Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Хомеопатия и странични ефекти  (Прочетена 157612 пъти)

ogrizko

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 167
Re:Хомеопатия и странични ефекти
« Отговор #220 -: 31-10-2017, 10:21:39 »

Имам лош опит с боуен терапия, която предизвика същите телесни реакции. Затова си позволих да сложа доста от методите под един знаменател.
...че това не е ли вид лек масаж, какви толкова реакции ти е предизвикало?! Да не би просто да си го правил паралелно с вземането на хомеопатичните лекарства и затова да е усилило някаква реакция в организма ти?!  :surpris_23: За какво става дума, ще кажеш ли повече.. на мен Рейки по-опасно ми се вижда, но знам ли вече и аз..?! :Confus_34:
Активен

Homeofob

  • New
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 8
Re:Хомеопатия и странични ефекти
« Отговор #221 -: 31-10-2017, 19:16:41 »

Дори и само да погледне човек представянето на боуен, то е абсолютно сходно с представянето на хомеопатичното лечение в интернет. Погледнах след като си изпатих, обаче - "Безвредно е, но не всички терапевти са такива"  :Content_14: При мен се наруши зрението за три седмици. Отново не се знаеше как тялото ще се справи с последиците, дали изобщо и за колко време. Трябва да се подхожда внимателно и да се изчаква. Отново пациентът е изцяло зависим от компетентността и добронамереността на терапевта. Последващите реакции не винаги могат да бъдат разчетени от терапевта и пациентът чака и се моли да му се размине.
Активен

ogrizko

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 167
Re:Хомеопатия и странични ефекти
« Отговор #222 -: 31-10-2017, 20:07:19 »

Сега така като го обясняваш ...аз не знам някъде да има област, в която да не си зависим от тоя дето ти предлага определена стока или услуга и неговата добронамереност. Дали е хомеопатия, традиционна медицина, билки, масажи, обувки, дрехи, храни ...и форуми. Примерно аз може да давам някакви съвети и да съм добронамерен и да си мисля, че ще ти помогна ...а в същото време да те вкарам в гроба, щото е било супер неподходящо това дето съм ти казал за теб, докато за мен си е било перфектно и съм се оправил :Content_22: Повечето магазинери ще си предлагат стоката, ще кажат тия дрехи са оригинални от едикъде си, затова им е такава висока цената ..ама дали наистина са такива не се знае :surpris_23: Като говорим всичко това, поне да се радваме, че си още жив tooth И да се надяваме да избереш ПРАВИЛНОТО НЕЩО в ПРАВИЛНИЯ МОМЕНТ! :pensif_29:
Активен

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист
Re:Хомеопатия и странични ефекти
« Отговор #223 -: 31-10-2017, 22:14:24 »

Точно тъй, добронамереността по-рядко е рисков фактор. Най-често проблемът е в некомпетентността и още по-точно казано - в повърхностният подход на болшинството от хората, вкл.  лекарите. Имайки предвид това, трябва просто да се проверява всичко, което ни препоръчват разните , дори най-големите авторитети. Сега поне има интернет и е лесно.  

Аз пак да разкажа един случай, ще ви е от полза. Може да е нескромно , но моят подход може да ви спести хиляди неприятности, а дори и живот ..  ;)  А той се състои в това - да нямаш никакъв респект и страхопочитание от никого , когото не си проверил!    ;) Дори да е академик! Представяш си го по бели гащи, жалък,  надсмвиваш му се мислено , което ти помага да си изключиш емоцията , страхопочитанието и предубедеността,  ;), а това е важно -  за да включваш  рационалното си мислене  и обективно да пресееш всичко чрез анализ , а не на доверие.
Когато преди 12ина  години ми се повреди ухото, ходих на разни процедури в болницата във Варна, позапознах се с лекарките в отделението ( Банова и Мутафова ) . Ясно е че там нищо не ми се подобри и реших аз да отидем с майка ми при най-най-великият авторитет в България в областта УНГ - проф Ценев в Исул, София. Той обикаля като някой полубог из градовете , чете разни лекции, надзирава ли , какво прави , не знам.. Та пътуваме цяла нощ с майка ми  за да попаднем при човек, който за мен беше може би най-противният , и отблъскващ  екземпляр, с който съм се засичал! Ултрабрутален, нервен, безпардонен. Оплю варненските си колеги, подметна ни и нас с майка ми ( а тя му е колежка , доцент.. ) не знам как съм се сдържал да не го фрасна ( и после - защо биели лекарите..  tooth )  И такъв се води лекар..   ??? ( половин час след "консултацията" съм ругал , не мога да се свестя от шока   :o ) Но това не е важното в случая, интересно беше какво той препоръча като методика за възстановяване на слуха .. - венозно вливане на лидокаин. Аз ,естествено , веднага се зачетох здраво каква е пък тази велика методика.. И какво се оказа ? Това е стара, отдавна отречена , дискредитирана методика, много опасна ,  с огромен шанс за сериозни увреждания! Вкл. смърт! Отивам аз при лекарките в отделението, ( реших да ги проверя колко са в час )  и казвам на д-р Банова какво е препоръчал професорът. Тя вика " Ами щом той така е казал, можем да я приложим.. " После отивам при д-р Мутафова ( тя е една голяма симпатяга, тотална душица ) . Тя обаче ми отговори съвсем друго  tooth : " Ааа, Боянчо, не мога да поема такъв риск пред съвестта си , ще ме извинява професорът" . Естествено , че лидокаинът не беше приложен.
След години  се случи да срещна  д-р Мутафова  и  я подпитах аз дяволито дали са имали в отделението успех с методиката на проф Ценев.. ? Жената посърна и още помня думите й : " Ауу, Боянчо, много лошо ,преди месец щяхме да загубим едно младо момче. Добре , че наблизо беше реанимацията, едвам го спасиха!! "
Та така , драги мои, внимателната с доверието  (и с "позитивното мислене"  tooth  ).. арабите не случайно са казали : "Вярвай в Аллах , но си връзвай камилата! "  :kisss:  
« Последна редакция: 31-10-2017, 22:39:24 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

Homeofob

  • New
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 8
Re:Хомеопатия и странични ефекти
« Отговор #224 -: 13-01-2018, 15:18:41 »

Здравейте, Честита Нова 2018, да ви е здрава и красива годината! Колкото повече чета  за престъплението хомеопатия, толкова повече ужасена се чувствам. Последиците от безхаберието и експериментите на тези самозванци се плащат в годините от опитните мишки. Намирам в много форуми информация за сериозно разболяни от такова "лечение". Вече си обясних какво се е получило при мен.
Искам да попитам дали според вас житният режим може да подпомогне пречистването на организма при положение, че физическите процеси са резултат от хомеопатични увреждания? Десет дена на плодове доведе до значително подобрение. Консултирах се с една видна хомеоПатка,  която не се посвени да заяви, че всъщност грешките на хомеопатията водят до развитие на неблагоприятни процеси на физическо ниво. То това и без това щяло да се случи, само че сега е станало по-бързо във времето. Това било заложено в тялото. Тези хора са се взели за наместници на Бога! Не можах да повярвам, че доктор може да говори такива дивотии.
Активен

Vov

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1102
  • Познай себе си.
Re:Хомеопатия и странични ефекти
« Отговор #225 -: 13-01-2018, 18:09:33 »

Отново, отново... Поведението ни за подобряване на здравето ни се определя от смесица от знания, заблуди, лъжеинстинкти и истински инстинкти...
Не е възможно необходимите знания да се добият бързо. При сегашното отсъствие на интерес и обучение от страна на държавата, на хората ни трябват години четене, учене, сравняване, дори опити върху себе си, за да достигнем до някои полезни и верни знания...
Често личният опит, който е нищожен, се приема за достатъчен за правенето на крайни изводи и промяна на поведението с надеждата, че като примерно направя един т.нар. "сух пост", може 4-6 дни, ииии ще реша веднъж завинаги моите въпроси (за да спра да мисля за това здраве и да си гледам кефа, както си знам, както досега...)  :surpris_23:  :essen:
Не става. За добиването на лични знания, достатъчни за недопускане на груби грешки, влошаващи здравето ни, са ми известни следните начини:
1. Отивам във форуми, напр. този форум, питам какво да ЧЕТА.
1.1. Почвам да чета предложените КНИГИ - като учебници - с повторения, записки, научаване на неща...
1.2. След известно време, с помощ от форумите, се решавам на първи стъпки към здравето. Правя ги внимателно, целеустремено, съсредоточено, не - между другото...
2. Избирам си ръководител/лечител/лекар... някой да ме ръководи.
2.1. Участвам в поне 1 продължителен неин/негов курс (желателно е курсът да е и обучителен, не само лечебен).
2.2. Старателно уча всичко и дори записвам отделни неща...
2.3. След съвет от ръководителя предприемам дори самостоятелни действия за още подобряване и опазване на здравето си.
2.4. Продължавам да се образовам (четене) - да края на живота ми.
 :flower:

Да, житният режим е добре за всички. Важно е да се подготвим душевно и умствено за него, желателно е да го правим като част от някаква група, общество... :pensif_29:
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.

zhivko

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 201
  • Намасте
Re:Хомеопатия и странични ефекти
« Отговор #226 -: 14-01-2018, 08:55:09 »

По темата:днес  Дмитрий Лапшинов постна:
 "Выслушай всех.
  Прислушайся к немногим.
  Решай сам."
   :)
Активен
"Нещата, които никога няма да научим, са тези, които сме убедени, че знаем"  Джузепе Донадеи

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист
Re:Хомеопатия и странични ефекти
« Отговор #227 -: 15-01-2018, 13:35:41 »

Правилно го е казал Лапшинов, но е пропуснал най-главното  tooth "Наработи  поне някаква  компетентност, за да можеш да прецениш кого да послушаш и КАК да си решиш" . Без компетентност ,ще сме  принудени да преценяваме  човека по обноски, по симпатичност, по изказ, по титли , по брой появи по телевизията .. tooth но не и на база неговите познания.
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

zhivko

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 201
  • Намасте
Re:Хомеопатия и странични ефекти
« Отговор #228 -: 15-01-2018, 18:29:28 »

Според мен нищо не е пропуснал-има предвид хората,които работят върху себе си,а аз лично компетентността я нареждам до изброените фактори,нищо не знаем за себе си,за каква наука става дума,след като на всеки 50 години всичко старо се отрича и ни обработват ("учат") с нещо съвсем ново и съвършенно друго?...
« Последна редакция: 15-01-2018, 18:31:08 от zhivko »
Активен
"Нещата, които никога няма да научим, са тези, които сме убедени, че знаем"  Джузепе Донадеи

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист
Re:Хомеопатия и странични ефекти
« Отговор #229 -: 16-01-2018, 11:17:45 »

А как , само от тези 3 изречения се разбира , че има предвид "хората , които работят върху себе си " , Живко ?  tooth tooth Аз тълкувам това, което си написал :)  А какво имал предвид извън тези изречения... няма как да знам  , не съм екстрасенс  tooth

Да , променят се някои препоръки , но това важи само за "научната" Медицина :) и за спешните състояния.
Основните закони на оздравяването и ПРОФИЛАКТИКАТА  ( чисто тяло, "чисто" сърце, натурална храна,спокойствие,  движение, духовност..) за какво да се променят? :)  Ако сега възкръснат Хипократ, Авицена, Себастиян Кнайф, Луи Куне , Суворин, (Димков дори ) и др. знаменити лечители през вековете, дали няма  пак да постигнат същите  резултати ? :) Аюрведа, цигун, китайската медицина, тибетската, йога.. всичко си е такова, както и преди хилядолетия  :surpris_23: Няма какво да му се променя  :Content_22:

« Последна редакция: 16-01-2018, 11:21:07 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист

Копирам от фейсбук една добра статия.
Не сме допускали, че продавано като "безобидно" лекарство може да отключи психично заболяване и дори раков процес!  

ОСЦИЛОКОКЦИНУМ - ИСТИНАТА, КОЯТО НЕ ВИ КАЗВАТ В РЕКЛАМАТА

Хората, присъствали на нашата открита лекция с Д-р Ваня Косева „Истината за хомеопатията“, вече знаят какво означава превенция в хомеопатията. Знаят също защо Осцилококцинум
НЕ трябва се приема на общо основание при заболяване или за профилактика и колко рискове за здравето носи подобна злоупотреба.

Като всяка друга наука хомеопатията има свои принципи и стандарти. Когато те не се спазват лечението НЕ Е хомеопатично, НЕЗАВИСИМО дали се осъществява чрез хомеопатични лекарства, или не.
Основополагащият принцип на хомеопатичното лечение е ИНДИВИДУАЛНИЯТ ПОДХОД към човека, но в това да се приема на едно и също хомеопатично лекарство от различни хора и при различни условия НЯМА нищо индивидуално. Всеки човек има различна реактивност, различна наследственост, различно светоусещане, ценностна система, всеки е различен характер. Да го кажем по-просто: хората са РАЗЛИЧНИ в своето проявление на болестта, в своето боледуване, в своите симптоми. Независимо от изявата на някои сходни симптоми при грип, разлика винаги има. Ако Петър е болен от грип (да допуснем като пример общ синдром – кашлица, болки в мускули или кости, фебрилитет, отпадналост), но е гневен и нетолерантен, то Михаела също има грип, но е плачлива и иска компания. Освен това характерните за грип симптоми демонстрират различни модалности при отделния човек. При едни мускулните болки ще се подобряват от движение, при друг ще се влошават. Един ще иска студени апликации на челото си, при друг главоболието ще се подобрява от топлина. Тоест на пръв поглед общ синдром, НО с индивидуализиращи прояви, модалности, усещания, а според рекламата всички при симптоми на грип трябва да пият Осцилококцинум. Това е абсурдно!

Хомеопатията лекува целия човек според холистичното си разбиране за него, тоест чрез приемането му като едно-единно цяло включващо физическото тяло, мисловните модели, чувствата. Човек е система от индивидуални белези, черти, характеристики, наследственост, епигенетични фактори и т.н.
Хомеопатичните лекарства са информационни лекарства. Те НЕ влияят чрез натрупване на химическо вещество, чрез което да се катализират биохимични процеси в организма. В листовката на Осцилококцинум е разписано да се приемат 2 дози сутрин и вечер в продължение на 1-3 дни, при клинична изява на заболяването. Каква е целта? Насищане на организма с лекарствено вещество? Но хомеопатичните лекарства са информационни, а не химически. В потенции над 12СН (осцилококцинум е в 200 СН !!!) молекули изходно вещество в хомеопатичните лекарства НЕ се откриват. Тоест няма причина да приемаме по схема на 6, 8 или 12 часа Осцилококцинум, каквото изискване би имало при едно химическо лекарство, което осъществява своя лечебен ефект чрез постигане на терапевтична концентрация (например антибиотик). По-вероятно е това изискване за прием да е съобразено с алчността на фармацевтичната индустрия за по-голяма печалба. Повече приети дози = повече закупени лекарства = по-голяма печалба. Отделен е въпросът, че повечето хора не разбират информационното действие на хомеопатията и по силата на навика вярват, че честият прием на доза от лекарство е автоматично равен на по-бързо и по-качествено оздравяване, което е откровена заблуда, защото хомеопатичните лекарства не работят чрез химически субстрат.
Хомеопатичните лекарства въздействат директно на хомеостазата (способността на всеки жив организъм да се саморегулира). Всеки човек има своя собствена способност за саморегулация, наречена хомеостаза. Вашето разстройство на хомеостазата е различно от това на всеки друг човек. Вашата наследственост, вашата енергия, вашите мисли и чувства, вашият светоглед и начин на реакция са различни от тези на човека до вас! Следвателно имате нужда от различна по вид (лекарство) и сила (потенция и доза) стимулация според индивидуалния подход като основен принцип в хомеопатията. Лишено от здрав разум е Осцилококцинум, със своя стимул на 200 СН, да повлияе еднакво хомеостазата на всеки отделен човек, при положение, че няма два еднакви човека. В хомеопатичната литература за грип са описани точно 132 лекарства, включително Осцилококцинум, тоест за Осцилококцинум се знае, че има афинитет към НЯКОИ от симптомите, изразявани от човек по време на грип (не към всички симптоми), но там фигурират още 131 хомеопатични лекарства, всяко от които би могло да излекува грипоподобно състояние. Така представена информацията заблуждава, че кое да е от тези 132 лекарства може да излекува грип. Истината е, че само онова лекарство, което отговаря на тоталността от симптоми на вашата болест и на вашата индивидуална реактивност ще ви излекува, а всички останали няма да подействат. Тоест лекарството в контекста на грипа за Петър ще бъде едно, за Михаела ще бъде друго. Хомеопатът ще вземе предвид всички изявени от човека симптоми и на тази база ще определи най-подходящото лекарство за всеки един от тях.
Приемайки Осцилококцинум, без да е показан точно за „вашия“ грип, рискувате да потиснете симптомите си, да влошите състоянието си, да се отслаби конституцията ви, да разстроите хомеостазата си, да се разболеете от болести, предопределени от фамилната ви обремененост, или в най-добрия случай лекарството да не ви подейства, съответно болестта да прогресира в собствения си ход, докато вие вярвате, че се лекувате.
В хомеопатията превенция в масовия, класически смисъл на думата не се прави. Профилактика в хомеопатията се осъществява по следния начин – предписване на едно лекарство за единствената хомеостаза, за съвкупността от белези, характеристики и трайни адаптационни модели на конкретния човек в конкретния момент – тоест неговата конституция. Когато се прилага конституционално хомеопатично лечение, се подпомага да се преодолее инерцията на ригидния адаптационен модел на неговата конституция, тоест неадекватната му реакция на разнообразието от стимули, били те механични, засягащи емоциите, бактериални, вирусни и т.н. Човек се разболява, когато на разнообразието от стимули отговаря еднотипно, т.е. на организмово и личностно ниво не съумява да изгради адекватна адаптация към променящите се фактори на средата. Пример за болестна ригидна адаптация е всяка настинка да завършва с пневмония.
Целта на конституционалното лечение е човешката хомеостаза да бъде стимулирана да се справя адекватно с различните условия, при които е поставен отделния индивид, тя да бъде динамична, какъвто е самият живот. Не по-малко важно е, че конституционалното лечение играе роля на превенция на отключване или изявата на наследствено обусловени заболявания!

Хомеопатичните лекарства лекуват чрез принципа на ПОДОБИЕТО. Субстанция, която в състояние на здраве е способна да предизвика симптоми в здрав човек, то същата тази субстанция може да излекува болен човек, който има подобни симптоми. Това е открил и описал д-р Самуел Ханеман още преди 190 години!
За да разберат хомеопатите какви са симптомите на всяко едно лекарство се прави т.нар. доказване. Как се прави доказване на хомеопатично лекарство? ЗДРАВ доброволец приема дози хомеопатично лекарство в сухи форми (гранули/пелети/туби), в частност Осцилококцинум. Ако вземете например магданоз, стриете го по определен начин, динамизирате го според правилата за приготвяне на хомеопатични лекарства, импрегнирате захарните гранули с тази субстанция и започнете да приемате тези гранули по определена схема, вие ще започнете да изявявате различни симптоми, тоест ще ДОКАЖЕТЕ лекарството, ще имате неговата картина, ще знаете какви симптоми би могъл хомеопатичният магданоз да излекува в болен човек. Когато ви препоръчват да вземате Осцилококцинум профилактично т.е когато сте здрави и нямате симптоми – вие доказвате Осцилококцинум. Но вие го пиете с идеята за профилактика и лечение, а не защото сте пожелали да бъдете доброволец в хомеопатично доказване!
В хомеопатичната литература Осцилококцинум е представен с 88 симптома, получени при доказването му. И вие бихте могли да изявите всеки един от тях! Два от тези 88 симптома са: страх от заразяване и желание да си мие ръцете, която комбинация е синдром, присъщ за обсесивно-компулсивно разстройство. Тоест при доказване на Осцилококцинум е възможно да провокирате психично заболяване, особено ако имате генетична предразположеност (фамилна обремененост), но никой в рекламата не казва кога НЕ трябва да приемате Осцилококцинум. Напротив! Внушава се, че хомеопатията е нежната медицина и че всички трябва да пият Осцилококцинум при първи симптоми на грип. Освен абсурдно, това вече е некоректно и злонамерено!

В параграф 63 на „Органон“ (Основният философски труд в хомеопатията, който задава методологичната рамка и стандартите за добра практика) се посочва, че всяка субстанция има свойството да засегне жизнената сила, независимо дали човек отчита симптом, или не, защото всички ние сме в различна степен съзнателни за себе си. Тоест дори да смятате, че не доказвате лекарството, това съвсем не е така!

Хомеопатията НЕ може да бъде прилагана без да се вземат предвид и фундаменталните модели, по които се адаптира човешката конституция, наречени миазми или хронични реактивни типове, реактивни модуси. Осцилококцинум е лекарство от раковата реактивна група и приемането му без да се отчита фамилната обремененост може да предизвика отключване на неопластичен процес. Осцилококцинум не бива да се взема от хора, които имат ракова фамилна обремененост, но това никой не го казва в рекламата по телевизора.

Осцилкокцинум е в потенция 200 СН. Присъствалите на нашата лекция вече знаят, че силата на лекарството, тоест потенцията, е от голямо значение. 200СН е висока потенция и с нея работят само професионални хомеопати, преминали дългогодишно обучение. Потенцията определя начина, по който ще бъде стимулирана хомеостазата, жизнената сила. Ако е твърде силна, тя може да десенсибилизира, да потисне жизнената сила. Обезчувствяване означава човек да спре да усеща симптомите, което е изкушаващо – щом не усещаме симптоми значи ги няма. Да, ама не! Потиснатият симптом от твърде висока за конкретния човек потенция, според принципа на Херинг за посоката на излекуване („от вътре навън, от горе на долу, от по-важни органи и системи към по-маловажни…“) ще се прояви на по-важно за съществуването на организма ниво, тоест ако до момента симптомът се е проявявал на ниво, относително незастрашаващо интегритета на човек, то потискането води до вече опасна проява в по-жизнено необходими органи или системи.

Хомеопатията е рекламирана като нежната медицина, но тя е такава САМО когато се спазват нейните принципи и стандарти, в противен случай може да бъде опасна за вашето здраве, когато се прилага с невежество и се злоупотребява с доверието на хората. Като пълнолетни и мислещи хора вече имате информация да направите своя избор, но не забравяйте тези, които още не могат да носят тази отговорност и за които ни боли най-много – нашите деца.
« Последна редакция: 23-01-2019, 16:58:47 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

Vov

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1102
  • Познай себе си.
Re:Хомеопатия и странични ефекти
« Отговор #231 -: 25-01-2019, 18:35:19 »

Браво Бино!
Благородно усилие, на ползу всички.  :Content_14: :Content_14:
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.
 

Страницата е създадена за 0.071 секунди с 23 запитвания.