Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: ГЛАДУВАНЕТО И ВЕГЕТАРИАНСТВОТО ТОПЯТ ТУМОРИТЕ  (Прочетена 6338 пъти)

Андрей

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 217

След 30-годишни наблюдения на болни от рак един американски изследовател доказал, че причината за всички заболявания е една и съща. Разликата е само в това , че човекът сам провокира онкологичното заболяване, като не спазва особено важните правила, свързани с поведението и храненето си.

 

Трябва да знаете, че всички видове тумори/не само онкологичните/усилено растат в кисела среда. За да ни разберете по-добре, ще направим едно сравнение между животните и човека - по точно с техните храносмилателни системи. Вълкът се храни с месо, а за преработването на месото е необходима киселинна среда. Конят се храни с растителна храна, за преработването на която е нужна алкална среда. Човекът се храни и с единия вид храна и с другия, затова на него му е нужна и алкална среда и кисела. И точно от тук тръгват проблемите.

Ако човек продължително време се храни само с месо, в организма му се образува  кисела среда и е възможно да се появи онкологичен тумор.И да започне да се развива много бързо. Когато човек се храни с блюда от месо, неговата реакция на кръвта, на слюнката, на урината са постоянно кисели.Освен това за растежа на туморите  са необходими още две условия - охлаждане на организма или на негови отделни части, както и чести простудни заболявания. Натрупването на отрови в организма /никотин, химични препарати/ Двете условия  заедно създават условия за растежа на тумора.

Какво трябва да се предприеме, ако имате подозрение за онкологично заболяване?

 

ПЪРВО - Да се провери реакцията на слюнката, на урината и на кръвта. Ако е под 6диници рH, трябва спешно да се вземат мерки.

 

ВТОРО - Да се откажете веднага от  местна храна, независимо в какъв вид е приготвена. Трябва да се има предвид и това, че след като навърши 40 години, човек вече е загубил 0,9 единици рH. Ана 60 години черният му дроб е престанал да изработва необходимите вещества наполовина.  Тези възрастови изменения трябва да се отчитат при поставяне на диагнозата.

 

ТРЕТО - Веднага се преминава на профилактично гладуване. Ако за 2 денонощия реакцията не се измени, трябва да се мине на по дълго лечебно  гладуване, но вече под лекарско наблюдение. Ако  пак не настъпи промяна, трябва да се вземат спешни  мерки  за привеждането на организма в алкална среда. Това може да стане чрез жива вода, алкални води от всякакъв произход, в които рH не е по малко от 8,5. Можете да започнете  да приемате коралов калций На хората под 35 години препоръчваме  да пият този калций със сламка, защото е възможно  да се повредят зъбите им.

 

С КАКВО ТРЯБВА ДА СЕ ХРАНИМ ЗА ПРОФИЛАКТИКА ПРИ ЛЕЧЕНИЕ НА РАКА? - първото с което трябва да почнем е РАСТИТЕЛНАТА ХРАНА. Към нея спадат бобовите варива, всички видове зеленчуци, гъби, черно грозде, допуска се риба, но само веднъж в седмицата. Цвеклото може да се приема независимо от какъв вид е, също така копривата и черната боровинка.

 

ОТ ХРАНИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗБЯГВАТ:

месото

захарта

водката

маргаринът

кравето масло



Статията е взета от тук:
http://tq-jenata.com/index.php?option=com_content&view=article&id=271:glad-vegetarianstvo-tumor&catid=31:bolest-le4enie&Itemid=14
« Последна редакция: 27-12-2009, 22:47:45 от Mep »
Активен
Не се бойте, че не учите, бойте се, че не мислите.
"A great civilization is not conquered from without until it has destroyed itself from within" : Will Durant

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист

аз викам да бъдеш нащрек , Андрейчо ,  и да не се поддаваш от раз на всяка прочетена статия , особено що касае рака.. Нещата не са така прости . И особено внимавай , когато някой "открие" ,че за някакво заболяване има само една причина !  Добре , че си е поиграл този учен 30 години да ровичка из материята, но когато един ден му просветне ,че освен на ниво материя, нещата се случват и на ниво енергия  ,след още 30 години може да докаже , че е сбъркал през първите 30 .. :)  

Твърде посредствено е  да се твърди ,че си открил причина за нещо, като още 300 други твърдят, че и те са открили 300 други причини.. При това все учени хора или лечители-практици.
  Хилда Кларк откри че причина за рака е чревният трематод , Олга Елисеева - че това е гъбичката микозис фунгоидес , Тамара Свищева - че това са трихомоните, Шевченко - че това са хормоналните нарушения ,предизвикани от какво ли не .., Валери Тищенко - че това са кислородният недостиг в клетките, предизвикан от заболявания на кръвоносната система, Р.Бройс / излекувал 45000 от рак/  че това са канцерогените,  Кацузо Ниши - че това е натрупването на въглероден окис следствие на преяждане и нарушено дишане на кожата ....,
Освен това са безспорно доказани и геопатогенните зони, радиацията .... да не говорим за  десетки люде от сорта на Луиз Хей  ,които откриват зависимостта в несподелени емоции, черти на характера.... след тях идват и барабар Петковците като Лазарев ,според които всичко е карма ... ит.н. край нямат.

Това за храненето безспорно е вярно ,че е нездравословно , но вероятно е само отключваща причина, една от многото,щом като има хора,които и най-просташки да се хранят - пак не пипват рак.
После интересна ще е реакцията на мой приятел ,чието дете умря на 2 г.  от рак на черния дроб,  ако му кажем, че причината е била лошото хранене ....

Така че определено така лансираната  причина не може да бъде считана за единствена.
Освен това / това са мои разсъждения по-долу  /  при задълбочаване  не може да не се направи извод, че е извънредно трудно да се направи причинно -следствена връзка  по отношение на  която  и да е болест. Знам ,че е на пръв поглед цинично  , НО :
      Хилядите докторски "открития" за причините и факторите ,довели до еди-какво си заболяване, известявани в научните медицински списания са силно съмнителни  по две причини :

1. За да отдиференцираш определен патогенен фактор и да го обвиниш в тежки грехове , трябва първо  да разгледаш влиянието на ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ФАКТОРИ ,за  да изключиш  И техния възможен принос  , че чак тогава да заключиш : Това е единственият виновник !  Тоест ,изследванията да се правят при равни други условия  А тези "равни други условия"  за да се натаманят, трябва освен разнищване на начина на живот на пациента, да се разпитат и дядовците му до 3-то коляно, за да се проследи и влиянието на гените.....( така, както процедира хомеопатията - прегледът трябва да трае поне 3-4 часа )    
  Е ,това просто няма как да стане, един живот не стига.  Затова всеки си хваща нишичката - един кармата, друг -храненето, трети -бацилите, четвърти - стреса .. и търси връзката в тази нишичка ,като в случай, че му провърви и  направи откритие  -  някаква причинно-следствена връзка , я обявява като единствена !  ... Затова едни казват : "всички болести идват от стреса" ,други казват : " Не, всички идват от храненето" а следващите " Не, всичко е в главата " ...и т.н. Колкото нишички - толкова открития.   Просто тези ,които ровичкат в храненето, не заглеждат кармата или паразитите  и обратното... Няма как. :)  
Изводът е ясен : Някой някъде  е намерил някаква причина - но тя е една от многото !  
Лошото идва след това :)    Какво става ако имаме добро хранене, но лоша карма ? Или пък - няма паразити , но има лоши мисли ?  И сме болни ? Тогава " откривателят"  ще установи волю-неволю ,че  вторачване само в една нишичка не е достатъчно .. ! :)
 
  2. От време оно е твърде спорно дали изобщо може да се направи причинно-следствена връзка във вярната посока .  Тоест дали нещо се явява причина или следствие.  
 Например популярният през 19 век спор между Пастьор и Бежан. Пастьор казва : "Виновник е мръсният бацил! Да го ударим с чук! Или поне с антибиотик.  Махаме бацила, махаме и причината за инфекцията"
 Бежан контрира : " Не. Бацилът не е причина за инфекцията! Той е следствие. Той е допуснат да си разиграва коня в организма от слабата имунна система. Тя му е създала и предоставила необходимата му хранителна среда !"  
Е, в крайна сметка причина ли е бацилът или не ?  
   Въпреки ,че медицината / по-точно фармацевтиката/ се е светнала, че е много изгодно да приеме ,( и е приела ) твърдението на Пастьор ,  не обяснява защо някои не се разболяват от този бацил ,колкото и често да се "здрависват"  с него.  / Ако беше приела за вярно твърдението на Бежан, трябваше да хвърли всички сили за профилактиката на хората , но те тогава нямаше да се разболяват  и съответно да потребяват лекарства... /
   Значи какво излиза :  Едно и също нещо може да бъде причина за едни , а за други да не е ?   Значи толкова му е стойността като "откритие" ... Все едно земното притегляне да важи за едни , а за други - не.

/Същото е и с бацила " хеликобактер пилори" .  И там "откриха" и го  обвиниха  горкия ,че той бил виновникът за язвата!  Интересно защо обаче в "третият свят" , където носителството на този бактерий е 70-80 % , не се разболяват от язва повече от другите? Да . Ако имате съмнения за язва ,първото което е , ще ви пуснат изследвания за този хеликобактер. И открие ли се, значи трябва да се лекува с антибиотици !   Милата "хуманна" медицина, да беше хвърлила един поглед на АЮРВЕДА, щеше да си обясни кои са по-уязвими към тази болест и как биха могли да се профилактират.  Хората с конституция "пита"  имат по-силна концентрация на стомашна киселина, която при определени условия ,може да "прогори" лигавицата на стомаха. Затова и предимно те боледуват. Просто като боб. Аз имам двама приятели ,болни от язва ,като и двамата ,как пък се случи... , са точно "пита" .   /
        
 Други казват - " О, стресът е единствената причина"  Но и на тях може да се контрира : " Не стресът, а нарушените адаптационни механизми в организма са причината, стресът си е нормално присъстващ .  А за тяхното нарушаване пък си има един куп други причини.. "
        
 Професор еди-кой си пък да не остане назад,  " открил " че сексът удължавал живота.. ( Това и доста други май го "откриват" )  Тоест - че сексът е причина за дълъг  и здрав живот. И как го открил това нещо? Ами като се огледал и установил ,че здрави стари хора продължават да правят секс..  Голямо откритие!   Ами да ме оборят,ще ги черпя един арменски коняк -  аз пък казвам ,че той е следствие от здравето , а не причина за него.  Естествено ,че ако не си здрав и влачиш няколко хронични болести ,които организмът ,по закона за самосъхранението , прави огромни усилия да потиска , мобилизирайки всички резерви и енергии за това , само до секс ще ти е ..
 Да оставим ,че професорът няма и хабер от аюрведа или поне да се беше поинтересувал, че първо ,желанието за секс ,не е винаги във връзка със здравословното  състояние, а е чисто хормонален феномен ( знам за човек ,който след три инфаркта ,на 75 г. мисли постоянно за секс но това не значи ,че е здрав :)  )    и второ,  при различните типове хора  / вата,пита, кафа/  потребността от секс ПО ПРИРОДА е  доста различна. За  55 годишен мъж вата веднъж на месец е достатъчно , докато за кафа веднъж на два дни може да е малко.  Ако вата се опита да "догони" кафа , така ще се изтощи , че може  каква ли не болест да си докара - заради отслабената  енергетика - просто метаболитните процеси при различните хора са различни и съответно това намира проявление  и в сроковете , които са им необходими да " презаредят"  .  
/ Да оставим, че китайската медицина изобщо отрича правенето на секс след 65 годишна възраст. Дядо ми е изоставил това занимание точно на тази възраст и според професорчето би трябвало да е много болен,  но , ядец, на 90 г се оплакваше само от пърхут../
   Тоест,механична  зависимост между  честотата на сексуалните контакти и здравето не може да бъде направена по този начин поне. Това може да впечатли вероятно баба Гинка и дружките й,  но не и по-запознатите кадри като нас . :)  

Ето ,както "разклатихме " това " откритие", така можем да продължим и с други подобни. Да не говорим какво би станало , ако се включат и по-напредналите :)  

Ето ,понякога заради непознаването на прости истини , "светила"  са в състояние да правят  смехотворни  "открития " ..
Ама пък ,нека правят, нали във вестниците все трябва да се пише за нещо.  :)
      
« Последна редакция: 27-12-2009, 22:48:00 от Mep »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

Svetlio

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1133
    • MMS BULGARIA

Като стана дума, за причинно-следствената връзка, която съществува във всеки отделен случай, ето една притча!

Авицена имал много старателен нов ученик. Веднъж при великия лечител довели някакъв слепец.
Учителят казал какви съставки да се забъркат, за да се направят две питки. Онзи изпълнил всичко точно. Наложили питките на очите на пациента и слепият още на другия ден прогледнал.
А съседът на този пишман ученик също бил сляп. Вдъхновен от успеха, чиракът приготвил абсолютно същите питки и ги наложил на очите му. На другия ден очите на слепеца направо изтекли.
Добросъвестният идиот тича при лечителя, облян в сълзи: „Как така, учителю, направих всичко точно както ти каза! Защо се случи белята?"
Мъдрецът рекъл опечален: „Слепотата се предизвиква от различни причини - от сухост и от влага, от жега и от мраз, от какво ли не. За хиляда слепи причините са хиляда. Върви си, синко. По-добре да станеш хлебар."
« Последна редакция: 27-12-2009, 22:48:11 от Mep »
Активен

benato

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1467
    • benato

Да,както се казва, бай бабо,да те не среща мечка ;) С този чернобил и тази вода която пиехме,всичко е възможно. :surpris_23:
Наистина всеки се кълне ,че знае причината за рака,но проблема е комплексен.
« Последна редакция: 27-12-2009, 22:48:23 от Mep »
Активен


GO GREEN
"Когато човек твърди, че не иска да говори за нещо, той обикновено иска да каже, че не е в състояние да мисли за нищо друго." -Джон Стайнбек - "На изток от Рая".

Val

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 519
  • "Бог е дал на хората храната,дяволът - готвачите!"

Аз откакто четох ГНМ на д-р Хамер съм много объркана. Вярвам, че "емоционалния шок" както го описва доктора е сериозната причина. Ама има някои неща дето хем ми звучат правдободобно и пак не мога да ги повярвам
Активен

benato

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1467
    • benato

Не знам за друго,но когато спрях кафето,ми излезна херпес :surpris_23:
Нито бях болен нито притеснен,а те според ГНМ излизат при раздяла с някой или нещо.
Сега даже не си спомням сутрин за кафе,изобщо.
Активен


GO GREEN
"Когато човек твърди, че не иска да говори за нещо, той обикновено иска да каже, че не е в състояние да мисли за нищо друго." -Джон Стайнбек - "На изток от Рая".

Даниела

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1580

проверих и аз за херпеса


"Конфликт на раздяла/ нежелание или съответно горещо желание за раздяла/
(нежелание за докосване, погнуса)"- просто си се разделил с кафето  ;D
Активен

benato

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1467
    • benato

Мдаа,беше ми любимо- Капучино с ароматна арабика,но с това мляко,не става :surpris_23:
Активен


GO GREEN
"Когато човек твърди, че не иска да говори за нещо, той обикновено иска да каже, че не е в състояние да мисли за нищо друго." -Джон Стайнбек - "На изток от Рая".

Val

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 519
  • "Бог е дал на хората храната,дяволът - готвачите!"

Бенато, ти вярваш ли на ГНМ?
Активен

Angie

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 839

Между другото в няколко кафенета в Англия ми направи впечатление, че имат алтернатива- вместо мляко- соево, а някои и друго ядково мляко предлагат.
Активен

Eternal bliss

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 88

разбира се... и тук в Starbucks(мисля, че са 3 в София) може да си поръчаш каквото и да е кафе със соево мляко  :bleh

*Да живее Seattle*  :sorcerer - emotloader:
Активен
..and what they are doing with this visible language that they create is they are making gifts..

benato

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1467
    • benato

Е да и ние сме пили в Лондон със соево,жена ми е живяла десет години там :) Starbucks и Costa caffe ни бяха любими,в Пловдив има само Costa caffe,но няма соево. Но като цяло се радвам че се отказах изобщо от кафето,не ми е нужен такъв стимулатор :surpris_23:
Активен


GO GREEN
"Когато човек твърди, че не иска да говори за нещо, той обикновено иска да каже, че не е в състояние да мисли за нищо друго." -Джон Стайнбек - "На изток от Рая".

Angie

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 839

Има Старбъкс и Коста в България!! Бреейй...(тия словенци колко са изостанали!!!) :) Не, мисълта ми беше не за кафето, а че има "пробиви" тук-таме. Все пак не е маловажно, толкова много народ пие кафе, да им се предлага ядково мляко не е зле, а и гледам рекламират, че кафето е fair trade. Все пак много бедни региони в които вирее кафето, се издържат основно от това. Сигурно може да им се измисли и друг поминък, но за  тези неща знаем искат време..
Бенато и на мен да ти кажа изненадващо много ми допадна Англия. Като ученичка 3-5 клас писах есе за английските градини, бях гледала едно предаване и много се бях впечатлила. Не че на живо съм обикаляла де... И да си кажа право, и хората ми допадат..което пък въобще не очаквах..виждат ми се..нормални, човечни.. Ама като се сетя какво са правили по колониите, имах си аз да не гледат да се държат нормално сега...!
Активен

Val

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 519
  • "Бог е дал на хората храната,дяволът - готвачите!"

Бенато, ти вярваш ли на ГНМ?
?
Активен

desi82

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1408
  • Ние сме това, което ядем!

Много интересна тема! И аз си мислех че причината за раковите образования се крие основно в нездравословното хранене.
Активен

Zloqd

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1374

А аз мислех, че е в нездравословното мислене (мога да дам поне един такъв пример).
Активен
Умният човек знае как да излезе от затруднена ситуация, а мъдрият знае как да не попада в нея - даоска поговорка

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист

Радвам се ,че има " замислящи се "  :)    

Между другото ,го допълних този пост, защото според мен е информативен и провокиращ "замислянето"   :) .
« Последна редакция: 13-12-2009, 22:09:03 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

benato

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1467
    • benato

Вал,за да вярваш в нещо трябва или да го познаваш добре или изобщо да не го познаваш. Не съм много запознат още,но има доста хубави неща.
Активен


GO GREEN
"Когато човек твърди, че не иска да говори за нещо, той обикновено иска да каже, че не е в състояние да мисли за нищо друго." -Джон Стайнбек - "На изток от Рая".
 

Страницата е създадена за 0.118 секунди с 24 запитвания.