Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Възстановяване и поддържане на здравето  (Прочетена 126135 пъти)

grow

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 519
Re:Възстановяване и поддържане на здравето
« Отговор #120 -: 22-04-2015, 23:13:54 »

Организмът е сложна система, недокрай проучена.. , и какво точно се случва на микрониво ,не винаги се знае, но по-важното е , че и не е нужно да се знае  tooth , след като на макрониво ефектите са видими и еднозначни.

Вова, трябва да се намери начин как да измерваме PH-то на вътрешната среда, за което всички пишат, но никой не казва как да го мерим. Ясно е че в клетката няма как да бръкнем..  :-\
....
Би могло да се види и кръвта - да е в горната  ( по-алкалната) граница, но това трябва да става в лаборатория, в домашни условия също няма как.

Последно, трябва ли да търсиме научния подход или може да минеме и без него?
Защо кръвта да е в горната граница..?, всеки дисбаланс е свързан с клинична проява.
Какво ще го правим pH от вътрешната среда?, много въпроси станаха, ще можем ли да се справиме  :D

Как се сетихте за Колдуел, се едно се е вчера родил, пък той човека се приготвя да става звезда. Не е само той, който и да хванеш от айхелт все има какво да научиш.

« Последна редакция: 22-04-2015, 23:23:45 от grow »
Активен
If you are,you breathe,If you breathe,you talk,If you talk,you ask,If you ask,you think,If you think,you search,If you search,you experience,If you experience,you learn,If you learn,you grow,If you grow,you wish,If you wish,you find,If you find, you doubt,If you doubt,you question,If you question..

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист
Re:Възстановяване и поддържане на здравето
« Отговор #121 -: 22-04-2015, 23:59:55 »

Гроуи, не си забелязал, че става въпрос за различни по сложност / и значение/  материи  ;)
Нищо неясно няма  :Content_22:

Първият ти цитат е по повод на стволовите клетки. Там е сложно.. особено доколкото се отнася за такива, които ги вземат от другаде и ги пъхат в тялото ни. (Това е груба намеса в логиката на организма. Мнозина от хората, които си ги инжектираха за подмладяване, се разболяха от рак) Но тези стволови, които сами си произведем - там няма страшно. Но е сравнително нова област..

Вторият е за PH-то . Това е една достатъчно проучена величина. въпросителни, спорове и неясноти - вече няма. Точно както и с кръвното налягане, температурата на тялото, пулсът, кръвната захар и т.н.  Еталоните са УСТАНОВЕНИ. И само се контролират. Просто трябва да я следим , ако ни е важно организмът да функционира при оптимални условия.

Кръвта - имах предвид - в горната граница на НОРМАТА. / 7.35- 7.45 /  ;) Няма никакъв дисбаланс,след като е в границата на нормата. Тя извън нормата не може да излезе лесно , животозастрашаващо е.
А за това , че трябва да е по-скоро в горната, отколкото в долната, логиката ми  е, че след като организмът разходва ценни алкални ресурси ( натрий, калий, магнезий, калций)  за да я държи да не слиза надолу към киселинност, то значи , че колкото по-далеч е от киселинноста, ще  значи по-добре , тоест - в горната граница , към 7.45 .  Същото както и с кръвната захар - по-добре да ти е 3.50 , отколкото 5.0 . / макар и  двете стойности да са в нормата /
Но да мерим кръвта не е информативно. Тесен е интервалът за анализ.


Да, и от други има какво да се научи, но Колдуел е по-специален - обявил е награда от 1 млн. , която да даде на всеки лекар, който докаже , че има по-голям процент излекувани от онкология, в сравнение с него.
Досега никой не е поискал наградата  :surpris_23:


« Последна редакция: 23-04-2015, 00:13:33 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

cherry

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 411
  • Любовта е смисъла на живота.
Re:Възстановяване и поддържане на здравето
« Отговор #122 -: 23-04-2015, 08:26:54 »

На мен пък ми е интересно следното:наблюдават се много и то млади хора,които са болни от рак.Набират средства за лечение в Германия,Турция и др.страни.Скъпоструващи лечения,които в крайна сметка се оказват неефективни.Знаем,че в Русия Филонов лекува рак с помощта на сух глад и то легално.Защо болните не се обръщат към него,а търсят западни авторитети?Надали неговото лечение е по-скъпо,а и не се използват никакви лекарства и химиотерапии в случая.Зададох въпроса на страницата на една млада жена от нашия град, на 31 год.,болна от рак  :'(,но за съжаление дори не публикуваха поста ми...
Активен
„Живеят само влюбените,останалите просто съществуват.”      
Уилям Шекспир

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист
Re:Възстановяване и поддържане на здравето
« Отговор #123 -: 23-04-2015, 10:08:34 »

Така е,Чери. Ако мога да предложа няколко вероятни отговора   :-[
1. Не мислят. И не обичат да мислят! Дори да си супер непросветен в медицината , достатъчно е да имаш ум поне колкото на молец, за да  се поинтересуваш колко хора умират от рак годишно..
  И после да се сетиш, че почти всички! от тях са били лекувани от Научната Медицина. НАУЧНО!
 Е, защо тогава са умрели?  :surpris_23: Не им ли намирисва, че нещо не е наред?

2. Слабо  познание за света. От твърде много бачкане( за забогатяване, не за преживяване) , кръчми , чалга  , инфалнтилна телевизия и сетивни удоволствия,    човек се опростачва. И когато не е запознат, той взема решенията първосигнално и хаотично. Защото му липсва "базата данни" . Тогава дори да имаш някакво пипе по рождение, няма  ли ти я  базата данни, няма как да направиш анализ .  :surpris_23: Какво ще анализирваш, като ти е празна кратунката..
 Тогава не можеш и да отсееш зърното от плявата, истината от лъжата.

3. Цивилизацията ни научи всичко да става лесно , бързо и приятно. Вкл. и оздравяването. С едно натискане на копчето, докато си почиваме.   И че там, където не сме компетентни, винаги има "експерти", които са. Така е , експерти има, само че ако горните две условия са налице, ние няма как да разпознаем кой от тях е "нашият".    :-\  

4. Рекламата и пропагандата си вършат работата.  :-\  Работи се по всички направления, и с много пари, за да ни убедят във величието на Запада, и съответно - в нашето бездарие и "треторазрядност". И когато е прост, човекът е  готов да повярва на всичко, защото просто няма "аргумент против"  ;), защото последната книжка, която е чел , е била "Ян Бибиян" . И защото разни гурута  го убеждават, че не му е нужно ДА ЗНАЕ, а е  достатъчно да бъде "позитивен"  и да не си пъха носа в работата на "експертите", които най-добре знаят какво е добро за него..
 tooth
« Последна редакция: 23-04-2015, 10:30:48 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

Vov

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1102
  • Познай себе си.
Re:Възстановяване и поддържане на здравето
« Отговор #124 -: 23-04-2015, 10:24:10 »

Хм, Чери, единият възможен отговор на въпроса ти е "следвай парите...", особено, когато се подминават евтини решения, за да се плати за скъпи нерешения... Ако решението къде да се лекува даден "болен" се взема не от него, а от някой друг, събират се пари в сметки, SMSи и пр., изобщо не изключвам злоупотреби - с парите и със здравето. Нали помним оня баща дето уж лекуваше детето си в Израел?...

По въпросите за бързо, лесно, надеждно и евтино измерване в домашни, дори в полеви условия на рН, осмотично налягане, някакви други показатели - в зависимост от състоянието на даден човек, очаквам всеки момент да се появят такива методи. Възможно е и да са открити, но старателно да се укриват от широката общественост... по същите причини.

Ако тръгнем от изразената от Бино логика на образуване на ракови огнища в телата ни, съвсем ясно е, а и вече е потвърдено освен от световно известни авторитети, дори в моята относително скромна и нецеленасочена практика, че почистен организъм ракови огнища не създава. Дори унищожава наличните! НО, дори държавата да започне да просвещава населението, пак ще отнеме мнооого време докато се промени общественото мнение. Все пак, хилядолетия обикновените хора са учени, че здравето е нещо сложно, някаква магия, обучението за медицински лекар трае сума ти години, после - специалности, апаратури, лекарства, строги физиономии, очила, заплашителен тон, откровени заплахи към невежото население - хилядолетия! И, сега какво, дори някой да каже "Хм, рак ли, стига човекът да не се е предал и да не е съвсем отслабнал, ще го оправя за 3 месеца...", кой би повярвал? Само нищожният брой хора, решени на всичко, за да възстановят здравето си. Останалите, т. нар. маси, (the so called main stream), ще си пият химиите/вливанията, ще се облъчват, ще си мислят, че като им отрежат болното място и въпросът се решава... още много дълги години.
Отново мъдрият Български народ е съставил пикантно-солена пословица, не от любов към острия език, а за да се запомня от веднъж: "Болен човек, на легло се е*е". В нашия случай ще рече: "Този/тези имат едни пари, докато са болни, лесно се плашат и лъжат, точно тогава трябва да им ги вземем..." или нещо подобно.
Изобщо, когато държавата е била начело с цар, фараон, крал и пр. самодържец на цялата изпълнителна, законодателна и съдебна власт, той е имал ясна сметка от здраво население - да ражда много и здрави войници, с които да се пази от други царе, а и да завладява нови територии. Тогава са измисляни и в много случаи - спазвани железно - всякакви правила в тази насока.
При изкуствено въвеждане на уж демокрация, когато населението (избиратели) не е интелектуално готово за нея, в управлението се наместват хора без съзнание, дори без чувство за род, Родина, държавност... Е, от тях не можем да очакваме примерно "Доктрина (или поне Програма) за обучение на населението как да не се разболява". Какво остава да се търсят пътища за поевтиняване на леченията и повишаване ефикасността и ефективността им...
НО, ние пък сме търсещи и намиращи хора! Това е прекрасно, нали?!  :flower: :love_006 - emotloader:
За мен няма никакво съмнение, че при достатъчно продължително и правилно проведено Временно въздържане от храна, във всеки човек, независимо от възраст, пол "и занятие", в периода на и след захранване са появяват много, много стволови клетки, които по прекрасен начин довършват започнатото с постигнатото очистване. И не вярвам да има по-безвреден, мощен и почти универсален метод.
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.

grow

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 519
Re:Възстановяване и поддържане на здравето
« Отговор #125 -: 23-04-2015, 20:32:26 »


бате Бино@  това със стволовите клетки май е част от поредния хайп, наред с много други неща. Може и да работи за конкретни неща но се използва и за правене на пачка. Може би това е единственото условие което го освобождава от отговорност да не бъде разглеждано с научен подход.
   Все едно този механизъм който се представя че вършат методиките със стволови клетки ние да не можем да го имитираме с естествени продукти и методики, може как не..

pH колкото и да се мъчиме трудно се поддава на промени, освен ако не сме наистина упорити: 1/2, цял живот, е зависи и от концентрацията на лошите субстанции които вкарваме.
  Изброил си елементи ... ами бикарбонатите HCO3 где са, както казваш ако е към горната граница 7.40-7.45 това си е клинично състояние: Алкалоза, Метаболитна Алкалоза, компенсира я Ацидозата- Респираторна Ацидоза, частично ако е в горните граници и пълно ако е над 7.45 
Ето за Респираторната ацидоза как би изглеждала Цък

   Може би Колдуел е по специален защото им се е сопнал или знае нещо което другите не. Тумори/рак се третират по много начини и то не от един човек, не и от вчера. Успешно се повлиява и с инвазивни методи, но каквото може да се повлияе с препарати/разтвори и химикали, може да се постигне и с натурални средства. Все едно малко материал за "консумиране" има тука в форума който не би довел до успешно повлияване на сериозни състояния, цялата информация я има написана.

Активен
If you are,you breathe,If you breathe,you talk,If you talk,you ask,If you ask,you think,If you think,you search,If you search,you experience,If you experience,you learn,If you learn,you grow,If you grow,you wish,If you wish,you find,If you find, you doubt,If you doubt,you question,If you question..

grow

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 519
Re:Възстановяване и поддържане на здравето
« Отговор #126 -: 23-04-2015, 20:49:46 »


cherry@ навярно поради простата причина поради която ODB преди години мина към солова кариера.
 Жената от твоя град навярно набира средства за някоя от тези скъпите процедури, не я интересуват натуралните методики, защото трябва да седнеш да разучиш кое как става а и да седнеш да ги прилагаш отгоре на всичко, затова не са обърнали внимание на съобщението ти навярно.

vov@ На рака/тумора същността е известна, естествена защитна реакция на организма. Или това което тялото не може да използва т.е. няма биологична стойност в кръвоносната система, го натрупва и складира като отпадък-ненужно, капсулира го за да не се разпространява и да замърсява и други части на тялото. 
   Рак се оправя за една нощ, има клиники даваш големите пари, лягаш, събуждаш се без рак - вливат алкални разтвори и така разбиват натрупванията/шлаките, но това е когато имаш кинти и не ти се занимава с натурални лечения.

Активен
If you are,you breathe,If you breathe,you talk,If you talk,you ask,If you ask,you think,If you think,you search,If you search,you experience,If you experience,you learn,If you learn,you grow,If you grow,you wish,If you wish,you find,If you find, you doubt,If you doubt,you question,If you question..

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист
Re:Възстановяване и поддържане на здравето
« Отговор #127 -: 23-04-2015, 22:41:29 »

Да, Гроу. Малко трудно схванах , но схванах какво искаш да кажеш.  :Cherries
Че "нормата" на кръвното PH може да е всъщност компенсирана алкалоза. Да, съгласен съм, сигурно може.
 Ние няма как да разберем обаче, ако тестваме само кръв. Аз и затова наблегнах, че по кръвта не е обективно да се ориентирваме- тя е почти винаги в норма, която не знаем дали не е "привидна".  
« Последна редакция: 23-04-2015, 22:51:59 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

iskrena

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1122
Re:Възстановяване и поддържане на здравето
« Отговор #128 -: 24-04-2015, 01:04:36 »

прекрасен беше предишният ти пост, Бино!   :love_006 - emotloader:
Активен

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист
Re:Възстановяване и поддържане на здравето
« Отговор #129 -: 24-04-2015, 08:45:13 »

Благодаря.  :Content_22:
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

grow

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 519
Re:Възстановяване и поддържане на здравето
« Отговор #130 -: 24-04-2015, 23:29:47 »

:) да предполагам че това съм искал да кажа. Под pH "норма" на кръвта май по-скоро се смята далеч по тесни граници 7.35-7.40 Всичко в страни от тях са му сложили наименование и да в случая  7.40-7.45 би било  Метаболитна Алкалоза (бъбреците са отговорни), частично компенсирана от Респираторна Ацидоза (белите дробове са отговорни). Ако pH отиде над 7.45 ще бъде напълно компенсирана Метаболитна Алкалоза от Респираторна Ацидоза.

   Както става ясно 2 са основните органа отговорни това да се случва: Бъбреци и Бели дробове, основните буферни системи в тялото. Ако са в изправно състояние предполагам проблеми няма да има, ако им са компрометирани функциите вероятно ще окаже влияние върху възможностите за балансиране.

   Понеже си споменавал за затруднеия в храносмилането и т.н. и казваш че е по-добре границите на pH на кръвта да са по в горната граница, обръщам внимание, че именно това може да е една от причините за горните симптоми.
   Сега вече дали по pH на кръвта може или не може да се съди, дали е надежден индикатор..., аз мисля че има причина да се взема предвид, се пак говориме за най-животворната течност в тялото - кръвта, а това че хората вярват в това в което искат да вярват -това е безпорен факт.

 
« Последна редакция: 24-04-2015, 23:58:13 от grow »
Активен
If you are,you breathe,If you breathe,you talk,If you talk,you ask,If you ask,you think,If you think,you search,If you search,you experience,If you experience,you learn,If you learn,you grow,If you grow,you wish,If you wish,you find,If you find, you doubt,If you doubt,you question,If you question..

Vov

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1102
  • Познай себе си.
Re:Възстановяване и поддържане на здравето
« Отговор #131 -: 26-04-2015, 01:13:38 »

Ето тук, една много информативна статия за рН...

http://altered-states.net/barry/update178/

Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист
Re:Възстановяване и поддържане на здравето
« Отговор #132 -: 26-04-2015, 07:59:49 »

Добра статийка , Вова. Разбираемо написана ( като за американци  tooth )
А и потвърждава моите логики  :Content_22:, че 7.45 на кръвта е по-добре от 7.35 , въпреки , че и двете стойности са в нормата.
Обаче ,(както винаги) , на това което е най-важното, е наблегнато най-малко..  tooth
И то е:
За да си следим PH-то, най-лесно на практика е да си тестваме урината.  
Обаче там границите на НОРМАТА са доста широки: ( 4.5 - 9 )
 А пък ИДЕАЛЪТ  е  ( 5.8 - 6.8 ) .
Тоест , какво означават  стойности  7.5 - 8 ?) (каквото излиза най-често при мен) Че не съм идеален, но все пак съм в нормата?  :surpris_23:
Някак си успокоява, но имам подозрения , че не би трябвало  tooth
Още малко инфо ми трябва отнякъде.  :essen:
« Последна редакция: 26-04-2015, 08:04:22 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

Vov

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1102
  • Познай себе си.
Re:Възстановяване и поддържане на здравето
« Отговор #133 -: 26-04-2015, 09:34:35 »

Хм, ние добре сме любознателни, но като виждам в какви големи граници се намира рН в различни отдели на телата ни, ми изглежда, че във всекидневието няма как да улавяме бързо, лесно, евтино и надеждно малки отклонения. И да ги поправяме своевременно, за възстановяване и поддържане на отлично здраве.
За мен важни изглеждат по-общи закономерности, които искам да си доизясня и разбера:
1. Ако към обилна зелена салата добавя лимонов сок, възможно ли е алкалността на постъпващата в стомаха ми храна да стане толкова висока, че да затрудни правилната работа на стомаха и дванадесетопръстника?
2. Възможно ли е (за сега смятам вероятността за нищожна) чрез съзнателно дишане да "предобрим" окисляването и да алкализираме излишно някакви органи и системи? [Това дишане - 3-4 вида - го преподавам...]
3. Ако човек в неудържим порив е хапнал твърде много сладко, има ли лесен, бърз и приемлив начин за компенсиране/неутрализиране на прекомерното закисляване, което то предизвиква?
Може да има и други подобни въпроси.
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист
Re:Възстановяване и поддържане на здравето
« Отговор #134 -: 26-04-2015, 11:00:00 »

Вова, големи или малки.., все пак ги имаме тях,  границите. След като сме  в тях, немай грижа  :)



На въпросите ти:

1. Немай грижа с това. Това е естествената храна на човека, стомахът ще си напасне ферментите. Проблемите са в обратната посока - ако се изисква твърде много киселина, която не може да бъде отделена .  ;) ( напр. при възрастен човек, ядящ месо или мляко. След 40-тата ни година солната ни киселина намалява с 2 % на година  :-\  Тоест - един 65 годишен , дори да се пръсне от "позитивно мислене", не може да се храни както се е хранил когато е бил на 25  ;)   tooth )
2. Това можеш да го тестваш. Ако има проблем , ще даде промяна в PH на урината и слюнката.
   / дишането е отделна тема обаче.. ;) и трябва да се внимава  с него, защото променя съотношението на кислорода и въглеродната киселина в кръвта  ;). В природата то винаги е НЕСЪЗНАТЕЛНО  ;)  И плитко!  ;)  И методиките на Бутейко, както и на Фролов са насочени именно към това - да намалят делът на кислорода към въглеродния двуокис. Тоест - работят в посока да го направят плитко , а не "дълбоко"  ;) ОТзиви от това - безброй! Това е и идеята на апарата на Фролов, който се води едва ли не панацея. Което може да се направи и в домашни условия с дишане в найлонова торба по 2 мин.  ;) Естествено, има отзиви и от "дълбокото" дишане  tooth  И след като ефект има както от плиткото , така и от дълбокото, самото дишане явно не е най-важният ни фактор  tooth /
3. Ако е епизодично "прегрешението", - никакъв проблем. Организмът си има буферите и резерввите. Лошо е когато стане практика.  ;)
  А и при многото сладко, най-големият проблем не е в закисляването , а в изтощаването на панкреаса и разбутването на хормоналните взаимовръзки като следствие.

 :Cherries
« Последна редакция: 26-04-2015, 11:08:12 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

grow

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 519
Re:Възстановяване и поддържане на здравето
« Отговор #135 -: 26-04-2015, 11:11:47 »

статии, pH, алкализиране, слюнка, пот, урина, киселина, тъмни очила, непоносимост към светлина, алкална среда... хахаха, нищо ново няма да си кажеме, както и да е не сваляйте очилата и поглед напред..  :Content_4 - emotloader:
по т.2 - въпроса дава и отговора, най-малкото стомаха ще опита да балансира, поне до колкото може  ::)

Активен
If you are,you breathe,If you breathe,you talk,If you talk,you ask,If you ask,you think,If you think,you search,If you search,you experience,If you experience,you learn,If you learn,you grow,If you grow,you wish,If you wish,you find,If you find, you doubt,If you doubt,you question,If you question..

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист
Re:Възстановяване и поддържане на здравето
« Отговор #136 -: 26-04-2015, 11:56:43 »

Е, за някои може и да е ново. А и полезно.. :surpris_23:
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

zinaida

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 200
Re:Възстановяване и поддържане на здравето
« Отговор #137 -: 26-04-2015, 13:56:31 »

Е, за някои може и да е ново. А и полезно.. :surpris_23:
Да, за мен някои неща са и нови, и полезни.
С удоволствие чета писанията( само ги чета , защото за съжаление нищо градивно не мога да добавя )
За това , продължавайте да пишете  :thankyou:
Активен

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист
Re:Възстановяване и поддържане на здравето
« Отговор #138 -: 26-04-2015, 15:43:38 »

Естествено , Зинаида.
Той Гроуи е в специално настроение днес май  :whistling2 - emotloader:
Силно се надявам това му настроение да не заразява и останалите .. Че на какво ли би заприличал форума  ако всеки тръгне да казва след всеки пост какво от прочетеното е било,  и какво не е било ново за него ..
 tooth  И кое му е било интересно и кое - не  tooth

А и не се е сетил, че по този начин косвено злепоставя  обсъждащите темата - единият , че е задал едва ли не детски въпроси , а другият - че му ги отговаря  ;)

Много са си на място въпросите, ;)  Гроу, ти сам знаеш, че това е важна материя  и че информацията по нея е оскъдна.
Алкално-киселинният баланс е НАЙ-ВАЖНИЯТ параметър в организма! И най-определящият! ( измежду тези, върху които имаме влияние.Защото има 12 показателя, върху които не можем да влияем )  
Ако трябва да изберем да контролираме само  едно нещо в организма си, то това е именно PH-то му.
И това не са мои думи, това са думи на медици-натуропати, явяващи се  "Медици срещу Медицината".
  Тук вече е строга наука! Място за свободни съчинения и "лични мнения" няма. Има закономерности, които са УСТАНОВЕНИ безспорно и безапелационно. И ние можем или да се съобразим с тях или не- наше право е. Но не и да ги оспорваме.
« Последна редакция: 26-04-2015, 15:48:45 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

grow

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 519
Re:Възстановяване и поддържане на здравето
« Отговор #139 -: 26-04-2015, 20:59:52 »

Айде айде нема нужда, частен психологичен център стана тука...,за настроения ако трябва да си говориме..
Чак и злепоставял съм някого защото съм кометирал нещо си, ами защо аз да злепоставям някого, той човек сам не може ли да се злепостави ? Нищо против никакви въпроси, това е истината в задаването и отговарянето на въпроси, но е "скука" да се искарват неща все едно вчера са станали, пък те се случват в реалния живот отдавна.
Не виждам също причина 2-3ма да дискутираме и да преразказваме неща които са установени, едни да преразказват, а други да четат и да се чудат какво е това  tooth
Те нещата са достатъчно сериозни, ние тука още се "учиме картофи как да белим", и секи път почваме от начало, пълен ужас.
pH  дет се вика колко пък да е важно, важно е за тези които им е интересно, за другите не им е, щот нито ги интересува, нито го знаят какво е. За това колко може да промениме pH реално..., може и да може може и да ни се иска само. Не виждам притеснения че еди си кой ще се повлияе от еди си какви "настроения", тука пишат 3-5-10 човека, та то няма количество, кои са тези които ще се повлиаят пък то и негативно, няма ги..,тези които си влизат и си обсъждат рецепти тях нищо не може да им повлияе-те не се интересуват от тия неща, другите ги няма, следователно за тях не важи това, в крайна сметка ако има нещо неприлично, може да бъде изтрито по всяко време, по осмотрение на администратора, няма да е първия случай, няма да е последен..

Активен
If you are,you breathe,If you breathe,you talk,If you talk,you ask,If you ask,you think,If you think,you search,If you search,you experience,If you experience,you learn,If you learn,you grow,If you grow,you wish,If you wish,you find,If you find, you doubt,If you doubt,you question,If you question..
 

Страницата е създадена за 0.101 секунди с 23 запитвания.