Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Хомеопатия и странични ефекти  (Прочетена 157604 пъти)

PEPINA

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 10
Re:Хомеопатия и странични ефекти
« Отговор #20 -: 01-03-2013, 13:57:52 »

Съжалявам, натиснах нещо и сесията свърши! :-[ Но да продължа..
Въпреки, ме лекуващите ме лекари  и други лекари и лечители, ме уверяваха, че получения при мене отрицателен ефект НЕ МОЖЕ  да бъде от хомеопатията, защото тя е безвредна, аз започнах да търся отговори на моите въпроси и мисля , че вече съм намерила що годе смислено обяснение. Вече съм уверена , че приложената при мене хомеопатия е довела до влошаване на състоянието ми /потвърдено и от д-р Атанас Гълъбов/. Вече ми е трудно да вярвам на когото и на каквото и да било, и се опитвам да вървя на пред с оптимизъм. Накратко- хомеопатията, приложена по неправилен начин ви разболява от това, от което ви лекува. Ако някой случайно, се интересува от по-вече подробности, може да ми пише на пощата:
pepinapencheva@abv.bg

П.П. Лекувана съм от титуловани специалисти с много тапии  и награди.
Активен

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист
Re:Хомеопатия и странични ефекти
« Отговор #21 -: 01-03-2013, 14:23:30 »

PEPINA, похвално е , че си решила да споделиш и на нас.  :fluretaa:
Но мисля , че поне засега е достатъчно безопасно ( но и полезно :) ) да поразкажеш и по-подробно, ако разбира се , ти е удобно.

 Мое лично усещане е , че не бива да имаш страх от възможно влошаване  при други методики и препарати.( че тогава самият страх ще се превърне в пречка :) )
  Съвсем резонно е големият страх да остане само при хомеопатията ( евентуално и при някои енергийни практики от сорта на рейки, ребъртинг, холотропно дишане..), защото тя е много по-различна като същност на въздействие. При нея ,(както и при гореизброените + и при ваксините) се случва груба намеса в логиката на самия организъм! Това е вид препрограмиране ( "ремап" в силовия тунинг при автомобилите) , което препрограмиране обаче не го прави самата природа ( и организъм) , а някой , който има смелостта да се конкурира с нея по съвършенство :)  
« Последна редакция: 01-03-2013, 14:27:36 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

monika

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 75
Re:Хомеопатия и странични ефекти
« Отговор #22 -: 03-03-2013, 10:02:21 »


Здравей PEPINA,
огромно благодаря ,че си се регистрирала за да споделиш!!  Именно за това пуснах тази тема и се надявам все повече хора да споделят и све повече хора да разберат ,че хомеопатията не е безобидна и най вече истинските хомеопати са твърде малко и така става още по опасна.

Определено ще ти пиша на лични да ми разкажеш по подробно, ще ти пратя и лична история на приятелка която я няма в темата.Ще се радвам и да споделиш нещо от приживяните симптоми тук .
Активен

PEPINA

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 10
Re:Хомеопатия и странични ефекти
« Отговор #23 -: 04-03-2013, 12:05:41 »

Здравейте от мен. Нямам много време да споделям във форуми, но ще напиша накратко моята история.
Имам миома на матката и след раждането тя нарастна до 9см. Доктор Ивелин Димитров- най- добрия и титулован /уж/ хомеопат в града ми /Русе/ каза, че е лекувал и по-големи туморни образования и в началото на лятото на 2010г. започнахме хомеопатично лечение. Няма да изписвам всички неща , които ми предписа но бяха 6-7 Боаронски гранули и допълнително билкови добавки, които в последствие разбрах, че се дават на жени в менопауза и са противопоказни за миома. Тогава станах много нервна и избухлива, буквално за седмици, коремът ми нарастна като топка и миомата с цялата матка достигна 15см. Доктора каза , че нищо по-вече не може да направи и ме прати на операция. Почти две години по-късно се срещнах с д-р Хинков , който лекува с хомеопатия и други средства и той ми предложи лечение. Познат е на съпругът ми и не ми взе пари за прегледите. Изписаните от него хомеопатични лекарства , бяха по-малко на брой, но почти идентични с първите. Аз предварително споделих с него за предишното си лечение, но той беше категоричен, че нарастването на миомата  не може да е в следствие на хомеопатията, защото това не са хормонални лекарства. След близо три месеца вземане на тези хомеопатични лекарства , пак по определена схема, два рейки сеанса и редовна акупунктура, аз отново усетих нарастване на корема. Но преди това се появиха симптоми като: сутришно гадене, подуване на гърдите, нервно напрежение, кафява вертикална линия на корема, намаляване на окосмяването по краката - същите както като бях бременна. Докторът също констатира увеличаване на миомата и спряхме лечениет. Той не знаеше защо тялото ми е реагирало така , но отново беше категоричен, че това не може да е от хомеопатията. Следва да уточня, че редовно следя миомата, и съм категорична, че тя нарастваше само през периодите на "леченията". Това е накратко моята история. Сега съм подут корем като бременна и не знам дали процесът е въобще обратим. След като изчетох доста неща ,  и потърсих отговори на моите въпроси , включително и в този форум , за сега най-логичното за мен обяснение е , че
усложненията са в резултат от хомеопатичното лечение. Познавам жена излекувана от миома -6см. със такава хомеопатия, но от лекар от друг град. Явно вината не  е в матода , а в приложението му. Сега се замислям за т.н. скенар-терапия , но още не съм нищо решила и все още си "ближа ранита"
Това е от мен. Надявам се да съм била полезна.
П.П. Доктор Хинков не ми назначи лекарствата от първи я преглед, а спомена , че ще въведе данните от хомеопатичното интервю в компютъра, и тогава ще ми назначи лечението. Останах с впечатлението, че има специална компютърна програма, в която се въвеждат определени симптоми и параметри и тя показва, какво да се изпише като медикаменти. След като вече изчетох за принципите на класическата хомеопатия , това сега ми звучи БЕЗУМНО!
Активен

Крем

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 58
Re:Хомеопатия и странични ефекти
« Отговор #24 -: 04-03-2013, 13:43:11 »

Пепина, лечението на хронични болести с методите на боаронската хомеопатия е, меко казано, изключително опасно. Тя няма нищо общо с класическата хомеопатия като методология. Съветвам Ви, ако искате чрез хомеопатия да се лекувате, да се свържете с истински класически хомеопат. Класически хомеопат никога не изписва повече от едно-единствено лекарство за даден период и това е едно от нещата, по които можете да разберете с какъв вид хомеопат си имате работа. Боаронци изписват хомеопатични лекарства, използвайки принципите на алопатичната медицина, с което обикновено случаят се замазва и оплита, а много често и влошава.
Активен

Тихия

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 740
  • Болката е неизбежна. Страданието - по желание.
Re:Хомеопатия и странични ефекти
« Отговор #25 -: 04-03-2013, 14:05:42 »

Пепина, не разбрах от написаното какъв начин на живот водиш. С какво се храниш, двигателен режим, околна среда... Създателят освен дух, ни е дал изключителен инструмент  - нашето тяло. Дай му подходящото гориво и то ще се справи с всякакви предизвикателства. Попрочети повече по темата. В този форум има достатъчно информация за да защитиш дисертация на тема "здравословен начин на живот".
Активен
Да виждаш е събитие на съзнанието, а не зрителна реакция.

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист
Re:Хомеопатия и странични ефекти
« Отговор #26 -: 04-03-2013, 23:00:16 »

Да, и аз  благодаря на Пепина. По отношение на хомеопатията - Крем правилно отбеляза.
 Вероятно ти е писнало от съвети, и мен  не си ме питала, че да се обаждам , ама и аз съм си такъв - нещо като ми напира ,гледам да не го задържам..  :)   
Пепина, всичките изброени от теб методи  принадлежат до един към "пасивните" ( меко казано,  а по-грубичко - "мързеливи" :) ) методики , които при по-сериозни заболявания са  твърде немощни. Да , има резултати, ама.. ( за акупунктура специално пък въобще не съм чул да оправи нещо ..)
Ако държиш да  останеш при тях, погледни поне  за Тодикамп , ММС, АСД-2 ... (Там поне рискове няма ,а и те сами по себе си са доста "потентни" препарати  :) ) билки също има много добри..
Но най-добре , естествено, е  успоредно преминаване  И към активни мероприятия , които да мобилизират  потенциала на тябото към самоизцеряване - прочистване, гладуване, хранене ... ( изреждането им вече е станало банално .. :) )   
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

PEPINA

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 10
Re:Хомеопатия и странични ефекти
« Отговор #27 -: 05-03-2013, 10:45:00 »

 Здравейте и благодаря на всички, които ми писаха и изпратиха своите съвети. Аз вярвам, че човек, не е една торба с органи, от която всеки може да си реже и вади каквото иска. За мен човек е единство между тяло, ум и дух и се опитвам в живота си да се придържам към тази максима. Вегетарианка съм от 18г., като не мога да кажа, че винаги съм се хранила по най-правилния /според мен/ начин, но се опитвам да спазвам , доколкото мога основните правила: много сурови плодове и зеленчуци, ядки, кълнове, не пържа, не употребявам нерафинирани храни, правя йога и когато мога бягам на стадиона. Съпругът ми и той е вегетарианец, спортувал е карате и кик-бокс , така че намирам съмишленици в негово лице и на детето ми като можем да сме на стадиона и да спортуваме. Чета доста философска литература и съм наясно , че човек сам гради съдбата си и всичко е в неговите ръце / и ум/. Вярвам в божествения произход на човека, и това ми дава сили /поне за сега / да се противопоставям на натиска, оказан ми от лекари и близки да ме изкормят и да ме пратя в критическата на моята възраст, обречена да пия хормони докато съм жива. Опитала съм много неща за лечението си- гладуване на плодове / до 5дни/, житен режим, билки и какво ли още не. От близо година се опитвам да съм веган, като съм свела до минимум млечните продукти. Сигурно няма друг човек , изпил толкова много илачи като мен - билкови тинктури, кислородни капки , РНК глупости и прочее. Хидила съм дори на психолог, тъй-като търся и духовните или ментални причини за болестта си . Четох доста неща от Луиз Хей, Валерий Синелников, Вадим Зеланд. Работя от скоро и с ТЕС /техника за емоционална свобода/, опитвам се да визуализирам, винаги се настройвам положително за деня. Опитвам се да правя всичко, което зависи от мен, не съм се предала още, но явно някъде бъркам или не полагам достатъчно усилия. В началото на февруари бях на преглед при прехваления д-р Горчев от Плевен и останах много разочарована. Няма да влизам в подробности, но за 6минути преглед ми взеха 60лв и в мен останаха като ехо думите му :"Вие сте много болна!". Това беше на път тотално да ме извади от релси и да ме обезкуражи, плаках много, но реших да се мобилизирам и да продължавам да се боря. Не знам дали, ако тези увеличения са от хомеопатията, изобщо процесът е обратим. При мен нещата са доста "огромни" и едва ли нещо може ми помогне, но както казват шопите "Нема начин да нема начин!" Дано не съм отегчила някой с моите писания, а и пиша малко несвързано, защото бързам /в момента съм на работа/.
Благодаря на създателите на този сайт, защото много ми харесва и споделя моите възгледи за живота! :)
Активен

sis

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 173
Re:Хомеопатия и странични ефекти
« Отговор #28 -: 05-03-2013, 11:48:21 »



  Пепина, стискам палци и вярвам, че ще се справиш със здравословния си проблем.
   
  Аз също  искам да ти помогна със съвет, разгледай в книгата на д-р Атанас Михайлов"Въведение в природолечението моята практика" има описани подобни на твоя случай. Няма да сбъркаш, ако си запишеш
час и се посъветваш и с него.
 Разгледай и книгата на д-р Олга Елисеева "Класическо природосъобразно прочистване-цялостна програма
за лечение и възстановяване на организма". Желая ти от сърце успех!
.
Активен

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист
Re:Хомеопатия и странични ефекти
« Отговор #29 -: 05-03-2013, 14:03:33 »

PEPINA, пробвала си почти всичко , само не и методиката ,  с която толкова хора  са постигнали ликвидиране   на тежки , много по-тежки  състояния от твоето. Без да са платили и стотинка! И отдавна  са забравили..
" Не ти трябва вярата , която повдига планини, където има техническата възможност да се повдигне планина" :)  
Погледни сама - http://www.golodanie.su/forum/forumdisplay.php?f=12
Всичко отстъпва - и  "Бехтерев" и  множествената склероза..и какво ли не..
 (4 дни плодоядене няма нищо общо с идеята на  лечебното гладуване )
http://www.golodanie.su/forum/showthread.php?t=4225
(Излекуване на киста и миома на матката с помощта на сухи 7 -дневни гладувания)
http://www.golodanie.su/forum/showthread.php?t=12822
Тема: "Миома. Излекуване със сухи каскадни гладувания".
Ето какво споделя съфорумец в пост №195 :
Примерно того же размера была миома у моей жены.Удалось с помощью голодания ее убрать. Но чего это стоило! В течение года водное голодание 20+30+20+30.Начала в Минске под руководством Войтовича, следующие 3 самостоятельно.Самое тяжелое состояние, когда миома стала быстро рассасываться, состояние тяжелейшего отравления. Но все получилось!
( Същият размер миома имаше и моята жена. Успяхме да я махнем с гладуване. Но какво ни струваше това! Два пъти по 20 дни и два пъти по 30 дни на вода! Първото под ръководството на Войтович, следващите три - сама.  Най-тежкото състояние е когато миомата започне да се разгражда, състояние на най-тежко отравяне. Но всичко се получи!)

Извинявам се за спама. ( темата е за хомеопатията :) )
« Последна редакция: 05-03-2013, 14:23:54 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

PEPINA

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 10
Re:Хомеопатия и странични ефекти
« Отговор #30 -: 05-03-2013, 15:34:17 »

Благодаря за съветите, чела съм доста за гладуването - и сухо и на урина. Вярвам в неговите лечебни възможности, но честно казано се страхувам от продължително такова. Аз съм слаба по натура и дори сега, само след няколко дни на почти суровоядство вече се чувствам доста отмаляла и изтощена. Храня със със плодове, зеленчуци, ядки, печени картофи, кълнове , чайове, но проблемът е , че съм с доста ниско кръвно и когато вървя направо залитам. Обикновено се оправям с подсолена чаша айрян, но сега като не приема и млечни, не мога и това да направя. В момента кръвното ми е 90/60 и страшно ми се спи. Предполагам, че е от намалените калории, които приемам, но ако имате някакво друго обяснение или съвет, ще съм благодарна да го споделите. Житния режим го изкарах само до 7-я ден по същите причини. Не съм преставала да ходя на работа и ежедневието ми е доста динамично. Наясно съм, че има очистителни кризи и това до голяма степен са нормални реакции на тялото, но си мисля, че по-дълго гладуване трябва да се прави под наблюдението на добри специалисти и в подходяща обстановка. Не мисля, че в България има такива, поне аз не знам. Може би от моите постове не е станало ясно, но след хомеопатичните лечения миомата стана ОГРОМНА. Цялата матка е като топка с размери 15-16см., отговаряща на 6 месечна бременност, според д-р Горчев, не било останало почти никаква здрава тъкан. В такъв тежък случай мисля, че ако нещата са обратими, това ще става доста бавно. Освен това се опасявам, че ако е вярно и хомеопатията действа и напред във времето, то не се знае каква точно "информация" е получило тялото ми от тези лекарства и как ще се развиват нещата по-нататък. Аз продължавам с веганството и суровоядството , доколкото е по силите ми , пък ще видим. Дано не ме обвините в слабохарактерност и страхливост, но поне за сега не обмислям продължително гладуване. Доста съм отслабнала, коремът ми е само кожа и кости и една огромна топка, и затова ще го давам по-плавно и по-полека с глада. Благодаря на всички за отзивите.
Активен

Marry An

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 13
Re:Хомеопатия и странични ефекти
« Отговор #31 -: 05-03-2013, 16:45:51 »

Здравей, Пепина!
И аз като теб съм с миома на матката -9 см.
И аз  пих  какви ли не билкови комбинации и то продължително време. Чела съм повечето книги, които изброяващ, че и повече – интересувайки се от причините за появата  и. Гладувам от години – на плодове и чай ( 20 и повече дни) над 10 пъти, само на дестилирана вода –два пъти по 20 дни и наскоро за 30 дни. Сухо гладуване –по 3, 5   дни (няколко пъти). Моето кръвно също беше ниско преди гладуванията, а сега  си е съвсем нормално.Правя пречиствания  на тялото.Занимавах се с йога, а понастояшем правя упражнения (по Ниши) и  един комплекс от  специални упражнения.  Относно хомеопатията – интересувала съм се и в тази насока, обаче  ми се струва, че ако се пие светена вода вместо хомеопатичен разтвор, май ще е по-добре, а и е безплатно.
Миомата ми не расте, но и не намалява особено много.

По съвет на бате Бино преди няколко месеца се срещнах с лечителя Владимир Бошнаков. Даде ми няколко  билкови  рецепти  да си избера. Избрах една за голяма миома (една жена  с миома, колкото бебешка главичка я e  пила 3 години и се излекувала). Рецептата е: По една супена лъжица изсушени листа от  плачеща върба  и  овчарска торбичка се заливат с  0.5 л. вряща вода, ври 10 мин. и се прецежда. Пие се 3 пъти 30 мин. преди хранене. Пия я вече 5  месеца, с едно прекъсване за гладуване на вода от 30 дни и захранване 15 дни.Отскоро правя и  промивки по следната рецепта, която намерих  тук:

http://narodpomojet.ru/lechenie-miomy-matki-narodnymi-sredstvami.html

„Ингредиенты: питьевая сода (2 чайных ложки), 2 литра воды температурой 40-42 градуса.
Приготовление: Развести соду в тёплой воде и делать спринцевания в дни менструации. Длительность лечения составляет не менее шести месяцев.”

Две чаени лъжички сода бикарбонат  се разбъркват в 2 литра вода с температура 40-42 градуса и се правят промивки в дните на менструация.Продължителността на лечението е не по-малко от 6 месеца.
Предстои ми да започна скоро и каскадно сухо гладуване.
Продължавам да се боря и  пиша всичко това, за да ти вдъхна кураж и ти да продължиш в този дух.
Активен

monika

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 75
Re:Хомеопатия и странични ефекти
« Отговор #32 -: 06-03-2013, 20:47:50 »

Marry An поздравления за големия дух който притежаваш  :thankyou: няма начин да не се справиш!
Гладуването или по точно казано самолечението с вода и сухото гладуване са едни от най мощните лечебни методи и ще се радвам да споделиш по нататъка дали са помогнали.Билките също са доказали не веднъж лечебните си действия .
Ще чакаме да споделиш всичко което мислиш би помогнало.... :)

Попадала ли ти е книгата "Клетъчно пробуждане " на Барбара Рен?
 :flowers2:
Активен

Marry An

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 13
Re:Хомеопатия и странични ефекти
« Отговор #33 -: 07-03-2013, 18:34:10 »

Книгата не ми е попадала, но сега прочетох малък откъс от нея и тя събуди  голям интерес у мен. Обезателно, ще си я купя. Благодаря monika!
Активен

Тихия

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 740
  • Болката е неизбежна. Страданието - по желание.
Re:Хомеопатия и странични ефекти
« Отговор #34 -: 07-03-2013, 19:40:16 »

Пепина, мила, изгубила си много време с палеативно лечение. Но каквото станало, станало. Според мен можеш да победиш болеста, въпреки напредналата фаза. Няма да стане обаче със сегашния ти начин на живот. Пълна промяна. Спри за известно време работа. Смени ако можеш обстановката с планинска такава. Ограничи контактите си. Тези неща ще ти помогнат да разбереш повече себе си. Да се вглъбиш в енергийното си тяло, което според мен е предизвикало появата на болестта ти. Извини ме ако звуча твърде директно, но така мисля. Прегръщам те!
И ... ВЯРВАЙ!
Активен
Да виждаш е събитие на съзнанието, а не зрителна реакция.

PEPINA

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 10
Re:Хомеопатия и странични ефекти
« Отговор #35 -: 08-03-2013, 13:13:39 »

Благодаря за съветите!
Аз също усещам инстиктивно, че трябва да спра тоя бяг, че ми липсва досегът  природата, и трябва да съм спокойна и уверена. Уви явно съм слаба и страхлива, защото на този етап няма как да станат моите планове, които се препокриват с тези на Тихия. Причините са банални: заеми, наеми, семейни и служебни връзки, дете на детска градина, и прочее неща, от които не се оплаквам, но по някакъв начин ме спират. Не случайно казах причини, защото човек ги търси , когато се оправдава в невъзможността си да направи нещо. Отдавна съм искала просто да избягам /със семейството разбира се / някъде далеч от моя шумен и мръсен град, да ме събуждат песните на птичките, да пия изворна вода и да копая в зеленчуковата си градинка, ама това са  само мечти. Понякога имам само едно желание - просто да се наспя, без никой и нищо да ме буди, да стана от леглото когато аз поиска. Пак се размечтах! Осъзнавам, че всички отговори на моите въпроси са вътре в мен , и в мен е силата, която може да излекува, просто не трябва да й преча.
Аз за мен си имам обяснение за нещата, които ми се случват. Продължавам да анализирам и изучавам себе си, мислите и чувствата , които ме вълнуват, чета доста по въпроса, но явно трябват и действия.
Активен

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист
Re:Хомеопатия и странични ефекти
« Отговор #36 -: 08-03-2013, 13:32:57 »

 :flower: :flower: :flower:
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

Тихия

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 740
  • Болката е неизбежна. Страданието - по желание.
Re:Хомеопатия и странични ефекти
« Отговор #37 -: 09-03-2013, 13:00:42 »

 :heart_2:
Активен
Да виждаш е събитие на съзнанието, а не зрителна реакция.

monika

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 75
Re:Хомеопатия и странични ефекти
« Отговор #38 -: 19-03-2013, 12:19:41 »

Ето нещо което ми сподели една дама която ще остане анонимна поради споменатите имена на хомеопати.Разбира се никой не може да докаже,че новопоявилото му се заболяване е причинено от неправилно ХЛ ,но затова има много примери ,д-р Дюлгерски много добре обяснява  на 10 мин. от видеото http://tv7.bg/dobro-utro/news/9627332.html ,Ханеман е писал в Органона и  книгата на Прафул Виджейкър "Теория на подтискането" на руски: http://lib.rus.ec/b/182183/read#t10

Аз толкова много х.л. съм изпила... Каква ли щях да съм без тях!? Емоционално и физически...
Знам, че всеки път ако оправи едно нещо, нещо друго се променя... Че не можеш да коригираш само онова, което те тревожи, все има някаква изненада...
Преди години рисувах. Ама много. Ежедневно и ежечасно и навсякъде. Така си бях от край време.
След едно от лекарствата (вероятно със супер силна потенция), което Марио Бояджиев ми даде, в рамките на седмица спрях да рисувам. И до ден днешен не го правя, освен в случай, че в работата ми се наложи... не и за удоволствие, както преди...
При Мариана пък през есента взимах някакви лекарства - от едното получих супер чувствителност и болка в зъбите. На косъм се разминах с вадене поне на 2! А зъбите ми иначе са в отлично състояние, беше голям шок! Едновременно с това започна да ми е супер неприятно усещането на четката по зъбите, докато се мия, до ден днешен е така... След същото това лекарство цикъла ми е толкова слаб, че мога да карам на ежедневни превръзки, а нощем отсъства изобщо.. И това до ден днешен е така, а не е хубаво...
И като започнеш да търсиш лекарство за последните чисто нови проблеми, пробваш и пробваш, през това време месец и нещо просто чакаш... В един момент обстоятелствата толкова са се променили, толкова време е минало, нито последните проблеми са отстранени, а изначалния проблем от преди половин година, за който иначе си отишъл още си е налице.... Поне при мен е така
Активен

monika

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 75
Re:Хомеопатия и странични ефекти
« Отговор #39 -: 19-03-2013, 12:29:22 »

Ето друг пример с дете и на майка лекуваща се 15г с хомеопатия::

Здравейте,
В края на април синът ми имаше много силна суха кашлица и температура. Кашлицата беше толкова зле, че буквално нямаше и минута, в която да не кашля. Респективно едва заспиваше, а когато заспеше започваше да се буди на 2-5-10 минути от кашлицата.
Реших, че мога да му дам капки Хустил http://apteka.framar.bg/30003099/%D1%85%D1%83%D1%81%D1%82%D0%B8% … -30-%D0%BC%D0%BB- Понеже кашлицата беше наистина много зле реших, че ще му давам през 15 минути по 5 капки (той е на 3 години).
След третия прием от капките детето започна да вдига хипер рязко температура. Тресеше се... не, подскачаше в ръцете ми и плачеше, че му е студено. Никога не е бил в това състояние.
За 10 минути от 38 градуса (или малко по-малко) температурата се повиши до 40, 1, а беше пил Нурофен около час по-рано и той винаги му действа температуропонижаващо.
Никога не е бил с такава температура. Викнахме линейка.
Слава Богу в този момент престана да се тресе и аз започнах да го разсъбличам, за да охладим тялото. За около час и половина температурата му спадна обратно до 38.
Излишно е да казавам, че 4ти прием на капките нямаше. Не мога да съм сигурна, че рязкото повишаване на температурата е в следствие от тях, но не мога и да не си го помисля, ставайки толкова изведнъж и толкова непосредствено след тези капки.
Искам малко пост фактум да разбера дали действително е възможно това да е било реакция от Хустил?
Също и какво е потенция D6? Каква е разликата с CH потенциите? Влияе ли на съзнанието (а не само на физическото тяло) това разреждане?
За последното питам, защото преди да отсъства по болест от детската градина от там получих регулярния рипорт, че детето ми е супер весело, обича другите деца, видимо се чувства добре и щастливо в градината.
След като преболедува и се върна обратно на градина от там ми казаха, че той не е себе си. Че е различен. И малко едно такова не може точно да се определи в какво точно се състои разликата.
Не се усмихва, или като се усмихва/смее е не зашото е весел, а защото е направил някаква магария, малко злодейско едно такова...
На моменти е потиснат, угаснал, безрадостен и видимо не се чувства добре - така ми казаха от градината...
От както беше болен не иска да тръгва сутрин. От първия ден след това, от раз. Тръгването е супер трудно, без да има видима причина за това, а той винаги до този момент е обожавал да ходи на детска. Сутрин тичаше ухилен и доволен към колата, която го взима, за да се качи.
Има някакви моменти на "угасване" и сдухване, и някакво депресирано поведение и извън градината, причината не е в нея конкретно. И когато започне да капризничи или да се дразни, или да се държи лошо, в по-тежките му "пристъпи", тогава мога да видя, че това не е някакво детско инатене, а има нещо, което реално го измъчва отвътре! Има нещо, което го тормози, нещо, което не знам какво е и откъде е дошло и не зная как да му помогна!
Понеже се лекувам с хомеопатия от 15 години вече, лично съм установявала как хомеопатията изобщо, ама изобщо не е безвредна! Имала съм случаи с някакви лекарства, които са ме изпращали на дъното на страшни бездни и усещането никак не е приятно...
Страх ме е да се лекуват деца с хомеопатия, защото ако нещо такова се случи те няма как да ни го опишат. Нито е сигурно, че можем да поправим нещата. Опита ми показва, че лекарство понякога се намира много, много трудно....
Но ето, помислих си, че това като е комбиниран препарат може да се взима на общо основание. Комбинираните препарати обикновено се правят с ниски потенции и би трябвало да действат само на физическо ниво.
Видях тази потенция D6 и въпреки, че нищо не знам за D, не знам какво е различното от CH - не проверих в нета....
Сега се измъчвам, че тези капки да са му докарали това състояние и описах всичко това, за да получа потвърждение или разсейване на тревогата си... Евентуално и предложение за разрешение на проблема...
Благодаря на който имаше търпение да прочете дългия пост!......
:bouquet:
Активен
 

Страницата е създадена за 0.117 секунди с 23 запитвания.