Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: КОСМИЧЕСКАТА ВРЪЗКА  (Прочетена 902 пъти)

Миоджералвомбо

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 484
    • блог за сериозни хора
КОСМИЧЕСКАТА ВРЪЗКА
« -: 21-02-2012, 16:08:35 »

Науката открива космическата връзка
Или нещо, което ние знаем от дълго време


Астрономите в Националният университет на Австралия са открили космическа нишка, която тъче структурата на Вселената. Това е нажежена спирала с голямо количество материал, който свързва нашата галактика Млечния път с други галактики в близост, които от своя страна, са свързани помежду си по същия начин с останалата част от Вселената. Изследването показва един вид "стълба" на небето, е публикувана в Astrophysical Journal.

"Изследвайки позициите на старите групи от звезди наречена кълбовидни купове, ние откриваме, че тези купове  образуват един тесен пласт около Млечния път, вместо да бъдат разпръснати в цялото небе", казва астрономът Стефан Келер. "Това, което сме открили са доказателства за наличието на космически нишка, която ни свързва с огроменият простор на вселената", обяснява той. Според него, тази тема за звездните купове и малките галактики около Млечния път "е като пъпната връв, които е хранела нашата галактика по време на младостта и."

Има два вида материя, които съставляват Вселената: материя, която е господстваща –онази която формира всичко познато, включително и галактики, звезди, планети и основна материя, загадъчна тъмна, която никой не може да види, но в чието съществуване е убедена, голяма част от научната общност.

Теорията на струните
Теорията на струните е един уникален закон, който се опитва да обясни всичко. Една теория на теориите. Крайната теория за всичко. Обединението на всички закони на Вселената, хармонична и единствена теория. Сегашните физични теории обхващат голям брой физически явления, следователно, изглежда, че има смисъл от един закон на законите.

Алберт Айнщайн е търсил, но не е успял да намери, сега ние продължаваме пътя си в тази посока.

Струните са частици от енергия, която вибрират и създават една космическа симфония. Т.е.  Съюза на тази мелодия обяснява какво се случва. Всичко във вселената е построено от една единствена съставка, малки енергийни жилки, наречени струни, които подобно струни на виолончело могат да създадат разнообразие от музикални звуци. Тези струните вибрират по много различни начини за създават всички компоненти на природата. Вселената е една космическа симфония в ритъма на тези енергийни струни.

източници:
http://www.anu.edu.au/
http://misiongaia.blogspot.com/2011/10/la-conexion-cosmica.html
http://blogzaserioznihora.blogspot.com/2011/10/blog-post_18.html


Активен
Трудно се намира черна котка в тъмна стая особено, ако и нея я няма вътре. Поздрави от Палма де Майорка
 

Страницата е създадена за 0.116 секунди с 22 запитвания.