Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: 20.05.2012.- ДЕНЯТ НУЛА - СИГНАЛА НА ГЪРМЯЩАТА ЗМИЯ  (Прочетена 12741 пъти)

Миоджералвомбо

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 484
    • блог за сериозни хора

Не си спомням точно годината но бе 1999 или 2000 май имаше частично слънчево затъмнение   а може и цялостно да е било аз го наблюдавах от Пловдив   през опушено стъкло а може и маска за електрожен  Беше лятото и движението бе слабо  по късно разбрах че много хора от суеверие си остават в къщи  та зависи от гледната точка за това кое е лошо и кое не  Аз от схемата която си дал не разбирам нищо :)) минава ли през БГ?
не,минава през Калифорния.... tooth tooth tooth
Активен
Трудно се намира черна котка в тъмна стая особено, ако и нея я няма вътре. Поздрави от Палма де Майорка

Flatline

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 131

Уважаема Alcyone,

Както става ясно от разговора между мен и Мио дотук, аз погрешно съм си мислил, че той е преводачът на текстовете и ни най-малко съм целял да говоря на някого зад гърба.

Ще отговарям в реда, в който сте задали въпросите си.

В термина "конспирация" включвам всички твърдения, основаващи се на недоказани "факти". Това са:
1) Злата фармацевтична мафия, която иска да отрови всяко живо същество на планетата. Да уточня, че аз прекрасно разбирам проблемите в тази сфера, които са в резултат на печалбарството и които се изразяват в претупани изследвания, фалшифицирани резултати и корупция, за да се пусне дадено лекарство на пазара. Това обаче не значи, че някой умишлено иска да си болен.
2) Наличието на някаква фамилия (Ротшилд, Рокфелер), масони, илюминати и прочие кръжоци, за които никой не може да ми представи смислено доказателство, че съществуват, камо ли, че те контролират света, искат нов световен ред и на които всичките им тайни срещи са известни.
3) Твъдения от сорта на "Кацането на Луната е постановка", някой пръска неясни субстанции във въздуха, добивът на шистов газ е супер вреден и т.н, които обикновено имат връзка с организациите от точка 3. Последния пример ще използвам, за да подкрепя твърдението си, че "Хора, които нищо не разбират, обясняват неща на други хора, които също нищо не разбират." Неразбиращият от добив на шистов газ съм аз (и Вие и всички, които протестираха). Авторът на филма "Газленд" също си няма хал-хабер, ама ми обяснява. Аз мога да направя филм, колко е безвреден добивът. Другото, което е - няма еднозначно становище по въпроса и по тази причина смятам за крайно несериозно единствено на базата на един филм и на това, че Франция го била забранила да се юрна да протестирам, както направиха мои приятели и познати, някои от които са сред организаторите. Огъня подклажда и фактът, че "Шеврон" ще копае, а тя е пратеник на империята на злото. Когато "Газпром" излезе с технология и поиска да добива, ще клекнем като стой та гледай.

Нещата трябва да се разглеждат от всеки възможен ъгъл. Конспираторите ги гледат едностранно и както им е удобно.

В този смисъл неразбиращият не сте Вие, която сте превели статията, а нейните автори. Въпреки, че малко или много сте с нагласата да приемете прочетеното за чиста монета (поправете ме ако греша). Така наречените им аргументи всъщност са точно тези недоказани твъдения, за които говоря. И никакви основи на нищо не разклащат.

Аз в момента уча висшето си образование, медицинско. Има време до научните ми публикации и изследвания. На свой ред отправям същите въпроси към Вас.

Флуоридирането на водата:
Флуоридът е естествен минерал, който се среща масово във водите. Още в началото на 20ти век стоматологът д-р Фредерик Маккей започва разследване защо зъбите на пациентите му са на петна, същевременно кариесите и останалите проблеми са много по-редки, отколкото на други места. И установява, че това се дължи на флуорида. Оттогава се започват изследвания какво количество флуорид е здравословно, без да предизвиква петна. Резултатъте е 40% по-малко кариеси сред децата и 30% сред възрастните. Модерните препарати за поддръжка на устната хигиена също допринасят за това, разбира се.
Противниците викат да се гласува. Първо, децата, които имат най голяма нужда от флуоридиране, не гласуват и второ - много лесно е да се изплаши населението (което нищо не разбира и няма акъла да ги опровергае) чрез пропаганда. Позовават се на доктори, които са против флуоридирането, защото го виждат като намеса в живота на хората, въпреки че прекрасно знаят, че няма опасност. Научното общество може да е твърдо за флуоридирането и тук като контрааргумент биват намесени "Те". Тези, които искат да отровят народа. Кои са те отново не е ясно. Всички институции в кюпа. Започне ли процедурата по флуоридиране заваляват и оплакванията - умряха ми рибките, увехнана ми цветята и прочие неща на емоционална основа, сякаш чакали специално този момент. За рака да не говорим. Няма нито едно изследване, което еднозначно и категорично да свързва флуорида с рака, нито да показва, че той увеличава риска от такъв.

Ваксините:
Тук дълбаем да извадим кирливите ризи на медицината с фокус върху страничните ефекти и смъртните случаи. А колко са те? В статията впрочем сте разменили местата на боря на умрелите (малко над 100) и броя на хората със странични ефекти (около 23 000 май бяха). В сайта, към който сте дали линк се вижда. Прекрасно се осъзнава, че може да има странични ефекти - от локална болка след инжекцията до припадане, респираторни проблеми и прочие. В много от случаите дори смъртта не може да се отнесе пряко към ваксината, защото смъртта не настъпва веднага, след 5 минути или дори година. Смешен е делът на получилите странични ефекти на фона на тези, на които им няма нищо. Ей така с лека ръка ли пренебрагвате стотиците милиони ваксинирани здрави деца, сред които съм и аз? И фактът, че шарките са изкоренени? Освен това пак няма категорична връзка между ваксините и аутизма. А изследвания в тази посока са правени и се правят. Убедете се сама: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/ Дано .gov не Ви откаже в зародиш. Доказателства за ползите от ваксините ни заливат отвсякъде, но някои са се вторачили в единия процент проблеми. Спестете си "аргумента", че са манипулирани. Това се подразбира.  tooth Ако ще вадим кирливи ризи, мога да Ви залея със смъртните случаи и страничните ефекти, които алтернативната медицина и псевдонауката са причинили.  

Какво общо има грозната картинка в България? Некролозите са на младежи жертви на ваксини ли? Или на сгазени от пияни шофьори, загинали в катастрофи и наръгани с ножове на улицата, в дискотека и жертви на други престъпления? Аргументите за контрол над храната от гледна точка на българските институции, при положение че производителите внасят бракувани колбаси от Франция да ги преработват и продават и че в държавата нищо не е наред, са безпочвени. Да не говорим, че тук опираме и до съвестта и манталитета на българина.

Разбрах, че не желаете да спорите, но трябваше да се аргументирам. Да, има интереси, да, става въпрос за много пари. Навсякъде става върпос за пари. Хомеопати, китайски медици, остеопати, натурпоати и прочие шарлатани са алчни до безобразие и това се вижда в цените. След интересите, за които знае всеки, конспираторите се сгромолясват, защото се позовават само на твърдения, пълни с въздух.

Не съм съгласен с тезата, че хората понеже имат глава на раменете си, щели да преценят. Лиспата на познания в тези сфери беше илюстрирана преди 10-12 години, когато група учени пуснаха мухата за изключително вредният диводороден монооксид (H2O). Назован "химикал" за допълнителен психологически ефект, бяха изтъкнати вредите - причинява ръжда, използва се върху културите, поврежда електроуредите, открит е в туморите на терминално болни пациенти и прочие, и американците тръгнаха да подписват петиции да протестират. Същата тази липса им пречи също и да отсяват помиите, които се сипят от медиите. По въпроса няма спор. Липсата на критично мислене и знания са основните проблеми на поддръжниците на гореописаните от мен неща. Аз лично съм скептичен и неубеден в доста неща, ставащи в медицината, защото знам как субектите опорочават науката. Конспираторите са тези, които не желаят да погледнат всички гледни точки и да отсеят плявата от сеното, че чак се обявяват за мислещи и просветени.

Относно това да съм се обърнел към авторите: адски много хора са го направили, аз нищо ново не мога да кажа. Има известни лекари в публичното пространство като Бен Голдейкър (Ben Goldacre), който изтипосва манипулациите на фармацевтичната индустрия, официалните медии и алтернативната медицина. Погледнете му презентациите в интернет.

Такива размисли.
« Последна редакция: 01-03-2012, 01:07:46 от Flatline »
Активен

Миоджералвомбо

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 484
    • блог за сериозни хора

Както става ясно от разговора между мен и Мио дотук, аз погрешно съм си мислил, че той е преводачът на текстовете 
хехехехе,браво пич,направо ме разсмя здравата сега.... tooth tooth tooth :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader:как така не си разбрал,че не аз превеждам масата статии...хехехехех, tooth toothче  поне тук в мои постове съм го казал едно 3-4 пъти, защо и как поствам онези статии.Но дори и да не беше видял какво съм писал тук,то си чел статиите.А отдолу винаги съм давал линк къде точно са в блога.Ти си влизал в блога ,вероятно неколкократно.Поне днес ми показа мое изказване там в коментар и затова разбирам че си чел и там.хехехеехе,че то на всяка статия отдолу и пише кой е правил публикацията.на места пише че е преводач,на места -не.всичко съм очаквал  да споменеш като опозиционно мнение ,но сега направо ме уби от смях като каза,че си мислел че аз превеждам....айде както и да е :Cherries :Cherries  ама ме развесели много сега... :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader:и да ти кажа-твърде съм мързелив да си правя труда да преведа нещо,освен ако не го сметна за много актуално.И за да добиеш представа кое смятам за актуално,ако искаш погледни онази статия дето копнах тук-за разгъването във времето.Ей този материал съм си играл 10 дни близо да го правя-за мой собствен кеф!Понеже мисленето ми е абстрактно,отвлечено,склоннен съм към имагинерни мисловни функции.И съм много далеч от общите теории,макар и да са наглед твърде хуманни,за доброто на хората-както може да предположим за статиите  дето лепнах тук,преведените.Те са общи неща,насоки,хубави думи/или не толкова-според публиката/нима не беше разбрал досега,че търся в изследванията си това-да сведа света на абстракциите в материалната му проложимост.Това винаги съм целял.Не общи теории.Ето -машината на Райф,пирамиди си направих имам и още куп неща и изследвания,които сам провеждам.Но тяхната теоретична база съвсем не е в материалната платформа.С една дума стремежа ми е да сваля красотата на абстракциите в материална форма и да са полезни,ей тва.Изследванията ми включват и мен самия като физически организъм.Тва всичко го споменавам,защото ме изненада много с допускането си ,че аз ще седна да се занимавам с преводи ,при това толкова много ей така, защото ми харесват.Не, само с теорията на разгъването направих така.Просто мисля, че ученкото е гениален човек на нивото на Айнщайн да речем.Да знаеш  ,нещо не ми ли носи прагматична полза,дори и да е великолепно,е почти сигурно  че ще пропусна да погледна.За сега само френския физик е направил изключение.Ако се навиеш да прочетеш,ще видиш на какво абстрактно пътуване ще идеш мисленно.Такива неща.Но е добре,че можеш да мислиш.Това е много рядко сега срещано.Не зависи от интелекта.Не се интересувам дали хората са против мен или са на моя страна в една дискусия.Интересувам се дали умеят да мислят и и дали го правят професионално хладно.Затова и приказвам с тебе.Просто ми прави кеф ...за което ти благодаря за възможността ,че имам удоволствието да държа интелекта стегнат.Нещо толкова необходимо и красиво.Дано дискутираме и за напред .Удоволствието е мое. :Content_14: :Content_14: :thankyou: :thankyou: :Cherries :Cherries
Активен
Трудно се намира черна котка в тъмна стая особено, ако и нея я няма вътре. Поздрави от Палма де Майорка

Flatline

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 131

Днес влязох в блога за втори път, от както знам, че съществува, за да погледна написаното за бай Мильо и съвсем естествено се отплеснах към коментарите. Първият път надникнах за секунда да видя как изглежда. Всички други текстове съм чел от тук, без да кликвам на приложения линк към блога. Ако при пействането си посочил преводача на текста, то тогава не съм го видял, което е мое недоглеждане.

Твърденията на френския физик не мога да коментирам, защото това е висш пилотаж във физиката. Тук играят относителности, абстрактно отношение, това-онова. Нямам капацитета и трябва да приема на доверие. За Айнщайн също.

Забравих да добавя, че за мен също е удоволствие.  :)
« Последна редакция: 01-03-2012, 02:20:35 от Flatline »
Активен

Миоджералвомбо

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 484
    • блог за сериозни хора

http://www.youtube.com/watch?v=FdqimuL-ZoM&feature=player_embedded#!

 ей тука виждам една много ,много проста сметка-статистика.Не е нужен превод, достатъчно е да можем да събираме малки числени стойности.Коментара е ненужен, когато статистиката дава факти от последните няколко години.И това не е статистиката ,измислена от хора.Не, просто са преброени дни между някои събития.Който се навие да гледа клипа, сам може да сметне кое как "може би" идва напред.... :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader: tooth tooth...много е смешно,та чак може някой да напълни гащите като гледа клипа сега.ако не сега, по натам ... tooth tooth
Активен
Трудно се намира черна котка в тъмна стая особено, ако и нея я няма вътре. Поздрави от Палма де Майорка

titan

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2318

Флетлайн , малко елементарно подхождаш към флуора , ваксините и тази група, която дърпа конците , наречена от теб кръжок :). А може би е целенасочено ?  Явно ще трябва от тук нататък да прескачам постовете ти . В тази насока няма смисъл да си губя времето да ги чета - няма какво да науча от теб.
Активен

Dess

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 90



Ваксините:
 ....И фактът, че шарките са изкоренени? ....
 
   Съседите с две деца, разлика от 5 години изкараха дребна шарка.
Попитах педиатърката, на години жена, с опит и стаж.: Защо се разболяват деца от болест, срещу, която имат ваксина. Отговори ми,  че  не би трябвало да се зарази дете вече ваксинирано. И партидата е била некачествена.    Имаме две некачесвени партиди през пет години в случая.  Родителите и те попитали техният педиатър. Отговорил им, че ваксината не предпазва, а подпомага за по лека форма на болестта.
 Също съм ваксинирана и съм боледувала от шарка.
  Flatline, мразя спора.
  Всеки си има свойте права, (ако може така да се изразя) да се придържа, в своята си гледка. Възпитавани сме, отглеждани, учени в различни условия, нагласа и т. н. т.    На друг, не можем да сме на мястото.    Този другия разбира се има свойте мотиви за себе си,......  Било то и съзнавани.
« Последна редакция: 05-03-2012, 02:59:44 от dess »
Активен

Flatline

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 131

Флетлайн , малко елементарно подхождаш към флуора , ваксините и тази група, която дърпа конците , наречена от теб кръжок :). А може би е целенасочено ?  Явно ще трябва от тук нататък да прескачам постовете ти . В тази насока няма смисъл да си губя времето да ги чета - няма какво да науча от теб.

Естествено, че е целенасочено. Директна заповед от Лангли.  :)

Смислени доказатлства продължава да няма. Положителния баланс на медицината с ваксините е факт, че даже и с борбата на рано открит рак. Можеше поне да разбереш, че нямаш връзка с аутизма и на флуора с рака. А дори и да имаше, откриването на връзка не значи откриване на причината. Вадите кирливи ризи. Балансът между изчетената информация на тема "смърт чрез медицина" и "смърт чрез алтернативна медицина" също е необходим, за да се разбере, че никъде няма напълно розова ситуация. Твърде много чудодейно излекувани се оказа, че са ходили да ги облъчват и наливат с лекарства.  Между другото предвижда ли се в скоро време оповестяване на резултатите от снежните проби? Изгарям от нетърпение.
« Последна редакция: 05-03-2012, 04:45:26 от Flatline »
Активен

titan

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2318

В Лангли ще ти кажат за снежните проби , не си наивен ..изглежда си ПРОВОКАТОР, като във всеки един развиващ се форум се появяват и изчезват и отново и отново. Под различни имена и от различни адреси :)
Активен

Миоджералвомбо

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 484
    • блог за сериозни хора

В Лангли ще ти кажат за снежните проби , не си наивен ..изглежда си ПРОВОКАТОР,
Не му се вързвай, не е провокатор, няма нужните качества и го скъсаха на изпита за шпиони  в шпионското училище.... tooth tooth tooth  Знам това, понеже работя като чистач на прозорци в същото даскало, та гледах през една ключалка изпита.Случи се че баш него наблюдавах...що сълзи изроних да рева от смях при вида на гледката с него-не е истина... :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader: :surpris_25: tooth tooth :surpris_25: :Content_4 - emotloader:,тъй беше....хахахахахах....
Активен
Трудно се намира черна котка в тъмна стая особено, ако и нея я няма вътре. Поздрави от Палма де Майорка

titan

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2318

Хехе  tooth  tooth  tooth  tooth
Активен

Flatline

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 131

В Лангли ще ти кажат за снежните проби , не си наивен ..изглежда си ПРОВОКАТОР, като във всеки един развиващ се форум се появяват и изчезват и отново и отново. Под различни имена и от различни адреси :)

Въпросът беше риторичен, мой. Ако всичко беше точно, да си се похвалил в темата.
Активен

Миоджералвомбо

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 484
    • блог за сериозни хора
Активен
Трудно се намира черна котка в тъмна стая особено, ако и нея я няма вътре. Поздрави от Палма де Майорка

rima

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 512

През 1999 покрай затъмнението се случи серията от земетресения в Турция, ако си спомняте  :flowers2:
Активен

rima

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 512

значи...през 99 съвпада на Слънцето с Луната е бил на върха на таоквадрат с Марс и Сатурн, докато тази година ще има квадрат с Нептун, което е съвсем друго нещо. Но трябва да се види
Активен

Миоджералвомбо

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 484
    • блог за сериозни хора

значи...през 99 съвпада на Слънцето с Луната е бил на върха на таоквадрат с Марс и Сатурн, докато тази година ще има квадрат с Нептун, което е съвсем друго нещо. Но трябва да се види
технически е така,когато разглеждаме големия квадрат.това ,обаче е в рамките на слънчевата система.сега въпроса ,който идва е как ще се пресметне влиянието на централната звезда от Плеяди,в какво отношение влиза с цялата слънчева система и конкретно със Земята.това е нещо много по- сложно.астрологията ,европейската, не дава отговор.възможно е джойтиш да има,но не знам това как е там.
Активен
Трудно се намира черна котка в тъмна стая особено, ако и нея я няма вътре. Поздрави от Палма де Майорка

rima

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 512

Джойтиш?
Активен

Миоджералвомбо

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 484
    • блог за сериозни хора

Джойтиш?
Да, ако има  възможност, то тя е там.Разгледай Еккирала Кришнамачаря-неговите изслледвания по-конкретно в областта.
Активен
Трудно се намира черна котка в тъмна стая особено, ако и нея я няма вътре. Поздрави от Палма де Майорка
 

Страницата е създадена за 0.097 секунди с 23 запитвания.