Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: За тези които искат да качат или отслабнат със суровоядство!  (Прочетена 15739 пъти)

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист

Малко се налага да се понамеся , ще извинявате... :-[

Искрена, наистина не е зряло публично достатъчно често да даваме становище какво мислим за всеки един от себеподобните си и за всяка негова "творба",..
Естествено ,"всяко правило си има изключения", но все пак лунното момиче не е route (който е баннат в момента). Още повече , ако не разбираме какво ни казва ( изразява се "неясно и неконкретно") , но въпреки това имаме мнение..
  1. За храненето Иван Стойчев , коронован за "българският бретарианец" се изрази точно като Лунното момиче (нека да я съкратим  "Л.М." )
 по време на лекцията на Манек в София. Ето дословно думите му:  https://www.dropbox.com/s/sjs8eflpc0ms8ic/%D0%9C%D0%90%D0%9D%D0%95%D0%9A-Ivan%20Stoichev.mp3  
 Следователно, вероятно има познание, което още не сме достигнали и не бива първосигнално да отхвърляме .
 2. Да , и аз като теб съм на  същото мнение за солта - че е нужна и т.н. ,  но след поста на Л.М. веднага ми светна , че тези препоръки за сол важат за "конвенционалното" хранене! Обаче ако си на суровоядство , тогава вече всичко е по-различно.. ;)
  Това, в което ти си компетентна- християнството, библията.., също  е "неясно и неконкретно" за болшинството съфорумци , но само малка част от тях си позволяват публично възмущение, нали?  (Другата част ме занимават мен с предложения за "последно  предупреждение".. :pensif_29:)  Ако е "неясно" можем да помолим за разяснение. Ако и след това остава "неясно " , продължаваме да четем нещо друго .. :)  
  Многократно ти намеквам, но ти нещо не искаш да чуваш. На мен лично не ми пречиш като мощен генератор на офтопик, но съгласи се, за да има забавление ,( няма как , един форум е не само обмяна на информация..  , за мнозина той е и общуване )  най-добре то да е споделено, а не само един да се забавлява  tooth

Приятелю Тихий, боя се , че не използваш думата "съчувствам" по предназначение, макар, че е ясно какво имаш предвид. ( СЪчувстваш, когато имаш същите чувства, които изпитва някой друг - например страдаш, когато и той страда, ако гръм  е паднал върху новите му ботуши за риба  и ги е съсипал..) Вероятно  когато "съчувстваш" на мнозина тук, имаш предвид "съжалявам ги".
Но не го намирам за пасващо на духовен ( и ценен за форума ) човек като теб ..Щом не ги харесваш такива,  противостави твоята позиция, помогни им да станат такива , че да не се налага "да им съчувстваш"  , защото на малцина им е комфортно да им "съчувстват". Но само с традиционните 1-2 изречения, нали се сещаш , че това няма как да стане  :)
 А пък ако нямаш намерение да ги променяш, тогава не е ли по-добре да си го спестиш..., защото  се налага впечатлението , че "съчувстваш" само защото човекът е по-различен от теб..

Въздържането от ЛИЧНОСТНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ и ПОДМЯТАНИЯ, е залог за доброто общуване във форума. Не сме психоаналитици. Наясно сме, че ако няма добро общуване ,няма да има и добро споделяне..:) Никой няма да даде най-доброто от себе си, ако е притеснен  да не бъде наранен..
 "Моите вкусове са изключително прости - задоволявам се винаги с най-доброто. " О.Уайлд  
« Последна редакция: 01-12-2013, 12:15:25 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

Тихия

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 740
  • Болката е неизбежна. Страданието - по желание.

"При преглеждане на ръкописа на първия том от “Мъртви души” на Гогол, московската цензура забранила категорично издаването.
- Това не може да се позволи! – заявил цензорът Голохвастов. – Душата е безсмъртна – мъртви души няма!"

Дали?


Активен
Да виждаш е събитие на съзнанието, а не зрителна реакция.

ribkata

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 309

Пиша тук, въпреки че въпросите ми са след прочитането и на другите теми.
Преди всичко едно сърдечно здравей и благодаря на Лунното момиче за времето, опита и информацията  :flowers2:
аз не съм толкова "вътре в" нещата а ми се иска повече, с две думи интутивно стигам до разбиране, но рационално някак ми се губят елементи от пъзела...а от твоите думи ми остава усещането за докосване до човек, който е схванал неща които са ми скрити. Въпросите са прости  :)
защо все пак се раждаме с храносмилателна и отделителна система ако най простичкото и ефикасно хранене е със слънце, защо от незнайни времена се храним масово, дали някъде и някога е имало общности, които не са се хранели като нас и имало ли е език - а преди езика мисловен модел - които да отразят по различен начин понятия като "глад" "храна"... много въпроси имам и по лични, например какви промени отбелязваш в отношението с и към околните при твоето слънцеядстване,  как би се справила в ситуация, в която нямаш възможност да следваш този път, как ти си представяш един възможен "идеален" свят, май прекалих  :)

Активен
 

Страницата е създадена за 0.074 секунди с 22 запитвания.