Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Възстановяване и поддържане на здравето  (Прочетена 126133 пъти)

Vov

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1102
  • Познай себе си.
Re:Възстановяване и поддържане на здравето
« Отговор #100 -: 24-01-2015, 21:48:33 »

Приятели самоопознаващи се, :flower: :flower:

Смятам, че колкото по-бързо определим и практикуваме най-добрия за нас начин за въздържане от храна, толкова е по-добре.
Вярно е, че различни лекари и лечители, които имат дългогодишни практики и са решили да пишат, препоръчват техни най-добри дейности и продукти. Повечето си казват доста конкретно, но ние не би трябвало да следваме сляпо техните модели.
Пример: не препоръчвам захранване с рибешки/пилешки и каквито и да са животински бульони. Мааалко качествено кисело мляко, силно разредено с вода, на 8 ден след 15-16 дни въздържане подпомага развъждането отново на чревната флора и не причинява стрес.
Нооо много е важно всеки човек при захранването непрекъснато да изпитва удоволствие и затова е по-добре тези препоръки да се разбират като насоки, като срокове от типа "не по-рано от...", а ако не искаме мляко, ще намерим заместител...
Дори и от гледна точка до какви точно зеленчуци и плодове имаме достъп ние - сега, а за какви говори някой автор, писал преди30-40 години, пак не трябва да се хващаме буквално.
Друг важен нюанс е, като следваме каквато и да е методика, да наблюдаваме внимателно себе си, да водим записки и да променяме, ако нещо не ни е добре... Тук дневниците във форума може да вършат добра работа. :Content_14:
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.

Vov

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1102
  • Познай себе си.
Re:Възстановяване и поддържане на здравето
« Отговор #101 -: 29-01-2015, 23:43:01 »

Приятели, ще се опитам да обсъдя въпросите с пиенето на вода. Точно следствие на многото приказки по въпроса, той остава неясен.
Най-често срещаното и чувано изречение "Пийте много вода" е меко казано ...глупаво. Кой точно да пие много вода - 20 кг дете или 120 кг мъж? Човек, хранил се (като мен едно време) главно с месо и скорбяла, или някой - от години приемащ почти само растителна, главно сурова храна...? Колко точно е "много"? Докато тези и много други въпроси не са изяснени, горното пожелание е безсмислено. То единствено би могло, но след досадно много теоретизиране и разсъждения по темата, да означава, според мен, ако един възрастен, хранещ се с много тестени, месо, сол и пр., пие по 2 кафета, 2 газирани, 1 капучино... и 1 чаша вода на ден, да увеличи чашите на 4-6 броя... Това са горе-долу безполезни разсъждения.

Ако пием толкова вода, че да разредим/намалим осмотичното налягане(=соленост) на кръвта под 9 промила, тялото ни не допуска това, за да не се спукат червените кръвни телца (класическо умиране при давене в сладка вода). Тогава то се напряга някакси и дава водата на къс път - поривите за уриниране са чести но урината почти няма цвят. Такива количества, различни за всеки човек, (лично тегло, соленост на храните, други соли освен NaCl, погълнати захари и др.) затрудняват работата на системи и органи.

Ако пием малко вода (1-2 чаши) при споменатите соли, добавяме бира и всякакъв алкохол, кафета, черни чайове и др., сме силно обезводнени - почти постоянно. Тогава настъпват други, също тъжни изменения, въпреки, че почти не се забелязват с неподготвено съзнание...

Изобщо "много вода" и "малко вода" са безсмислени фрази, без да е ясно личното тегло, вида, състава и количеството на храните и другите течности, обичайно приемани от въпросното тяло.

Тогава, като имаме пред вид просветените и грижещи се за себе си хора в този форум, да започнем подред:

Случай 1. Чвек на средна възраст, със средно телосложение, страдащ от 1-2-3 хронични заболявания, работещ, семеен, в процес на промяна на храненето към ...по-добро. Ако той реши да пие вода според истинските потребности на тялото си, може, защо не?! :laugh:

Следват още условности: характер на работата: време, физически усилия, околна температура, състав на въздуха...

Тук искам да вмъкна едно разсъждение, за което обикновено не говорим: "Като ми се допишка, какво да правя?..." е въпрос с понижаваща се в последните години трудност, но не във всички групи от населението и не във всички селища. В развитите страни първо има достатъчно тоалетни на обществени места, на работа и в къщи, и второ, никой не се притеснява да говори, че трябва да пишка - примерно. Тази намаляваща в България причина все още несъвнателно или полусъзнателно присъства в мисленето, щом се заговори за пиене на вода...

Така "средният човек", ако не променя обичайните огромни количества готварска сол и въглехидрати, може спокойно да пие 2-3 л вода на ден - в зависимост от личното тегло.
Добре е във времето 30 мин преди, по време и до 30 мин. след хранене да не се пие вода - по разбираеми причини.
Добре е и 30-40 мин предизаспиване да не се пие - за да се намалят нощните ставания до 1...

Случай 2. Просветеният човек, приемащ главно сурова храна, правещ упражнения (физически и умствени) всеки ден. Той също има нужда от вода, но много по-малко. Колко точно, е безсмислено да се обсъжда.

Случай 3. Неприемащият храна човек. Той прави въздържане, за да позволи на тялото (и духа) да премине в режим очистване. Този режим в началото се характеризира с едни неща, после с други, при и след захранването - с трети... През цялото това време 70 килограмов човек е добре да приема 2,5 и повече от най-меката достъпна изворна, или дестилирана, или жива, след обратна осмоза.... вода. Постъпващата вода участва в множество процеси, които осигуряват постигането на желаните резултати без нанасяне на щети... :flower:
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.

iskrena

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1122
Re:Възстановяване и поддържане на здравето
« Отговор #102 -: 30-01-2015, 00:31:47 »

какви са проблемите при приема на нискоминерализирана минерална вода?
тя не е ли като изворната?
Активен

Vov

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1102
  • Познай себе си.
Re:Възстановяване и поддържане на здравето
« Отговор #103 -: 30-01-2015, 08:20:43 »

Искре,  :flower:"нискоминерализирана" е малко като "много вода" или "малко вода"...
Ако малко се задълбочим, нещата стават много сложни.
Известно е, че бозайниците, включително хората, усвояваме минерали и соли с най-малко "усилия" от органични молекули. Но, можем и от неорганични. С други усилия, на друга цена.
И сега, ако кажем ей така, изобщо: "яжте тебешир, ще имате калций" или "разтворете малко тебешир във вода и го пийте..." и пр. и пр., за кого точно се отнася, за кого ползите са по-големи от вредите, а за кого - обратното?

Не съм срещал определение що е то "нискоминерализирана вода", може и да има такова, ако някой знае, моля, тук е форум, да просветли.

Най-вероятно всички "изворни" води може да бъдат наречени нискоминерализирани. А високоминерализираните не извират ли? Не ги ли улавяме от извори?
Тук въпросът отново, за хиляден път, опира в думите, словото. Прекалено лесно се съгласяваме да използваме търговски названия и чуждици, без да си дадем труда да научим точното им значение.

Да, много хора пием - по-рядко или по-често нискоминерализирани минерални води. Често нямаме достъп до други. При средно здрав човек тяхното евентуално вредно действие е слабо и не може да се усети без специални изследвания. А може и част от минералите им да са потребни за дадения човек в това време... кой да изследва.

Изобщо като говорим за живота, здравето, нарастването, деленето и смъртта на няколко трилиона клетки, с различно устройство, задачи, хранене, пиене, работа, почивка и т.н. и т.н., участващите електрохимични процеси са толкова много и се влияят от толкова много фактори, че почтително можем да благодарим на Създателя за творението, да се опитваме да наблюдаваме внимателно, смирено да приемаме всички дадености и "особености", а като забележим някоя закономерност, да не я забравяме и да не си мислим, че сме разбрали всичко.
Няма нищо срамно или нередно да подхождаме към възстановяване и поддържане на здравето (своето и на други хора) с най-най-голяма предпазливост, да се опитваме да вникваме във всяка подробност... Пример: при толкова много обсъждания за хранене със сурова храна бих очаквал всяка препоръка, поне от пишещите в този форум, да завършва с удебеленото напомняне "Дъвчете всяка хапка до превръщането й в течна рядка каша!!"
Хайде стига, извинете, че пак се разгорещих. :Confus_3: :whistling2 - emotloader:
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.

Vov

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1102
  • Познай себе си.
Re:Възстановяване и поддържане на здравето
« Отговор #104 -: 14-02-2015, 10:49:45 »

Подтикнато от други разговори, ето и едно обсъждане за хранене тип "житен режим".

Нашите организми са преживявали и оцелявали в трудни/жестоки условия мнооого по-дълго, отколкото в "цивилизовани" такива - хиляди пъти по-дълго. И съответните механизми на обмяна на вещества, хранене, пиене и пр., все още са под влияние на онази част от еволюцията, а не на сигурната убеденост, че следващото ми хранене е след 3 часа.
Но, храните, с които се "храним" са променени скокообразно (от гледна точка на еволюционните изменения), почти мигновено. Те:
- не съдържат толкова и такива неща, колкото и каквито сме свикнали да имат;
- те са хранени (и растителни и животински) с храни, които са различни от обичайните;
- растителните са брани зелени, за да изтрайват на дълго съхранение и удари при пренос/превоз;
- растителните и животинските са брани/клани мноооого дълго време преди ние да ги потребим - техните важни хранителни за нас качества са силно намалени;
- след като ги купим (в някои случаи - 1 път в седмицата) ние ги държим още много дълго време, надхвърляйки предписаните срокове;

В тези условия, когато приемаме в продължение на 10 дни например, лимец, орехи и ябълки, или каквато и да е ограничена група храни, ние получаваме ЧАСТ от необходимите хранителни съставки. А, нашият неподготвен организъм, изразходва всичките, както обикновено... В резултат е съвсем възможно, при по-продължително хранене/пиене "само с това и онова" да достигнем състоянието, кръстено "дистрофия" = недохранване, т.е. недостиг на някакви елементи, въпреки, че приемаме някаква храна.
Затова е за предпочитане да спазваме посочените от нашите учители срокове и никога да не си мислим, че "ако 2 аспирина на ден са добре, то 4 са още по-добре...". Това е главната идиотия на повечето диети, за които съм чувал, включително на тъжно нашумелия Бюк... нещо си преди 2-3 години.

П.П. В потвърждение на изразената по-горе оценка за храните приемам подреждането от Световната Здравна Организация на първо място по ценност храни за човека ...горските плодове.
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.

VENCI

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 82
Re:Възстановяване и поддържане на здравето
« Отговор #105 -: 15-03-2015, 20:38:15 »

      Вов,...чак не знам какво да кажа  tooth Като един абсолютен лаик и новак, гравитиращ в периферията на материята, разглеждана в този форум, мога само да засвидетелствам безусловна благодарност и уважение към теб и останалите участници, заради труда който полагаш/те, всичко това да бъде сведено до интересуващият се, в синтезиран вид!!! Много пъти още ще препрочитам твоята и другите теми във форума, преди да се осмеля да задам въпрос! Благодаря още веднъж!
Активен

Vov

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1102
  • Познай себе си.
Re:Възстановяване и поддържане на здравето
« Отговор #106 -: 30-03-2015, 22:21:40 »

Етооо, почна да завършва първият за тази година лечебно-учебен курс Временно въздържане от храна.
Времето беше малко по-студено от очакваното и предпочитаното, но не можем всичко да избираме.
Възстановяването върви добре, всеки следва написаното и собствения си разум.
Тълпите от стволови клетки се очаква да нахлуят където трябва тия дни.

Венци, благодаря ти за мнението; няма нужда от много похвали, лесно е някой да си помисли, че е много знаещ, много нависоко иии... става опасно.
Вярвам, че около 80% от щастието ни се състои в здравето. Бил съм и много здрав, и много, "неизлечимо" болен. С търсене, четене и упражнения подобрих съществено нещата... Опитвам се да уча непрекъснато, това е.
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.

grow

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 519
Re:Възстановяване и поддържане на здравето
« Отговор #107 -: 03-04-2015, 16:08:49 »

Шехерезада...?   :laugh:

Активен
If you are,you breathe,If you breathe,you talk,If you talk,you ask,If you ask,you think,If you think,you search,If you search,you experience,If you experience,you learn,If you learn,you grow,If you grow,you wish,If you wish,you find,If you find, you doubt,If you doubt,you question,If you question..

Vov

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1102
  • Познай себе си.
Re:Възстановяване и поддържане на здравето
« Отговор #108 -: 14-04-2015, 18:43:29 »

Гроу, извинявай, не схващам посланието.

Колкото повече наближава лятото, толкова условията за провеждане на лечебно-учебен курс стават по-лесни - за провеждане. Не е през Великите пости, но пък няма студ и облаци, има далеч повече слънце, цъфтящи растения от всякакъв вид, по-дълго време е самото слънчево греене...
Но, както сме обсъждали, въпросът за здравето на даден човек е въпрос на самия човек... Литература, знания, учители, ръководители - много... :flower:
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.

grow

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 519
Re:Възстановяване и поддържане на здравето
« Отговор #109 -: 15-04-2015, 09:40:18 »

Послание чак няма, стана ми любопитно какво се случва с героите от приказката, има ли разлъка, случват ли им се нещата...

Активен
If you are,you breathe,If you breathe,you talk,If you talk,you ask,If you ask,you think,If you think,you search,If you search,you experience,If you experience,you learn,If you learn,you grow,If you grow,you wish,If you wish,you find,If you find, you doubt,If you doubt,you question,If you question..

Vov

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1102
  • Познай себе си.
Re:Възстановяване и поддържане на здравето
« Отговор #110 -: 19-04-2015, 08:55:01 »

Здравейте самоопознаващи се!
Наскоро успях да се убедя по доста изразителен начин колко мощно лечебно действие има временното въздържане от храна. При това на най-високото мечтано равнище...
В края на периода захранване си бях направил ориз със зеленчуци. Имам дори специална тенджера със средна част - с отвори на дъното. Като се посвари оризът, сипвам нарязаните зеленчуци - няколко минути на пара.
Пресипах аз напарените зеленчуци в ориза, сипах си в една чиния и почнах да хапвамммм.
Но, като лаком дол, след 20-тина минути установих с голямо неудоволствие, че съм си изгорил езика и небцето...
На следващата сутрин, още сънен, си направих чай. Тъкмо да го пийна и се сепнах, сетих се за изгорените места и леееекичко внимателно сръбнах малко чай. С учудване установих, че не усещам да има изгорено. Пийнах втори път - по-смело, същото.
И изведнъж ми просветна! Няма как за 18 -20 часа да ми мине изгореното от гореща храна, освен ако ...стволови клетки не са оправили нещата!
Не че смятам да се горя непрекъснато, дори напротив, всички горещи и студени храни и течности са неприсъщи и старателно ги избягвам. Но, досега не ми се беше случвал такъв нагледен урок, голям кеф!

П.П. Тези максимални лечебни ефекти се получават при много старателно, много правилно и достатъчно продължително въздържане от храна, придружено с всички прилежащи упражнения: мисловни, физически, дихателни и пр., както и при правилно захранване.  :pensif_29:
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист
Re:Възстановяване и поддържане на здравето
« Отговор #111 -: 19-04-2015, 10:22:48 »

Е, Вова, дори да не са точно стволовите клетки, наблюдението е достатъчно полезно и показателно.
Организмът е сложна система, недокрай проучена.. , и какво точно се случва на микрониво ,не винаги се знае, но по-важното е , че и не е нужно да се знае  tooth , след като на макрониво ефектите са видими и еднозначни.
 По времето на Хипократ не е имало нито лаборатории, нито микроскопи, и въпреки това познанието е било достатъчно за да се постигнат изцеления на хронични болести,  които дори и сега при цялото "могъщество" на Медицината, си остават нелечими ( с нейните методи)  ;D
Втренчването в клетката, в бацила, в диагнозата , в "конкретното" , изтегля фокуса от "глобалното"  
( организмът като единна структура)  и е направило безсмислени милиони научни изследвания.. !
 
Най-показателният пример е онкологията.
99.9 % от всички изследвания касаят самият тумор, раковата клетка. И затова зациклят! Не може да се обясни КОНКРЕТНОТО, изолирано от ОБЩОТО. (Туморите не съществуват сами като гъби в гората.., те са в телата, част от тях..  ;)
И само 0.01 % от медиците са се сетили да изследват раковият болен!  ;) Като цялостен микросвят.
Тогава вече стават ясни много неща..


Подготвям много интересна тема в тази насока. ( няма подобно инфо в нета за момента)
Надарени медици (естествено , натуропати ), мислещи точно по този начин,   са схванали това, които цели батальони  високоплатени "умни глави" не са успели..
Защо? Защото.. "да направиш откритие - означава да виждаш това, които всички виждат, но да мислиш така , както никой не е мислил." Айнщайн.
Толкова средства бяха потрошени и толкова честни учени умряха , без да успеят да обяснят защо организмът не се бори с тумора, защо имунната  система  е пас?  :surpris_23:
 Напротив - организмът даже му помага!! сам създавайки му кръвоносни съдове и подхранвайки го..
 Защо?
 Защото има нужда от тумора!
 И за какво му е ?
 В резюме- защото в случаите, когато организмът е силно интоксикиран, с отслабени детоксикиращи системи ( черен дроб, бъбреци, лимфна), той сам създава тумора!!, той има нужда от него!!  като един  последен изход този негов нов помощник да поеме част от детоксикацията, за да се продължи поне още малко животът в замърсената  среда. Тоест , чрез тумора организмът прави опит да се самоочисти и продължи напред, след като всички други начини вече са се оказали невъзможни. Без тумора краят би настъпил още по-рано..
Природата никога не греши! Грешат тези, които допускат, че грешката е в нея ,а не в самите тях!!  tooth tooth

Този мисловен пробив дава логично обяснение
1. На всички теории за причините  на рака - и паразитната (онковируси, гъбичките на Симончини и на Елисеева, трихомоните на Свищева и на Хулда Кларк) и алкално-киселинната и всички други теории. (Разговорно казано - слаб ли си, всеки външен фактор те изгърбва ;D)
2. Логично обяснение и на бума на онкология в последно време - все повече вредни (канцерогенни) фактори при все по-слаб организъм!
3. И също така логично отговаря защо само методиките, имащи отношение към разтоварване , детоксикиране  и "събуждане" на целият организъм   имат наистина висок процент успеваемост, без значение дали това става "по Бройс",   "по Макс Герсон", "по Шелтън, Брег и Николаев "  , " по Уокър",  "по Залманов" ,  "по  Йоана Будвиг",  или "по Настрадин Ходжа" .. :)
 Успяват , защото изземват  прочистващата функция от тумора и я връщат обратно на организма .. ;) ;) ;) Само когато е вече разтоварен и детоксикиран, организмът вече няма нужда от тумора. Той става излишен и тогава вече организмът се справя с него. Но се справя завинаги, а не така, че да се появи пак след 2-3 години, както се случва в почти 100 % , когато се прилагат методиките на  "Научната Медицина" ..
  



  
 
« Последна редакция: 19-04-2015, 11:15:02 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

iskrena

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1122
Re:Възстановяване и поддържане на здравето
« Отговор #112 -: 19-04-2015, 12:01:24 »

много добро, Бино!
дано скоро пуснеш подготвяните материали!

аз отдавна бях чела материали, носещи същата логика и оттогава за мен това е истината - че туморът е място, където организмът стоварва замърсяванията, т.е. - помощник в детокса, както си писал.
така че, единствено правилни са действия, насочени към очистване на организма и снабдяването му с добра, екологична храна и хранителни добавки и билки, чиста вода и въздух.
но  всичко това понастоящем става все по- трудно предвид какво се случва в небето и по земята и океаните....
Активен

mak

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 29
Re:Възстановяване и поддържане на здравето
« Отговор #113 -: 19-04-2015, 16:50:26 »

С удоволствие ще прочета материала бате Бино, когато го публикуваш.
Звучи много логично и точно в смисъла на природата в нас.
Най ми допада методиката по "Настрадин Ходжа"  ;)
Активен

Vov

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1102
  • Познай себе си.
Re:Възстановяване и поддържане на здравето
« Отговор #114 -: 19-04-2015, 22:49:57 »

Браво Бино и Искрена, благодаря ви!... :Content_14:
През 1992 г имах точно такъв случай...  Болен от коксартроза, остеопороза в тежка, напреднала степен 67 годишен мъж пожела да го ръководя... Докато траеше въздържането от храна (януари) се провеждаха и подробни "медицински" изследвания... След третото отделно изследване, разчетено като рак на простата, прекратих въздържането на 15тия ден, въпреки че всичко беше разчетено за 20 дни... Е, отрязаха я, почнаха и някакви лекарства...
Човекът не можеше да стъпи на десния крак, всички работни слоеве на тазобедрената става бяха изтрити, болките бяха непоносими. Това отделно от рака и също тежките болки в коленните стави...
В края на март този човек пасеше овце (!!!), беше весел и жизнен, усмихнат. Дълго ме развежда из селото като мечка и разказваше на всички как съм го спасил. А случаят, от сегашна гледна точка е точно както казваш Бино: при достатъчно висока степен на очистване никаква болест не може да ни събори, дори и изходното състояние да е много тежко.
Разбира се, той имаше много силно желание да оздравее, висок дух и правеше старателно всички упражнения, които му показвах.

А увереността ми за действието на стволовите клетки се основава на публикуваните резултати в руски сайт (наблюдение върху хора при/след въздържане от храна) и точно същите резултати при експерименти с бързо живеещи червеи в Австралия...
Наистина никак не е важно дали точно стволови клетки или друга съвкупност от известни и неизвестни фактори помагат да оздравеем и да поддържаме здраве дори в хора с дълбоко и дълготрайно нарушени здравни състояния... По-важно е да знаем какво да правим и да не правим, за да стоим в зоната на отличното здраве - през всичките ни отредени краен брой дни.  :pensif_29:  ;D
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.

grow

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 519
Re:Възстановяване и поддържане на здравето
« Отговор #115 -: 22-04-2015, 08:58:02 »

Каквото и да е споменато от средствата за масово осведомяване не би трябвало да е водещото или носещото истина-логика и т.н., ами тъкмо обратното..

За туморите е известно че са "приятел" всъщност, тъй като капсулират непотребното, отровите и им пречат да се разпространяват из тялото, локализират ги на конкретни места. Ако човек вземе нужните мерки и почне да работи в посока здраве, логиката е че е напълно постижимо, има примери за това. Ако обаче е "над нещата" и след като веднъж е обърнал "тумора" към здраве но не е продължил със здравословните практики, "тумора" се връща обратно но с по-голяма сила, Патрик Суейзи беше над нещата..

Активен
If you are,you breathe,If you breathe,you talk,If you talk,you ask,If you ask,you think,If you think,you search,If you search,you experience,If you experience,you learn,If you learn,you grow,If you grow,you wish,If you wish,you find,If you find, you doubt,If you doubt,you question,If you question..

Vov

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1102
  • Познай себе си.
Re:Възстановяване и поддържане на здравето
« Отговор #116 -: 22-04-2015, 16:52:17 »

Пък ако някой иска да чете, може да напише в търсачката

fasting and stem cells

                                    или
голодание и стволовые клетки

Незабавно ще види множество резултати, пряко твърдящи, че проддължителните срокове на въздържане от храна (последвани от правилно захранване! бел. моя) предизвикват многократно увеличаване броя на стволовите клетки в тялото, които съответно извършват лечебни, възстановителни действия с огромен ефект...

Това е отделно от ползите от почистеното тяло - и дух... :) :flower:

А иначе отдавна смятам, че непрекъснатото, дори и бавно замърсяване, постепенно забавя протичането на присъщите, необходими многобройни електрохимични и др процеси в телата ни и ако силно се попречи на микроорганизми да ги поизядат (антибиотици и пр.) това води до смърт. Е, не ми изглежда никак невероятно мъдрите човешки организми да правят последно усилие да продължат още малко живота си, като струпват на определени места отрови и боклуци, дори им изграждат кръвоносни съдове, по които им возят храна... Назоваваме ги тумори и т.н.
Независимо, че тук разсъждаваме само на физическо ниво, най-вероятно сме много близо до истината, или направо сме я разбрали! :pensif_29:
Следователно едно 14-16 дневно въздържане от храна годишно и (примерно) 1 ден на вода и един друг - на плодове и зеленчуци в седмицата, са отличен подход за всеки, който обича себе си и близките си достатъчно.
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.

Vov

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1102
  • Познай себе си.
Re:Възстановяване и поддържане на здравето
« Отговор #117 -: 22-04-2015, 18:20:11 »

Приятели току що попаднах и бързам да копирам впечатляваща информация, блестящо потвърждаваща както главната насоченост на нашите усилия за здраве, така и човеконенавистната дейност на нищожна част от човечеството, правеща пари от невежеството на останалата част...:

Ракът сега може да бъде излекуван, казва д-р Леон Колдуел
Това е един много важен филм за всеки, той трябва да се види. Ракът е лечим. Лечението на рак – това е индустрия, с бюджет от трилиони долари. Смятате, че те ще ви дадат нещо, което може да излекува болестта?
Да, точно така. Ракът е бил лечим дълго време, и заради ужасния и ненормален дневен ред милиони загинаха и трилиони бяха пропилени. Има много случаи в цялата американска история, когато нашата собствена агенция (FDA) е предписвала на хората умишлено отрова. Ние знаем, че те ще направят всичко, за да направят много пари и да „друсат“ американския народ в същото време. Моля, събудете се.

Д-р Леон Колдуел (Coldwell, неговият сайт http://drleonardcoldwell.com) бе спрян от федералното правителство, заради големия му успех в лечението на рак.

Тъй като всички седем братя и сестри на майка ми страдаха от рак, а и баба ми почина от рак, и дори баща ми почина от рак, мога да ви кажа, че аз съм сигурен, че никой друг не разполага с такъв голям опит с рака като мен. Видях го като член на семейство, син и внук от самото начало, докато той не уби моите роднини. По това време, аз видях повече от 35 000 пациенти и имах повече от 2,2 милиона участници в семинари, които ми писаха, като ми изпращаха коментари и житейски истории. Имам повече от 7 милиона читатели на моите бюлетини и доклади. Аз съм лекар, който има, по мнението на водещи експерти, най-висок коефициент на лечението на рак в света, категорично е твърдението на д-р Колдуел.

В действителност, аз съм убеден, че мога да излекувам най-малко 90% от всички пациенти с рак, ако имах правна платформа да работя с тези хора „по схемата на д-р Колдуел.“ Докато пациентът е готов и все още в състояние да направи каквото е необходимо, няма да му се наложи нито хирургическа намеса, нито химиотерапия или излагане на радиация, няма никаква причина ракът да не може да бъде излекуван при повечето хора, добавя той.

Сигурен съм, че мога да го излекувам за няколко седмици или няколко месеца. Но тъй като законът и тези, които правят пари от страданията и дори смъртта, не ми разрешават да прилагам моята техника, аз законно дори не мога да ви кажа какво да правите или да не правите, обяснява докторът.

Ето как медицинската професия и фармацевтичната промишленост защитава своите трилиони долари от раковата промишленост. Те „карат политиците да издават закони, които убиват хора, или поне ги разболяват, и закони, които не им позволяват да се възстановят. Те могат само да ви направи още по-болни и в крайна сметка да предизвикат смъртта ви, предлагайки ви токсично, опасно и жестоко лечение“, тази равносметка прави докторът за настоящето.

Ето и системата на д-р Колдуел.

- Доктор Колдуел, Вие твърдите, че ракът се лекува за 2-16 седмици – можете ли да ни кажете нещо по-подробно за това?
– Нашият опитът показва, че всеки рак се лекува за 2 до 16 седмици; има видове рак, които се лекуват за няколко минути – всеки лекар по света, практикувал поне 20 години, знае случаи на спонтанно изцеление – написана е книга за това: „Спонтанно изцеление”. Щом това е възможно, трябва да намерим начин за постигането му. Често поклонници отиват на дадено място за изцеление, но не мястото ги излекува, а надеждата и водещият до там път ги изцеляват. Преди всичко трябва да се освободим от киселинността и токсикозата. Тялото ни трябва да се обогати с кислород, затова когато ядем зелени храни, тоест хлорофил, в тялото постъпва много кислород, достатъчно калций, с правилно хранене с хранителни добавки съдържащи микроелементи алкализираме организма. Щом се алкализираме – ракът веднага спира. Този процес може да продължи няколко дни, няколко седмици, но ще се прекрати. Организмът трябва да бъде доведен до изцеляващо ниво на рН. Нивото на рН може да е от 0 до 14. Седмото ниво е неутралното трябва да станем по-алкални от него. Нивото 7,36 е добро, но по време на лечението трябва да достигнем рН 7,5 и още по-високо от това ниво. Доктор Мартин, мой добър приятел от Германия, прилага многостепенна кислородна терапия – извежда кръв, обогатява я с йонизиран кислород и я въвежда обратно и така – 12 пъти; в резултат организмът получава абсолютно нова кръв – като в новородено; така се ликвидира хипоксията; когато кръвта се извежда, тя е едва ли не черна, въвежданата обратно кръв става розова, това е като природен допинг; когато човекът я получава, той се изпълва с енергия и жизнена сила. Инжектирането на витамин С, което аз и моите европейски колеги използваме, и ние по принцип познаваме вътревенозното инжектиране на витамин С. Сто кубика на ден, три пъти седмично, а в някои случаи сме прилагали и по-често. И много често, вярвате или не, ракът или тумора за няколко дни практически изчезва, защото витамин С е дотолкова високоефективен, това е едно от чудодейните лекарства. Почти всички сърдечно-съдови проблеми могат да се излекуват с витамин С – искат да го изземат от употреба. Да го получим можем само с рецепта и в синтетичен вид, който вече не действа, както и витамин Е. Витамин Е основно помага за проблеми, свързани с кръвното налягане – то се лекува много бързо и лесно във всяка форма, по всеки начин, всеки вид, затова беше проведено изследване с изкуствен витамин Е, създаден по химически път и видяхме, че той абсолютно не действа – химикалите не действат, само вредят; природата е това, което наистина действа – болестите възникват в природата – именно тя дава решението на проблемите – дотолкова просто е всичко. Ако нещо не е съществувало преди 100 години, от него няма нужда и днес. Ако искаме да разберем как да се излекуваме от рак, веднага започваме с вегетарианска храна и суровоядство. Мой приятел-кулинар има книга за суровата храна, която струва само няколко долара, на неговия сайт има филми как да ги приготвите; Аз веднага бих предложил сурова храна, ежедневно да се пият 4 литра вода, (освен в случаите, когато пациентът страда от рядка бъбречна болест), с половин чаена лъжичка морска сол във водата – нуждаем се от сол за всички функции на организма, нуждаем се от електронизация, а тя се създава само от достатъчно количество сол. Поради недостиг на сол възниква проблем с кръвното нялягане. Казват, че не трябва да употребяваме много сол, ако имаме високо кръвно – така са ни учили, но точно обратното е вярно. Проблемът е в това, че в такива случаи те имат предвид трапезната сол – тя много често съдържа една трета стъкло, една трета пясък и една трета сол. Стъклото и пясъка драскат артериите, които започват да кървят. Затова към тях се насочва холестерол, за да спре кръвотечението, за да не умрете от вътрешно кървене. Поради това ни казват, че холестеролът предизвиква високо кръвно, защото стеснявал артериите. Това е пълен абсурд, защото ние не можем да умрем от голямо количество холестерол, а от недостиг. Има хора холестерол 60 и са напълно здрави и не са боледували никога в живота си. Какво правят с болните в отделенията за изгаряния – ежедневно дават на пациентите варени яйца по 20-25 броя, защото знаят, че само холестеролът може много бързо да създаде нови здрави клетки; около 87 процента от нашите клетки се строят на холестерол; при ниско ниво на холестерола нашият организъм не може да създава нови клетки. Говорят за добър и лош холестерол – HDL и LDL; даже не става въпрос за холестерола – белтъкът е носител на холестерола – започваме да разбираме думите на доктор Гари Нил, д-р Уолък и други, които казват, че по статистика лекарите имат най-кратък живот – 56 години, най-високо ниво на алкохолизъм и употреба на наркотици, както и най-високо ниво на самоубийства – то е по-високо само при психиатрите – а ние отиваме да питаме тях как да живеем дълъг, здрав и щастлив живот. Аз вярвам, че трябва да променим своето мислене. (Храни с високо съдържание на витамин С: люти чушки, зеле, броколи, папая, ягоди, карфиол, брюкселско зеле, ананас, киви, портокал, лимон. Б.пр.)

Тоест, както в САЩ, така и у нас, въпросът за възстановяване и поддържане на здравето е въпрос на всеки отделен човек.
Грешно е да очакваме, че държавата, производителите на лекарства, подкупените лекари (не всички!), застрахователи и дуги, ще се загрижат действително за нашето здраве.
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.

DeNiro

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 649
Re:Възстановяване и поддържане на здравето
« Отговор #118 -: 22-04-2015, 19:03:27 »

"Грешно е да тълкуваме..." цитат на Вов.
Чудесно казано Вова. За съжаление по-голямата част от обществото живее в дълбока заблуда по този въпрос и все чака някой лекар да помогне ей така, набързо и наготово(с хапчето, инжекцията или скалпела). Ето защо болниците, а също и едни други места, са претъпкани с относително млади хора.
 Според мен, човек не бива да чака нищо наготово в този живот, а за всичко трябва сам да се потруди.
« Последна редакция: 22-04-2015, 19:05:00 от DeNiro »
Активен

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист
Re:Възстановяване и поддържане на здравето
« Отговор #119 -: 22-04-2015, 22:32:59 »

Отдавна знам за тоя ценен лекар и човек. Даже съм се чудил как още го търпят  tooth и как е още жив.
Някой трябва да му подшушне да се поизнесе към Мексико, защото е почнал да става доста неудобен  :-\
Сайтът му се отвори преди малко, вероятно са го блокирали само за територията на великата демокрация?  tooth Има много ценнна информация в сайта му. Да вземем да я копнем, докато не са го забранили и за "останалият свят" . Вижда се освен това , че е ангажиран и с други социални проблеми. Което говори много за него като за личност. ( нещо като нашият д-р А. Гълъбов ) За мен това е даже доста определящ индикатор доколко може да се доверя на някой лекар  ;) Ако се вълнува от всякакви социалнозначими проблеми - това е моят човек.., няма начин да не е свестен и като лекар. Вземе ли обаче да ми разказва как ходил на лов , на офроуд, или как се напил предната вечер.. такъв мога и аз да го уча на Медицина  tooth


Вова, трябва да се намери начин как да измерваме PH-то на вътрешната среда, за което всички пишат, но никой не казва как да го мерим. Ясно е че в клетката няма как да бръкнем..  :-\
  Урината не е обективен показател, първо , нейното пеха е различно в различните часове и не е проблем да е киселинно , особено сутрин. Даже според някои натуропати - тя трябвало да е леко кисела!
Слюнката по-става, обаче това няма как да се измери в домашни условия, защото за машинарийките, каквито ги продават за целта,  е нужно количество, в което  да ги потопиш. Не мога да отделя лесно 30 мл слюнка, където да пъхна датчика  :-\
Би могло да се види и кръвта - да е в горната  ( по-алкалната) граница, но това трябва да става в лаборатория, в домашни условия също няма как.
 
« Последна редакция: 22-04-2015, 23:27:45 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))
 

Страницата е създадена за 0.099 секунди с 23 запитвания.