Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Иригатор за Клизма  (Прочетена 2615 пъти)

Helios

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 12
Иригатор за Клизма
« -: 28-11-2017, 11:05:22 »

Привет, аз съм Жельомир от http://www.klizma.bg Искам да ви представя най-удобния Иригатор за Клизма, който сме разработили на цена 25лв Можете да видите уреда на това видео -
https://www.youtube.com/watch?v=iO9fJfMeacs&t=7s
Иригаторът е с 1 литров клизмен буркан
кука, която позволява закачането му навсякъде
дълъг маркуч
стопер, с който се регулира налягането на водата, която прониква в дебелото черво
клизмен накрайник
Моля посетете и Ютюб канала ми - https://www.youtube.com/channel/UC3FIv0CwdtFU5fA0oXXU10g?view_as=subscriber
Активен

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист
Re:Иригатор за Клизма
« Отговор #1 -: 01-12-2017, 11:12:30 »

Привет, Жельо.  :Content_22:
Благодарим , че ни уведомяваш за новия иригатор, ама защо първо не направихте една консултация при нас, за да ви светнем малко по тези въпроси ? ;)  А вие направо идвате с готовият продукт да се похвалите  tooth.
Хубаво, че Цеци е рекордьор по брой клизми, обаче за съжаление , това, че правиш нещо от дълго време  - въобще не означава , че го правиш оптимално ..  tooth

Ето някои отметки от мен ( не само Цеци е правила клизми :) И други са правили , но са и знаели и разсъждавали..  ;)) :
1. Един литър е малък обем! Процедурата изисква 1.5 - 2л. течност. В блога споменавате , че можело да се долива.. Това е тотално непрактично и неправилно!  Непрактично е , защото се усилва дискомфорта - да ставаш  за да доливаш и после пак да лягаш, не е приятно усещането. А неправилно е , защото целта на процедурата е да се достигнат   по-горни дялове на дебелото черво! Вместо да върви в тази посока, ние връщаме течността обратно към изхода при ставането си!  ;) ;) :Confus_3: :Confus_3:  Помислете за  съд от 2 литра!

2. Пластмасовият накрайник не е най-доброто решение!  ;)  Напротив - с него се травмира задният проход ! Защо? Много просто - защото е прав, твърд и не може да следва анатомичните извивки на червото.  ;) ;) А и такъв къс, какъвто сте го  измислили - не е практичен. Лесно може да излезе при движенията на тялото. Трябва да е по-дълъг, за да влиза поне на  10-15 см ! Много по-лесно влиза течността! Както се сещаш обаче -  да отговори на тези условия  той не може и затова се препоръчва  клизмата да се прави БЕЗ НАКРАЙНИК ! Вкарва се самият маркуч, като преди това със запалка се обгаря краят му.  ;) ;)  ЗА целта трябва да се подбере мек гумен маркуч. Не му трябва да е прозрачен ( както сте го описали. ) това, че съдът е прозрачен, е достатъчно. А регулирането на струята бързо се усвоява чрез прищипване на маркуча с пръсти.   Всеки лесно ще направи разликата  като изпълни двата варианта.

3. Разбирам, че бързате да продавате , но виждам, че по самата клизмена процедура никак не сте запознати  :D  Цял блог сте напълнили с емоции и с почти никакво съдържание по отношение на самата процедура.  tooth Имате сериозни  пропуски, ще ме извинявате .
- Не е правилно водата да влиза бавно. Напротив - добре е да влиза бързо, но преди това се прави очистителна клизма. А за да влезе бързо се правят едни движения със стомаха - така се подпомага проникването на течността , става много по-лесно.
- Трябва да се лежи 10-15 мин , за да достигне водата до по-горни дялове! А не да се става веднага , както сте го написали..
- Добре е да почетете малко физика,  и по-точно за осмотичното налягане  ;)  Тогава ще узнаете , че винаги трябва де се добавя СОЛ във водата! Иначе става излишно всмукване в червата! ( заедно с мръсотията, която уж искате да изкарате  tooth tooth ) А и бъбреците защо да се товарят..?
 - Още малко ако се запознаете, ще разберете , че от голяма важност е и PH-то на течността  ;) ;) При алкален разтвор се разтварят едни наслагвания , при киселинен - други!  ;) ;)
-  Преди същинската клизма винаги се прави първо очистителна клизма! ( бърза , с по-малко вода ) Това прави основната процедура МНОГО по-лесна!

И най-важното:  Препоръчвате тази процедура да се прави регулярно, подобно на миенето на зъби. До какво ще доведе това ли ?  Ами много просто - скоро  няма да можете да се изхождате нормално ,ако не си направите клизма  tooth tooth Когато на един орган почне да му се помага "отвън", той залинява, спира да си върши работата нормално "отвътре"  ;) ;) - основен физиологичен закон!
Освен това - регулярните клизми има риск да нарушат и баланса на флората в червата  ;) Това не е като да се подмиваме по няколко пъти на ден  tooth tooth

Това е само набързо, има още много тънкости. И без това е предостатъчно като за безплатна консултация . Все така става, бате Бино се мори да помага безплатно  , а друг прибира паричките наготово .. tooth tooth

 
« Последна редакция: 01-12-2017, 11:25:30 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

Elia

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 494
Re:Иригатор за Клизма
« Отговор #2 -: 01-12-2017, 14:39:06 »

И за мен този иригатор е непрактичен.Има ги такива иригатори, със същия съд за вода, пластмасов и са най - евтините.Но не е практичен съда , защото съдържа само 1 литър вода, освен това не е практичен и от тази гледна точка,че не е изработен от по - качествен материал.Накрайника, с който го продават също не върши работа.Затова аз взех от болницата чрез една позната друг накрайник.С него става лесно, но пък маркуча е къс.Аз правя клизмата сама на себе си и не в легнало , а в приклекнало положение на тялото.Пълни боклуци са тия иригатори - не са направени както трябва и е жива мъка с тях да правиш клизма.Моят иригатор има маркуч, който постоянно се вади.
Поздрави !
Активен

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист
Re:Иригатор за Клизма
« Отговор #3 -: 01-12-2017, 18:31:14 »

Аз лично имам какъвто ми трябва, но ако някой друг се интересува , мога да дам оптимален вариант.  Ще са необходими известни усилия , но  след като друг вариант няма.. :)
Купува се подходящ пластмасов съд ( 2л ), после се купува метално щутцерче ( има готови комплект ),  което се монтирва на съда. ( след пробиване на отвор със съответен диаметър ) И после на щутцерчето се нанизва гумен  маркуч по избор. Може да се притегне с една скоба за автомоб. маркучета , струва 30 ст.
Ако няма щутцерче, трябва да се купи отделно пластмасова тръбичка и да се закрепи на съда чрез залепване ( при ония, които лепят брони и пластмаси )  Няма да надхвърли 25 лв цялата работа.
Даже  си мисля, след като има глад за иригатори, да взема и аз ли да почна да ги произвеждам.. ???  tooth
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

Vov

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1102
  • Познай себе си.
Re:Иригатор за Клизма
« Отговор #4 -: 02-12-2017, 11:55:42 »

Хммм, тоя съд, без спирателното кранче, се продава за 3-5 лв в официални магазини. Вие, Жельомир, защо искате 25?!
Защо не казвате да се добави сол във водата?? Така, по фигурата Ви, някой може да си помисли, че сте напреднал йога и благоволявате да споделите малка частица от хилядолетната мъдрост. Ако беше така, е задължително да знаете за очистителното упражнение с изпиването на много подсолена вода, известно с името шанка пракшалана? Че и в този форум да бяхте прочели, пак щяхте да научите нещо.
Представяте ли си какво може да стане с човек с увредена сигмоидна част на червото, ако той стисне зъби и тръгне да ходи с водата в себе си?
Кое му е трудното, ако не се сещате какво е действието на отделяните от кафето химически съединения, да прочетете ?? Иии, кое му е по-"лечебното" или по-"очистителното" на кафето в дебелото черво? Че се получават приятни усещания? Да, получават се - десетки нови и чужди за тялото съединения, някои от тях - с опианяващо действие, навлизат - направо в кръвта. Ей, четете, четете, но четете и аргументите "против", не само "за"!
Ама, че хора.
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.

SundayFaith

  • New
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2
Re:Иригатор за Клизма
« Отговор #5 -: 04-07-2018, 09:32:13 »

И после на щутцерчето се нанизва гумен Настанявайки се удобно и чети. Не видях
Активен
 

Страницата е създадена за 0.152 секунди с 24 запитвания.