Начало   Помощ Вход Регистрация  
Форум Земя назаемСуровоядствоЗдравословно храненеТема: Аюрведа май греши за млякото .Така поне твърди науката..
Страници: 1 2 3 [4] 5 6   Надолу
Изпечатай
Автор Тема: Аюрведа май греши за млякото .Така поне твърди науката..  (Прочетена 57762 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
salvaje
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 303


« Отговор #60 -: 30-12-2013, 16:23:29 »

Моята цица е позната по всички европейски летища.

 търкалям се от смях

Тази история ми напомни за един много стар, соц виц.

Майка се опитва да кърми бебето си в автобуса, но то упорито отказва. Тя го подканва с думите, "Яж, мама, яж, че сега ще е дам на този чичко..." И така няколко пъти... Накрая чичкото не издържа, "Другарке, ще ми я давате ли тази гърда или не, че вече трета спирка изпускам?"
Активен

Now I lay me down to sleep
I pray the raw will make me freak
catalina
Full member
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 188« Отговор #61 -: 30-12-2013, 16:30:01 »

Ахахаха, яко. Не сьм забелязала около мен да е имало опашка де  търкалям се от смях
Активен

Не разбирам твърде много ли знам или недостатъчно...
Роми
Full member
***
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 155« Отговор #62 -: 30-12-2013, 23:33:21 »

Цитат
Аз мисля, че вече го е открила. Така поне твьрдят многоброните сайтове про-кьрмене и дори СЗО препорьчва 6 месеца само на кьрма

За щастие, по отношение ролята на майчиното мляко наистина цари известно единодушие между общественото мнение, науката и здравните власти. Разбира се, има логика да е така, щом като благотворните ефекти от кърменето са известни на хората от незапомнени времена. Smiley

Но аз имах предвид друго. Учените опитват да обясняват високата хранителна стойност на кърмата единствено с нейния материален състав (вода, химически съединения и микроорганизми), без да подозират нищо за благотворните ефекти на "онова", от което човешкото мляко получава своя специфичен състав, и което също се предава от майката на кърмачето в процеса на кърменето.

От една страна, подобен пропуск донякъде е оправдан, доколкото е резултат от спазване на някакви формални критерии за "научност". Но от друга страна, опитите за обяснение на хранителните качества на майчиното мляко, изхождайки само от неговия материален състав, са горе-долу толкова абсурдни, колкото абсурдни биха били опитите за обяснение на музикалните качества на Деветата симфония, изхождайки от материалите, от които са направени инструментите за нейното изпълнение. Smiley
Активен
Shine
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 96« Отговор #63 -: 31-12-2013, 18:32:45 »

Благодаря, Роми! Не се е съмнявам, че освен като здравословна естествена храна, кърмата има и още неразкрити ползи за детето. Вярвам, че и изпитваната емоция се предава наред с млякото. Виждам, че децата ми са по-спокойни, разсъдливи и чувствителни по отношение на обкръжаващите. Мисля си, че са се чувствали много обичани, което поражда това спокойствие и чувството за пълноценност.  слънце
Активен
catalina
Full member
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 188« Отговор #64 -: 05-01-2014, 21:24:37 »

Лунно момиче, ти как се натрови с живак?
Активен

Не разбирам твърде много ли знам или недостатъчно...
purelove
Full member
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 148


« Отговор #65 -: 05-01-2014, 21:51:29 »

Лунно момиче, ти как се натрови с живак?

Стоматологични интервенции (подмяна на стари амалгами)
Активен
catalina
Full member
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 188« Отговор #66 -: 05-01-2014, 21:52:40 »

Ааа, ужас. Дано си добре вече.
Активен

Не разбирам твърде много ли знам или недостатъчно...
veronika
Full member
***
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 129« Отговор #67 -: 06-01-2014, 00:04:37 »

А как се справи с изчистването,  че и аз започвам да подменя моите амалгами.
Активен
бате Бино
Заместник админ
Hero Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 3975


дипломиран рекреативен специалист


« Отговор #68 -: 06-01-2014, 00:26:05 »

Аз още преди години подмених 9 такива пломби. Насвятках на тяхно място и златни  и пластмасови..( спомням си , че със златните предизвиках вниманието на един стоматолог при едно събиране  ухилен - извади си апаратчето  да ги снима за спомен ) 
 Спомням си също как процедираха при мен  и май не съм усетил да имам натравяне. амии... знам ли Но то друг начин освен изстъргване с бормашинката няма. ( Е , теоретично има .. - направо със зъба..  ухилен )  Въпросът е по време на стъргането стружките да ги засмуква онова уредче , ( не го знам как се казва), с което изсмукват слюнката. Тази работа я върши сестрата и ако са в добри отношения с лекарката нещата се получават , практически всичко се изсмуква! Може би трябва да се внимава  също в този момент да не се диша през устата. 
Активен

Болницата беше прочута със своите готвачи.
veronika
Full member
***
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 129« Отговор #69 -: 06-01-2014, 11:21:54 »

Благодаря за информацията бате Бино.
Направо ще помоля така да процедират, дано се получи Smiley
Ако не останалите амалгами ще ги сменям на друго място,
след като се уверя, че така ще процедират.
Активен
vladokan
New
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 7WWW
« Отговор #70 -: 12-01-2014, 23:01:03 »

По мои сведения някои типове доши според аюрведа не могат да обработват добре млечните. Знам особено, че това е типично за хората със сини очи и за тях е повече от препоръчително да са вегани.
В книгата си "Съзнателно хранене" Гейбриел Казънс също пише доста за Аюрведа, която той използва и също там казва, че "въпреки че аюрведа смята, че тези млечни са подходящи за дадена доша, то аз лично не препоръчвам да се прекалява заради високата им масленост." Според Аюрведа доколкото съм чел пак в неговата книга аз например мога да си позволя някои млечни, но така или иначе махнах толкова неща, които експлоатират животните - за какво да оставят и млечните. Всички доши могат да са изцяло без животински и млечни продукти.
Активен

Dakota
New
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 8« Отговор #71 -: 19-01-2014, 16:57:37 »

През 2011 ми излезе една бучка на гърдата.Ходих на лекар,гледаха ме на ехограф гинеколог и двама хирурзи казаха,че се налага биопсия,за да са сигурни какво е.Когато съм била готова,мога да се тръшвам за операция.Ставала бързо и струвала 500 лв,като за мен.(Това защото съм неосигурена)
Питам ги,ами ако е на хормонална основа,мастопатия,фиброаденом,тънта-мънта...няма ли да го проследите,преди да кълцате?Казаха,че като съм искала,не им пречело да ме снимат,но на моя отговорност.
Започнах да си правя ехографии,всеки месец,като през това време търсех и друга информация.Тогава попаднах на една докторка,която по специалност е хирург,но за която научих,че има различно отношение към болните и стандартните практики.Тя ме прие ,опипа бучката и ме попита,дали съм склонна да направя една 3 месечна диета,която да изключва хранене с млечни продукти,месо,бял хляб и захарни изделия.Казах,че не ми е проблем,тъй като съм била 1-2 години на вегетарианска кухня.Обясни ми в общи линии,че млечни жлези се влияят силно от животинските продукти,а самите продукти се добиват по вреден начин.Животните се отглеждат и убиват с мъчения,млякото се добива по същия начин и това се отразява в последствие на организма.
Минах на черен хляб,соеви продукти,плодове,ядки,трици,люцерни и всекви безвкусни храни от диетичните щандове,но най-важното,е че не близвах мляко и мясо.Прежалих се,дет се вика,щото много обичам да си хапвам от всичко!
Докато ходех на снимки при гинеколога,той ме попита,за пореден път кога ще се оперирам.Разправям му аз,че съм предприела диета и след 3 месеца,като видя какво е състоянието на този израстък,тогава ще реша.Доктора се засмя и каза,да не съм слушала луди,че това нещо не бива да се отлага.
След 3 месеца отивам пак на ехограф и доктора се пули.Абе,не го виждам това нещо,вика.Някак се е разляло все едно.Има някакви бегли остатъци,но се вижда съвсем смътно и се губи....
Тугива взех да му натяквам,че диета все пак е била от полза.Все да хънка и мънка,ама то такова,онакова,дааа... наистина не знаем какво ядем...
И така!Минаха 3 години и още не съм гушнала букета!
Но истината е,че оттогава спрях с диетите и бучката отново ми се появи,като преди месец излезе и на другата гърда.

Активен
Тихия
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 741


Болката е неизбежна. Страданието - по желание.


« Отговор #72 -: 19-01-2014, 18:01:49 »

Коментар не знам дали е нужен. Може би: " Пържолите или живота, изберете сами!"
Активен

Да виждаш е събитие на съзнанието, а не зрителна реакция.
бате Бино
Заместник админ
Hero Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 3975


дипломиран рекреативен специалист


« Отговор #73 -: 19-01-2014, 21:58:40 »

Много интересно и полезно, Дакота.
Като добро момче обаче, мисля да ти нашепна един друг метод,  с който да си следиш и бучките и всичко друго в организма, без да абсорбираш допълнителни токсични въздействия от разните диагностики, които до една са доста вредни, вкл. и "безобидният" ехограф.. ( Първенци по токсичност са мамографията, като даже самата тя провокира озлокачествяване! , томографа, 3D скенера, рентгена е ясен..)

Абсолютно безвредна, бърза ,точна и евтина диагностика,  която даже може да установява и онкология. Това е термовизуалната диагностика. Ще пускам тема за нея някога ама кога ли ..  ама че съм Неудобството й е , че я има само в 2 -3 града - София , Варна , Пловдив . Във Варна титуляр е Д-р Корбакова, извънредно сърдечна и приятна женица.  Аз лично, когато ме заболи нещо , веднага тичам при нея ( какво да се прави , такъв съм си  изчервен )  , сравнявам естествено и с това, което излиза и при диагностиката , която аз правя ( пълното й наименование е eлeктроакопунктурна диагностика  биогалваничен метод на точковите отсечки по Жуков , която в известен смисъл е доста по-чувствителна и от термовизуалната даже  изчервен )
 Та д-р Корбакова ходи и насам-натам из градовете, така че може да се направи уговорка за прием на място.

Наскоро си мислех ей така като съм седнал, че докторите са наистина карикатурни понякога ..
Когато имаш някои симтоми  и тръгнеш да се изследваш по няколко пъти и не ти открият нищо съществено, те изкарват хипохондрик и се гъбаркат с теб  най-безцеремонно.
Обаче ако се открие нещо наистина сериозно (да не дава Господ)  - тогава те гълчат защо не си отишъл по-рано,   ( и не си обърнал внимание на "някоите" симптоми )когато са имали повече шансове да те излекуват..   ухилен ухилен
« Последна редакция: 19-01-2014, 22:16:27 от бате Бино » Активен

Болницата беше прочута със своите готвачи.
Dakota
New
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 8« Отговор #74 -: 20-01-2014, 10:54:04 »

Аз живея в Силистра,не ми е проблем да отскоча до Варна за тази термовизуалната диагностика.Още повече,че предстои да ми правят и мамография другия месец,заради втората бучка.На 32 г. съм,а съм чела ,че  не се препоръчва за тази възраст.Ще ти бъда благодарна за повече информация и как да се свържа с д-р Корбакова!
Активен
Dakota
New
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 8« Отговор #75 -: 20-01-2014, 13:38:51 »

Всъщност отговорих си на въпроса.Те,го те докторката:http://www.termovisionpuls.com/Bio.html.Ще и се обадя за срьоща.Благодаря!
Активен
бате Бино
Заместник админ
Hero Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 3975


дипломиран рекреативен специалист


« Отговор #76 -: 20-01-2014, 13:48:29 »

Да , точно така. Вече лесно се намира всичко ,  трябват само точните ключови думи .. Smiley
Предаваш й много поздрави от бате Бино и ще бъде, мисля, още по-чаровна Smiley
Активен

Болницата беше прочута със своите готвачи.
Vladi91
Young
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 21


« Отговор #77 -: 20-01-2014, 14:03:22 »

Много интересно и полезно, Дакота.
Като добро момче обаче, мисля да ти нашепна един друг метод,  с който да си следиш и бучките и всичко друго в организма, без да абсорбираш допълнителни токсични въздействия от разните диагностики, които до една са доста вредни, вкл. и "безобидният" ехограф.. ( Първенци по токсичност са мамографията, като даже самата тя провокира озлокачествяване! , томографа, 3D скенера, рентгена е ясен..)

Абсолютно безвредна, бърза ,точна и евтина диагностика,  която даже може да установява и онкология. Това е термовизуалната диагностика.

Също на практика безвреден, точен и изключително информативен е ядрено-магнитният резонанс, но за съжаление изследването с него е доста скъпо, а и не навсякъде го има. Също така доста се чака за него, което също е минус. Противопоказен е само за бременни жени до първия триместър.
« Последна редакция: 20-01-2014, 14:06:49 от Vladi91 » Активен
бате Бино
Заместник админ
Hero Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 3975


дипломиран рекреативен специалист


« Отговор #78 -: 20-01-2014, 19:59:00 »

А дали са правени изобщо изследвания как се отразява толкова силно магнитно поле върху организма?  намигам Понеже още не са , се приема за безвреден Smiley Тоест, казва се - " не са установени странични ефекти"  ухилен
ЯМР не става за честа употреба. Освен това е неинформативен за състояния , които не са свързани с  ВИДИМИ дегенерации в тъканта. А такива са хиляди ПРЕДпатологични състояния, при които самият орган не си изпълнява функциите нормално, но ще мине много много време преди да се проявят някакви изменения в него. 
Активен

Болницата беше прочута със своите готвачи.
Рика
New
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 2


« Отговор #79 -: 11-03-2014, 15:18:44 »

Здравейте  и от мен !

Искам да споделя с вас мнението ми защо не е хубаво млякото  :
отКърмила съм 2 бебета  до сега и самото кърмене е било много приятно нещо ,но
ми се наложи и двата пъти да се изцеждам с помпа след приключване на кърменето и искам да ви кажа,че едно е да кърмиш ,съвсем друго е да се цедиш -такава отврат ,ужасна гадна работа е цеденето -та си представям милите крави хранещи собствените си теленца и след това многогодишно доене от някакви чужди ръце....................................защо да е по-различно от човешкото цедене/доене........ Ъъъ?

чисто физически е гадно , а за емоционално да не говорим ,направо се чудя на жените дето от началото само се цедят и така и не им засуква бебето как изобщо се подлагат на това изтезание цедене/доене -не е приятно и за кравата със сигурност не е приятно , а и кравите са винаги едни такива тъжни ,очите им са тъжни ,говоря и за свободните крави ,защото има и такива ,но очите......очите им са като на остарял човек,без капка живец в тях............... И аз съм почитател на аюрведа ,но това според мен си е мъчение и не се вписва в ахимса ,ама хич ,изобщо даже
Активен
Страници: 1 2 3 [4] 5 6   Нагоре
Изпечатай
Форум Земя назаемСуровоядствоЗдравословно храненеТема: Аюрведа май греши за млякото .Така поне твърди науката..
Отиди на: