Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Самолечение само с вода (Димитър Станев)  (Прочетена 60154 пъти)

Elia

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 494
Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
« Отговор #80 -: 30-06-2016, 09:46:33 »

Бате Бино,
знам,че всяка методика си има тънкостите.Знам,че по принцип Димитър Станев не е дипломиран лечител или лекар.Но лично на мен той помогна и то много и безкористно.Стотинка не ми е взел, а ми помогна когато се намирах в трудно положение.
Не съм казала,че ние нищо не трябва да правим.Да чакаме ей така наготово Бог да ни изцели, а ние да не полагаме усилия.Но има и другата крайност - познавам такива хора, които в стремежа си да се изцелят опитват какво ли не, даже от твърде многото опити си навреждат повече на здравето, отколкото да си помогнат.Познавам не един такъв случай.Но не са наясно пак казвам с Божията воля т.е. това, което Бог е определил за тях.
В интерес на истината и аз не бях наясно.Затова се допитах до един монах , прозорлив старец от Атон и той ми изяви Божията воля.Ако не я знаеш тази Божия воля може и цял живот да се луташ.Но при прозорливите старци в Православието грешки няма, защото при тях всичко е плод на денонощна и силна молитва.
Те знаят предварително всичко, което решиш да ги питаш.И при тях няма опити на принципа проба - грешка.Защото са надарени с Дарът на прозорливост от Бога.
Аз съм превърнала организма си вече почти 15 години в инструмент за различни опити
- гладуване на вода, на сокове, на плодове, ползвах и др. методики.Обаче вече ми омръзна дори и такива книги да чета.Видях,че не е написана пълната истина в тях.Не всичко може да се излукува по този начин.Но това го установяваш след проба и много грешки, понякога доста застрашаващи дори и живота.Самият проф.Николаев пише за куп неуспешни опити или рецидиви на различни заболявания при гладуванията на вода в неговата клиника.При д - р Емилова имаше и смъртни случаи при гладувания на плодове без клизми.
Но обикновеният човек прочитайки една книга, тепърва започвайки опити върху собственото си тяло не е никак наясно, че може и да няма ефект, дори можеш да си навредиш повече, отколкото да си помогнеш.
Затова не е въпрос само да се лекуваш, а да можеш да излекуваш дадена болест на 100 %.
Поздрави !
Активен

Papi

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 35
Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
« Отговор #81 -: 30-06-2016, 13:19:16 »

Elia, вярвай, продължавай да вярваш!!!
В този си пост звучиш обезверена, отчаяна....някакво противиречие има в теб! В мислите ти !
Активен

Papi

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 35
Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
« Отговор #82 -: 30-06-2016, 13:21:54 »

Бате Бино, аз само искам да напомня, като имаш време да ми изпратиш книгите  :flowers2:
Активен

Vov

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1102
  • Познай себе си.
Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
« Отговор #83 -: 30-06-2016, 15:52:49 »

      Еййй, много плодотворно станало тук ....обсъждането. От върха на моето (не)вежество и 27-8 годишен непрекъснат опит - четене и практика - бих искал да добавя няколко неща.
Както Тихия, Бино и останалите отбелязахте, Божиите неща са МНОГО, непосилно високо за нас, изобщо няма нужда да се опитваме да ги разбираме.
       Вярвам, че всичко останало е наша работа. Всичко, което можем да направим, за да възстановим, подобрим нашето физическо, душевно и духовно здраве, е добре да го направим. Ако наистина искаме това здраве.
        Но, няма как да постигнем онова възвишено, издигнато, звънящо (може и пеещо) състояние, подобно на миговете, когато примерно сме били влюбени за първи път, или миговете на оргазъм, АКО не сме безрезервно готови, вътре в нас, да извършим и поддържаме непрекъснато всички необходими промени, всички известни (от хилядолетия) действия и мисли, преподавани от Учителите.
        Никак не е лесно да разберем кои точно са тези действия и мисли. Но, можем да опитваме. Ако достатъчно силно искаме отлично физическо здраве, вече знаем, че то не върви само. То идва с непрекъснати дългогодишни тренировки, упражнения, прочиствания, промяна на ценностната система, постепенно разбиране какво е моето предназначение в този живот. И не включва връщане към старите начини на хранене, пиене, дъвчене, дишане, движение, мислене...
         Поради огромното разнообразие на нашите гени, замърсявания, мисли, действия и пр., съществуват и многото разлики в прилагането на известните подходи за възстановяване и поддържане на здравето (прекрасно подчертано от Бино  :pensif_29:). Тези разлики и непостигането на исканите успехи от първия-втория път изобщо не означават, че подходите не са верни или не работят. Означават само, че нашите знания са ограничени, а волята ни е, хм, умерена  :whistling2 - emotloader:. Някой да е виждал манастир насред село/град?? Не, а защо? Защото съблазните са много, тук, непосредствено пред нас, всеки ден, час.... Затова степента на осъзнаване, постоянството, достатъчността на усилията на всички нас, трябва да са дори по--високи от тези на монасите в манастира... :Content_14:

Сега - по техниките:
1. Пресолена вода в дебелото черво за 5-10 минути няма да проникне в бъбреците. Просто законът за осмозата си действа независимо от нашите знания.
2. Да, гастрит, некървяща язва, колит, синдром на дрън-дрън, хемороиди, полипи, дори тумори можем да излекуваме с правилно проведено временно въздържане от храна.
3. Прочитането на 1, 2, 3 или повече книги и провеждане на нещо като прочистване никак не гарантира, че сме разбрали как точно да проведем прочистването на даден човек. Независимо дали имаме официалното медицинско образование и практика, или не.
4. Обсъждането на тези въпроси във форума може да подсети за нюанси, но не може да даде методика.
5. Провеждане на оздравителен курс с писма, по телефона или по интернет е опасно, да не кажа - опасна глупост. При първия и втория курс е необходимо непосредственото наблюдение и ръководство на лекуващия се.   :flower:
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.

Криси

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 12
Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
« Отговор #84 -: 01-07-2016, 01:37:12 »

Elia, начина по който пишеш е прекрасен.
Особеностите за вярата на всеки отделен обаче са прекалено сложни. Един вярва в Бог поради една причина, друг, поради друга. Всички ние си приличаме прекалено много, обаче в други неща, които са различни от мотивите ни за вярата. Мотивите за едно и друго нещо ни разкриват причините да вярваме в себе си и в Бог. Човек, който не вярва в себе си, никога не би разбрал Бога, не може дори да опита. Без вяра в себе си какъв Бог и коя молитва би помогнала? На най-безнадеждния човек какво ще му помогне?
 Въпросите са какво трябва да направи човек, за да бъде пълноценен? Да се чувства полезен в пластмасовия свят с пластмасовите хора.. Да каже истината, да бъде жесток. Да си признае пред себе си, че не може да повярва в морала, защото морал няма. Ние си имаме душевна анатомия, която включва нещата които имаме и можем да постигнем при дадени обстоятелства. Когато отхвърлиш морала разбираш кой си е легнал гол под завивките и защо го е направил. Нима това не е по-ценно от вярата? Нима да знаеш и да познаваш света няма да те направи по-пълноценен и по-вярващ за в бъдеще в човека и от човека, който си сега?
 Ние сме в клетка и капан.. Всеки говори за вяра, всеки говори за оптимизъм, всеки говори за изцелението..
 Но каква е истината? Аз това се питам.. На практика се получава една нездрава мрежа, която се усуква с годините, но хората продължават да я плетат, защото са в безизходица. Защото са посветили живота си на нещо, което няма да го бъде. За мен.. това е причината за болестта, което може да включва и физически причини и обстоятелства, може да включва некомпетентните родители на болното дете. Обкръжението.. средата. Какво за средата, какво за войната, какво за болния чрез когото е намерен начин за изцеление на едно и друго.. въпроси, които не могат да се разрешат без опита на някой злощастен.
 Истината е че нещастието ни прави и ни създава. Вярата в Бог може да я има, може и да я няма. Познанието относно какво те прави пълноценен обаче би могло да е достатъчно всякога да видиш смисъл
 Защото анатомията на чувствата не може да се разглежда от ъгъла. Там са намесени прекалено много неща с които човек трябва да се запознае лично. А това изисква време.. Изисква себеотдаване и Бог да ми е на помощ щом живея в свят, в който грозната истина се пъха под килима. Бог да ми е на помощ, но няма да спра да поглеждам под килима, за да видя какво са приготвили враговете ми. Няма да се отдам на вяра и на Бог, защото Бог няма да ме спаси от тях.. Защото БОГ ме е пратил, тук при тях, те да ми определят правилата по един или друг начин. Бог да ми е на помощ, защото аз искам да се избавя от неговото наказание без него. Искам да избавя не само себе си, а и останалите от шибаното му божие наказание. Защото Бог е отживелица.. Искам да забравя за шибания Бог, който все ми казва кое е правилно за мен и кое не. За който и шибан Бог да става въпрос.. ЗА бога..
Активен

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист
Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
« Отговор #85 -: 01-07-2016, 07:17:10 »

Напомням ви нежно, че темата е "Самолечение само с вода ( Димитър Станев) в раздел "книги"
 ;)
Ели, оказваш се пак в ролята на прототип за поговорката  " Лисицата знае 100 приказки и всичките са за кокошките"  tooth
По-кротко и по-кратко с хлъзгавите  материи, защото неминуемо в един момент се стига до караници и заключване на темата.
Не ти е за пръв път, запозната си :)
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

Elia

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 494
Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
« Отговор #86 -: 01-07-2016, 07:42:26 »

Вов,
прав си,че човек трябва да взема мерки по един или друг начин за да постигне изцеление.Но наистина дори и да ти ръководи лечението лекар или лечител това не е гаранция ,че ще ти посочи правилният път.Аз бях ръководена от д - р Емилова когато започнах 15 дневно гладуване на плодове без клизми.Тогава ходих при нея и на прегледи, но когато станах зле нито тя, нито нейните сътрудници бяха наясно какво да правят.
Тогава ми помогна една жена, чийто телефон намерих в книгата на Димитър Станев / втората книга /.Тя ми даде съвети само по телефона, аз бях много зле.Въобще не можех да излизам.Но там е въпросът, даде ми правилният съвет как да постъпя в даденият момент.И то женица без кой знае какви претенции за знания в тази област.Просто тя беше правила при Димитър Станев няколко гладувания на вода.
От друга страна аз съм правила вече доста гладувания на вода.Но при едно от тях наистина щях да умра.Такова усложнение получих - спрях да приемам вода, минах на сухо гладуване, пак на вода и накрая щях да предам Богу дух.Спешно се обадих на една позната, която веднага помоли свещеник да ми чете молитви, защото бях много зле.Дори не знаех къде съм и на кой свят се намирам.От този случай вече не правя гладувания на вода.Моята позната и тя вече не прави, въпреки,че е суровоядка вече повече от 25 години.И при нея стана подобно нещо.И затова трябва много да се внимава при тези гладувания.А имам куп познати, които също вече са отказали да правят гладувания, защото преди години са си навредили, а не помогнали.Това най - вече се отнася за тежките форми на артрита, при които се правят 40 дневни гладувания на вода.Имам познати, които преди години са правили подобни дълги гладувания, обаче нямат никакво подобрение.Което само по себе си говори,че не е Божията воля да бъдат излекувани.Тези хора също експериментираха върху собствените си организми, но без особен резултат.
Краси,
вярата се дава от Бога също и то в тежки изпитания.Иначе не може да я имаш, ако не ти се даде отгоре.При изцелението също е така.То трябва да е Божия воля, иначе цял живот можеш да се лекуваш - и сам, и под ръководството на лекар или лечител.Но каква е гаранцията,че ще има успех не се знае.Аз дори не съм вярвала ако трябва да съм честна,че мога да се излекувам от някоя болест.Но се изцелих.
Краси,в Православието е точно обратното - трябва да отсечеш своята воля и да изпълняваш само Божията воля.Да отсечеш вярата в себе си и в собственото си аз и да изпълняваш волята на Бог.Това е т.нар. смирение.Защото аз не желая в момента да съм солист, много напрегната е тази работа.Исках да съм обикновен хорист, без никакви претенции за солови изпълнения.Това е моята воля.Но Божията воля е друга, аз имам вече глас на солист.Затова трябва да реша - искам ли да изпълня Божията воля и да пея сола.Но в такъв случай моята воля трябва да я отсека.
Същото е и с болестите - искаш да се изцелиш , вярваш в себе си, обаче не става.Когато не е Божия воля каквото и да правиш нищо не става.Даже си вредиш, вместо да си помагаш.Затова Светите отци на Православието казват така : " Не каквото ти искаш, а каквото Бог даде ."
Поздрави !
Активен

TodHuk

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 83
  • be water..
Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
« Отговор #87 -: 01-07-2016, 12:06:38 »

В първите дни (седмици) при гладуване се увеличава нивото на пикочна киселина в кръвта. Увеличават се обаче и много други отпадъчни метаболити на обмяната - напр. билирубин, креатинин, триглицериди и т.н. В дадени граници това се наблюдава при всеки индивид в такъв период, вкл. и при клинично здравите. В един следващ етап концентрацията на тези вещества спада, като кривата на понижение на пикочната к-на е малко по-бавна, така че и след захранването много пъти тя все още е сравнително висока. Това обаче в никакъв случай НЕ Е ПРОТИВОПОКАЗАНИЕ ЗА ЛЕЧЕБНО ГЛАДУВАНЕ ПРИ ПОДАГРА ИЛИ ДРУГИ АРТРИТНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ. Напротив - след първоначалния пик нагоре, пикочната к-на постепенно спада и влиза в нормата. Технологичното време е индивидуално, като при по-изразените клинични случаи това може да бъде и след няколко месеца. Но тъкмо прочистването на тялото е радикалният и дефинитивен начин за справяне с БОЛЕСТТА!

Това се отнася и за повечето болести, които се лекуват през поста. Болестта се влошава, организма се мобилизира и успява да се справи с нея. Или ако не изцяло поне да се намали развитието и. И именно в етапа на влошаване на болестта са възможни малки и/или големи болки и неразположения.
Именно тези болки и неразположения в много случай ни влияят зле на ментално ниво и много от нас тук се предават.
Разбира се, не визирам такива случай при които е налице признаци на блокада (силна интоксикация) и трябва да спрем поста.
Активен
Когато пациента иска да оздравее, медицината е безсилна

Elia

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 494
Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
« Отговор #88 -: 01-07-2016, 13:53:13 »

Тод Ник,
има много видове артрити и при тях трудно се постига ефект.Причината не е в болките по време на гладуването.Всеки, който прави такова гладуване знае,че болки има.Но няма резултат дори и при дълги гладувания от по 40 дни.Даже някои от тези хора са непълни суровоядци и пак няма кой знае какво подобрение.В смисъл, някои ползват млечни продукти, но от сурово мляко.Лично аз при гладуванията съм чувствала,че органът се очиства, макар,че има и болки.Но накрая след като приключи самото гладуване чувствах,че органът е чист, нямам болки и дразнене, но е като че ли пробит.И тази вътрешна рана не се затваря.Това именно затваряне на болното място, което е сериозно увредено става много трудно.Особено при по - тежки заболявания.Не е толкова лесно изцелението, дори и опитни професори в клиники не са получавали нужният резултат, даже знам за случаи с много рецидиви.Д - р Роберт Морс също пише,че в неговата практика е имало случаи на лечение с глад, но също без необходимият резултат.Даже сам той казва,че ако Бог е рекъл такива хора си заминават от този свят и лекуващият опитен лекар нищо не е в състояние да направи.Така,че никак не са лесни нещата.Напротив - много трудно е, дори и да си на сурова храна.Но независимо от това хората си мислят,че само със свои усилия и разум могат да постигнат изцеление.Не може без помощ от Бога да стане това.Даже и най - опитни лекари го потвърждават.
Поздрави !
Активен

Vov

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1102
  • Познай себе си.
Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
« Отговор #89 -: 01-07-2016, 16:08:13 »

...Но наистина дори и да ти ръководи лечението лекар или лечител това не е гаранция ,че ще ти посочи правилният път.Аз бях ръководена от д - р Емилова когато започнах 15 дневно гладуване на плодове без клизми....
От друга страна аз съм правила вече доста гладувания на вода.Но при едно от тях наистина щях да умра.Такова усложнение получих - спрях да приемам вода, минах на сухо гладуване, пак на вода и накрая щях да предам Богу дух.....
А имам куп познати, които също вече са отказали да правят гладувания, защото преди години са си навредили, а не помогнали.Това най - вече се отнася за тежките форми на артрита, при които се правят 40 дневни гладувания на вода.Имам познати, които преди години са правили подобни дълги гладувания, обаче нямат никакво подобрение.Което само по себе си говори,че не е Божията воля да бъдат излекувани.Тези хора също експериментираха върху собствените си организми, но без особен резултат
./quote]

Ели, Ели, като ги нахвърляш-нахвърляш няколко съобщения-твърдения... на всяко то които отговорът може да е 2 страници...

1. Вярно е, че който и лекар/лечител да ръководи дадено лекуване, може да няма успех. Да не би като отрежат крайник, или сложат изкуствена става, да е постигат такъв?!
От години се разкайвам, че убедих през 1996 д-р Хр. Иванов, мир на праха му, да не публикува огромната си статия в която подробно обясняваше грубите грешки, недостатъци и опасности в посочения от Л. Ковачева "метод". Д-р Емилова ползва точно него.
2. Това, че някой или някои са правили "много" гладувания на вода изобщо не е гаранция, че са ги правили  правилно - за конкретните случаи. Както е известно, лечебно-учебен курс с 15 дневно въздържане от храна продължава около 40 дни (!). През всички тях, всеки отделен ден, може да се налагат уж леки донастройки, усилвания, отслабвания, удължавания и т.н. на отделни елементи, процедури, упражнения. Изобщо лечението никога не е по схемата "ори - мели - яж", никога.
3. "тези хора също експериментираха върху собствените си организми" - те точно тук е трудността, (да не кажа - глупостта). Едно е да експериментираш през 80-те и началото на 90-те години, нямаше много информация. Но сега - е просто безотговорно.

И това, че някой нямал исканите резултати като експериментирал със себе си, изобщо не показва и не доказва нищо за метода.

А ако Бог има други планове тогава няма значение какво и кой го прави. Имам и такъв много тъжен опит...
Но, обикновено Бог ни обича, та ако и ние се обичаме, Го обичаме, искрено, и правим горе-долу грамотно исканите действия и мисли, има излекуване.  :flower:
« Последна редакция: 01-07-2016, 16:15:49 от Vov »
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.

TodHuk

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 83
  • be water..
Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
« Отговор #90 -: 02-07-2016, 00:23:34 »

Ели,
Не знам и не мога да бъда сигурен дали не може без помощта на Бога да се излекува човек. Но едно знам, ако оставим всичко само на Бог - няма да стане.
Тъй като леко атеист си падам искам да кажа:
Аз не съм научен да го наричам, Бог, Аллах, Буда или нещо друго. Аз го наричам Създателя на доброто. Разбира се, редом до него върви и Разрушителя.. Може би не точно до него, а на 2-3 крачки зад него. Но явно и той е необходим.
За мен има едно свято нещо, което е Създателя. Създателя на цялата вселена, на целия микро, нано и мега свят. Но каква е точната истина дали той е създал нас или ние него.. или просто ние с него сме едно цяло.. Истината е някъде там.. :)
Мисля, че в момента не се разисква това как Бог решава проблемите ни, а това как ние трябва да си ги решим. Нека ние първо направим необходимото и да оставим божията работа. Когато сме убедени в най-доброто и го правим, тогава и вярата е с нас и висшата сила е с нас и ни помага.
Активен
Когато пациента иска да оздравее, медицината е безсилна

миа

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 201
Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
« Отговор #91 -: 02-07-2016, 10:16:27 »

„Докажи на Бога, че си Човек, и Той ще повярва в теб“
А. Нових, „Птици и Камък“
Активен
Тайната на здравотворният живот се крие в хармонията между дух, тяло и разум.

Elia

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 494
Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
« Отговор #92 -: 04-07-2016, 07:55:01 »

Вов ,
препоръчвам ти да прочетеш една много хубава книга, която навремето аз като прочетох ми отвори духовните очи както се казва.Това е един от канонизираните светци в Руското православие, който е бил надарен от Бога с три дарби - прозорливост, лечителска дарба и духовен наставник на вярващите хора.Именно по негови молитви са ставали чудотворни изцеления на рак, тежко пиянство , наркомания, тежки форми на артрити, тежки , продължитерни и мъчителни заболявания с неустановени от науката диагнози.Но този светец, чиито частици от мощи бяха донесени и в България е изявявал Божията воля.Казвал е кога е Божия воля да бъде изцелен един или друг човек, кога не е Божия воля.Хората , които тогава не са му повярвали се оказва,че са изпробвали какво ли не , на практика са се уверили - изцеление не е настъпило,а  часът и датата на смъртта на даденият човек, които този велик прозорливец е посочил са се оказали истината.Така вярват или не такива хора са станали вярващи, просто защото са видяли на практика сбъдването на това, което им е казал.
Днес в Атон има също такива прозорливи старци, които могат да изявяват Божията воля - дали е Божия воля да бъдеш изцелен.Иначе се оказваш един търсач на изцеление, на проби, на грешки, на научни факти, които сам търсиш, та да можеш чрез науката да се изцелиш.Но крайният резултат е Божията воля.Аз затова напоследък съветвам такива хора да разберат за себе си Божията воля, тогава да пристъпват към лечение.Обикновено е обратното - най - напред започваме да се лекуваме, независимо какъв метод ще изберем - дали на традиционнна или нетрадиционна медицина.Докато накрая сами се убеждававаме,че изцеление не настъпва.
Спомням си ясно случаи от тази книга - една жена отишла при Св.Серафим Саровски да го пита как да излекува сина си.Той обаче казва,че не е Божията воля синът и да се излекува.Веднага назовава дата и час на смъртта.Тази жена обаче си знае своето, започва куп лечения без никакъв резултат и едва когато синът и умира в ден и час, който този светец и е посочил тя се убеждава в истината.
Ние имаме подобен канонизиран светец - за България това е Св.Иван Рилски.Той също е можел да изяви за всеки човек Божията воля, бил е надарен също с много дарования от Бога.
В съвременния свят обаче светските хора са научно грамотни, но духовно неграмотни.Затова днес повечето болести имат не физически причини / болести дължащи се на непречистване на тялото /, а духовни причини.И именно такива болести, обикновено трудно лечими не се повлияват от глад, дори и 20 или 40 дневен на вода.Такива хора трябва да се лекуват чрез вземане на причастие, но те си търсят науката,медицината, гладуването и др. подобни методи.И в крайна сметка си вредят, вместо да си помагат.Понеже не се интересуват от Божията воля, не знаят нито дата , нито час на смъртта.
Тези неща са известни, но не всеки ги знае.Ако наистина се интересува човек " който търси намира ", както се казва.Иначе човек става опитен заек и сам се чуди как да постъпи, действа на своя глава.
Поздрави !
Активен

TodHuk

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 83
  • be water..
Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
« Отговор #93 -: 04-07-2016, 08:41:49 »

Ели!
Темата е "Самолечение само с вода"!
Само подсещам.. :)
Активен
Когато пациента иска да оздравее, медицината е безсилна

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист
Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
« Отговор #94 -: 04-07-2016, 08:52:19 »

Ели, ти казваш :
Затова днес повечето болести имат не физически причини / болести дължащи се на непречистване на тялото /, а духовни причини

Знаем, че ако няма контрааргументи, е някак безинтересно , скучно.. :)
Аз съм абсолютно съгласен с теб по принцип
Оспорвам само думата "повечето" :)

Прилагам следният ЖЕЛЕЗЕН аргумент, който те моля да коментираш :)
И който можете да използватге и другите , когато няйкой ви запее , че причините за болестите били НАЙ-ВЕЧЕ  някакви "погрешни мисловни модели",  "неправилни емоции" , "кармични" , "геопатогенни" и прочие..  tooth tooth

Консумация на ЗАХАР през годините:

 1700г - средна консумация на човек за година - 2 кг.
 1800г - ср.  консумация за година                    - 9 кг.
 1900г. -                                                           - 45 кг.
 2012г  - ср. консумация в САЩ за година         - 90 кг

РАВНОСМЕТКА:

През 1890  болните от диабет са 3 ( трима) на 100 000 човека. ( или 0.003 % )
През 2012  те са вече 8000  на 100 000 човека.  ( или 8 % )
 Увеличение - 2666 пъти!

 ( https://thetruthaboutcancer.com/sugar-white-death/ ) тези данни са статистика, всеки може да ги провери

Коментари има ли ? :)

Ако на мястото на захарта сложим една дузина още други фактори , напр. - пестициди, стрес, електромагнитно замърсяване, обездвижване, и т.н  и т-н , няма ли да получим и други интересни причинно-следствени връзки и за всички останали патологии ?  

 :whistling2 - emotloader:
« Последна редакция: 04-07-2016, 08:58:34 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

Elia

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 494
Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
« Отговор #95 -: 04-07-2016, 14:37:17 »

Бате Бино
има значение как и при какви условия живеем, как се храним.Но лично аз имам познати, които боледуват от артрит.Правиха и 20 дневни , и 40 дневни гладувания на вода и болестта не е мръднала.И двамата вече са се отказали да правят каквито и да е гладувания.Разбраха вече,че полза за тяхното заболяване няма.Даже едната жена вече си и навреди, вместо да си помогне.А в началото са започнали с голям ентусиазъм и непрекъснато четат най - нова информация за тяхната болест.Обаче аз съм им казала ,че ако не е Божия воля и 1000 дни да гладуват все тая, няма да се оправят.Най - много да станат още по - зле.Добре,че вече от толкова години правят гладувания и напълно са убедени,че наистина за тяхната болест няма никакъв ефект.
Не е нужно човек да прави гладувания години наред и то дълги на вода, да се самозалъгва,че ще се излекува.Каквото и да правиш ако Бог така е наредил няма да се оправиш.
А тези, които тепърва започват да правят гладуване на вода първото нещо, което трябва да направят е да се осведомят дали може гладуването на вода да повлияе лечението на тяхното заболяване.Има болести, за които тези гладувания са противопоказани, за други ефекта е минимален или никакъв.Така,че когато човек пристъпва към гладуване трябва да се осведоми за тези неща.Защото и години наред да правиш гладуване и пречистване пак няма да постигнеш ефект .И аз навремето правих гладувания , но днес не съм толкова ентусиазирана.Вече разбрах,че за всичко, което ни се случва в живота има Божия воля и не можем ей така днес да решим,че утре чрез гладуване ще се изцелим.Де да беше така, ама не е.
Ако човек може да намери някой старец , който да му изяви Божията воля и причината за неговата тежка болест - това е най - доброто.Инече става едно лутане и поредни гладувания ефект не дават.
Лично аз постигнах пречистване на тялото и се оттървах от лекарствата преди години, които вземах чрез гладуванията на вода.Но и това е нещо, болестите ми обаче не са мръднали, стоят си неизлекувани.Независимо ,че и аз всяка година съм правила серии от гладувания на вода.Прочистването на тялото е хубаво нещо, но и там трябва да се внимава много, за да не се получи някой недостиг, а от там и да си навреди човек, вместо да си помогне.
Поздрави !
Активен

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист
Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
« Отговор #96 -: 04-07-2016, 16:32:54 »

Ели, душко, ти под "алтернативно лечение"  разбираш май само гладуване :)
Има толкова много други методики!  Ако не помогне едно , може да помогне друго  :surpris_23:
 За артрит, например, има супер яка методика , но кой да я знае :)  - ляга се гол в горски мравуняк , налазват те ония ми ти мравки и трябва да се издържи 1 минута  tooth Резултатите са поразителни , в руските форуми има много отзиви.  Не е само едното гладуване  :whistling2 - emotloader:
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

donna

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 132
Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
« Отговор #97 -: 04-07-2016, 17:57:56 »

Бате Бино, питаше за коментари :).

Доколкото знам увеличената консумация на захар се превежда на християнски като "чревоугодие", обездвижването - като "ленност". При човека, живеещ висок духовен живот, стрес няма - той живее в постоянна радост...Да не забравяме, че за някои грешки на предците заплащат според духовните закони понякога другите поколения. Всичко май пак се свежда до духовното :). Добрата новина е, че малкото страдание ни се дава сега, та един ден да живеем без болка :flower:
« Последна редакция: 04-07-2016, 18:06:11 от donna »
Активен

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист
Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
« Отговор #98 -: 04-07-2016, 18:12:40 »

Да , Дона, принципно си права.
Говориш за генната обремененост на съвременният човек
Обаче , ние сме коментирали тук,  а и има достатъчно достоверни изследвания ( а и наблюдения )
, че в повечето случаи, ако човек внимава и живее здравословно,  може ( и най-вероятно ) никога да не се отключат  тези обременености ( на база грешките на предците ) 
(Изключение правят генетичните болести. Там нещата са сложни  и никъде не съм чул или прочел, че някой лекар или лечител е постигнал ефект, без значение  с какви средства )
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

donna

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 132
Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
« Отговор #99 -: 04-07-2016, 19:32:45 »

Не, бате Бино, не говоря за генната обремененост. Говоря за грешки, които правим в живота, но за които понякога плащаме не ние, а нашите деца и внуци.
Активен
 

Страницата е създадена за 0.097 секунди с 23 запитвания.