !
Активен

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист
Re:Възстановяване и поддържане на здравето
« Отговор #267 -: 17-03-2017, 15:33:51 »

Естествено, Ели. Не случайно съм отделил вярата в Бог като отделна, по-различна вяра.
Не е все едно да вярваш в Бог и да вярваш в лекаря си. Нищо , че уж бил пратен от Бог..
Преди стотина години  може и да е  бил пратен от Бог, но в наши дни е пратен от един друг "Бог" - БигФарма   tooth tooth
« Последна редакция: 17-03-2017, 15:39:35 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

Рекс

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 42
Re:Възстановяване и поддържане на здравето
« Отговор #268 -: 18-03-2017, 16:11:51 »

Да, само вие последните тримца дискутирате, но не спирайте, моля ви. Защото ние ви четем и се радваме на новите ви писания. И всеки път научаваме по нещо и откриваме нови отбивки по пътя, благодарение на вас, и на всики, които споделят.
 
Елиа, Вов,  бате Бино,   :fluretaa:
Активен

Desska

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 42
Re:Възстановяване и поддържане на здравето
« Отговор #269 -: 18-03-2017, 17:48:55 »

Според мен, ако сам човек не се покае за греховете си, и не се изповяда и не приеме причастие, тогава всички други усилия са напразни. Защото ние чрез мисълта си можем да оскубваме плявата, но само Бог може да я изкорени. Само по себе си разкаянието води до обет, а именно прости ми повече няма да правя така.
Прочетох и, че при доктор се ходи, но на Бог се уповаваш. 
Активен

Desska

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 42
Re:Възстановяване и поддържане на здравето
« Отговор #270 -: 18-03-2017, 18:12:49 »

И определено съм благодарна и аз на най-активните участници :flowers2:
Активен

Vov

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1102
  • Познай себе си.
Re:Възстановяване и поддържане на здравето
« Отговор #271 -: 19-03-2017, 01:51:46 »

Мммм, много се радвам, че обсъждаме - цивилизовано и че е интересно, благодаря ви.
Нека да не спираме да отчитаме трудностите на писменото общуване.
Допускам, че има и други съфорумци, посещавали курсове  Норбеков. Те се провеждат в България от повече от 12 - 15 години. Та, там, още на първо ниво, преподавателите въвеждат, настройват и непрекъснато подсещат участниците, да си представят, че вече са здрави.
В една от книгите си, М. Норбеков също разграничава "болните" хора по следния начин:
1. Категория (а) са хора от типа - още постъпил - непостъпил в болницата, или влязъл-невлязъл в кабинета на лекаря, пита: "Хей докторе, хайде, кога ще ме изписваш? Аз съм здрав, не вярваш ли, пусни ми едни изследвания, нищо не ме боли, всичко вече ми се оправи..." и все в тоя дух, весели, усмихнати, закачливи, без значение от какво са болни и колко са излекувани.
2. Категория (б): "Ах, докторе, те не ми направиха онова изследване, а е толкова важно, толкова ме боли, колко съм зле, никой не се грижи за мен, аз им казах, че няма да ме излекуват..." и все в тоя дух.

Първите искат да живеят, да са здрави, престоят в болница и живеенето в категория "болен" е унизително за тях, те се срамуват от него, денонощно мислят какво е да са здрави и си представят, че са здрави, какви неща ще свършат, ако не бяха ги докарали в проклетата болница и т.н. Точно тези хора оздравяват бързо и качествено, при практически едно и също лечение.
Вторите искат ...внимание (!!). Те тайно (в някои случаи дори и от себе си) са открили начин да бъдат значими, околните да им обръщат внимание, да се грижат за тях, да ги питат как са, да не им възлагат обикновени прости задачи като на останалите. Такива хора и не мислят за вяра, те много често са онеправдани в ранното си детство, били са лишени от обич и ласки и това им липсва през целия живот. Дори и да им се каже това, почти е невъзможно да излязат от състоянието на онеправдани, важни, ...болни хора.
Та в споменатите курсове много успешно се научава човек как да предизвика това състояние в себе си: "Аз се обичам, аз съм толкова силен, красив, умен, благороден, честен, радостен, благодарен, ЗДРАВ, колкото всеки друг на планетата... Възстановяването на моето здраве зависи само от мен, от моята всекидневна грижа за него, то е лесно, леко, радостно..." Тоест, да въздействаме и на подсъзнанието си, както пише авторът на статията. Малко по малко, дори участници, обзети от най-силното съмнение, или увереност, че това са глупости, така не става, като продължат да правят упражненията, в състава на група от няколко десетки, получават резултати, които не са очаквали. В края на курса всички се във възторг, щастливи, вярващи.
За такава вяра става дума: създаваме си необходимото душевно състояние, настроение, поставяме най-голямата усмивка на лицето и ТОГАВА започваме упражненията. И резултатите са невероятни, бързи и лесни - винаги.
Е, има значение до каква степен успяваме да се вживеем в ролята - колкото повече, "толкова повече"  :kisss:
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист
Re:Възстановяване и поддържане на здравето
« Отговор #272 -: 20-03-2017, 10:01:45 »

Вова, ти извика на помощ и Норбеков, като още един коз  в подкрепа  казаното от Липтън :)
( Явно сам по себе си Липтън е недостатъчен  :surpris_23:  tooth tooth )
  На твое място бих предпочел обаче да извадя по-силен коз -  акад. Сытин ,  тъй като при него нещата са много по-сериозни , отколкото при Норбеков :) ( Ситин наскоро почина на 96 в напълно ясно съзнание и активен. Неговите  мисловни настройки за оздравяване наистина са помогнали на мнозина, има много инфо по руските сайтове. Ситин е доктор на Мед. науки, доктор на философските науки, доктор на психологичните науки, доктор на педагогическите науки )
А Норбеков , хубаво го цитираш, но той е малко по-друг модел :) Той е повечко бизнесмен..  ;)
Моят човек от Киев ( експертът по енергоинформационна Медицина , В.Жуков  
https://www.medem.kiev.ua/page.php?pid=1640
 при когото учих акупунктурната диагностика ) се познава лично с Норбеков и ми е разказвал за техни разговори :) Жуков го питал - "Абе, какво си направил, събрал си древни Цигуновски техники и прочие древни методики , които ги представяш като твои и будалкаш хората.."    
Норбеков му отговорил : "Виктор, хората са тъпи! Много тъпи! Аз самият останах изненадан от успеха на първата си книга. Написах я на майтап. Хората искат да четат за чудодейни излечения, за чудеса .. "

Ама ти , Вова , явно пак не си ми схванал основната мисъл. Основното е , че вярата в оздравяването е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА,  но не бива да бъде основно.  tooth На математически език тя е "необходимо, недостатъчно условие"  :pensif_29:

Един приятел също е много голям фен на Норбеков, изкара всичките му нива, ( пръсна добри пари  tooth )
и постоянно ми напомня колко съм изгубил, като съм се отказал по средата на първото ниво ..
Та тоя приятел имаше някои немалки здравословни проблеми, които , както се похвали , ги бил преодолял по системата на Норбеков.
Прекрасно , само че след време същите проблеми пак взеха, че се появиха..  :surpris_23: Че даже в гарнитура с допълнителни ..
Затова винаги напомням, че много често "излекуването" се оказва само временно облекчение :(
 Този мой приятел от цялата система на Норбеков заложи май само на мисленото оздравяване, ( преценил го е и той като най-"чудотворната" част от системата ) и е възможно и затова резултатът да е бил само временен.
Та затова за мен тези системи  ( Липтън, Норбеков, Ситин , Мърфи и мн. др. ) са необходимо , недостатъчно условие.    
Точно както и храненето - ултра важно, но недостатъчно.  :-[
« Последна редакция: 20-03-2017, 10:15:43 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

Elia

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 494
Re:Възстановяване и поддържане на здравето
« Отговор #273 -: 20-03-2017, 12:31:59 »

Бате Бино,
да, днес явно Биг - фарма е другият Бог, в когото много хора вярват.Вярват,че чрез химия могат да си излекуват тежките хронични заболявания носени с години.
Аз обаче искам да посоча как навремето моята прабаба се е излекувала.Тя е била много болна, на легло.Извикали са лекар и той е потвърдил скорошната и смърт.Но нейната още жива майка / моята прабаба  е била млада , на около 50 - 60 години / е посъветвала близките да извикат свещеник за последно причастие.Когато свещеника е дошъл, тя с последни сили се е изповядала и той е дал причастието, но потопено в чаша с вино.Казал е,че причастието не потъва в чашата, че ще остане жива.Тя след като е взела причастие се е оправила напълно , живяла е до старост.Този случай навремето ми разказа моята баба / нейна дъщеря /, която е била свидетел.Тя е била оставена в къщи, за да гледа майка си , да и поставя кърпи с оцет за да я предпазят от високата температура.
Днес хората не са наясно и с Православната ни вяра.Не са наясно,че за всеки човек Бог е определил кръст, който всеки сам трябва да вземе и да носи.Това е изпълнението на Божията воля .Всеки сам трябва да понася и болести, и изпитания, да търси и да намира Господ, да иска съвет от него и да си вижда и прочиства греховете чрез изповед и чрез причастие.Иначе няма пълно изцеление.Сам Господ е казал " БЕЗ МЕНЕ НЕ МОЖЕТЕ ДА ВЪРШИТЕ НИЩО . "
Поздрави !
Активен

Vov

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1102
  • Познай себе си.
Re:Възстановяване и поддържане на здравето
« Отговор #274 -: 20-03-2017, 17:52:56 »

Хм, приятели, може би въпросът с ролята, тежестта, силата на вярата за излекуване на дадено състояние или за поддържане на вече постигнато ...е поизяснен. Или поне на мен така ми се струва.
Нито отричам, нито абсолютизирам казаното от Липтън, Норбеков, Сытин, свещеници и др.
Ако някой се постарае достатъчно, може да намери убедителни, или звучащи убедително критики за всяко нещо, включително за съдържанието на Библията.
Същото може и в обратен смисъл.

Но едва ли може някой да отрече наличието на огромен брой случаи на прояви на свръх сила, на свръх бързина, памет, издръжливост, излекуване... Изобщо, известни са много голям брой случаи в човешкото битие, които можем да наречем чудо. А те са се случили физически. Но пък, отнесени към общия брой всекидневни събития, са по-скоро изключения, както казва Бино.
За мен тези случаи, тези факти, както и видяното с моите очи на курсове, в болници, при мои курсисти, на моето тяло и т.н. категорично означават, че хората имаме и други възможности, далеч надхвърлящи всекидневно срещаните и проявяваните. Включително и за излекуване, което е тема на този форум и моя.
Значи, дали ще проявим тези наши възможности, като се помолим на Бог да ни излекува (но и за там е казано, че не са важни само думите, фалшивите покаяния, дарените пари..., а истинска, от сърцето - вяра!), като повтаряме 1000 пъти "аз съм здрав", като позволим на някой да ни хипнотизира, или ние сами се "отнесем" по време на медитативни упражнения, или отидем при известната баба да ни лее куршум (т.е. олово) и повярваме светкавично и напълно в нейните слова, мога да посочвам още лични примери... няма значение.
Моята теза е, че можем съществено, драматично да увеличим или намалим вероятността за излекуване, в зависимост от това в какво вярваме.
И аз като Бино смятам, че лежейки и вярвайки ....е много малко вероятно да се случи. Но и познавам лично случаи  на хора, които хем искат, хем не искат да бъдат здрави. Всички сте ги виждали - влезли невлезли при лекаря/лечителя и почват да преподават, да му казват какво няма да стане. Точно те никога не получават изцеление.
Изобщо, колкото повече научавам за "болести" и лечения, толкова повече разбирам, колко много не знам. Вероятно това разбира и много уважавания от мен проф. Неумывакин. Ако отидете на страницата на неговия център, ще видите (за мен - с изненада) колко много състояния той не приема за лечение. И понеже води отдавнашно противоборство с посредствеността и грабежа на пари от невежеството, той най-вероятно усеща огромен натиск от Big Pharma и техните представители на различни медико-административни нива в Русия. Знае, че го дебнат и при най-малкия провал, примерно при един единствен починал негов пациент, ще разшумят до ...Космоса какъв е шарлатанин. И затова се пази от тежки случаи.
Вярвам напълно, че ние, хората, не сме просто временно събрана материя с по-висока степен на организираност, да речем, от маймуните. Ние сме триединство от тяло, душа и дух. За това лечението, излекуването не се състои само в преместване на едни молекули.
Убеден съм, че всеки човек има много пъти повече вероятност да оздравее и да стои здрав, ако възпитава в себе си, редовно упражнява и всячески развива и поддържа умения, със съзнанието да влияе на подсъзнанието си. Дори не ми е необходимо да разбирам как точно става това влияние, тази вяра. И, разбира се, Бино, не вярвам и не убеждавам, че можем или трябва да се надяваме на излекуване само с едната вяра. Но, тя помага, в много случаи е решаваща. Както и отсъствието й е решаващо.

Още веднъж, радвам се, че обсъждането (нещо като "дебатиране" :whistling2 - emotloader:) е интересно и благодаря на всички за отношението.
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.

Elia

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 494
Re:Възстановяване и поддържане на здравето
« Отговор #275 -: 21-03-2017, 10:49:47 »

Изобщо, колкото повече научавам за "болести" и лечения, толкова повече разбирам, колко много не знам.

Вов,
и при мен е същото положението - колкото повече научавам за болести и за лечение толкова повече виждам колко много не знам, колко още трябва да научавам, да се боря и да се надявам не само на себе си.Вече съм разбрала,че не всичко зависи само и единствено от мен.Ние като земни хора сме следени - какво правим, как живеем, как мислим.Бог ни вижда от горе, дава изпитания, показва и чудеса и търси хора за да му служат.Понякога когато Бог иска да намери кой да му служи дава изпитание чрез болест.Това го знам и от свещеници, които в тежки случаи на изпитание са дали обет за служение на Бога като свещеници и така са излекувани или тежкият проблем е решен.И при мен стана така, дадох обещание,че ще пея за Господ и станах по Божия воля певец, излекувах си възпалените нерви на ръцете.Така,че болестите са изпитания и всеки сам трябва да минава по пътя си, докато намери истината.Да живее праведно, да мисли добро и не само за себе си, но и за ближния.
Много лекари от всички страни са осъзнали тая истина - не само хранене, а чисти мисли и чисти дела.
Поздрави !
Активен

Vov

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1102
  • Познай себе си.
Re:Възстановяване и поддържане на здравето
« Отговор #276 -: 21-03-2017, 19:59:17 »

Да, Ели, Всеки има своя път. Той включва и необходимото условие за постигане на щастие - здравето.
Всеки минава по личен, отделен път, със свои уникални подробности и извивки...
Моята цел е да намирам и прилагам такива действия и мисли, които помагат на всеки. Един такъв елемент е много силното желание за оздравяване, устремяване с цялото си същество към здравето, премахване , изоставяне на всички мисли, че някой ще ни излекува, че някой е длъжен, че защо плащаме вноски, къде е държавата и др.п. Създаване на желания образ на нашето здраве в съзнанието ни, непрекъснато (периодично, но всеки ден) представяне в ума ни как точно и в подробности изглеждаме здрави, какво работи чудесно, как цялото ни тяло "звъни", колко е радостно и чудесно да сме здрави...Толкова много, толкова силно, толкова често и толкова продължително си представяме това състояние че лесно си представяме, повярваме, че сме здрави.
И не преставаме достатъчно често, примерно през ден, да си правим необходимите упражнения. Не е необходимо да правим всички упражнения всеки път. Можем да ги редуваме.

Отделно от този вид лечение и поддържане, неотменно прилагаме и валидните за всички белтъчни същества дейности, допринасящи за здравето ни, например:
- след всяко хранене съзнателно (нали сме умни) изчакваме ясно, пълно огладняване и чак тогава приемаме следваща храна;
- всеки ден пием достатъчно вода (30 мл/кг), 15-30 мин преди и 45-60 мин след хранене не пием;
- не забравяме, че алкохол, черен чай, кафе, газирани... увеличават киселинността на тялото;
- не забравяме, че пиенето на течности, включително билкови чайове, разредени супи и др.п., по време на хранене, разрежда стомашните сокове и така затруднява обработката на храната;
- приемаме колкото можем по-пресни, сурови плодове, зеленчуци, покълнали семена, изкиснати ядки...;
- упражняваме се в правилно дъвчене, съзнателно, докато ни стане навик;
- упражняваме - разтягаме и натоварваме тялото всеки ден;
- упражняваме се в пълно издишване и пълно вдишване - непрекъснато;
- всеки ден, по няколко пъти, си повтаряме колко много се обичаме;
- научаваме се как правилно и периодично да не да приемаме храна за известно време (в годината - 1 път 15-30 дни, в месеца - 1 път - 3-4 дни, в седмицата - 1-2 пъти по 1 ден);
- не забравяме да Му благодарим за всичко, което ни се случва и да Му се помолим за здраве и мъдрост;
- не спираме да вярваме, че сме здрави, напълно здрави!
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.

iskrena

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1122
Re:Възстановяване и поддържане на здравето
« Отговор #277 -: 21-03-2017, 22:17:53 »

и накрая пийваме един Липтън чай и според Вова сме ок    tooth
Активен

Desska

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 42
Re:Възстановяване и поддържане на здравето
« Отговор #278 -: 21-03-2017, 23:19:20 »

Не можем да съдим хората, че не искат да оздравеят или за това, че не получават медицинска помощ и обслужване. Ако някой наистина не желае да оздравее то и това е болестно състояние. А и според мен има много хора които не осъзнават въобще здравословното си състояние. На мен лично ми отне повече от година за да разбера, че проблема ми е физически. Ходих по лекари, обяснявам на тях им е смешно, е да обаче на мен не ми беше. Този период беше тежък за мен, търсих и намерих освен лекове и голяма подкрепа от лично естество от бате Бино. Така, че човек може да търси или да не търси лечение, но със сигурност  в такива моменти има нужда и от подкрепа, и от изслушване и от разбиране, за да има сили да стигне до " аз съм здрав".
Активен

Elia

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 494
Re:Възстановяване и поддържане на здравето
« Отговор #279 -: 22-03-2017, 09:40:12 »

Деска,
ние не съдим хората, че не искат да оздравеят.Просто коментираме,че оздравяването става само с някаква промяна.Дори и вземането на изповед и причастие вече е промяна в нашето мислене.Моята цел е не да осъждам някого, а да покажа чрез моите постове на тези , които четат,че без да се променят няма как само с химия от аптеката да оздравеят.По - скоро се тровят отколкото да оздравяват.Оздравяването е път, не става само с едно хапче, закупено от аптека.Вярата също е път.Докато се стигне до изповед и причастие се минава дадена пътека.При мен стана изведнъж когато преживях нещо лошо, но аз знаех за силата на причастието.А има хора, които не знаят.Истинското покаяние на изповед може да доведе до пълно оздравяване след вземане на причастие.Но промяна действително е необходима.Самият православен пост е промяна.Суровоядството също е път, промяна.Няма как без да се променим да получим изцеление.Руските православни старци също са минали много и тежки изпитания, път , промяна, чак тогава са получили дарби - да лекуват, да имат прозорливост.
Поздрави !
Активен
 

Страницата е създадена за 0.11 секунди с 23 запитвания.