Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: ''Захранване след плодоядене''  (Прочетена 5530 пъти)

faseas1

  • New
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 3

 :Confus_34:Моля, да опишете опита си относно плодово-чаената диета с мед и след това как протича захранването като прием на храна, количество и вид за всеки един ден по отделно. Предварително Ви благодаря!!!
« Последна редакция: 19-11-2012, 21:12:26 от faseas1 »
Активен

faseas1

  • New
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 3
Re:''Захранване след плодоядене''
« Отговор #1 -: 19-11-2012, 21:30:14 »

Моля, да опишете опита си относно плодово-чаен режим с мед и след това как протича захранването,(което да не включва месо, риба, яйца, мляко и производните му) като количество и вид за всеки един ден по отделно. Предварително Ви благодаря!!!
« Последна редакция: 19-11-2012, 21:32:42 от faseas1 »
Активен

purelove

  • Гост
Активен

purelove

  • Гост
Re:''Захранване след плодоядене''
« Отговор #3 -: 19-11-2012, 21:45:40 »

ЗАХРАНВАНЕ: ВЪЗСТАНОВИТЕЛНИЯТ ПЕРИОД В ДНИ.
ПЪРВИ ДЕН: Освен взиманите до момента плодо-ве, чай и мед, могат да бъдат включени зеленчуци в суровия им вид. Те изместват част от плодовете, които са били включени в часовете за храна -- обяд и вечеря. Подбират се тези зеленчуци, които ни предлага сезонът. Пролет - зеленолкстни, лятото - домати, краставици и т. н., зимата - зеле, моркови, ала-баш, гулии и пр. Внимава се да са добре сдъвкани, като при затруднения трябва да се използват рендето или миксерът. Зеленчукът се ползва без подправки. През останалото време се употребяват плодове й чай.
ВТОРИ ДЕН: Освен суровия зеленчук към обяда и вечерята се добавя варен картоф. Сварява се един картоф (средна големина) - почистен и нарязан в повече вода... Когато е добре уврял, се пасира и се разделя на две порции, като едната се добавя към обяда, а другата -към вечерята. Примерно ако към
обяда сте включили едно настъргано морковче, листа от маруля, спанак, домат, парченце зеле или нещо подобно, то към него добавяте половинката от пасираното картофче. За вечеря, ако е включено парче зеле, домат, чушка или друг зеленчук, към нея добавете порцията от втората половинка на па-сирания
картоф. За подправки могат да се ползват ко-пър, магданоз, лимонов сок или нещо от този род.
Примзрко по часове храненето може да бъде оформено така:
8-9 часа - чай с мед и лимон.
По желание може някакъв сочен плод.
10 часа - плод.
Обяд - пресен зеленчук или някакъв плод и паси-раният картоф.
16 часа - плод и по желание чай.
Вечеря - суров зеленчук във вид на малка салатка от зеле, морков, домат или каквото предлага сезонът и се панира в момента у дома. Към нея се добавя порцията на втората половинка на пасираното картофче. Преди лягане може един плод или чай.
ТРЕТИ ДЕН: Оформянето на хранителния режим остава същото, само къмварения картоф .се добавят и няка::ви зеленчуци - морковче, парче целина, листни зеленчуци или нещо друго, с каквото се разполага, оформено като постна супа без сол и мазнина. Порциите на супата и салатките леко се увеличават. Салатката към вечерното ядене може да бъде от зеле', морков или домат, краставичка,
чушка и магданоз и т. н.
ЧЕТВЪРТИ ДЕН: Вече може да бъде оформено четирикратно хранене.
Закуска - не по-рано от 9 часа - чай с мед и лимон, вода с лимонов сок, настойка от шипки, минерална вода или просто само чаша обикновена вода. Може да се включи някакъв сочен плод според сезона.
Обяд - ползва се някаква салата, но като първо меню може да бъде и порция плодове. Ако сутринта сте взели портокал, грейпфрут или грозде, то към обяда могат да се включат ябълки, праскови, резен диня и пр. Включването на зеленчук или плодове зависи не само от вашето желание и вкус, но и от това, с което разполагате през сезона. След това първо меню следва постната картофена или зеленчукова супа, към която може да бъде добавена малка лъжичка кисело мляко като застройка.
Следобедна закуска: някакъв ллод, чай с мед и лимон или просто чаша минерална вода.
Вечеря - порциите на салатите не само леко се увеличават, но се обогатяват, като се прибавя малко парченце лук, счукана скилидка чесън, праз, магданоз, спанак и пр. Супата може да бъде от картофи или някакви сезонни зеленчуци.
ПЕТИ ДЕН: Режимът на хранене остава същият, като се прави преценка как е приета до момента храната от стомаха. Има ли лека болка, чувство на тежест или каквото и да било дискомфортно усещане, трябва да се внимава в количеството на приетата храна, но ако няма нищо смущаващо, порциите леко
се увеличават, като към обяда и вечерята могат да се добавят по няколко хапки черен пълнозърнест хляб.
ШЕСТИ ДЕН: Четирикратната форма на хранене се запазва. Оттук нататък може обедната супа да бъде заменена с малка порция овесени ядки, качамак, булгурена каша, печена или варена тиква, супа от домати с ориз или нещо подобно. От този ден може да се включи по малко сол.
Вечерята - второто меню след салатата - може да се разнообрази с малки порции задушен зеленчук (картофи, тиквички) или зеленчуково пюре. Хлябът леко се увеличава.
СЕДМИ ДЕН: Четирикратната форма на хранене остава, докато до края закуските остават само с плод и билков чай с мед и лимонов сок. Следи се за всяка реакция на стомаха. Обядът е винаги лек и ограничен, оформен със салатка или плодове и с някаква въглехидратна храна. При сезони с изобилие
от плодове обядът може да бъде оформен с порция плодове и един хубав сандвич с пълноценен хляб с малко масло, олио или зехтин, шарена кол, тънки резенчета лук, печена чушка, сирене или кашкавал (в съвсем ограничени количества). При сезони с изобилие от зеленчуци - маруля, салатка, киселец, спанак, краставичка, домат и пр., докато при вечерята се включва друг вид. В дневното меню могат да бъдат включени и малко ядки.
ОСМИ ДЕН: Четирикратното хранене продължава, като приеманите порции се увеличават по количество при положение, че стомахът е в добра форма. Към ползваната храна се включват ядковите растения - орехи, лешници, бадеми и пр. При вечеря могат да се включат млечни продукти в ограничено количество - сирене, кашкавал, извара, прясно и кисело мляко.
ДЕВЕТИ ДЕН: Включената храна, макар и все още ограничена, е напълно пълноценна. В нея присъстват плодове, сурови и топлинно обработени зеленчуци, ядкови растения, млечни продукти и пълноценен хляб. Предимството е на растителната храна. Вече могат да бъдат включени фасулът, лещата, грахът, лукът, чесънът, празът, ряпата и всичко, което може да се намери на пазара, отгледано на нашата земя.
ДЕСЕТИ ДЕН: Четирикратното хранене вече може да мине към трикратно, а по желание и към двукратно - само вечеря, като закуската е единствено някакъв чай, сочен плод или нещо подобно.
С приключване на захранването, за да се задържи постигнатото до момента, не може да бъде върнат старият начин на хранене. С връщането му ще се върнат и болестите, дори могат да се усложнят. Първото и основно изискване при оформянето на новия начин на хранене е дневният рацион да бъде ограничен - приеманата храна по количество да бъде по-малка, тъй като асимилативната способност на стомаха е подобрена й той се задоволява с по-малко храна. И това ще бъде утвърдено като постоянен
навик.
ЗАБРАНЕНИ ХРАНИ - месо, месни и рибни консерви, сладкарски произведения, бонбони, шоколад, кафе, алкохол, пушене на цигари.
Из "Гладът-приятел и лекарство" Л. Ковачева
Активен

faseas1

  • New
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 3
Re:''Захранване след плодоядене''
« Отговор #4 -: 05-12-2012, 20:48:15 »

Мила purelove, моля за извинение, че ти отговарям едва днес. Позволи ми да ти благодаря.
Активен

Alx

  • New
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2
Re:''Захранване след плодоядене''
« Отговор #5 -: 18-12-2012, 09:34:02 »

 Здравейте,
 За 5-6 дена плодолечение какво трябва да е захранването ми ? Повечето захранвания в интернет са за 10 дневно захранване, но аз бях на плодове и чайове само 6дни....
 Моля ви, помогнете  :angel:
Активен

Gabche

  • New
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4
Re:''Захранване след плодоядене''
« Отговор #6 -: 23-03-2013, 17:37:22 »

Здравейте :) и от мен аз съм вече 4-ти ден на плодове,мисля да изкарам 5 дена това ми е първо плодуване:Д Искам да попитам колко време трябва да се Захраня,пак ли10
Активен

titan

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2318
Re:''Захранване след плодоядене''
« Отговор #7 -: 23-03-2013, 17:51:47 »

5 дни
Активен

analizator

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 94
Re:''Захранване след плодоядене''
« Отговор #8 -: 24-03-2013, 04:33:42 »

По прицип колкото дена гладуваш толкова дена трябва да се захранваш :thankyou:
Активен
Първият признак на състаряването е да мислиш повече за миналото отколкото за бъдещето! Децата мислят за бъдещето!
"Анализатор"

Gabche

  • New
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4
Re:''Захранване след плодоядене''
« Отговор #9 -: 24-03-2013, 08:32:53 »

Мерси:)))
Активен
 

Страницата е създадена за 0.111 секунди с 23 запитвания.