Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Имаме проблем със сезонна алергия?  (Прочетена 4568 пъти)

StefanDimov

  • New
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1

Здравейте!

С приятелката ми искаме да пробваме 80/10/10. Проблема е, че тя има сенна алергия и не знаем как да процедираме. Лекарят и каза, че е възможно определени растителни храни да влошат нейното състояние.

Намерихме тази книга : Disease in Disguise : How to Heal Your Allergic Condition Permanently and Naturally

която мисля, че е добра, но не можем да я намерим. Някой ако е имал подобни проблеми, моля да сподели съвети!

Благодаря! Поздрави, Стефан!
Активен

titan

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2318
Re:Имаме проблем със сезонна алергия?
« Отговор #1 -: 03-12-2013, 11:36:02 »

Гладът лекува алергиите :) завинаги!
Активен

purelove

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 148
Re:Имаме проблем със сезонна алергия?
« Отговор #2 -: 03-12-2013, 13:43:12 »

Базовата причина за алергичната реакция на организма е в неговата обща алергична настройка, състоянието му като цяло, което се определя от общата интоксикация на организма в резултат на неправилно хранене, преяждане, злоупотреба с храни, увреждане на отделителните органи, слаба имунна защита.

Осъзнато хранене ли сте практикували с приятелката ти досега ? Нито веганството, нито вегетарианството, нито суровоядството, нито останалите диети могат да се приложат за всеки човек. Не само това, но те работят само частично за отделните хора - има не малко вегани и суровоядци с оплаквания, които не могат  да разрешат проблемите си . Но едно нещо е общовалидно за всеки начин на хранене, за всеки продукт, за всеки човек и за всяка обществена култура - финните процеси и биохимия, пътят на постъпване отвън на вътре. Здравето е разумна политика на цялостния (хомеостазисен) баланс в организма и болестта е грешка в тази политика. Като основно свойство на всеки организъм е способността му да опазва чистотата на вътрешната си среда. Като най-старателна в това отношение е проявата на имунната система, която отстранява дразнителите от биологичен характер, носители на чужда биологична информация.

По правило тези неразположения се лекуват с алергени и хистаминови препарати, но резултатите не са задоволителни. Но тези препарати не support-ват организма като цяло, а разглеждат конкретните поводи, провокирали дадена реакция.

Препоръчам книгата на Малахов (има я в раздел книги качена) и общи техники за детоксикация на организма - клизми, чернодробно пречистване, плодоядство, сокопийство, гладуване. С други думи - синхронизирана детоксикация на целия организъм.

Но има и още една проекция, която не бива да забравяме. А именно, че зад всяка болест стои скритото посление на Душата, независимо дали говорим за обикновенна хрема или рак. Не е нужно да се борим с болестта. Достатъчно е да вникнем в същността й и да променим мисленето и действията си. Така ще изпълним задачата и симптомът ще изчезне отсамосебе си.

При алергия човек не понася определени вещества и съставки, вследствие на което се обрива, киха, задушава или цели части на тялото му отичат. Алергията е реакция срещу нещо, а срещу - означава съпротива, т.е. обратното на любовта. (А любовта означава Допускане.) Възможно е да става дума за съпротива срещу даден светоглед или вътрешна нагласа-идеи, представи и чувства, които ни е страх да допуснем. Това новото и непознато е враг, който човек изолира и е алергичен към него. Цветето или козината на котката са само спусъкът. Колкото повече алегии има даден човек, толкова повече имунната му система се настройва и се бори срещу символно избрани врагове, което е индикация, че той таи агресия и съпротива срещу непознатото, които са изтласкани от ПОДСЪЗНАНИЕТО към тялото. Човек се бори с това, от което го е страх - при алергия от кучета и котки. При сенна хрема също гворим за страх: от чувства, близост, нежност и влечения, които се отхвърлят. В това число влиза и страхът от допускане на някого, от загуба на доверие, от фалш и мръсотия. Алергичния човек се стреми да избягва алергените(т.е. веществата, към които е чувствителен) и същевременно избягва съответните области на живота. Тъй като повечето от нещата, срещу които се съпротивлява, са израз на жизнеността. Като в резултат се оказва отрицателно настроен към света, защото предпочита "стерилно", "безплодно" и освободено от импулси и агресия съществувуне, което няма нищо общо с истинския „живот”.  :)

Следователно алергичния човек трябва да се запита от кои области на живота се страхува, кои избягва и доколко преекспонира алергиите си, за да манипулира обкръжението си. От значение е най-вече до каква степен е готов да допусне новото в живото си - преди всичко любовта и доверието.

По подобен начин е представена Алергията  в книгата на Ян Ван Хелзинг - "Децата на новото хилядолетие". При интерес я потърсете.

Линк към книгата, която търсиш - http://books.google.bg/books?id=4Ce9DMxxDdIC&printsec=frontcover&dq=Disease+in+Disguise+:+How+to+Heal+Your+Allergic+Condition+Permanently+and+Naturally&hl=bg&sa=X&ei=JLadUrqGNIiqhAf0pIDwBA&redir_esc=y#v=onepage&q=Disease%20in%20Disguise%20%3A%20How%20to%20Heal%20Your%20Allergic%20Condition%20Permanently%20and%20Naturally&f=false
Активен

Тихия

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 740
  • Болката е неизбежна. Страданието - по желание.
Re:Имаме проблем със сезонна алергия?
« Отговор #3 -: 03-12-2013, 17:25:29 »

Аз просто нямам думи. Дано повече хора осмислят това, което си написала. То предполага приемане на нашата енергийна същност за даденост и спиране търсенето на конкретен лек за конкретна болест. Благодаря ти.
Активен
Да виждаш е събитие на съзнанието, а не зрителна реакция.

Роми

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 155
Re:Имаме проблем със сезонна алергия?
« Отговор #4 -: 04-12-2013, 13:33:28 »

Цитат
Но има и още една проекция, която не бива да забравяме. А именно, че зад всяка болест стои скритото посление на Душата, независимо дали говорим за обикновенна хрема или рак. Не е нужно да се борим с болестта. Достатъчно е да вникнем в същността й и да променим мисленето и действията си. Така ще изпълним задачата и симптомът ще изчезне отсамосебе си.

Много полезна, според мен, методологическа препоръка. :Content_22:
Полезна, защото правилното й прилагане отвежда към тъмните корени на всяка телесна патология.

Иначе, разглеждането на телесните болести в светлината на техния душевен произход не е еднакво понятно занимание за всеки. Особено когато човек е навикнал да вярва единствено (някак по подразбиране) в терапевтични решения, почерпени от света на веществата.
Активен

Мими

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 131
Re:Имаме проблем със сезонна алергия?
« Отговор #5 -: 13-05-2014, 15:42:59 »

Синът ми има сенна хрема, исках да питам тук как да му помогна. Обаче това

Цитат
При сенна хрема също гворим за страх: от чувства, близост, нежност и влечения, които се отхвърлят. В това число влиза и страхът от допускане на някого, от загуба на доверие, от фалш и мръсотия. Алергичния човек се стреми да избягва алергените(т.е. веществата, към които е чувствителен) и същевременно избягва съответните области на живота. Тъй като повечето от нещата, срещу които се съпротивлява, са израз на жизнеността. Като в резултат се оказва отрицателно настроен към света, защото предпочита "стерилно", "безплодно" и освободено от импулси и агресия съществувуне, което няма нищо общо с истинския „живот”.  Smiley

няма ниииищо общо с него като характер, личност  и тн.
Не би се подложил и на гладуване щото пуши. Нали, остай го тогава да си троши главата, ама и така не става.
Да ви хрумва нещо? На 19 години е.
Активен
Най-доброто време да променя живота си беше преди двадесет години. Второто най-добро време е сега!

iskrena

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1122
Re:Имаме проблем със сезонна алергия?
« Отговор #6 -: 13-05-2014, 16:00:58 »

да спре млечните временно или да консумира поне неГМО - такива, но по -важното - да почне да пие вода със сол по метода на Батманджелидж!

е, тва е в сферата на физическите неща, за духовните, които са по - силни, се прилагат други неща, което, обаче, не е за тоя форум!   ;D
и което, на тоя етап, теб едва ли те интересува  ;D
Активен

Vov

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1102
  • Познай себе си.
Re:Имаме проблем със сезонна алергия?
« Отговор #7 -: 28-08-2014, 17:02:13 »

Хм, на 19, 29, или 69 години - няма значение. Има значение доколко личността наистина обича себе си, осъзнава се като човек и иска да подобри - напр. алергии и пр.
Моят син беше в тежко състояние на 17-18 г, когато успях да го убедя да проведем заедно един курс Временно въздържане от храна+ упражнения и от тогава (20 години) не е имал оплаквания от алергии.

Написаното по-горе от съфорумците е безценно, дори много бих искал да видя израженията и да чуя отговорите на професорите алерголози, смъкващи по 10 кожи от алергично страдащите за лекарства и т. нар. "десенсибилзации" (чак ми се повръща от тази дума)... Това - само при положение, че те изобщо се съгласят да обсъждат темата с някакви необразовани самозванци, или дори шарлатани като нас.
Някой има ли дори приблизителна представа какви милиарди пари се харчат от безбройните "алергично болни" всяка година, вместо да им се проведе по 1 курс Временно въздържане от храна + упражнения...
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.

sweetie

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 80
Re:Имаме проблем със сезонна алергия?
« Отговор #8 -: 01-09-2016, 09:37:04 »

Здравейте, искам да попитам някои от засегнатите от сенна хрема дали е успял да преодолее това мъчение завинаги?
При мен помага донякъде рейши, прополис, но още не съм се излекувала напълно. Очевидно организмът ми е детоксикиран, защото от няколко седмици имам нови прояви на алергия, а никога не съм страдала от нея в края на лятото и есента. Имам съмнения, че проблемът се обостри, докато бях на море- влагата и течението не ми се отразиха много добре.
Цялостен нов подход би помогнал- нов, суровоядски хран. режим + чай от коприва, прополис, черен бъз?
Ще Ви помоля за съвети и идеи, предварително ви благодаря!!!  :heart_2:
Активен
Господ чува молбите на хората, които искат да забравят омразата, но е глух за тези, които искат да избягат от любовта.

titan

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2318
Re:Имаме проблем със сезонна алергия?
« Отговор #9 -: 27-09-2016, 05:17:37 »

Завинаги всички подобни , а и други алергии се излекуват с 21 дни водно.
Активен

Vov

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1102
  • Познай себе си.
Re:Имаме проблем със сезонна алергия?
« Отговор #10 -: 30-09-2016, 20:10:24 »

Завинаги всички подобни , а и други алергии се излекуват с 21 дни водно.
:Content_14: :pensif_29: :Content_14:
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.
 

Страницата е създадена за 0.138 секунди с 22 запитвания.