Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: ТОДИКАМП. Въпроси, мнения, отзиви за методиката.  (Прочетена 189885 пъти)

Nelli

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 141

Здравейте, аз също приключвам първите два месеца дози с Тодикамп. Не лекувам нещо специално, но в  грипозните седмици аз май оцелях
Активен

Nelli

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 141

Здравейте, аз също приключвам първите два месеца дози с Тодикамп. Не лекувам нещо специално, но в  грипозните седмици май оцелях, децата в училище боледуваха поне по веднъж, а имаше и по три пъти.  Рискувах и се държах безотговорно откъм облекло и лягане с мокра коса, на няколко пъти ме приболя гърло, та си мисля, че точно в тези моменти препаратът запази статуквото. Имах едно критично положение, с нещо като херпангина - с малко афти и фино нацепен език, 2 седмици се мъчих, но ползи съм имала, тъй като предишните два пъти страдах по цял месец и картинката беше ужасна. Със сигурност проблемите ми са в имунната система, но Тодикамп ще продължа да прилагам, има смисъл.
Другото, от което съм очарована, е СТЕЛКОР, в началото на приемите направо ми светваше пред очите, може би и той ми е помогнал доста.
Тодикамп ми послужи в началото при бактериална и гъбична инфекция и при ранички разни, при херпес /не се разрасна и разлигави, но си стоя като чиста раничка/ , пробвах за лицето, но не продължих, като се стопли времето, ще опитам този ефект за по-малко бръчки...
Активен

hdeshev

  • Христо Дeшeв
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 845
  • Един ученик на пътя...
    • може би блог

Здравей, Антония,

...
Ситуацията в моето семейство е следната: мъжът ми е атопичен дерматит - много големи зони на опаката страна на дланите - и се бори с остра фаза от май 2012. Децата ми (на 2г и 10 месеца) са със същата диагноза - зачервявания на сгъвките на коленете, китките, вратлетата,челцата... Мъжът ми пробва различни неща до октомври мин година без успех. Тогава почна да пие тодикамп и да се маже с него - по схема за невродермит и екзема. И така 2 месеца. За мое и негово голямо разочарование ефектът беше нулев. Въобще не се повлия това чудо! Даже по едно време мислех да питам бате Бино дали някой е споделял с него чак за такава липса на ефект.
...

Аз имам такъв проблем и май съм писал във форума (дали даже не беше точно в тази тема). Ама почти 1:1 съм с първата снимка на пръстите от статията в Уикипедия. При мен почна от средния пръст на дясната ръка след едно безотговорно заливане с белина. Ако го оставя за малко без контрол (*), се поразраства и налазва околните пръсти и обратната част на дланта. Контролът се изразява в едно кремче с алое [1], което най-вероятно не лекува, но със сигурност прави слой върху кожата, който пречи на разраняването и мястото оздравява. Временно. И така си карам вече над 2 години с този проблем.

Пил съм Тодикамп на малки курсчета от около месец с мазания и екземката изобщо не се повлия. Сега обаче съм на края на двумесечен курс и сякаш виждам някакъв ефект - най-малкото раните намаляват и сякаш петната поизбледняват. Този път различното е и в мазането - не мажа директно с газта, а капя на тампонче растително масло и после слагам и газ. Така намазаната зона стои по-дълго време омазнена и чисто от механични причини сърби и боли по-малко. Мисля да продължа по тази схема още известно време, да кажем трети месец, за да видя какво ще стане.

Радвам се, че при мъжа ти работи безглутеновата диета. Аз обаче не съм такъв късметлия. Предното лято изкарах без глутен над 3 месеца, но при мен абсолютно нищо не се повлия. Иначе казеин и изобщо млечни неща не консумирам от години.
Активен
Time waits for no slave!
-- Napalm Death

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист

Привет.
По поста на  Antonia да дам мнение:

1. Възможно е причината за конкретния дерматит да е извън периметъра  на действие на Тодикамп.  
 Ако  в случая  млякото и хляба  са причината, тогава как Тодикамп да помогне, след като тяхната консумация продължава?  :D ;) ( И нищо на света не би трябвало да може  да помогне, при  условие , че проблемните храни продължават да се консумират! Нали така? :) )
А щом при отстраняване на тези продукти  дерматитът отстъпва, значи  не е бил нужен нито Тодикамп, нито какъвто и да било  друг цяр.. :)   :surpris_23:
 
Обаче пък хляб и мляко ядат поне милиард човеци по света! Но както виждаме, не всички  развиват дерматит..
Затова - Ето го и ключът от бараката : След като един фактор може да бъде причина за болест у едного , но при друг  да не бъде, точно по  същия начин един цяр може да помогне на 1000 души, но на 150 да не успее!      

Затова когато отворим един билков справочник, виждаме , че за всяка  болест има предложена не само една билка или билкова комбинация , а 20-30 варианта! Ако само една билка е достатъчна  да се излекуват всички.., защо  са другите 30 билки .. ?  :)  
Те са толкова , защото рядко може предварително да се уцели истинската причина за болестта!
Например- високо кръвно налягане. От какво е предизвикано? От бъбреците? От склерозирали съдове? От разрастнала се съединителна тъкан около сърцето, затрудняваща работата на сърдечния мускул..?
Никой не може да каже. Затова има варианти за лечение..Пробва се едно , после друго..
(При АСД-2 е подобна ситуацията - повечето от хората не намират думи да го нахвалят, смъртници излекували с негова помощ най-страшни болести!  Но има и такива , които докладват  за нулево подобрение. )  

2. По принцип болшинството хора търсим бързото излекуване. :) ( аз съм сигурно в челната десятка tooth)  В някои случаи това е възможно , но в други е абсурд! Ако някой  ми се похвали , че е излекувал дългогодишен псориазис, дерматит, пародонтоза, артрит.. за един месец, за два месеца  ( с каквото и да е  - без значение дали Тодикамп, ММС, билки, или ГЛАД ДОРИ! )  ще му отговоря - да не бърза да се радва  :-\   (и Хипократ, и П.Димков , и Малахов .. ще му отговорят същото..)   За такъв срок може изобщо даже да не стане ясно дали това е нашата методика или да търсим друга! ( Малахов какво казва - ако се изцериш с промяна на начина си на живот, дори  с много труд,  не го считай за окончателна победа! Върнеш ли се към старите пороци, връща се и болестта! Нищо , че е "излекувана"!)  

3. Възможно е причините за  болестта  да са енергийни. ( Което обаче за мен е доста рядко) Тогава се търсят други начини, защото работата по физическото тяло е малко ефективна.
 При наследствените болежки също е много трудно , както наблюдаваме. Тогава може да се счита за успех дори едно задържане на влошаването за дълъг период. ( Добре звучат съвети: "оправи си храненето, гладувай"..обаче нещата изобщо не са толкова лесни, за което и народът казва:  "Да не дава Господ" ..  
« Последна редакция: 16-03-2013, 15:21:24 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

Antonia

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 18

Здравей, Антония,
...
Радвам се, че при мъжа ти работи безглутеновата диета. Аз обаче не съм такъв късметлия. Предното лято изкарах без глутен над 3 месеца, но при мен абсолютно нищо не се повлия. Иначе казеин и изобщо млечни неща не консумирам от години.

Здравей, Христо,

Да, проработи за късмет. Но неговият, твоят случай, както и на други хора наоколо, явно говорят, че атопичният дерматит си е просто название на някаква видима реакция на организма - срещу неизвестно какво (белина, глутен, ваксини, един Господ знае още какво ...). Те и свестните кожни лекари в крайна сметка това признават - не е ясно. И че в такъв случай лечението може да е в най-различни посоки. И за да не разводнявам повече темата за тодикамп (макар че не ми се струва да я замърсявам много - споделям откъде сме минали дотук, включая и тодикампа с търсените и "странични" ефекти :)) - излиза, че кожните проблеми са си дълготраен проблем  :( Бате Бино беше един от първите, които ми казаха нещо в тоя смисъл. И пак го казва (в предния пост), да не вземем много да се радваме (или разочароваме после...).
Ами ще разказвам пак, ако задържим резултата (досега държим 2-3 месеца). Ако някой мисли, че мога да му помогна, съм насреща.
А тодикамп си е готино нещо - на мен ми харесва самата идея - все едно казва: "това съм аз - газ, не се преструвам на друго нещо, силен съм, мога да помогна, мога и да съм опасен, решението е твое"
Активен

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист

Няма проблем, Тони , всичко си е в норма, според мен не "замърсяваш" :)
Иска ми се да пробвате с АСД-3 за дерматита. Лично първоначално наблюдение е, че е доста по-силно от Тодикамп по отношение на кожните истории. ( Дано да не ме чуе Андрей Тодика  :-X )  Видях с каква скорост разгроми едно гъбично сдружение на пръста на крака ми , както и в ухото ми.
Ще трябва да намеря начин да набавим, първите три шишета  ще бъдат подарък за който изпревари  :Appetit_17:
Но и следващите няма да съжаляват, защото както казва Уайлд - "никакви пари не са прекалено много за някое ново усещане "  или по-точно  - "нов аромат"  tooth
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

hdeshev

  • Христо Дeшeв
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 845
  • Един ученик на пътя...
    • може би блог
Ветеринарна употреба
« Отговор #166 -: 17-03-2013, 13:22:07 »

Аз продължавам по темата с атопичния дерматит, този път с нечовешки проблем. Нечовешки, защото става дума за куче. tooth tooth


TL;DR; Куче с почти окапала козина и други кожни и некожни проблеми се оправя с Тодикамп.

(Цъкнете на снимките, за да ги видите в цял размер.)

"Преди"

"След"
.


Първо ще дам малко предистория. Имаме куче порода шар пей на почти 7 години, което винаги е било с много проблемна кожа и козина. Още от около едногодишно започнаха историите с гъбични инфекции от които ставаше цялата на петна (петната - зони с оредяла козина). Тогава, вярвайки на неправилните ветеринари, сме позволявали какви ли не издевателства над нея. Опитали сме какво ли не, включително кортикостероиди и странни руски ваксини против гъбички. Всички неща са имали нулев или краткосрочен резултат и пак сме се връщали на началното положение. Сега, знаейки това, което знам в момента, никога не бих позволил да ѝ се случат такива неща, но стореното - сторено.

До началото на тази зима бяхме закрепили ситуацията и козината беше сравнително добре. Да, знаех си, че при най-малкото разболяване или спадане на имунитета, гъбичките ще пламнат отново и проблемите ще почнат пак, но не подозирах докъде може да се стигне. През ноември животинката прекара някакво заболяване, което почна като някоя настинка с общо падане на тонуса и омърлушване (не ми каза какво точно ѝ има) и изведнъж стана сериозно с един критичен период от ден-два, в които едва успявах да я изведа на разходка. Трудното мина, но имаше други последици - козината почна да пада. По много. Досега не ни се беше случвало да окапе така, че да остане напълно гола кожа с обезцветени петна по нея. Ето една снимка, където се вижда и оголяването и едно безцветно петно в дясната част.

Ветеринарят си ни каза направо "Това всеки ще ви каже, че е атопичен дерматит, но никой не може да ви каже какво го причинява или как да се излекува". Почнахме с проби и налучквания да търсим евентуален алергичен причинител. След негово предложение махнахме месото от храната на животното и в момента ѝ забърквам едни "манджи" с овесени ядки, пасирани зеленчуци, извара и някое яйце. Аз пък започнах двумесечен курс на Тодикамп и реших да включа и кучето в него.

Разбира се, започнахме внимателно. Давах по 4 капки по 3 пъти на ден и мажех проблемните места с Тодикамп. В началото директно капех от шишенцето върху кожата и разтривах с ръце, но после започнах да мажа с тампонче напоено със зехтин и Тодикамп. Следях за отрицателни ефекти и бях готов веднага да спра, ако забележа нещо. Нищо подобно не се случи, даже напротив. Постепенно вдигах дозата докато стигнахме до 20 капки 3 пъти дневно. За козината мигновен ефект и резки подобрения нямаше, но нямаше и влошаване. Около седмица, две след началото на Тодикамп курса, цялата кожа започна да се бели. Падаше на огромни парцали, някои по-големи и от монета от 1 лв. За наше щастие, под обелената кожа започнаха да се виждат прокарали нови косъмчета! След около месец виждах подобренията и спрях с мазането (Процедурата не е никак лесна и на кучето хич не ѝ харесва - просто ми омръзна да се гоним по 2-3 пъти на ден из апартамента.) След месец и половина можех да кажа, че козината се е възстановила и сега, два месеца по-късно, мога да се похваля със страхотни резултати. Аз лично не помня кучето да е имало такава хубава и гъста козина по гърба. Ето и снимка от днес.

Имахме и някои доста изненадващи допълнителни ползи от Тодикамп лечението. Общият тонус на животното много се повиши. Кучето е чувствително по-живо и отново стана игриво както беше преди няколко години. На поляната отново почна да се посбива с другите женски, което принципно не е повод за гордост, но аз се радвам, че има енергия и е физически здрава. Другото важно нещо, което забелязах бяха очите. Тук пак ще отворя една скоба и ще кажа, че там има 6 операции на ентропион и проблеми причинени около него. Сега слъзните жлези не овлажняват достатъчно окото и това води лесно до инфекции. Слагам капки (изкуствени сълзи) по съвет на офталмолога по няколко пъти на ден и махам едни огромни гурели, като съм имал моменти в които окото на кучето е направо цялото олепено с гурели и не мога да го изчистя. Откакто давам Тодикамп, гурели почти няма. Очите са сухи, но чисти -- сега слагам капките само за овлажняване.

Сега пускам и малко технически подробности. Изчислих си дозировката сам воден от идеята, че ако за хора, се дава доза от максимум 30 капки, то моето куче е нещо като половин човек (тежи 30 кг.) и мога да му давам по 15 капки. После пък си помислих, че дозата от 30 капки е същата както за жена тежаща 50 кг, така и за мъж клонящ към 100. Затова и смело вдигнах дозата на кучето до 20 капки. Пак казвам - през цялото време бях нащрек, готов да спра всичко и при най-малкото съмнение за влошаване на здравето. За щастие нищо такова не се случи. Интересен е и механизмът на даване на лекарството. На кучето не можеш просто да му кажеш да си отвори уста и да изплези език, докато ти броиш капките върху него. Реших проблема с малки спринцовчици по 2 ml - в началото слагах малко вода и после капех капките в тях и изстрелвах всичкото в устата на кучето. После почнах да слагам Тодикамп-а в растително масло - зехтин или шарлан. Това изисква повече умения и внимание при изстрелването в устата на кучето, защото стават инциденти като то да мръдне с глава или език и да се разхвърчат мазни капки навсякъде.

А сега накъде? От вчера вече съм спрял даването на Тодикамп, но мисля да направим един месец почивка и след това да почнем нов курс. Ако се вгледате във втората снимка, може да видите малки снежинки подобни на човешки пърхот. Все още кожата отдолу се лющи и явно гъбичките си върлуват там. С тях се борим с къпане и триене със сода, но си мисля, че има още какво да се желае по темата.

Стана много дълъг пост, затова, за финал, пускам една снимка на нашата Кара с всичките ѝ бръчки и приключвам.  :whistling2 - emotloader:

« Последна редакция: 19-03-2013, 18:26:08 от hdeshev »
Активен
Time waits for no slave!
-- Napalm Death

rima

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 512

Вече почти приключи 2 месечният ми курс с Тодикамп. Наложи се междувременно да включа ммс за почти светкавично сваляне не висока температура, не знам двете заедно дали не се неутрализират химически, защото Тодикамп постига определено насищане в организма, което е добре да си остане такова. Общото ми впечатление е, че действа бавно, на всички нива и най-вече при продължителен прием, макар че, въздействието се усеща още в началото с мек ефект върху тонуса и настроението :Content_22:
Активен

emo75

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 222
    • Разходка из Езерната градина

От днес и аз се присъединих към отбора на изпробващите Тодикамп  ;D
Избрах схемата за общо укрепване на имунната система.
След два месеца ще споделя впечатленията си.
На първо време, мога само да кажа, че вкусът и миризмата на газта не са  толкова неприятни, колкото предполагах.  :weight_lift:
Активен

emo75

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 222
    • Разходка из Езерната градина

След симптоми на втрисане и сигурно разболяване от грип или простуда, обилното намазване с Тодикамп по врата, гърба и стъпалата вече четвърти ден ме държи на крака и съм работоспособен. Продължавам вечер да се мажа по-обилно. Усещам, че болестта все още не е изкоренена напълно, но нямам треска, не ме боли нищо, чувствам само леко неразположение отвреме-навреме. Хремата беше пресечена още първия ден.
Малкият ми син по същия начин се възстанови само за една вечер.
Вътрешният прием, в случаи на простуда, грип или респираторни инфекции, като че ли действа по-бавно и не толкова впечатляващо като обилното намазване по проблемните части на тялото.
Активен

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист

 Аз съм абсолютно на същото мнение , Емо!
За съжаление , Тодикамп няма как да бъде приложен  " на пълна мощност" при внезапни грипозни състояния по простата причина , че вътрешният прием трябва да се  увеличава постепенно и плавно. А в такива случаи е нормално да търсим  бърз ефект..
Но се оказва , че проявява достатъчна мощност  при хрема ,ангина , гърло. Няколко намазвания са достатъчни.. ( А за цялостно преодоляване на  грипоподобните състояния - като сериозно допълващо средство под формата на разтривки! )
За втори път ликвидирах хрема за два дни. Като част от грипа , който изкарах миналата седмица. Громих го със Стелкор, АСД-2 и Тодикамп за в носа. (  прецених , че вътрешно няма смисъл и заложих на АСД) Слава Богу ( а и на цяровете  :) ) изкарах го на крак за 3 дни , без температура , с малко кашлица.
(Оказа се,  че и други хора  са се натръшкали от същият бацил и същите характерни симптоми като моите.Оплакаха се  за  2 седмично възстановяване на легло! )
 Досега никога не ми е мигвало и окото заради някакъв си грип. Обаче трябва да  призная , че този път много се уплаших. Най-вече затова , че не направих връзка м-у тези странни за мен симптоми и грипа. Реших, че ми има нещо наистина сериозно на дроба или сърцето ,без връзка с настинката, та ходих даже в болницата да ги изследвам. Такова нещо не бях преживявал  - сякаш някой ме души и едновременно с това ми е стъпил на гърдите , а като тръгна да вървя - задух и като че ли  ми се надува главата..
Извинявам се за натуралистичните подробности, но ако на мен ми бяха казали , че си е обикновен грип, щях да си спестя страховете ... та затова го разказвам по-подробно - поне да се знае , че имало и такова животно..  :)    
« Последна редакция: 27-03-2013, 17:01:18 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

emo75

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 222
    • Разходка из Езерната градина

По принцип, когато те удари сериозен вирус, трудно се разминаваш без последствия. (Убедих се от собствен опит с варицелата в зряла възраст.)
Да изкараш грип само с леки симптоми, в рамките на няколко дни, това си е много добро постижение. При условие, че същият тип коварна респираторна инфекция много често води до пневмония, която отнема седмици лечение.
Чакам Стелкора в БГ, за да го изпробвам, че е много сложна системата на пазаруване от интернет с украинска валута  ;)
Активен

Nelli

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 141

Последните два месеца имах взимане-даване с тодикамп и Стелкор и не се поддадох на грипа, от който децата в училище боледуват постоянно, повтори ги, две ги потрети, но накрая от едно лошо течение се поддадох. Температура малко /ползвах лимонов сок нощта и цитрусов през деня/, ужасно главоболие /разтривах с Тодикамп главата/, ползвах разни други бабешки средства и веднага пак -Стелкор и Тодикамп, тъкмо бях в почивка от него. Гърлото веднага затихна, хремата беше 24 часа, ухото престана да ме прищраква засега, но днес, четвърти ден от болестта, се събудих с болки под ушите и личната прецени, че се е активирала артрозата на челюстната става, имунитетът също дава признаци на спад и не знам как ще продължи, но мисля, че Тодикамп, Стелкор и клеевата тинктура, заедно с бабините процедури, ме правят болна не като при обичайните случаи, изглеждам ок и само лека отпадналост, ставни неразположения и студът ме карат да се чувствам неуютно. През цялото време съм и на работа, което не е за хвалене, но родителите ги пращат болни и вирусите са на разменни начала постоянно. Много вярвах, че съм на завет в крепостта на тези препарати, но и така се убедих, че действат превъзходно и бързо. Дано мина само с това досега!
Активен

Hope

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 24

Ето ме и мен с още отзиви за Тодикамп. Както бях писала преди той ме отърва от есенния грип за една седмица без да се наложи да пия каквото и да е друго помощно средство. С пролетният грип обаче не се справи така бързо и категорично. При първите прояви на грипа почнах да го пия и да мажа ходилата. Беше минала седмица, но положението ми се влошаваше, започнах да кашлям и получих онова странно усещане в дробовете което показваше, че положението не върви на добре. Пих го още няколко дни и като не видях съществено подобрение почнах да пия ударни дози кордацепс и тогава чак се оправих. За хремата обаче няма по добро лекарство от Тодикамп. Мажех си носа от вътре с него сутрин и вечер и хремата веднага отшумяваше. За болките в гърлото също по-добро средство не съм срещала, няма и да срещна сигурно. Още нещо, за което ми помогна беше, когато покрай Коледа започна да ми расте мъдрец - болките бяха ужасни. Мажех мястото с Тодикамп два пъти на ден с клечка за уши и болката отшумяваше доста бързо. Честно казано преди за всяка болка се тъпчех с болкоуспокояващи сега разчитам главно на него и не знам от кога хапче не съм пила. Миризмата и вкуса много си ми харесват  tooth и си го ползвам без проблеми. Препоръчвам го на много хора, но всички ме гледат странно и не искат да опитат. Това си е техен проблем, аз съм доволна и се надявам и за в бъдеще да е така.
Активен

emo75

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 222
    • Разходка из Езерната градина

Осми ден след първите симптоми на грип (втрисане, хрема, отпадналост) се чувствам на 80% здрав. Симптомите бяха пресечени няколко часа след обилно намазване с Тодикамп (аз го приемам и вътрешно в момента, като част от двумесечен цикъл за засилване на имунитета). В интерес на истината 5-6 дни ситуацията беше патова, особено вечер, когато се засилваше общото неразположение и отхрачването, но като цяло бях работоспособен. Преди 2 дни ми се зачерви едното око, очевидно заради вируса, който в момента протича и с конюнктивит. Равносметка: вирусът не успя да ме повали, нямах треска, бях работоспособен, въпреки дребното неразположение отвреме-навреме. За зачервеното око си купих капки.
При моите хора вкъщи: намазването с Тодикамп ги облекчва при вирусната инфекция, но в интерес на истината при тях вирусът протече по-тежко. Истина е също, че само аз приемам вътрешно Тодикамп.
Активен

emo75

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 222
    • Разходка из Езерната градина

Бате Бино, натъкнах се на един любопитен пасаж и се нуждая от твоето лексикално (а и не само лексикално) тълкувание на казаното. Става въпрос за следното:
"Нет пока ничего из придуманного, что лечит все типы рака. А их, как утверждает А.С. Крештоп, три: инфекционный, вирусный и грибковый. Какой вид рака лечит Тодикамп, мне сказать трудно, скорее всего — инфекционный."

Знаеш ли нещо повече за теорията на Крещоп? Какво ще рече "инфекционный" в конкретния случай? ("инфекциозен", тоест причинен от бактерии?)
В другите два случая - вирусен и гъбичен ли е точния превод?Авторът на абзаца очевидно е убеден, че Тодикамп е ефективен при "инфекциозния" тип рак, според терминологията на Крещоп...
Бих задал въпросите си в първата тема за "тежката артилерия", но тя  е заключена.
Активен

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист

Емо, авторът на цитираната от теб фраза, е Александър. ( http://12-2000.io.ua/ )
Сторила ти се е "любопитна"  защото той се е изразил много неточно. От така написаното излиза , че  гъбичките и вирусите не водят до инфекция. :surpris_22:  А вече и децата знаят, че една инфекция може да бъде както бактериална, така и вирусна или гъбична. .
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D0%BD%D1%84%D0%B5%D0%BA%D1%86%D0%B8%D1%8F
 Така че  в случая май не остана нищо за коментиране .   :)

Колкото до Анатолий Крештоп..- посветих 30 мин. за неговото издирване, но попадам само на отделни негови статии. Явно е един от уважаваните скромни украински лечители.( няма сайт, блог..)

(Само да спомена, че в руската литература "паразити"  се употребява в по-широк смисъл. В това понятие попадат и гъбички, и вируси, и бактерии..  всичко що шава и може да направи беля , идвайки отвън и  попадайки в нас.  )
« Последна редакция: 05-04-2013, 09:56:45 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

emo75

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 222
    • Разходка из Езерната градина

Не ми се вярва в Украйна да не са чели Уикито  ;) или пък да нямат елементарни познания по биология.
Но като нямаме достъп до теорията на въпросния Крещоп, можем само да гадаем... Питах те, защото ти имаш доста по-задълбочени познания за натуропатската наука в бившия СССР, а този Крещоп едва ли сам е измислил теорията си: просто този тип идеи витаят във въздуха, под различни форми са формулирани от различни хора, като посоката е една: смърт на паразитите, унищожение на злокачествените образования; плюс мисловен автотренинг и промяна на погрешните системи от убеждения и емоционални "запушвания".
Просто ми беше интересно докъде и как са определили възможностите на Тодикампа в тази сфера. Защото очевидно той убива доста гадинки, и затова повлиява лечението на  тотално различен тип заболявания.
Активен

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист

А на мен да знаеш , Емо , колко повече отколкото на теб ми  са интересни същите въпроси.  И как си мечтая някой да ми ги представи отговорени  в таблички , в проценти , по видове заболявания, по видове хора..  tooth  Ти благородно си забравил , че такива изследвания струват много пари, а и кой ли е заинтересован да ги вложи - БигФармма ли ?  :Content_4 - emotloader:  
А колкото до "бисерът" с възпалението.. на друго място не изказвай това мнение, ще ти се смеят с глас :)
( ама щом на мен не вярваш, пробвай сам , влез при първия доктор и му кажи , че гъбичките и вирусите всъщност не предизвикват възпаление..  tooth )
« Последна редакция: 05-04-2013, 22:44:47 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

shofilev

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 376

Бате Бино, леко измествам темата, ама все пак да питам:

За тодикамп знаем, че убива злосторници в нашия организъм, а как стои въпросът по отношение на АСД-2? Въобще какъв му е механизмът на действие или и за него има различни теории като за тодикамп?

Апропо, да се върна малко на основната тема. Преди три дни усетих, че нещо започва едно драскане по носоглътката - децата бяха хванали някакъв риновирус с хрема, та и аз да не остана по-назад, се закачих :)...
Реших да пийна тодикамп преди лягане - 10 капки. Така направих и следващите два дни, но поувеличих дозата, съответно на 12 и 20 капки. Снощи се чувствах най-зле - носът ми беше запушен, но течаха воднисти секрети, главоболие, втрисане - затова вдигнах рязко дозата на 20 капки. През нощта спах спокойно с отпушен нос. На сутринта като станах веднага ме зацепи главата, но за не повече от 15 минути. През деня вече почти нямах хрема и сега се чувствам здрав. Тук ще отбележа, че тодикамп го приемах чист, без никакви масла и дори така ми допада много повече на вкус. Освен това след приема нямам честите уригвания, които имах докато пробвах да го вземам с ленено масло или зехтин.
Усетих обаче нещо, което се чудя има ли връзка с тодикамп. През деня от ранния следобед до преди два часа усещах едни бодежи в сърдечната област, каквито не съм имал преди. Не мога да ги отдам на стрес, защото денят ми беше по-спокоен от обичайното и си мисля дали не е от йода в тодикампа - нали той пряко се отразява върху работата на щитовидната жлеза, а тя - на сърцето? Допускам, че може да е от рязкото качване на дозата, макар и еднократна. Ти какво ще кажеш по въпроса?
Активен
 

Страницата е създадена за 0.129 секунди с 23 запитвания.