Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Световен финансов срив скоро  (Прочетена 2700 пъти)

pipilota

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 32

 Здравейте!
Ето това съобщение получих по скайп вчера. Може би ще провокира някакви размисли и многозначителни усмивки.
Моля модераторите да преместят публикацията, ако не е на подходящото място ;)

[5.6.2012 г. 19:31:25] T.Ge.: [18:55:54] RSI-KG-D. L.-KG: Т., виж какво ми пратиха преди малко:
[18:56:00] RSI-KG-D. L.-KG: [19:28:32] G-Pказа: Сестри и братя,
Това лято Гърция ще излезе от еврото. Ще се върне към драхмата-това е сценария за който много държави се готвят.
Но какво ще произлезе от това? Веднага след в течение може би на дни-до седмици, ако не и по-бързо, ще паднат Португалия, Испания, дори и Италия.
Но разбира се, това ще доведе до масов финансов срив в целият свят, защото банките от целият свят-може би с изключение на Русия и Китай, а дори и Индия-са свързани с тези държави. Давали са огромни заеми които сега ще загубят.
Но какво ще стане с държави като България-икономистите я споменават между държавите дето ще претърпят пълен срив! Има още време-не е много, но е добре които от вас имате въззможност-живеете в България-да се потготвите за това, което иде-повече храна, нещо за осветление, в някои случаи-вода и т.н.
А както знаете-еврото пада! В същото време и цената на златото и среброто пада, както и на петрола. Защо? Защото инвеститорите бягат от всичко свързано с еврото и влагат парите си в долара... Долара отива нагоре! Но...
Ще настъпи нещо, което още не се знае как и какво, но то ще предизвика огромната част от инвеститорите да се оттеглят от долара! Какво от това ли? Ще настъпи страхотен срив на икономиките както на САЩ, така и на света! Ще има страшни размирици и битки по улиците. Долара за може би една нощ ще изгуби почти цялата си стойност-ако има такава де. В една нощ милионери и милиардери ще станат бедняци а бедните ще започнат битки за хляб.
И да-тези събития се очакват съвсем скоро и да-светът дори и не подозира, какво и колко бързо иде! Но тези събития са предречени-преди хиляди години и е дошло времето да се изпълнят.
Който от вас има тази възможност-има все още от хартийките, наречени долари или евро-обърнете ги в злато или сребро-каквото и да имате възможност. Ако не монети-украшения! Но в труден момент-те ще ви дадат възможността да си купите хляб... Но нека сме наясно-и това ще е временно, защото когато дойде до белега на дясната ръка или на челото-ако не се съгласите, което ще е най-доброто решение дето сте взимали някога, то и злато да имате, няма да ви помогне! НЕ СЕ СЪГЛАСЯВАЙТЕ ПРИ НИКАКВИ ОБСТОЯТЕЛСТВА ДА ВИ ПОСТАВЯТ БЕЛЕГ НА ДЯСНАТА РЪКА ИЛИ НА ЧЕЛОТО-ПО-ДОБРЕ ДА УМРЕ ЧОВЕК, ОТКОЛКОТО ДА СЕ ИЗПРАВИ ПРЕД ГНЕВА НА ИСУС! ОГНЕНОТО ЕЗЕРО Е СИГУРНО В ТОЗИ СЛУЧАЙ-ПРОШКА НЯМА ДА ИМА!!!
Ето, сестри и братя-казах ви това, което исках да ви споделя. Нещата са много-много напреднали и още това лято ще видим много, ама много сериозни събития и не, съвсем не добри.

Вече подготяват печатниците за драхми за Гърция
05/22/12
Британската компания De La Rue, която произвежда банкноти и монети за много страни, е подготвил необходимото оборудване  за да печата драхми – гръцката  валута, отменена след прехода към евро  в Атина. Това  съобщава Ройтерс, позовавайки се на източници в отрасъла.
Според източниците на агенцията се предполага, че частни компании, включително De La Rue, ще помогнат на гръцкото правителство, ако местните фирми не могат да се справят с големите количества валута, които ще трябва да отпечатат.
Гухт заяви, че служители на ЕС, включително и Европейската комисия и Европейската централна банка, се подготвят за възможно излизане от еврозоната на Гърция и прехода на страната към драхмата. Това беше първото официално потвърждение на тази информация.
На 11 май, стана известно, че по-голямата част от големите банки са подготвени за евентуален отказ на Атина от еврото. В частност, финансовите институции са настрили електронните си системи за безкасово плащане и търговия с драхми.— G-P, вчера 20:43
Активен

titan

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2318
Re:Световен финансов срив скоро
« Отговор #1 -: 07-06-2012, 12:46:30 »

Еврото ще поевтинее спрямо другите валути, но това ще е добре за Германия, Гранция и другите по-силни икономики, защото ще се увеличи износа. Не мисля ,че би се отразило на България , ние не сме свързани с гръцката банкова система , т.е. да сме зависими от нея ..само имаме самостоятелни клонове на гръцки банки. Условията се диктуват от друго място , а как ще се представи театъра е друг въпрос. Какво като излязат тези страни от еврото , трябва след това да си приравняват валутата като нас , за да търгуват с най-силните икономики. Това е техен проблем , а не наш. Ако някой мисли по различен начин да сподели.
Активен

don Pozo

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 86
Re:Световен финансов срив скоро
« Отговор #2 -: 22-07-2012, 08:31:39 »

Това не се отнася за БРИКС.
Активен

lustenau

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 44
Re:Световен финансов срив скоро
« Отговор #3 -: 22-07-2012, 15:59:23 »

О едва ли някои ще се откаже от еврото  или пък ще излиза от ЕЗ Всичко са само спекулации за да правят някои хора пари Изказвания на политици ,предположения  клатят валутните курсове и някои реализира печалби  Когато евро долар бе към 1.60 пак се говореше за отказ от долари  ,смъртта на долара и.т.н И какво? Нищо  Никой няма да ходи никъде не сепаратизмът а обединението е клъцхът към развитието на една общност  Немците разбират това мн добре затова обедениха първо себе си (обединението на двете Германии ) и пристъпиха към обединение на Европа  Този експеримент е предхождан от друг голям експеримент- обединението на самите щати през по миналият век  като и там е имало изглаждане на различия и претенции  между различните щати
Активен

titan

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2318
Re:Световен финансов срив скоро
« Отговор #4 -: 22-07-2012, 16:28:10 »

Обединението е ключът към новият световен ред ,централизирано управление, това, което винаги са искали илюминатсите фамилии , да управляват по-големи територии и общества директно. З акакво са им такива като Б.Б. или Сер Гей да вземат решения, като при централизираното управление те ти НАЛГАТ волята си и ти ставаш роб на тях благодарение на продажниците , които вкараха България в Европа.
Активен

lustenau

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 44
Re:Световен финансов срив скоро
« Отговор #5 -: 22-07-2012, 17:13:07 »

О по същият път са минали и щатите  да не би сега като някои политик вземе решение да те пита дали ти харесва или не и откъде да се знае дали Б.Б. или Сергеи  взема решение той  или не са продиктувани от хякои мастит евро чиновник  да не ти каже някои пак ? Обединение му е цаката  колкото и да не се харесва  на някои  Но така е... Една нова идея винаги в началото има повече противници отколкото привърженици
Активен
 

Страницата е създадена за 0.17 секунди с 23 запитвания.