Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Прочистване на организма преди забременяване  (Прочетена 5161 пъти)

maria-mims

  • New
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2

Здравейте,

Най-напред: Поздравления за администраторите на този чудесен форум, в който осъзнати и просветени хора обсъждат задълбочено и интересно въпросите на храненето и като цяло на здравословния начин на живот.

После: Извинения за новата тема - не можах да проследя всичко и не знам дали въпросите, които ще задам, не са коментирани вече.

Малко (или май повечко ;-)) за моя начин на хранене: Преди около две години стигнах до идеята за промяна на режима на хранене. Изчетох малко литература - Казънс, Шиния, Ковачева, Гайдурков, Михайлов, Улф и, разбира се, много неща в нета. Започнах да експриментирам различни подходи - повечко сурово, разделно хранене, разтоварващи дни, 3-дневни сокови режими, изключване на млечните, силно ограничаване а месото и т.н. Ходих на преглед при д-р Гайдурков, който в най-голяма степен оказа влияние върху отношението ми към храненето.

На основата на прочетеното, чутото и експериментираното, стигнах до горе-долу следния обичаен дневен режим:

1. Сутрин
- чаша топла вода, понякога с лимон.
- зеленчуков сок - основно моркови + селъри, цвекло, батат, магданоз, чушка или каквито зеленчуци и зеленийки имам + някаква суперхрана (АФА, спирулина, мака, МSN, каму-каму, пчелен прашец).
- кафе със суров жълтък, ядково мляко, кленов сироп и канела - опитвам се да го пия през ден и направо да го спра, но засега ми е трудно - просто много ми се услажда тази напитка.
- спорт - фитнес или домашна гимнастика.
- 2 часа по-късно - някакво плодово смути, често зелено смути.
2. Обяд
- зеленчуци и ядки
3. Следобедно
- плодове или ядки, а понякога черен шоколад, сурови бонбони, пълнозърнести курабии
4. Вечеря
- плод
- 30 мин. по-късно - голяма зеленчукова салата със семена и ядки (овкусена само с лимон) + зърнено/бобово ястие - приготвено без сол и мазнина. След сваляне от котлона понякога добавям малко масло.

Общо взето такъв е най-честият ни режим - хубавото е, че го правим двамата с мъжа ми. Все по рядко включваме млечни, месо и риба. А има и моменти, когато просто забравяме за правилата - при пътувания или когато сме на гости.

Това, което по-специално ме вълнува сега, и за което разчитам на вашите съвети, мнения и идеи: С моя мъж планираме забременяване и бихме искали преди това да направим хубаво прочистване на организмите си. Четох някои неща и на тази основа съставих следния примерен план:

1. Прочистване от слуз - Хрян и лимон; 7-19 септември; няма специална подготовка, няма специално захранване.
2. Прочистване от паразити - 3 дневно гладуване + отвара от пелин; 20-22 септември; подготовка - суровоядство, захранване - суровоядство.
3. Прочистване на дебелото черво - хидроколонтерапия; 10 октомври; подготовка - растителна храна + повече фрешове, няма специално захранване.
4. Шанка-пракшалана - солена вода и упражнения; 20 октомври; подготовка - растителна храна + клизма   захранване - ориз, леща, масло.
5. Пречистване на кръвта - олио; 1-10 ноември; няма специална подготовка, няма специално захранване.

Признавам, че все още се уча да усещам тялото си и неговите сигнали. Често се обърквам от толкова много информация и противоречиви схващания. Но основното - осъзнаването на важността на храната и нейното мощно въздействие върху нас - мисля, съм постигнала.

Много бих се радвала да чуя вашите коментари, мнения и откровени критики - и за планираното прочистване, и като цяло за споделения режим на хранене.

Предварително благодаря и до скорошни четения... :-)))
Активен

Тихия

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 740
  • Болката е неизбежна. Страданието - по желание.

Привет, Мария. Поздравления за пътя по който сте тръгнали с мъжа ти. Стигнал съм интуитивно до техники на прочистване, които са строго индивидуални. Моят съвет е да не пробваш Шанка, защото е твърде екстремна и може да ти причини поразии. Добре сте се насочили с мъжа ти да се прочистите физически преди забременяване, но не забравяй духовното такова. Почети и в това направление нещо. И помисли по темата, че децата избират родителите си, а не обратното.

Успех /  както в прочистването, така и в забременяването /
Активен
Да виждаш е събитие на съзнанието, а не зрителна реакция.

maria-mims

  • New
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2

"Децата избират родителите си" - интересна тема за размисъл...
Не съм много силна по тези въпроси. Засега не съм и усетила потребност да се просвещавам специално в тази насока. Струва ми се, че за тези неща трябват вътрешен подтик и импулс, иска се узряване или може би дори просветление.
 
Но си мисля... бързо бягам от лошите мисли, вярвам в хубавия край, радвам се на живота, опитвайки се да не наранявам другите, обичам с цялото си сърце... Може би е добро начало?!

Мисля да заложим на правилното хранене и чистите тела, пък дано някоя добра душа ни хареса като родители... ;-)

Благодаря за споделеното мнение! :-)
Разчитам и на други такива.
Активен

wheat grain

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 23

Всичко,което сте решили със съпруга си е прекрасно.Няма нищо по-хубаво от това,двете половинки да действате в синхрон и да станете едно цяло.Ако имате достатъчно средства е добре да продължите консултациите с д-р Гайдурков.
Активен
 

Страницата е създадена за 0.059 секунди с 22 запитвания.