Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: МИСТИЧНИТЕ ПЕЩЕРИ В КРАЛСТВО МУСТАНГ  (Прочетена 1481 пъти)

Миоджералвомбо

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 484
    • блог за сериозни хора

Изследователи откриха серия от пещери, украсени с древни рисунки в отдалечен район на Хималаите. Обектът се намира на север от Анапурна, не далеч от стените на град Lo Manthang столицата на царството на Mustang, автономна област, принадлежаща към Непал. Някои от тези пещери се намират на 4.300 метра надморско равнище. Досега са изследвани дванадесет комплекси, всеки един от тях състоящ се от двадесет пещери на различни нива и пътеки, които ги свързват.
Те съдържат картини, които биха могли да  датират от тринадесети век или по-рано. Най-големият от стенописите е около осем метра. В тези пещери са намерени глинени съдове от преди християнската ера, будистки ступи и тибетски писания, направени с мастило, злато и сребро.

http://www.youtube.com/watch?v=IRLyJbt6wvs&feature=player_embedded

Археологът Mark Aldenderfer е започнал изследване на отдалечени пещери разположени в стената на скала в непалския район на Mustang, надявал се да открие човешки останки от антично селище в близост до Хималаите.
Почти веднага, на 3960 метра височина, бил посрещнат от череп стърчащ през скалата и много човешки кости, вероятно на една възраст от 2500, натрупани в няколко пещери за погребения. Aldenderfer и неговият екип се надяват, че един ДНК анализ ще им помогне да разгадаят произхода на жителите на този изолиран регион. В близост до тези пещери, други археолози откриха през 2008 г. около 8000 ръкописа на най-малко 500 години, подобни на този, която е открит през 2010 г. Съдържанието му все още се дешифрира, но експерти смятат, че биха могли да предоставят ценна информация за местната религия Бон от древен Тибет, преди будизма, която все още оцелява в изолирани места.
МИТИЧНОТО ЦАРСТВО ШАМБАЛА

Изследователи откриват това, което може би е "чистото царство" на Шамбала
Легендарното духовно царство на Шамбала или Шангри-ла е едно място на земята, най-малкото това е, което мислят една група от изследователи в долината на Mустанг в  Непал. Те са открили неизвестна до сега система от пещери с древни рисунки и текстове, които биха могли са материал от "града на боговете"


 Очарованието от скрити цивилизации, посветени на природата, които се наслаждават на земният рай, приближават се до божествеността и присъщият на планетата мистицизъм. Може би притежаващи една тайна, която им дава възможност да живеят далеч от "недостатъците и проблемите на нашата цивилизация"
Група изследователи начело с експерта по Хималаите, Broughton Coburn, са открили поредица от пещерни градове на възраст шест хиляда години в региона Мустанг на Непал. Този район, покрит със сняг половин година, като цяло има ограничен достъп за чужденци, но Broughton Coburn и неговата експедиция финансирана от  National Geographic, успя да достигне зоната, където те откриват поредица от стенописи и свещените текстове от четиринадесети век с графики, известни като "илюминации ".

Broughton Coburn и неговият екип заявиха, че текстовете съдържат проби от будистката, така и Бон религия, могат да бъдат връзка към "скритите долини" на духовния рай, наречена Шамбала, която в романа на Хилтън, се нарича Shangri- на, място, където хората са намерили еликсир на безсмъртието. Някои учени вярват, че Шамбала има израз в материалния свят.
Долината на Мустанг известена още като "края на света" поради своята  недостъпност. Според  някои легенди тук се намират няколко тунела, които осигуряват достъп до Шамбала. Традиционно, обаче, се намират в региона на Шигасте.
Руският мистик и изследовател Николай Рьорих, който пътувал до Тибет, за да  събере камъка Chintamani, с камъка, който му е майка.
 Камъка  Chintamani, според будистите и хиндуистите е митичен камък, способен да изпълнява желанията на този, който го притежава
Едно голямо бижу в сърцето на Шамбала. Този камък се казва, че идва от звездата Сириус и е един вид  Светия Граал преди Светия Граал. Това е легендата за  камъка от небето (камъкът, от който може да бъде получен философския камък или лапис philosphorumm, способни на превърне  тялото в духовно злато), посветен на Бога на Шамбала, Господаря на планетата, този който седи в облаците:
"От звездите аз идвам.  Нося чашата покрита с щит. "(Превод от санскрит на един каменен надпис, направен от Николай Рьорих Chintamani)

Тази история има своите тъмни страни, защото се казва, че Рьорих в един момент е бил лидер на Илюминати и цивилизацията от Сириус, която е дала небесният камък, е имала за цел да наложи едно световно правителство (известно като Новия Световен Ред). Окото в пирамидата, отпечатан върху доларовата банкнота е представяне на Сириус, тайното слънце, окото на Бога в галактиката.
Казва се, че технически Рьорих не е достигнал до Шамбала, но стигна до Shigates чрез пещери, от които може да се достигне до Шамбала. Който се намира близо ще познае небесният град на земята по знака даден от един чист и син пламък.

Според сегашният Далай Лама, никой вече не знае къде е Шамбала, защото знанията са  забравени.

източници:
http://www.nationalgeographic.com.es/2011/01/31/hallazgo_las_cuevas_mustang.html

http://news.nationalgeographic.com/news/2009/11/photogalleries/shangri-la-cave-treasures/photo3.html

http://pijamasurf.com/2009/11/exploradores-descubren-lo-que-podria-ser-el-mistico-reino-de-shambhala/

http://blogzaserioznihora.blogspot.com/2011/10/blog-post.html


















Активен
Трудно се намира черна котка в тъмна стая особено, ако и нея я няма вътре. Поздрави от Палма де Майорка
 

Страницата е създадена за 0.078 секунди с 22 запитвания.