Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Гладуване при варицела?  (Прочетена 2228 пъти)

emo75

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 222
    • Разходка из Езерната градина
Гладуване при варицела?
« -: 14-03-2013, 21:03:51 »

Да споделя и аз една дилема, която в момента трябва да решавам в движение...

В края на януари направих 10-дневно гладуване, захранването мина нормално, първите 3 дни само сокове, после постенно салати, супи и т.н. В момента на влизането бях започнал да се разболявам /някаква простудно-грипна инфекция/, на петия ден от гладуването симптомите й изчезнаха. Дотук - добре... на шестия-седмия ден от захранването, почувствах лек спад - обясних си го с рязката смяна на температурите, за 24 часа скочиха с 12-14 градуса, и с лекото преяждане със зеленчукова супа. След два дни - отново ме хвана треска - температура, хрема, кашлица... Няколко дни след това съпругата ми забеляза, че има обрив - диагностицираха я с варицела. На мен също ми се появиха пъпки, но бяха сравнително малко и почти не личаха. След две седмици варциела изкара и малкият ми син... В края на февруари, вече преболедувал и във форма, реших да направя още едно 8 дневно гладуване за засилване на имунитета. Всичко мина нормално. Вчера приключих захранването. Но днес сутринта бях неприятно изненадан: доста по-обилен внезапен варицелен обрив по лицето и торса. Личният лекар е кактегоричен, че е "класически случай на варицела". На въпроса ми: как така? Нали я изкарах преди месец, смислен отговор не получих..

Та, сега чуденето ми е, да пробвам ли нов гладолечебен цикъл с цел по-бързо овладяване на обрива или да си трая....

Тъй като съм свободна професия, не е никак без значение колко време ще се проточи лечението, в смисъл - не разчитам на болнични, а на хонорар, който трябва да изработя, за да плащам  редовно сметките всеки месец.

При Малахов е споменато мимоходом, че гладуването помага при остри инфекциозни заболявания като вариола и  скарлатина, но за варицелата нищо не открих.

Според прочетеното в нета, разбирам, че са възможни много редки случаи на повторение на варицела, при латентен вирус и моментен срив на имунната система
« Последна редакция: 14-03-2013, 21:10:05 от emo75 »
Активен

analizator

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 94
Re:Гладуване при варицела?
« Отговор #1 -: 15-03-2013, 03:24:41 »

Здравей Емо75 Варицелата е силно заразно заболяване и от някой си ия прихванал. Моето мнение е да не повтаряш за сега нов цикъл на гладуване а да засилиш плодовете и зеленчуците. Често се получава в резултат на гладуване да се удължи инкубационият период на някое вирусно заразно заболяване и ако гладуването е по дълго от моментните възможности на организма самото заболяване видимо се удължава. Поне така се получава при мен. Успех и бързо оздравяване. :thankyou: :essen:
Активен
Първият признак на състаряването е да мислиш повече за миналото отколкото за бъдещето! Децата мислят за бъдещето!
"Анализатор"

emo75

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 222
    • Разходка из Езерната градина
Re:Гладуване при варицела?
« Отговор #2 -: 15-03-2013, 07:44:02 »

Благодаря за съвета. Мисля да го последвам. Като обмислям нещата, ми се струва най-удачно да си взема почивка следващите 2 месеца. Втората половина на май или началото на юни, ако всичко е наред, може да опитам фракционно гладуване 2 пъти по 15 дни.
Моите наблюдения са, че по време на самото гладуване след ацидозната криза действително симтоматиката на грипа и острите дихателни заболявания изчезва, но при захранване е възможно да се върне. Вероятно има значение недостатъчният период на чистене след ацидозата /засега аз не се чувствам подготвен да гладувам повече от 2 седмици/. Очевидно в случая с варицелата организмът ми чувства изтощение и гладът на този етап не е решение.
Активен
 

Страницата е създадена за 0.063 секунди с 22 запитвания.