Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: още въпроси за чернодробното пречистване  (Прочетена 23540 пъти)

Tedi Goat

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 53

Здравейте   :Content_22:

 На пълнолунието на 25-ти направих прочистване на черния дроб, по описания в сайта начин ( с малки изключения)  Поготовка 5 дни и на 6-тия самото прочистване. 5-те дни пиех по чаша, чаша и половина ябълков сок , не повече, понякога смесвах и с портокалов сок, отделно хапвах и доста ябълки , други плодове, салатки и печени семена (слънчегледови и тиквени). Всяка вечер правех клизма. На 6тия ден ядох само плодове и изпих поне три чаши ябълков сок , плюс още 2 портокалов. Не спазих точно часовете на процедурите (1-2 часа закъснение) , започнах загряване в областта на черния дроб след 17 часа,  клизма към 19 часа, а лимоновия сок и зехтина ги изпих  (в 20 часа), като ги изпих с редуване в рамките на 5-6 минути, т.е почти наведнъж. (на някои места прочетох пиене през 5-10 минути по лъжичка и така за 2 часа, но ми се стори много дълго време.).  Всичко протече нормално, въпреки, че не спах особено добре, събудих се по –късно на другия ден и след изпиването на чаша ябълков сок и половин чаша кафе започна дежуренето ми в тоалетната.  Скъпоценните „камъчета” започнаха на излизат всеки път повече и повече. Разбира се, доволна съм че резултата е налице и целта е постигната.
Но започнаха и чуденките (склонна съм да мисля повече от колкото трябва май  ??? )
 Въпросните камъчета /топченца ми изглеждаха доста невинни. Зеленки, леко прозрачни , доста меки и някои от тях дори приличаха на размити капки. Доста си приличаше на леко втвърден (поради преминаването през храносмилателната система и въздействието на съответните стомашни киселини, жлъчни сокове и тн) зехтин.  Прочетох в сайта, че и други са имали същите чуденки, бате Бино е отговарял, че съществуват такива подозрения,че една част за от зехтина, питат е за изследвания на въпросните зелени камъчета, но така и никой не ги е изследвал досега....

Честно казано, не се съмнявам в ползата на едно такова прочистване.
Доколкото разбирам, това е доста древна рецепта ( пак ли е от йогите?) 

По скоро се питам, дали не е нужно строго индивидуално де се прецени дали е подходящо това за съотвентия човек в съотвентия момент и съотв. му здравословно състояние?
  За мен не е нещо ново, позната ми е (в доста по-различен вариант) от преди 15 години , когато ми бяха открили камък в жлъчката и с подобна рецепта го изкарах (мога да я намеря и постна тук, ако желаете)  Тогава ходих при лечител в едно село, който ми даде едно шише с билка и листче с рецептата , която включваше пиене на лимони, зехтин, билката и спазмалгон, през определено време, помня, че процедурата бе еднодневна)

Много дълго стана и затова направо ще задам въпросите си :

1)  Интересно ми е има ли сред вас такива , които са направили неколкократно прочистването и са стигнали до момента, в който нищо да не вадят (т.е. да не им излизат камъчета от д-то  ;D )

2) Рецептата се разпространява на доста места в интернет, като подходяща за всички, но се чудя, не е ли все пак  най-вече за хора , които имат проблеми с черния дроб или такива здравословни проблеми, за които функцията и пречистването на черния дроб е от съществено значение?
Или наистина е универсален пречистващ метод, подходящ за всички?

3) Очевидните ползи, като повишена енергия и чувство на лекота и аз  ги усетих на по-следващия ден   : :Content_22:   Интересува ме има ли такива , които са усетили впоследствие и повишен апетит към „по –силна храна”, т.е. дали организма се опитва да компенсира по някакъв начин или си въобразявам?  (напр. ако предположението на бате Бино , което може и да не е далеч от истината, е че тези камъченца съдържат холестерол, то за хората с ниско съдържание на холестерол, може и да не е толкоз добре, защото навремето някъде четох, че както високия холестерол, така и ниския е вреден, напр. води до депресии ) ...... просто разсъждения.... може и да не съм права

3)  съществуват и други методи за пречистване на черния дроб и жлъчката, като билкови комбинации, рецепти с лимони, може ли да се каже, че те вършат същата работа , но да речем за доста по-дълъг период от време?
 Напр. ако гладуваш 15 дни на вода, може ли да се каже, че същевременно си свършил и тази работа (пречистването на черния дроб) ?
Активен

malade

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 131

 ;D Малко понадолу можеш да видиш подобна тема която пуснах с подобни на твоите съмнения.

Та там, имам описанието на един французин дето го е правил мисля беше към 20 пъти за една година ... Ето и цитата:

Аз се предавам  Grin , в смисъл след доста ровене в кюързоната и изобщо в нета, разбрах че има хора, които са го правили по 20 пъти на година до пълно очистване.

Тук има картинки по дати           http://www.agirsante.fr/resultats_en_images.html
малко е на френски, но става долу горе ясно.

Просто ми се промени виждането вече, преди си мислех за голямо нещо ако го направиш 10 пъти, но сега го намирам за обичайно и ще го правя всеки месец, да видим какво ще стане.


Странно но аз става вече два пъти изкарвам и неорганична материя, нещо като гипс и пясък, абе точно мазилка си е  tooth , описъл съм го в моя дневник. Доста е внушителен обема на материала и доста плашещо.  ::)
Активен

Tedi Goat

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 53

  Благодаря за отговора malade,


да, четох твоята тема с голям интерес и това донякъде отговори на въпросите ми, но само донякъде.....и видях този линк (доста внушително  :o )

И все пак би било добре хора от форума да споделят колко прочиствания са направили, стигайки до пълно изчистване, как са се почувствали и т.н.

п.с. какво означава кюързона ?
« Последна редакция: 01-03-2013, 12:00:14 от tedi236 »
Активен

malade

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 131


curezone liver flush pishesh vyv google.com sorry za latinicata. dovechera ste go promenq na kirilica
Активен

Люба

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 155

Единствено мога да кажа за апетита-след първото прочистване-огромен,със всяко следващо намаляваше.Смисъл,точно на деня след прочистването ме хващаше зверския глад,на деня след второто-помалко(имах време да помисля преди да се наплюскам,защото първия път не можех и това да направя),след третото просто си останах на плодове и т.н.
Аз го отдадох на това че:тялото ти,носейки товара на замърсяванията е било през цялото време гладно всъщност,колкото и да му наливаш.И изведнъж за една вечер се отваря "пролука" и вече усещаш колко много всъщност имаш нужда от хран.вещества(нали сега могат вече да се усвоят по-пълноценно).Разбира се колкото  повече се чистиш,все повече нямаш нужда от толкова храна,организма се успокоява и саморегулира.Пък и така по-лесно се усвоява енергията от другите,по-добри източници.
Стана ми интересно за холестерола.
Активен

Tedi Goat

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 53

Здравей Люба    ;)

Благодаря ти за отговора. Аз досега се въздържах да споделя някакво окончателно мнение, но вече убедено мога да кажа- аз не се чувствам добре след прочистването. Първо, още на първата вечер не можах да заспя до към 3 - 4 през ноща (мисля, че момиче на име Нин бе споделила подобен проблем). На следващата, това се подобри, но не и особено много. Т.е. до сега все още заспивам трудно и имам неспокоен сън. Второ още на първата вечер имах и друг симптом - обади ми се отдавна забравената диагноза колит. Имам колит, но от години (поне 10) не ми е създавал проблеми, естествено защото се съобразявам с какво и как се храня. Сега колита се обостри и болките вместо да намаляват, се увеличават от ден на ден.  Досега не съм имала проблеми с черния дроб  (камък в жлъчката имах преди 15 години), но тази вечер след ядене  (вегетарианско, разб. се) ме заболя в дясно. Може и да е от стомаха, незнам... Апетит към силна храна все още имам, но от една страна се въздържам, от друга заради некомфортното състояние на стомаха. А преди ЧП се хранех доста умерено и въздържано,в малки количества, което по ми харесва от лакомията. Чувствам се нервна и в момента съжалявам, че започнах това ЧП. Всичко направих както трябва според мен, освен едно - и може би оттам да идват всичките ми проблеми - реших, че мога да започна антипаразитната след това, исках да използвам пълнолунието и да не губя време. А сега, при това състояние на стомаха, не смея да започвам други процедури, ще изчакам малко да се успокои.
както казваш, това за холестерола наистина е интересно и най-вече ниския холестерол се оказва не по-малко опасен от високия......

Люба, а ти колко прочиствания досега си направила? Всеки път ли вадиш камъчета?
Излиза, че всеки път се чувстваш по-добре, така ли да разбирам?
« Последна редакция: 06-03-2013, 23:48:55 от hdeshev »
Активен

Люба

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 155

А,аз само 4-миналата пролет,разбира се до последно си имаше камъчета.То и сега има вътре без съмнение. и паразити излизаха,защото в зехтина си слагах смлян карамфил.Не знам и аз с това чернодробно прочистване-хем ти олеква,виждаш нагледно от какво си се отървал,но е трудно,тежко е почти като операция.При мен имаше болки-леки,но досадни.Честно казано едвам се събирах в кожата си от нерви,защото знам че процеса е дълъг и минават месеци,докато завършиш цикъла.Идва облекчение,просто трябва да си търпелив(аз как говоря-все едно го мога tooth)
Но направиш ли го-после те очаква лято,изпълнено с енергия и лекота,чак ще ти се доправят нови неща :Content_22:
Активен

malade

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 131

Хайде и аз да се разпиша малко ... нали ще правя сега 2-3 пречистваня тази пролет та да се надъхам малко. Между другото се случи нещо много лошо със здравето на роднина и се уплаших, като цяло за живота, така че скоро ще мина в отбора на добрите, т.е. без много алкохол тази година.  :angel:

По принцип аз и досега незнам какво ми има, но мисля че е нещо със злъчката, досега съм правил около 10 пречиствания, все по това време някъде и цяло лято после съм като нов, барбекюта, ихо, ахо, няма проблеми.  tooth

Значи, аз вярвам в пречистванията, като ме стегне злъчка, удрям сутрин на гладно зехтин и лимон и ми олеква, плюс това тия сокове където трябва да ги пием цяла седмица са много полезни за пречистване. След пречистване, понякога започва едно придърпване, подуване и свиване в областа, значи сме отпушили или запушили нещо по трасето, демек ефект има + или -  :surpris_23:

А да за теди, от едно пречистване не може да си вадиш изводи, направи 3 подред, примерно март, април и май и тогава по може да си вадиш изводи. Както писах по горе може да си се запушила малко, но следващия път пък ще се отпуши, имах такъв случай миналата година.

Абе успех, да ти кажа по-хубаво е да пиеш сокове една седмица и на салати, отколкото да ядеш пържоли и разни торти, както е в моя случай, ако не съм на тема пречистване.  :Confus_3:
« Последна редакция: 06-03-2013, 05:51:37 от malade »
Активен

Tedi Goat

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 53

 Здравей malade  ;)

 
радвам се, че си решил да минеш в отбора на добрите  ;)   като начало защо не промениш това malade (означава "болен"  на френски)    :D :angel:    .........

Ти като франсето, дето беше дал неговия линк със прочистванията , той се прочиства, после  хапва , пийва и пак прочистване и така ...... ;D  ама то французин не сяда на масата без чаша червено вино, така че няма начин ....

 Благодаря за окуръжаването, аз съм малко по-добре, стомаха все още ме боли и се налага да хапвам доста внимателно - повече супички, варени зеленчуци ..... въпреки, че обожавам суровите зеленчуци, салатите...
мен пържолките не ме блазнят, сладкото също ...като изключим онзи период от месеца  ;D  но като цяло не съм по сладките неща...  Може би си прав, че не мога да очаквам от първото прочистване страхотни резултати, смятам да пробвам още едно -две и да преценя...
Активен

barzaka88

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 95
  • Здраве преди всичко :)

еХЕЕ ТОЙ този  французин е бил затьпкан като самосвал с баластра кьде го е сьбрал това нещо незнам  :surpris_22:
Активен

Tedi Goat

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 53

еХЕЕ ТОЙ този  французин е бил затьпкан като самосвал с баластра кьде го е сьбрал това нещо незнам  :surpris_22:

от Франция  tooth
Активен

Tedi Goat

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 53

Вижте , искам да попитам някой правел ли е успоредно и двете пречиствания - антипаразитно и чернодробно пречистване? Имам впредвид започваш антипаразитното, но понеже то си е доста продължително, успоредно с антипаразитното , да речем седмица след започването му започваш и чернодробно пречистване? дали става така?
Активен

one soul

  • New
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 7

Здравейте!

От доста време ви чета и смея да твърдя,че научих важни неща за здравето.В "гладните" дни черпех сила и вяра от вас.Благодаря!
За съжаление,последните две-три години,доста го закъсах и накрая започнах де се стремя да водя здравословен начин на живот колкото мога,разбира се.Храня се с плодове и зеленчуци,а от животинските продукти се обривам.Реших на 27.03.да направя прочистване на черния дроб.От днес съм само на сокове.Искам да направя прочистване и на дебелото черво веднага след това,но прочетох че не се препоръчва.Ще съм благодарна,ако някой ми каже кога бих могла да го направя,т.е.колко време трябва да има между двете процедури?През април мисля да направя още едно чернодробно,както и ставно.Приемам съвети и още веднъж благодаря! :thankyou:
Активен

Tedi Goat

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 53

здравей мила, аз съм съвсем нова тук (както можи би си личи от постовете ми) и направих чернодробно прочистване на предишното пълнолуние за първи път, така че надали мога да давам много съвети.
Но това, което със сигурност вече знам е че трябва да се спазва реда на прочистванията - първо се чисти дебело черво / желателно също и антипаразитно прочистване  и след това се прави чернодробното прочистване.  Най-добре прочети статиите на Мер за чернодробното прочистване и всички коментари към тях , там има доста информация и разяснения по въпроса.
Желая ти успех!  :fluretaa:
Активен

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист

Тъкмо това се канех да казвам и аз   :laugh:
Всички натуропати са единни  в последователността на пречистванията. Дебелото черво на първо място! Ако се пренебрегне това, има риск от излишно натоварване  на отделителната система, частично самоотравяне заради повторно всмукване на неизведени шлаки , разхвърлянето на шлаки из целия организъм ( които преди са се намирали на едно място ) . Трябва първо проходът да е свободен, за да излиза лесно навалицата  tooth  Иначе става малко като да се сложи каруцата пред коня.. :) 
Е не че кой знае какво ще стане ако не се спази последователността, ама по-добре е конят да тегли напред, отколкото на задна  tooth
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

one soul

  • New
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 7

Много благодаря за отговорите!
Знам,че е така-чета форума от 1 месец,имам и такава литература,която също е изчетена :D.Исках сега да го направя на пълнолуние,за да се изчистя по-бързо от силните антибиотици,с които ме тъпкаха,но май ще се наложи да почакам,а грам не искам.Добре,а няма ли вариант утре да изчистя дебелото черво,а в сряда-четвъртък дробчето?Така или иначе пия само сокове.След първото прочистване,ще се захраня с елда,а от следващия ден пак ще съм на сокове.Така дали става?Редовно си гладувам,правя и режима на Л.Ковачева за по 14 дни,стремя се да спазвам съветите на П.Брег ежедневно.Още утре ще се пробвам с клизмите....Брррррррррр! :surpris_22:Сега пак ще прочета за предварителната подготовка и утре съм "на старта".Приемам съвети и много ви благодаря,че се отзовавате!
Приятна и спокойна вечер!
Активен

one soul

  • New
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 7

Грешка!Захранването с ориз и леща или елда не е след прочистването на дебелото черво,а за целия стомашно-чревен тракт!Съжалявам!От много инфо вече се обърках :Confus_3:
Активен

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист

one soul, според мен се налага пак да прегледаш "изчетената литература" , или направо да я ревизираш  :-\
   "изчистване на дебело черво за един ден"  - не се беше чуло досега и за такъв феномен  :surpris_23:
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

one soul

  • New
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 7

Бате Бино,явно иронията и сарказмът са едни от силните ви страни.Чудесно,но дали винаги са уместни?!Както и да е.Никой не е твърдял,че прочистването е само за ЕДИН ден.Колкото до литературата,когато човек има желание,то той се образова малко по малко.Тези,които претендират и си мислят,че са много знаещи,не трябва да го иронизират и омаловажават положените от него усилия,а да му помагат.Аз така мисля,а явно вие не сте на същото мнение.Човек се учи цял живот и най-голямата грешка,която допуска,е да си повярва колко е всезнаещ.Мислех,че този форум е за оказване на взаимопомощ,а не за подигравки към новите потребители.Май ПАК съм се объркала...Ако ви доставя удоволствие да показвате "остроумието" си и да повдигате егото си на чужд гръб,давайте!Щом това ви кара да се чувствате по-значим,знаещ и важен,съответно щастлив,така да е! :)За мен е без значение.
Хубав ден и спокойна седмица!
Активен

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист

one soul , погрешно си интерпретирала изречението ми, не съм искал да те иронизирам. Готов съм да се извиня , за да не оставаш с погрешно чувство.  Всеки си има специфичен  стил на изразяване. Извинявам се и за това, че не съвпада с твоят еталон. ( Явно всичко извън него  се тълкува като "подигравка"  и злонамереност, а не просто закачка , шега и т.н. )
Нооо, както погрешно разчиташ литературата , която четеш, така и прибързано си правиш извод за хората.
Всичките ми постове  са налични, ако искаш надзърни в тях, защото  от думите ти излиза , че  в тях има само "подигравки към новодошли" ..
А не забеляза ли , че с Tedi Goat  бяхме първите  ( и единствените) които си направиха труда да ти отговорят.. ? ;)
 А по повод това-
"Никой не е твърдял,че прочистването е само за ЕДИН ден"
  се сещам за това.... :  
"Добре, а няма ли вариант утре да изчистя дебелото черво,а в сряда-четвъртък дробчето?"  
« Последна редакция: 25-03-2013, 15:10:11 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))
 

Страницата е създадена за 0.13 секунди с 23 запитвания.