Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Термично изгаряне  (Прочетена 8047 пъти)

purelove

  • Гост
Термично изгаряне
« -: 26-04-2012, 16:33:37 »

Здравейте, обръщам се към Вас с молбата да споделите хитър и бърз ход за кожна регенерация на увредена тъкан, касаеща термично изгаряне от втора степен на дланта .... За сега съм обработила пораженията от изгарянето в локализацията на раната и около нея. Превързах мястото на раната и по-леко засегната повърхност със охлаждаща превръзка, дотолкова че да създам стерилна среда  и да избегна последващо замърсяване...  Моля нека който има опит около оздравителните процедури, свързани с моя проблем, да се включи . Тук е момента да споделя, че търся метод на лечение от народната медицина, рецепта с естествени съставки. Третирането на местото на по-късен етап дали ще се повлияе благоприятно от пчелен восък или някоя растителна мазнина ...? Благодаря предварително за отделеното време  :heart_2: :flower:
Активен

donna

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 132
Re:Термично изгаряне
« Отговор #1 -: 26-04-2012, 18:43:57 »

purelove, есента аз лекувах подобно изгаряне, но предполагам доста по-малко от описаното от теб, с листа от цвекло - няколко дни раната не се затваряше, и аз ядох един или два пъти листа от цвекло. Затваряше се с часове. Дори съм си замразила във фризера за всеки случай. Ако си ми наблизо, мога да ти дам. Ако не, мисля че сега може да се замести със сок от цвекло, отвара от шипки и някаква зеления - коприва, спанак. Чела съм на времето, че сусамовото олио помага външно при кожни изгаряния, но нямам опит с него.
Активен

bpa

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 694
Re:Термично изгаряне
« Отговор #2 -: 26-04-2012, 20:53:10 »

аз лично не съм лекувал толкова сериозни изгаряния, но навремето леля ми твърдеше, че излекувала братовчед ми с много обширно изгаряне с пчелен мед, така че те съветвам и това да пробваш, за да видиш резултата, със сигурност няма да навреди  :surpris_23:
Активен
Винаги има и друг начин !

Провежда се лекарски конгрес. Става председателя и започва речта си с патос
-Колеги,ние лекарите имаме много врагове на този свят...
Чува се глас от залата
-И още повече на оня свят

Zloqd

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1374
Re:Термично изгаряне
« Отговор #3 -: 26-04-2012, 22:28:33 »

Като бях малък (на 3-4 години) си полях стъпалата с вряла вода от пералнята. Първото нещо което направи баба ми беше да замеси кал с оцет и да ми намаже краката с нея - оцета изтегля огъня. Някъде съм чувал и за тесто с оцет. Това се прави в първите минути след изгарянето - след това няма голям ефект. Не го пробвайте ако кожата е паднала.

Това с меда - чувал съм, че се слага и малко сода, но не ми се е налагало да пробвам тази рецепта.

И да не се забравя, че като всяка рана и изгорялото място не трябва да се задушава за дълго време  :pensif_29:
Активен
Умният човек знае как да излезе от затруднена ситуация, а мъдрият знае как да не попада в нея - даоска поговорка

purelove

  • Гост
Re:Термично изгаряне
« Отговор #4 -: 26-04-2012, 23:48:27 »

Сърдечно Ви благодаря  :flowers2: Смятам да опитам със пчелните продукти на първо време ... Препоръчаха ми и розова вода също ... Изчетох и доста мнения из интернет пространството, но за сега остават догадки, кое ще се отрази благоприятно .. Още веднъж благодаря ! Ще споделя в най-скоро време, надявам се, кой лек води до развитие при тези проблеми .....
Активен

shofilev

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 376
Re:Термично изгаряне
« Отговор #5 -: 27-04-2012, 00:16:53 »

Виждам, че вече си получила разни съвети, но нека и аз да добавя нещо.

Максим Баринов "Лечение с жива и мъртва вода":
"Гнойни рани, циреи, изгаряния_ зарастват направо пред очите при използването на тази вода. Поразеното място трябва да се промие с мъртва вода, а след 3–5 минути да се намокри с жива вода и след това, в продължение на две денонощия да се правят компреси само с жива вода. При вътрешни гнойници две денонощия на възпаленото място се държи компрес с мъртва вода".
В ръководството "Свойства и приложение на активираната вода" е добавено и това: "Мехурите не трябва да се пукат. Ако това все пак стане или се появи гной, да се обработи с мъртва вода и след това да се продължи с жива вода. Тя може да се облива и през бинта, за да не се травмира раната".

При липса на жива и мъртва вода, може да се използва сребърна вода - воден разтвор на колоидно сребро.
Анастасия Семьонова "Сребърната вода - живителна сила":
"Сребърната вода също така е много ефективна при лечението на изгаряния, екземи дерматози. Действието й едновременно е много силно и много меко". - с. 71
"При лечението на изгаряния е много удобно сребърната вода да се нанася на поразеното място с помощта на пулверизатор. Препоръчителната концентрация на разтвора е 10 мг./л. Пострадалото място се напръсква със сребърна вода и се оставя открито за 20 минути. Честотата на провеждане на процедурата е от 1 до 3 пъти на денонощие.
Ако площта на изгарянията е голяма и поразеният участък е бинтован, сребърната вода може да се нанася направо върху превръзката, защото дори в този случай среброто ще окаже необходимото въздействие. За целта превръзката постепенно и внимателно се напоява с хладка сребърна вода с концентрация 10 мг./л. Тази процедура помага за по-бързото заздравяване на раните, а също така намалява и възможността за травми при сваляне на превръзките.
Ако изгарянето не е голямо, поразеното място се промива, подсушава се и след това върху него се налага компрес със сребърна вода с концентрация 30 мг./л.
При използване на сребърна вода за лечение на изгаряния, поразените места заздравяват по-бързо и без белези и ръбове". - с. 74
Сребърна вода Arcol се продава в аптеките, дори в шише с пулверизатор с концентрация 10 мг./л. Аз използвах сребърна вода с концентрация 5.5 мг./л. за справяне с една зараждаща се афта - след жабурене 5 (пет) минути болката и неприятното дразнене изчезнаха. На следващия ден (за да се застраховам) повторих процедурата и с това всичко приключи. Трябва да се знае, че съдът, в който се съхранява сребърната вода трябва непосредствено преди употреба да се разклати енергично и продължително, защото среброто полепва по стените му. Държи се само на тъмно!

Много ефективно средство за всякакъв вид рани е зеленото микроводорасло хлорела - казвам го от опит. Продава се в биомагазините.

Малко хомеопатия. Д-р Атанас Гълъбов "Хомеопатия за всички":

"В хомеопатията КАЛЕНДУЛА намира широко приложение изключително за
външна у потреба при лечението на:
* Рани от всякакъв характер - порезни, разкъсни, хирургични, охлузвания,
изгаряния I и II ст. Предотвратява развитието на инфекция в раната, а при вече
инфектирани рани спомага за тяхното оздравяване; успокоява болката.
* Тинктурата от КАЛЕНДУЛА има изключителен хемостатичен (кръвоспиращ)
ефект. Обикновено няколко капки чиста майчина тинктура (т.е. неразредена) се
капват на раната, след което се прави задължително СУХА превръзка (т.е. със суха
стерилна марля)! Разбира се, това има ефект при рани, където няма увреждане на
големи кръвоносни съдове". - с. 37

Друго не се сещам в момента.

Успех, Purelove, дано се оправиш бързо и без усложнения!
Активен

purelove

  • Гост
Re:Термично изгаряне
« Отговор #6 -: 27-04-2012, 11:01:41 »

Хлорела и сребърна вода имам под ръка вкъщи.. Добра идея, ще опитам и с тях   :Content_14: За сега съм се въоръжила с търпение, не очаквам нещата да се случат от раз ... Неприятното е , че чувствам силно напрежение и болка в китката.. но  :surpris_25: Голямо момиче съм, ще си понеса "белезите" от допуснатата неволна грешка .... Благодаря още веднъж  :flower:
Активен

Nipy

  • New
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4
Re:Термично изгаряне
« Отговор #7 -: 27-04-2012, 12:55:21 »

От личен опит знам, без никакви белези - варна вода от гасена вар, утаява се 1-2 минути, взема се 2 лъжици + 2 л. студенопресован зехтин, бърка се, става като крем, нанасяш през марля на изгореното дори и през час, следва непрекъснато да е навлажнено, за няколко дни зараства, няма и следа. Успех!
Активен

com_pot

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 310
Re:Термично изгаряне
« Отговор #8 -: 27-04-2012, 13:13:18 »

Май живовлекът също се ползва за изгорено. Накъсваш си от някъде листа, счукваш ги на каша и си я намазваш.
Активен

lilka

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 171
Re:Термично изгаряне
« Отговор #9 -: 02-05-2012, 06:24:21 »

Активен

aichryson

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 73
Re:Термично изгаряне
« Отговор #10 -: 02-05-2012, 16:25:15 »

Раната се промива със  воден разтвор от листа на билката смрадлика. Вари се смрадлика 50гр. във 1л. вода за 30 минути във тенджерка със капак, оставя се  да изстине/ тенджерката да е затворена с капака /,след изстиване просто се залива изгоряното място, в случая дланта, и като изсъхне се маже със крем  Madecassol. Ако не можете да намерите  Madecassol, следвайте лечението със смрадлика, по бавно е, но пак не остават белези.  За заличаване на белези помага  Madecassol cream, основната съставка е билката Centella Asiatica, Geranium oil, Lavander oil. Нанася се много пестеливо, мирише приятно.
Активен
 

Страницата е създадена за 0.084 секунди с 22 запитвания.