Начало   Помощ Вход Регистрация  
Форум Земя назаемПречистване на духа и тялотоЗдравеТема: Хомеопатия и странични ефекти
Страници: 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12   Надолу
Изпечатай
Автор Тема: Хомеопатия и странични ефекти  (Прочетена 146910 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
monika
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 75


« Отговор #140 -: 18-04-2013, 07:51:33 »

Копирам това което ми е направило впечатление от друг форум :

 Има логика да се пие Arnica  за възстановяване, след операция или раждане.

Работата е там че Arnica не е единственото лекарство за това. ИМА СЛУЧАИ КОГАТО ТЯ НЕ СЕ ПРЕПОРЪЧВА. Staphisagria, например е по-показано лекарство, когато става дума за порезни рани, Аrnica има афинитет към разкъсни рани и травми, когато локалното усещане е като от натъртване + една много характерна делюзия: "Делюзия, че е добре" - травмата се е случила, човек страда и го боли, при все това казва, че нищо му няма; иска да бъде оставен и не иска никой да се приближава до него. Ако имаме травма (разкъсна или от удар) с усещане за натъртено + делюзия че е добре - ОК тогава има смисъл да се дава Arnica, иначе НЕ.
Друго лекарство, което често се използва за следоперативно възстановяване е Bellis perennis, което също има своята картина.
Активен
monika
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 75


« Отговор #141 -: 18-04-2013, 07:54:02 »

Пропуснала съм най важната част:

Не можа да раздавате Arnica на децата и близките си на общо основание, просто защото сте прочели че се дава това лекарство при всяка травма. Това е нонсенс.
Активен
Chamy
Young
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 13


« Отговор #142 -: 20-04-2013, 00:01:59 »

Моника, съгласна съм с вас, не може да се дава арника просто така - това е картина на нараняване, насиняване, натъртване. Такова е усещането на цялото семейство Композите, където е и белис перенис. Белис се дава когато картината изглежда на арника, но арника не работи. Арника е в острия миазъм на семейството, т.е нещо се е случило изведнаж, като шок - каквото е падане, катастрофа, рязане (операция). Но всяко нараняване е специфично. А Белис е в раковия - т.е. тав ситуацията е на свръхконтрол и свръхусилие. При коремна операция по-често се дава стафизагрия, ако арниката не работи, при нараняване на очите - арника, стафизагрия и най-вече симфитум, при нараняване на главата - арника и натрум сулфурикум, особено ако след това има последствия ( болест от нараняване на главата). т.е. за всяко нараняване си има специфично лекарство, изразено в последвалата симптоматика.
Но продължавам да твърдя ( от опит), че след операция първото лекарство е най-добре да е арника. Забравете за делюзиите - човек може да живее на по-ниско йерярхично ниво, да няма делюзии, да няма дори ечоции и чувства в момента, а само физическо ниво - болка.  Когато си на ниво болка , на физически симптоми, няма как да се появяват делюзии. просто болка и това е.  Основното усещане на арника е огровният страх от ПРОНИКВАНЕ - от това и се разболява. А какво по-голямо проникване от скалпела! То си е като изнасилване на тъканта, нали.
И още - случаите, в които арника не се препоръчва е тогава, когато раната трябва да остане отворена по някаква причина - защото тя ще предизвика спиране на кървенето и бързо зарастване. СЪщо така не се препоръчва да се дава и преди операция - просто защото няма симптоматика за това. Ако човекът го е страх от операцията - това е друго, но не и натъртване или проникване. Smiley
Активен
Chamy
Young
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 13


« Отговор #143 -: 22-04-2013, 12:08:01 »

Отново се е разгоряла дискусията за страничните ефекти на хомеопатията. Ето какво пише Витулкас по повод на една статия в International Journal of Clinical Practice:
http://www.vithoulkas.com/images/stories/Articles/the_death_of_the_placebo_myth.pdf?goback=%2Egde_4753062_member_233507226
Малко е странно да обясняваш една терапия с плацебо-ефект и след това да твърдиш, че има странични ефекти!
Активен
бате Бино
Заместник админ
Hero Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 3973


дипломиран рекреативен специалист


« Отговор #144 -: 22-04-2013, 13:43:20 »

За запознатите изобщо не е странно даже , Chamy.  свиркам си Науката отдавна вече не е наука.. Няма и как да бъде , след като получава финансирането си главно от бизнеса.. А когато едно нещо е бизнес, това е истинският му приоритет - печалба за акционерите.
Знае се , че медицинските журнали винаги са били трибуната на Бигфарма и затова  други аплодисменти , освен за фармацевтични лекарства  и Монополна медицина , в тях  рядко са се чували.. Smiley
Биг фарма е основен рекламодател почти навсякъде и затова всички медии (вкл. "научните" списания )  трябва много да внимават как се изразяват за нея и за това, което я дразни .. намигам  Ще вземат да я разсърдят и отиде финансирането..  
Активен

Болницата беше прочута със своите готвачи.
Chamy
Young
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 13


« Отговор #145 -: 22-04-2013, 23:04:16 »

Фармацията, наркотиците и оръжията са трите кита, на които се крепи властта. Но оттук-оттам започва нещо да се кърти, май. Та, бате Бино, може да очакваме в някой светъл ден, да го отнесат не само банкерите (ония от офшорните тайни) ами и фармацията. хората все повече се вглеждат в начина си на живот, в алтернативните възможности за лечение, сдружават се, ето сега чета в новините, че са спрели тази гадна реклама за Церварикс -  ваксината срещу рака на шийката на матката , защото над 100 души  браво, аплодирам са подали оплакване до комисията за саморегулация. Мисля, че все повече има надежда  Smiley
Активен
shofilev
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 376


« Отговор #146 -: 23-04-2013, 00:02:13 »

Аз не съм толкова оптимистично настроен. Това, че някой е надигнал глас и нещо се е случило вследствие на това недоволство, само по себе си не означава, че нещата ще се променят генерално. Нали все пак трябва да има и нещо за пред обществото, малко хвърляне на прах в очите, та да мирува раята. Това, което виждам в общ план никак не ме кара да мисля, че хората стават все по-осъзнати, особено на тема здраве. Примери имам всеки ден пред себе си, понякога отчайващи и то говоря за сравнително интелигентни хора, не за такива, живеещи само за мига. Дори напротив - пускането на някоя истина, но тиражирана по иронично-присмехулен начин, така че да изглежда като нещо унизително, ако я вземеш на сериозно, води до това, че каквото и да обясняваш после на хората, те вече имат своя отговор на очевидни дори факти. И какво се получава - в повечето случаи ми казват, че сега всеки си пише и говори каквото иска и на нищо не можеш да вярваш, още повече пък на осмяно малцинство, което никога не би могло да надвие мощта на акулите, които дирижират спектакъла. Да не говорим, че хората, чисто психологически, не биха приели това, че официалните институции на най-високо ниво, съзнателно и умишлено ще ги заблуждават с користни цели - дори и това да изглежда очевидно. То е като допреди двадесетина години: "Ама това го казаха по телевизията", следователно то е вярно, само защото е съобщено по телевизията, без значение кой и какво цели. Телевизията не може да лъже, значи ти си говори каквото искаш - все едно, няма да ти повярваме. В днешно време манипулацията е в такива мащаби и използва такива методи, че никой стандартно мислещ човек не го допуска като реална възможност да е така. А каквото и да си говорим, повечето хора ще си останат стандартно мислещи.
Активен
Chamy
Young
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 13


« Отговор #147 -: 23-04-2013, 20:22:59 »

Е, shofilev, трудна работа е събуждането на "раята" - една дума, която определено не ми харесва - моята практика обаче показва, че все повече хора осъзнато се отнасят към здравето си. Имам пациенти, които не са чували за хомеопатия, но идват да опитат - и като им изнеса една "лекция" - започват да четат, да се просвещават, да питат. Мисля, че работата на всеки терапевт е донякъде и просветителска. А е много трудно ако десетилетия са ти промивали мозъка и са те тъпкали с материални дози лекарства все повече и повече, и знаеш рутинно - за всяка болка лекарство, та, много трудно се променя мисленето. Но се променя.  Аз не съм розов оптимист, но оптимизъм се прокрадва. Smiley
Активен
shofilev
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 376


« Отговор #148 -: 23-04-2013, 23:42:49 »

Да, Chamy, това, което правиш е ОК и така трябва да бъде. Но имай предвид, че при теб, като изключим вече осъзнатите, все пак идват само онези от стандартно мислещите хора, които имат някакъв несъзнателен или полуосъзнат стремеж да проверяват нещата, а не да се оставят безропотно да ги водят като стадо овце. (Неслучайно употребих думата "рая" - именно в онзи презрителен контекст ни възприемат нас, обикновените хора, онези, които са на върха и дърпат конците). Със сигурност ще има такива, които да разбират същността на проблема, но в процентно отношение спрямо всички други, няма дори да се доближат до половината от общата маса - това имах предвид.
Разбира се, когато човек прави нещо, трябва да вярва, че има смисъл в него и то ще даде своя плод рано или късно.
Активен
Nelli
Full member
***
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 139


« Отговор #149 -: 24-04-2013, 07:22:44 »

Chamy,
имам въпрос и се извинявам за вида му. Боря се с  влагалищна кандидоза, хронифицирана, пряк резултат при стрес и тревоги /калпав имунитет и слаба точка -лигавици/. Прави ми впечатление, че след последните експерименти с напоени тампони вътрешната среда е ок, но парцалчетата избиват отвън.
Сега се притеснявам, че ако последните ми опити са ефективни за тази точка, кандидата може "да се премести " в някой друг орган или система, където да няма видимо проявление и да продължи да ме токсикира.
Според теб, има ли такива основания, предвид същността на тези наши съжители по неволя, които няма как да премахнем изцяло от себе си, и така да се получи нещо като потискане на острия проблем или там каквото се води?
Ако някой от форума също  има мнение, благодаря за ориентирите, не искам да задълбочавам проблемите си от некомпетентност
« Последна редакция: 24-04-2013, 07:25:52 от Nelli » Активен
Chamy
Young
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 13


« Отговор #150 -: 24-04-2013, 10:05:59 »

shofilev, Ще съм рая или стадо само ако позволя! Въпрос на личен избор! Всеки отговаря за нивото си на компетентност/некомпетентност. Щом някой иска да е рая - нека си бъде. Но аз се надявам обществото да достигне онази 10-процентна граница на осъзнаване, която ще промени останалите 90%. За промените трябва натрупване и време, уви,  а ние сме толкова нетърпеливи, възпитани да прескачаме "петилетките". Голяма част от поколението днешни майки не искат да ваксинират децата си, или поне се интересуват от тази тема, я да си  спомним възможно ли беше това преди 25 години?
Nelli, защо не опиташ с ММС, билки или хомеопатия,  или нещо друго да се пребориш с кандидата. Тя е упорита. Може да обхване целия стомашно-чревен тракт, да се прехвърли на другия "отвор", както при теб... създава проблеми. Ако искаш да се самолекуваш, може би тази нова  "технология" за борба с паразитите - ММС - е подходяща, опитай.
Активен
Nelli
Full member
***
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 139


« Отговор #151 -: 24-04-2013, 10:22:12 »

Благодаря ти, Chamy,
аз ли не знам дали е упорита , пробвала съм знаен и незнаен "арсенал", ореховката-пелин-карамфил, тодикамп /помага, но не унищожава/, имах страхотни резултати с алкално хранене, но при обстоятелствата, досега цяр не открих, което не значи, че се отказвам, все още.
Хомеопатично се самолекувах, ясно как. Следващият път ще  е професионално
На този етап ще продължа с експериментите , дето имат някакъв ефект, но в момента ме  е страх наистина да не я преместя във вътрешен орган със сериозни последици. Ще потърся информация за ефектите на ММС в/у този проблем и ще пробвам.
Благодаря ти отново и много свеж и приятен ден! flowers2
Активен
sis
Full member
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 173


« Отговор #152 -: 24-04-2013, 10:48:17 »

 Един съвет и от мен, добре е да приемаш пчелен клей, пчелно млечице изобщо имуностимулатори.
Когато се увеличи имунитета, организмът сам ще успее да надвие кандидата.
Активен
Тихия
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 741


Болката е неизбежна. Страданието - по желание.


« Отговор #153 -: 24-04-2013, 12:09:20 »

Никой не може да те унижи без твоето съгласие. Има обаче и степени на осъзнаване. Импулсът в повечето случаи е страданието.
Активен

Да виждаш е събитие на съзнанието, а не зрителна реакция.
monika
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 75


« Отговор #154 -: 24-04-2013, 13:41:25 »

Nelli пробвала ли си Мравчено дърво /Лапачо/ ?
Активен
Nelli
Full member
***
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 139


« Отговор #155 -: 24-04-2013, 17:35:01 »

 sis , monika, благодаря, правих го, но точно за това имунитетът не се доказа.
Мравченото дърво не съм ползвала още, сега ще потърся информация, както и за ММС. Знам кое разруши баланса ми и какво ми трябва да го възстановя, но за момента нямам ресурса да го постигна, на чисто физическо ниво опитвам да държа нещата под контрол и в духа на темата , в която сме,  да не отиват навътре и надълбоко, във важни системи и органи.
За да не спамим истинската тема, нека не пишем повече за това тук, ако има нещо важно, моля ви да е на лични или с линк към правилна такава.
Благодаря ви flowers2Активен
papur72
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 68


« Отговор #156 -: 26-01-2014, 22:31:17 »

Мога да препоръчам книгата:Хомеопатичният лечебник на доктор Тайц:
http://www.bgbook.dir.bg/book.php?ID=12757
Активен
бате Бино
Заместник админ
Hero Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 3973


дипломиран рекреативен специалист


« Отговор #157 -: 27-01-2014, 14:32:11 »

Това е от резюмето към книгата:
Макар и да предлага прости схеми за самолечение, д-р Тайц многократно припомня, че хомеопатията е безвреден метод само в ръцете на опитен лекар-хомеопат. Веруюто му за лекаря на бъдещето е специалист, който владее целия спектър от народни и официални методи на медицината - от тайните на древните лечители, до супермодерната инструментална, лабораторна диагностика и съвременните терапевтични средства!"

Гениално вярно е. Само че според мен , да вярваш , че някога ще попаднеш на такъв специалист означава да си много по-голям утопист, даже от едновремешните т.н. "социалисти -утописти"  ухилен
Активен

Болницата беше прочута със своите готвачи.
veronika
Full member
***
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 129« Отговор #158 -: 27-01-2014, 15:42:37 »

Аз от личен опит смятам, че изобщо не е безопасна.
Опитвах да лекувам състоянието си с хомеопатия около 10 месеца.
Носа ми спря да тече и се отпуши на втория месец, обаче всичко останало започна да се
задълбочава и усложнява.
Бях типичен пример как проблема се подтиска и започнаха да се ангажират все по сложни системи вя организма ми.
Хомеопата смяташе, че това е лечебна криза и проблема избива, но чувствах че не беше така.
В един момент се осъзнах и спрях с хомеопатията и се пооправих.
Носа ми пак започна да тече, а по тежките проблеми отшумяха.
Активен
Vik
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 63


« Отговор #159 -: 12-02-2014, 09:20:32 »

veronikay, при теб или е започнало доказване на лекарството или са започнали да се вадят отдавна подтискане проблеми.

при моя хомеопат помня преди години как имаше един много странен случай, на човек над 50 години с тумор в мозъка (отписан да ходи да си мре, но благодарения на хомеопатията си е жив и здрав)  
Та при лечението, при него се проявил много интересен страничен ефект - силна миризма на чесън от главата му....
какво се оказа - на младини, като почнала да му капе косата му препоръчали да се маже с чесън или нещо от сорта....30 години по-късно това е извадено навън .....
та хомеопатията е способна да бръкне адски надълбоко в организма на човека и ако не се практикува от способен човек, може да стане много зле !
както казах в друга тема - понеже хомеопатията  е много модерна,  който не е решил , не се е писал хомеопат и ако попаднеш на такъв-  жална ти майка ....
Активен
Страници: 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12   Нагоре
Изпечатай
Форум Земя назаемПречистване на духа и тялотоЗдравеТема: Хомеопатия и странични ефекти
Отиди на: