Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Хомеопатия и странични ефекти  (Прочетена 157646 пъти)

PEPINA

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 10
Re:Хомеопатия и странични ефекти
« Отговор #120 -: 10-04-2013, 09:14:27 »

Здравейте отново! Редовно следя темата и то с голям интерес, като лично пострадала от хомеопатично лечение. Изчетох всички постове, но и така не ми стана ясно /може би в бързината съм пропуснала нещо/ дали има път на зад. Никой от хомеопатите не сподели, дали след навреждане с хомеопатия , т.е. вместо излекуване се проявява картината на заболяването и то в силна степен, е възможно да се въздейства в обратна посока с хомеопатия или по друг начин. Конкретният ми въпрос е - обратим ли е въобще този процес? Доколкото аз съм чела хомеопатията е от т.н. информационна медицина- задава определена информация за поведението на организма на клетъчно ниво/поправете ме ако греша, защото не съм веща/. След като се установи, че това лекарство е навредило и вече се спре, колко време след това може да продължи да действа на организма, за винаги ли е увреден организма, или има някакви начини , чрез хомеопатия /антидот/ или нещо такова да се заличи тази погрешна "информация"? Моля да ме извините , ако от гледна точка на специалистите говоря несвързано и глупаво, но това са въпросите , които ме вълнуват и на които не намерих отговор тук!
Активен

Ros

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 614
Re:Хомеопатия и странични ефекти
« Отговор #121 -: 10-04-2013, 09:33:51 »

Познанията ми по хомеопатия са повърхностни, поради липса на необходимост и е обяснимо защо не вземам отношение по същество.

Но......значителният опит в човешките взаимоотношения и интуицията ми подсказват, че г-жа Екатерина Чамурлийска е човек, на когото бих се доверила, в това число и в областта на хомеопатията!
« Последна редакция: 10-04-2013, 09:49:10 от Ros »
Активен

Nelli

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 141
Re:Хомеопатия и странични ефекти
« Отговор #122 -: 10-04-2013, 11:05:24 »

Споделям мнението на Ros.
Освен това мисля, че логически няма необратими неща, човешкият организъм е с мощни самовъзстановителни възможности и компенсаторни механизми, че тялото не е просто тяло, а неразривна цялост от поне 3 компонента и те взаимно се повлияват, а след като очевадно водата приема и съхранява информация, то същите способности се крият в храната ни, въздуха, мислите и т.н. Значи - има път назад, PEPINA. Освен това често всяко зло е за добро и за по-качествено самопознание. Дано съумеем да обърнем дефектите в ефекти :kisss:
Активен

Chamy

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 13
Re:Хомеопатия и странични ефекти
« Отговор #123 -: 10-04-2013, 12:09:33 »

Има път назад, PEPINA, когато се даде точното лекарство, то действа директно на централното нарушение – това, което всъщност произвежда симптомите – и така се получава лечение. Не може да има трайно увреждане от хомеопатични лекарства, освен в изключително тежките случаи, когато просто всичко действа зле на организма, както и в определени случаи на свръхчувствителност към определени субстанции.
Виждала съм видеослучай (той е публикуван и в „Structure” на Шанкаран, стр. 919-920, заедно с рентгеновите снимки), в който има обратен процес (!) на вкостяване при  мъж с диабетни язви на  дясното ходило. Засегнати са били костите и е предписана ампутация, в противен случай – смърт – казва интернистът. Рентгеновата снимка от 8.9.1986 г. показва  остеолиза (навъзвратимо разрушаване на костната тъкан) на метатарзалните кости и фалангите на 3,4 и 5 пръст  - реално на снимката те се виждат като мъглявина. Пациентът отива при Шанкаран и след една само доза, повтарям, ЕДНА доза от съответното лекарство – след месец и половина рентгеновата снимка показва пълно разнасяне на остеолизата. Започнал обратим процес на по условие необратим (според медицинската практика) процес.
Не твърдя, че подобен случай е всекидневие, но и това се случва!   
Така че, надявам се и ви пожелавам следващият ви хомеопат да открие вашето лекарство.
П.П. В този форум съм Chamy, моля!                                                         
Активен

purelove

  • Гост
Re:Хомеопатия и странични ефекти
« Отговор #124 -: 10-04-2013, 14:55:01 »

Съжалявам, че се намисам в дискусията ! Не искам да бъде разбрана "гражданската" ми позиция погрешно. По принцип не изпитвам респект към тайните и анонимни коментари. В моите очи олеква всяко мнение, зад което някой не смее да застане с името си,т.к. съдържа страх и липса на отговорност! Но ми позволете и да се съмнявам в самоличността на двамата компетентни събеседци тук ! Особено подозрителна ми е г-жата, която сама предложи да ни се представи, а в същия момент подканя събеседниците си да потулят самоличността й в тунела на анонимността..
П.П. В този форум съм Chamy, моля!                                    

Защо ?! Извън словестния си образ ние сме живи същества. Да, всеки пречупва нещата през собствената си призма и прави избора си еднолично, взимайки решения на собствена глава за собствено си благополучие. Но мисля, че е редно да сме хуманни и носим някаква отговорност, най-малко заставайки с името си (щом се имаме за авторитети)...

Бързам да опомена, че аз не съм в редиците на "експертите" в областта. Да, клиничен опит нямам ! Но не ми липсват и background теоритични познания по коментираната тема. ( Чела съм книгите на д-р Прафул, проф. Кулкарни, д-р Махеш Ганди, д-р Боркар, Ханеман и компания.) Прави ми впечатление, че някой от имената са цитирани тук, в което няма нищо лошо. Напротив! Но при така поставената тема философията на здраве и лечение, които проповядват въпросните, нещо бяга от принципите на холистичната медицина , предвид това, че се представят едностранчиво нещата тук ..........

Да разбирам ли, че читавите хомеопати са малцинство и всеки гледа в собствената си паничка ? И "реформата" в хомеопатията няма да я бъде ? Хубаво е , че всеки дава посвоему зелена светлина на собствените си наблюдения и опит, но аз обща постановка за избягване на подводните камъни, лично за себе си не откривам. Освен прословутите (скрити) лозунги "има път назад", ама първо си "счупи главата", пък после "аз ще ти покажа пътя" , стига да заявиш готовност да поставиш портфейла си на диета ... От година и нещо съм във този форум и смело мога да заявя, че всички гледат напред ! Не назад !
Би било хубаво аргументите да се обединят около една обща теза ! В противен случай оставам с убеждението, че хомеопатията е рискова методика; всеки спрял се на идеята за холистична мисъл предприема упржнения от типа ходене по тънък лед .. И не на последно място - хомеопатията в Б-я е неумел опит за ходене по въжето на надеждата за изцеление ?!

Не разбрах в крайна сметка Вие ли сте БЕЛИТЕ ЛЯСТОВИЦИ  в хомеопатичното лечение?  :) Защото д-р Пачова и д-р Папазова се провалиха  ;D Само д-р А. Гълъбов взе успешно изпита отчасти. (От 7 независими случая със своите индивидуални патологии, само при два от тях проработи "схемата". А от останалите - при трима некоректния избор на лекарство разклати здравето им сериозно !!! ) Трябва да сме благодарни явно, че съществуват и други опции, след етапа проба-грешка. Грешка !....
Оставете ни координати за обратна връзка, моля !  ;D
..........................
НИЩО ЛИЧНО ! Примете думите ми от позицията ми на интелектуално имигрирал от неработещите модели в здравеопазването човек !  ;)
« Последна редакция: 10-04-2013, 15:11:22 от purelove »
Активен

петървет

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 16
Re:Хомеопатия и странични ефекти
« Отговор #125 -: 10-04-2013, 23:37:42 »

purelove

 „НИЩО ЛИЧНО“…. Първите емоции, които обливат човек след началните изречения прочетени в поста ти не предразполагат „двамата компетентни събеседници“ към  приятно и гостоприемно настроение…..

Но все пак затова се наричаме индивиди…. Колкото до мен, ако се налага бих публикувал фотография с днешният вестник в ръка стига да мога да задоволя подозренията относно самоличността ми!

Не съм предполагам, че може един разговор да стигне до тук, но се надявам че след следващото откровение ще разсеем всякакви крими-настроенията във форума. Това е писмото изпратено  от мен до Chamy :

„Здравейте, г-жа Чамурлийска,

казвам се д-р Петър Дюлгерски, практикуващ ветеринарен лекар. Познавам Ви от някои семинари, на които съм присъствал. Прочетох статията относно "Опастност от самолечението" където открих доста откровени истини, които споделяте и реших да Ви напиша това писмо. Включих се в един форум, в който обсъжданата тема беше "Хомеопатията и странични ефекти". Един мой пациент ме помоли да се включа и аз доста се поувлякох в писане. Аз се занимавам с метода на Хомеопатията, но в един по-различен вариант, аз я наричам "Материална Хомеопатия" т.е. използвам моно препарати, изследвам тяхното действие върху организма, след което ги  използвам в практиката си. Стигнах до този метод на терапия поради голям брой страничните действия, които успях да предизвикам при животните в следствие терапия с хомеопатични лекарства.

Бих искал да Ви помоля да прочетете темата, не държа да се включвате в дискусията, а само да ми кажете вашето мнение относно постовете ми. Предварително се извинявам за това , че съм малко краен в изказванията си, но това е единствено за да мога да ангажирам вниманието на участниците и да ги стресна относно митът за "Безобидната Хомеопатия".

Вие сте първият Хомеопатичен лекар с дългогодишна практика и опит, който споменава за странични действия при терапия с хомеопатични лекарства. Затова реших и първо да се обърна към Вас….

http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=7089.60

от 4 страница са моите постове под името Петървет, за първи път публикувам и описвам методите си на терапия, затова се надявам че ще Ви бъде интересна гледната точка, чрез която практикувам „Хомеопатия“ …..

Благодаря, Ви предварително!

С уважение, Петър“

 

PEPINA  - моите отговорите на въпросите Ви са на страница 5, относно лечението на страничните реакции и ефекта на потискането….

 ХЛ не остава като енергия в организма и не действа във времето, чрез присъствието си в телесните течности. Мислете за хомеопатичното лечение, като за мисията на един регулировчик!  ХЛ е само импулс, който променя посоката на  реактивност на организма спрямо дадена болест, ХЛ прави един вид центровка на организмът след която той може да вземе най-правилното решение за справянето с даден проблем. Ако организмът по-някаква причина е приел погрешна стратегия спрямо дадена болестотворен агент , то Вие чрез ХЛ го препрограмирате да бъде адекватен и точен в действията си, по-този начин мисията на ХЛ е да покаже пътя на един загубил се човек как да стигне до крайната му дестинацията- неговото здраве…..

 Всеки който се подлага на Хомеопатично лечение трябва да е информиран, че тя е необходимо да се прилага с рутина и с повишено внимание имайки в предвид, че митът за нейната безопасност е вече минало.  Аз смятам, че всякакъв вид потискане психическо, физическо, емоционално, алопатично, хомеопатично......... може да се лекува с промяна, която зависи изцяло от НАС самите.

Приятна вечер
Активен
"Получаваш от света това, което си му дал"

purelove

  • Гост
Re:Хомеопатия и странични ефекти
« Отговор #126 -: 11-04-2013, 13:36:40 »

Спокойно, „виртуалните зъби” в изказа ми не скърцат толкова силно  tooth , че чак  да
не предразполагат „двамата компетентни събеседници“ към  приятно и гостоприемно настроение…..

Тук не говорим за фактора purelove (сиреч Виолета  :) ), а за това как хомеопатията е прокарала жалките си пипала в живота на хората !

Мен лично ме учуди следната демонстрация. От една страна
...Аз съм практикуващ хомеопат и заради сериозността на темата се налага да изляза от анонимност защото ще изкажа личното си мнение.  практикувам от около 15 години класическа хомеопатия, а около 6 - системата на Усещането на Шанкаран.
Отдруга
Признавам, обаче, не лекувам близките си, поне тази отговорност съм снела от себе си.
 :Content_14: :Content_4 - emotloader: Хем ме „карате” да Ви симпатизирам заради опита. Хем в един момент оствам с усещането за едни 21 г стремления, облечени в евтини „амбалажни” оправдания за всеобща сигурност  :) hehehehe Натрапвате едно убеждение за многогодишен опит, а в същото време (за мен лично) играете  роля на плъх  в собствените си убеждения в сферата, в която се занимавате.  ;)  Мен квалифицирано лице, което първо само на себе си и на близките си не е успяло да помогне, не може да ме впечатли. ( И нека да се знае, че не Ви обиждам, не омаловажавам принципите, които изповядвате... Просто нотифинацията, която дойде от поста ви, ме карат да се съмнявам в генерираната адекватност на лечение, която прилагате. Мисля, че едно от "приложенията" за социализиране включва и различните мнения. Аз просто споделям моето. И не бих желала да става  повод за недоразумения )

При това - да не забравяме , че той стана член на форума по наша покана!  Колко други "поканени отвън" биха  се раздали  по този начин ? ( както го прави той )  А колко доктори въобще си направиха труда да общуват с нас за тези 4 години??  И да споделят безрезервно и подробно  за тънкостите в материята...  ( Въобще има ли български форум , където доктори да  споделят знания, ей така - безрезервно, без истинските си имена, като нас, заради едното "мерси" и усещането да си полезен...)

Пропорцията 4 г  - никой , за 10 дни – двама , едва ли е изненадала само мен ! Интересен парадокс ! Но вероятно ако бяхте опоменала фактите, които сподели петървет, този сблъсък с въпросителните нямаше да предначертае моето включване по темата.
Ако съм разбрала правилно – и двамата сте дипломирани специалисти, с нужната квалификация. Само да отбележа, че движението по хомеопатичната ос ви дава едно преимущество пред останалите. А именно, че може да давате препоръки и съвети законно. Докато с  изключение на няколко форумни лица, тази опция по правило е неприложима. Затова сметнах, че е коректно да сме наясно със самоличността Ви, понеже може да има и такива съфорумци , които освен , че ще изградят собствена визия за „розовите мечти” в хомеопатията , може някой ден да материализират вашите становища и препоръки в конкретни действия.
Наслука  :Content_14:
« Последна редакция: 11-04-2013, 13:40:09 от purelove »
Активен

hdeshev

  • Христо Дeшeв
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 845
  • Един ученик на пътя...
    • може би блог
Re:Хомеопатия и странични ефекти
« Отговор #127 -: 11-04-2013, 15:29:14 »

purelove, мисля, че нито Петървет нито Chamy са опитали да скрият самоличността и професията си по какъвто и да било начин. Даже напротив - и двамата започнаха с това в първите си постове. В предния ти пост, обаче виждам известно обидно отношение, от което никой не печели. Така като те чета ми изглежда сякаш си имала неприятни изживявания свързани с хомеопатията или определени хомеопати. Ако мислиш, че това може да се дискутира и има връзка с темата, заповядай.

Мисля, че в този форум сме способни на по-високо ниво на дискусиите и ще се радвам, ако го покажем. Така де, като се запознаем с някого наживо и разберем какво работи, обикновено не бързаме да го наречем плъх или нещо от сорта. (Може би бих си позволил такова действие, ако се запозная с определени политици или адвокати, но това е друга тема.)
Активен
Time waits for no slave!
-- Napalm Death

Крем

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 58
Re:Хомеопатия и странични ефекти
« Отговор #128 -: 11-04-2013, 16:13:56 »

Изключително съм впечатлена от злостните и обидни коментари на Purelove. Много  pure love има в тях  tooth Добре поне, че са толкова забавно витиевати...

Петър, благодаря Ви, че положихте такова голямо усилие да изясните доводите си честно и откровено. Още повече Ви благодаря, че поканихте и Chamy да се включи, което наистина балансира информацията в много голяма степен. :flowers2:

Желая успех и на двама ви! :Content_22: :Content_22:
Активен

purelove

  • Гост
Re:Хомеопатия и странични ефекти
« Отговор #129 -: 11-04-2013, 16:43:26 »

Не мога да я разбера тази форумна полиция ! За пореден път затвърждавате това мое усещане, че не си заслужава човек да исказва мнение, особено ако не възгида в култ определени участници ?! Заигравката с извличане на „есенцията” от контекста, не знам кого е нужна. Плъха е много готино животно, но явно извеждането на детайла от сърцевината на проблема и внасяне на ваше си собствено тълкуване,  прави атмосфетара по-многоцветна.
Цитат
„Ако мислиш, че това може да се дискутира и има връзка с темата, заповядай.”
– Мислех, че вски може да споделя мнения свободно! Но явно става само с покана !

Що се отнася до ХИГИЕНАТА на форума – моля цитирайте участието ми с „ЗЛОСТНИ И ОБИДНИ” изрази. Ще се извиня на засегнатите лица !
Цитат
„Мисля, че в този форум сме способни на по-високо ниво на дискусиите”
– аз не квалифицирам хората на ниско и по-високо грамотни и интелигентни. Не знам кому е нужно подобно разделение. И защо се смята, че „високото ниво на дискусия”  ще е полезно за човек, тепърва прохождащ в материята, както и медицинския жаргон. Високото ниво на разглеждане на материята  е крайъгълен камък, който не генерира обектно-ориентиране в материята !
____________________________________________________
hdeshev , моля да изтриете профила (заедно с коментарите) ми  от форума ! Благодаря !
« Последна редакция: 11-04-2013, 16:52:42 от purelove »
Активен

hdeshev

  • Христо Дeшeв
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 845
  • Един ученик на пътя...
    • може би блог
Re:Хомеопатия и странични ефекти
« Отговор #130 -: 11-04-2013, 20:10:07 »

Хайде сега, форумна полиция. Изобщо не сме на нивото на полицейщината, която е стандартна практика по други форуми. Допълнително искам да уточня, че исках поста ми да е аналог на приятелско сръчкване с лакът. Иначе просто щях да изтрия няколко поста.

Допускам, че може да не сме се разбрали и емоциите са надделели. Ще предложа няколко разяснения за предния ми пост с надеждата да стане ясно, че не искам да гоним или да пречим на когото и да било.

Първо за обидите. Ако някой ми каже, че съм като плъх и имам "евтини "амбалажни" оправдания" (цитат) и после ми каже да не се обиждам, въпреки всичко бих усетил известен дискомфорт. Аз отдавна съм обръгнал и подобни форумни неволи не ме стряскат, но не мога да кажа същото за останалите участници. Припомням, че обидния език в постовете е и против форумните правила.

Второ - ограничаването на дискусията. Не искам да ограничавам и забранявам нищо. Понеже ти спомена предни неволи с хомеопати (даже с конкретни имена), исках да насоча разговора натам, защото можеше да излезе нещо важно в стил конкретните случаи с пациенти, които Петървет цитира от неговата практика.

Трето  - за нивото. Под ниско и високо ниво имах предвид дискусията, а не хората. Не казвам кой колко е грамотен и интелигентен, а искам да не се обиждаме и да се държим приятелски. Напомням - лекарите (хомеопатите и нехомеопатите) са се посветили на тази професия, защото искат (или са искали) да лекуват хората. Когато си го представя това и най-големите ми мрънкания срещу некачествени здравни услуги започват да придобиват друга окраска.

Засега толкова от мен. Предлагам продължението на дискусията за форумната полиция и правилата да се случва в раздела за предложения и препоръки към форума, за да не спамим излишно в темата за хомеопатията.
Активен
Time waits for no slave!
-- Napalm Death

Chamy

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 13
Re:Хомеопатия и странични ефекти
« Отговор #131 -: 11-04-2013, 20:39:50 »

Не е ли по-добре да си говорим за хомеопатия. 
Защо не бива да се самолекуваме или да лекуваме близките си?  Защото е трудно да останеш НЕПРЕДУБЕДЕН НАБЛЮДАТЕЛ, каквото е изискването на Ханеман към хомеопата. Това изискване остава непроменено повече от 200 години. Това е основата на хомеопатичното интервю.
 
НАБЛЮДЕНИЕТО  - какво е най-характерното в пациента, какво отличава неговата астма или обрив от всички останали пациенти с астма или обрив, какво е това, което се повтаря като модел, как се преживява...

Не можеш да останеш непредубеден наблюдател, ако  скъп човек е болен и страда, ако това е детето ти, или майка ти.

Не можеш да останеш непредубеден наблюдател, ако някой срещу теб те обижда  или наранява – дори да е близък  или приятел.

Хомеопатът е „екранът”, на който се прожектира историята на пациента, можеш да съчувстваш, да бъдеш емпатичен, но не бива да се въвличаш в историята, защото се превръщаш в ... част от историята.  А това не върши работа. Само от дистанция се вижда цялата картина,  отблизо виждаме отделните парченца...
Болестта, каквато и да е тя е израз на цялото, на централното нарушение в организма. Този израз може да е локален – на определено място, или по определено време,  но и като локален той изразява общото, централното. Само в този случай, ако успеем да видим цялото може да се открие  лекарство, което ще излекува, а не само лекува. Предимството на хомеопатията е в това – да ИЗЛЕУКУВА, а не просто да ЛЕКУВА. В противен случай се справяме само с локалния сипмтом. Добре, премахваме обрива, но не и болестта, тя ще се прояви на друго място, под друг вид  или в друго време. Именно защото сме действали локално.  А защо се появява на друго място – жизнената сила е интелигентна, тя всячески иска да ви покаже, че нещо не е наред, и това, дето сте го премахнали не е пътя, трябва да се направи още нещо – не разбираш, ами ето ти още един-два симптома.

Детето ви вдига висока температура, 39 градуса и повечето хомеопатично образовани майки дават беладона. Един път сработва, един път – не. Защо ли? Защото освен висока температура беладона има и други важни характеристики – малинови устни, малинов език, горещина, която остава в ръцете ви, делирно поведение, студени крайници ... и най-вече – внезапност на симптомите. Ако детенцето е вдигало цял ден постепенно температура и накрая е стигнала до 39 – това не е беладона – няма я най-важната характеристика – внезапността, остър миазъм! Но ако се обадите на хомеопата си, той ще ви попита за симптомите и ще ви каже кое би било по-подходящо в случая. За съжаление, често става обратното, майката най-напред  дава лекарството и после звъни.  А детенцето страда. Страда и майката – и ... хомеопатията не работи.
Активен

Ros

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 614
Re:Хомеопатия и странични ефекти
« Отговор #132 -: 11-04-2013, 21:07:34 »

Chamy,привет, имам следния въпрос.
Лекуват ли се успешно лишеи със средствата на хомеопатията?

Ясно ми е, че въпросът е много общ и от дистанция няма как да се изясни, но , моля, за също така общ отговор с насочващ характер, за да  се ориентирам донякъде.
« Последна редакция: 11-04-2013, 21:18:50 от Ros »
Активен

Chamy

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 13
Re:Хомеопатия и странични ефекти
« Отговор #133 -: 11-04-2013, 21:47:42 »

В хомеопатията се лекува човека с лишей, а не лишеят на човека. Т.е. ако се намери лекарството за човека с лишей, то това лекарство ще излекува не само лишея, а и всички други симптоми. Това се нарича конституционално лекарство. С конституционалното лекарство се получава излекуване. По принцип може да се лекува самият лишей с друго, органно лекарство и лишеят да изчезне. Може да изчезне завинаги, ако това органно лекарство съвпада с конституционалното (това е твоето, лично лекарство). Ако не съвпада - в някакъв момент  ще се появи пак, или вместо лишей ще се появи друг симптом. Обикновено болестта влиза отвън навътре, от кожата навътре и излиза по обратния път. Ако един кожен проблем се потисне - т.е. кожният проблем не се излекува, а се маскира, премахва се чрез някакво лекарство, и тогава говорим за потискане, т.е. болестта влиза навътре. Много от детските астми например са вследствие на потиснати обриви. И въобще потиснатите обриви (с мазила, с кортизонови препарати, дори и хомеопатични лекарства) вкарват болестта навътре. И обратното, когато една астма се излекува, тя излиза на повърхността, и в обратен ред се появяват кожните симптоми. После - те трябва да се излекуват и  чак тогава говорим за пълното излекуване.
Активен

Ros

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 614
Re:Хомеопатия и странични ефекти
« Отговор #134 -: 11-04-2013, 22:11:00 »

Chamy , благодаря за отговора  :love_026:

Chamy

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 13
Re:Хомеопатия и странични ефекти
« Отговор #135 -: 13-04-2013, 01:26:23 »

Хомеопатична аптечка за предродилна зала:
Ако няма разкритие:
1. CIMICIFUGA RACEMOSA  30 СН – (в аптеките се продава под името ACTAEA RACEMOSA).
2. Ако след час-два няма ефект – CAULOPHYLLUM 30 СН – със сигурност ще предизвика разкритие. Използва се също и когато няма достатъчно контракции по време на раждането и пациентката се чувства изчерпана и раздразнителна.
3. След раждането – ARNICA 30 или 200 СН – заради наранявания, охлузвания и т.н.
(Хомеопатични лекарства в потенция над 30 СН се продават в аптека Хомеофарм на ул. Чаталджа № 15)

Активен

monika

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 75
Re:Хомеопатия и странични ефекти
« Отговор #136 -: 17-04-2013, 11:46:24 »


Здравей ,Chamy!
Чудех се да пиша или да не пиша,не съм хомеопат ,но не ми се ще точно в тази тема да се дават препоръки .Доколкото съм чела и в друг форум не може да се дават препоръки за дадено ХЛ ,нали едно ХЛ покрива хиляди симптоми и нали трябва да се прецени в конкретния момент само от това какви симптоми предизвиква дадено състояние като бременност или заболяване и е абсолютно индивидоално.

Например Thuja occidentalis е ОГРОМНО хомеопатично лекарство с доказани точно 9419 симптома в реперториума тоест има 9419 основания да бъде предписана. Някой практикуващи хомеопати я предписват след ваксинация .Тоест много практикуващи хомеопати препоръчват на всички деца Тhuja след ваксина,което съвсем не е индивидоално и не се има предвид какво предизвиква състоянието.  Доколкото зная в хомеопатията НЕ се предписва на общо основание......

Не е ли същото и за CIMICIFUGA RACEMOSA ,CAULOPHYLLUM , ARNICA 30 и не трябва ли независимо от заболяванията или състояния, като раждане или след раждане  да се преценят не от състоянието,а от това каво предизвикват даденото заболяване или състояние ?
Активен

Chamy

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 13
Re:Хомеопатия и странични ефекти
« Отговор #137 -: 17-04-2013, 16:24:00 »

В случая става дума за органотропни лекарства - те имат точно такова приложение. Цимицифуга и Колофилум се използват когато няма разкритие - затова се дават в ниска, 30 С потенция. Така както арника и календула се дават при наранявания, когато усещането е като натъртено и наранено. Туя се дава в 30 С преди и след ваксина за да се избегнат страничните ефекти. има няколко л-ва в хомеопатията, които се дават ситуационно, а не с оглед на конституционалната картина на пациента. едни от тях са и изброените. така че може да давате туя преди и след ваксина, за да няма странични ефекти - като превенция. А останалите - по предписание на хомеопат.
Активен

Nelli

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 141
Re:Хомеопатия и странични ефекти
« Отговор #138 -: 17-04-2013, 16:27:13 »

Покрай хомеопатичната дискусия аз  се зачудих друго - ако имаме кожно заболяване или нещо повърхностно, което се опитваме да повлияем с билки, хума, смрадлика и т.н., доколко това ще е потискане на симптоми, ако приемем, че в огромен процент тези външни симптоми са израз на вътрешни телесни проблеми?
 По-правилно ли би било да оставим нещата на самосправяне или поне непотискане и търсене на вътрешната обусловеност?
Активен

Chamy

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 13
Re:Хомеопатия и странични ефекти
« Отговор #139 -: 17-04-2013, 22:14:13 »

А защо трябва да мислим за потискане - все пак фитотерапията е първата лечителска практика в света и най-разпространената в света. Билките помагат, хумата помага, но аз лично препоръчвам да не се правят две терапии едновременно, защото тогава не можем да разберем кое работи. Ако се лекувате хомеопатично, останете само при хомеопатията, ако не помага - естествено опитвате друго, но не успоредно. Същото се отнася да иглотерапията и всички алтернативни методи. Но, това, разбира се, е моят опит. Всеки решава сам за себе си.
Понякога тези външни симптоми могат да преминат сами чрез промяна на диетата, на начина на живот, на премахване на дразнителя. Често давам този пример - ако държите ръката си върху котлона, не взимате с другата ръка лекарство против изгаряне, просто си махате ръката от горещото. Ако живеете във влажно мазе, колкото и лекарства против мухъл да взимате, там имате постоянен дразнител, ако имате алергия към котки и котката ви спи на врата - ще продължите да кашляте или да се изривате. Разбира се, хомеопатичното лечение ще повиши вашата устойчивост към дразнителя, но най-добре е да промените ситуацията и да избегнете дразнителя (разбира се, когато това е възможно.   :)
Активен
 

Страницата е създадена за 0.092 секунди с 23 запитвания.