Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Моля помогнете с идеи и съвети за Андрей  (Прочетена 3895 пъти)

Shine

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 96

В многото часове, прекарани в четене на публикации в "Земя на заем" до момента съм се убедила, че в настоящия форум членуват много интелигенти в здравно отношение хора, от които винаги може да се научи нещо за правилната обхода към тялото и неговото качествено функциониране. Молбата ми е, ако някои има предложения какво би помогнало на малкото момченце Андрей, да споделя. На отзовалите се искрено благодаря!  :heart_2:
"Ето малко информация за състоянието му към 20.02.2013г. , която споделя баща му:
Мили, приятели. От както сме си дошли в къщи с Андрей и ние се чувстваме по-добре. Той е много по-спокоен и спи по-спокойно. Започнахме да му правим хубави бани в топла вода и му харесва.
Но въпреки всичко, състоянието му е трудно. Много си стяга мускулите на цялото тяло, а от там те го заболяват. Тези стягания са много често и ние постоянно го размачкваме или го слагаме в пози, които го отпускат. Движенията идват от мозъка. Обясниха ни, че двигателните центрове в мозъка са увредени. Много е трудно това състояние и постоянната болка, която минава през него. Лекарствата, които му даваме за момента не му действат много или поне не достатъчно. На клипчето той плаче и се стяга сравнително леко. Много се надяваме, че това с болката, ще се преодолее по някакъв начин. Иначе се забелязва, че има доста положително развитие в погледа му от колкото беше преди.
Благодаря на всичко приятели, които се молят и дават съвети.
Продължаваме с пълна вяра и надежда, че състоянието на Андрей ще се подобрява и с времето той ще се възстанови напълно"
В посочения линк има и клипче, което онаглеждава тези схващания на телцето.
https://www.facebook.com/groups/AndreyVatev/
Активен

Zloqd

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1374

Тази диагноза с помоща на електромиография ли е поставена или от субективен лекарски преглед?
Нямах възможноста да видя клипчето, защото не ползвам фейсбук, но вероятно става въпрос за крампи.
Поне що се отнася до крайниците може да се опита с леко разтръскване и след това пасивно раздвижване (т.е. някой друг да го движи) с увеличаваща се амплитуда - това действа релаксиращо.
Активен
Умният човек знае как да излезе от затруднена ситуация, а мъдрият знае как да не попада в нея - даоска поговорка

Shine

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 96

Не съм сигурна с помощта на какво е поставена диагнозата, но определено както и ти си предположил става въпрос за крампи.
Семейството на Андрейко са будни хора и правят много неща, за да се оправи детенцето: всеки ден слънчеви бани, масажи с масло от лавандула, разходки, добавки, включително и такива стимулиращи отделянето на собствени стволови клетки в тялото, структурирана вода, музикални записи на Симеон Симеонов, класическа музика и още куп други неща.

Към 25.02.2014г. баща му споделя в групата следното: „Андрей много се стяга и плаче и мускулите го заболяват от стягането. Лекарствата, които взима са основно за да спрат тези стягания и да отпуснат мускулите и да го направят да се чувства по-комфортно. Лекарствата не му действат или поне не достатъчно.
След като го наблюдавах и размишлявах разбрах, че това е естествен процес на организма, за да си възобнови способността да се движи и да се прокарат нови пътища в мозъка в центровете на движенията, които са разрушени в момента. Тези стягания, които се получават, не се управляват съзнателно от Андрей. Това, което започнах, е да използвам тези стягания на мускулите, за да го уча да се движи. Започвам от това да го уча да си държи главата изправена. Не знам колко време и как ще се развива възстановяването на двигателните му способности, това ще го разберем в бъдещето.
На клипчето изглежда, че е в съзнание, но за момента обратната връзка е много слаба. Не успяваме да му привлечем вниманието с нищо, поне за сега. Доста болка преминава през Андрей и се надявам, че тя ще му помогне да се възстанови.
Той е изключително силно и борбено дете. Едно малко геройче.
Благодарим ви приятели, за всичко, което правите за Андрей и за нас, благодарим ви, че ни подкрепяте по всякакъв начин. Всички вие приятели ни давате много кураж, сила и надежди да премини през тези трудни моменти за нас.”

Детето определено се възстановява, но когато отворих темата тук, ми беше изключително тежко да го гледам как се мъчи с тези стягания. Моля се тялото му напълно да се възстанови. Благодаря Zloqd за отделеното внимание и загрижеността.
 :)
Активен

Zloqd

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1374

В предишния си пост пропуснах да уточня, че тези раздвижвания е добре да се правят не точно по време на крампи, а профилактично. Аз съм получавал крампи на ходилото когато по невнимание си сгъна палеца повече от някаква допустима граница.
Що се отнася до прекъснатите нервни пътища - най добрият начин за възстановяването им е с помоща на леки механични дразнения, които стимулират съседните нервни влакна (има една такава игра - единият застава с гръб, а другият написва някаква цифра на гърба му с пръст и първият трябва да познае числото).
Надявам се да съм бил полезен.
Активен
Умният човек знае как да излезе от затруднена ситуация, а мъдрият знае как да не попада в нея - даоска поговорка

Shine

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 96

На мен досега не ми се е случвало подобно нещо - затова и потърсих помощ от знаещи или преживели такива схващания. Естествено всяка опитност е от полза и аз веднага ще я споделя. Когато си емоционално объркан от случващото се, както са предполагам родителите на детето, всяка синтезирана информация е добре дошла. Детенцето е само на две и вероятно ще е необходимо да се префасонира самата игра. 
Активен

feliks

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 121

Специалист/специалисти! Но от тези специалисти, които не карат по стандартната медицина. Търсете ''алтернативната''. Хомеопатия..
Активен
 

Страницата е създадена за 0.178 секунди с 23 запитвания.