Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Шуслерови соли  (Прочетена 36554 пъти)

donna

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 132
Re:Шуслерови соли
« Отговор #20 -: 06-11-2014, 22:31:52 »

Бате Бино, за мен човек, който бърка  Осцилококцинум , Страмониум и Хиосциамус нигер, Нукс вомика, Арника и т.н. с Шуслерови соли не е хомеопат, така че няма там какво да уточнявам. Още повече не била учила за солите, а пък е сигурна, че децата били с несъобразен прием...И през цялото останало време коментира усложненията  от гореизброените хомеопатични лекарства, а критикува солите, които не е учила. Нямам коментар. Жезязна логика.

Излишните соли се изхвърлят с урината, те са в минимални количества в организма, хиляди, милиони йони.

Друг е въпроса ако има човек примерно кръвоизлив  и приема соли, които разреждат кръвта. Или кръвта е гъста и се приемат соли, които я сгъстяват. Разбира се, че тогава ще се появи проблем!

Солите се продават с упътване, ако човек го спазва и ги прилага разумно, няма да получи проблеми. Но още веднъж искам да уточня - има разлика между хомеопатичните лекарства и Шуслеровите соли, и тя е колкото е разликата от Земята до Луната - т.е. солите нямат това действие, което има хомеопатията. Така че още веднъж - не ги набеждавайте и не ги обиждайте, има случаи в които те могат да спасят и човешки живот!

Ако задържиш по-дълго време глътка морковен сок в устата си, чрез лигавицата преминават калциеви йони в кръвния поток и ако продължиш да се жабуриш с чаша сок все едно си изпил една таблетка Шуслерова сол 2. Тези йони отиват в клетките и помагат после да се приеме калция чрез храната. Няма нищо общо с конституции и тем подобни...По подобен начин действат и други храни и чайове...Къде е вредата?

Аз няма повече да споря на тази тема, написах това, което мисля за необходимо. Лека вечер  :)!

Активен

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист
Re:Шуслерови соли
« Отговор #21 -: 06-11-2014, 23:07:07 »

Донче , ние не спорим, душо,  и няма как да спорим, защото говорим за различни неща  tooth
 И знаеш ли защо? Не се сърдя ,но  четеш по диагонал  и затова е нормално да си правиш грешни изводи.  :Dormir_13 - emotloader: Просто не си разбрала какво искаме да кажем   - и аз,  и двете дами хомеопатки..
Нито аз , нито те, говорим срещу самите шуслерови соли!  ;)  Ние говорим срещу предписването им от недостатъчно подготвени лица! Тоест - от такива , които също четат по диагонал ..  tooth А те са преобладаващата част. (Същото дори в по-голяма степен важи и за хомеопатията. Гениална наука, но си иска и гениите , които да я разбират  ;) )  
 
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

grow

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 519
Re:Шуслерови соли
« Отговор #22 -: 07-11-2014, 00:02:51 »


donna, На мен ми стана интересно какво са приемали тези немски граждани/пациенти та са предозирали така със силиций, ако знаеш повече подробности, можеш да ни споделиш.

А на котките какво им е било, оправили са се от шуслеровите соли? Тука при моя блок ги лъжат с кремвиши :), за първи път чувам че и на тях соли се дават.

Това като цяло с шуслеровите соли ми се струва голяма щурутия. При всички положения сегашната им форма няма нищо общо с първоначалния им вариант в който са били като ги е определил за жизненоважни този д-р Шуслер. Нещо което е разредено толкова много пъти и е в такива минимални количества ако въобще има в тези хапове това за което ги продават.
   Нали именно за неорганичните съединения под формата на минерални соли се твърди, че са чужди за тялото и то не ги усвоява, или тези са преработени и са годни за храносмилане?

Няма нищо общо с конституции и тем подобни...

Това е когато чистата химия, биохимия, знание и разбиране за процесите в тялото се сблъска с вярванията.

Активен
If you are,you breathe,If you breathe,you talk,If you talk,you ask,If you ask,you think,If you think,you search,If you search,you experience,If you experience,you learn,If you learn,you grow,If you grow,you wish,If you wish,you find,If you find, you doubt,If you doubt,you question,If you question..

Vov

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1102
  • Познай себе си.
Re:Шуслерови соли
« Отговор #23 -: 07-11-2014, 02:26:02 »

.......
   Г-н Батман го харесвам какви неща е написал в своите книги, какво е изследвал. Звучи смислено, логично и естествено това което предписва той. Към едно единствено нещо имам резерви, вярно не е бил младеж последните 10-15г от живота му, но ми се струва че ако е прилагал и е имала супер оздравителен ефект предлаганата от него методика, би трябвало той самия да изглежда далеч по във форма и по-млад!?, или поне на мен така ми се вижда по правилно, ако чевек може да забави стареенето въобще.
Vov:
Той не е бил младеж когато са го тикнали в ирански затвор, нито е знаел за водата, нито се е чувствал добре там...
Съвсем друг въпрос е, колко от големите учители, по какви точно причини, в кои периоди, защо и пр... прилагат към себе си препоръчваните от тях действия... Както вярвам всички тук вече знаем, едно е да научим нещо, друго е - да го приложим на себе си за период от 3 - 5 - 20 - 40 дни, а съвсем трето и четвърто - да го следваме цял живот. Тази трудност е описана от известни учители, предполагам, че например в християнството за това се твърди, че няма безгрешни и пр.

....Всички необходими соли, при това в органичен вид (готов и мнооого по-лесен за усвояване), се намират в суровите зеленчуци, плодове и семена(ядки)...

    Аз пък съм попадал на мнения на хора на ти с здравословните теми според които именно зеленчуците в суров вид са в състояние да искарат от тялото така ценните минерали! А какви биха последствията от ниски нива на минерали в тялото може само да гадаем, или можем и да си ги представим?

Vov:
Според устно предадена информация от българин - сега докторант във много висш университет в САЩ, след горските плодове, най-ценни за храна са надземните зеленчуци...
[Не забравяме строгите препоръки как се дъвче всичко, което ще преглъщаме (без месо, сланини и риба)].
Не знам как точно приемането им извежда полезните минерали от телата ни, нали това е еволюционно изработено, т.е. - по-железно доказано, че е добро, не съществува?!


Ейиии, че вълнуващ обмен, браво!
В чакалнята на хомеопатския кабинет, където придружавах един приятел, видях 2 (две) книги, всяка по 2 пръста дебела, с надписи Шуслерови соли. Сега като се замисля, вече не съм сигурен, но споменът ми е, че са Част 1 и Част 2. Т.е., точно както казва Бино, всяко знание си иска познаване, грешно и опасно е да се приемат каквито и да са лекарства без задълбочени знания за тяхното възможно многообразно дейстие и за точното, конкретно състояние на даден човек.

Аз си ги пия на моя отговорност, в минималната възможна дозировка - 1 табл/ден, наблюдавам какво става и т.н. В никой случай не бих ги препоръчал някому...

И да, аз също не споря с никого, тук обменям знания и мнения, търся информация и пр. :) :love_026:
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.

zinaida

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 200
Re:Шуслерови соли
« Отговор #24 -: 09-11-2014, 19:34:17 »





Солите се продават с упътване, ако човек го спазва и ги прилага разумно, няма да получи проблеми.



В България на всяка една от12-те соли  в  листовката е описано единствено, че солите са без определено терапевтично показание. Някога преди 3-4 години ( не помня с точност) когато добиха популярност в аптеката ми бяха подарили книга , в която на доста смилаем , разбираем език бяха описани показанията им . За добро ( или за лошо , никой не знае със сигурност) прилагах доста успешно солите ( основно  3, 4 ,6 ) при дъщеря ми , спестявайки й  обичайните температуропонижаващи, болкоуспокояващи и АБ.
Сега от позицията на прочетеното с времето съм далеч по-предпазлива.
Бате Бино , казваш специалист трябва да ги назначи. Добре да речем , че такъв съществува в България.
 Дали ако един 34 годишен мъж , с наднормено тегло , основно проблемно в коремната област, повишен холестерол и високо кръвно , посети точно такъв спициалист и той му назначи правилната комбинация от Шуслерови соли ( според специалиста ) ,за да реши здравословният му проблем ,това ще е ок, това ще е достатъчно ?
Нещо ми се губи смисълът. Нещата са твърде комплексни.Дали този специалист ще започне от видимо погрешното в живота на този мъж -храненето. Пържена храна всяка вечер , мазно, много месо, алкохол. Мъжът , когото описвам е мой близък. За това си мисля , че докато човек не се обърне първо към себе си , да осъзнае необходимостта сам да си помогне, няма никакъв смисъл от такива специалисти ( било то по Шуслерови соли , хомеопатия, алопатия) .
Просто споделям мислите си в момента, защото съм си казала "аман" от специалисти в практиката ,всеки ден ми се налага да им гледам терапиите, гледат хората като ходещи банкноти , никой не се интересува как живееш , с какво се храниш....
Така например баща ми , въпреки много влошеното си здравословно състояние нямало да спре цигарите , защото нито един доктор не му е казал , че му вредят. 
И защо да ти казват , бе Тате , го питам аз ? Какво им пука на Специалистите дали ще пушиш или не -това е твой проблем , не техен!!!!!!
Отклоних се от темата , но не можах да остана безучастна , при споменаването на думата специалисти ( в която и да е област)
Не беше нищо важно, но да си кажа и аз   :surpris_23:
Активен

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист
Re:Шуслерови соли
« Отговор #25 -: 09-11-2014, 23:44:25 »

Зинаида, тези два подхода в оздравяването сме ги обсъждали често, даже имах една темичка посветена на тях :
  http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=1137.0  (Сега бих я написал много по-добре , но и така върши работа :) )
 Пациентът трябва  да си избере дали ще участва лично или само ще гълта разни цярове, които му предпишат. Ако само ще гълта - има немалко препарати, вкл хомеопатични , които може да свършат някаква работа. Колкото - толкова  :surpris_23:
Вторият проблем,  за "специалистите" е проблем на всички западни общества , не само на нашето  :-\   Самата система е така устроена , че дори да даваш от себе си повече- нито се цени , нито ти се плаща ..Напротив - колкото си по-компетентен, толкова повече пречиш на йерархията и на системата ( защото болшинството в нея са некомпетентни :) )
    Още 1984 излезе една прекрасна книжка "Принципът на Питър" , където се разглеждат причините защо на всички обществени нива доминира некомпетентността. Авторът е американец и обектът на изследване е именно Америка. Най-общо - когато си компетентен( например лекар) , те повишават( до н-к отделение) . Ако пак си компетенетн - пак те повишиват ( до н-к на болница) .. и така докато се окажеш на ниво, за което вече не си компетентен.( като началаник на болница вече нямаш работа с пациенти, а вече с финанси, с кметове..  )  И понеже не си компетентен вече - не те повишават и си оставаш на нивото , на което не си компетентен  tooth  И въпросът е : Кой върши работата всъщност? :) Върши я този, който все още не са издигнали до нивото му на некомпетентност :)    
 А наскоро излезе и друга ценна книжка "Макдоналдизация на обществото" , като една от главите в нея касае и Медицината. Като цяло в повечето области се действа бързо, механично, стереотипно , и без много задълбочаване , точно както в Макдоналдс - фалшива усмивка, фалшива храна, неприятни алуминиеви столчета ( да не се застояваш много в тях на едно кафе, защото и други чакат да поръчват ..  tooth ) ,нещо като поточна линия :)  
  Това е проблем на системата, капиталът си има своите закони , които не е задължително да включват морал или професионализъм .
  Затова много хронично болни пациенти знаят повече от лекаря си за болестта си и в един момент осъзнават, че за да оздравеят, трябва да станат по-добри от лекарите си :weight_lift: Чак тогава ще могат да спазят древното правило - "Ако искаш една работа да се извърши добре - свърши си я сам "  tooth    
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

donna

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 132
Re:Шуслерови соли
« Отговор #26 -: 10-11-2014, 13:14:51 »

grow, немският силиций е морски, от морски наслоявания.

Котетата имаха различни оплаквания - възпаления, ставни, костни проблеми...Тъй като са 30-40 пъти по-малки от хората, таблетките за тях са сол в по-голямо количество и ефекта е бърз - понякога 1-2-3 таблетки им решават проблема.
Много гладни ги държите вашите котета, щом чак кренвирши ядат :). Ние ги храним нашите всеки ден и на кренвиршите не обръщат внимание :).

А ти щом си така негативно настроен към солите, каквото и да направи човек, няма да може те убеди :). Така че и аз няма да се опитвам :).

По повод произхода им - ако не ме лъже паметта, солите имат растителен произход.
« Последна редакция: 10-11-2014, 13:19:14 от donna »
Активен

grow

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 519
Re:Шуслерови соли
« Отговор #27 -: 10-11-2014, 15:41:24 »

Vov:
Той не е бил младеж когато са го тикнали в ирански затвор, нито е знаел за водата, нито се е чувствал добре там...
Съвсем друг въпрос е, колко от големите учители, по какви точно причини, в кои периоди, защо и пр... прилагат към себе си препоръчваните от тях действия... Както вярвам всички тук вече знаем, едно е да научим нещо, друго е - да го приложим на себе си за период от 3 - 5 - 20 - 40 дни, а съвсем трето и четвърто - да го следваме цял живот. Тази трудност е описана от известни учители, предполагам, че например в християнството за това се твърди, че няма безгрешни и пр.

Похвален е факта че с знанията които е имал или не към даден момент е успял в движение и с практически опити да направи  своите заключения, които твърди че са на 100% правилни.
   Просто в сегашния свят като някой ти говори, обяснява ти нещо (недай си боже) :), сме свикнали да го огледаме от главата до петите, да се уверим или не има ли основание да се изказва въобще, чак след това слушаме и се вслушваме евентуално в словата/писанията.
   Да мнозина от великите хора, поне в миналото - са творили и не са го правили за лични облаги непременно, ами за общото благо или в случая да помогнат на останалите. Както казваш, не малко време отнема нещо да се установи, систематизира и прилага в продължение на 1/2 или цял живот. Той не е имал тази възможност, имат я неговите последователи-мераклии, защото лесно можеш да почнеш да следваш каквото и да е, но се изисква бая постоянство да го правиш дълго време. 

....Всички необходими соли, при това в органичен вид (готов и мнооого по-лесен за усвояване), се намират в суровите зеленчуци, плодове и семена(ядки)...

Всеобщото схващане е такова, да, стига да са били в почвата преди да започнат да растат растенията, които споменаваш по горе. Това е и един от основните проблеми на съвремието, наличието на минерални соли в почвите, и произхода им.
А какви биха последствията от ниски нива на минерали в тялото може само да гадаем, или можем и да си ги представим?

Този въпрос остава отворен разбира се :), много би бил комплексен отговора на такъв въпрос.

Vov:
Според устно предадена информация от българин - сега докторант във много висш университет в САЩ, след горските плодове, най-ценни за храна са надземните зеленчуци...
[Не забравяме строгите препоръки как се дъвче всичко, което ще преглъщаме (без месо, сланини и риба)].
Не знам как точно приемането им извежда полезните минерали от телата ни, нали това е еволюционно изработено, т.е. - по-железно доказано, че е добро, не съществува?!

Правилно обръщаш внимание, не съм се конкретизирал, за кои зеленчуци става въпрос :) Като цяло става въпрос за фибрите, по специално неразтворимите във вода. Неправилното съотношение между разтворими и неразтворими фибри в менюто може да доведе бързо до дисбаланс. Големи количества от неразтворимите фибри е установено, че се свързват с минерали като Mg, Ca, Zn, Fe като възпрепятстват усвояването им. Такива са повечето от зърнените/пълнозърнените култури, карфиол, броколи, зеле. Желателно е да са приготвени на пара или варени, но не и сурови. Броколи съм пробвал да ям сурово- направо ми пали хранопровода, без да се има предвид какво става или не по-надолу.


Ейиии, че вълнуващ обмен, браво!
В чакалнята на хомеопатския кабинет, където придружавах един приятел, видях 2 (две) книги, всяка по 2 пръста дебела, с надписи Шуслерови соли. Сега като се замисля, вече не съм сигурен, но споменът ми е, че са Част 1 и Част 2. Т.е., точно както казва Бино, всяко знание си иска познаване, грешно и опасно е да се приемат каквито и да са лекарства без задълбочени знания за тяхното възможно многообразно дейстие и за точното, конкретно състояние на даден човек.
Аз си ги пия на моя отговорност, в минималната възможна дозировка - 1 табл/ден, наблюдавам какво става и т.н. В никой случай не бих ги препоръчал някому...
И да, аз също не споря с никого, тук обменям знания и мнения, търся информация и пр. :) :love_026:

Докато не ги пробвам няма как да разбера дали имат някакво действие, ако такова се усеща от приема им.

Активен
If you are,you breathe,If you breathe,you talk,If you talk,you ask,If you ask,you think,If you think,you search,If you search,you experience,If you experience,you learn,If you learn,you grow,If you grow,you wish,If you wish,you find,If you find, you doubt,If you doubt,you question,If you question..

grow

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 519
Re:Шуслерови соли
« Отговор #28 -: 10-11-2014, 16:12:20 »

grow, немският силиций е морски, от морски наслоявания.

   Проблем, ето ти проблем, следователно тези хора не трябва да приемат шуслерови соли, или поне някои от тях, дори е наложително да ограничат приема на храни и напитки богати на силиций, а кои са те- има такива?
   Стъкловидното тяло на окото е изградено от силиций, многото силиций прави очите големи  :o
Аз питах по скоро ако знаеш конкретно какво са приемали?, или просто е резултат от приемане на храни и течности по усет- вкусови навици/влечения.


Котетата имаха различни оплаквания - възпаления, ставни, костни проблеми...Тъй като са 30-40 пъти по-малки от хората, таблетките за тях са сол в по-голямо количество и ефекта е бърз - понякога 1-2-3 таблетки им решават проблема.
Много гладни ги държите вашите котета, щом чак кренвирши ядат :). Ние ги храним нашите всеки ден и на кренвиршите не обръщат внимание :).
   Значи вашите котета не си лягат гладни, браво, аристократски котета, щом и соли пият :), и тези тука само те гледат какво носиш, а има и такива- контейнери обръщат :)


А ти щом си така негативно настроен към солите, каквото и да направи човек, няма да може те убеди :). Така че и аз няма да се опитвам :).

По повод произхода им - ако не ме лъже паметта, солите имат растителен произход.

Напротив можеш да опиташ, как не, и аз подлежа на убеждение, но само ако е дебело теоретично подплътено.
Има и още един начин към момента човек да бъде доста убеден в действието им, като бъде техен дистрибутор, и това е обяснимо, парички трябват в днешно време на всеки, мнозина от продавачите обаче трябва да са добре запознати с характеристиките на продукта.

Няма нищо общо с конституции и тем подобни...

Това е когато чистата химия, биохимия, знание и разбиране за процесите в тялото се сблъска с вярванията.

Под това, не казвам че не вярвам в солите. Имах предвид, че за реакциите в тялото си има чисто биохимична причина, която малко или много е водеща, и че тези процеси понякога са в противовес с вярванията на хората, че някои неща в тялото се случват защото много така ни се иска и т.н.

Отностно произхода им, че бил растителен  :-[, така ли е наистина. Тези съединения, поне тези от 1-12 сол са изолирани от растителен източник,и са органични? Към описанието на солите има приложени снимки на разни минерали, кристали или там каквото точно са, не ми изглеждат да са от растителен произход.

Активен
If you are,you breathe,If you breathe,you talk,If you talk,you ask,If you ask,you think,If you think,you search,If you search,you experience,If you experience,you learn,If you learn,you grow,If you grow,you wish,If you wish,you find,If you find, you doubt,If you doubt,you question,If you question..

donna

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 132
Re:Шуслерови соли
« Отговор #29 -: 10-11-2014, 19:13:36 »

grow, правилно ли да разбирам, че ме обвиняваш, че съм дистрибутор :) ?

Солите, щом си чел упътване, знаеш, се продават във всяка аптека у нас, така че аз нямам и най-малката изгода да им правя реклама, а и аз си ги купувам на същата цена. А паричките си ги изкарвам с честен труд  :).

Vov е дал най-простия отговор какво са Шуслеровите соли - "Не забравяме строгите препоръки как се дъвче всичко, което ще преглъщаме". С продължителното дъвчене на храната, чрез лигавицата на устата в кръвния поток преминават йони на съответните соли, които спомагат за усвояването на голямото количество соли, идващи чрез кръвния поток / понякога поради стрес или други причини клетките се затварят и не могат да приемат солите, постъпващи от храната, дори става по-лошо. Така ние се храним, а клетките ни остават гладни/. При настъпило заболяане клетките се нуждаят от по-голямо количество  соли, затова хората са произвели Шуслерови соли - в йонна форма те отварят клетките и в тях отново постъпват съответните соли чрез кръвния поток. Иначе ние трябва по цял ден да преживяме  на масата за да си набавим неоходимите соли в йонна форма, да не казвам че и от заведението с двете нули 00 трудно ще излезем :). Още повече храната ни вече е бедна на минерални соли, не е това, което са приемали нашите родители, баби и дядовци.

Преди два месеца изкрах вирус, що соли изпих, ами не помогнаха - усетих, че го мори киселината и пих вит. С в големи дози и ехинацея. Дори солите ми влошиха състоянието, защото много от тях алкализират организма. Незапознат добре с тях човек ще каже, че те не помагат и ще ги критикува в бъдеще. А аз съм видяла тяхната полза и въпреки тази несполука продължавам да си ги употребявам.

Спомените ми са, че се произвеждат в DHU  от растения. И аз имам книга, в която всички соли са описани с минерали, но при производството се използват растения.

Ако и сега,grow, не съм успяла да ти обясня що е то Шуслерови соли, не знам дали някога ще успея :).

« Последна редакция: 10-11-2014, 19:20:38 от donna »
Активен

Vov

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1102
  • Познай себе си.
Re:Шуслерови соли
« Отговор #30 -: 10-11-2014, 23:12:54 »

Хм, Дона, имам много добри, дори отлични впечатления от Шуслеровите соли. Но произвеждането им от растения не гарантира в никакъв случай, че при попадане в устата ми, таблетките съдържат елементите в йонно-колоидно-разпръснат(дисперсен) т.е. органичен вид... Ако производителят е достатъчно компетентен и добросъвестен (или убеден, че би бил бързо разкрит, ако нещо лъже), вероятно ги е направил органични. Ако съм си купил ментета - тъжно...
Много старателното дъвчене (макар и да означава почти пълно неучастие в разговор по време на хранене)  е необходимо условие за да в ред всичко по-нататък...
Уча се, докато съм жив.  :pensif_29:
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.

grow

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 519
Re:Шуслерови соли
« Отговор #31 -: 11-11-2014, 08:56:15 »

grow, правилно ли да разбирам, че ме обвиняваш, че съм дистрибутор :) ?

Солите, щом си чел упътване, знаеш, се продават във всяка аптека у нас, така че аз нямам и най-малката изгода да им правя реклама, а и аз си ги купувам на същата цена. А паричките си ги изкарвам с честен труд  :).

Vov е дал най-простия отговор какво са Шуслеровите соли - "Не забравяме строгите препоръки как се дъвче всичко, което ще преглъщаме". С продължителното дъвчене на храната, чрез лигавицата на устата в кръвния поток преминават йони на съответните соли, които спомагат за усвояването на голямото количество соли, идващи чрез кръвния поток / понякога поради стрес или други причини клетките се затварят и не могат да приемат солите, постъпващи от храната, дори става по-лошо. Така ние се храним, а клетките ни остават гладни/. При настъпило заболяане клетките се нуждаят от по-голямо количество  соли, затова хората са произвели Шуслерови соли - в йонна форма те отварят клетките и в тях отново постъпват съответните соли чрез кръвния поток. Иначе ние трябва по цял ден да преживяме  на масата за да си набавим неоходимите соли в йонна форма, да не казвам че и от заведението с двете нули 00 трудно ще излезем :). Още повече храната ни вече е бедна на минерални соли, не е това, което са приемали нашите родители, баби и дядовци.

Преди два месеца изкрах вирус, що соли изпих, ами не помогнаха - усетих, че го мори киселината и пих вит. С в големи дози и ехинацея. Дори солите ми влошиха състоянието, защото много от тях алкализират организма. Незапознат добре с тях човек ще каже, че те не помагат и ще ги критикува в бъдеще. А аз съм видяла тяхната полза и въпреки тази несполука продължавам да си ги употребявам.

Спомените ми са, че се произвеждат в DHU  от растения. И аз имам книга, в която всички соли са описани с минерали, но при производството се използват растения.

Ако и сега,grow, не съм успяла да ти обясня що е то Шуслерови соли, не знам дали някога ще успея :).

 По скоро имах предвид себе си, като причина да знам повече за произхода и съдържанието им, като се има предвид че не съм търсил инфо досега за тези соли, не съм ги ползвал, знаех само за съществуването им.

Това с преразграждането на храната още в устната кухина има логика, но колко ли го спазват, колко ли имат възможност да го спазват?, тези дето преживят по нещо цял ден дали нямат нужда и те от допълнителни елементи се чудя? :)

Активен
If you are,you breathe,If you breathe,you talk,If you talk,you ask,If you ask,you think,If you think,you search,If you search,you experience,If you experience,you learn,If you learn,you grow,If you grow,you wish,If you wish,you find,If you find, you doubt,If you doubt,you question,If you question..

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист
Re:Шуслерови соли
« Отговор #32 -: 11-11-2014, 09:12:05 »

Донче , какво точно витамин С приемаш "в големи дози" ?  Фармацевтично ли ?  Ако е такова, то не се препоръчва в големи дози. А и смисъл няма голям от него, произвежда се от обикновена захар. :-\
  А натурално вит.С като отделна добавка още не съм срещал. Има разни извлеци от растения , които го съдържат - Ацерола, Амалаки .
« Последна редакция: 11-11-2014, 09:17:24 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

donna

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 132
Re:Шуслерови соли
« Отговор #33 -: 12-11-2014, 00:21:42 »

Така е, бате Бино, синтетичен ми е вит. С. Прибягнах към него след няколко дни в пълното съзнание  какви ги върша  :). Но това беше по-малкото зло пред парацетамол, фервекс или евентуално антибиотика, който щеше да ми даде доктора. Положението беше сериозно, и колкото повече плодове, зеленчуци, сокове, чайове, соли вземах, толкова повече се влошавах - противно на всякаква логика. И брат ми беше така 2 седмици, накрая се почувствах виновна, че заради моето лечение се разболява още повече. Така се случи, че точно в този момент отиде в Палермо, Сицилия на почивка. Каза, че още първия ден с гмуркането в солената вода всичко изчезнало - там водата е много солена. Кой как се уреди  :). Проблема бил, че сме алкализирали организма, а бактерията не обичала кисело  :). Може би решение е бил прополиса, но нямам смелост това да го направя :).

Имах и натурален вит. С - извлек от шипки, но скоро го изхвърлих, нямаше полза от него...
« Последна редакция: 12-11-2014, 00:32:26 от donna »
Активен

Tzi-Bo

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 60
Re:Шуслерови соли
« Отговор #34 -: 19-05-2015, 15:24:48 »

Здравейте, някой има ли опит със закупуване на шуслерови соли от чужбина, защото за никого не е тайна, че в България са много скъпи ?
Активен

Elia

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 494
Re:Шуслерови соли
« Отговор #35 -: 29-02-2016, 16:18:51 »

Лично на мен тези соли страшно ми вредят на стомаха, защото имам язва.И според мен трябва да се внимава с тях.Защото не са естествен продукт.
Поздрави !
Активен
 

Страницата е създадена за 0.113 секунди с 22 запитвания.