Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: "Mлякото от А до Z", Robert Kohen  (Прочетена 3238 пъти)

deadzero

  • New
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1
"Mлякото от А до Z", Robert Kohen
« -: 01-03-2013, 12:23:07 »

Eто един кратък превод на част от книгата на Робърт Koeн "Млякото от А до Z" относно вредата от употребата на мляко и млечни продукти, нека разгледаме фактите азбучно според научните издания и литература.



http://www.amazon.com/Milk-A-Z-Robert-Cohen/dp/0965919684

****

A за Aлергии (ALERGIES) - Млякото е свързано още с производство на слуз, загуба на хемоглобин, детски диабет, сърдечни заболявания, атеросклероза, артрит, бъбречни камъни, промени в настроението, депресия, раздразнителност, алергии.

- Townsend Medical Letter, May,1995

 

B за Рак на гърдата (BREAST CANCER) - Тук играе много важна роля Инсулино подобният фактор на растежа (IGF-1), който е способен да увелични 10 кратно нивата на РНК на раковите клетки, IGF-1 e важен елемент в клетъчната пролиферация.

- X.S.Li, Exp-Cell-Res., March,1994, 211(1)

 

C за Болест на Крон (CROHN`s DESEASE) - Болестта на Крон (Crohn) е хронично възпалително заболяване, свързано с появата на язвени изменения на храносмилателния канал. Mycobacterium paratuberculosis e бактерията, която не бива унищожена при пасьоризацията на млякото, бива откривана на 100% при всички болни от тази болест (Крон).

- D. Mishina, Proceedings National Academy of Sciences USA:93: September,1996

 

D за Диабет (DIABETES)- Нови изследвания и други 20 по-стари, сочат солидна връзка между консумацията на мляко и развиването на Диабет.

- Diabetes Care,1994;17( 12)

 

Е за Ушни инфекции (EAR INFECTIONS) - Млечните алергии при деца за доста чести, както и хроничните ушни инфекции, които измъчват 40% от децата под 6 годишна възраст.

- Julian Whitaker, M.D., "Health & Healing," October,1998, Volume 8, No.10

 

F за Затлъстяване (FAT) - При диета с високо съдържание на животински мазнини може да бъде създадена патогенна среда в организма, подкисeляване на кръвната плазма и не на последно място - нежелани тлъстини.

- J. Am Coll Nutr, 2000 Apr,19:2 Suppl

 

G
за Хормона на растежа (GROWTH FACTOR) - Инсулино-подобния растежен фактор (IGF) е широко участващ в канцерогенезата (процеса по изграждане на нови ракови клетки в организма) Значима в връзката между високите нива на IGF-1 циркулиращ в кръвният поток и повишеният риск от рак на белия дроб, дебелото черво, простатата и рака на гърдата.

- Interoational J Cancer, 2000 Aug, 87:4

 

H за Сърдечните болести (HEART DISEASE) – за хората с исхемична и коронарна болест на сърцето, въглехидратите от млякото не са препоръчителни, което в пълна сила и за обезмасленото мляко.

- Altern Med Rev, Aug, 31998

 

I - Железен дефицит, Желязо-дефицитна анемия (IRON DEFICIENCY) - Oт кравето мляко може да възникнат вътрешни кръвоизливи, млякото е причинител на ректално кървене в ранна детска възраст. Във всички случаи това може да бъде решено, като се спре употребата на мляко и млечни продукти.

- J Pediatr Surg,1999 Oct, 34:10

 

 

J
- Детски страдания (JUVENILE ILLNESSES) - Най-малко 50% от всички деца в САЩ са със алергия към млякото, има много недиагностицирани. Млечните продукти са водеща причина за хранителните алергии, чести симптоми са запека, диарията и умората. Астмата и запушените синуси се опряват след прекратяване на приема на млечни продукти.

- Natural Health, July,1994, Frank Oski, M.D.

 

 

К
за Бактерия убиец (KILLER BACTERIA) - Не е много сигурно дали бактериите като салмонела, листерия и Е.Коли 0157:H7 биват унищожавани напълно при производството на млечни сирена.

- J Food Prot,1998 Oct, 61:10

 

 

L за Непоносимост към Лактоза (LACTOSE INTOLERANCE)- Това е състояние, при което е на лице недостиг в производството или дефицит на ензима лактаза за преработване на лактозата. В резултат при консумацията на мляко или млечни продукти несмилането на лактозата води до нейнта ферментация, което причинява отделяне на газове, разстройство и коремни болки. Това от своя страна налага прилагането на определен редуциращ режим на хранене, който изключва млякото и някои млечни продукти.

- J Clin Gastroenterol,1999 Apr, 28:3

 

M за Болестта "Луда крава" (MAD COW DISEASE) - 24 годишен вегетарианец е диагностициран със синдрома на Кроицфелд-Якоб (Човешкият вариант на болеста "Луда крава").Учените се опасяват, че източника на заразата може да е точно от млякото и сиренето.

- London Times, August 23, 1997

 

N
за Назална конгестия (NASAL CONGESTION) - Задушаване, задъхване, астма, кихане и течащият запушен нос са общи симптоми на алергия към млечният протеин.

- Annals of Allergy, 1951; 9

 

О за Остеопороза (OSTEOPOROSIS) - Тя се причинява от редица фактори, един от най-важните от които е завишеният прием на млечен протеин.

- SCIENCE, 1986; 233

 

P
за Пестицидите и замърсяването (PESTICIDES AND POLLUTION) - Изследване на нивата на диоксин в една порция oт световно известният ванилов сладолед "BEN & JERRY", показва, че те са 200 пъти над допустимата норма според агенцията за опазване на околната среда в САЩ.

- Steve Milloy, author of junkscience.com

 

Q
за "Кихот" Синдрома (QUIXOTE SYNDROME) - Робърт Коен ме впечатли с две неща, едното е, че това което прави против млечната индустрия е голяма грешка, другото е дълбокото усещане, че този човек е на наша страна.

- Editorial by Teresa VanWagner, American Dairy Farmer Magazine, Oct., 1998


R
за Ревматоиден артрит (RHEUMATOID ARTHRITIS) - има случай на осем годишно момиченце, което в следствие на алергия към млякото е получило детски ревматоиден артрит. След избягване на мляко и млечни продукти, всички болки изчезнаха след три седмици.

-Joumal of the Royal Society of Medicine,1985,78

 

 

S за Синдром на внезапната детска смърт (SUDDEN INFANT DEATH) - Тези деца, които консумират краве мляко е 40 пъти по-вероятно да умрат от диария и свързаните с нея усложнения и 4 пъти по-вероятно да умрат от пневмония, отколкото тези които са кърмени като бебета. Нетърпимостта и алергиите към млечните продукти от краве мляко са фактор за синдрома на внезапната детска смърт.

- The Lancet, vol.344, November 5, 1994

 

Т
за Туберкулоза (TUBERCULOSIS) - Заболявания като туберкулозата се предават от консумацията на млечни продукти.

- Journal of Dairy Science, 1988; 71

 

 

U за Рак на матката и яйчниците (UTERINE & OVARIAN CANCER) - Женските гърди, матката и яйчниците са хормонално чувствителни органи. Не е очудващо, че и двата вида рак са свързани с високият прием на мазнини с храната.

- Cancer, 1966;19

 

V за Витамин(ен) D-ефицит (VITAMIN D-EFICIENCY) - Излагането на директна слънчева светлина попълва нуждите от витамин D на повечето хора.

- Journal of Nutrition,1996;126(4 Suppl)

 

W за WISCOWSINITIS (бел.прев.:нямаше особен смисъл да го превеждам)

 


X за Ксантин оксидаза (XANTHENE OXIDASE) - Ксантин оксидазата от говеждото мляко (КОГМ) може да се абсорбира и да навлезе в сърдечно-съдовата система. Хората с клинични признаци на атеросклероза имат по-големи количества КОГМ антитела. Тези антителата се намират в по-големи количества при пациенти консумиращи повече хомогенизирано мляко и млечни продукти.

- The X-O Factor, by Kurt Oster, M.D., and Donald Ross, Ph.D.

 

Y за "Ин и Ян" (YIN/YANG) - Научните данни показват позитивни взаимоотношения между вегетарианската диета и намаляването на риска от няколко хронични дегенеративни заболявания като: затлъстяване, коронарна болест на сърцето, хипертония, захарен диабет и някои видове рак.

- Journal of the American Dietetic Association, November 1997, 97( 1 )

 

Z за Акне (Zits/Acne) - Тинейджърските пъпки се подобряват в секундата, в която спрем да консумираме мляко. Отнема 2 седмици и акнето изчезва. Андрогените в кравето мляко имат способността да стимулират мастните жлези, които са жлезите, причиняващи акне и черни точки.

- Endocrinology,1999 Sep,140:9, 4089-94

 

*****

Следговор: Разбира се знаем, че в заобикалящият ни свят, няма нищо случайно, и всичко е свързано със всичко. Оставяме науката на страни и поглеждаме към едно от пророчествата на Ванга, на което попаднах, четейки една книжка:
 „Ако хората знаеха какво им предстои, нямаше да искат нито за миг да останат на земята... Ще настъпи ден, когато от лицето на земята ще изчезнат различни растения, зеленчуци, животни...Преди всичко лукът, чесънът, пиперът. След това ще дойде ред на пчелите, а млякото ще стане вредно за пиене... - последното в болднатият текст май се е сбъднало вече!!!

 

Отваряйте си очите - ЧЕТЕТЕ! Много внимавайте какво давате на тялото си - ПАЗЕТЕ!!!

 

URL: http://www.veganlondon.co.uk/factsheets/milk.pdf

Превод: DeadZero

Редакция: DeadZero
Активен
 

Страницата е създадена за 0.094 секунди с 24 запитвания.