Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Възстановяване и поддържане на здравето  (Прочетена 126150 пъти)

grow

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 519


Вов, глада е ясен, спазване на диета след това също, но при мен подобрението е само за няколко дни и пак всичко отначало.

Ябълче сладко, работното име на лечебно-оздравителния курс е "Временно въздържане от храна+ пиене на видове вода + упражнения за тялото, ума и духа..." Наистина в него главното необходимо условие за възстановяване на здравето е даването на почивка на тялото и същевременно възможност да се занимае с разместените си, нарушени свойства и качества... НО то съвсем не е единственото! И изобщо, почети още доста из този форум, ще намериш много информация. Стомашно-чревни, жлъчни, чернодробни (без доказана цироза) и хранопроводни разстройства са просто дребни, с понижена трудност задачи. Решават се от един, най-много от два пъти (курса).
А какво ще се случи 3-6 месеца по-късно, е отделен въпрос, също с понижена трудност. Ако слушаме тялото, ще сме добре. Ако слушаме паметта и неудържимо се стремим да се върнем към познатите зависимости, чувстваме се неудобно пред близки и познати (напр. "Ми той заякът, като хрупа само моркови и зеле, много ли живее...?") и други оправдания за връщане към предишните навици на мислене, хранене, пиене, дишане, физически усилия и пр., след няколко месеца ще сме в същото положение.

Така главният въпрос е: "Какво аз искам и съм решен(а) да направя за моето здраве?" 
Ако отговорът е: "Решен(а) съм да направя всичко възможно, за да подобря иподдържам здравето си в отлично състояние..." - има решение.

Ако отговорът е: "Искам някой да се погрижи за мен, да ми обръща внимание, защото и аз искам да съм важен/важна, необходим(а), обичан(а) ит.н ит.н..." ...не бих се занимавал.

   Правилни думи за нагласата, човек първо сам трябва да е готов да си помогне.

Не разбирам обаче на какво се дължи това повтаряне на едно и също нещо в почти всяко мнение:

работното име на лечебно-оздравителния курс е "Временно въздържане от храна+ пиене на видове вода + упражнения за тялото, ума и духа..."   

, това проповед ли е, пропаганда ли е?, разбирам да е в една тема, но то е навсякъде, в повечето теми, в почти всяко мнение!!?? 

    В крайна сметка кой ги води тези курсове, колко време ще отнеме?, готов ли е лектора да отговори на всичките възникнали въпроси изчерпателно?,
    аз ако реша да участвам или съм готов да приема някоя личност за наставник, ще искам тоя човек да знае 2 и 200, не 50 или 70, да знае повече от колкото мога да попитам! 


    Интересно ми е какво ще стане до пролетта, ще сме претрупани с едно и също послание/призив/подкана!?
От толкова четене на едно и също нещо, най-много да спреме да мислиме обширно и правилно.

Отностно изказването, че някои конкретни дисбаланси в тялото били с понижена трудност - това предположение ли е , или е становище, по кое време човек получава провидение кои процеси в тялото са по-маловажни от други?

   Всъщност намирайки състоянията на дисбаланс на стомаха, хранпровода, жлъчката, и черния дроб за такива с понижена трудност- можем ли да смятаме Vov че имаш отговори на въпроси свързани с тези дисбаланси, след като ги смяташ за такива с понижена трудност, можем ли да се обръщаме към теб с въпроси отностно по горните състояние на дисбаланс?

   
Активен
If you are,you breathe,If you breathe,you talk,If you talk,you ask,If you ask,you think,If you think,you search,If you search,you experience,If you experience,you learn,If you learn,you grow,If you grow,you wish,If you wish,you find,If you find, you doubt,If you doubt,you question,If you question..

Vov

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1102
  • Познай себе си.

Цитат на: Vov в Вчера в 14:19:03
Цитат на: Apple в ???????? 14, 2014, 20:39:42
....
  Не разбирам обаче на какво се дължи това повтаряне на едно и също нещо в почти всяко мнение:
.....
, това проповед ли е, пропаганда ли е?, разбирам да е в една тема, но то е навсякъде, в повечето теми, в почти всяко мнение!!?? 

    Отностно изказването, че някои конкретни дисбаланси в тялото били с понижена трудност - това предположение ли е , или е становище, по кое време човек получава провидение кои процеси в тялото са по-маловажни от други?

  Чакай, чакай, чакай сега, Grow - Раста,

Повтарянето се дължи на предположението ми, че даденият търсещ съвет човек, не е прочел всички теми и информации във форума, не е осмислил като друг, отдавна занимаващ се с тези въпроси...
Не е проповед, нито пропаганда; при възможностите на форумното общуване е информиране... една от целите е да намекне на някой, че от "глад" до "глад" има огромна разлика, както ти много добре знаеш. Съгласен съм, че може да е досадно за отдавна и редовно четящите и даващи във форума...

Решително възразявам против манипулирането на мои думи! Между "понижена трудност" и "по-маловажни" няма нищо общо и не съм казал кое е по-маловажно от кое....! А че с правилно проведен дори един ограничен курс  (около 40 дни) се решават споменатите проблеми, дори язви, вероятно и сам знаеш.

Разбирам трудностите на форумното общуване. Не одобрявам целенасочено, съзнателно изопачаване на нечии думи, нали те са написани и се виждат, не разбирам причините за принизяване на такова важно общуване.

Добре, ето и част от теорията (също безкрайно лесно разбираема, надявам се):
При обичайното хранене, движение, пиене, мислене, поведение от типа "така правят всички"... в телата и душите ни постепенно се задържат и натрупват съединения (и, вероятно различни непознати форми на енергия), чужди за тях и постепенно забавящи = затрудняващи обичайното протичане на безбройните електрохимични и др. непрекъснати процеси. Това забавяне предизвиква множество други, вторични изменения, резултат и от непрекъснатите усилия на организма ни да намали отрицателните влияния. Едно от най-важните неприятни следствия от изброеното, е преждевременното делене на клетки, което в даден момент изчерпва ресурса им за обновяване и кой знае още какви зловредни изменения.... и т.н.
Е, дори само толкова да знам, като добавя безбройните прочетени и лично наблюдавани случаи на възстановяване (в различна степен!!) на здравето на хора и птици, ми е достатъчно да твърдя, че стомашно-чревните, -дробни и пр. състояния са лесни за решаване. Не виждам трудност някой да твърди напр. обратното, ако иска!...
Сравнявам, да речем, с резултата от прилагане на лечението на човек с 8-10 годишна остеопороза, остеохондроза и още някаква "...оза", довели го до виене от болка + рак на простата с разсейки, + ошипяване на колене и глезени... и на възраст 67, пушач, пияч, отгледан и живял всеки ден на месо и млечни произведения... не съм виждал друг такъв. Този мъж дойде до състояние да изминава дневно над 10 км - пеш, прав, усмихнат, весел и т.н.

П.П. Не знам за други, но аз съм изпитал действието на методиката на себе си, на децата си, на близки, приятели и много други - десетилетия наред.
И досега никой не се е опитвал да изопачава думите ми.
« Последна редакция: 16-12-2014, 16:22:05 от Vov »
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист

grow, ако разрешиш да дам становище ..
 Прави впечатление , че тук само ти се дразниш ( при това-  силно  >:( )  ако някой вземе, та повтори  нещо  цели    няколко пъти..
Аз те дразня,  когато из темите споменавам за Тодикамп и в кои случаи той е подходящ, Вовата те дразни, че напомнял  за курса, който ще провежда..
Обективно погледнато си прав.

Обаче какво още прави впечатление..
Знаем, това е форум , в който ,(както във всеки друг), има сериозно „текучество” – едни хора си заминават
( изгубили вече интерес ) , идват нови, с нов ентусиазъм.. а като цяло темите , които се разискват , както и въпросите , които се задават – се повтарят по много пъти!  Все едно и също разискваме и препоръчваме в годините!  :surpris_23: И пак не се умаряме  :surpris_23:

Въпреки това   ,   тази солидна   повторяемост  теб кой знае защо не те дразни.. Обаче , съзреш ли , че някой  ще направи 5 лв  или  ще заработи късче популярност  , веднага скачаш , и се хващаш за кобура    Титан сигурно на 100 места  е препоръчвал да се гладува и ти не се подразни, обаче Вовата 3 пъти спомена , че ще води курс и ти веднага се възпали   :surpris_25:

Пак казвам , като цяло си прав, но в случая според мен е  подходяща и малко снизходителност. Която се налага от самото естество на „продукта”, който според теб, се рекламира така натрапчиво  )  - И тодикамп
( също и АСД-2 и Стелкор , за които често  споменавам ),  както и знанията на Вовата , са ценности, които са в голяма степен уникални за нас, и не се срещат на всяка крачка , и за които може да прочетеш на хиляда места..   Това не са поредните мултивитамини или водорасли, които можеш да купиш от всяка аптека или дрогерийка.. И в този смисъл , може да се каже , че има нужда от едно „здравословно напомняне” , че такива въобще съществуват !  ;)  Само шепа хора  следят ревностно всички постове, затова нека и другите , които са пропуснали конкретен пост, да имат правото да се докоснат до продукта или методиката , за които се е споменало в този пост.. ,айде,  не бъди коравосърдечен ..   :Content_22:

За нас е ясно, че си добронамерен, обаче у един външен читател неминуемо би се  прокраднало  съмнението, че

1. четеш задълбочно , само за да отброяваш кой колко пъти е демонстрирал симпатия към  конкретен препарат или методика..   ;)
2. както и за да го затрупаш с едни такива въпроси, дето да се чуди човек, дали са от „здравословна”  любозннателност или са  за заяждане и убиване на времето..  tooth))
3.  те боли сърцето, ако някой вземе ,че заработи  5 лв или пък късче слава на гърба на форума..
 4. не ти е много приятно полезните съвети да достигат до  болните и търсещите помощ , след като реагираш така негативно, когато вземем, че ги повторим по няколко пъти..
 5. Освен това,  представи си ако всеки вземе да изброява  какво точно го дразни у негово брата съфорумеца – у мен, у теб, у Вовата ..Малее, представяш ли си картинката?

  Много хора тук ( вероятно и ти си сред тях ) – И Вовата, и  аз ,и доста други съфорумци, имаме материал  не за един , а за десетина блога!,в които да се отцепим  и  където да си пишем необезпокоявани и да си се рекламираме  ,както направиха няколкото суровоядци , които се изнесоха още отдавна .. И какво се постига с това? Вместо да се обединяваме и да ставаме силни в идеите и посланията.., да се разединяваме и разпиляваме по блогчета , само защото нещо ни пречи да проявим повечко търпимост ..
« Последна редакция: 17-12-2014, 14:15:46 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

melon

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 12

Ако може и аз да кажа нещо. Taka e, Гроу, Важните  неща е хубаво да се повтарят..,  да присъстват като фон,  да се възпяват ако щеш! Няма лошо! Така се придобива и по-добър поглед върху нещата. Избистря се картината и между плявата (спама) във форума се вижда по-ясно същественото. Добре е да се вслушваме в гласа на практици като Вов и да ги уважаваме, тоест да не коментираме необмислено негови заключения -плод на дългогодишни наблюдения и страдания. Най-малкото, за да не го загубим за форума след време. Да му благодарим за труда да споделя ! Аз лично рядко взимам участие - от мързел предполагам, а имам известен опит в тези работи. Харесва ми начина по който пише, няма излишни високопарни термини и чуждици, представя нещата в опростен и точен вид.
Гроу, предполагам нямаш опит в гладуването, затова питаш за подробности, за да придобиеш кураж. Обаче когато един метод работи подробностите са без значение. Особено когато това е един мощен метод , най-мощния в природната медицина. Така както никой не се интересува от това как гори огънят примерно,/ какви са физико-химичните показатели и термодинамиката на процеса и още куп неща описани подробно от науката /,а от това че топли и е приятно да стиш край него. Ако искаш да правиш дисертация е друга тема ;)
Това исках да кажа. Хубаво е да се комуникира, но практиката е по-важна! Глад и молитва ! Свещени неща с голяма мощ, вплетени и в религията ни , и не само в нашата! С едно уточнение, че молитвата не е молба, а по-скоро контакт, комуникация. И възниква спонтанно (особено ако човек гладува), и навсякъде( не е нужно да си в храм примерно).  Благодаря.  :love_028:
ПП. Бате Бино, как достигна до извода , че евентуално такъв курс ще се заплаща?! Аз лично се съмнявам в това, но дори и да е така инвестицията ще си струва многократно. За популярността ценностите ни се разминават- тя по-скоро е тежест, отколкото облага!   :sorcerer - emotloader:
« Последна редакция: 17-12-2014, 15:19:56 от melon »
Активен

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист

 melon , в наше време всички са наясно , че  безплатно е само сиренцето в капана за мишки  tooth и затова всичко, което се обяви за "безплатно" буди основателно съмнение  tooth
И второ -  дори да е подбудено от най-чисти мотиви, по-добре е да е платено! За да се оцени!  ;) Безплатното не се цени !  :-\ ( железен пример- здравето! .. )
Руснаците имат поговорка за "бессплатно" :)  : БЕС-платно , тоест - когато е  "бесплатно" -"бес платит" ,
  БЕСЪТ ( дявола ) плаща..  tooth  
Така съм запомнил от моя приятел д-р Герасименко - "плащането е отговорност" ..
 При това , (естествено че няма как да стане ), но най-хуманно е то да бъде според доходите на човека - на истински бедният можеш с чиста съвест да дадеш и без пари, но за богатият трябва да е по-скъпо от обичайното, за да разбере , че е платил..  ;) и за да тачи и уважава според неговите критерии за това..  ;)
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

DeNiro

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 649


 За да няма недоволни от вече окачественат от Grow "пропаганда", няма ли да бъде по-добре, ако всички предложения за ПЛАТЕНИ курсове, лекции, препарати, уреди, хранителни добавки и т.н. се публикуват в графата "Купувам/Продавам. В крайна сметка Вов, къде ще се провежда този курс, платен или безплатен ще е, ако е платен, каква е таксата за участие, в какво точно ще се изразява същността на занятията и с каква продължителност, ще бъде?
Активен

Yuls

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 30

Аз не мисля че като иде реч за личен труд в помощ на множество проблеми то трябва да се сложи етикет с цена.
Ако е шишенце, пакетче, сандъче .. по може да го определиш, но личен труд за ? време и ? проблеми - няма как да стане, не мислите ли :)

Вов, много мъдрост има в думите ти.. харесва ми да те чета!   :love_026:
Активен
Keep it Simple

Vov

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1102
  • Познай себе си.

Ха-ха-ха, хммм, :( явно, във форум, като във форум...  :flower:  ;D

Налага се, вместо да споделяме и обсъждаме идеи, методики, лечения, полезни/вредни храни, съчетания от тях, подходи за оздравяване, за поддържане на здраво тяло, а в него и здрав дух, ...ДА оценяваме "подбудите", "скритите причини", "задкулисните" и пр. "нечисти" намерения, "пропагандни", действия(написани неща) и пр. на членовете на форума...  :)

Няма страшно, всеки е свободен да чете, или не, да пише или не, да се регистрира във форума, да се отрегестрира... ако нещо не му харесва.  :fluretaa:

Отдавна вярвам, че разнообразието, различността, във всичките им безкрайни проявления, са богатство на хората (както и на Цялата Природа).
Представям си, какъв форум щеше да е, ако всички мислехме едно и също - че то нямаше да има потребност от общуване, нали?

В тоя смисъл всеки има право да не приема нищо написано тук за истина (както написах още в първия текст на тази тема!)...
Е, вероятно и всеки има право да измества обсъжданите въпроси, ако има потребност от това.

Благодаря ви Бино, Мелън и Юлс, приятно е, че и в собственото село може някой да се окаже заместник-помощник-пророк... :pensif_29:  ;D. Чак мъдрост... не усещам такива достойнства; облягам се на лекари и лечители, които в много по-тежка, дори опасна за тях среда, са изследвали въпросите и описали подходите и резултатите при лекуване на множество "нелечими" състояния и на доста дългия ми опит. А намаляване страданията от тези състояния си струват усилията ...дори и "непонятните" понякога изречения.  :pensif_29:

Още по приятно ми е, че научавам нови неща от обсъжданията с членовете на форума, виждам нови гледни точки при решаване на вече срещани трудности/състояния, дори разбирам, че почти всеки тук търси сродни души, споделяне, научаване, даване, лекуване и т.н.

Вярвам, че провеждането на лични сбирки с желаещите, на по бутилка ракия  ;) да речем, би подпомогнало, улеснило  писменото общуване тук...

Изобщо, приветствам създателите и администраторите на форума (както и на интернет изобщо) - сега човек може да научи за 3-6 месеца толкова, колкото научавахме без форуми за 10-15 години! Това е ценност, хеййй! Нека да я обгрижваме, не да я отравяме.

По всеобщо интересния въпрос платно/безплатно, състоянието е - Няма безплатно. Опитно потвърдих, че наученото от един от моите учители е кристална истина. То и като е платно, някои хора се опитват да "се извъртят", да не спазват точно преподадените действия и мисли, а като е безплатно - съвсем редовно го правят. Това последното първо е опасно за здравето и второ - може да компрометира безценната методика, без която отдаааавна да съм преминал в другото измерение :'( :surpris_22: :pensif_29: Случаи - много.
Поздрави на всички: Володя  :weight_lift: :sorcerer - emotloader:
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.

grow

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 519


@Vov
 
Стомашно-чревни, жлъчни, чернодробни (без доказана цироза) и хранопроводни разстройства са просто дребни, с понижена трудност задачи.
 
   Ми даа, няма изопачаване на думите, има различно тълкуване, между другото и аз не одобрявам когато някой се опитва да oмаловажава труда на другите съзнателно или не, макар че този случай не е такъв.

    При всички положения посланието е отправено към непрочелите, новорегистриралите се.., за тяхното добро, това на което обръщам внимание, е че тези (от които и аз), които четат по-често тук, същият материал се повтаря периодично и макар и да е от полза тази информация като цяло, в даден момент четейки едно и също се получава едно повтаряне...

     Виждам че се е вкарала яснота по този въпрос за което се радвам, сега вече се знае и е установено кое какво е , какъв статус има, как се случва и към кого да се обръщаме в случай на нужда.

    Може да отпадне и класификацията неделна литургия, пропаганда или хаотична рекламна кампания, защото става въпрос за чиста продажба на продукт/услуга и не виждам защо да бъде завоалирана под формата на много необходима процедура, като е продажба има раздел за такива обяви, наистина не е необходимо целия форум да чете една и съща обява повтаряща се периодично, ежеседмично, за дълъг период от време.


@бате Бино
permission granted бате Бино, можеш да дадеш становище :)
Отностно кое колко пъти е повторено, търсачката ще каже най-точно , но цифрата вероятно е близо до 2 само ако бъде умножена по някое 2 цифрено число..

   Хванал си точно настроенията ми отностно продуктите които са за продажба на териаторията на форума, да такова ми отношението- не ме кефи като цяло меркантилността, или не съм дозрял до тая "фаза".
Не ме интересува дали някой ще искара 5лв, макар и най-вероятно за 5-10лв да иде реч наистина, по-скоро се получава малко конфликт който не би трябвало да ме интересува, но уви...

    Конфликта идва от това че едни имат желание да дават а други да продават, щото така казано излиза че Vov не иска да ни направи/даде услуга а по-скоро да ни предложи/продаде услуга, но ние да се правим че не разбираме и да мислим че той всъщност иска да ни я даде безвъзмездно/безкористно!! 

    Ти ми кажи бате Бино как да постигнем симбиоза тези дето искаме да отдаваме и тези които искат да продават, защото можем да бръмчим с лафове, но ако тези които искат да отдават полезна инфо не се увеличат или не се върнат и са си тръгнали по гореспоменатите причини тогава общата кауза пак става жертва.

    Смисъл моята идея е да споделям( и предполагам, ще продължа да го правя под една или друга форма) информация взаимствана от тук от там от тези дет си искарват хляба с тая материя, от тези дет искарват големите пари, до информация до която съм успял да се докосна пресята по някакъв критерий който явно през времето се е изградил у мене, т.е. взимам/крада от "тях" и давам на "нас".

    Така беше и от първият ми пост в тоя форум 2011г. темата за чернодробното чистене, макар и да е имало тогава много изписано по въпроса, така стана че на мен тази услуга ми струваше 3 цифрена сума, аз съм я плеснал почти цялата процедура в отделна тема да четат хората да се чистят, за да са здрави.

   Това е като цяло, виждам ти използваш думата че аз съм се "дразнел", и казваш съм изброявал неща които ме дразнят.., твои думи са това не мои, обърнал съм внимание върху неща които ми правят впечатлеие - и това е повод да има диалог, само като има диалог може да има консенсус, е освен ако всичко не е една красива идилия от до.

 И не не съм коравосърдечен както казваш, но приемам градивно забележката че е по-добре да се проявява снизходителност по отношение на продукти които не са каквито и да е, услуги които не са каквито и да е, но просто самата им негласна формалност като "продукти" и "услуги" малко ми е странно както казах по горе.

   Но понеже питаш кое ме дразни, ето пример: дразня се като видя или чуя мъже да си шушукат нещо, за жени е ясно обсъждат си разни работи там, те си имат разни теми.., но мъже да се държат така от вътре нещо не ми е ок (примера няма нищо общо с форума).

  Отностно печеленето на пари което спомена ти и чисто меркантилният елемент на тези продукти и услуги, не съм го изразявал гласно, но сега казвам не ми допада, след като питаш, за това че текът теми както заради финансова така и заради здравословна цел, но недей мисли че това не се вижда и от останалите, не съм само аз, това че на мен ми личи и от мен излиза- е нека аз да съм лошия тогава, а на тези които искат да "пазаруват" тука не мож ги избегнеш- търсенето определя предлагането, но понякога предлагането побутва търсенето в дадена посока не е ли така.

  Споменаваш Титан.., ти ако си спомняш моя престой е на приливи и отливи,имаме за 1 или няколко седмици и ме няма после с месеци, последно време  съм по редовен от 2-3 месеца може и да се запази като тенденция - зависи, така че не само Титан ами и други каквото и да са писали и да сте дискутирали, предполагам е имало повтаряемост, неизбежно е, но аз не съм бил свидетел. Сега такава е ситуацията, влизам напр. 1ж седмично и макар и да не е често някои неща се повтарят..и аз да речем обърнах внимание, това е. А как иначе си го представяш ти- да не си ли кажа?!?! охоооооо приятелчетааа :)

    бате Бино виждам Vov ви благодари за подкрепата, т.е. можем да смятаме че официално се толерира и се дава рамо на пласиране предлагане на продукти/услуги на територията на форума. Пак казвам, ще е нужен баланс между тези дет отдават и тези дет продават, за да се върнат всички онези дет ги няма в момента!!!

   На въпросите по точки които си сложил:
1- не непременно, но си записвам всичко :)
2- естествено че моите въпроси са от здравословна любознателност, та аз нямам достатъчно свободно време, поне не толкова колкото ми се иска, здравето е една от темите които ме вълнува наистина, нали не мислиш че влизам тука да губя времето което нямам
3- пари има, живот няма, не се интересувам че някой заработва 5лв а за каква слава от заработени пари иде реч?  :surpris_23:
4- под болни ако се има предвид пациенти, да нещо ми не е конфи от това
5- съм го отговорил по нагоре някъде :)

   Но прав си съединението прави силата, както и да звучи, истина е, та затова и аз казвам да се хванеме за ръце и да гледаме в една посока, не си мислете че само аз задавам въпроси за детайли из този или ония орган,  да се живее със затворени очи е лесно ,отговори има и ще ги намеря, за това аз няма да се откажа, просто ще е гот да се включат повече хора.

@melon
Добре е да се вслушваме в гласа на практици като Вов и да ги уважаваме, тоест да не коментираме необмислено негови заключения -плод на дългогодишни наблюдения и страдания. Най-малкото, за да не го загубим за форума след време. Да му благодарим за труда да споделя ! Аз лично рядко взимам участие - от мързел предполагам, а имам известен опит в тези работи.
Гроу, предполагам нямаш опит в гладуването, затова питаш за подробности, за да придобиеш кураж. Обаче когато един метод работи подробностите са без значение. Особено когато това е един мощен метод , най-мощния в природната медицина.

   Ооо melon добре дошъл! Ами имаш възможност да благодариш лично на Vov разбира се, обърни се към него, не ни дават по тв, спокойно.
Какво можем да направим, че и ти да започнеш да вземаш повечко участие във форума занапред, само кажи?, но не само с писане ами и със споделяне на полезна информация.

    Аз нямам голям опит в гладуването(макар да съм почти всеки ден по около 1/2 ден без твърда храна) и затова питам, за да събера допълнително "кураж", да :)
Иначе не съм от тия, аз искам ако нещо някой казва че работи, аз за да го ползвам искам да знам защо и как работи, иначе дотогава за мене не работи.

Активен
If you are,you breathe,If you breathe,you talk,If you talk,you ask,If you ask,you think,If you think,you search,If you search,you experience,If you experience,you learn,If you learn,you grow,If you grow,you wish,If you wish,you find,If you find, you doubt,If you doubt,you question,If you question..

Vov

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1102
  • Познай себе си.

Дори и да е ясно, за всеки случай ще повторя ( ;)) :
 Съществуват много сходни или еднакво изглеждащи състояния на двама или повече отделни човека - еднакви симптоми, измервани показатели (температура, болки, киселинност/алкалност (Рн), подуване, зачервяване, бактерии, вируси) и всичко друго... Това в никакъв случай не означава, че успешно предприетият курс на лечение при един от тях, може безопасно и резултатно да се приложи при друг.
Известни са имената и качествата/свойствата на често срещащите се причинители на заболявания - както микроорганизми, така и храни, начин на живот, напитки и пр. И курсовете на лечение при тях са сходни, но предварително не би трябвало да смятаме, че са еднакви. Т.е., може да е опасно да прилагаме, напр. върху себе си, методики и подходи, излекували някой друг - няма никакви гаранции...

Разказвам всичко това поради забелязаната тенденция предимно у млади хора, водещи много/прекалено забързан начин на живот, да приемат прочетеното във форум за "цялата наука по въпроса" и да го прилагат (!) с огромни грешки,без изобщо да се усъмнят, че решението може и да не е толкова просто и бързо...

Един от изключително важните фактори за възстановяване на здравето, често подценяван ненужно и опасно, е личното отношение на "разболения" страдащия човек. Много често, дори масово, хората без да искат принизяват здравето си до нивото на стока. И се отнасят и действат спрямо него като към стока:
Напр. при скъсани обувки, отивам при обущар, за ремонт на дрехи - при шивач, ... за поправяне на здравето, отивам при лекар. Казвам какво искам, плащам едни пари, той дава едни лекарства/процедури, операция, "имплант" и пр., вземам лекарствата ... ииии ...здравето ми се възстановява.
Добре е, според мен, да не забравяме, че , извинете за народния говор, "ако насред село има едно олъщено дупе, все ще се намери кой да го оправи". Т.е, ако ние се отнасяме с нашето здраве като със стока, винаги ще има кой да ни продаде "малко здраве".
По-добрият подход, според мен, е да обичаме себе си, тялото си (храм на душата ни) и съответно да сме готови на всичко, за да го опазваме и възстановяваме. "На всичко" не непременно означава 10 000 лв, дори обикновено означава обратното; но то означава всекидневно да полагаме грижи - ние самите, за нашето си здраве. Да изучаваме цял живот кое, как  и пр.
При провеждане на оздравителен процес, по-важно от лекарствата и процедурите е неистовото, нестихващо желание на човека да възстанови здравето си, цялостното му отношение на обич към себе си и тялото си са много мощен фактор.  :)
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.

Elia

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 494

Съгласна съм с теб, Вов , но има също и нещо много важно - всички хора имат еднакъв анатомичен строеж на органите и почти еднаква физиология т.е. функция на всеки орган.Напр. аз и моята позната сме помагали на много хора да се научат да приготвят и използват повече сурова храна.И няма човек, при който да няма поне малко подобрение на състоянието.Има обаче и много други, съпътстващи фактори като напр. нежеланието на човека да приложи суров режим или слабости в характера.Напр. при силна тревога при мен винаги се обостря язвата и започва отделяне на киселини или кървене.Така че сходно е при всички едно заболяване ,но съпътстващите фактори са различни.Напр. при мен с тази язва не е препоръчително да съм на суров режим, но аз преди години бях много зле и подобрих състоянието си със суров ябълков сок, а не с печени ябълки както ми препоръча лекар.
Активен

Vov

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1102
  • Познай себе си.

Съгласна съм с теб, Вов , но има също и нещо много важно - всички хора имат еднакъв анатомичен строеж на органите и почти еднаква физиология т.е. функция на всеки орган........Има обаче и много други, съпътстващи фактори като напр. нежеланието на човека да приложи суров режим или слабости в характера.Напр. при силна тревога при мен винаги се обостря язвата и започва отделяне на киселини или кървене.Така че сходно е при всички едно заболяване ,но съпътстващите фактори са различни.Напр. при мен с тази язва не е препоръчително да съм на суров режим, но аз преди години бях много зле и подобрих състоянието си със суров ябълков сок, а не с печени ябълки както ми препоръча лекар.
  :Content_14:
Браво Ели! Да, сходство има, дори в реакциите на мишки и хора...Ние тук се борим да спазваме главното правило - "Не вреди!", ...което не винаги е възможно. :)
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.

DeNiro

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 649

Не знам...според мен, ако ще си помагаме в този форум с идеи, знания, съвети би следвало да е безкористно и безплатно. Поне това е форума в моите очи. Не съм фен на комерсиалното изкуство по начало.
Активен

Vov

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1102
  • Познай себе си.

Породено от други теми, споделям следното:
Когато обмисляме прилагането на един или друг подход за излизане от нежелано(или опасно) здравословно състояние, идеалният вариант би бил да можем да си направим много точно измерване моментното състояние на всички органи, системи, душа, дух, (още наричано диагноза). След това, някак си да съпоставим стойностите от тези измервания с ??? някакви "правилни" стойности (напр. кръвно наляг. 120/80)... Чак след това да се опитаме да (си) предпишем курс на лечение....
 Очевидно този идеален вариант няма как да бъдат постигнат... Но ние все още  искаме да подобрим и опазим здравето си... И какво правим? Просто си казваме: "Този автор и неговите теории вдъхват доверие, досега с лекарства нищо не ми помогнаха, ще взема да не ям 21 дни..."
Само че, ние наистина не знаем от кои точно съединения/ензими/витамини/микроелементи и т.н. имаме излишък, от кои - недостиг, а кои са в подходящо количество и форма в нашето тяло - към началото на лечението. Точно по тази причина пиенето на сок от череши 11 дни или други подобни, е крайно опасно и решително не го препоръчвам. Нашият организъм не може да измери толкова точно и бързо, че му подаваме само веществата, съдържащи се в черешите, и, както обикновено, изразходва всички елементи за жизнени дейности. Опасността идва, когато се оказва, че някой елемент, неприсъстващ в черешата, ни е бил в недостиг още в началото. Това е напълно възможно. Резултатите всеки може да си ги представи.

И сега, като имаме всичко това пред вид, не би трябвало изобщо да си мислим, че е морално и сериозно, отговорно, някой да отправя препоръки с няколко изречения, а друг да вземе да ги ползва. Повярвайте, имал съм такива случаи, още потрепервам, като си ги спомня. По чиста случайност не завършиха трагично.
Едновременното въздържане от храна и вода е опасно, дори вредно според мен. "Вредно" тук не означава, че е само вредно...
Целта на тази практика е физическо и духовно пречистване на човек. При физическото, движението на една частичка боклук от върха на малкия ми пръст до белия дроб/пикочния мехур/кожата/устната лигавица/дебело черво... става чрез движение на течностите ни
{'Ма ние изобщо даваме ли си сметка каква сложна гениалност притежава тялото ни, за да определи кои точно молекули от милиардите налични, са "наши", а кои - вредни?!?!}
В резултат на въздържането от храна организмът превключва на вътрешно (ендогенно) хранене и извършва огромна,сложна и потребяваща ресурси непрекъсната работа. Изхвърляйки боклуци, той губи течности. Като не достигат течности, се променят едни много важни процеси, за да ги държи в жизнено важни граници, тялото потребява калций от ...костите ни! Това са само мнооого груби щрихи, които са наблюдавани обективно. Представям си колко хиляди други процеси се случват - в среда с по-малко от необходимата вода.

Силните и чести пориви за уриниране, причиняват големи смущения, когато лекуващият се си мисли, че може да ходи на работа, да върши всичко обичайно и ПАК да се лекува... В санаториум е съвсем друго.
Силата и честотата на поривите за уриниране зависят от състава на урината, не само от количеството й.
Пиенето на вода и още десетки други неща по време на въздържане от храна подпомагат организма ни, намаляват нивото на стряскането ("шока").
[В действителност, хората, които съм лекувал извън работа, семейство, град... с учудване забелязват, че няма голямо стряскане.]

И още веднъж: няма как да се обясни и разкаже всичко във форум, прекалено лично е, прекалено много са действията, променяните дозировки, добавяне и пр. и пр. Ако някой се прави, че не разбира - не е сериозно.
Също несериозно звучи настояването, след като години наред не е постигнато излекуване с официалната медицина, сега тук, след някакво обсъждане, както си водя обичайния живот, пия едни неща/не ям едни неща, и ХОП, излекуван(а).
Ако някой знае как - да заповяда, с интерес ще се поуча. Аз - не знам такова лечение.

(Това е най-краткото изложение, което успях).  :flower:  :)
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.

grow

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 519

Само че, ние наистина не знаем от кои точно съединения/ензими/витамини/микроелементи и т.н. имаме излишък, от кои - недостиг, а кои са в подходящо количество и форма в нашето тяло - към началото на лечението. Точно по тази причина пиенето на сок от череши 11 дни или други подобни, е крайно опасно и решително не го препоръчвам. Нашият организъм не може да измери толкова точно и бързо, че му подаваме само веществата, съдържащи се в черешите, и, както обикновено, изразходва всички елементи за жизнени дейности. Опасността идва, когато се оказва, че някой елемент, неприсъстващ в черешата, ни е бил в недостиг още в началото. Това е напълно възможно. Резултатите всеки може да си ги представи.

   За брадикардия ли иде реч тука?

Активен
If you are,you breathe,If you breathe,you talk,If you talk,you ask,If you ask,you think,If you think,you search,If you search,you experience,If you experience,you learn,If you learn,you grow,If you grow,you wish,If you wish,you find,If you find, you doubt,If you doubt,you question,If you question..

Vov

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1102
  • Познай себе си.

Ми, зависи, в конкретния случай - кой от какво има недостиг, а от какво - излишък и, какво "сипва" в организма си. Виждал съм доверчива "експериментаторка" със силно треперещи ръце, трескавост на погледа, лесно задъхваща се при говорене и пр. след 11-13 дневно приемане на сок от (1!) нещо... Нейното по-скоро беше ускорен пулс, но изобщо не съм я "изследвал".

Много голямо, дори огромно влияние оказват също насочеността на мисленето, чистотата на въздуха, околната температура,  слънчевото греене, видът, броят и силата на изпълнение на физически упражнения, увереността, несекващото желание и видът дихателни упражнения, наличието/отсъствието на аромати на цветя/храсти/дървета и пр... :)
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.

grow

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 519


   Експериментаторите могат да са много полезни и на себе си и на околните ако следят всичко което се променя около и с/в тях, в случая е било любопитно конкретното състояние в което се е намирал този човек, поне за мен.

Активен
If you are,you breathe,If you breathe,you talk,If you talk,you ask,If you ask,you think,If you think,you search,If you search,you experience,If you experience,you learn,If you learn,you grow,If you grow,you wish,If you wish,you find,If you find, you doubt,If you doubt,you question,If you question..

Vov

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1102
  • Познай себе си.

Породено от въпроси на Ша, ще се опитм да споделя опит за водата.

Моля, нищо от написаното да не се приема за истина и да не се използва за ръководство за действия.

1. Колко вода да пием: зависи от телесната маса, какви действия извършва човек, при какви температури, каква храна, колко храна... и пр.
Тоест, всеки ден, за всеки човек е различно. За да има смислени решения колко, кога, каква вода да пие, всеки човек трябва да изучи наличните знания и да реши(решава) какво и колко да пие.
2. Има и общовалидни знания
Случай 1 Обикновено замърсен човек. Замърсеността се дължи освен на грешно хранене, дъвчене, съчетаване на храни, грешно мислене, и на системно (десетилетия) недостатъчно пиене на вода. Установил това, д-р Батмаджелидж (и други), лекува доста състояния с увеличаване приеманата вода. Препоръчва всеки човек да пие около 33 грама вода на кг живо тегло на ден. Как и кои течности от кои храни (не чай, кафе, кола, бира и пр.) да се смятат за част от тая вода - всеки сам решава.
При пиене на чиста вода, по закона за осмозата тя преминава от тръбата хранопровод-стомах-дванайсетопръстник-черва в кръвта поради по-ниското си осмотично налягане (и плътност)... Ако това преминаване продължи, настъпващото намалено осмотичното налягане на кръвта ще предизвика спукване на червени кръвни телца... За да не се случи това, мъдрият организъм пуска водата по къс път към бъбреците и пикочния мехур; още по-големи количества предизвикват повръщане и т.н.
С лечебна цел ние искаме погълнатата вода да премине из цялото тяло и да измива (бавно, но славно) излишните и вредни неща. Добавяме сол, колкото да го докараме до плътността на кръвта - 1055-1060. Т.е. 1 л кръв тежи окло 1009 грама, т.е. добавяме малко под 1 грам сол на литър вода.
Водата разпределяме равномерно през деня - ако просто си седим на бюро примерно. Вечер преди заспиване не пием, за да спим по-спокойно.
Поне половин час преди и след хранене - не пием вода - да не разрежда стомашния сок. Каквато и (суха) храна да ядем, я дъвчем много старателно. Както е казал Учителят - 99 пъти - всеки залък. :whistling2 - emotloader:

Случай 2  Добре или отлично почистен суровояд най-вероятно няма нужда от толкова вода...

3. Дали, колко сода да добавяме, кога и как - изучаването може да започне от

https://www.youtube.com/watch?v=dOyFSneFOvY

Около това филмче има доста други. Има огромни количества вдъхващи доверие публикации, говорещи, че содата лекува ракове, причинени от гъбички, което било често явление. Освен това содата алкализира средата в тънките и дебелото черва. Общите препоръки са да се почва от малки количества - на върха на чаена лъжичка в чаша топла вода - сутрин. Постепенно, много бавно се увеличават количествата дооо 1 лъжичка - МАЙ.

Всички газирани, алкохолни, кафе, черен (и други) чай... имат изпишкващо (="диуретично") въздействие. Това горе-долу означава, че като изпием 100 грама кока-кола, след 1 час ще изпишкаме - примерно 110 грама.
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.

Лози

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 164

Точно по темата: вижте предаването в края на статията: http://www.svoizbor.com/2014/02/how-my-mother-was-healed-from-cancer/
Активен

Vov

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1102
  • Познай себе си.

М-да, дори смятам за голямо постижение БНТ да допусне такова обсъждане в студио... Все пак бяха представени различни лични гледни точки. И въпреки трудностите на живото предаване, можеше да се чуе, че освен какво ядем и пием, е също толкова важно и какво мислим, как и колко се движим... (Който има очи и уши, де).
За нашите просветени съфорумци вероятно не остана тайна и защо няма онколози н студиото: всички казали, че не искат да обсъждат приемането на сода, че то е неправилно от "медицинска гл. точка"...
Тук причините според мен са поне 2:
1. Никой не смее пръв да каже "Царят е гол!!!..."
2. Мнозина не искат да има здрави пациенти.

Ако обърнахте внимание на Милен, той повтаряше, че искал да увеличи енергията на майка си - по няколко начина.

Тук искам да направя изключително важно разграничение. Всеки човек има предостатъчно енергия за пълноценен, вкл. щастлив живот. Въпросът е за какво използваме тази енергия. Ето за какво:
1. Докато порастваме, бликащата от всякъде енергия обикновено учудва всички възрастни. Примерно до 8-10 г възраст.
2. Постепенно нарастваща част от общата енергия отива да преодолява затрудненията, причинени от натрупвания в тялото на чужди и неизхвърляеми неща.
3. Този процес продължава доооо като можем. Периодично си съвпадат по време фактори като преумора, моментно грешно хранене, досег с голям брой непознати вируси и пр. Тогава "се разболяваме". Тогава цялата енергия на имунната ни система отива за непрекъсната борба с многото микроорганизми в тялото ни, други количества енергия се изразходват за протичане на процеси въпреки преченето на натрупани чужди атоми, молекули и групи молекули...
4. Тогава имаме всички и всякакви условия да "развъдим" всичко: алергии, ракове, шипове, колити, високо кръвно и пр. и пр.

Тоест, нергията ни си е една и съща, но ако сме физически и духовно чисти, храним се подходящо... тогава ни остава достатъчно енергия за непрекъснати победи с непрекъснато попадащите в устата ни, носа и по кожата всякакви микроорганизми, всякакви други вредни енергии (ех, мечтиии  ;D).

И, ние, съобразно степента ни на просветеност, можем по най-безвредния ни известен начин, да премахнем замърсяванията - намалява драстично броят на микроорганизмите - намалява преченето от натрупвания - намалява изразходваната от имунната система енергия - почваме да се радваме на света като цяло, да мислим за хората и нещата, които обичаме.... Тогава няма вирус, нито гъба, които могат да преборят имунната ни система.

Трудното е да определим за всеки човек, в даден момент, кои точно стъпки, действия, с каква сила, скорост, продължителност, как да променим мисленето, как да променим десетилетни динамични стереотипи (кой е виновен за тези и онези лоши случки...), как ще празнувам с моите роднини, които си ядат "по старому"..., как да не говоря и да дъвча "99 пъти", как да не ям месо с яйца и торта+кафе в едно и също хранене, кой да я мие тая сокоизстисквачка всеки път, как да дишам дълбоко без да мисля постоянно само за дишането...
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.
 

Страницата е създадена за 0.104 секунди с 23 запитвания.