Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Продавам "тройчатка". (пелин, карамфил, орехова настойка )  (Прочетена 32589 пъти)

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист

Тъкмо същото щях да казвам  и аз :)  Във всеки медицински буквар  се казва , че именно недостигът на йод разболява жлезата. А дали стресът е единствената причина.. ? Навремето когато не можеха да открият причината за болестта , дълбокомислено заключаваха: " На нервна почва" . Сега само смениха терминологията - "стрес" .
Точице, това , че жените по-малко държали на стрес е нова за мен теза, има ли някакви проучвания  или само предполагаш че е така? :)
Дори и да е така, мъжете пък много по-често сами се набутваме в стресови ситуации, ( неминуемо е  заради по-високите нива на тестостерон )
Но каквото и да е , това е ОРГАНИЧЕН йод, организмът ще намери начин да се освободи от излишъка. Но най-добре е разбира се , всеки , който има опасения , да си тества нивата на йод в лаборатория. Това е единственото противопоказание за ореховата тинктура (и Тодикамп).
А и логично погледнато ( понякога логиката върши работа :) , но не винаги  ) -  ако щитовидната жлеза е увредена, то тя не е увредена от голямо количество йод  tooth А щом не е увредена  от него, значи неговото довнасяне не би трябвало да има никакво отношение към състоянието й. Тогава трябва  да се работи по отстраняване истинската причина , която, най-малко вероятно би могла да е  повишената консумация на натурален йод.
А за цената, аз съм го споменал , Точице, но в по-горен пост - "на цената на Дар" ( те продават на 20 лв) 
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

Инка

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 22
  • All we need is LOVE between each other!

ББ, за йода, го казвам от личен опит. Йода е много полезен, добре е да се консумира когато си здрав. Но ако изведнъж се окаже, че някой човек има Базедова болест, както се оказа при мен преди години, то тогава йода в този конкретен момент е противопоказан. Аз например, като се оказа, че имам, и реших напук на предписанията да ям пресни орехи с обвивките. Стана ми много лошо, сърцебиене, потене. Абе не е за приказка.
Така че, ББ, аз лично не смея да препоръчвам на болни хора да пият орехова тинктура или йод.
Болестите на щитовидната са капан - трябва да се измъкваш бавно плавно на заден ход - примерно с лекарства и намаляване постепенно, паралелно хомеопатия, билки. Ако е възможно да не се допуска операция, че става страшно. Чак след като човек е здрав, може да консумира йод и други храни, които преди това са му били забранени и то пак в неголеми количества.

За жените и устойчивостта им на стрес, източника ми е Ведите, Аюрведа. Там се описва какво точно е подходящото като начин на живот и работа за мъжа и жената. В идеалния случай жената се грижи за семейството и мъжа си. А мъжа се грижи за изхранването.
Преди години тази теза, ми се струваше дискриминираща спрямо жените, сега обаче съм на друго мнение. Жените бъхтят наравно с мъжете, отделно говят и гледат децата. Децата се гледат от чужди жени - лелки - в детска градина и положението е просто "цветущо".
А с прости думи бих казала, ББ, че източника на всеки човек е неговото собствено светоусещане. Колкото и да го убеждават в нещо различно, човек всъщност трудно променя светогледа си и дори от дебелите книги човек приема само това, което отговаря на собственото му мнение  :thankyou:.
Бъдете здрави и слънчев и прекрасен ден ви желая!
Активен

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист

Мъдро е това, което си писала, Точице. Имам корекция само по "първа точка" :)
 1. При базедова болест е така, наистина , и това е единственото противопоказание за настойката. ( Както и за Тодикамп, той се явява "газена" настойка  на орех)
Но не всички заболявания на щитовидната са базедова болест! ;) Например  доб­ро­ка­чес­т­ве­ното ди­фуз­но на­рас­т­ва­не на щи­то­вид­на­та жле­за, ( което, наред и с други нарушения, влиза в термина ГУША ) се дъл­жи на не­дос­тиг на йод в ор­га­низ­ма! Тогава няма никакъв проблем с йода, даже напротив - той действа добре.
 Една от схемите за Тодикамп е прилагане именно при  ГУША! Като веднага се прави уговорката да се установят нивата на йод и ако са безопасни - тогава да се приема препарата. Защото "гуша" е сборно понятие, с което се обозачават ( по народному) различни патологии.
2. И аз съм на това мнение по отношение натовареността на жената.  Макар че има връзка със стреса, по-точно е да се употреби този термин. Жената не е пригодена да издържа на същите натоварвания. И точно така, както казва Аюрведа, е било навсякъде дори в Западния свят ( вкл. Америка) допреди 100-150г. Жените са били у дома и са раждали и възпитавали здрави деца. Но сега при великият капитализъм нещата се промениха, казват ни че уж за по-добро.. tooth      
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

iskrena

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1122

така е, жената е създадена като помощник на мъжа, така че, в тоя смисъл - тя трябва да се грижи за дома, мъжа си и децата, а може и да помага в семейния бизнес / който големите корпорации гледат да съсипят, разбира се/.
децата трябва да се възпитават и обучават  у дома от двамата родители, а не от държавата, като последната се изживява напоследък като собственик на децата ни, че и на нас, самите....

ако се правеха тия неща, светът би бил съвсем по- добро място за живеене... макар и не достатъчно добро... все още   ;D
Активен

Varbinka

  • New
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1

Уважаеми бате Бино,
Натъкнах се на този форум случайно. От няколко години мисля да направя противопаразитна терапия, но все не се получава. Не мога да намеря зелени орехчета за да направя настойка. Тазигодишната, ако я правите ще бъде готова някъде към юли по някое време? Със спирт ли ще  я правите?
И дали някой знае прoдават ли вече и в Bългария капсули за билки. Не съм много по поръчки в интернет, говоря за iherb и няма да се оправя сама.
Имам син на 30г с поднормено тегло-53кг. Навремето Ванга каза на свекърва без да я питат за това, че дете има глисти. Баба влачеше го доста време по изследвания за паразити, нищо не му намериха, но е пил някакви хапчета против глисти профилактично.
Та бих го накарала да мине курса, но трябва всичко да подготвя: настойка билки и капсули.
Моля за съдействие и помощ.
Активен

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист

Уважаема , Върбинка, за мен е малко чудно , че не може да намерите зелени орехчета . Виж, черният американски орех наистина е труден за намиране, но зелените са навсякъде  :surpris_23:
Може и през юни да е готова , но аз и от миналогодишната си имам :) Спиртните настойки траят много повече от сухите билки, нищо им няма и ако постоят.( Неумивакин пише конкретно за чесновата настойка, че колкото повече престоявала , толкова по-силна ставала, нови ферменти се образували )  
Няма значение каква суровина се използва - дали спирт или водка или ракия. (С ракия е по-добър вкусът отколкото с етилов спирт. Обратното май е по-точно - с етилов е по-лош  tooth)
Капсули със сигурност продават, мисля ,че в   bilki.bg имаха.
Но те не са задължителни изобщо, тъкмо ще е по-горд от себе си ако се побори с вкусът на билките :)
А колко е висок синът? Ако е 160 см , тогава 53кг не са толкова малко. Даже въобще!
Има обаче разминаване в теориите - каква е връзката на глистите с теглото..Почти всеки би казал, че глистите водят до отслабване. Обаче има аргументи и за противното - че те изяждали полезните съставки от храната , а на "собственика си" оставали "празните" калории , от които се пълнее - ядеш повече , но непълноценна храна. Не знам, големи батаци са с тези паразити, проблемът идва оттам, че още няма надежна диагностика. Наскоро чух, че в Москва правели специален тест по капка кръв и там всички неканени гости лъсвали.Генетичен тест, улавял всякакви следи от всичко..  Но тук не съм чул за подобно.

И друго има - ако наистина се касае за глисти, след толкова години  ( след като още Ванга е казала)
все щяха да се появят и други характерни симтоми. Или поне  - някакви други неясни и неопределени такива.
А вие само заради Ванга ли сте се настроили на тази вълна?  Едно отслабване теоретично може да се причинява от много други фактори - напр. щитовидната жлеза.
И пак да кажа - универсална "норма" за теглото няма!  Виждате сами - има хора, слабовати, които цял живот си стоят с едни килограми, колкото и да се тъпчат! ( те са тип "вата")  и други , които уж нищо не ядат , а всичко им се лепи.( те са тип "кафа" )  Е, може ли двата типа  да имат един и същ еталон за тегло? Абсурд! Това е една от нелепостите на официалната медицина. Всичко е  въпрос на метаболизъм. За една и съща височина (180 например) и  при еднакво меню! един мъж   ако е чиста вата , то и 65 кила може да са му норма. Но ако е чиста кафа, тогава и 95 не са много! И не значи , че е болен.  Дори цял живот да са яли абсолютно еднаква храна и да са имали абсолютно еднакъв начин на живот - кафата ще тежи значително повече. ( това е отклонение от темата, но се надявам да ви бъде полезно)
« Последна редакция: 28-04-2014, 21:39:44 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

cherry

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 411
  • Любовта е смисъла на живота.

От няколко години мисля да направя противопаразитна терапия, но все не се получава. Не мога да намеря зелени орехчета за да направя настойка.
http://www.zemianazaem.com/archives/162
Миналата година имаше зелени орехчета още в края на май.Настойката може да се направи и с обикновена ракия.Пелина се продава в аптеките.Ако не е смлян много добре се пресява през сито - получава се фин прах и така лесно се консумира.Карамфила се счуква в хаванче.Успех! :peperudi:
« Последна редакция: 29-04-2014, 07:42:25 от cherry »
Активен
„Живеят само влюбените,останалите просто съществуват.”      
Уилям Шекспир

Nelli

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 141

Ако времето е подходящо, орехчетата все по-рано стават. Карамфила го меля в кафемелачката, но пелинът малко ме притеснява, даже пресят, остават фини осилчета и го гълтам с надежди  да не ми причини някоя апендицитна криза, аз съм на финала на приема, но карамфила  го пиех в половината дневна доза поради забравяне, та сега се чудя дали да го удължа с някой ден.
Активен

Silval

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 21

Пресейте пелина  с цедка.
Активен

taniah

  • New
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 8

А да знете случайно подходящо ли е за кърмещи майки?
Активен
Твоето щастие ме интересува

Инка

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 22
  • All we need is LOVE between each other!

Здравейте, не е подходящо, в състава има силнодействаща билка - пелин. Не е подходяща за кърмаче, което ще я поема през кърмата. Освен това е много горчива /както и орехчетата/ и кърмачето ще отказва да суче, тъй като кърмата беспорно ще си промени вкуса.
В този период може да взимате тиквени семки, също в малки дози. До 20 грама дневно мисля, че е добре. Имат леко разхлабващо действие, и успокояват нервната система.
Успех  :Content_22:
Активен

taniah

  • New
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 8

Благодаря за отговора точица. Семките ги имам налични и ще пробвам.  :)
Активен
Твоето щастие ме интересува

xNIKOLANx

  • New
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 9
    • https://fb.com/backforrevenge

Няма проблем, Точице ,  и да се надговаряме  :kisss:, но в случая просто изясняваме , а аз имам безкрайно търпение към този род занимания  :angel:
1. Тяхното количество тинктура е много малко- (50мл.) , аз предлагам 200 мл.( нека да има в повече, по отношение на йода всички сме в недостиг ) Карамфилът при тях е 50гр ( при мен е 80гр) , пелинът - при тях 25гр. ,( при мен 50гр)
2. Не се знае доколко са им пресни билките.. и още по-важно - кога са смлени! (Обадих им се и казаха , че имат  и готови смлени. Ако са смлени преди месеци - те са вече изветрели! )
 Вероятно и затова  наш съфорумец , който взе от мен, сподели:  "твоите билки са много по-ароматни от всичко, което съм купувал и ползвал до момента"  
https://www.dropbox.com/s/808860xvrzdg8eh/Capture-3.JPG
Длъжен съм му, защото с това изречение той ми достави по-голяма радост, отколкото аз на него , изпращайки му макар и добра тройчатка.  :love_006 - emotloader:
Здравейте, аз имам няколко въпроса :)
Вашият пелин какъв е ? Бял? Сладък? Друг вид? Ореха ви черен ли е, защото както казахте трудно се намирал тук но пък е по-добър. Също и най-вече за карамфила ме интересува имате ли пресен/а ако не откъде бих могъл да си намеря пресен, също и празни капсули продават ли се в bilki.bg които споменахте или на друго място, но да са такива без животински елементи като желатин, лактоза и прочие защото съм веган. :)
Активен

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист

ЗДрасти,
Отговарям на въпросите:

- Пелинът е бял. (Artemisia absynthium )
- Орехът не е черен, защото няма кой да ми плати усилията ( и срама   tooth) , които ще са нужни за да го набера :)  Последно го брулих на една алея в Ботаническата градина в Балчик с един дълъг прът, пред учудените погледи на посетителите  tooth , като предварително бях взел разрешение срещу почерпка от съответното длъжностно лице.
- Карамфил. Той не расте у нас , всичко е внос и за да имаме отговор на въпроса "дали е пресен", трябва да познаваме три субекта: 1. износителят в съответната държава  , който да ни каже кога го е набрал и кога го е  изпратил. 2. Вносителят,  който да каже кога го е внесъл тук и кога го е продал на склада на едро. 3. Шефът на склада на едро , който да каже колко е стоял на рафта, преди да отида аз и да го купя.
Имам частичен отговор само на третият въпрос, увериха ме , че карамфилът въобще не се заседява при тях-веднага го освобождават. А аз правя каквото мога - държа го в хладилник и се надявам да го купят по-бързо, за да отида да заредя нов :)
- За капсулите - не съм проучвал въпроса. Аз лично ги приемам  билките  "натюр" , и не ползвам капсули.
  
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

xNIKOLANx

  • New
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 9
    • https://fb.com/backforrevenge

ЗДрасти,
Отговарям на въпросите:

- Пелинът е бял. (Artemisia absynthium )
- Орехът не е черен, защото няма кой да ми плати усилията ( и срама   tooth) , които ще са нужни за да го набера :)  Последно го брулих на една алея в Ботаническата градина в Балчик с един дълъг прът, пред учудените погледи на посетителите  tooth , като предварително бях взел разрешение срещу почерпка от съответното длъжностно лице.
- Карамфил. Той не расте у нас , всичко е внос и за да имаме отговор на въпроса "дали е пресен", трябва да познаваме три субекта: 1. износителят в съответната държава  , който да ни каже кога го е набрал и кога го е  изпратил. 2. Вносителят,  който да каже кога го е внесъл тук и кога го е продал на склада на едро. 3. Шефът на склада на едро , който да каже колко е стоял на рафта, преди да отида аз и да го купя.
Имам частичен отговор само на третият въпрос, увериха ме , че карамфилът въобще не се заседява при тях-веднага го освобождават. А аз правя каквото мога - държа го в хладилник и се надявам да го купят по-бързо, за да отида да заредя нов :)
- За капсулите - не съм проучвал въпроса. Аз лично ги приемам  билките  "натюр" , и не ползвам капсули.
  
Пелинаи ореха може да се приемат доколкото знм натюр,но карамфила ще сеувреди в стомаха и като стигне до червата вече няма да е достатъчно силен за да избие яйцата, за това е необходимо да е в капсули до колкото знам,а и чух, че нещо можел да увреди стомаха нз колко е вярно/ако знаете нещо по за това може да споделите.

Още един въпрос. Не може ли да се намери пресен карамфил в бг? Разбирам, че не се отглежда, но може би частични лица го правят, както частични лица отглеждат папаи, банани, мандарини, кивита, японски мушмули.. та няма ли прецеденти които се занимават с карамфил в бг? Не сте ли чували?  Карамфила не е арганово дърво живеещо единствемно в мароко. И ако абсолютно никой не се занимава в бг с отглеждане на карамфил то от кои държави най-близо мога да си намеря пресен? И без това пътувам из европа азия и африка често.. Мога да го съчетая с разходката да взема ако знам от къде. :Confus_34:

http://herbs-doctor.com/%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B8/66-%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%BC%D1%84%D0%B8%D0%BB-%D0%BA%D0%B0%D0%BF%D1%81%D1%83%D0%BB%D0%B8-400-mg-100-%D0%B1%D1%80-.html Дали тези са пресни :/
« Последна редакция: 24-08-2015, 09:54:52 от xNIKOLANx »
Активен

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист

Николан, а кой казва , че капсулите ще оцелеят докато стигнат до  червата?  tooth  
 Те се разтварят за 1 минута ако ги сложиш в устата, а какво остава докато преминат през киселата среда на стомаха? :)

За карамфила не съм се интересувал, може и да има някой  да го отглежда. Имам още 100  направления , в които се задълбочавам, и още 1000 , които чакат ред, та просто за всичко не остава време  :)

По принцип рецептата  е да се приемат билките натюр, а капсулите са допълнителна опция  за нежни души, които не могат да се справят с дискомфорта от вкуса на билките. Даже съветът е да се държат по-дълго в устата, за да свършат някаква работа и там :)
« Последна редакция: 24-08-2015, 11:45:11 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

xNIKOLANx

  • New
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 9
    • https://fb.com/backforrevenge

Николан, а кой казва , че капсулите ще оцелеят докато стигнат до  червата?  tooth  
 Те се разтварят за 1 минута ако ги сложиш в устата, а какво остава докато преминат през киселата среда на стомаха? :)

За карамфила не съм се интересувал, може и да има някой  да го отглежда. Имам още 100  направления , в които се задълбочавам, и още 1000 , които чакат ред, та просто за всичко не остава време  :)

По принцип рецептата  е да се приемат билките натюр, а капсулите са допълнителна опция  за нежни души, които не могат да се справят с дискомфорта от вкуса на билките. Даже съветът е да се държат по-дълго в устата, за да свършат някаква работа и там :)
Другите въпроси? :)
Вреден ли за стомаха карамфила?
« Последна редакция: 24-08-2015, 14:38:29 от xNIKOLANx »
Активен

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист

Пелинът е отровна билка, а се притесняваш за карамфила ли ? :)
Мен лично не ми е дразнил стомаха, но за теб не знам, още повече, че така и така виждам, че не смяташ да си го купуваш от мен  tooth
« Последна редакция: 24-08-2015, 17:29:52 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

moridin

  • New
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 9

Хора знам, че  не е точно по темата, но как приемате карамфила? Четох на едно място, че е добре в капсули да се слага. Може ли направо на прах, или на капсули е по добре?
Активен
 

Страницата е създадена за 0.067 секунди с 23 запитвания.